זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 62 דקות
סוג: פרווה
תבנית פאי או תבנית עגולה נשלפת בקוטר 24
מצרכים:
תערובת התפוחים:
5 תפוחים קלופים חתוכים לקוביות קטנטנות (1-1.5 ס”מ)
2 כפות מיץ לימון
שקית (10 ג’) סוכר וניל
2 כפות סוכר
2 כפות דבש
תערובת הבצק:
3 כוסות (420 ג’) קמח לבן
2 כפות סוכר
שקית (10 ג’) סוכר וניל
ביצה גדולה
כוס (240 מ”ל) שמן
1-3 כפות מים (לפי הצורך)
אופן הכנה:
-מחממים מחבת רחבה על הלהבה הגדולה ומוסיפים את קוביות התפוחים, מיץ לימון, סוכר וניל, סוכר לבן ודבש. מערבבים ומבשלים עם מכסה במשך כ-8 דקות (אש גבוהה-בינונית). מסירים את המכסה ומבשלים כ-7 דקות נוספות, עד שהתפוחים מתרככים והנוזלים מתאדים. מסירים מהאש ומניחים לתערובת להתקרר.
-מערבבים בקערה את כל חומרי הבצק: קמח, סוכר לבן, סוכר וניל, ביצה ושמן. את המים מוסיפים בהדרגה ולפי הצורך, עד לקבלת בצק אחיד. מחצית מתערובת הבצק שומרים במקפיא.
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.
-משמנים תבנית עגולה בקוטר 24 ומשטחים מחצית מתערובת הבצק בתחתית התבנית ובדפנות עד גובה 1 ס”מ. מחוררים עם קיסם בכמה מקומות בבצק ומכניסים לתנור החם. אופים במשך כ-12 דקות ומוצאים מהתנור (משאירים את התנור דולק).
-מוסיפים את תערובת התפוחים מעל התחתית האפויה ומשטחים באופן אחיד. מוציאים את הבצק מהמקפיא ומפוררים מעל התפוחים באופן אחיד.
-מחזירים לתנור ואופים במשך כ-35 דקות, עד הזהבה יפה.
-מוציאים ומניחים לפאי להתקרר לגמרי לפני חיתוך.
- פאי פקאן |
- פנקוטה |
- גלידת בננה בטעם שוקולד |
- מוס שוקולד מקרם קוקוס |
- שטרודל תפוחים מבצק עלים |
- סלט סלק ותפוחים
תגובות
נשמע מצויין! אפשר להשתמש בח אה במקום שמן? אם כן, מה הכמות?
תודה מראש, תמיד כיף באתר שלך😊
הכוונה לחמאה…
היי רוני,
אפשר לשלב 100 גרם חמאה מומסת + חצי כוס שמן, או להשתמש ב200 גרם חמאה (יש להוציא מהמקרר לריכוך כשעתיים לפני ההכנה).
בהצלחה😊
איזה זריזה!!! תודה רבה🙏
יצא מעולה, עם קמח כוסמין, תודה רבה!
שמחה שיצא טעים 🙂
היי, אפרת,
זה ילך טוב עם כדור גלידה ליד?
ואם כן יש לך מתכון?
תודה!!
בהחלט 🙂
מצורף מתכון – גלידת שוקו וניל (ממליצה להכין את גלידת הוניל).
יצא פיגוז תודה רבה!!!!!!! עוגת הבית שלנו מעתה ואילך.
שמחה לקרוא שאהבתם ❤️
לילה טוב 🙂
בס”ד
היי אפרת ערב טוב,
תודה רבה על מתכונים נפלאים.
אם אני רוצה לעשות חצי כמות לאיזו תבנית חד פעמית זה יכול להתאים?
תודה רבה 🤗
היי שמרית,
חצי כמות אמור להתאים לתבנית אינגליש קייק או תבנית עגולה בקוטר 20.
אפרת רציתי להגיד לך שהאתר שלך מדהים!!!
