שום דבר לא נמצא

מתכון לעוף שלם בתנור עם תפוחי אדמה, בטטה וגזר בתיבול טעים במיוחד

עוף שלם בתנור

מצרכים:

עוף שלם (עם העור)

3 תפוחי אדמה גדולים קלופים וחתוכים לרבעים

2 בטטות בינוניות קלופות וחתוכות לרבעים

3 גזרים בינוניים קלופים וחתוכים לרבעים

ראש שלם של שום (לא מקולף)

תיבול לעוף ולירקות: שליש כוס שמן, 2 כפות רוטב סויה, 2 כפות שטוחות דבש, 1 כף שטוחה קטשופ, 2 כפות גדושות פפריקה מתוקה, כפית מלאה אבקת מרק בטעם עוף, שן אחת של שום מגורדת, פלפל שחור לפי הטעם.

אופן הכנה:

-מניחים את העוף השלם והירקות בתבנית גדולה.

-מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערית ומתבלים היטב את העוף השלם (מורחים את הרוטב על העור וגם בחלקו הפנימי של העוף) ואת הירקות (כולל ראש השום). מכניסים את ראש השום לחלקו הפנימי של העוף.

-הופכים את העוף כך שהחלק של החזה כלפי מטה וצולים בתנור  ב180 מעלות במשך כשעתיים (בתוכנית הרגילה- למעלה ולמטה).

הערה: אם התנור שלכם חזק מומלץ לעטוף את התבנית ברדיד אלומיניום (נייר כסף) במשך שעה ראשונה ולאחר מכן להסיר את הנייר ולצלות את העוף שעה נוספת כשהוא חשוף.

עוף שלם בתנור

ראו גם
בייגלה
תבשיל חומוס ותרד

תגובות

הוספת תגובה
Avatar
אהובה (08:38 25.10.2019)

שלום אפרת
האם ניתן לעשות את הכל בשקית קוקי

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:45 25.10.2019)

כן אפשר.

Avatar
לילך (00:23 4.10.2019)

אפרת, התיבול שלך פה 10!!! וזה הולך חזק אצלנו עם המתכון המנצח של אורז עם גזר וחמוציות!
ובצד תפוחי אדמה ובטטה אפויים…סלט ירוק ועסיסי…
ושולחן השבת בתפארתו!

אין כמוך!
שנה טובה וגמר חתימה טובה
לילך

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:29 4.10.2019)

תודה לילך ❤️
שנה טובה וגמר חתימה טובה!

Avatar
פסי (22:48 18.09.2019)

האם מוצאים בסוף האפיה את הראש שום ?
והאם הצבע צריך להיות שרוף ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:19 19.09.2019)

כן. השום הופך לרך ואפשר לאכול אותו (מי שאוהב).
הצבע של העור משחים אבל מבפנים הבשר עסיסי.

Avatar
שרי (09:18 23.07.2019)

שלום,
אני רוצה שהעוף ייצא מתוק ואין לי דבש.
זה יהיה בסדר?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:39 23.07.2019)

היי שרי,
את יכולה לשים סילאן או מייפל במקום הדבש.

Avatar
ליאת (12:48 14.01.2019)

היי
רק רציתי לדעת שאני מבינה נכון..

אין צורך לכסות את התבנית כן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:03 14.01.2019)

נכון.

Avatar
אריאל (12:40 27.07.2018)

מה אפשר לשים במקום אבקת מרק ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:05 27.07.2018)

אפשר לוותר על אבקת המרק ולשים שליש כפית מלח.

Avatar
רינת (17:59 20.07.2018)

היי אפרת שבת מבורכת אם אין בטטות אפשר להוסיף עוד תפוח אדמה או גזר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:01 20.07.2018)

כן אפשר.

Avatar
אינה (11:34 28.04.2018)

יצא פשוט מושלם !!! תודה)

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:07 28.04.2018)

שמחה לשמוע!
תודה אינה 🙂

Avatar
שרון (11:53 6.04.2018)

היי אפרת
במה מתבלים את תפוחי האדמה והירקות,? האם זה אותו תיבול?
ועוד שאלה היה לך מתכון של עוף בדבש לא מוצאת

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:20 6.04.2018)

כן, אותו תיבול.
יש מתכון לעוף בחרדל ודבש או עוף בדבש וצ'ילי מתוק.

