זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 120 דקות
מצרכים:
עוף שלם (עם העור)
3 תפוחי אדמה גדולים קלופים וחתוכים לרבעים
2 בטטות בינוניות קלופות וחתוכות לרבעים
3 גזרים בינוניים קלופים וחתוכים לרבעים
ראש שלם של שום (לא מקולף)
חצי כוס מים
תיבול לעוף ולירקות: שליש כוס שמן, 2 כפות רוטב סויה, 2 כפות שטוחות דבש, 1 כף שטוחה קטשופ, 2 כפות גדושות פפריקה מתוקה, כפית מלאה אבקת מרק בטעם עוף, שן אחת של שום מגורדת, פלפל שחור לפי הטעם.
אופן הכנה:
-מניחים את העוף השלם והירקות בתבנית גדולה.
-מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערית ומתבלים היטב את העוף השלם (מורחים את הרוטב על העור וגם בחלקו הפנימי של העוף) ואת הירקות (כולל ראש השום). מכניסים את ראש השום לחלקו הפנימי של העוף.
-הופכים את העוף כך שהחלק של החזה כלפי מטה, מוסיפים לתבנית חצי כוס מים וצולים בתנור ב180 מעלות במשך כשעתיים (בתוכנית הרגילה- למעלה ולמטה).
הערה: אם התנור שלכם חזק מומלץ לעטוף את התבנית ברדיד אלומיניום (נייר כסף) במשך שעה ראשונה ולאחר מכן להסיר את הנייר ולצלות את העוף שעה נוספת כשהוא חשוף.
נהדר!!
עשיתי את כדורי העוף ברוטב חמוץ מתוק ויצא נפלא. ביקשתי ממך מתכון לעוף שלם ןשלחת קישור למתכון הזה. אז חייבת לכתוב לך שיצא נפלא! תודה מכל המשפחה!
איזה כיף שחזרת לעדכן!
שמחה שיצא טעים.
תודה:)
האם אפשר להכין את המתכון הזה עם כנפיים ותפוחי אדמה אודה לתשובה מהירה תודה🩷
היי
אפשר(:
אפרת, יצא מעולה.
תודה על מתכונים קלים וטעימים👍🏻
שמחה שאהבת את המתכון, נראה מעולה!
תודה שחזרת לשתף🌷
מתכון מעולה, המון תודה!
שמחה מאד שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף🌷
הי רציתי לשאול התפרק לי העוף האם אפשר לנקות ולשים את החלקים בנפרד?כולל את החזה?
היי,
אפשר לשים חלקי עוף במקום עוף שלם. זמן האפייה עשוי להתקצר לשעה ורבע-שעה וחצי בערך.
הי
תודה רבה על המתכונים המושלמים!!!
תמיד יוצא מעולה
רציתי לשאול- האם זה יוצא מתוק? (בעלי לא אוהב מתוק בכלל)
אם כן- יש לך מתכון טוב לעוף שלם לא מתוק וגם קצת חגיגי?
תודה רבה
היי, תודה על הפרגון:)
בעוף יש דבש ולכן יוצא מעט מתקתק. יכולה להשמיט את הדבש במתכון. אם בעלך לא אוהב מתוק בכלל יש מתכון לעוף עם זיתים
בהצלחה😊
אם אין לי גזר מספיק רק תפוחי אדמה ובטטה? תודה על המתכון!
אין בעיה 🙂
יצא לי פשוט טעים ורך! תודה רבה!
שמחה שיצא טעים 🙂
אין לי אבקת מרק ופפריקה מתוקה
אפשר להשים משהו אחר במקום
(יש לי פפריקה חריפה/גריל עוף)
תודה רבה
אפשר לשים כף וחצי תבלין גריל עוף וחצי כפית מלח.
היי, יצא מושלם, כולם נהנו, תודה רבה🙂
שמחה לשמוע 🙂
תודה יפעת
אפשר להוסיף בצל? אם כן אז איך הכי כדאי.תודה
כן, אפשר להוסיף בצל חתוך ל-4.
סליחה שאני שואלת משהו שכבר שאלו, אהל פשוט לא הצלחתי להבין, הפוך- זאת אומר שהעצמות כלפי מעלה? כלומר הוא קצת פתוח וראש השום שם בפנים? כי בתמונה זה נראה שהחלק הסגור עם החזה כלפי מעלה…..
כן, העצמות צריכות להיות כלפי מעלה.
