זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 62 דקות

סוג: פרווה

תבנית פאי או תבנית עגולה נשלפת בקוטר 24

מצרכים:

תערובת התפוחים:

5 תפוחים קלופים חתוכים לקוביות קטנטנות (1-1.5 ס”מ)

2 כפות מיץ לימון

שקית (10 ג’) סוכר וניל

2 כפות סוכר

2 כפות דבש

תערובת הבצק:

3 כוסות (420 ג’) קמח לבן

2 כפות סוכר

שקית (10 ג’) סוכר וניל

ביצה גדולה

כוס (240 מ”ל) שמן

1-3 כפות מים (לפי הצורך)




אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה על הלהבה הגדולה ומוסיפים את קוביות התפוחים, מיץ לימון, סוכר וניל, סוכר לבן ודבש. מערבבים ומבשלים עם מכסה במשך כ-8 דקות (אש גבוהה-בינונית). מסירים את המכסה ומבשלים כ-7 דקות נוספות, עד שהתפוחים מתרככים והנוזלים מתאדים. מסירים מהאש ומניחים לתערובת להתקרר.

-מערבבים בקערה את כל חומרי הבצק: קמח, סוכר לבן, סוכר וניל, ביצה ושמן. את המים מוסיפים בהדרגה ולפי הצורך, עד לקבלת בצק אחיד. מחצית מתערובת הבצק שומרים במקפיא.

-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.

-משמנים תבנית עגולה בקוטר 24 ומשטחים מחצית מתערובת הבצק בתחתית התבנית ובדפנות עד גובה 1 ס”מ. מחוררים עם קיסם בכמה מקומות בבצק ומכניסים לתנור החם. אופים במשך כ-12 דקות ומוצאים מהתנור (משאירים את התנור דולק).

הפעל טיימר (12 דק’)
+
טיימר פועל

-מוסיפים את תערובת התפוחים מעל התחתית האפויה ומשטחים באופן אחיד. מוציאים את הבצק מהמקפיא ומפוררים מעל התפוחים באופן אחיד.

-מחזירים לתנור ואופים במשך כ-35 דקות, עד הזהבה יפה.

הפעל טיימר (35 דק’)
+
טיימר פועל

-מוציאים ומניחים לפאי להתקרר לגמרי לפני חיתוך.

פאי תפוחים פאי תפוחים

 

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
סלמון בתנור בג’ינג’ר ודבשסלמון בתנור בג’ינג’ר ודבש
תפוחי אדמה מעוכים תפוחי אדמה מעוכים
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
מרים (12:43 24.01.2022)

תודה על המתכון!! זה בתנור 🙂
אפשר להקפיא?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:27 24.01.2022)

איזה כיף שהכנת את המתכון(:
אפשר להקפיא עטוף היטב.

avatar
יעל (21:37 6.01.2022)

שלום, בטעות הכנסתי את הפאי לתנור בלי לאפות קודם את הבסיס, מה אני אמרוה לעשות עכשיו? לאפות יותר זמן? תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:08 6.01.2022)

היי,
אני חושבת שכדאי לאפות 15 דקות ראשונות על מצב קו תחתון בלבד (על מנת שהתחתית תיאפה טוב יותר) ולאחר מכן להעביר את התנור למצב קו עליון ותחתון ולהמשיך באפייה עד שהפאי מוכן.

avatar
מירי (10:58 11.11.2021)

הי, האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין מלא במקום קמח לבן ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:46 11.11.2021)

היי,
אפשר אך יתכן שהמרקם ישתנה מעט🙂

avatar
אסתר שטרן (20:26 23.12.2021)

השתמשתי בכוסמין ויצא טעים אבל התחתית יצאה ממש מפוררת ..

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:18 23.12.2021)

נכון, המרקם עשוי להשתנות עם קמח כוסמין…
בפעם הבאה תוכלי להוסיף קצת יותר מים כדי שיצא פחות מתפורר.

avatar
אדוה (08:57 11.11.2021)

הי אפרת, אני רוצה להניח את הבצק העליון בצורת שתי וערב כמו פאי קלאסי. הכמות הזו תספיק או להכין יותר בצק? תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:00 11.11.2021)

היי אדווה,
הבצק הזה קצת פחות מתאים לדעתי להכנת הרצועות🙂 ממליצה לך להכין בצק פריך לשם כך.

avatar
מיכל (09:08 15.10.2021)

שלום, רציתי לודא שאכן יש רק 2 כפות סוכר על 3 כוסות קמח

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:06 15.10.2021)

כן, זו לא טעות. הפאי עצמו לא מתוק במיוחד כי המילוי מתוק.

avatar
שושי (13:59 14.10.2021)

היי, אין צורך באבקת אפיה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:09 14.10.2021)

היי,
אין צורך🙂

avatar
אור (15:58 26.09.2021)

שלום אפרת ומועדים לשמחה
3 שאלות:
אשמח לדעת כמויות לתבנית 29
כמה ימים אפשר לשמור במקרר ? ואיך אני מפוררת את הבצק? תודה גדולה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:32 26.09.2021)

היי אור,
עדיף להכין בתבנית בקוטר 28 ולהכפיל כמויות פי 2 (לתבנית 29 יהיה צורך לעשות שינוי בכמויות וזה עלול להשפיע על הצלחת המתכון).
מומלץ לשמור עד 3-4 ימים במקרר.
את הבצק הכי קל לפורר בעזרת פומפייה, אבל אפשר גם עם הידיים.
בהצלחה וחג שמח!

avatar
עדי (19:48 21.09.2021)

מתכון מצויין ועוגה טעימה מאוד!
פעם ראשונה שעשיתי ויצא מושלם!