בחיים לא הצלחתי לבשל ולאפות ככ טוב
ולגרוף מחמאות.
והעוגה הזאת שלך הפכה למנת הדגל לאורחים שלי עם כדור גלידה וניל
לא מפסיקים לאכול מזה
תודה נשמה טובה
תודה רבה לך אסתי!
איזה כיף לקרוא 🙂
חג שמח אהובה ❤️
יצא ממש טעים!! אבל ממש התפורר ולא היה אפשר לחתוך לחתיכות בלי שיתפרק, מה אפשר לעשות?
היי טליה,
העוגה אמורה להיות מתפוררת קצת בחיתוך.
חשוב להניח לה להתקרר לגמרי לפני שחותכים אותה.
אם אני משתמשת בביצה מדיום, אולי כדאי לשים שתיים וזה פחות יתפורר?
כן.
אפשר להחליף את התפוחים באגסים?
כן אין בעיה 🙂
היי אפרת יקרה,
מה לדעתך לגבי שילוב קמח שקדים בבצק?
הוא מאוד משדרג את הטעם אבל לא יודעת כמה כדאי להוסיף אם בכלל.
היי גורית,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר לשלב כוס קמח שקדים עם 2 כוסות קמח לבן
בהצלחה♥
עבד מצוין עם כוס אחת של קמח שקדים. שוקלת בפעם הבאה להעלות את המינון.
פאי מעולה!!!
תודה שחזרת לעדכן גורית 🙂
שבוע מעולה ❤️
בוקר טוב,
אני רוצה להכין את העוגה מקמח כוסמין/מלא ותחליף סוכר. אשמח לעזרתך.
היי סמדר, אין בעיה להשתמש בקמח כוסמין
ובמקום הסוכר תוכלי להשתמש בדבש או בסירופ מייפל טבעי
בהצלחה♥
האם בכמויות זהות למה שכתוב במתכון?
כן אותן כמויות 🙂
לצערי העוגה ממש מתפוררת..
היי חן
העוגה אמורה להיות מתפוררת קצת בחיתוך.
חשוב להניח לה להתקרר לגמרי לפני שחותכים אותה.
שבוע טוב ❤️
האם אפשר להכין מהבצק בסיס קטן?
כן.
שלום אפרת תודה על המתכונים הנהדרים.האם הכוס מדידה לשמן (240מל) היא אותה הכוס שמשתמשים בה לכמות של הקמח ? זו פעם ראשונה שאני מכינה בצק ללא שומן מוצק ולכן חשוב לי לדייק בכמויות. תודה
כן 🙂
כמה ימים לפני ההגשה אפשר להכין
תודה מראש
העוגה נשמרת בקופסה סגורה במקרר עד 3 ימים אבל הכי טעים להכין באותו יום אם יש אפשרות.
אפשר להוסיף צימוקים לתערובת תפוחים? אם כן מתי?
דאלה נוספת אפשר למרוח ריבה על הבצק לפני הוספת תערובת תפוחים מעל הבצק התחתון?
אפשר להוסיף צימוקים לאחר 8 דקות בישול.
לגבי הריבה, אני חושבת שכן.
היי, קודם כל תודה רבה על המתכונים!
אפשרי להחליף את השמן בשמן קוקוס?
כן.
חג שמח 🌺
בצורתו הנוזלית? ובאותו יחס של השמן הרגיל שכתוב במתכון?
תודה:)
כן, כוס שמן קוקוס נוזלי.
הפאי תפוחים עכשיו בתנור. מקווה שיצא טעים. לפי התגובות שקראתי אחרי שהכנתי שהייתי צריכה להשתמש בקמח תופח או להכניס אבקת אפיה לקמח רגיל. האם כך זה?
לא, אין צורך.
יצא מצויין
מהמם 😍
תודה שרי
האם אפשר להחליף את הקמח בקמח כוסמין מלא?
אני חושבת שכן.
תודה ושנה טובה
יצא טוב!
תודה!