Avatar
ענבל (13:30 5.04.2018)

ראש של שום שלם לא מקולף?
לא מסתדר לי. הקליפה לא תישאר בתוף היוף?
אפשר לקלף את השום מקליפתו?
תודה רבה על המתכונים. הם מלווים כל ארוחת שבת וחג

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:07 5.04.2018)

היי ענבל,
השום מתרכך מבפנים ויוצא בקלות. בכל מקרה אפשר לקלף.
חג שמח 🙂

Avatar
חניתה לוי (13:57 15.02.2018)

היי אפרת אנינרוצה לדעת בבקשה על כמה מעלות ואיזה תוכנית טורבו או אפיה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:36 15.02.2018)

180 מעלות, תוכנית אפיה רגילה (קו עליון וקו תחתון).

Avatar
הדס (15:35 26.01.2018)

היי אפרת,
1. האם יש טעם לשים את העוף יותר זמן בתנור ועל חום מעט נמוך יותר כדי שייצא עסיסי יותר?
2. אין לי שום…

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:16 26.01.2018)

היי הדס,
בגלל שהעוף עטוף כולו בעור הוא נצלה מבחוץ אך מבפנים הוא רך ועסיסי.
כעבור שעה-שעה וחצי אם את רואה שהעוף כבר שחום מספיק אפשר להוריד את המעלות ל170-160.
לגבי שום, לא נורא.

Avatar
סטלה (16:43 5.01.2018)

אפשר בלי פפריקה? או משהו אחר במקום?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:36 5.01.2018)

ותרי על הפפריקה.

Avatar
שרה (00:03 29.12.2017)

היי, הכנתי את זה לפני מספר שבתות ומאז בעלי מבקש את זה כל שבת והוא לא אחד שמתלהב כל כך ממאכלים. אז תודה רבה לך על מתכון כה פשוט וטעים😉

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:04 29.12.2017)

שמחה מאוד לשמוע 🙂
תודה שרה ושבת שלום

Avatar
שולה (14:58 17.11.2017)

אהלן, איך הולך רסק עגבניות במקום הקטשופ?
תודה רבה על האתר עוזר לי מאוד:)

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:07 17.11.2017)

אפשר.
שבת שלום 🙂

Avatar
שם * שיראל (09:55 13.10.2017)

היי,
רציתי לדעת אם מכינים הכל יחד? את הירקות עם העוף באותה תבנית..

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:47 13.10.2017)

כן.

Avatar
שושי (11:12 19.09.2017)

עוף שלם לכמה סועדים יספיקו?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:38 19.09.2017)

תלוי בגודל של העוף. יש בעוף שלם: 2 כנפיים, 2 שוקיים, 2 ירכיים, 2 חלקים גדולים של חזה עוף.
בדר"כ עוף בינוני-גדול מספיק ל 5-7 סועדים.
שנה טובה 🙂

Avatar
רחלי (22:28 7.09.2017)

היי אפרת.
אני חייבת לומר לך שהאתר שלך ממש הישועה שלי במטבח!! כל נושא הבישולים במטבח ולאלתר ארוחה הכי פשוטה – קשה לי , כי לצערי מנערותי לא נמשכתי גם אז למטבח והיום כשיש ילדים קטנים וצריך להכין להם ארוחות מסודרות – אז אני מרגישה מסובכת עם עצמי כי הכל נראה לי מורכב וארוך וכאן מאז שמצאתי את האתר שלך המדהים והפשוט – ממש יש לי מן תקווה של להצליח בבישולים במטבח , זו לא גוזמה כלל, לאחר שאני רואה את המתכונים שאני מעוניינת בהם אני צופה גם בכל התגובות הנהדרות וניגשת בבטחון ובשמחה למטבח במחשבה – שזה יהיה לי קל ופשוט והכי חשוב – מהיר !! אני חושבת שאם התחביב שלך הזה להקים את האתר הנפלא שלך – יש לך מצוות חסד שאת עושה כאן עם אנשים ואת בכלל לא מודעת לזה.. ואני רצינית מאד! תכווני במחשבה שלך שאת עושה כך .. ויעלה לך.. 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:44 7.09.2017)

תודה רבה רחלי היקרה!! 🙂

Avatar
איילה (12:01 8.11.2017)

אני בסירה אחת אחת עם רחלי. אפרת מגיע לך פרסשל אשת השנה על האתר!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:56 8.11.2017)

תודה רבה איילה! ❤

Avatar
יפית (20:57 15.08.2017)

הייי
עד עכשיו יצא לי מצוין המתכון
יש לי טוסטר אובן יחסית חזק אז שעה ראשונה עטפתי בנייר כסף ושעה שניה חשוף. משום מה יש תפוחי אדמה ובטטות עדיין קשים. מה לעשות? העוף כבר השחים יפה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:07 15.08.2017)

היי יפית,
אם יש לך מיקרוגל העבירי את תפוחי האדמה והבטטות לצלחת וחממי כ-3 דקות. רצוי לכסות עם מכסה. בדקי בעזרת מזלג אם הם רכים מספיק, אם לא חממי 2-3 דקות נוספות.
אם אין לך מיקרו, המשיכי לאפות בטוסטר רק את תפוחי האדמה והבטטות, רצוי לכסות בנייר כסף.

Avatar
ציפי (17:09 11.08.2017)

היי מתכון מעולה
רציתי לדעת אם אפשר להוסיף גמבה ובצל

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:10 11.08.2017)

כן ציפי, אפשר.

Avatar
יהודית (11:10 21.07.2017)

איך אפשר לעשות על הפלטה?
זה אותו זמן בכל מתכוני העוף?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:21 21.07.2017)

היי יהודית,
אם כבר בישלת בעבר עוף על הפלטה אז זה צריך להיות אותו דבר כמו בפעמים הקודמות.
לדעתי בתנור זה יוצא הכי טעים כך שאם יש לך אפשרות להכין בתנור זה הכי טוב. אח"כ אין בעיה לחמם על הפלטה.

Avatar
יגאל (12:29 15.07.2017)

רציתי להכין עוף עם מלח גס כהרגלי והיגעתי למתכון הזה שיצא פשוט נפלא הסועדים טענו שניגמר מהר מידי.אוספתי בצלצלים ויצא מעולה. תודה רבה!!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:59 15.07.2017)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה יגאל

Avatar
שוש (14:03 1.07.2017)

הכנתי לשבת ויצא טעיםםם
תודה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (18:38 1.07.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן

Avatar
יפית (19:45 20.05.2017)

היי.. במידה ומשתמשים בעוף צעיר מה הכמויות?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:21 20.05.2017)

היי יפית,
ממליצה בכל מקרה להשאיר את הכמויות התיבול כפי שהן (שמן אפשר להפחית לרבע כוס).
שבוע טוב 🙂

Avatar
אירית (12:24 20.05.2017)

היי אפרת לא צריך להוסיף מלח והאם לא צריך להפוך את העוף כי העוף עכשיו בתנור ומלעלה הוא צלוי למטה הוא בכלל לא נצלה אז הפכתי אותו

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:08 20.05.2017)

היי אירית,
אין צורך להפוך את העוף אפילו שהחלק העליון צלוי לגמרי. בחלק התחתון הוא אמור להשאר עסיסי ולח.
אין צורך להוסיף מלח כי יש מליחות מספיקה ברוטב סויה ובאבקת המרק.

Avatar
תמיר (23:35 14.04.2017)

הכנתי היה טעים ברמות
מתכון מעולה תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:53 15.04.2017)

תודה תמיר, שמחה שאהבת 🙂

Avatar
קרינה (01:01 14.03.2017)

היי אפרת ,
רוצה להכין ספגטי פשוט הבאת לי את המתכון ואיבדתי אותו אשמח שוב אם תוכלי לירשום לי מתכון פשוט לספגטי אולי אפשרי לכתוש שום ואיזה תבלינים צריך להוסיף? והאם צריך להוסיף שמן?ושניתן יהיה גם להוסיף את הספגטי לבשר הטחון.ושגם יהיה אפשרי להגיש כמו סלט.
תודה רבה על המתכונים:)

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:41 14.03.2017)

היי קרינה,
לגבי הספגטי יש לערבב אותו עם שום כתוש והרבה שמן זית. אפשר להוסיף עלי פטרוזיליה או בזיליקום קצוצים דק, מלח ופלפל שחור. אם יש לך פטרוזיליה/כוסברה בתבלין יבש גם אפשר לפזר מעל במקום להשתמש בעלים טריים.

Avatar
עופר (21:14 4.03.2017)

כל שבוע, בדיוק אותו מתכון, תמיד החברים שמחים. סוס מנצח

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:39 4.03.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה עופר ושבוע טוב

Avatar
שירה (16:45 6.02.2017)

היי אפרת!

רציתי לשאול איך מכינים את העוף יחד עם אורז לבן\מלא? חייב לבשל קודם?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:45 6.02.2017)

היי שירה,
אם הכוונה שאת רוצה למלא את העוף באורז אז יש לבשל אותו קודם.

Avatar
קרינה (00:02 25.01.2017)

היי אפרת,
תמיד מכינה את המתכון שיוצא מאוד טעים הפעם רטצה לגוון ולעשות עוף שלם בתנור עם תפוחי עדמה מעל רק ברוטב טיפה שונה משהו כמו מלח ומיונז איזה תיבול אפשרי יהיה לעשות לעוף ולתפוחי האדמה אשמח מאוד ולשים אותו הדבר בטח תנור רגיל ו180 מעלות כי אצלי התנור חזק מספיק לעוף גם 50 דקות והעוף מוכן:) והאם צריך לעשות לעוף חתכים כדי שהוא לא יהיה אדום מביפנים?
תודה רבה על המתכונים:)

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:13 25.01.2017)

היי קרינה,
אפשר לתבל בכחצי כוס מיונז, כפית מלח ופלפל שחור. אפשר גם להוסיף כף פפריקה מתוקה. אני אישית לא ניסיתי את התיבול הזה אבל אני יודעת שיש כאלה שמכינים אותו.
אין צורך לעשות חתכים לעוף אבל אם קורה לך שאחרי 50 דקות העוף אדום מבפנים כדאי לך לאפות ב170 מעלות במקום ב180.
בהצלחה 🙂

Avatar
מירי (21:07 12.01.2017)

האם התנור אמור להיות ״חומם מראש״ ל180*.?
או מחממים ברגע שמכניסים את העוף לתנור?
תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:30 12.01.2017)

אם יש לך רק פס תחתון אז אני חושבת שהעוף לא יזהיב כל כך בחלק העליון.
בעוף זה פחות קריטי אם מחממים את התנור מראש או מפעילים אותו כשהעוף כבר בפנים.

Avatar
מירי (20:57 12.01.2017)

האם אפשר לשים את העוף בתבנית בתנור רגיל ללא צלייה וזה יצא אותו דבר?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:02 12.01.2017)

את מתכוונת לתוכנית אפיה רגילה (קו עליון וקו תחתון)? אם כן, זה בסדר גמור.

Avatar
מירי (21:04 12.01.2017)

יש לי רקפס תחתון שעובד. עדיין טוב?

Avatar
יובל שפירו (14:31 31.12.2016)

רציתי לשאול האם מכניסים גם את התפוחי אדמה הגזר והבטטה לתוך העוף בזמן האפיה או שבצד?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:41 31.12.2016)

היי יובל,
את הירקות שמים בצד. רק את השום מכניסים לתוך העוף.

Avatar
קרינה (09:33 29.12.2016)

היי אפרת,מתכון קבוע וטעים מכינה כמו במתכון עם תוספת גריל עוף והפעם רוצה להכין רק תפוחי אדמה עם הרוטב ואפשר בבקשה כמות של הרוטב לתבנית שלמה של תפוחי אדמה בערך שישה תפוחי אדמה גדולים:) ועם תפוחי האדמה יש לי דג בקלה האם אפשרי לטגן אותו ואיזה רוטב אפשרי להגיש עם הדג המון המון תודות על המתכונים הנהדרים:)אגב אתמול הכנתי וכול פעם יוצא טעים הפעם רוצה לגןון טיפה:)

Avatar
קרינה (09:35 29.12.2016)

או שניתן להכין את הדג גם בתנור בניפרד ועם איזה רוטב מומלץ?והתנור שלי חזק אז העוף מוכן אחרי חמישים דקות.
שוב תודה.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:48 29.12.2016)

היי קרינה,
לגבי הרוטב לתפוחי האדמה, תכיני את הכמויות לפי המתכון רק תורידי מכמות השמן. במקום שליש כוס שימי 3 כפות שמן.
לגבי הדג, את יכולה לטגן אותו במחבת או לאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 10-15 דקות (בהנחה ומדובר בפילה ולא דג שלם). הייתי הולכת על תיבול עדין של מיץ לימון, שום כתוש, שמן זית, מעט פפריקה מתוקה ועשבי תיבול קצוצים. מלח ופלפל.
בהצלחה 🙂

Avatar
דבורי (12:33 19.12.2016)

האם ניתן לאפות בחום גבוה ולקצר את זמן האפייה?- אני מכינה בלי הירקות

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:37 19.12.2016)

היי דבורי,
לא מומלץ לאפות בחום יותר מידי גבוה מאחר והעוף עלול להתייבש.
מומלץ לאפות ב180 מעלות. לפעמים העוף מוכן גם אחרי שעה וחצי. תבדקי אותו.

Avatar
אורית (11:20 30.11.2016)

יצא מושלם וטעים… הילדים אהבו. תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:20 30.11.2016)

שמחה לשמוע, תודה אורית 🙂

Avatar
קרינה (23:47 17.11.2016)

הכנתי היום ויצא טעים תודה רבה:)

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:35 18.11.2016)

שמחה לשמוע 🙂

Avatar
רוית (22:06 3.11.2016)

היי עשיתי את המתכון והוא טעים. אני רוצה לגוון. אפשר טריאקי? מה עוד להוסיף? האתר מעולה☺

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (01:11 4.11.2016)

היי רוית,
את יכולה לתבל רק בטריאקי (בין שליש לחצי כוס) או להוסיף גם קצת צ'ילי מתוק (2-3 כפות) ו1-2 שיני שום כתושות.
שבת שלום 🙂

Avatar
ברקת (21:30 27.10.2016)

שלום וברכה. האם אפשר לעשות את אותך מתכון רק בשקית קוקי?? פחות מלכלך ומקצר זמן בתנור..

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:32 27.10.2016)

כן ברקת, אפשר בהחלט.

Avatar
ברקת (21:41 27.10.2016)

תודה רבה.. אגב תודה על מתכונים מעולים.. גם טעים וגם מוסבר בצורה פשוטה וקלילה!!

Avatar
שיר (22:58 18.10.2016)

מה אפשר במקום רוטב סויה?
תודה 🙂

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (23:15 18.10.2016)

היי שיר,
אפשר לוותר על הסויה.

Avatar
עופרה (10:13 18.10.2016)

חג שמח ומועדים לשמחה
הכנתי את העוף ויצא פצצה ,, ממש נחטף ולא הפסיקו לשאול אותי על המתכון. אז שוב תודה לך .

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:32 18.10.2016)

תודה עופרה, כיף לשמוע 🙂

Avatar
שרון (22:27 14.10.2016)

ערב טוב האם צריך לעטוף את התבנית בנייר אלומיניום כל משך זמן בתנור? תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:35 15.10.2016)

לא שרון, אין צורך.

Avatar
??? (20:32 1.10.2016)

יש אפשרות לוותר על הרוטב סויה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:25 1.10.2016)

כן, אפשר לוותר.
שנה טובה 🙂

Avatar
מירב (16:51 21.09.2016)

היי
אם אני משתמשת בעוף מחולק לחלקים, זה יצא גם טעים וצלוי? ומה הכמות של השום שאני צריכה לשים?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:32 21.09.2016)

היי מירב,
אין בעיה להשתמש בחלקי עוף ולתבל אותם באותו אופן. כל יתר החומרים לא משתנים, כולל כמות השום שברוטב.
לגבי ראש השום שבתוך העוף, את יכולה לוותר עליו לגמרי.

Avatar
עמי (01:51 26.08.2016)

היי,
לא אכתוב פה שאלות ובקשות.
רק אכתוב כאן תודה על מתכון אדיר.
הוכן עם כמות פי 3 גדולה יותר של בטטה ותפו"א ויצא נדיר!
מומלץ+++

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:27 26.08.2016)

תודה עמי! שמחה שיצא טעים 🙂
שבת שלום

Avatar
רונית (21:59 1.10.2016)

שבוע טוב. אם רוצים להגדיל את הכמות של הירקות, האם צריך להכין יותר רוטב?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (22:02 1.10.2016)

כן רונית, מומלץ להכפיל כמויות.
שנה טובה 🙂

Avatar
דינה (11:18 27.07.2016)

הי,
האם ניתן להכין את המתכון יום לפני ולשמור במקרר?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:19 27.07.2016)

היי דינה,
כמובן שיותר טעים כשזה טרי אבל אם אין אפשרות אז אפשר לשמור במקרר ולחמם בתנור לפני ההגשה.
יום מקסים 🙂

Avatar
דנה (15:24 6.07.2016)

היי
יש לי שתי שאלות
אפשר למוותר על דבש ו רוטב סויה??
למה התכוונת (בתוכנית הרגילה- למעלה ולמטה).האם הכוונה שהתנור עובד למעלה ולמטה באותו זמן ??
התנור שבבית אצלי לא עובד באותו זמן

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:36 6.07.2016)

היי דנה,
אפשר לוותר על הסויה והדבש (אם יש לך סילאן את יכולה לשים במקום הדבש). אם את מוותרת על הסויה תוסיפי חצי כפית מלח.
הכוונה לתוכנית האפיה הרגילה של התנור. באיזה תוכנית את משתמשת בדר"כ?

Avatar
מיטל (23:02 22.06.2016)

שלום רב יש לי תבלין גריל עוף אפשר להוסיף אותו לתיבול? צריך לוותר על משהו אם אני מוסיפה אותו?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:48 23.06.2016)

היי מיטל,
אם את רוצה להשתמש בתבלין גריל שימי כף מהתבלין וותרי כל הסויה והקטשופ.
יום נפלא 🙂

Avatar
נוי (15:30 14.06.2016)

נשמע מעולה !
רציתי לדעת האם העוף יוצא מתוק ?
אבא שלי לא אהב מתוק ואני עדיין רוצה לנסות את המתכון….
אוריד את הקטשוף בטוח, אבל השאר לא קריטי למתיקות ?

Avatar
נוי (15:31 14.06.2016)

וגם… אם מוסיפים בצל, זה יהרוס ? או שאפשר לשלב…?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:48 14.06.2016)

היי נוי,
העוף לא יוצא מתוק.
אפשר לשלב 1-3 בצלים חתוכים לחצי או לרבעים.
בהצלחה 🙂

Avatar
נוי (16:34 14.06.2016)

תודה רבה על התגובה המהירה !
ושאלה נוספת, אם מרתיחים את תפוחי האדמה לפני… אפשר לקצר מעט את זמן האפיה ?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:21 14.06.2016)

אני חושבת שזה יקצר את הזמן לשעה וחצי במקום שעתיים.

Avatar
תהילה (00:06 10.06.2016)

היי
הכנתי את המרינדה והיא יצאה לי די סמיכה רציתי לשאול אם זה בסדר?!כי כאילו אין שום נוזלים כרגע וכמובן שפעלתי בדיוק רב בכמויות.
תודה

הדבר היחיד ששינתי הוא שימוש בסילאן במקום דבש רגיל.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (00:13 10.06.2016)

היי תהילה,
זה בסדר, המרינדה אכן יוצאת יחסית סמיכה.

Avatar
מיכל (13:28 31.03.2016)

שלום, רציתי בבקשה לשאול:
1. האם אפשר להשים דבר אחר במקום הרוטב סויה? אם כן מה?
2. מה הייתה כוונתך כשכתבת: "בתוכנית הרגילה למעלה ולמטה"?
האם התכוונת שצריך להפוך אותו לאחר זמן?
תודה רבה
ושבת שלום.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:34 31.03.2016)

היי מיכל,
אפשר לוותר על רוטב הסויה ולשים כשליש כפית מלח.
הכוונה לאפיה בתוכנית הרגילה של התנור ולא בטורבו או בכל תוכנית אפיה אחרת. אין צורך להפוך את העוף.
בהצלחה ושבת שלום 🙂

Avatar
מיכל (13:38 31.03.2016)

בתנור שבביתי אין תוכנית אחרת זה רק טורבו, מה ניתן לעשות?
תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:46 31.03.2016)

אין בעיה, רק כסי את התבנית בנייר אלומיניום במשך השעה הראשונה.

Avatar
מוריה (11:23 23.02.2016)

פעם ראשונה שאני מכינה עוף.. בחרתי במתכון הזה, חומרים פשוטים ונראה שילוב מנצח.. אין לי מושג איך יצא אבל בתנור הוא נראה מעולה:)

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:06 23.02.2016)

בהצלחה! 😉

Avatar
יעל (18:13 24.01.2016)

המלצה למי שלא שומר כשרות: להחליף את השמן במחאה רכה ולוותר על רוטב הסויה. העור יוצא פריך ומתפצפץ – יאמי.

Avatar
לילי (15:34 14.01.2016)

ראש שלום של שום זה לא הרבה מדי? אפשר לשים רק כמה שיניים?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:37 14.01.2016)

היי לילי,
זה נמצא בתוך העוף כך שזה לא משפיע על הטעם של כל חלקי העוף אבל אם לדעתך זה הרבה את יכולה לשים רק כמה שיניים.
המשך יום נפלא 🙂

Avatar
תהילה (13:34 7.01.2016)

היי, אפשר לוותר על הרוטב סויה? ואם כן, מה לשים במקום?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:50 7.01.2016)

היי תהילה,
אם יש לך רוטב טריאקי את יכולה לשים. אם לא, אפשר להכין גם בלי ואז אני ממליצה להשתמש בסילאן במקום הדבש, במידה ויש לך.

Avatar
שלי (13:16 30.12.2015)

היי, אם אין לי דבש האם ניתן להמיר את הדבש במייפל או בסילאן?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:24 30.12.2015)

כן שלי, אפשר בהחלט.

Avatar
אביגיל (16:27 17.12.2015)

האמת שאני לא טעמתי
אבל אם 4 הגברים שבבית טרפו את העוף ובעלי ביקש אותו שוב לשבת סימן שבאמת היה טעים…
מכינה אותו עכשיו עם מילוי אורז ובטטות (יש לבשל מעט את האורז לפני המילוי)
תודה רבה!!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:59 17.12.2015)

מעולה! שמחה לשמוע 🙂
תודה אורלי וסופ"ש נעים

Avatar
שיינה (05:49 11.12.2015)

אפשר חלקי עוף גם או חייב רק עוף שלם? תודה מראש וחג שמח

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:24 11.12.2015)

בטח שיינה, אפשר להכין גם עם חלקי עוף.
שבת שלום!

Avatar
ישראלה (19:02 26.11.2015)

התיבול ממש מעולה, אני מכינה אותו לכל מיני תבשילים עם עוף , יוצא מדהים כל פעם. תודה.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (19:14 26.11.2015)

תודה ישראלה, אני שמחה לשמוע!

Avatar
הילה (13:56 10.11.2015)

מתכון מושלם! הכנתי כבר מס' פעמים ויצא מעולה (מילאתי את העוף באורז מלא מבושל)

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:00 10.11.2015)

תודה הילה! שמחה לשמוע 🙂
המשך יום נפלא!

Avatar
דבי (10:02 26.10.2015)

בוקר טוב, חייבים עור? תודה רבה יום טוב!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:34 26.10.2015)

היי דבי,
העור שומר שהעוף לא יתייבש בזמן הצלייה בתנור אבל אפשר להכין גם בלי עור.
יום נעים 🙂

Avatar
רותם (08:34 4.10.2015)

חייבים להשים קטשופ?? או שאפשר לוותר על זה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:37 4.10.2015)

אפשר לוותר על הקטשופ.
חג שמח 🙂

Avatar
רותם (09:38 4.10.2015)

תודה רבה חג שמח
ואפשר גם בלי מרק עוף??

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:14 4.10.2015)

במקום אבקת מרק אפשר לשים חצי כפית מלח.

Avatar
רותם (11:10 4.10.2015)

אוקי תודה רבה חג שמח

Avatar
קריסטינה (23:33 14.09.2015)

אז חזרתי לעדכן 🙂
בד"כ לפני ארוחות גדולות עם אנשים, את המתכונים החדשים אני מנסה בבית.
כאן זה לא קרה, כי הייתה לי תחושה שזה זה! אכן לא טעיתי: יצא מדהים!!!
תודה רבה רבה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:30 15.09.2015)

קריסטינה יקרה,
תודה לך שאת לא שוכחת ותמיד חוזרת לעדכן 🙂

Avatar
קריסטינה (16:02 8.09.2015)

עכשיו בכלל הסתבכתי, אבל ההסבר האחרון אודות התצלום הציל אותי 🙂 🙂
אז להכניס לתנור כמו בתמונה,כן? 🙂 ואני חשבתי הפוך(ולכן מעט הפתעתי),.
תודה אפרת וחג שמח!!!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:44 8.09.2015)

מזל שצילמתי 😉
כן, תניחי את העוף כמו בתמונה ותכניסי לתנור.
חג שמח יקירה!!

Avatar
קריסטינה (22:15 5.09.2015)

היי 🙂
אני אוספת מתכונים לראש השנה, ויש לי חשק ללכת על העוף הזה. יש לי 2 שאלות:
כשרשמת שיש לצלות את העוף עם החזה כלפי מטה, הכוונה שלך היא שהעור נוגע בתבנית?
שאלה נוספת היא לגבי השום … איפה בדיוק לדחוף אותו? רשמת בחלקו הפנימי, אבל החלק הפנימי יהיה כלפי חוץ, אז השום יהיה חשוף?
אגב אני מכינה 3 סלטים שלך לראש השנה: תירס, חצילים ועגבניות חריפות.
תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (22:56 5.09.2015)

היי קריסטינה,
כן, העור נוגע בתבנית. כל העוף עטוף בעור ולא אמורים להסיר אותו. מאחר והחלק של החזה מתייבש יותר מהר עדיף שהוא יהיה התחתון ואז תשמר העסיסיות שלו.
את ראש השום שמים בתוך הבטן של העוף ולכן השום אינו חשוף אפילו שהחלק הפנימי נמצא בצד וכביכול חשוף.
צריך לשים את העוף בתנור באותה צורה שהוא נראה בתמונה העליונה, פשוט את השום יש להכניס בתוך העוף.
לגבי הסלטים- בחירה מעולה 😉
שבוע טוב!

Avatar
תקוה (23:37 10.09.2015)

אני רוצה להגיד שהרבה מתכונים ניסיתי מאתר ויצא לי מעולה כדי לבשל לשבת כל יום חמישי אני בונה את התפריט לפי המתכונים גם בעוגות ובעוגיות ובכל יוצא נהדר אני מברכת אותכם לשמה טובה☺

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (23:51 10.09.2015)

תודה רבה תקוה!
חג שמח ושנה טובה 🙂

Avatar
נירה (05:52 13.10.2016)

לא הבנתי. חשבתי שצריך להפוך את העוף כך שהחלק של החזה כלפי מטה ואז כתבת כמו בתמונה העליונה. לפי מה שאני רואה גם בתמונה העליונה וגם בתמונה התחתונה החזה כלפי מעלה ולא כלפי מטה… אשמח להסבר.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:31 13.10.2016)

היי נירה,
הבשר של החזה צריך להיות כלפי מטה כדי שלא יתייבש. שימי לב שהחלק העליון הוא עצמות של חזה העוף בעוד שבתחתית זה הבשר עצמו עם העור. בתמונה זה כמו שצריך להיות.
יום נפלא 🙂

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.