פאי תפוחים
avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:31 21.09.2021)

נראה מעולה, איזה כיף שאהבת את המתכון❤

avatar
אני (18:20 3.09.2021)

זה צריך להיות בצק? או בלילה?

avatar
אני (18:24 3.09.2021)

בגלל שזה יצא חצי חצי.. אז להוסיף קמח? או מים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:35 3.09.2021)

לא הבנתי את השאלה(:
את שכבת הבצק וגם את שכבת התפוחים יש להכין לפי הוראות המתכון, לאחר מכן יש לשטח חצי מכמות הבצק בתבנית ואת החצי השני להקפיא, לאפות כ-12 דקות, לאחר מכן לשפוך מעל הבצק את מלית התפוחים שהכנת ומעליהם לפורר את מחצית הבצק ששמרת במקפיא.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:31 3.09.2021)

המתכון מורכב משכבת בצק (שחצי ממנה שומרים לפירורים שמעל) ומשכבה של תערובת תפוחים.

avatar
אני (18:32 3.09.2021)

וגם, הבצק נורא דביק.. סליחה שאני לא כותבת הכל בהודעה אחת, פשוט הדברים צצים לי באמצע ההכנה..

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:36 3.09.2021)

את משתמשת בכוס מדידה? תוסיפי עוד קצת קמח עד שהבצק נהיה נוח יותר לעבודה.

avatar
שרה יפה בן דוד (16:54 3.09.2021)

להשתמש בתפוחים אדומי וירוקים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:06 3.09.2021)

היי,
סוג התפוחים לא משנה.
אני השתמשתי בתפוחים אדומים כי אני מעדיפה את המתוקים יותר מאשר את הירוקים החמצמצים.

avatar
Lilach (19:09 1.09.2021)

הי אפרת, האם אפשר להשתמש בתחתית מהמתכון של פאי הפקאן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:09 1.09.2021)

היי לילך,
כן, אפשר(:

avatar
שקד (18:34 30.08.2021)

היי, מה כמות החמאה, אם אני רוצה להמיר את השמן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:20 30.08.2021)

היי שקד,
אפשר לשלב 100 גרם חמאה מומסת + חצי כוס שמן, או להשתמש ב200 גרם חמאה (יש להוציא מהמקרר לריכוך כשעתיים לפני ההכנה).
בהצלחה!

avatar
מיכל (22:25 4.08.2021)

שנים שאנו נהנים מהמתכונים המצוינים שלך!!! הכנתי מאפה תפוחים מהאגדות אשמח לשלוח לך את הסרטון ההכנה שתפרסמי פה, לשם כך אשמח שתשלחי לי כתובת מייל לשם אני אשלח.
תודה רבה רבה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:00 4.08.2021)

היי מיכל,
אשמח שתשלחי לכתובת המייל הבאה: [email protected]
שמחה ממש שאתם נהנים מהמתכונים, ותודה לך🌺

avatar
נועה (19:17 4.08.2021)

היי
תודה רבה על המתכונים הנהדרים והאתר המקסים!
מה אפשר לשים במקום דבש?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:29 4.08.2021)

היי נועה,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
אפשר לשים סילאן או מייפל.

avatar
Batsh (08:34 3.08.2021)

מלאאא שמןןןן אפשר להוריד קצת

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:32 3.08.2021)

היי,
כמות השמן נחוצה להצלחת המתכון(:
את יכולה לנסות להפחית את כמות השמן בבצק לחצי כוס ולהוסיף 1/2 כוס רסק תפוחים (המרקם עשוי להשתנות מעט).

avatar
רוני (16:52 5.07.2021)

יצא מטוררףףףףףףף אפרת יא אלופה , קבוע שאני מחפשת מתכון למשהו ואז רואה מתכון שלך אני ישר מכינה אותו כי אני יודעת שבדוק יצא טוב….!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:41 5.07.2021)

שמחה שיצא מוצלח! תודה על השיתוף😊

avatar
חי'ה (15:05 11.06.2021)

היי אפרת, אם אני מכינה עם תחתית של פאי קנויה, מה הכמויות של המילוי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:30 11.06.2021)

היי,
אין שינוי בכמויות.

avatar
שירילי (23:53 8.06.2021)

האם אפשר להכניס את התבנית ישר למקרר לאחר אפייה??
אני מתכוונת להגיש יום למחרת.
תודה!

