זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 90-120 דקות
מצרכים:
8-9 חתיכות עוף (שוקיים, ירכיים, כנפיים)
3 תפוחי אדמה בינוניים קלופים חתוכים לפרוסות בעובי כס”מ וחצי
שליש כוס מים
תיבול לעוף: 3 כפות שמן זית, שן שום כתושה, כפית גדושה גריל עוף, שליש כפית כמון, חצי כפית פפריקה מתוקה, כפית שטוחה מלח, קמצוץ כורכום, רבע כפית פלפל שחור
אופן הכנה:
-מערבבים בקערית את חומרי התיבול ומתבלים את חלקי העוף ותפוחי האדמה.
-מניחים בתבנית ענקית מרופדת בנייר אפיה ומוסיפים שליש כוס מים.
-מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות במשך כשעה וחצי- שעתיים (חום עליון וחום תחתון).
הפעל טיימר (90 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
- שווארמה פרגית ופטריות |
- מתכון לסלמון בטריאקי |
- סלמון בחרדל ודבש |
- סינייה |
- עוף שלם בנינג’ה |
- סלמון במרינדה
מתכון זה שייך לאוסף: עוף ובשר
נראה נהדר – רק שכמות התבלינים נראה ממש קצת. ייש לי 4 כרעיים תוכלי בבקשה לרשום
כמות התיבול?ולא צריך לכסות? רוצה שהצבע יהיה שחום וכמובן עסיסי.מודה לך
היי ענת,
אם את אוהבת את זה ממש מתובל את יכולה להכפיל את כמויות התיבול.
אין צורך לכסות.
אני היכפלתי את כמות התבלינים והוספתי עוד שתי כפות שמן…יצא נהדר
תודה שחזרת לעדכן🧡
תודה על המתכון המעולה ועל כל המתכונים המצוינים שלך!!
מכינה אותו בפעם המי יודע כמה…
שמחה לשמוע❤️
היי אפרת -נראה מושלם.אעשה לשישי בערב. כמות התבלינים ניראת מעטה ל 4 כרעיים.( 4 שוקיים ו- 4 ירכיים) אולי כדאי לשים יותר פפריקה מתוקה? תודה
כן את יכולה להוסיף פפריקה מתוקה.
שלום,
האם חייב להוסיף מים גם אם מכסים בנייר/מכסה?
ואם אני מכינה ללא תפו”א איך הכמויות של התבלינים/מים משתנות?
המון תודות!
לא חייב כי העוף מפריש נוזלים במהלך הצליה בתנור.
תשאירי אותה כמות רק שימי כף וחצי שמן (במקום 3 כפות).
אני מכינה אצ העוף הזה ותמיד יוצא מושלם וטעים! הפעם יש לי חלקי עוף ללא עור, האם עדיין לאפות ללא מכסה או לעטוף בנייר כסף?
במקרה כזה כדאי לעטוף שעה ורבע ראשונות ואח”כ להסיר כדי שיקבל צבע:)
אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך, תודה רבה. מחר אנסה להכין כרעיים בתנור ע”ב המתכון הזה. צריך לכסות את התבנית?
היי
אין צורך לכסות🙂
הכנתי ויצא מושלםםםםם! אפרת אין מילים על המתכון הזה וכל המתכונים באתר!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
שלום אפרת!
הכנתי את העוף הזה אתמול כבר פעם שניה ויצא טעים מאד!
יש לי שתי שאלות כלליות לא במתכון הזה דווקא:
1. אין לי תנור אלא טוסטר אובן ותפוחי אדמה אף פעם לא יוצאים לי טוב-הם לא מתרככים אפילו כשאני משאירה בתנור שעות על גבי שעות. ניסתי סוגים שונים של תפוחי אדמה\מחנויות שונות\לבשל לשעה לפני שאני מכניסה לתנור-שום דבר לא עזר.
2. גם עוף לא יוצא מושלם, אני תמיד משאירה אותו יותר זמן ממה שאת אומרת ובסוף תמיד הוא עדיין קצת וורוד בפנים -על אף שניהיה כבר יבש ומצומק מבחוץ.
יש לציין שכסתי בנייר אלומיניום חלק מהזמן.
האם יש לך רעיון מה ניתן לעשות?
