זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 90-120 דקות
מצרכים:
8-9 חתיכות עוף (שוקיים, ירכיים, כנפיים)
3 תפוחי אדמה בינוניים קלופים חתוכים לפרוסות בעובי כס”מ וחצי
שליש כוס מים
תיבול לעוף: 3 כפות שמן זית, שן שום כתושה, כפית גדושה גריל עוף, שליש כפית כמון, חצי כפית פפריקה מתוקה, כפית שטוחה מלח, קמצוץ כורכום, רבע כפית פלפל שחור
אופן הכנה:
-מערבבים בקערית את חומרי התיבול ומתבלים את חלקי העוף ותפוחי האדמה.
-מניחים בתבנית ענקית מרופדת בנייר אפיה ומוסיפים שליש כוס מים.
-מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות במשך כשעה וחצי- שעתיים (חום עליון וחום תחתון).
הפעל טיימר (90 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
- עוף בתיבול פיקנטי |
- פרגיות בצ’ילי ודבש |
- שוקיים בסיר |
- כנפיים מבושלות בסיר |
- סטייק פרגית במחבת |
- סלמון בתנור בג’ינג’ר ודבש
מתכון זה שייך לאוסף: עוף ובשר
תגובות
לא ברור לי אם מוסיפים את המים לתבנית עצמה (לעוף ) או לתבנית גדולה בתנור כמו לעוגת גבינה, אודה להסבר
היי דנה,
את המים מוסיפים לתבנית של העוף.
יום מקסים😊
ואוווווווווווו נראה פיצוץץץץץץץץץץץץץ
שמחה שאהבת🙂
היי אפרת,
את אלופה. כל מתכון – בול!
רציתי לדעת לגבי שוקיים, ירכיים, כנפיים – האם הם דורשים אותו זמן בתנור כלומר 180 מעלות במשך כשעה וחצי- שעתיים?
היי יניב,
תודה על המילים החמות🌷
לשאלתך- בגדול כל חלקי העוף דורשים את אותו זמן אפייה, אך זה תלוי גם בגודל החתיכות…
עוד מתכון מדהים! אני תמיד מכינה כמות כפולה ומתחסל ברגע!
יש לי שאלה כללית לגבי תפוחי אדמה בתנור:
בחלק מהמתכונים את ממליצה לאפות בחום בינוני (180) ובמתכונים אחרים בחום גבוה (200).
מה החוקיות? מתי ולמה אופים בטמפרטורה שונה?
היי לילי, שמחה שאהבת את המתכון:)
לגבי החום- זה תלוי במה שנאפה עם התפוחי אדמה (למשל- עוף נאפה בד”כ על 180 ולא על חום גבוה…) וגם במידת הפריכות שרוצים להגיע אליה במתכון.😊
תוווודה על מתכון קליל וטעיםם טעים!!!! הכנתי כבר כמה פעמים וכל פעם מחדש בעלי מדגיש כמה הוא אהב….
היי יוכי, שמחה לשמוע שאהבת ונהנית❤️
היי, אם לא משתמשים בתפוחי אדמה, אלא רק עוף, משהו משתנה במתכון?
לא משתנה שום דבר במתכון. אבל כמובן שממליצה לך לשים ירקות זה מוסיף מאוד.
אשמח להמלצה לירקות מתאימים 🙂
כמובן, תוכלי לשים בטטה או קולורבי עם בצל חתוך וכמה שיני שום שלמות או פטריות טריות.
בהצלחה❤️
תודה רבה על עוד מתכון מוצלח! מצויין לארוחת צהריים 🙂
בשמחה 😘
היי מתכונים באמת מדהימים!
רציתי לדעת אם אפשר לשים את העוף בסיר food apeal בתנור?
ז”א סיר עם העוף בתנור יביא את אותו אפקט של העוף בתבנית?
היי שירה 🙂
לדעתי עדיף לאפות בתבנית.
היי
אני רוצה לתבל את העוף והירקות ולהשאיר אותם לילה במקרר ואז להכניס בבוקר לתנור.
נראה לך שזה בסדר?
תודה רבה, מאד נהנים מהאתר שלך
אפשר 🙂
תכסה התבנית בנייר כסף ותאטום כדי שתפוחי האדמה לא ישחירו
היי אפרת
אצלי בתנור ישנם 5 סורגי שלבים
איפה הכי מומלץ להציב את התבנית במתכון זה
בסורג האמצעי (2 סורגים מתחת לתבנית 2 סורגים מעל התבנית ) או באחד לפני האחרון מלמעלה
(3 סורגים מתחת לתבנית ושלב אחד מעליה ?