פאי תפוחים
avatar
מתכונים ב-10 דקות (01:36 9.06.2021)

נראה פשוט מעולה! כדאי לחכות עד שמתקרר ולא להכניס למקרר חם.
תודה על השיתוף:)

avatar
ש (15:43 23.05.2021)

יצא מצויייין , מתכון קל וכייפי.
המרתי את השמן ב100 גרם נטורינה(תחליף למרגרינה- פרווה) וחצי כוס שמן ולא התפורר בכלל , הוספתי קינמון לתפוחים.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:12 23.05.2021)

מעולה, איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף❤

avatar
שירה (21:11 22.05.2021)

היי אפרת,
הכנתי את הפאי אבל הבצק יצא במרקם חולי- למרות שהכנתי בדיוק לפי ההוראות- מה הסיבה?
חוץ מזה, הכנתי את כל האוכל לשבת מהמתכונים באתר שלך- בעלי והאורחים התענגו…
אלופה!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:11 22.05.2021)

היי,
השתמשת בכוס מדידה ודייקת בכמויות? השתמשת בביצה גדולה?
יכול להיות שהבצק יצא יבש ולכן היה צריך להוסיף עוד קצת מים.
שמחה מאד שיצא מוצלח וכולם אהבו:)
שבוע מקסים🌺

avatar
שירה (22:35 22.05.2021)

יותר נכון, הבצק היה במרקם טוב לפני האפייה, אבל אחר כך, כשאכלנו זה היה חולי ומחניק בפה…
חשבתי שאולי ככה זה יוצא בגלל שזה עם שמן ולא מרגרינה..

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:49 22.05.2021)

הבנתי… המרקם אכן שונה מאשר בצק על בסיס חמאה, אבל לא אמור לצאת מחניק אם דייקת בכמויות, והשתמשת בתבנית בקוטר 24 (ככה ששכבת הבצק לא עבה ומחניקה מדי).

avatar
שירה (22:36 22.05.2021)

תודה על המענה המהיר!!

avatar
כרמין (11:18 15.05.2021)

טחנתי היטב את התפוחים במעבד מזון לפני ההוספה למחבת כדי ליצור מרקם של ריבה. ממש ממליצה!
בקמח חילקתי חצי קמח שיפון חצי רגיל. במקום סוכר מייפל בבצק שיידבק (פעם ראשונה שעובדת עם שיפון אז חששתי שיצא גרגירי מדי ולא ידעתי איך יתנהג).
יצא שלמות!!!!
המאכלים הכי טעימים שהכנתי היו מפה לפני שעוד ידעתי בכלל מה זה האתר הנפלא הזה. המון תודה 😃

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:17 15.05.2021)

איזה כיף לשמוע! תודה יקירה על השיתוף ושבוע מקסים😊

avatar
הודיה (13:34 7.05.2021)

תמונה

פאי תפוחים
avatar
הודיה (13:31 7.05.2021)

ואוו יצא ממש יפה וטעים
תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:48 7.05.2021)

נראה מושלם! תודה על השיתוף הודיה ושבת שלום😊

avatar
עינב (12:11 29.04.2021)

היי
תודה על כל המתכונים הנפלאים!
במידה ואני רוצה לעשות בתבנית פאי מתפרקת קוטר 30. מה הכמויות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:23 29.04.2021)

היי עינב,
כדאי להכפיל כמויות פי 2😊

avatar
תמר ממן (15:31 15.04.2021)

היי. חג עצמאות שמח. האם אפשר להמיר את השמן הרגיל בשמן קוקוס? תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:09 15.04.2021)

היי תמר,
אפשר, יש לשים כוס שמן קוקוס נוזלי.
עצמאות שמח😊

avatar
רוני (22:18 8.04.2021)

נשמע מצויין! אפשר להשתמש בח אה במקום שמן? אם כן, מה הכמות?
תודה מראש, תמיד כיף באתר שלך😊

avatar
רוני (22:19 8.04.2021)

הכוונה לחמאה…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:27 8.04.2021)

היי רוני,
אפשר לשלב 100 גרם חמאה מומסת + חצי כוס שמן, או להשתמש ב200 גרם חמאה (יש להוציא מהמקרר לריכוך כשעתיים לפני ההכנה).
בהצלחה😊

avatar
רוני (23:16 8.04.2021)

איזה זריזה!!! תודה רבה🙏

avatar
אביטל (15:05 19.02.2021)

יצא מעולה, עם קמח כוסמין, תודה רבה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:22 19.02.2021)

שמחה שיצא טעים 🙂

avatar
יהודית אזואלוס (14:13 11.02.2021)

היי, אפרת,
זה ילך טוב עם כדור גלידה ליד?
ואם כן יש לך מתכון?
תודה!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:26 11.02.2021)

בהחלט 🙂
מצורף מתכון – גלידת שוקו וניל (ממליצה להכין את גלידת הוניל).

avatar
טל ושיר (23:27 10.01.2021)

יצא פיגוז תודה רבה!!!!!!! עוגת הבית שלנו מעתה ואילך.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:49 10.01.2021)

שמחה לקרוא שאהבתם ❤️
לילה טוב 🙂

avatar
שמרית (19:05 27.12.2020)

בס”ד
היי אפרת ערב טוב,
תודה רבה על מתכונים נפלאים.
אם אני רוצה לעשות חצי כמות לאיזו תבנית חד פעמית זה יכול להתאים?
תודה רבה 🤗

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:32 27.12.2020)

היי שמרית,
חצי כמות אמור להתאים לתבנית אינגליש קייק או תבנית עגולה בקוטר 20.

avatar
אסתי (13:12 16.12.2020)