אחרי שנה שחשבתי להכין ושכחתי מזה היום עם כל התפוחים שנשארו מראש השנה אהבנו!
מהמם 🙂
תודה מורן
שלום אפרת! האתר שלך מהמם, עושה חשק לעמוד כל היום במטבח…
הכנתי את הפאי תפוחים והבצק יצא מאד שומני ולא אוורירי. עשיתי כמו המתכון. יש לך מושג למה זה יכול לקרות? תודה רבה ושנה טובה!!
היי שירה,
באיזו כוס השתמשת?
הבצק יצא שומני לפני האפיה או אחרי?
אחרי האפייה. השתמשתי בכוס חד”פ אבל הקטנתי את הכמויות בהתאם…
כוס חד”פ היא קטנה מידי, אני מניחה שזו הסיבה.
היית צריכה דווקא להגדיל את הכמויות.
מה אפשר לשים במקום קמח? אני רוצה להכין ללא גלוטן..
אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן כמו קמח תמי או “כרגיל”.
היי, אני רוצה להשתמש במרגרינה במחמאה כי אני רוצה שזה יחתך מדויק ויפה ללא פירורים (שולחת למישהי) מה אני צריכה להוריד וכמה לשים?
תודה! וסליחה מכל השוחרות בריאצ, לפעמים אין ברירה…
היי בתיה,
אפשר להמיר את השמן ב200 גרם מרגרינה/מחמאה רכה (לא מומסת). יש להוציא מהמקרר כשעתיים לפני שימוש.
אפשר גם לשלב חצי כוס שמן עם 100 גרם מרגרינה.
אפשר להחליף לקמח מלא??
אני חושבת שכן.
אני רוצה להשתמש באפרסקים במקום תפוחים. איך את מציעה להכין?
תודה רבה!
אני חושבת שאפשר להכין באותו אופן.
אם האפרסקים מתוקים אפשר להפחית קצת מכמות הסוכר.
היי, אני רוצה להכין ורציתי לשאול אם אפשר להוסיף קינמון לפאי ואם כן כמה? תודה רבה! האתר הזה מעולה!!
האמת עכשיו מצאתי את התשובה בין כל התגובות אבל תודה רבה בכל מקרה 😄
האם המתכון הזה יכול להיות בסיס לפאי פקאן? ואם לא האם יש לך מתכון לפאי פקאן פרווה? תודה
אני חושבת שאפשר להשתמש בבסיס שבמתכון הזה – קיש פטריות ובטטה, רק כדאי לוותר על המלח ולהוסיף 1-2 כפות סוכר לתערובת הבצק.
האם הבצק מתאים גם לעוגת גבינה?
כן.
היי אפשר להשתמש בתפוחים צהובים?
כן.
היי כותבת פה ילדה בת 10 אני רוצה להגיד לך שמאז שמצאתי את הפאי הזה אני לא מפסיקה להכין אותו לשבת. פעם אחת ביום שישי היינו אמורים להתאוורר ונשארתי בבית והכנתי את הפאי כל שבת אני מתענגת בחדש. פשוט מעדן
שמחה לשמוע ❤️
כל הכבוד לך אלופה!
רציתי להכין פאי תפוחים.. הסתכלתי במתכונים והתייאשתי מאופן ההכנה.. כמו תמיד- חוזרת אלייך(: ותמיד יוצא וואו
שמחה לשמוע ❤️
האם יש משמעות לסוג התפוחים? על איזה סוג תפוחים היית ממליצה?
כמו כן, האם היית ממליצה להוסיף קינמון? ככל שכן, באיזה שלב?
תודה רבה
לגבי סוג התפוחים, זה לא משנה. אני השתמשתי בתפוחים אדומים כי אני מעדיפה את המתוקים יותר. הירוקים חמצמצים.
אפשר להוסיף קמצוץ קינמון לתערובת התפוחים, לקראת סוף הבישול.