תודה
בסורג האמצעי 🙂
היי, נהנים מאדדדדד מהמוןן מתכונים באתר וגם מהספרים
פעם שעברה הכנתי והעוף יצא בלי הרבה טעם, רק התפו\”א היו עם המון טעם
מה אפשר לעשות?
רוצה להכין שוב
תעסי טוב את העוף, אם את משאירה את העור בעוף תעסי ותכניסי את התיבול גם מבפנים
תוכלי להשאיר גם את העוף במרינדת התיבול למשך שעה במקרר לפני הכנת התבשיל
תודה!
האם אפשר לאפות בו זמנית 2 תבניות?
עשיתי כמות גדולה ולא נכנס לי בתבנית אחת
כן אפשר, רק יש להחליף בין התבניות באמצע האפיה כי התבנית בחלק העליון מקבלת יותר השחמה.
היי אפרת (:
האם אפשר שום גבישי/אבקת שום במקום שום כתוש? ומה אפשר להוסיף כדי לתת לעוף קצת חריפות?
תודה!
אפשר לשים כחצי כפית שום גבישי.
אפשר להוסיף כרבע כפית פפריקה חריפה.
ממש נהנית מהמתכונים הטעימים, יש לי שאלה אפשר להכין את העוף במחבת במקום בתנור?
זה יוצא יותר טעים בתנור כי אז הטעם יותר מרוכז (בבישול יש נוזלים ואז הטעם מדולל יותר).
אם את רוצה להכין בסיר אז אפשר להתחיל בטיגון בצל קצוץ גס עם 1-2 כפות שמן, להוסיף את חלקי העוף ולטגן כדקה מכל צד. לאחר מכן להוסיף את תפוחי האדמה ולתבל בכפית שום כתוש, כף תבלין גריל עוף, חצי כפית כמון, כפית פפריקה מתוקה, כפית מלח, קמצוץ כורכום, רבע כפית פלפל שחור
יש להוסיף כוס וחצי מים, להביא לרתיחה ולאחר מכן לכסות את הסיר ולהנמיך לאש בינונית-נמוכה ולבשל במשך שעה וחצי-שעתיים.
כל חצי שעה יש לערבב.
אתר מעולה!
עוף בלי עור כדאי לכסות? משתדלת לא להשתמש בשקיות קוקי.. אבל אם אני חייבת לדעתך אשמח להדרכה איך להשתמש
אפשר לכסות בשעה הראשונה ואח”כ להסיר ולאפות כשעה נוספת ללא כיסוי.
תודה!
פשוט תודה על פשטות. גמר חתימה טובה
תודה לך 🙂
האם לאפות בטורבו? האם לכסות את התבנית?
לאפות בחום עליון ותחתון (לא טורבו).
אין צורך לכסות את התבנית.
היי אפרת,
אני אשמח למתכון ל2 כרעיים (2 שוקיים ו2 ירכיים מופרדות)
משתמשת בשום כתוש, רוצה להוסיף בצל ואם קשור אז גם שיניים שלמות של שום..
ועוד שאלה, ניתן לשים קולורבי במקום תפו”א?
היי ענאל,
אפשר לשים קולורבי חתוך לקוביות, בצל חתוך וכמה שיני שום שלמות.
מבחינת תיבול: 2 כפות שמן זית, שן שום כתושה, כפית שטוחה גריל עוף, רבע כפית שטוחה כמון, שליש כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית שטוחה מלח, קמצוץ כורכום, קמצוץ כפית פלפל שחור
יצא טעים. קל להכין.
לא היה לי גריל עוף, חיפשתי בתגובות/שאלות והחלפתי בפפריקה מעושנת וקצת יותר מהפלפל השחור.
הוספתי גזר ובצל חתוך לרבעים.
אוהבת מאוד לקרוא את התגובות, השאלות והתשובות. מאוד עוזר בהכנות.
נראה מעולה 😍
תודה שרית
יש עוד משהו שאפשר להכין את העוף ואת התפוח אדמה עם?
את מתכוונת לירקות נוספים?
רציתי לשאול האם אפשר להכין בלי להוסיף גריל עוף. תודה!!
אפשר לשים אבקת מרק או פשוט להכין בלי.
היי, כמה זמן זה נשמר במקרר? (מנסיוני תפוחי אדמה מאבדים את טעמם, השאלה מה קורה כשיש מעט רוטב.)
היי מיה,
זה נשמר במקרר בקופסה סגורה כ-3 ימים.
כמובן שתפוחי האדמה הכי טעימים באותו יום אבל עדיין הם עוברים חימום חוזר.
האם ניתן להוסיף פטריות טריות ?
כן.