אפרת רציתי להגיד לך שהאתר שלך מדהים!!!
בחיים לא הצלחתי לבשל ולאפות ככ טוב
ולגרוף מחמאות.
והעוגה הזאת שלך הפכה למנת הדגל לאורחים שלי עם כדור גלידה וניל
לא מפסיקים לאכול מזה
תודה נשמה טובה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:32 16.12.2020)

תודה רבה לך אסתי!
איזה כיף לקרוא 🙂
חג שמח אהובה ❤️

avatar
טליה (15:41 29.11.2020)

יצא ממש טעים!! אבל ממש התפורר ולא היה אפשר לחתוך לחתיכות בלי שיתפרק, מה אפשר לעשות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:34 29.11.2020)

היי טליה,
העוגה אמורה להיות מתפוררת קצת בחיתוך.
חשוב להניח לה להתקרר לגמרי לפני שחותכים אותה.

avatar
ריקי (20:15 26.11.2020)

אם אני משתמשת בביצה מדיום, אולי כדאי לשים שתיים וזה פחות יתפורר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:29 26.11.2020)

כן.

avatar
קרן (12:57 26.11.2020)

אפשר להחליף את התפוחים באגסים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:03 26.11.2020)

כן אין בעיה 🙂

avatar
Gurit (10:58 26.11.2020)

היי אפרת יקרה,
מה לדעתך לגבי שילוב קמח שקדים בבצק?
הוא מאוד משדרג את הטעם אבל לא יודעת כמה כדאי להוסיף אם בכלל.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:59 26.11.2020)

היי גורית,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר לשלב כוס קמח שקדים עם 2 כוסות קמח לבן
בהצלחה♥

avatar
Gurit (19:09 5.12.2020)

עבד מצוין עם כוס אחת של קמח שקדים. שוקלת בפעם הבאה להעלות את המינון.
פאי מעולה!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:16 5.12.2020)

תודה שחזרת לעדכן גורית 🙂
שבוע מעולה ❤️

avatar
Smadar Danon (09:51 26.11.2020)

בוקר טוב,
אני רוצה להכין את העוגה מקמח כוסמין/מלא ותחליף סוכר. אשמח לעזרתך.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:52 26.11.2020)

היי סמדר, אין בעיה להשתמש בקמח כוסמין
ובמקום הסוכר תוכלי להשתמש בדבש או בסירופ מייפל טבעי
בהצלחה♥

avatar
Smadar Danon (12:59 26.11.2020)

האם בכמויות זהות למה שכתוב במתכון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:03 26.11.2020)

כן אותן כמויות 🙂

avatar
חן (21:29 21.11.2020)

לצערי העוגה ממש מתפוררת..

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:52 21.11.2020)

היי חן
העוגה אמורה להיות מתפוררת קצת בחיתוך.
חשוב להניח לה להתקרר לגמרי לפני שחותכים אותה.
שבוע טוב ❤️

avatar
יעל (14:52 19.11.2020)

האם אפשר להכין מהבצק בסיס קטן?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:31 19.11.2020)

כן.

avatar
לילך (10:17 22.10.2020)

שלום אפרת תודה על המתכונים הנהדרים.האם הכוס מדידה לשמן (240מל) היא אותה הכוס שמשתמשים בה לכמות של הקמח ? זו פעם ראשונה שאני מכינה בצק ללא שומן מוצק ולכן חשוב לי לדייק בכמויות. תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:59 22.10.2020)

כן 🙂

avatar
רחלי (22:04 7.10.2020)

כמה ימים לפני ההגשה אפשר להכין
תודה מראש

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (00:03 8.10.2020)

העוגה נשמרת בקופסה סגורה במקרר עד 3 ימים אבל הכי טעים להכין באותו יום אם יש אפשרות.

avatar
רפי (10:28 6.10.2020)

אפשר להוסיף צימוקים לתערובת תפוחים? אם כן מתי?
דאלה נוספת אפשר למרוח ריבה על הבצק לפני הוספת תערובת תפוחים מעל הבצק התחתון?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:43 6.10.2020)

אפשר להוסיף צימוקים לאחר 8 דקות בישול.
לגבי הריבה, אני חושבת שכן.

avatar
ליאל (14:59 1.10.2020)

היי, קודם כל תודה רבה על המתכונים!
אפשרי להחליף את השמן בשמן קוקוס?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:03 1.10.2020)

כן.
חג שמח 🌺

avatar
ליאל (15:16 1.10.2020)

בצורתו הנוזלית? ובאותו יחס של השמן הרגיל שכתוב במתכון?
תודה:)

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:07 1.10.2020)

כן, כוס שמן קוקוס נוזלי.

avatar
רחל דובדבני (12:55 25.09.2020)

הפאי תפוחים עכשיו בתנור. מקווה שיצא טעים. לפי התגובות שקראתי אחרי שהכנתי שהייתי צריכה להשתמש בקמח תופח או להכניס אבקת אפיה לקמח רגיל. האם כך זה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:51 25.09.2020)

לא, אין צורך.

avatar
שרי (12:39 25.09.2020)

יצא מצויין

פאי תפוחים
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:42 25.09.2020)

מהמם 😍
תודה שרי

avatar
מזל (17:50 23.09.2020)

האם אפשר להחליף את הקמח בקמח כוסמין מלא?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:07 24.09.2020)

אני חושבת שכן.

avatar
מזל (16:19 24.09.2020)

תודה ושנה טובה

avatar
Moran (18:25 22.09.2020)

יצא טוב!
תודה!
אחרי שנה שחשבתי להכין ושכחתי מזה היום עם כל התפוחים שנשארו מראש השנה אהבנו!

