זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 62 דקות
סוג: פרווה
תבנית פאי או תבנית עגולה נשלפת בקוטר 24
מצרכים:
תערובת התפוחים:
5 תפוחים קלופים חתוכים לקוביות קטנטנות (1-1.5 ס”מ)
2 כפות מיץ לימון
שקית (10 ג’) סוכר וניל
2 כפות סוכר
2 כפות דבש
תערובת הבצק:
3 כוסות (420 ג’) קמח לבן
2 כפות סוכר
שקית (10 ג’) סוכר וניל
ביצה גדולה
כוס (240 מ”ל) שמן
1-3 כפות מים (לפי הצורך)
אופן הכנה:
-מחממים מחבת רחבה על הלהבה הגדולה ומוסיפים את קוביות התפוחים, מיץ לימון, סוכר וניל, סוכר לבן ודבש. מערבבים ומבשלים עם מכסה במשך כ-8 דקות (אש גבוהה-בינונית). מסירים את המכסה ומבשלים כ-7 דקות נוספות, עד שהתפוחים מתרככים והנוזלים מתאדים. מסירים מהאש ומניחים לתערובת להתקרר.
-מערבבים בקערה את כל חומרי הבצק: קמח, סוכר לבן, סוכר וניל, ביצה ושמן. את המים מוסיפים בהדרגה ולפי הצורך, עד לקבלת בצק אחיד. מחצית מתערובת הבצק שומרים במקפיא.
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.
-משמנים תבנית עגולה בקוטר 24 ומשטחים מחצית מתערובת הבצק בתחתית התבנית ובדפנות עד גובה 1 ס”מ. מחוררים עם קיסם בכמה מקומות בבצק ומכניסים לתנור החם. אופים במשך כ-12 דקות ומוצאים מהתנור (משאירים את התנור דולק).
-מוסיפים את תערובת התפוחים מעל התחתית האפויה ומשטחים באופן אחיד. מוציאים את הבצק מהמקפיא ומפוררים מעל התפוחים באופן אחיד.
-מחזירים לתנור ואופים במשך כ-35 דקות, עד הזהבה יפה.
-מוציאים ומניחים לפאי להתקרר לגמרי לפני חיתוך.
- ריבועי לוטוס וקצפת |
- מאפה תפוחים |
- שושני תפוחים |
- עוגת תפוחים מעלפת |
- חיתוכיות חמאת בוטנים |
- פילו במילוי טחינה וקוקוס
היי אפרת ,
אם במקום מילוי התפוחים אני ישים קונפיטורת דובדבנים עם אגוזי מלך איך יצא ?
אגב הכנתי לראש השנה את הפאי תפוחים יצא מווושלם !!!!
אמור לצאת טעים❤️
הי אפרת אהובה.
הבצק עדיין מתפורר גם אחרי 3 כפות מים. הוספתי עוד כף ועדיין מתפורר להוסיף עוד מים עד שמסתדר ונהיה אחיד?
סורי ראיתי רק עכשיו. הסתדרת?
במקרה כזה יש להוסיף עוד קצת שמן ומים עד שזה נהיה אחיד.
היי אפרת המהממת!
כמה ימים מראש אפשר להכין את הפאי בלי שתיפגם כלל טריותו?
ואיך בדיוק לאחסן?
תודה על הכווול !
יום לפני. לאחסן במקרר ובאותו יום להוציא החוצה לטמפ’ החדר.
שנה טובה ומבורכת:)
אפרת תודה על המתכונים הנהדרים שלך. עם איזה תפוחים מומלץ להכין? ירוקים או אדומים?
עדיף אדומים כי הם מתוקים יותר אבל לא מאוד משנה.
אפרת הכנתי את הפאי בלי בישול של התפוחים, בלי מקפיא ובלי דבש(המרתי לסוכר) פשוט שיטחתי חצי מהבצק עליו שמתי תפוחים ואז פוררתי תבצק הנותר והכנסתי לאפיה בחלק התחתון ל45 דק ויצא מושלםםם
שמחה שיצא טעים🙂
תודה שחזרת לשתף
היי אפרת
אני רוצה להכין את הפאי הזה לאבא שלי ואסור לו סוכר בכלל וגם דבש וגם סוכר וניל יש לי דרך להכין לו את זה?
אפשר לשים ממתיק כלשהו שכן מותר לו.
היי
האם ניתן להפחית/להחליף את כמות השמן?
תודה
נראה לי שאפשר להפחית ל3/4 כוס.
שלמות!
טעים. עדין. ופשוט להכנה.
תודה רבה!!
שמחה שאהבת ❤️
היי אפרת, תודה על מתכונים נפלאים וטעימים!! לגבי הפאי תפוחים, מרגיש לי שהכמות של השמן גדולה מדי, הוצאתי מהתנור לפני שלב התפוחים וזה שוחה בשמן, האם זה תקין? תודה רבה
היי
התחתית לא אמורה לשחות בשמן, האם השתמשת בכוס מדידה בנפח 240 מל ודייקת בכמויות? נמנעת מהתעסקות יתר עם הבצק?
היי, כן, השתמשתי בכוס מדידה וערבבתי עם כף עץ, בפעם הבאה אכין עם פחות שמן. תודה רבה 🙏
הי אפרת יקרה (ומוכשרת). שתי שאלות: איך את ממליצה לערבב את הבצק? עם כף? עם היד? אולי במיקסר עם וו גיטרה? אין לי ניסיון עם הכנת בצקים בכלל.. ובכל זאת בא לי להכין את הקראמבל. בנוסף, כתבת למישהי 4.5 כוסות תפוחים חתוכים, מדןבר בכוסות חד”פ או בכוס מדידה (240 מ”ל)?
היי
הכי קל ופשוט לערבב עם כף ואז מעט עם הידיים.
מדובר בכוסות מדידה, אבל ניתן להפחית מעט מכמות התפוחים ולמדוד בכוסות חד פעמיות.
אפרת יקרה, קודם כל תודה רבה על אתר מדהים. כל דבר שבא לי להכין אני פשוט רושם בגוגל ומוסיף “10 דקות” וזה ישר מוצא מתכון שלך-קל להכנה, ברור ומובן. תודה רבה על זה.