תודה על התשובה המהירה
יצא מעולה
על איזה שלב בתנור להכניס את העוף? הכנסתי בינתיים לאמצעי
כן, העוף צריך להיות מונח באמצע התנור (בדר”כ זה בשלב השני מלמטה).
היי,
(אני בת 14) וזה הפעם הראשונה שאני מכינה עוף לשבת ויצא מושלם , אין עליךךךך
יצא מהמם 😍 אלופה!
היי
האם ניתן לעשות את המתכון בבישול? במידה וכן – אשמח אם תוכלי להסביר את ההתאמה שצריך לעשות.
היי שלמה,
זה יוצא יותר טעים בתנור כי אז הטעם יותר מרוכז (בבישול יש נוזלים ואז הטעם מדולל יותר).
אם בכל זאת אתה מעדיף להכין בסיר אז אפשר להתחיל בטיגון בצל קצוץ גס עם 1-2 כפות שמן, להוסיף את חלקי העוף ולטגן כדקה מכל צד. לאחר מכן להוסיף את תפוחי האדמה ולתבל בכפית שום כתוש, כף תבלין גריל עוף, חצי כפית כמון, כפית פפריקה מתוקה, כפית מלח, קמצוץ כורכום, רבע כפית פלפל שחור
יש להוסיף כוס וחצי מים, להביא לרתיחה ולאחר מכן לכסות את הסיר ולהנמיך לאש בינונית-נמוכה ולבשל במשך שעה וחצי-שעתיים.
כל חצי שעה יש לערבב.
יצא מעולה!! מכין שוב.
תודה!!
הי אפרת, כשעושים בסיר המים צריכים לכסות את הירקות והעוף?
היי ענת 😄
עלייך לשים שליש כוס מים לא יותר.
היי אפרת.
השתמשתי ב10 חתיכות חזה עוף דקות לשניצל. לאחר שעת אפייה העוף התבייש אבל עדיין אכיל. כנראה בגלל עובי הדק של העוף צריך לאפות פחות זמן.
-)רציתי לשאול האם יש חשיבות לסדר של תפו\”א והעוף בתבנית? כלומר זה משנה אם חתיכות העוף נמצאות מעל לתפו\”א או להיפך?
-)אם אני מניח את העוף מעל תפו\”א אז אולי עדיף במקרה הזה למקם את התבנית בשליש התחתון קרוב לגוף החימום?
אשמח לשמוע מה דעתך.
היי ארז,
חזה עוף זה חלק יבש ולכן יש לאפות אותו זמן קצר, במיוחד אם הוא דק.
רצוי שהעוף ותפוחי האדמה יהיו מונחים זה לצד זה בתבנית ולא זה מעל זה.
במקרה של חזה עוף, יש לאפות את תפוחי האדמה בנפרד עד לריכוך ורק אז להוסיף לתבנית את חזה העוף ולאפות במשך 10 דקות. אח”כ להפוך את חזה העוף ולאפות 10 דקות נוספות.
הי, אם אני מכפילה כמויות להכפיל גם את כמות המים או שלא צריך? וגם אם מכינים ללא עור אין צורך לכסות? תודה!
שימי חצי כוס מים.
אפשר לכסות בשעה הראשונה ואח”כ להסיר ולאפות כשעה נוספת ללא כיסוי.
תודה רבה!
היי
אלו עוד ירקות ניתן להוסיף? כמו כן, תוכלי בבקשה לעדכן האם נדרש להגדיל את כמויות התיבול בהתאם?
תודה, אתר מצוין!
היי שלמה,
אפשר להוסיף גזר, בטטה, קישואים, בצל, פלפל אדום/צהוב.
כדאי להגדיל קצת את כמויות התיבול: 4.5 כפות שמן זית, שן שום שמנה כתושה, כפית וחצי גריל עוף, חצי כפית כמון, כפית שטוחה פפריקה מתוקה, כפית (לא מלאה) מלח, קמצוץ כורכום, רבע כפית פלפל שחור
אני מעדיפה תבלינים לא מורכבים. מה יוכל לשמש במקום גריל עוף בבקשה? או אולי פשוט לשים קצת יותר מכל האחרים? תודה מראש!
אפשר לשים אבקת מרק או פשוט להכין בלי.
תודה רבה! אתר מעולה!
האם ניתן להוסיף בצל? אם כן, האם עדיף לשים טבעות בצל מתחת לעוף או לחתוך לרבעים ולפזר בתבנית? והאם יש לתבל את הבצל או שהוא כבר יספוג את הטעמים בזמן האפיה?
שאלה נוספת, האם יש צורך להפוך את חלקי העוף לאחר מחצית מזמן האפיה?
לחתוך לרבעים ולשים בתבנית.
אפשר לתבל אותו לפני.
אין צורך להפוך את העוף.