תודה על כל המתכונים הטעימים!
היי
באיזה גודל את חותכת את תפוחי האדמה? נסי לחתוך קטן יותר.
באיזה חום את אופה את העוף? נסי לאפות על 10 מעלות פחות למשך קצת יותר זמן.
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
טעיםםםםם!
אם רוצים להכין בטוסטר אובן (תבנית קטנה ושטוחה), צריך לשנות משהו במתכון?
אפשר לחתוך את תפוחי האדמה לחצאים במקום פרוסות?
להוסיף פחות מים?
היי
אפשר להכין בטוסטר אובן ללא שינוי.
אפשר לחתוך את תפוחי האדמה לחצאים אם הם קטנים. אם הם גדולים לא מומלץ.
אחלה שדרוג לעוף של שבת!
אין על המתכונים שלך!
כל כך קלים וטעימיייםםם!
איזה כיף לשמוע!
תודה על השיתוף😊
אין על המתכונים שלך!
הכנתי לשבת והילדים (והמבוגרים) גמרו עד הפרור האחרון!
השבוע הכנתי שוב, ודאגתי להגדיל כמויות…
תודה על האתר שמשדרג את כל הבישולים שלי!!!
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
צריך לכסות את התבנית?
לא חייב. אם התנור שלך חזק במיוחד אפשר לכסות רק בחצי הראשון של זמן האפייה.
שבוע שעבר הכנתי לשבת וכמעט נגמר הכל מייד שיצא מהתנור הילדים התלקקו רצו עוד ועוד..
עכשיו מכינה שוב..
תודה רבה על עוד מתכון מעולה..
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
אם אני מכינה עם 2 ירכיים (מופרדים לירכיים ולפולקה, סך הכל 4 חתיכות) וזהו, אז לעשות חצי מהכמויות של התבלינים? תודה
היי
נכון(:
מתכון לעינין קל וטעים גברים וילדים לא צריכים יותר מזה !
שמחה שאהבת(:
הי אפרת,
תודה על המתכונים המדהימים, נהנית מכל רגע
נמחקה לי השאלה—
רציתי לשאול האם ניתן להכין את העוף יומיים שלושה מראש?
תודה רבה:)
מומלץ להכין יום-יומיים מראש אם שומרים במקרר.
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים!
תודה על השיתוף❤️
יש אפשרות לשלב את המתכון הזה עם אורז? יש לי מתכון של אורז בתנור (אורז מים ותיבול, ואופים בתנור) ואני רוצה להכין את העוף הזה עם אורז, יש אפשרות לפזר בתחתית אורז, להוסיף מים בכמות מתאימה ולאפות (אולי מכוסה)?
ואם א”א, איך אפשר לבשל את האורז עם תיבול מתאים?
היי,
אפשר להכין את המתכון הזה לעוף ואורז בתנור (ניתן לשנות את התבלינים לפי הטעם).
אי אפשר לשלב אורז ותפו”א ביחד?
(אני לא אוהבת עוף, ואני מכינה שוב את המתכון רק בגלל התפו”א, הם יוצאים טעיםםםםם)
אפשר לשלב אורז ותפו”א בתנור ללא העוף ולשים 3 כוסות מים.
תודה רבה על המתכונים! רק מכאן אני מכינה ארוחות ערב.
אפשר לוותר על כורכום וכמון?
היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים(:
אפשר לוותר על כורכום וכמון, כדאי להוסיף תבלינים אחרים שאוהבים.
היי אפרת תודה על המתכון
את מכירה מתכון לעוף עם פלפל צ’ומה? יש לי במקרר ולא יודעת איך להשתמש
תודה!
היי,
אין לי מתכון ספציפי עם פלפל צ’ומה, אבל אפשר פשוט להוסיף מעט ממנו לתיבול.
מתכון מעולה! טעים ועועשה ריח מדהים בבית
לא להאמין שכל כך פשוט להכנה,
תודה רבה
שמחה שיצא מוצלח ושאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤
אפרת האלופה
זה העוף הכי טעים שאכלתי אי פעם!!!!! ולא האמנתי שאני הכנתי אותו…
אין מתכון שלך שלא יצא לי מוצלח!