זה פתוח כלפי מעלה בצורה הזאת, נכון?
כן.
תודה רבה!! זה כבר שעה בתנור ונראה מדהים!
שבת שלום 🙂
שבת שלום ❤️
שלום אפרת, מועדים לשמחה.
אשמח לדעת אם יש תחליף כלשהו לרוטב הסויה. אנחנו לא משתמשים בפסח לא בסויה ולא בחרדל.
תודה:)
היי נילי,
אפשר לוותר על הסויה.
תודה. הגדלתי קצת את כמות הקטשופ כתחליף לסויה. שני העופות שהכנתי חוסלו בהנאה רבה. אחרי החג אכין שוב עם סויה, בטוחה שתוסיף טעם
❤️
היי אפרת אם אין לי בטטה אפשר להוסיף תפוח אדמה וגזר נוסף?שבת שלום
כן אפשר 🙂
שבת שלום
וואו תודה על התשובה המהירה,שבת מבורכת❣️
אפשר לעשות את המתכון עם עופיונים ואם כן כמה אפשר
תלוי בגודל ומשקל העופיונים. זה מתאים לכמות של 2 ק”ג.
אפרת ראשית תודה על המענה המהיר ורציתי שתדעי שאני מכינה המון מתכונים שלך ותמיד יוצא מוצלח אין ספק שהעשרת את הקולינריה אצלינו בבית
❤️
שלום אפרת
האם ניתן לעשות את הכל בשקית קוקי
כן אפשר.
אפרת, התיבול שלך פה 10!!! וזה הולך חזק אצלנו עם המתכון המנצח של אורז עם גזר וחמוציות!
ובצד תפוחי אדמה ובטטה אפויים…סלט ירוק ועסיסי…
ושולחן השבת בתפארתו!
אין כמוך!
שנה טובה וגמר חתימה טובה
לילך
תודה לילך ❤️
שנה טובה וגמר חתימה טובה!
האם מוצאים בסוף האפיה את הראש שום ?
והאם הצבע צריך להיות שרוף ?
כן. השום הופך לרך ואפשר לאכול אותו (מי שאוהב).
הצבע של העור משחים אבל מבפנים הבשר עסיסי.
שלום,
אני רוצה שהעוף ייצא מתוק ואין לי דבש.
זה יהיה בסדר?
תודה
היי שרי,
את יכולה לשים סילאן או מייפל במקום הדבש.
היי
רק רציתי לדעת שאני מבינה נכון..
אין צורך לכסות את התבנית כן?
נכון.
מה אפשר לשים במקום אבקת מרק ?
אפשר לוותר על אבקת המרק ולשים שליש כפית מלח.
היי אפרת שבת מבורכת אם אין בטטות אפשר להוסיף עוד תפוח אדמה או גזר?
כן אפשר.
יצא פשוט מושלם !!! תודה)
שמחה לשמוע!
תודה אינה 🙂
היי אפרת
במה מתבלים את תפוחי האדמה והירקות,? האם זה אותו תיבול?
ועוד שאלה היה לך מתכון של עוף בדבש לא מוצאת
כן, אותו תיבול.
יש מתכון לעוף בחרדל ודבש או עוף בדבש וצ’ילי מתוק.
ראש של שום שלם לא מקולף?
לא מסתדר לי. הקליפה לא תישאר בתוף היוף?
אפשר לקלף את השום מקליפתו?
תודה רבה על המתכונים. הם מלווים כל ארוחת שבת וחג
היי ענבל,
השום מתרכך מבפנים ויוצא בקלות. בכל מקרה אפשר לקלף.
חג שמח 🙂
היי אפרת אנינרוצה לדעת בבקשה על כמה מעלות ואיזה תוכנית טורבו או אפיה?
180 מעלות, תוכנית אפיה רגילה (קו עליון וקו תחתון).
היי אפרת,
1. האם יש טעם לשים את העוף יותר זמן בתנור ועל חום מעט נמוך יותר כדי שייצא עסיסי יותר?
2. אין לי שום…
היי הדס,
בגלל שהעוף עטוף כולו בעור הוא נצלה מבחוץ אך מבפנים הוא רך ועסיסי.
כעבור שעה-שעה וחצי אם את רואה שהעוף כבר שחום מספיק אפשר להוריד את המעלות ל170-160.
לגבי שום, לא נורא.
אפשר בלי פפריקה? או משהו אחר במקום?
ותרי על הפפריקה.