פאי תפוחים
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:32 22.09.2020)

מהמם 🙂
תודה מורן

avatar
שירה (00:56 15.09.2020)

שלום אפרת! האתר שלך מהמם, עושה חשק לעמוד כל היום במטבח…
הכנתי את הפאי תפוחים והבצק יצא מאד שומני ולא אוורירי. עשיתי כמו המתכון. יש לך מושג למה זה יכול לקרות? תודה רבה ושנה טובה!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:16 15.09.2020)

היי שירה,
באיזו כוס השתמשת?
הבצק יצא שומני לפני האפיה או אחרי?

avatar
שירה רוזנפלד (10:55 15.09.2020)

אחרי האפייה. השתמשתי בכוס חד”פ אבל הקטנתי את הכמויות בהתאם…

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:04 15.09.2020)

כוס חד”פ היא קטנה מידי, אני מניחה שזו הסיבה.
היית צריכה דווקא להגדיל את הכמויות.

avatar
שני (14:58 10.09.2020)

מה אפשר לשים במקום קמח? אני רוצה להכין ללא גלוטן..

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:06 10.09.2020)

אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן כמו קמח תמי או “כרגיל”.

avatar
בתיה (11:26 10.09.2020)

היי, אני רוצה להשתמש במרגרינה במחמאה כי אני רוצה שזה יחתך מדויק ויפה ללא פירורים (שולחת למישהי) מה אני צריכה להוריד וכמה לשים?

תודה! וסליחה מכל השוחרות בריאצ, לפעמים אין ברירה…

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:03 10.09.2020)

היי בתיה,
אפשר להמיר את השמן ב200 גרם מרגרינה/מחמאה רכה (לא מומסת). יש להוציא מהמקרר כשעתיים לפני שימוש.
אפשר גם לשלב חצי כוס שמן עם 100 גרם מרגרינה.

avatar
אורן (14:24 30.08.2020)

אפשר להחליף לקמח מלא??

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:01 30.08.2020)

אני חושבת שכן.

avatar
עירית (21:07 18.08.2020)

אני רוצה להשתמש באפרסקים במקום תפוחים. איך את מציעה להכין?
תודה רבה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:59 19.08.2020)

אני חושבת שאפשר להכין באותו אופן.
אם האפרסקים מתוקים אפשר להפחית קצת מכמות הסוכר.

avatar
רונה כהן (20:47 20.07.2020)

היי, אני רוצה להכין ורציתי לשאול אם אפשר להוסיף קינמון לפאי ואם כן כמה? תודה רבה! האתר הזה מעולה!!

avatar
רונה כהן (20:59 20.07.2020)

האמת עכשיו מצאתי את התשובה בין כל התגובות אבל תודה רבה בכל מקרה 😄

avatar
עמי (20:50 11.06.2020)

האם המתכון הזה יכול להיות בסיס לפאי פקאן? ואם לא האם יש לך מתכון לפאי פקאן פרווה? תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:19 11.06.2020)

אני חושבת שאפשר להשתמש בבסיס שבמתכון הזה – קיש פטריות ובטטה, רק כדאי לוותר על המלח ולהוסיף 1-2 כפות סוכר לתערובת הבצק.

avatar
גיל (12:17 26.05.2020)

האם הבצק מתאים גם לעוגת גבינה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:50 26.05.2020)

כן.

avatar
גיתית (16:59 15.05.2020)

היי אפשר להשתמש בתפוחים צהובים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:30 15.05.2020)

כן.

avatar
נעה גמון (16:41 15.05.2020)

היי כותבת פה ילדה בת 10 אני רוצה להגיד לך שמאז שמצאתי את הפאי הזה אני לא מפסיקה להכין אותו לשבת. פעם אחת ביום שישי היינו אמורים להתאוורר ונשארתי בבית והכנתי את הפאי כל שבת אני מתענגת בחדש. פשוט מעדן

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:32 15.05.2020)

שמחה לשמוע ❤️
כל הכבוד לך אלופה!

avatar
חן (20:08 5.05.2020)

רציתי להכין פאי תפוחים.. הסתכלתי במתכונים והתייאשתי מאופן ההכנה.. כמו תמיד- חוזרת אלייך(: ותמיד יוצא וואו

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:25 5.05.2020)

שמחה לשמוע ❤️

avatar
האופה המתחילה (20:06 2.05.2020)

האם יש משמעות לסוג התפוחים? על איזה סוג תפוחים היית ממליצה?

כמו כן, האם היית ממליצה להוסיף קינמון? ככל שכן, באיזה שלב?