הכנתי עכשיו אבל הבצק פירורי כזה, אם אני יהדק לתבנית זה יהיה בסדר? או להוסיף משהו לבצק משהו? כרגע שמתי בהקפאה
אם הוא ממש פירורי אפשר להוסיף כמה כפות מים.
הוספתי ועדיין היה פירורי,העוגה מוכנה כבר ויצאה מהתנור כלפי חוץ היא נראית נהדר אבל שחותכים היא מתפוררת מאוד, מה עשיתי לא טוב?
דבר נוסף, התפוחים לא אמורים להיות כמו ריבה, מחית? מרגישים חתיכות של תפוחים
העוגה אמורה להיות מתפוררת קצת בחיתוך. חשוב להניח לה להתקרר לגמרי לפני שחותכים אותה.
לגבי התפוחים, הם לא אמורים להיות ממש כמו ריבה אבל הם אמורים להיות רכים מאוד. אם רוצים אותם כמו ריבה כדאי לטחון אותם לאחר הבישול במחבת.
היי
אפשר לוותר על דבש?
אפשר לשים סוכר במקום.
היי
עוגה באמת מעולה, הכנתי אותה כבר מספר פעמים.
יש אפשרות להחליף את הביצה בשביל אורחים טבעוניים?
במקום ביצה, אפשר לנסות לשים במקום הסוכר 2 כפות סירופ מייפל (זה יכול לעזור בהדבקת החומרים).
היי האם אפשר להכפיל כמויות כדי שלא ייצא דק מידי? (יש לי תבנית חדפ בינונית מלבנית)
אם יש לך תבנית מלבנית בגודל 31X22 אז עדיף להכין בה ואז אין צורך לשנות את הכמויות.
אם זו תבנית מלבנית בגודל 32X25 אז אפשר להכין כמות וחצי מכל דבר.
היי אפשר להפוך את המתכון לפאי תפוחים אישי? מה הכמויות?
או האם יש מתכון אחר לפאי תפוחים אישי?
תודה מראש
יש מתכון לקראמבל תפוחים.
היי אפשר להחליף את הסוכר בממתיק טבעי כלשהו ?
אפשר להמיר בדבש או מייפל טבעי.
מה אפשר לשים במקום תפוחים?
אפשר לשים אגסים או לשים ריבה/ ממרח שוקולד.
ממרח תמרים יהיה טוב?
כן.
שאלה אחרונה,מה את ממליצה לי לעשות אם אני רוצה שוקולד אמיתי לא ממרח שוקולד..?
תודה ענקית על הסבלנות והתשובות המהירות:-)
לא ניסיתי אבל אולי אפשר להמיס 150 גרם שוקולד מריר עם שליש מיכל שמנת מתוקה/קצפת צמחית.
תודה! יצא מדהים
הוספתי מלמעלה גפרורי שקדים ואגוזי מלך שבורים גס.
מעולה 🙂
תודה חני
איזה תפוחים אדומים או ירוקים?
תודה
לא משנה (אני השתמשתי באדומים שהם מתוקים יותר).
תודה רבה על המתכון יצא מושלם!!!! רק שלא היו לי תפוחים היה לי פירות יער קפואים אז עשיתי מהם סוג של ריבה וזה היה המילוי שלי יצא מושלם!!!! פאי פירות יער
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
הכנתי עם קמח תופח כי זה מה שהיה לי
יצא פצצה!!!
מעולה 😍
תודה על השיתוף!
היי יצא מדהים!!
אבל נשאר לי בצק, האם יש רעיון לאיך לשלב אותו במתכון אחר?
תודה מראש
אפשר לשמור את הבצק בשקית סגורה במקרר ולהשתמש בו לאחד המתכונים האלה:
קראמבל תפוחים
קינוח פירות יער, גבינה ופירורים
עוגת שזיפים
הי. מאד נהנית מהמתכונים שלך. אם בכל זאת צריך לאחסן את הפאי…מקרר? תודה רבה שרונה
כן, בקופסה סגורה במקרר.
היי אפרת ,
תודה רבה על מתכון מעולה.