היי אפרת נראה מושלםם כמו כל המתכונים שלך.אבל האם כמות התיבול לא קצת מידי? הכמות זאת תספיק לתיבול היטב של 4 כרעיים?תודה
כן, התיבול אמור להספיק.
אם את אוהבת שזה ממש מתובל אפשר להכפיל את כמות התיבול.
מתכון מצוין אכלו ונשאר טעם של עוד,
תודה רבה אפרת (:
שמחה לשמוע 🙂
היי אפרת
האם צריך לכסות את התבנית
לא, אין צורך.
שבוע טוב אפרת, מה שלומך? האתר ממש מקסים, כל הכבוד.
רציתי לשאול, האם לא צריך לחלוט לפני כן את תפוחי האדמה?
תודה מראש
שבוע טוב רותי 🙂
לא חובה לחלוט לפני כי אם חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי כס”מ וחצי, הם מספיקים להתרכך בסוף האפיה.
אפרת יקרה,
המון תודה על תגובתך המהירה.
נשמח תמיד לקבל ממך עוד ועוד מתכונים טעימים…
אנחנו לא מעבירים יום בלעדיך! תבורכי!
אפשר להשתמש ב\”תבלין לעל האש\” או תבלין אחר אם אין לי גריל עוף?
היי לילי,
אפשר להשתמש בתבלין על האש.
שבוע נפלא 🌺
יצא מעולה תודה
שמחה לשמוע 🙂
תודה אורנה
היי אפרת,האם ניתן להוסיף גם בטטה לתפוחי האדמה?
כן.
החוק קובע שאסור !!
היי,סליחה על הבורות( בכל זאת צמחונית אבל יש לי ילדה להאכיל😊..)איך יודעים כמה זמן בתנור? שהעוף מוכן ולא מתייבש? שאלה נוספת, אני רוצה להכין לארוחת ערב. אני יכולה להכין בצהרים ולחמם שוב בערב בתנור? העוף לא ייתייבש?
היי רונית,
אם את אופה על חום עליון וחום תחתון יש לשים לפחות שעה וחצי.
אפשר לחמם שוב בערב.
Hi
I don’t have the spice grill chicken what can I put instead?.
Toda.
את יכולה לשים אבקת מרק במקום או להכין בלי.
בתבנית חד פעמית צריך נייר אפייה?
רצוי אבל לא חובה.
מה נותן הנייר אפייה ?
אומרים שלא בריא שהמזון ייגע ישירות בתבנית מאלומיניום בחום גבוה והרבה זמן.
אפרת יקרה
המון המון תודה על תגובתך המהירה.
מאחלת לך שבוע קסום
ממני
רותי
שבוע טוב, מה שלומך?
נקרא טעים! תודה על עוד מתכון.
האם את מציעה להשאיר את השוקיים עם העור או להוריד?
תודה מראש על עזרתך….
שבוע טוב 🙂
אני ממליצה להשאיר עם העור כדי שהעוף יישאר עסיסי.
היי אפרת
מי שנכנס לפה מתמכר!
אפשר לעשות ישירות על הפלטת שבת? אם כן כמה זמן וכמה נוזלים?
תודה ריקי
היי ריקי,
זה יוצא יותר טעים בתנור כי אז הטעם יותר מרוכז.
אם בכל זאת את רוצה לבשל אז אני חושבת שעדיף על הגז ואח”כ אפשר לחמם על הפלטה. יש לשים כוס וחצי מים בסיר.
שבת שלום 🌺
היי אפרת עם התבנית היא לא חד פעמית עדיין צריך נייר אפייה?
לא חייב אבל רצוי (ככה גם יהיה יותר קל לנקות את התבנית).
את המים צריך להוסיף לעוף בשקית או לתבנית המרופדת?(במתכון העוף ותפא בתיבול מזרחי)
את המים מוסיפים לתבנית עם נייר אפיה. אם את מכינה בשקית קוקי אין צורך לשים מים.
אין צורך בכיסוי התבנית בנייר כסף?
אין צורך לכסות.
מצטרפת בכל לב! התמכרתי לאתר שלך.. 🙂
התבנית צריכה להיות מכוסה, נכון?
שמחה לשמוע ❤️
אין צורך לכסות.
מי מגלה לך מה טעים לנו???
חחחחחח
תודה רבה, את מלווה אותי מאז החתונה, רק בזכותך יש פה אוכל
טוב, טעים ומזין!
תודה תמר, כיף לשמוע 💖
וואי, אפרת, חיכיתי למתכון הזה
את אלופה, אלופה!!
אני כמעט לא מבשלת בלי להכנס לפה….:)
שמחה לשמוע 🙂
תודה רינה