האתר שלך פתוח אצלי באופן קבוע… לא סוגרת את הכרטיסיה,
זה תמיד בשימוש:)
אלפי תודות!!!
שמחה כל כך שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף ולפרגן❤
הי אפרת יקרה,
רציתי לדעת האם אני יכולה להכין מבעוד יום את התבנית עם העוף והתפוא מעורבבים עם כל התבלינים ולשמור במקרר, כך שנותר יהיה רק להכניס את התבנית לתנור ביום למחרת?
תודה
היי,
מומלץ לא להשאיר עוף במקרר למשך יותר מלילה עד 24 שעות.
אם מדובר בכמה שעות ניתן לתבל ולאחסן במקרר.
עשינו את התיבול של המתכון הזה על פרגיות בחום גבוה בתנור
יצא מעדן!!!
תודה רבה על עוד מתכון טעים ומגוון
איזה כיף שנהנית מהמתכון ושיצא מוצלח❤
תודה שחזרת לשתף🌺
שלום אפרת
מדוע עדיף להניח את העוף בתבנית ולא
בסיר?
תודה
היי,
אפשר להשתמש גם בסיר, אבל צריך שיהיה אפשרי לאפייה בתנור וכן שיהיה רחב מספיק בשביל העוף ותפוחי אדמה.
חשבתי לעצמי מה כבר חדש… אז אני לא יודעת בדיוק מה, אבל זה המתכון הכי טעים בעולם לעוף בתנור
איזה כיף שאהבת את המתכון ושיצא מוצלח!
לפעמים הדברים הכי פשוטים הם הכי מוצלחים😊
תודה על השיתוף❤
היי אפרת
הכנתי את המתכון לשבת ובטעות לא הוספתי את המים בכלל. הטעם מצוין וטעים ממש, אבל אני רוצה לחמם את זה על הפלטה לערב שבת ומפחדת שיתייבש. מה את מציעה לעשות? להוסיף מים לפני החימום? זה לא יפגע בטעם?
היי,
שמחה מאד שיצא מוצלח(:
אפשר להוסיף מעט מים לפני החימום ולכסות בנייר כסף כדי להפחית את ייבוש המנה בחימום.
היי אפרת רציתי לשאול האם אני יכולה להכין בלי תפוחי אדמה רק עם עוף? והאם צורת ההכנה משתנה
היי,
אפשר לוותר על תפו”א ולהכין רק את העוף ללא שינוי באופן ההכנה.
אפרת האלופה
האם אפשר להוסיף שעועית של סנפרוסט לעוף? ואם כן – מתי? תודה על מתכונים נהדרים!
היי,
עדיף לבשל בנפרד את השעועית הירוקה כי זמן האפייה שלה קצר יותר מזה של העוף.
אם את בכל זאת רוצה להכין כך תוסיפי את השעועית לאחר שעה ורבע בערך של אפייה ותאפי עוד כ-10-15 דקות.
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים!
היי אפרת רציתי לשאול האם אפשר להכין את המתכון הזה רק עם תפוחי אדמה בלי עוף? אם כן כמה זמן זה צריך להיות בתנור?
היי,
אפשר להכין ללא העוף ולאפות במשך כשעה או עד למידת ההשחמה הרצויה.
המים שמוסיפים, שמים אותם בתבנית לפני שמכניסים את התבנית התנור?
היי,
נכון(:
תודה(;
לכמה מנות זה מספיק?
אם כל אחד אוכל חלק עוף אחד (ויש עוד תוספת שאת מכינה) זה אמור להספיק לכ-8 אנשים.
ועוד שאלה , שכחתי להוסיף את המים והוספתי אותם רק אחרי חצי שעה שזה בתנור זה ממש נורא?
תודה על המענה(; שבת שלום.
זה לא נורא, יכול להיות שתצטרכי עוד כמה דקות אפייה.
אני מאד נהנית מהאתר הוא מושלם !!! תודה רבה !!
רציתי לשאול אם אפשר לשים בתנור 2 תבניות ביחד כי יש לי כמות גדולה …(אחת מעל השניה)
היי,
שמחה ממש שאת נהנית מהאתר(:
אפשר לאפות 2 תבניות בו זמנית, יתכן ויהיה צורך לאפות עוד קצת את התבנית התחתונה.
היי, האם כל כמות התיבול נשארת כמות שהיא בכמות של 2 כרעיים??
היי,
אם מכינים 2 כרעיים (4 חלקים סה”כ) יש להקטין את כמות התיבול פי 2. אם את מתכוונת להכין 4 כרעיים אין שינוי בכמות התיבול.
בהצלחה!
היי אפרת
באחת התגובות כתבת שאין שינוי בכמות המים ובתיבול גם אם אני מכינה חצי
מכמות העופות.
האם יש שינוי בכמות השמן?
לא מצאתי את התגובה שאת מדברת עליה… בכל מקרה אם מכינים חצי מכמות העוף (כ-4 חתיכות) יש להקטין את כמות התיבול בחצי. כמובן אם אוהבים קצת יותר שמן ניתן להוסיף עוד כף.
תודה רבה!
🙂
היי
אפשר לעשות את העוף בסיר?
אם כן כמה מים צריך?
היי,
יוצא יותר טעים בתנור כי אז הטעם יותר מרוכז (בבישול יש נוזלים ואז הטעם מדולל יותר).
אם בכל זאת את מעדיפה להכין בסיר אז אפשר להתחיל בטיגון בצל קצוץ גס עם 1-2 כפות שמן, להוסיף את חלקי העוף ולטגן כדקה מכל צד. לאחר מכן להוסיף את תפוחי האדמה ולתבל בכפית שום כתוש, כף תבלין גריל עוף, חצי כפית כמון, כפית פפריקה מתוקה, כפית מלח, קמצוץ כורכום, רבע כפית פלפל שחור. יש להוסיף כוס וחצי מים, להביא לרתיחה ולאחר מכן לכסות את הסיר ולהנמיך לאש בינונית-נמוכה ולבשל במשך שעה וחצי-שעתיים. כל חצי שעה יש לערבב.
בהצלחה!
היי, האם אפשר לעשות את המתכון עם סטייק פרגית? תודה
היי,
המתכון הזה פחות מתאים לסטייק פרגית.
את יכולה להכין את המתכון הזה לסטייק פרגית במחבת(:
תודה רבה! יש אולי איזשהו מתכון לסטייק פרגית עם תוספת כלשהי הכל בתבנית/ סיר אחד?
יש מתכון לפרגיות עם פטריות ובטטה שניתן להכין עם סטייק פרגית(:
אמאלה הדבר הכי טעים שטעמתי בחיים!!!
הכנתי עכשיו ואני מקווה שישאר משהו עד שבת כי בנתיים אני לא מפסיקה לחסל אותו….
תודה רבה ושבת שלום.
איזה כיף! אני שמחה כל כך שאהבת את המתכון(:
תודה על הפרגון ושבת שלום❤
היי אפרת
צריך לכסות את התבנית בנייר כסף??
היי רות,
אין צורך לכסות. אם התנור שלך חזק במיוחד את יכולה להתחיל את האפייה עם כיסוי ולאחר כשעה להסיר אותו ולהמשיך לאפות ללא כיסוי.
בסד
שלום אפרת,
עקבתי וראיתי שהשאלה שלי עדיין לא נשאלה:
מה משתנה אם מוסיפים גם את חזה העוף (עם העצם) – כלומר,
עוף שלם? יותר מים? יותר תיבול?
זכי למצוות ושבת שלום!
היי אמונה,
אם מדובר באותה כמות עוף- אין שינוי במתכון גם אם העוף שלם.
הוספתי צ’ילי גרוס, ויתרתי על גריל עוף. יצא מושלם!!!!
תודה🙂
שמחה מאד לשמוע! תודה תהילה😊
לא ברור לי אם מוסיפים את המים לתבנית עצמה (לעוף ) או לתבנית גדולה בתנור כמו לעוגת גבינה, אודה להסבר
היי דנה,
את המים מוסיפים לתבנית של העוף.
יום מקסים😊
ואוווווווווווו נראה פיצוץץץץץץץץץץץץץ
שמחה שאהבת🙂
היי אפרת,
את אלופה. כל מתכון – בול!
רציתי לדעת לגבי שוקיים, ירכיים, כנפיים – האם הם דורשים אותו זמן בתנור כלומר 180 מעלות במשך כשעה וחצי- שעתיים?
היי יניב,
תודה על המילים החמות🌷
לשאלתך- בגדול כל חלקי העוף דורשים את אותו זמן אפייה, אך זה תלוי גם בגודל החתיכות…
עוד מתכון מדהים! אני תמיד מכינה כמות כפולה ומתחסל ברגע!
יש לי שאלה כללית לגבי תפוחי אדמה בתנור:
בחלק מהמתכונים את ממליצה לאפות בחום בינוני (180) ובמתכונים אחרים בחום גבוה (200).
מה החוקיות? מתי ולמה אופים בטמפרטורה שונה?
היי לילי, שמחה שאהבת את המתכון:)
לגבי החום- זה תלוי במה שנאפה עם התפוחי אדמה (למשל- עוף נאפה בד”כ על 180 ולא על חום גבוה…) וגם במידת הפריכות שרוצים להגיע אליה במתכון.😊
תוווודה על מתכון קליל וטעיםם טעים!!!! הכנתי כבר כמה פעמים וכל פעם מחדש בעלי מדגיש כמה הוא אהב….
היי יוכי, שמחה לשמוע שאהבת ונהנית❤️
היי, אם לא משתמשים בתפוחי אדמה, אלא רק עוף, משהו משתנה במתכון?
לא משתנה שום דבר במתכון. אבל כמובן שממליצה לך לשים ירקות זה מוסיף מאוד.
אשמח להמלצה לירקות מתאימים 🙂
כמובן, תוכלי לשים בטטה או קולורבי עם בצל חתוך וכמה שיני שום שלמות או פטריות טריות.
בהצלחה❤️
תודה רבה על עוד מתכון מוצלח! מצויין לארוחת צהריים 🙂
בשמחה 😘
היי מתכונים באמת מדהימים!
רציתי לדעת אם אפשר לשים את העוף בסיר food apeal בתנור?
ז”א סיר עם העוף בתנור יביא את אותו אפקט של העוף בתבנית?
היי שירה 🙂
לדעתי עדיף לאפות בתבנית.
היי
אני רוצה לתבל את העוף והירקות ולהשאיר אותם לילה במקרר ואז להכניס בבוקר לתנור.
נראה לך שזה בסדר?
תודה רבה, מאד נהנים מהאתר שלך
אפשר 🙂
תכסה התבנית בנייר כסף ותאטום כדי שתפוחי האדמה לא ישחירו
היי אפרת
אצלי בתנור ישנם 5 סורגי שלבים
איפה הכי מומלץ להציב את התבנית במתכון זה
בסורג האמצעי (2 סורגים מתחת לתבנית 2 סורגים מעל התבנית ) או באחד לפני האחרון מלמעלה
(3 סורגים מתחת לתבנית ושלב אחד מעליה ?
תודה
בסורג האמצעי 🙂
היי, נהנים מאדדדדד מהמוןן מתכונים באתר וגם מהספרים
פעם שעברה הכנתי והעוף יצא בלי הרבה טעם, רק התפו\”א היו עם המון טעם
מה אפשר לעשות?
רוצה להכין שוב
תעסי טוב את העוף, אם את משאירה את העור בעוף תעסי ותכניסי את התיבול גם מבפנים
תוכלי להשאיר גם את העוף במרינדת התיבול למשך שעה במקרר לפני הכנת התבשיל
תודה!
האם אפשר לאפות בו זמנית 2 תבניות?
עשיתי כמות גדולה ולא נכנס לי בתבנית אחת
כן אפשר, רק יש להחליף בין התבניות באמצע האפיה כי התבנית בחלק העליון מקבלת יותר השחמה.
היי אפרת (:
האם אפשר שום גבישי/אבקת שום במקום שום כתוש? ומה אפשר להוסיף כדי לתת לעוף קצת חריפות?
תודה!
אפשר לשים כחצי כפית שום גבישי.
אפשר להוסיף כרבע כפית פפריקה חריפה.
ממש נהנית מהמתכונים הטעימים, יש לי שאלה אפשר להכין את העוף במחבת במקום בתנור?
זה יוצא יותר טעים בתנור כי אז הטעם יותר מרוכז (בבישול יש נוזלים ואז הטעם מדולל יותר).
אם את רוצה להכין בסיר אז אפשר להתחיל בטיגון בצל קצוץ גס עם 1-2 כפות שמן, להוסיף את חלקי העוף ולטגן כדקה מכל צד. לאחר מכן להוסיף את תפוחי האדמה ולתבל בכפית שום כתוש, כף תבלין גריל עוף, חצי כפית כמון, כפית פפריקה מתוקה, כפית מלח, קמצוץ כורכום, רבע כפית פלפל שחור
יש להוסיף כוס וחצי מים, להביא לרתיחה ולאחר מכן לכסות את הסיר ולהנמיך לאש בינונית-נמוכה ולבשל במשך שעה וחצי-שעתיים.
כל חצי שעה יש לערבב.
אתר מעולה!
עוף בלי עור כדאי לכסות? משתדלת לא להשתמש בשקיות קוקי.. אבל אם אני חייבת לדעתך אשמח להדרכה איך להשתמש
אפשר לכסות בשעה הראשונה ואח”כ להסיר ולאפות כשעה נוספת ללא כיסוי.
תודה!
פשוט תודה על פשטות. גמר חתימה טובה
תודה לך 🙂
האם לאפות בטורבו? האם לכסות את התבנית?
לאפות בחום עליון ותחתון (לא טורבו).
אין צורך לכסות את התבנית.
היי אפרת,
אני אשמח למתכון ל2 כרעיים (2 שוקיים ו2 ירכיים מופרדות)
משתמשת בשום כתוש, רוצה להוסיף בצל ואם קשור אז גם שיניים שלמות של שום..
ועוד שאלה, ניתן לשים קולורבי במקום תפו”א?
היי ענאל,
אפשר לשים קולורבי חתוך לקוביות, בצל חתוך וכמה שיני שום שלמות.
מבחינת תיבול: 2 כפות שמן זית, שן שום כתושה, כפית שטוחה גריל עוף, רבע כפית שטוחה כמון, שליש כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית שטוחה מלח, קמצוץ כורכום, קמצוץ כפית פלפל שחור
יצא טעים. קל להכין.
לא היה לי גריל עוף, חיפשתי בתגובות/שאלות והחלפתי בפפריקה מעושנת וקצת יותר מהפלפל השחור.
הוספתי גזר ובצל חתוך לרבעים.
אוהבת מאוד לקרוא את התגובות, השאלות והתשובות. מאוד עוזר בהכנות.
נראה מעולה 😍
תודה שרית
יש עוד משהו שאפשר להכין את העוף ואת התפוח אדמה עם?
את מתכוונת לירקות נוספים?
רציתי לשאול האם אפשר להכין בלי להוסיף גריל עוף. תודה!!
אפשר לשים אבקת מרק או פשוט להכין בלי.
היי, כמה זמן זה נשמר במקרר? (מנסיוני תפוחי אדמה מאבדים את טעמם, השאלה מה קורה כשיש מעט רוטב.)
היי מיה,
זה נשמר במקרר בקופסה סגורה כ-3 ימים.
כמובן שתפוחי האדמה הכי טעימים באותו יום אבל עדיין הם עוברים חימום חוזר.
האם ניתן להוסיף פטריות טריות ?
כן.
תודה על התשובה המהירה
יצא מעולה
על איזה שלב בתנור להכניס את העוף? הכנסתי בינתיים לאמצעי
כן, העוף צריך להיות מונח באמצע התנור (בדר”כ זה בשלב השני מלמטה).
היי,
(אני בת 14) וזה הפעם הראשונה שאני מכינה עוף לשבת ויצא מושלם , אין עליךךךך
יצא מהמם 😍 אלופה!
היי
האם ניתן לעשות את המתכון בבישול? במידה וכן – אשמח אם תוכלי להסביר את ההתאמה שצריך לעשות.
היי שלמה,
זה יוצא יותר טעים בתנור כי אז הטעם יותר מרוכז (בבישול יש נוזלים ואז הטעם מדולל יותר).