תודה רבה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:27 2.05.2020)

לגבי סוג התפוחים, זה לא משנה. אני השתמשתי בתפוחים אדומים כי אני מעדיפה את המתוקים יותר. הירוקים חמצמצים.
אפשר להוסיף קמצוץ קינמון לתערובת התפוחים, לקראת סוף הבישול.

avatar
שירה (18:38 23.04.2020)

הכנתי עכשיו אבל הבצק פירורי כזה, אם אני יהדק לתבנית זה יהיה בסדר? או להוסיף משהו לבצק משהו? כרגע שמתי בהקפאה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:50 23.04.2020)

אם הוא ממש פירורי אפשר להוסיף כמה כפות מים.

avatar
שירה (20:54 23.04.2020)

הוספתי ועדיין היה פירורי,העוגה מוכנה כבר ויצאה מהתנור כלפי חוץ היא נראית נהדר אבל שחותכים היא מתפוררת מאוד, מה עשיתי לא טוב?
דבר נוסף, התפוחים לא אמורים להיות כמו ריבה, מחית? מרגישים חתיכות של תפוחים

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:13 23.04.2020)

העוגה אמורה להיות מתפוררת קצת בחיתוך. חשוב להניח לה להתקרר לגמרי לפני שחותכים אותה.
לגבי התפוחים, הם לא אמורים להיות ממש כמו ריבה אבל הם אמורים להיות רכים מאוד. אם רוצים אותם כמו ריבה כדאי לטחון אותם לאחר הבישול במחבת.

avatar
Marina Levanon (18:46 18.04.2020)

היי
אפשר לוותר על דבש?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:05 18.04.2020)

אפשר לשים סוכר במקום.

avatar
לי-שי (17:16 27.03.2020)

היי
עוגה באמת מעולה, הכנתי אותה כבר מספר פעמים.
יש אפשרות להחליף את הביצה בשביל אורחים טבעוניים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:05 27.03.2020)

במקום ביצה, אפשר לנסות לשים במקום הסוכר 2 כפות סירופ מייפל (זה יכול לעזור בהדבקת החומרים).

avatar
ליאור (12:50 25.03.2020)

היי האם אפשר להכפיל כמויות כדי שלא ייצא דק מידי? (יש לי תבנית חדפ בינונית מלבנית)

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:07 25.03.2020)

אם יש לך תבנית מלבנית בגודל 31X22 אז עדיף להכין בה ואז אין צורך לשנות את הכמויות.
אם זו תבנית מלבנית בגודל 32X25 אז אפשר להכין כמות וחצי מכל דבר.

avatar
מעין (13:21 21.03.2020)

היי אפשר להפוך את המתכון לפאי תפוחים אישי? מה הכמויות?
או האם יש מתכון אחר לפאי תפוחים אישי?
תודה מראש

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:43 21.03.2020)

יש מתכון לקראמבל תפוחים.

avatar
ענבר זיכלינסקי (10:48 20.03.2020)

היי אפשר להחליף את הסוכר בממתיק טבעי כלשהו ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:58 20.03.2020)

אפשר להמיר בדבש או מייפל טבעי.

avatar
חן (11:39 16.01.2020)

מה אפשר לשים במקום תפוחים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:45 16.01.2020)

אפשר לשים אגסים או לשים ריבה/ ממרח שוקולד.

avatar
חן (17:57 16.01.2020)

ממרח תמרים יהיה טוב?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:22 16.01.2020)

כן.

avatar
חן (21:41 16.01.2020)

שאלה אחרונה,מה את ממליצה לי לעשות אם אני רוצה שוקולד אמיתי לא ממרח שוקולד..?
תודה ענקית על הסבלנות והתשובות המהירות:-)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:27 17.01.2020)

לא ניסיתי אבל אולי אפשר להמיס 150 גרם שוקולד מריר עם שליש מיכל שמנת מתוקה/קצפת צמחית.

avatar
חני (17:22 15.01.2020)

תודה! יצא מדהים
הוספתי מלמעלה גפרורי שקדים ואגוזי מלך שבורים גס.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:28 15.01.2020)

מעולה 🙂
תודה חני

avatar
מורן (09:34 10.01.2020)

איזה תפוחים אדומים או ירוקים?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:46 10.01.2020)

לא משנה (אני השתמשתי באדומים שהם מתוקים יותר).

avatar
אוקסנה (08:31 6.12.2019)

תודה רבה על המתכון יצא מושלם!!!! רק שלא היו לי תפוחים היה לי פירות יער קפואים אז עשיתי מהם סוג של ריבה וזה היה המילוי שלי יצא מושלם!!!! פאי פירות יער

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:16 6.12.2019)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

avatar
ליבי (21:48 17.11.2019)

הכנתי עם קמח תופח כי זה מה שהיה לי
יצא פצצה!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:49 17.11.2019)

מעולה 😍
תודה על השיתוף!

avatar
אורנה (15:47 12.11.2019)

היי יצא מדהים!!
אבל נשאר לי בצק, האם יש רעיון לאיך לשלב אותו במתכון אחר?
תודה מראש

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:32 12.11.2019)

אפשר לשמור את הבצק בשקית סגורה במקרר ולהשתמש בו לאחד המתכונים האלה:
קראמבל תפוחים
קינוח פירות יער, גבינה ופירורים
עוגת שזיפים

avatar
שרונה בלום (11:41 30.10.2019)

הי. מאד נהנית מהמתכונים שלך. אם בכל זאת צריך לאחסן את הפאי…מקרר? תודה רבה שרונה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:56 30.10.2019)

כן, בקופסה סגורה במקרר.