הוכן עם קמח כוסמין 80%, ולמילוי הוספתי גם מעט קינמון.
ויצא ממש טעיםםםם.
התענגנו , תודה 🙂
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה תמי
האם זה משנה איזה מיץ לימון
2. האם אפשר להוסיף חמאה לתחתית
לא משנה.
לתערובת הבצק אפשר לשלב 100 גרם חמאה מומסת + חצי כוס שמן.
הי אפרת
תודה על מתכונים מצוינים!
משתמשת המון ותמיד מצליח..
האם אפשר להחליף את התפוחים ברסק תפוחים מקופסת שימורים?
תודה
מניחה שכן.
היי,חג שמח❤
האם אפשר להפוך את קישוטי הפירורים מעל הפאי לרצועות בצק בצורת שתי וערב?
אני חושבת שכן.
חג שמח 🌸
היי.. שתי שאלות😊
*אפשר מקמח כוסמין מלא?
*האם הבצק יכול להיות בצק אחיד כך שאפשר לשטח אותו לפאי ולעשות שתי וערב..?
היי מיכל,
אני ממליצה לשלב עם כוס קמח רגיל (או כוסמין לבן) כדי לשפר את המרקם.
הבצק יכול להיות אחיד.
האם אפשר להפוך לפאי שוקולד או רעיון אחר? תודה רבה מתכונים מעולים!!
במקום שכבת התפוחים אפשר למרוח ממרח שוקולד (בכמות נדיבה).
קודם כל תודה רבה על המתכנים הנהדרים..
עשיתי לפי המתכון, אבל
בזמן חיתוך להגשה הבצק התחתון מתפורר מה יכולה להיות סיבה.
תודה מראש
היי ויקטור,
הבצק התחתון אמור להתפורר קצת בחיתוך אבל לא לגמרי. השתמשת בביצה גדולה?
חג שמח 🌺
היי אפרת
תודה רבה על מתכונים מושלמים
שאלה: 1.אפשר להחליף בקמח מלא או כוסמין 80%?
2. כמה זמן העוגה נשארת טובה אני רוצה להכין לחג
היי תמר,
1. עדיף קמח כוסמין 80%.
2. זה נשמר בקופסה סוגרה במקרר עד 3 ימים.
גמר חתימה טובה 🌺
האם אפשר לעשות את הבצק ללא ביצה למען הטבעונים ביננו?
האם אפשר לעשות את הבצק בגירסה מלוחה, לפאי מלוח?
תודה יקירה
תנסי לשים במקום הסוכר 2 כפות סירופ מייפל (זה יכול לעזור בהדבקת החומרים).
לפאי מלוח תוותרי על הסוכר וסוכר הוניל ותוסיפי כחצי כפית מלח.
קודם כל תודה על אתר מצויין שמאפשר לכל אחד, אפילו אני, לבשל כמו מאסטר שף.
לא מובן אליו לחזור ולענות לתגובות. תודה כבר אמרתי.
1. קמח לבן כלומר לא קמח תופח של אסם נניח?
2. אפשר בתבנית כזאת לא מתפרקת? מצרף תמונה
שנה טובה וגמר חתימה טובה
עומר
היי עומר,
1. כן, קמח לבן רגיל (לא תופח).
2. כן אפשר בתנאי שהקוטר הוא 24 או 26.
שנה טובה וחתימה טובה 🙂
אלפי תודות לך יקירתי על כל מה שאת מעניקה ברוחב לב ובסובלנות רבה לכל שאלותינו.בשנה חדשה הבאה עלינו לטובה מאחלת לך את כל הטוב והמשיכי להפרות אותנו בידע שלך.אין על האתר הזה.💐💐🥂
תודה רבה יקרה ❤️
אם אני צריכה להכין גרסה טבעונית, במה אני יכולה להחליף את הביצה?
אולי תנסי לשים במקום הסוכר 2 כפות סירופ מייפל (זה יכול לעזור בהדבקת החומרים).
אין על האתר הזה
לכמה תבניות אינגליש זה מתאים? אין לי כרגע תבנית עגולה…
אמור להספיק ל-2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות.
שנה טובה 🌺
אפשרי להוסיף קינמון
כן אפשר.
שנה טובה 🙂
יצא מצויין! מתכון מאוד טעים!
תודה רבה!
שנה טובה!!!🍏🍎🍯🍏🍎🍯
שמחה לשמוע 🙂
תודה ושנה טובה!
הי.
אפשר ומתאים לשלב סולת. כוס וחצי קמח רגיל וכוס וחצי סולת?
תודה ושנה טובה.
אין לי מושג, לא ניסיתי.
שנה טובה 🌺
בוקר טוב- האם אפשר להוסיף לתערובת התפוחים קינמון? אם כן איזה כמות? תודה
כן, אפשר להוסיף כשליש כפית אבקת קינמון.
תודה רבה! כבר הרבה זמן מחפשת בצק פריך בלי מרגרינה/חמאה!
שנה טובה ומתוקה 💕
האם חייבים מיקסר להכנת הבצק
אין צורך במיקסר.
היי
באיזה כוס את משתמשת?
כוס זכוכית רגילה עם ידית (נפח 240 מ”ל).
שנה טובה מדהימה שאת.
תבורכי
תודה מיכל 🙂
שנה טובה ומתוקה 💝
אין צורך באבקת אפיה? קמח רגיל?
אין צורך להוסיף אבקת אפיה.
האם אפשר להחליף את הסוכר בדבש?
ואם אני רוצה שישאר טוב לרה מתי עדיף להיכן? והיכן לשמןר?
היי רבקה,
לגבי הדבש, בתערובת התפוחים אפשר.
אם יש לך אפשרות להכין באותו יום זה הכי טוב אבל אם לא, אפשר להכין יום לפני ולשמור בקופסה סגורה במקרר.
סליחה על כל החפירות ותודה על כל התשובות…
יש לי תבנית בקוטר 14 ונראה לי שזה יהיה יותר מוצלח כי נראה לי רק אני אוהבת עוגות עם תפוחים😝😝
אני אשמח אם תוכלי לרשום לי כמויות לגודל הזה. תודה!🥰
תכיני מחצית מהכמות.
הי
תודה על אתר נהדר
יש אפשרות להקפיא את העוגה?
לא ממליצה להקפיא.
שנה טובה 🌺
עוד שאלונת🙃
זה יוצא קראנצ’י??
החלק העליון כן.
בסוף כן יש לי קמח לבן אז את יכולה לדלג על השאלה הזו!😊😊😊
אם ארצה קמח ללא גלוטן
איזה את מציעה?
לא ניסיתי אבל אולי אפשר להשתמש בקמח כרגיל או תמי.
שלום, המתכון נראה מושלם!! רק כמה שאלות..
אני משתמשת בביצים M מה לעשות?
אני משתמשת בקמח חיטה 80% זה גם טוב?
יש לי תבנית כמו שאת השתמשת בקוטר 26. אם לא אכפת שיצא טיפה יותר נמוך זה בסדר?
שימי ביצה אחת ויותר מים.
לגבי התבנית, אני מניחה שכן.
באילו תפוחים ממולץ להשתמש? סמיט הירוקים החמוצים? פינק המתוקים?
לא משנה.
אפרת
קודם כל תודה רבה על אתר נהדר
כמי שלא חובבת בישולים התמכרתי לאתר וכל מתכון יוצא טעים
ועכשיו שאלה האם אפשר החליף את הדבש בסילן?
כן אפשר.
שנה טובה 💝
יוו ענקית את!
חיכיתי למתכון חדש שתעלי משהו עם תפוחים אין אין כמוך!
אם אעשה בתבנית חד פעמי בינונית הולך?
כן אבל לדעתי זה מתאים לתבנית בינונית הקטנה בגודל 22X31 או תבנית עגולה חד פעמית 24.
שנה טובה ומתוקה ❤️