אם בכל זאת אתה מעדיף להכין בסיר אז אפשר להתחיל בטיגון בצל קצוץ גס עם 1-2 כפות שמן, להוסיף את חלקי העוף ולטגן כדקה מכל צד. לאחר מכן להוסיף את תפוחי האדמה ולתבל בכפית שום כתוש, כף תבלין גריל עוף, חצי כפית כמון, כפית פפריקה מתוקה, כפית מלח, קמצוץ כורכום, רבע כפית פלפל שחור
יש להוסיף כוס וחצי מים, להביא לרתיחה ולאחר מכן לכסות את הסיר ולהנמיך לאש בינונית-נמוכה ולבשל במשך שעה וחצי-שעתיים.
כל חצי שעה יש לערבב.
יצא מעולה!! מכין שוב.
תודה!!
הי אפרת, כשעושים בסיר המים צריכים לכסות את הירקות והעוף?
היי ענת 😄
עלייך לשים שליש כוס מים לא יותר.
היי אפרת.
השתמשתי ב10 חתיכות חזה עוף דקות לשניצל. לאחר שעת אפייה העוף התבייש אבל עדיין אכיל. כנראה בגלל עובי הדק של העוף צריך לאפות פחות זמן.
-)רציתי לשאול האם יש חשיבות לסדר של תפו\”א והעוף בתבנית? כלומר זה משנה אם חתיכות העוף נמצאות מעל לתפו\”א או להיפך?
-)אם אני מניח את העוף מעל תפו\”א אז אולי עדיף במקרה הזה למקם את התבנית בשליש התחתון קרוב לגוף החימום?
אשמח לשמוע מה דעתך.
היי ארז,
חזה עוף זה חלק יבש ולכן יש לאפות אותו זמן קצר, במיוחד אם הוא דק.
רצוי שהעוף ותפוחי האדמה יהיו מונחים זה לצד זה בתבנית ולא זה מעל זה.
במקרה של חזה עוף, יש לאפות את תפוחי האדמה בנפרד עד לריכוך ורק אז להוסיף לתבנית את חזה העוף ולאפות במשך 10 דקות. אח”כ להפוך את חזה העוף ולאפות 10 דקות נוספות.
הי, אם אני מכפילה כמויות להכפיל גם את כמות המים או שלא צריך? וגם אם מכינים ללא עור אין צורך לכסות? תודה!
שימי חצי כוס מים.
אפשר לכסות בשעה הראשונה ואח”כ להסיר ולאפות כשעה נוספת ללא כיסוי.
תודה רבה!
היי
אלו עוד ירקות ניתן להוסיף? כמו כן, תוכלי בבקשה לעדכן האם נדרש להגדיל את כמויות התיבול בהתאם?
תודה, אתר מצוין!
היי שלמה,
אפשר להוסיף גזר, בטטה, קישואים, בצל, פלפל אדום/צהוב.
כדאי להגדיל קצת את כמויות התיבול: 4.5 כפות שמן זית, שן שום שמנה כתושה, כפית וחצי גריל עוף, חצי כפית כמון, כפית שטוחה פפריקה מתוקה, כפית (לא מלאה) מלח, קמצוץ כורכום, רבע כפית פלפל שחור
אני מעדיפה תבלינים לא מורכבים. מה יוכל לשמש במקום גריל עוף בבקשה? או אולי פשוט לשים קצת יותר מכל האחרים? תודה מראש!
אפשר לשים אבקת מרק או פשוט להכין בלי.
תודה רבה! אתר מעולה!
האם ניתן להוסיף בצל? אם כן, האם עדיף לשים טבעות בצל מתחת לעוף או לחתוך לרבעים ולפזר בתבנית? והאם יש לתבל את הבצל או שהוא כבר יספוג את הטעמים בזמן האפיה?
שאלה נוספת, האם יש צורך להפוך את חלקי העוף לאחר מחצית מזמן האפיה?
לחתוך לרבעים ולשים בתבנית.
אפשר לתבל אותו לפני.
אין צורך להפוך את העוף.
היי אפרת נראה מושלםם כמו כל המתכונים שלך.אבל האם כמות התיבול לא קצת מידי? הכמות זאת תספיק לתיבול היטב של 4 כרעיים?תודה
כן, התיבול אמור להספיק.
אם את אוהבת שזה ממש מתובל אפשר להכפיל את כמות התיבול.
מתכון מצוין אכלו ונשאר טעם של עוד,
תודה רבה אפרת (:
שמחה לשמוע 🙂
היי אפרת
האם צריך לכסות את התבנית
לא, אין צורך.
שבוע טוב אפרת, מה שלומך? האתר ממש מקסים, כל הכבוד.
רציתי לשאול, האם לא צריך לחלוט לפני כן את תפוחי האדמה?
תודה מראש
שבוע טוב רותי 🙂
לא חובה לחלוט לפני כי אם חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי כס”מ וחצי, הם מספיקים להתרכך בסוף האפיה.
אפרת יקרה,
המון תודה על תגובתך המהירה.
נשמח תמיד לקבל ממך עוד ועוד מתכונים טעימים…
אנחנו לא מעבירים יום בלעדיך! תבורכי!
אפשר להשתמש ב\”תבלין לעל האש\” או תבלין אחר אם אין לי גריל עוף?
היי לילי,
אפשר להשתמש בתבלין על האש.
שבוע נפלא 🌺
יצא מעולה תודה
שמחה לשמוע 🙂
תודה אורנה
היי אפרת,האם ניתן להוסיף גם בטטה לתפוחי האדמה?
כן.
החוק קובע שאסור !!
החוק קובע??? זה מופיע בספר החוקים?
חוזרת וכותבת שוב אני אוהבת את האתר הזה.
היי,סליחה על הבורות( בכל זאת צמחונית אבל יש לי ילדה להאכיל😊..)איך יודעים כמה זמן בתנור? שהעוף מוכן ולא מתייבש? שאלה נוספת, אני רוצה להכין לארוחת ערב. אני יכולה להכין בצהרים ולחמם שוב בערב בתנור? העוף לא ייתייבש?
היי רונית,
אם את אופה על חום עליון וחום תחתון יש לשים לפחות שעה וחצי.
אפשר לחמם שוב בערב.
Hi
I don’t have the spice grill chicken what can I put instead?.
Toda.
את יכולה לשים אבקת מרק במקום או להכין בלי.
בתבנית חד פעמית צריך נייר אפייה?
רצוי אבל לא חובה.
מה נותן הנייר אפייה ?
אומרים שלא בריא שהמזון ייגע ישירות בתבנית מאלומיניום בחום גבוה והרבה זמן.
אפרת יקרה
המון המון תודה על תגובתך המהירה.
מאחלת לך שבוע קסום
ממני
רותי
שבוע טוב, מה שלומך?
נקרא טעים! תודה על עוד מתכון.
האם את מציעה להשאיר את השוקיים עם העור או להוריד?
תודה מראש על עזרתך….
שבוע טוב 🙂
אני ממליצה להשאיר עם העור כדי שהעוף יישאר עסיסי.
היי אפרת
מי שנכנס לפה מתמכר!
אפשר לעשות ישירות על הפלטת שבת? אם כן כמה זמן וכמה נוזלים?
תודה ריקי
היי ריקי,
זה יוצא יותר טעים בתנור כי אז הטעם יותר מרוכז.
אם בכל זאת את רוצה לבשל אז אני חושבת שעדיף על הגז ואח”כ אפשר לחמם על הפלטה. יש לשים כוס וחצי מים בסיר.
שבת שלום 🌺
היי אפרת עם התבנית היא לא חד פעמית עדיין צריך נייר אפייה?
לא חייב אבל רצוי (ככה גם יהיה יותר קל לנקות את התבנית).
את המים צריך להוסיף לעוף בשקית או לתבנית המרופדת?(במתכון העוף ותפא בתיבול מזרחי)
את המים מוסיפים לתבנית עם נייר אפיה. אם את מכינה בשקית קוקי אין צורך לשים מים.
אין צורך בכיסוי התבנית בנייר כסף?
אין צורך לכסות.
מצטרפת בכל לב! התמכרתי לאתר שלך.. 🙂
התבנית צריכה להיות מכוסה, נכון?
שמחה לשמוע ❤️
אין צורך לכסות.
מי מגלה לך מה טעים לנו???
חחחחחח
תודה רבה, את מלווה אותי מאז החתונה, רק בזכותך יש פה אוכל
טוב, טעים ומזין!
תודה תמר, כיף לשמוע 💖
וואי, אפרת, חיכיתי למתכון הזה
את אלופה, אלופה!!
אני כמעט לא מבשלת בלי להכנס לפה….:)
שמחה לשמוע 🙂
תודה רינה