avatar
תמי (21:41 26.10.2019)

היי אפרת ,
תודה רבה על מתכון מעולה.
הוכן עם קמח כוסמין 80%, ולמילוי הוספתי גם מעט קינמון.
ויצא ממש טעיםםםם.
התענגנו , תודה 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:00 27.10.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה תמי

avatar
Kkk (14:39 18.10.2019)

האם זה משנה איזה מיץ לימון

2. האם אפשר להוסיף חמאה לתחתית

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:10 23.10.2019)

לא משנה.
לתערובת הבצק אפשר לשלב 100 גרם חמאה מומסת + חצי כוס שמן.

avatar
בתיה (11:43 18.10.2019)

הי אפרת

תודה על מתכונים מצוינים!
משתמשת המון ותמיד מצליח..
האם אפשר להחליף את התפוחים ברסק תפוחים מקופסת שימורים?

תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:11 23.10.2019)

מניחה שכן.

avatar
מיה (12:10 13.10.2019)

היי,חג שמח❤
האם אפשר להפוך את קישוטי הפירורים מעל הפאי לרצועות בצק בצורת שתי וערב?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:33 13.10.2019)

אני חושבת שכן.
חג שמח 🌸

avatar
מיכל (11:54 4.08.2020)

היי.. שתי שאלות😊
*אפשר מקמח כוסמין מלא?
*האם הבצק יכול להיות בצק אחיד כך שאפשר לשטח אותו לפאי ולעשות שתי וערב..?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:41 5.08.2020)

היי מיכל,
אני ממליצה לשלב עם כוס קמח רגיל (או כוסמין לבן) כדי לשפר את המרקם.
הבצק יכול להיות אחיד.

avatar
לירז (23:53 12.10.2019)

האם אפשר להפוך לפאי שוקולד או רעיון אחר? תודה רבה מתכונים מעולים!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:32 13.10.2019)

במקום שכבת התפוחים אפשר למרוח ממרח שוקולד (בכמות נדיבה).

avatar
ויקטור (21:50 12.10.2019)

קודם כל תודה רבה על המתכנים הנהדרים..
עשיתי לפי המתכון, אבל
בזמן חיתוך להגשה הבצק התחתון מתפורר מה יכולה להיות סיבה.
תודה מראש

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:31 13.10.2019)

היי ויקטור,
הבצק התחתון אמור להתפורר קצת בחיתוך אבל לא לגמרי. השתמשת בביצה גדולה?
חג שמח 🌺

avatar
תמר (21:21 7.10.2019)

היי אפרת
תודה רבה על מתכונים מושלמים
שאלה: 1.אפשר להחליף בקמח מלא או כוסמין 80%?
2. כמה זמן העוגה נשארת טובה אני רוצה להכין לחג

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:36 7.10.2019)

היי תמר,
1. עדיף קמח כוסמין 80%.
2. זה נשמר בקופסה סוגרה במקרר עד 3 ימים.
גמר חתימה טובה 🌺

avatar
גבריאלה (13:33 5.10.2019)

האם אפשר לעשות את הבצק ללא ביצה למען הטבעונים ביננו?
האם אפשר לעשות את הבצק בגירסה מלוחה, לפאי מלוח?
תודה יקירה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:20 6.10.2019)

תנסי לשים במקום הסוכר 2 כפות סירופ מייפל (זה יכול לעזור בהדבקת החומרים).
לפאי מלוח תוותרי על הסוכר וסוכר הוניל ותוסיפי כחצי כפית מלח.

avatar
עומר (22:13 2.10.2019)

קודם כל תודה על אתר מצויין שמאפשר לכל אחד, אפילו אני, לבשל כמו מאסטר שף.
לא מובן אליו לחזור ולענות לתגובות. תודה כבר אמרתי.
1. קמח לבן כלומר לא קמח תופח של אסם נניח?
2. אפשר בתבנית כזאת לא מתפרקת? מצרף תמונה

שנה טובה וגמר חתימה טובה
עומר

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:15 2.10.2019)

היי עומר,
1. כן, קמח לבן רגיל (לא תופח).
2. כן אפשר בתנאי שהקוטר הוא 24 או 26.
שנה טובה וחתימה טובה 🙂

avatar
Zipi (09:10 1.10.2019)

אלפי תודות לך יקירתי על כל מה שאת מעניקה ברוחב לב ובסובלנות רבה לכל שאלותינו.בשנה חדשה הבאה עלינו לטובה מאחלת לך את כל הטוב והמשיכי להפרות אותנו בידע שלך.אין על האתר הזה.💐💐🥂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:24 1.10.2019)

תודה רבה יקרה ❤️

avatar
הילה (07:40 30.09.2019)

אם אני צריכה להכין גרסה טבעונית, במה אני יכולה להחליף את הביצה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:40 1.10.2019)

אולי תנסי לשים במקום הסוכר 2 כפות סירופ מייפל (זה יכול לעזור בהדבקת החומרים).

avatar
חני (12:29 29.09.2019)

אין על האתר הזה
לכמה תבניות אינגליש זה מתאים? אין לי כרגע תבנית עגולה…

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:28 29.09.2019)

אמור להספיק ל-2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות.
שנה טובה 🌺

avatar
רפי (22:23 28.09.2019)