שאלה, הכנתי (בפעם החמישית בערך) את הפאי המדהים הזה, אך הפעם יצא לי בצק אמנם מאוד טעים ונימוח אך מתפורר. מה יכולה להיות הסיבה?
היי
תודה על המילים הטובות!
האם דייקת בכמויות והשתמשת בכוס מדידה?
שמת אולי יותר מדי מים או התעסקת יתר על המידה עם הבצק?
תודה רבה על המתכונים באתר!
אני רוצה להגיד את הםאי חם עם גלידה בצד. אפשר לדעתך לחמם על הפלטה?
היי
ניתן לחמם את הפאי על הפלטה.
היי אפרת תודה על המתכון!
במידה ואני מכינה היום לחג בעוד יומיים,
האם ממליצה לשמור במקרר או במקפיא?
במידה ובמקפיא, כמה זמן לפני להוציא על מנת שיפשיר? תודה!
היי
מומלץ להקפיא ולהפשיר על השיש.
היי אפרת,
מעולפת על המתכונים שלך
זמינים קלילים
והעיקר תמיד יוצאים טוב
יש לנו בבית בדיחה כשמתלבטים מה להכין
“מתיעצים” עם אפרת 🙂
רציתי לדעת לגבי הפאי האם טוב בהקפאה?
היי
תודה על הפרגון!
ניתן להקפיא את הפאי(:
תודה רבה
עשיתי את הפאי תפוחים. יצא טעים אבל מאוד מתפרק. מה אפשר לעשות כדי שלא יתפרק?
היי
הפאי אמור לצאת מתפורר מעט.
אפשר להכין את הבצק עם חמאה כדי שיצא יותר יציב.
היי אפרת המתכונים שלך הם קלילים וכאילו טעימים!
ריצתי לשאול אם אפשר להכין את הפאי בתבנית עגולה גבוה 7 סמ? זה ילך טוב?
היי
תודה על המילים הטובות!
לא מומלץ, בתבנית גבוהה דפנות הפאי לא יוצאות כמו שצריך.
שלום אפרת. ראשית תודה רבה על האתר המצויין!
1.אם אין לי סוכר וניל אפשר להשתמש בתמצית וניל? ובאיזה אופן?
2. כף סוכר/דבש הכוונה כף שטוחה? ז”א בלי “הר”?
היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים(:
1. מתכוונת לתערובת התפוחים ולבצק יחד? אפשר לשים חצי כפית תמצית וניל בבצק יחד עם הביצה, וחצי כפית תמצית וניל בתערובת התפוחים ולהוסיף כף סוכר.
2. כן, כף מלאה אבל לא גדושה.
תודה רבה!!
עשיתי כבר פעמיים (!!) ויצא מעולה!
(רק הגדלתי את כמות המילוי )
אז קודם כל תודה רבה💖
והאם אפשר לדעתך לעשות את העוגה הזו גם לסוכרתיים עם ממתיק כלשהו? ועם קמח מלא?
איזה כיף שיצא מוצלח!
אפשר להשתמש בתחליף סוכר כמו סטיביה/סוויטאנגו/כמו סוכר וכדומה.
אפשר גם להשתמש בקמח מלא רק שהמרקם מעט ישתנה.
👍 תודה רבה.
תבורכי!!♥️
היי
הכנתי את הפאי הזה כבר פעם אחת ויצא מדהים
אני רוצה להכין כזה לפסח
האם אני יכולה לשים בבצק קמח תפוחי אדמה?
או שיש לך אולי מתכון לבצק של פסח שיכול להתאים לי?
תודה רבה!!
היי,
איזה כיף שאהבת את המתכון!
מצרפת לך מתכון לטארט תותים לפסח וכן לפאי שוקולד לפסח.
וואו תודה על התגובה המהירה!!
למה התכוונת?
שאני אעשה את הבצק של הטארט תותים/שוקולד ואמלא בתפוחים?
ואין לי קמח מצה…. יש לך פתרון??
תודה. אין עליך!!!
כן, תמלאי את הטארט בכל מילוי שתרצי.
אם אין קמח מצה אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן כמו תמי/כרגיל/מולינו וכדומה.
בהצלחה😊
היי אפרת!
דבר ראשון תודה על הכל! כשאני מחפשת מתכון האתר שלך הוא הראשון שאני פותחת ונורא מרוצה!
רציתי לשאול, אני רוצה להכין את הפאי למשלוחי מנות, בתבניות אינגליש קייק בינוניות,
זה נראה לך ילך? או רק בעגול זה עובד?…
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים באתר!
מה הכוונה אינגליש קייק בינוניות? תבנית אינגליש קייק מגיעה בגודל אחד: 10*31.
אפשר להכין את הפאי בתבנית מלבנית בינונית קטנה, אבל הדפנות גבוהות מדי עבור הפאי (פאי אמור להיות נמוך).
פשוט מלכה!!!
בזכותך השלום בית שלנו רק מתעצם😜😂
אין על המתכונים שלך!!!!
הפאי תפוחים יצא מושלםםם😍🤩
תודה רבה ושבת שלום🥰
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף ולפרגן🌺
ערב טוב
קודם כל חייבת לציין שאני ממש אוהבת את המתכונים
ושאלה קטנה ראיתי בתגובות שבמקום ביצה אפשר לשים מייפל/קרם קוקוס
במה אפשר להחליף עוד?
היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים(:
יתכן וגם דבש/סילאן יעבוד.
תודה רבה!
שלום,
רציתי לשאול האם חייבים לבשל דווקא במחבת כי אין לי גדולה…
אפשר בסיר רחב נמוך?
תודה ענקית ענקית!!
היי,
אפשר לבשל גם בסיר נמוך ורחב(:
הי אפרת!
המתכונים שלך נהדרים!
רציתי לשאול איזה בצק כדאי לעשות לפאי תפוחים, של המתכון הזה או https://www.10dakot.co.il/recipe/%D7%A4%D7%90%D7%99-%D7%AA%D7%A4%D7%95%D7%97%D7%99%D7%9D/
תודה רבה
היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים(:
צירפת כאן רק מתכון אחד…
בכל מקרה המתכון הנוכחי מעולה והוא גם על בסיס שמן.
שמתי קישור לפאי פקאן אישי שלך, איזה בצק יותר מומלץ?
שני הבצקים כמעט זהים, אפשר להשתמש בשניהם- לבחירתך😊
תודה על המתכון באמת נראה פשוט..
אפשר להכין היום ולהגיד מחר בערב חג?
שמחה שאהבת את המתכון!
אפשר להכין מהיום למחר ולשמור במקרר🙂
אפשר להכין יומיים לפני?
אפשר אבל אם יש אפשרות עדיף להכין מאוחר יותר.
הי אפרת,
רציתי לדעת אם אפשר לעשות תפוחים אדומים כי אין לי סמיט…
אולי להוריד סוכר???
היי,
אפשר להשתמש בתפוחים אדומים ללא שינוי נוסף.
איך כל פעם את עונה ככה מהר???!!!
אינעליך!!!!!!!
אגב אם אין לי דבש לשים מייפל או לא כלום????????
תודה על כל המתכונים הטעימים!!!!!
אפשר לשים סילאן או מייפל.
תודה על הפרגון❤️
הי, דבר ראשון רציתי לומר שאני ממש נהנית מהמתכונים שלך ומשתמשת באתר באופן קבוע:)
דבר שני, אם אני רוצה להכין היום בשביל ראש השנה, איך אני ישמר את העוגה שתישאר טריה במקפיא או במקרר?
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהאתר!
אם את מכינה מהיום או מחר תשמרי בהקפאה עטוף היטב.
ואוו איזה עוגה פצצה יצא לי , אין על המתכונים שלךך
איזה כיף לשמוע(: תודה על השיתוף😊
ואפיתי את זה לזמן הדרוש וחיכיתי שזה יתקרר לגמריי, ועדיין מתפרק..
מה לעשות..?
האם השתמשת בביצה גדולה ולא M או S? זה משפיע על יציבות הפאי.
כרגע אין כ”כ מה לעשות עם זה… נסי לחתוך חתיכות מעט יותר גדולות ולהוציא אותן בעזרת סכין רחבה לעוגות, ישירות לצלחת ההגשה.
קודם כל המתכון יצא מעולהה!!
אני לא בנאדם שאוהב ויודע לאפות אבל זה יצא איכותיי מאוד וטעים!!
העניין הוא שאי אפשר לחתוך את זה לחתיכות.. הכול מתפורר ביד..
היי,
איזה כיף שיצא מוצלח(:
הפאי יוצא אכן די מתפורר. חשוב לדייק בכמויות ולהשתמש בכוס מדידה וכן להימנע מאפיית יתר על מנת שיצא כמה שפחות מתפורר.
היי,
הכנתי את המתכון יצא מושלםםםםם וטעים בטירוף.
אבל שאני חותכת את העוגה היא מתפרקת, מה יכולה להיות הסיבה?
היי,
איזה כיף שיצא טעים!
האם אפית למשך הדרוש ובחום המתאים? חיכית עד לקירור מוחלט לפני החיתוך?
אפיתי כמו שרשמת וחתכתי את זה שהיא היתה קרה. התערובת של התפוחים התפוררה.
אם רק תערובת התפוחים התפוררה יצא לך כמו שצריך.
שלום אפרת.ראשית רציתי לומר״ תודה רבה על מתכונים מעולים וטעימים״ מכינה כבר כמה שנים ויוצרה מצויין כול פעם.
.רציתי לשאול האם ניתן להחליף ביצה ברסק פרות עבור אורחים טבעונים או במשהו אחר? המון תודה
היי ילנה,
איזה כיף לשמוע שאת נהנית מהמתכונים באתר!
במקום ביצה, אפשר לשים 2 כפות סירופ מייפל ולוותר על הסוכר (זה יכול לעזור בהדבקת החומרים).
אם הבצק לא יצא אחיד אפשר לנסות להוסיף כמה כפות של קרם קוקוס לפי הצורך.
תודה רבה על המתכונים האלופים!!!
אני רוצה להכין את הפאי למשלוח מנות. אם אני מכינה ערב קודם ושולחת מחר בצהריים איפה לשמור עד אז בקרור או בחוץ?
שאלה שניה, כמה כוסות בערך של קוביות תפוחים צריך? כי יש לי תפוחים ממש קטנים ואחרים ממש גדולים. בגלל שאני משלשת כמויות אני אשמח מאד לדעת כמה זה בכוסות.
תודה רבה על הכל!
היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים באתר!
אפשר לשמור במקרר ואפשר גם על השיש מכוסה היטב אם מדובר בלא יותר מ-24 שעות.
לכמות המקורית במתכון יש צורך בכ-4.5 כוסות קוביות תפוחים.
פורים שמח😊
היי אני ממש באמצע ההכנה הבצק רך ונוח מאוד אך לא מתאים לפריורים הוא דיי גמיש
מה עליי לעשות?
היי,
ככל הנראה עיבדת את הבצק קצת יותר מהדרוש, אפשר לפורר אותו בעזרת פומפייה(:
תודה רבה אין עלייך מכורהההה
כמה זמן הפאי מחזיק בקירור
היי,
מומלץ לשמור במקרר עד 5 ימים.
היי
יצא מאד מוצלח- תודה
אני אישית אוהבת יותר מתוק
זה קצת היה לי חמצמץ מידי.
מה ניתן לעשות? לוותר על המיץ לימון? להוסיף סוכר?
היי,
אם את מחבבת טעם מתוק יותר ניתן להגדיל את כמות הסוכר במלית התפוחים ל-4 כפות, ואפשר גם להפחית כף לימון אחת.
ובבצק גם להוסיף סוכר?
בבצק פחות כדאי, אבל זה יצא מתוק מספיק לדעתי(:
הכנתי את העוגה לא יצאה טוב. לא היה באור לי מה גודל הכוס צ’כוסלובקיה חד פעמית לשתיה קרה או כוס חד פעמית לשתיה חמה. עוגות קודמות טובות מאוד. המתכון הזה לא מוצלח.
היי,
בכל המתכונים באתר יש להשתמש בכוס מדידה בנפח 240 מ”ל, גם כוס חד פעמית לשתייה חמה מתאימה.
המתכון הזה קיבל תגובות טובות מאד מהגולשים כך שאני לא חושבת שהבעיה בו…
אם תפרטי מה בדיוק הייתה הבעיה בעוגה אוכל לעזור(:
הכנתי יצא מעולה!!
שמחה שיצא מוצלח! תודה נוי❤
תודה על המתכון!! זה בתנור 🙂
אפשר להקפיא?
איזה כיף שהכנת את המתכון(:
אפשר להקפיא עטוף היטב.
שלום, בטעות הכנסתי את הפאי לתנור בלי לאפות קודם את הבסיס, מה אני אמרוה לעשות עכשיו? לאפות יותר זמן? תודה!
היי,
אני חושבת שכדאי לאפות 15 דקות ראשונות על מצב קו תחתון בלבד (על מנת שהתחתית תיאפה טוב יותר) ולאחר מכן להעביר את התנור למצב קו עליון ותחתון ולהמשיך באפייה עד שהפאי מוכן.
הי, האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין מלא במקום קמח לבן ?
היי,
אפשר אך יתכן שהמרקם ישתנה מעט🙂
השתמשתי בכוסמין ויצא טעים אבל התחתית יצאה ממש מפוררת ..
נכון, המרקם עשוי להשתנות עם קמח כוסמין…
בפעם הבאה תוכלי להוסיף קצת יותר מים כדי שיצא פחות מתפורר.
הי אפרת, אני רוצה להניח את הבצק העליון בצורת שתי וערב כמו פאי קלאסי. הכמות הזו תספיק או להכין יותר בצק? תודה!
היי אדווה,
הבצק הזה קצת פחות מתאים לדעתי להכנת הרצועות🙂 ממליצה לך להכין בצק פריך לשם כך.
שלום, רציתי לודא שאכן יש רק 2 כפות סוכר על 3 כוסות קמח
כן, זו לא טעות. הפאי עצמו לא מתוק במיוחד כי המילוי מתוק.
היי, אין צורך באבקת אפיה?
היי,
אין צורך🙂
שלום אפרת ומועדים לשמחה
3 שאלות:
אשמח לדעת כמויות לתבנית 29
כמה ימים אפשר לשמור במקרר ? ואיך אני מפוררת את הבצק? תודה גדולה!
היי אור,
עדיף להכין בתבנית בקוטר 28 ולהכפיל כמויות פי 2 (לתבנית 29 יהיה צורך לעשות שינוי בכמויות וזה עלול להשפיע על הצלחת המתכון).
מומלץ לשמור עד 3-4 ימים במקרר.
את הבצק הכי קל לפורר בעזרת פומפייה, אבל אפשר גם עם הידיים.
בהצלחה וחג שמח!
מתכון מצויין ועוגה טעימה מאוד!
פעם ראשונה שעשיתי ויצא מושלם!
נראה מעולה, איזה כיף שאהבת את המתכון❤
זה צריך להיות בצק? או בלילה?
בגלל שזה יצא חצי חצי.. אז להוסיף קמח? או מים?
לא הבנתי את השאלה(:
את שכבת הבצק וגם את שכבת התפוחים יש להכין לפי הוראות המתכון, לאחר מכן יש לשטח חצי מכמות הבצק בתבנית ואת החצי השני להקפיא, לאפות כ-12 דקות, לאחר מכן לשפוך מעל הבצק את מלית התפוחים שהכנת ומעליהם לפורר את מחצית הבצק ששמרת במקפיא.
המתכון מורכב משכבת בצק (שחצי ממנה שומרים לפירורים שמעל) ומשכבה של תערובת תפוחים.
וגם, הבצק נורא דביק.. סליחה שאני לא כותבת הכל בהודעה אחת, פשוט הדברים צצים לי באמצע ההכנה..
את משתמשת בכוס מדידה? תוסיפי עוד קצת קמח עד שהבצק נהיה נוח יותר לעבודה.
להשתמש בתפוחים אדומי וירוקים?
היי,
סוג התפוחים לא משנה.
אני השתמשתי בתפוחים אדומים כי אני מעדיפה את המתוקים יותר מאשר את הירוקים החמצמצים.
הי אפרת, האם אפשר להשתמש בתחתית מהמתכון של פאי הפקאן?
היי לילך,
כן, אפשר(:
היי, מה כמות החמאה, אם אני רוצה להמיר את השמן?
היי שקד,
אפשר לשלב 100 גרם חמאה מומסת + חצי כוס שמן, או להשתמש ב200 גרם חמאה (יש להוציא מהמקרר לריכוך כשעתיים לפני ההכנה).
בהצלחה!
שנים שאנו נהנים מהמתכונים המצוינים שלך!!! הכנתי מאפה תפוחים מהאגדות אשמח לשלוח לך את הסרטון ההכנה שתפרסמי פה, לשם כך אשמח שתשלחי לי כתובת מייל לשם אני אשלח.
תודה רבה רבה.
היי מיכל,
אשמח שתשלחי לכתובת המייל הבאה: noamher1000@gmail.com.
שמחה ממש שאתם נהנים מהמתכונים, ותודה לך🌺
היי
תודה רבה על המתכונים הנהדרים והאתר המקסים!
מה אפשר לשים במקום דבש?
תודה
היי נועה,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
אפשר לשים סילאן או מייפל.
מלאאא שמןןןן אפשר להוריד קצת
היי,
כמות השמן נחוצה להצלחת המתכון(:
את יכולה לנסות להפחית את כמות השמן בבצק לחצי כוס ולהוסיף 1/2 כוס רסק תפוחים (המרקם עשוי להשתנות מעט).
יצא מטוררףףףףףףף אפרת יא אלופה , קבוע שאני מחפשת מתכון למשהו ואז רואה מתכון שלך אני ישר מכינה אותו כי אני יודעת שבדוק יצא טוב….!
שמחה שיצא מוצלח! תודה על השיתוף😊
היי אפרת, אם אני מכינה עם תחתית של פאי קנויה, מה הכמויות של המילוי?
היי,
אין שינוי בכמויות.
האם אפשר להכניס את התבנית ישר למקרר לאחר אפייה??
אני מתכוונת להגיש יום למחרת.
תודה!
נראה פשוט מעולה! כדאי לחכות עד שמתקרר ולא להכניס למקרר חם.
תודה על השיתוף:)
יצא מצויייין , מתכון קל וכייפי.
המרתי את השמן ב100 גרם נטורינה(תחליף למרגרינה- פרווה) וחצי כוס שמן ולא התפורר בכלל , הוספתי קינמון לתפוחים.
מעולה, איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף❤
היי אפרת,
הכנתי את הפאי אבל הבצק יצא במרקם חולי- למרות שהכנתי בדיוק לפי ההוראות- מה הסיבה?
חוץ מזה, הכנתי את כל האוכל לשבת מהמתכונים באתר שלך- בעלי והאורחים התענגו…
אלופה!!!
היי,
השתמשת בכוס מדידה ודייקת בכמויות? השתמשת בביצה גדולה?
יכול להיות שהבצק יצא יבש ולכן היה צריך להוסיף עוד קצת מים.
שמחה מאד שיצא מוצלח וכולם אהבו:)
שבוע מקסים🌺
יותר נכון, הבצק היה במרקם טוב לפני האפייה, אבל אחר כך, כשאכלנו זה היה חולי ומחניק בפה…
חשבתי שאולי ככה זה יוצא בגלל שזה עם שמן ולא מרגרינה..
הבנתי… המרקם אכן שונה מאשר בצק על בסיס חמאה, אבל לא אמור לצאת מחניק אם דייקת בכמויות, והשתמשת בתבנית בקוטר 24 (ככה ששכבת הבצק לא עבה ומחניקה מדי).
תודה על המענה המהיר!!
טחנתי היטב את התפוחים במעבד מזון לפני ההוספה למחבת כדי ליצור מרקם של ריבה. ממש ממליצה!
בקמח חילקתי חצי קמח שיפון חצי רגיל. במקום סוכר מייפל בבצק שיידבק (פעם ראשונה שעובדת עם שיפון אז חששתי שיצא גרגירי מדי ולא ידעתי איך יתנהג).
יצא שלמות!!!!
המאכלים הכי טעימים שהכנתי היו מפה לפני שעוד ידעתי בכלל מה זה האתר הנפלא הזה. המון תודה 😃
איזה כיף לשמוע! תודה יקירה על השיתוף ושבוע מקסים😊
תמונה
ואוו יצא ממש יפה וטעים
תודה רבה!
נראה מושלם! תודה על השיתוף הודיה ושבת שלום😊
היי
תודה על כל המתכונים הנפלאים!
במידה ואני רוצה לעשות בתבנית פאי מתפרקת קוטר 30. מה הכמויות?
היי עינב,
כדאי להכפיל כמויות פי 2😊
היי. חג עצמאות שמח. האם אפשר להמיר את השמן הרגיל בשמן קוקוס? תודה רבה
היי תמר,
אפשר, יש לשים כוס שמן קוקוס נוזלי.
עצמאות שמח😊
נשמע מצויין! אפשר להשתמש בח אה במקום שמן? אם כן, מה הכמות?
תודה מראש, תמיד כיף באתר שלך😊
הכוונה לחמאה…
היי רוני,
אפשר לשלב 100 גרם חמאה מומסת + חצי כוס שמן, או להשתמש ב200 גרם חמאה (יש להוציא מהמקרר לריכוך כשעתיים לפני ההכנה).
בהצלחה😊
איזה זריזה!!! תודה רבה🙏
יצא מעולה, עם קמח כוסמין, תודה רבה!
שמחה שיצא טעים 🙂
היי, אפרת,
זה ילך טוב עם כדור גלידה ליד?
ואם כן יש לך מתכון?
תודה!!
בהחלט 🙂
מצורף מתכון – גלידת שוקו וניל (ממליצה להכין את גלידת הוניל).
יצא פיגוז תודה רבה!!!!!!! עוגת הבית שלנו מעתה ואילך.
שמחה לקרוא שאהבתם ❤️
לילה טוב 🙂
בס”ד
היי אפרת ערב טוב,
תודה רבה על מתכונים נפלאים.
אם אני רוצה לעשות חצי כמות לאיזו תבנית חד פעמית זה יכול להתאים?
תודה רבה 🤗
היי שמרית,
חצי כמות אמור להתאים לתבנית אינגליש קייק או תבנית עגולה בקוטר 20.
אפרת רציתי להגיד לך שהאתר שלך מדהים!!!
בחיים לא הצלחתי לבשל ולאפות ככ טוב
ולגרוף מחמאות.
והעוגה הזאת שלך הפכה למנת הדגל לאורחים שלי עם כדור גלידה וניל
לא מפסיקים לאכול מזה
תודה נשמה טובה
תודה רבה לך אסתי!
איזה כיף לקרוא 🙂
חג שמח אהובה ❤️
יצא ממש טעים!! אבל ממש התפורר ולא היה אפשר לחתוך לחתיכות בלי שיתפרק, מה אפשר לעשות?
היי טליה,
העוגה אמורה להיות מתפוררת קצת בחיתוך.
חשוב להניח לה להתקרר לגמרי לפני שחותכים אותה.
אם אני משתמשת בביצה מדיום, אולי כדאי לשים שתיים וזה פחות יתפורר?
כן.
אפשר להחליף את התפוחים באגסים?
כן אין בעיה 🙂
היי אפרת יקרה,
מה לדעתך לגבי שילוב קמח שקדים בבצק?
הוא מאוד משדרג את הטעם אבל לא יודעת כמה כדאי להוסיף אם בכלל.
היי גורית,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר לשלב כוס קמח שקדים עם 2 כוסות קמח לבן
בהצלחה♥
עבד מצוין עם כוס אחת של קמח שקדים. שוקלת בפעם הבאה להעלות את המינון.
פאי מעולה!!!
תודה שחזרת לעדכן גורית 🙂
שבוע מעולה ❤️
בוקר טוב,
אני רוצה להכין את העוגה מקמח כוסמין/מלא ותחליף סוכר. אשמח לעזרתך.
היי סמדר, אין בעיה להשתמש בקמח כוסמין
ובמקום הסוכר תוכלי להשתמש בדבש או בסירופ מייפל טבעי
בהצלחה♥
האם בכמויות זהות למה שכתוב במתכון?
כן אותן כמויות 🙂
לצערי העוגה ממש מתפוררת..
היי חן
העוגה אמורה להיות מתפוררת קצת בחיתוך.
חשוב להניח לה להתקרר לגמרי לפני שחותכים אותה.
שבוע טוב ❤️
האם אפשר להכין מהבצק בסיס קטן?
כן.
שלום אפרת תודה על המתכונים הנהדרים.האם הכוס מדידה לשמן (240מל) היא אותה הכוס שמשתמשים בה לכמות של הקמח ? זו פעם ראשונה שאני מכינה בצק ללא שומן מוצק ולכן חשוב לי לדייק בכמויות. תודה
כן 🙂
כמה ימים לפני ההגשה אפשר להכין
תודה מראש
העוגה נשמרת בקופסה סגורה במקרר עד 3 ימים אבל הכי טעים להכין באותו יום אם יש אפשרות.
אפשר להוסיף צימוקים לתערובת תפוחים? אם כן מתי?
דאלה נוספת אפשר למרוח ריבה על הבצק לפני הוספת תערובת תפוחים מעל הבצק התחתון?
אפשר להוסיף צימוקים לאחר 8 דקות בישול.
לגבי הריבה, אני חושבת שכן.
היי, קודם כל תודה רבה על המתכונים!
אפשרי להחליף את השמן בשמן קוקוס?
כן.
חג שמח 🌺
בצורתו הנוזלית? ובאותו יחס של השמן הרגיל שכתוב במתכון?
תודה:)
כן, כוס שמן קוקוס נוזלי.
הפאי תפוחים עכשיו בתנור. מקווה שיצא טעים. לפי התגובות שקראתי אחרי שהכנתי שהייתי צריכה להשתמש בקמח תופח או להכניס אבקת אפיה לקמח רגיל. האם כך זה?
לא, אין צורך.
יצא מצויין
מהמם 😍
תודה שרי
האם אפשר להחליף את הקמח בקמח כוסמין מלא?
אני חושבת שכן.
תודה ושנה טובה
יצא טוב!
תודה!
אחרי שנה שחשבתי להכין ושכחתי מזה היום עם כל התפוחים שנשארו מראש השנה אהבנו!
מהמם 🙂
תודה מורן
שלום אפרת! האתר שלך מהמם, עושה חשק לעמוד כל היום במטבח…
הכנתי את הפאי תפוחים והבצק יצא מאד שומני ולא אוורירי. עשיתי כמו המתכון. יש לך מושג למה זה יכול לקרות? תודה רבה ושנה טובה!!
היי שירה,
באיזו כוס השתמשת?
הבצק יצא שומני לפני האפיה או אחרי?
אחרי האפייה. השתמשתי בכוס חד”פ אבל הקטנתי את הכמויות בהתאם…
כוס חד”פ היא קטנה מידי, אני מניחה שזו הסיבה.
היית צריכה דווקא להגדיל את הכמויות.
מה אפשר לשים במקום קמח? אני רוצה להכין ללא גלוטן..
אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן כמו קמח תמי או “כרגיל”.
היי, אני רוצה להשתמש במרגרינה במחמאה כי אני רוצה שזה יחתך מדויק ויפה ללא פירורים (שולחת למישהי) מה אני צריכה להוריד וכמה לשים?
תודה! וסליחה מכל השוחרות בריאצ, לפעמים אין ברירה…
היי בתיה,
אפשר להמיר את השמן ב200 גרם מרגרינה/מחמאה רכה (לא מומסת). יש להוציא מהמקרר כשעתיים לפני שימוש.
אפשר גם לשלב חצי כוס שמן עם 100 גרם מרגרינה.
אפשר להחליף לקמח מלא??
אני חושבת שכן.
אני רוצה להשתמש באפרסקים במקום תפוחים. איך את מציעה להכין?
תודה רבה!
אני חושבת שאפשר להכין באותו אופן.
אם האפרסקים מתוקים אפשר להפחית קצת מכמות הסוכר.
היי, אני רוצה להכין ורציתי לשאול אם אפשר להוסיף קינמון לפאי ואם כן כמה? תודה רבה! האתר הזה מעולה!!
האמת עכשיו מצאתי את התשובה בין כל התגובות אבל תודה רבה בכל מקרה 😄
האם המתכון הזה יכול להיות בסיס לפאי פקאן? ואם לא האם יש לך מתכון לפאי פקאן פרווה? תודה
אני חושבת שאפשר להשתמש בבסיס שבמתכון הזה – קיש פטריות ובטטה, רק כדאי לוותר על המלח ולהוסיף 1-2 כפות סוכר לתערובת הבצק.
האם הבצק מתאים גם לעוגת גבינה?
כן.
היי אפשר להשתמש בתפוחים צהובים?
כן.
היי כותבת פה ילדה בת 10 אני רוצה להגיד לך שמאז שמצאתי את הפאי הזה אני לא מפסיקה להכין אותו לשבת. פעם אחת ביום שישי היינו אמורים להתאוורר ונשארתי בבית והכנתי את הפאי כל שבת אני מתענגת בחדש. פשוט מעדן
שמחה לשמוע ❤️
כל הכבוד לך אלופה!
רציתי להכין פאי תפוחים.. הסתכלתי במתכונים והתייאשתי מאופן ההכנה.. כמו תמיד- חוזרת אלייך(: ותמיד יוצא וואו
שמחה לשמוע ❤️
האם יש משמעות לסוג התפוחים? על איזה סוג תפוחים היית ממליצה?
כמו כן, האם היית ממליצה להוסיף קינמון? ככל שכן, באיזה שלב?
תודה רבה
לגבי סוג התפוחים, זה לא משנה. אני השתמשתי בתפוחים אדומים כי אני מעדיפה את המתוקים יותר. הירוקים חמצמצים.
אפשר להוסיף קמצוץ קינמון לתערובת התפוחים, לקראת סוף הבישול.
הכנתי עכשיו אבל הבצק פירורי כזה, אם אני יהדק לתבנית זה יהיה בסדר? או להוסיף משהו לבצק משהו? כרגע שמתי בהקפאה
אם הוא ממש פירורי אפשר להוסיף כמה כפות מים.
הוספתי ועדיין היה פירורי,העוגה מוכנה כבר ויצאה מהתנור כלפי חוץ היא נראית נהדר אבל שחותכים היא מתפוררת מאוד, מה עשיתי לא טוב?
דבר נוסף, התפוחים לא אמורים להיות כמו ריבה, מחית? מרגישים חתיכות של תפוחים
העוגה אמורה להיות מתפוררת קצת בחיתוך. חשוב להניח לה להתקרר לגמרי לפני שחותכים אותה.
לגבי התפוחים, הם לא אמורים להיות ממש כמו ריבה אבל הם אמורים להיות רכים מאוד. אם רוצים אותם כמו ריבה כדאי לטחון אותם לאחר הבישול במחבת.
היי
אפשר לוותר על דבש?
אפשר לשים סוכר במקום.
היי
עוגה באמת מעולה, הכנתי אותה כבר מספר פעמים.
יש אפשרות להחליף את הביצה בשביל אורחים טבעוניים?
במקום ביצה, אפשר לנסות לשים במקום הסוכר 2 כפות סירופ מייפל (זה יכול לעזור בהדבקת החומרים).
היי האם אפשר להכפיל כמויות כדי שלא ייצא דק מידי? (יש לי תבנית חדפ בינונית מלבנית)
אם יש לך תבנית מלבנית בגודל 31X22 אז עדיף להכין בה ואז אין צורך לשנות את הכמויות.
אם זו תבנית מלבנית בגודל 32X25 אז אפשר להכין כמות וחצי מכל דבר.
היי אפשר להפוך את המתכון לפאי תפוחים אישי? מה הכמויות?
או האם יש מתכון אחר לפאי תפוחים אישי?
תודה מראש
יש מתכון לקראמבל תפוחים.
היי אפשר להחליף את הסוכר בממתיק טבעי כלשהו ?
אפשר להמיר בדבש או מייפל טבעי.
מה אפשר לשים במקום תפוחים?
אפשר לשים אגסים או לשים ריבה/ ממרח שוקולד.
ממרח תמרים יהיה טוב?
כן.
שאלה אחרונה,מה את ממליצה לי לעשות אם אני רוצה שוקולד אמיתי לא ממרח שוקולד..?
תודה ענקית על הסבלנות והתשובות המהירות:-)
לא ניסיתי אבל אולי אפשר להמיס 150 גרם שוקולד מריר עם שליש מיכל שמנת מתוקה/קצפת צמחית.
תודה! יצא מדהים
הוספתי מלמעלה גפרורי שקדים ואגוזי מלך שבורים גס.
מעולה 🙂
תודה חני
איזה תפוחים אדומים או ירוקים?
תודה
לא משנה (אני השתמשתי באדומים שהם מתוקים יותר).
תודה רבה על המתכון יצא מושלם!!!! רק שלא היו לי תפוחים היה לי פירות יער קפואים אז עשיתי מהם סוג של ריבה וזה היה המילוי שלי יצא מושלם!!!! פאי פירות יער
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
הכנתי עם קמח תופח כי זה מה שהיה לי
יצא פצצה!!!
מעולה 😍
תודה על השיתוף!
היי יצא מדהים!!
אבל נשאר לי בצק, האם יש רעיון לאיך לשלב אותו במתכון אחר?
תודה מראש
אפשר לשמור את הבצק בשקית סגורה במקרר ולהשתמש בו לאחד המתכונים האלה:
קראמבל תפוחים
קינוח פירות יער, גבינה ופירורים
עוגת שזיפים
הי. מאד נהנית מהמתכונים שלך. אם בכל זאת צריך לאחסן את הפאי…מקרר? תודה רבה שרונה
כן, בקופסה סגורה במקרר.
היי אפרת ,
תודה רבה על מתכון מעולה.
הוכן עם קמח כוסמין 80%, ולמילוי הוספתי גם מעט קינמון.
ויצא ממש טעיםםםם.
התענגנו , תודה 🙂
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה תמי
האם זה משנה איזה מיץ לימון
2. האם אפשר להוסיף חמאה לתחתית
לא משנה.
לתערובת הבצק אפשר לשלב 100 גרם חמאה מומסת + חצי כוס שמן.
הי אפרת
תודה על מתכונים מצוינים!
משתמשת המון ותמיד מצליח..
האם אפשר להחליף את התפוחים ברסק תפוחים מקופסת שימורים?
תודה
מניחה שכן.
היי,חג שמח❤
האם אפשר להפוך את קישוטי הפירורים מעל הפאי לרצועות בצק בצורת שתי וערב?
אני חושבת שכן.
חג שמח 🌸
היי.. שתי שאלות😊
*אפשר מקמח כוסמין מלא?
*האם הבצק יכול להיות בצק אחיד כך שאפשר לשטח אותו לפאי ולעשות שתי וערב..?
היי מיכל,
אני ממליצה לשלב עם כוס קמח רגיל (או כוסמין לבן) כדי לשפר את המרקם.
הבצק יכול להיות אחיד.
האם אפשר להפוך לפאי שוקולד או רעיון אחר? תודה רבה מתכונים מעולים!!
במקום שכבת התפוחים אפשר למרוח ממרח שוקולד (בכמות נדיבה).
קודם כל תודה רבה על המתכנים הנהדרים..
עשיתי לפי המתכון, אבל
בזמן חיתוך להגשה הבצק התחתון מתפורר מה יכולה להיות סיבה.
תודה מראש
היי ויקטור,
הבצק התחתון אמור להתפורר קצת בחיתוך אבל לא לגמרי. השתמשת בביצה גדולה?
חג שמח 🌺
היי אפרת
תודה רבה על מתכונים מושלמים
שאלה: 1.אפשר להחליף בקמח מלא או כוסמין 80%?
2. כמה זמן העוגה נשארת טובה אני רוצה להכין לחג
היי תמר,
1. עדיף קמח כוסמין 80%.
2. זה נשמר בקופסה סוגרה במקרר עד 3 ימים.
גמר חתימה טובה 🌺
האם אפשר לעשות את הבצק ללא ביצה למען הטבעונים ביננו?
האם אפשר לעשות את הבצק בגירסה מלוחה, לפאי מלוח?
תודה יקירה
תנסי לשים במקום הסוכר 2 כפות סירופ מייפל (זה יכול לעזור בהדבקת החומרים).
לפאי מלוח תוותרי על הסוכר וסוכר הוניל ותוסיפי כחצי כפית מלח.
קודם כל תודה על אתר מצויין שמאפשר לכל אחד, אפילו אני, לבשל כמו מאסטר שף.
לא מובן אליו לחזור ולענות לתגובות. תודה כבר אמרתי.
1. קמח לבן כלומר לא קמח תופח של אסם נניח?
2. אפשר בתבנית כזאת לא מתפרקת? מצרף תמונה
שנה טובה וגמר חתימה טובה
עומר
היי עומר,
1. כן, קמח לבן רגיל (לא תופח).
2. כן אפשר בתנאי שהקוטר הוא 24 או 26.
שנה טובה וחתימה טובה 🙂
אלפי תודות לך יקירתי על כל מה שאת מעניקה ברוחב לב ובסובלנות רבה לכל שאלותינו.בשנה חדשה הבאה עלינו לטובה מאחלת לך את כל הטוב והמשיכי להפרות אותנו בידע שלך.אין על האתר הזה.💐💐🥂
תודה רבה יקרה ❤️
אם אני צריכה להכין גרסה טבעונית, במה אני יכולה להחליף את הביצה?
אולי תנסי לשים במקום הסוכר 2 כפות סירופ מייפל (זה יכול לעזור בהדבקת החומרים).
אין על האתר הזה
לכמה תבניות אינגליש זה מתאים? אין לי כרגע תבנית עגולה…
אמור להספיק ל-2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות.
שנה טובה 🌺
אפשרי להוסיף קינמון
כן אפשר.
שנה טובה 🙂
יצא מצויין! מתכון מאוד טעים!
תודה רבה!
שנה טובה!!!🍏🍎🍯🍏🍎🍯
שמחה לשמוע 🙂
תודה ושנה טובה!
הי.
אפשר ומתאים לשלב סולת. כוס וחצי קמח רגיל וכוס וחצי סולת?
תודה ושנה טובה.
אין לי מושג, לא ניסיתי.
שנה טובה 🌺
בוקר טוב- האם אפשר להוסיף לתערובת התפוחים קינמון? אם כן איזה כמות? תודה
כן, אפשר להוסיף כשליש כפית אבקת קינמון.
תודה רבה! כבר הרבה זמן מחפשת בצק פריך בלי מרגרינה/חמאה!
שנה טובה ומתוקה 💕
האם חייבים מיקסר להכנת הבצק
אין צורך במיקסר.
היי
באיזה כוס את משתמשת?
כוס זכוכית רגילה עם ידית (נפח 240 מ”ל).
שנה טובה מדהימה שאת.
תבורכי
תודה מיכל 🙂
שנה טובה ומתוקה 💝
אין צורך באבקת אפיה? קמח רגיל?
אין צורך להוסיף אבקת אפיה.
האם אפשר להחליף את הסוכר בדבש?
ואם אני רוצה שישאר טוב לרה מתי עדיף להיכן? והיכן לשמןר?
היי רבקה,
לגבי הדבש, בתערובת התפוחים אפשר.
אם יש לך אפשרות להכין באותו יום זה הכי טוב אבל אם לא, אפשר להכין יום לפני ולשמור בקופסה סגורה במקרר.
סליחה על כל החפירות ותודה על כל התשובות…
יש לי תבנית בקוטר 14 ונראה לי שזה יהיה יותר מוצלח כי נראה לי רק אני אוהבת עוגות עם תפוחים😝😝
אני אשמח אם תוכלי לרשום לי כמויות לגודל הזה. תודה!🥰
תכיני מחצית מהכמות.
הי
תודה על אתר נהדר
יש אפשרות להקפיא את העוגה?
לא ממליצה להקפיא.
שנה טובה 🌺
עוד שאלונת🙃
זה יוצא קראנצ’י??
החלק העליון כן.
בסוף כן יש לי קמח לבן אז את יכולה לדלג על השאלה הזו!😊😊😊
אם ארצה קמח ללא גלוטן
איזה את מציעה?
לא ניסיתי אבל אולי אפשר להשתמש בקמח כרגיל או תמי.
שלום, המתכון נראה מושלם!! רק כמה שאלות..
אני משתמשת בביצים M מה לעשות?
אני משתמשת בקמח חיטה 80% זה גם טוב?
יש לי תבנית כמו שאת השתמשת בקוטר 26. אם לא אכפת שיצא טיפה יותר נמוך זה בסדר?
שימי ביצה אחת ויותר מים.
לגבי התבנית, אני מניחה שכן.
באילו תפוחים ממולץ להשתמש? סמיט הירוקים החמוצים? פינק המתוקים?
לא משנה.
אפרת
קודם כל תודה רבה על אתר נהדר
כמי שלא חובבת בישולים התמכרתי לאתר וכל מתכון יוצא טעים
ועכשיו שאלה האם אפשר החליף את הדבש בסילן?
כן אפשר.
שנה טובה 💝
יוו ענקית את!
חיכיתי למתכון חדש שתעלי משהו עם תפוחים אין אין כמוך!
אם אעשה בתבנית חד פעמי בינונית הולך?
כן אבל לדעתי זה מתאים לתבנית בינונית הקטנה בגודל 22X31 או תבנית עגולה חד פעמית 24.
שנה טובה ומתוקה ❤️