היי, הכנתי את זה לפני מספר שבתות ומאז בעלי מבקש את זה כל שבת והוא לא אחד שמתלהב כל כך ממאכלים. אז תודה רבה לך על מתכון כה פשוט וטעים😉
שמחה מאוד לשמוע 🙂
תודה שרה ושבת שלום
אהלן, איך הולך רסק עגבניות במקום הקטשופ?
תודה רבה על האתר עוזר לי מאוד:)
אפשר.
שבת שלום 🙂
היי,
רציתי לדעת אם מכינים הכל יחד? את הירקות עם העוף באותה תבנית..
כן.
עוף שלם לכמה סועדים יספיקו?
תלוי בגודל של העוף. יש בעוף שלם: 2 כנפיים, 2 שוקיים, 2 ירכיים, 2 חלקים גדולים של חזה עוף.
בדר”כ עוף בינוני-גדול מספיק ל 5-7 סועדים.
שנה טובה 🙂
היי אפרת.
אני חייבת לומר לך שהאתר שלך ממש הישועה שלי במטבח!! כל נושא הבישולים במטבח ולאלתר ארוחה הכי פשוטה – קשה לי , כי לצערי מנערותי לא נמשכתי גם אז למטבח והיום כשיש ילדים קטנים וצריך להכין להם ארוחות מסודרות – אז אני מרגישה מסובכת עם עצמי כי הכל נראה לי מורכב וארוך וכאן מאז שמצאתי את האתר שלך המדהים והפשוט – ממש יש לי מן תקווה של להצליח בבישולים במטבח , זו לא גוזמה כלל, לאחר שאני רואה את המתכונים שאני מעוניינת בהם אני צופה גם בכל התגובות הנהדרות וניגשת בבטחון ובשמחה למטבח במחשבה – שזה יהיה לי קל ופשוט והכי חשוב – מהיר !! אני חושבת שאם התחביב שלך הזה להקים את האתר הנפלא שלך – יש לך מצוות חסד שאת עושה כאן עם אנשים ואת בכלל לא מודעת לזה.. ואני רצינית מאד! תכווני במחשבה שלך שאת עושה כך .. ויעלה לך.. 🙂
תודה רבה רחלי היקרה!! 🙂
אני בסירה אחת אחת עם רחלי. אפרת מגיע לך פרסשל אשת השנה על האתר!
תודה רבה איילה! ❤
הייי
עד עכשיו יצא לי מצוין המתכון
יש לי טוסטר אובן יחסית חזק אז שעה ראשונה עטפתי בנייר כסף ושעה שניה חשוף. משום מה יש תפוחי אדמה ובטטות עדיין קשים. מה לעשות? העוף כבר השחים יפה
היי יפית,
אם יש לך מיקרוגל העבירי את תפוחי האדמה והבטטות לצלחת וחממי כ-3 דקות. רצוי לכסות עם מכסה. בדקי בעזרת מזלג אם הם רכים מספיק, אם לא חממי 2-3 דקות נוספות.
אם אין לך מיקרו, המשיכי לאפות בטוסטר רק את תפוחי האדמה והבטטות, רצוי לכסות בנייר כסף.
היי מתכון מעולה
רציתי לדעת אם אפשר להוסיף גמבה ובצל
כן ציפי, אפשר.
איך אפשר לעשות על הפלטה?
זה אותו זמן בכל מתכוני העוף?
היי יהודית,
אם כבר בישלת בעבר עוף על הפלטה אז זה צריך להיות אותו דבר כמו בפעמים הקודמות.
לדעתי בתנור זה יוצא הכי טעים כך שאם יש לך אפשרות להכין בתנור זה הכי טוב. אח”כ אין בעיה לחמם על הפלטה.
רציתי להכין עוף עם מלח גס כהרגלי והיגעתי למתכון הזה שיצא פשוט נפלא הסועדים טענו שניגמר מהר מידי.אוספתי בצלצלים ויצא מעולה. תודה רבה!!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה יגאל
הכנתי לשבת ויצא טעיםםם
תודה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן
היי.. במידה ומשתמשים בעוף צעיר מה הכמויות?
היי יפית,
ממליצה בכל מקרה להשאיר את הכמויות התיבול כפי שהן (שמן אפשר להפחית לרבע כוס).
שבוע טוב 🙂
היי אפרת לא צריך להוסיף מלח והאם לא צריך להפוך את העוף כי העוף עכשיו בתנור ומלעלה הוא צלוי למטה הוא בכלל לא נצלה אז הפכתי אותו
היי אירית,
אין צורך להפוך את העוף אפילו שהחלק העליון צלוי לגמרי. בחלק התחתון הוא אמור להשאר עסיסי ולח.
אין צורך להוסיף מלח כי יש מליחות מספיקה ברוטב סויה ובאבקת המרק.
הכנתי היה טעים ברמות
מתכון מעולה תודה
תודה תמיר, שמחה שאהבת 🙂
היי אפרת ,
רוצה להכין ספגטי פשוט הבאת לי את המתכון ואיבדתי אותו אשמח שוב אם תוכלי לירשום לי מתכון פשוט לספגטי אולי אפשרי לכתוש שום ואיזה תבלינים צריך להוסיף? והאם צריך להוסיף שמן?ושניתן יהיה גם להוסיף את הספגטי לבשר הטחון.ושגם יהיה אפשרי להגיש כמו סלט.
תודה רבה על המתכונים:)
היי קרינה,
לגבי הספגטי יש לערבב אותו עם שום כתוש והרבה שמן זית. אפשר להוסיף עלי פטרוזיליה או בזיליקום קצוצים דק, מלח ופלפל שחור. אם יש לך פטרוזיליה/כוסברה בתבלין יבש גם אפשר לפזר מעל במקום להשתמש בעלים טריים.
כל שבוע, בדיוק אותו מתכון, תמיד החברים שמחים. סוס מנצח
שמחה לשמוע 🙂
תודה עופר ושבוע טוב
היי אפרת!
רציתי לשאול איך מכינים את העוף יחד עם אורז לבן\מלא? חייב לבשל קודם?
היי שירה,
אם הכוונה שאת רוצה למלא את העוף באורז אז יש לבשל אותו קודם.
היי אפרת,
תמיד מכינה את המתכון שיוצא מאוד טעים הפעם רטצה לגוון ולעשות עוף שלם בתנור עם תפוחי עדמה מעל רק ברוטב טיפה שונה משהו כמו מלח ומיונז איזה תיבול אפשרי יהיה לעשות לעוף ולתפוחי האדמה אשמח מאוד ולשים אותו הדבר בטח תנור רגיל ו180 מעלות כי אצלי התנור חזק מספיק לעוף גם 50 דקות והעוף מוכן:) והאם צריך לעשות לעוף חתכים כדי שהוא לא יהיה אדום מביפנים?
תודה רבה על המתכונים:)
היי קרינה,
אפשר לתבל בכחצי כוס מיונז, כפית מלח ופלפל שחור. אפשר גם להוסיף כף פפריקה מתוקה. אני אישית לא ניסיתי את התיבול הזה אבל אני יודעת שיש כאלה שמכינים אותו.
אין צורך לעשות חתכים לעוף אבל אם קורה לך שאחרי 50 דקות העוף אדום מבפנים כדאי לך לאפות ב170 מעלות במקום ב180.
בהצלחה 🙂
האם התנור אמור להיות ״חומם מראש״ ל180*.?
או מחממים ברגע שמכניסים את העוף לתנור?
תודה
אם יש לך רק פס תחתון אז אני חושבת שהעוף לא יזהיב כל כך בחלק העליון.
בעוף זה פחות קריטי אם מחממים את התנור מראש או מפעילים אותו כשהעוף כבר בפנים.
האם אפשר לשים את העוף בתבנית בתנור רגיל ללא צלייה וזה יצא אותו דבר?
את מתכוונת לתוכנית אפיה רגילה (קו עליון וקו תחתון)? אם כן, זה בסדר גמור.
יש לי רקפס תחתון שעובד. עדיין טוב?
רציתי לשאול האם מכניסים גם את התפוחי אדמה הגזר והבטטה לתוך העוף בזמן האפיה או שבצד?
היי יובל,
את הירקות שמים בצד. רק את השום מכניסים לתוך העוף.
היי אפרת,מתכון קבוע וטעים מכינה כמו במתכון עם תוספת גריל עוף והפעם רוצה להכין רק תפוחי אדמה עם הרוטב ואפשר בבקשה כמות של הרוטב לתבנית שלמה של תפוחי אדמה בערך שישה תפוחי אדמה גדולים:) ועם תפוחי האדמה יש לי דג בקלה האם אפשרי לטגן אותו ואיזה רוטב אפשרי להגיש עם הדג המון המון תודות על המתכונים הנהדרים:)אגב אתמול הכנתי וכול פעם יוצא טעים הפעם רוצה לגןון טיפה:)
או שניתן להכין את הדג גם בתנור בניפרד ועם איזה רוטב מומלץ?והתנור שלי חזק אז העוף מוכן אחרי חמישים דקות.
שוב תודה.
היי קרינה,
לגבי הרוטב לתפוחי האדמה, תכיני את הכמויות לפי המתכון רק תורידי מכמות השמן. במקום שליש כוס שימי 3 כפות שמן.
לגבי הדג, את יכולה לטגן אותו במחבת או לאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 10-15 דקות (בהנחה ומדובר בפילה ולא דג שלם). הייתי הולכת על תיבול עדין של מיץ לימון, שום כתוש, שמן זית, מעט פפריקה מתוקה ועשבי תיבול קצוצים. מלח ופלפל.
בהצלחה 🙂
האם ניתן לאפות בחום גבוה ולקצר את זמן האפייה?- אני מכינה בלי הירקות
היי דבורי,
לא מומלץ לאפות בחום יותר מידי גבוה מאחר והעוף עלול להתייבש.
מומלץ לאפות ב180 מעלות. לפעמים העוף מוכן גם אחרי שעה וחצי. תבדקי אותו.
יצא מושלם וטעים… הילדים אהבו. תודה רבה
שמחה לשמוע, תודה אורית 🙂
הכנתי היום ויצא טעים תודה רבה:)
שמחה לשמוע 🙂
היי עשיתי את המתכון והוא טעים. אני רוצה לגוון. אפשר טריאקי? מה עוד להוסיף? האתר מעולה☺
היי רוית,
את יכולה לתבל רק בטריאקי (בין שליש לחצי כוס) או להוסיף גם קצת צ’ילי מתוק (2-3 כפות) ו1-2 שיני שום כתושות.
שבת שלום 🙂
שלום וברכה. האם אפשר לעשות את אותך מתכון רק בשקית קוקי?? פחות מלכלך ומקצר זמן בתנור..
כן ברקת, אפשר בהחלט.
תודה רבה.. אגב תודה על מתכונים מעולים.. גם טעים וגם מוסבר בצורה פשוטה וקלילה!!
מה אפשר במקום רוטב סויה?
תודה 🙂
היי שיר,
אפשר לוותר על הסויה.
חג שמח ומועדים לשמחה
הכנתי את העוף ויצא פצצה ,, ממש נחטף ולא הפסיקו לשאול אותי על המתכון. אז שוב תודה לך .
תודה עופרה, כיף לשמוע 🙂
ערב טוב האם צריך לעטוף את התבנית בנייר אלומיניום כל משך זמן בתנור? תודה
לא שרון, אין צורך.
יש אפשרות לוותר על הרוטב סויה
כן, אפשר לוותר.
שנה טובה 🙂
היי
אם אני משתמשת בעוף מחולק לחלקים, זה יצא גם טעים וצלוי? ומה הכמות של השום שאני צריכה לשים?
היי מירב,
אין בעיה להשתמש בחלקי עוף ולתבל אותם באותו אופן. כל יתר החומרים לא משתנים, כולל כמות השום שברוטב.
לגבי ראש השום שבתוך העוף, את יכולה לוותר עליו לגמרי.
היי,
לא אכתוב פה שאלות ובקשות.
רק אכתוב כאן תודה על מתכון אדיר.
הוכן עם כמות פי 3 גדולה יותר של בטטה ותפו”א ויצא נדיר!
מומלץ+++
תודה עמי! שמחה שיצא טעים 🙂
שבת שלום
שבוע טוב. אם רוצים להגדיל את הכמות של הירקות, האם צריך להכין יותר רוטב?
כן רונית, מומלץ להכפיל כמויות.
שנה טובה 🙂
הי,
האם ניתן להכין את המתכון יום לפני ולשמור במקרר?
היי דינה,
כמובן שיותר טעים כשזה טרי אבל אם אין אפשרות אז אפשר לשמור במקרר ולחמם בתנור לפני ההגשה.
יום מקסים 🙂
היי
יש לי שתי שאלות
אפשר למוותר על דבש ו רוטב סויה??
למה התכוונת (בתוכנית הרגילה- למעלה ולמטה).האם הכוונה שהתנור עובד למעלה ולמטה באותו זמן ??
התנור שבבית אצלי לא עובד באותו זמן
היי דנה,
אפשר לוותר על הסויה והדבש (אם יש לך סילאן את יכולה לשים במקום הדבש). אם את מוותרת על הסויה תוסיפי חצי כפית מלח.
הכוונה לתוכנית האפיה הרגילה של התנור. באיזה תוכנית את משתמשת בדר”כ?
שלום רב יש לי תבלין גריל עוף אפשר להוסיף אותו לתיבול? צריך לוותר על משהו אם אני מוסיפה אותו?
היי מיטל,
אם את רוצה להשתמש בתבלין גריל שימי כף מהתבלין וותרי כל הסויה והקטשופ.
יום נפלא 🙂
נשמע מעולה !
רציתי לדעת האם העוף יוצא מתוק ?
אבא שלי לא אהב מתוק ואני עדיין רוצה לנסות את המתכון….
אוריד את הקטשוף בטוח, אבל השאר לא קריטי למתיקות ?
וגם… אם מוסיפים בצל, זה יהרוס ? או שאפשר לשלב…?
היי נוי,
העוף לא יוצא מתוק.
אפשר לשלב 1-3 בצלים חתוכים לחצי או לרבעים.
בהצלחה 🙂
תודה רבה על התגובה המהירה !
ושאלה נוספת, אם מרתיחים את תפוחי האדמה לפני… אפשר לקצר מעט את זמן האפיה ?
אני חושבת שזה יקצר את הזמן לשעה וחצי במקום שעתיים.
היי
הכנתי את המרינדה והיא יצאה לי די סמיכה רציתי לשאול אם זה בסדר?!כי כאילו אין שום נוזלים כרגע וכמובן שפעלתי בדיוק רב בכמויות.
תודה
הדבר היחיד ששינתי הוא שימוש בסילאן במקום דבש רגיל.
היי תהילה,
זה בסדר, המרינדה אכן יוצאת יחסית סמיכה.
שלום, רציתי בבקשה לשאול:
1. האם אפשר להשים דבר אחר במקום הרוטב סויה? אם כן מה?
2. מה הייתה כוונתך כשכתבת: “בתוכנית הרגילה למעלה ולמטה”?
האם התכוונת שצריך להפוך אותו לאחר זמן?
תודה רבה
ושבת שלום.
היי מיכל,
אפשר לוותר על רוטב הסויה ולשים כשליש כפית מלח.
הכוונה לאפיה בתוכנית הרגילה של התנור ולא בטורבו או בכל תוכנית אפיה אחרת. אין צורך להפוך את העוף.
בהצלחה ושבת שלום 🙂
בתנור שבביתי אין תוכנית אחרת זה רק טורבו, מה ניתן לעשות?
תודה
אין בעיה, רק כסי את התבנית בנייר אלומיניום במשך השעה הראשונה.
פעם ראשונה שאני מכינה עוף.. בחרתי במתכון הזה, חומרים פשוטים ונראה שילוב מנצח.. אין לי מושג איך יצא אבל בתנור הוא נראה מעולה:)
בהצלחה! 😉
המלצה למי שלא שומר כשרות: להחליף את השמן במחאה רכה ולוותר על רוטב הסויה. העור יוצא פריך ומתפצפץ – יאמי.
ראש שלום של שום זה לא הרבה מדי? אפשר לשים רק כמה שיניים?
היי לילי,
זה נמצא בתוך העוף כך שזה לא משפיע על הטעם של כל חלקי העוף אבל אם לדעתך זה הרבה את יכולה לשים רק כמה שיניים.
המשך יום נפלא 🙂
היי, אפשר לוותר על הרוטב סויה? ואם כן, מה לשים במקום?
היי תהילה,
אם יש לך רוטב טריאקי את יכולה לשים. אם לא, אפשר להכין גם בלי ואז אני ממליצה להשתמש בסילאן במקום הדבש, במידה ויש לך.
היי, אם אין לי דבש האם ניתן להמיר את הדבש במייפל או בסילאן?
כן שלי, אפשר בהחלט.
האמת שאני לא טעמתי
אבל אם 4 הגברים שבבית טרפו את העוף ובעלי ביקש אותו שוב לשבת סימן שבאמת היה טעים…
מכינה אותו עכשיו עם מילוי אורז ובטטות (יש לבשל מעט את האורז לפני המילוי)
תודה רבה!!
מעולה! שמחה לשמוע 🙂
תודה אורלי וסופ”ש נעים
אפשר חלקי עוף גם או חייב רק עוף שלם? תודה מראש וחג שמח
בטח שיינה, אפשר להכין גם עם חלקי עוף.
שבת שלום!
התיבול ממש מעולה, אני מכינה אותו לכל מיני תבשילים עם עוף , יוצא מדהים כל פעם. תודה.
תודה ישראלה, אני שמחה לשמוע!
מתכון מושלם! הכנתי כבר מס’ פעמים ויצא מעולה (מילאתי את העוף באורז מלא מבושל)
תודה הילה! שמחה לשמוע 🙂
המשך יום נפלא!
בוקר טוב, חייבים עור? תודה רבה יום טוב!
היי דבי,
העור שומר שהעוף לא יתייבש בזמן הצלייה בתנור אבל אפשר להכין גם בלי עור.
יום נעים 🙂
חייבים להשים קטשופ?? או שאפשר לוותר על זה
אפשר לוותר על הקטשופ.
חג שמח 🙂
תודה רבה חג שמח
ואפשר גם בלי מרק עוף??
במקום אבקת מרק אפשר לשים חצי כפית מלח.
אוקי תודה רבה חג שמח
אז חזרתי לעדכן 🙂
בד”כ לפני ארוחות גדולות עם אנשים, את המתכונים החדשים אני מנסה בבית.
כאן זה לא קרה, כי הייתה לי תחושה שזה זה! אכן לא טעיתי: יצא מדהים!!!
תודה רבה רבה!
קריסטינה יקרה,
תודה לך שאת לא שוכחת ותמיד חוזרת לעדכן 🙂
עכשיו בכלל הסתבכתי, אבל ההסבר האחרון אודות התצלום הציל אותי 🙂 🙂
אז להכניס לתנור כמו בתמונה,כן? 🙂 ואני חשבתי הפוך(ולכן מעט הפתעתי),.
תודה אפרת וחג שמח!!!
מזל שצילמתי 😉
כן, תניחי את העוף כמו בתמונה ותכניסי לתנור.
חג שמח יקירה!!
היי 🙂
אני אוספת מתכונים לראש השנה, ויש לי חשק ללכת על העוף הזה. יש לי 2 שאלות:
כשרשמת שיש לצלות את העוף עם החזה כלפי מטה, הכוונה שלך היא שהעור נוגע בתבנית?
שאלה נוספת היא לגבי השום … איפה בדיוק לדחוף אותו? רשמת בחלקו הפנימי, אבל החלק הפנימי יהיה כלפי חוץ, אז השום יהיה חשוף?
אגב אני מכינה 3 סלטים שלך לראש השנה: תירס, חצילים ועגבניות חריפות.
תודה
היי קריסטינה,
כן, העור נוגע בתבנית. כל העוף עטוף בעור ולא אמורים להסיר אותו. מאחר והחלק של החזה מתייבש יותר מהר עדיף שהוא יהיה התחתון ואז תשמר העסיסיות שלו.
את ראש השום שמים בתוך הבטן של העוף ולכן השום אינו חשוף אפילו שהחלק הפנימי נמצא בצד וכביכול חשוף.
צריך לשים את העוף בתנור באותה צורה שהוא נראה בתמונה העליונה, פשוט את השום יש להכניס בתוך העוף.
לגבי הסלטים- בחירה מעולה 😉
שבוע טוב!
אני רוצה להגיד שהרבה מתכונים ניסיתי מאתר ויצא לי מעולה כדי לבשל לשבת כל יום חמישי אני בונה את התפריט לפי המתכונים גם בעוגות ובעוגיות ובכל יוצא נהדר אני מברכת אותכם לשמה טובה☺
תודה רבה תקוה!
חג שמח ושנה טובה 🙂
לא הבנתי. חשבתי שצריך להפוך את העוף כך שהחלק של החזה כלפי מטה ואז כתבת כמו בתמונה העליונה. לפי מה שאני רואה גם בתמונה העליונה וגם בתמונה התחתונה החזה כלפי מעלה ולא כלפי מטה… אשמח להסבר.
היי נירה,
הבשר של החזה צריך להיות כלפי מטה כדי שלא יתייבש. שימי לב שהחלק העליון הוא עצמות של חזה העוף בעוד שבתחתית זה הבשר עצמו עם העור. בתמונה זה כמו שצריך להיות.
יום נפלא 🙂