אפשרי להוסיף קינמון

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:29 28.09.2019)

כן אפשר.
שנה טובה 🙂

avatar
מיכאלה (21:50 28.09.2019)

יצא מצויין! מתכון מאוד טעים!
תודה רבה!
שנה טובה!!!🍏🍎🍯🍏🍎🍯

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:15 28.09.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה ושנה טובה!

avatar
קרן (21:34 28.09.2019)

הי.
אפשר ומתאים לשלב סולת. כוס וחצי קמח רגיל וכוס וחצי סולת?
תודה ושנה טובה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:42 28.09.2019)

אין לי מושג, לא ניסיתי.
שנה טובה 🌺

avatar
גיגי לילי (06:49 28.09.2019)

בוקר טוב- האם אפשר להוסיף לתערובת התפוחים קינמון? אם כן איזה כמות? תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:18 28.09.2019)

כן, אפשר להוסיף כשליש כפית אבקת קינמון.

avatar
ירדנה (15:54 27.09.2019)

תודה רבה! כבר הרבה זמן מחפשת בצק פריך בלי מרגרינה/חמאה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:32 27.09.2019)

שנה טובה ומתוקה 💕

avatar
רפי (12:15 27.09.2019)

האם חייבים מיקסר להכנת הבצק

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:30 27.09.2019)

אין צורך במיקסר.

avatar
אנט (08:52 27.09.2019)

היי
באיזה כוס את משתמשת?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:20 27.09.2019)

כוס זכוכית רגילה עם ידית (נפח 240 מ”ל).

avatar
מיכל (03:15 27.09.2019)

שנה טובה מדהימה שאת.
תבורכי

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:13 27.09.2019)

תודה מיכל 🙂
שנה טובה ומתוקה 💝

avatar
ציפי (21:51 26.09.2019)

אין צורך באבקת אפיה? קמח רגיל?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:02 27.09.2019)

אין צורך להוסיף אבקת אפיה.

avatar
רבקה (21:43 26.09.2019)

האם אפשר להחליף את הסוכר בדבש?
ואם אני רוצה שישאר טוב לרה מתי עדיף להיכן? והיכן לשמןר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:22 27.09.2019)

היי רבקה,
לגבי הדבש, בתערובת התפוחים אפשר.
אם יש לך אפשרות להכין באותו יום זה הכי טוב אבל אם לא, אפשר להכין יום לפני ולשמור בקופסה סגורה במקרר.

avatar
מיכאלה (17:47 26.09.2019)

סליחה על כל החפירות ותודה על כל התשובות…
יש לי תבנית בקוטר 14 ונראה לי שזה יהיה יותר מוצלח כי נראה לי רק אני אוהבת עוגות עם תפוחים😝😝
אני אשמח אם תוכלי לרשום לי כמויות לגודל הזה. תודה!🥰

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:33 26.09.2019)

תכיני מחצית מהכמות.

avatar
יעל (17:30 26.09.2019)

הי
תודה על אתר נהדר
יש אפשרות להקפיא את העוגה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:32 26.09.2019)

לא ממליצה להקפיא.
שנה טובה 🌺

avatar
מיכאלה (16:11 26.09.2019)

עוד שאלונת🙃
זה יוצא קראנצ’י??

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:53 26.09.2019)

החלק העליון כן.

avatar
מיכאלה (16:10 26.09.2019)

בסוף כן יש לי קמח לבן אז את יכולה לדלג על השאלה הזו!😊😊😊

avatar
ריקי (14:59 26.09.2019)

אם ארצה קמח ללא גלוטן
איזה את מציעה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:53 26.09.2019)

לא ניסיתי אבל אולי אפשר להשתמש בקמח כרגיל או תמי.

avatar
מיכאלה (14:31 26.09.2019)

שלום, המתכון נראה מושלם!! רק כמה שאלות..
אני משתמשת בביצים M מה לעשות?
אני משתמשת בקמח חיטה 80% זה גם טוב?
יש לי תבנית כמו שאת השתמשת בקוטר 26. אם לא אכפת שיצא טיפה יותר נמוך זה בסדר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:53 26.09.2019)

שימי ביצה אחת ויותר מים.
לגבי התבנית, אני מניחה שכן.

avatar
רותם (13:17 26.09.2019)

באילו תפוחים ממולץ להשתמש? סמיט הירוקים החמוצים? פינק המתוקים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:16 26.09.2019)

לא משנה.

avatar
אוולין (09:48 26.09.2019)

אפרת
קודם כל תודה רבה על אתר נהדר
כמי שלא חובבת בישולים התמכרתי לאתר וכל מתכון יוצא טעים
ועכשיו שאלה האם אפשר החליף את הדבש בסילן?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:45 26.09.2019)

כן אפשר.
שנה טובה 💝

avatar
מורן (09:46 26.09.2019)

יוו ענקית את!
חיכיתי למתכון חדש שתעלי משהו עם תפוחים אין אין כמוך!
אם אעשה בתבנית חד פעמי בינונית הולך?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:44 26.09.2019)

כן אבל לדעתי זה מתאים לתבנית בינונית הקטנה בגודל 22X31 או תבנית עגולה חד פעמית 24.
שנה טובה ומתוקה ❤️

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות