זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 90-120 דקות
מצרכים:
10 חתיכות עוף (שוקיים או ירכיים)
בצל גדול חתוך גס
תפוח אדמה בינוני קלוף חתוך לקוביות בגודל 2 ס”מ
בטטה קטנה קלופה חתוכה לקוביות בגודל 2 ס”מ
פלפל אדום (גמבה) חתוך לרצועות
עגבניה חתוכה ל-4
10 עגבניות שרי צהובות או אדומות
תיבול לירקות: 4 כפות שמן זית, 3 שיני שום כתושות, שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
תיבול לעוף: כף שמן זית, 3 שיני שום כתושות, חצי כפית פפריקה מתוקה, שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מערבבים בקערית את חומרי התיבול של הירקות ומתבלים את הירקות.
-מערבבים בקערית את חומרי התיבול של העוף ומתבלים את חלקי העוף.
-מניחים בתבנית ענקית מרופדת בנייר אפיה.
-מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות במשך כשעה וחצי- שעתיים (חום עליון וחום תחתון).
הפעל טיימר (90 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
- שווארמה פרגית ופטריות |
- מתכון לסלמון בטריאקי |
- סלמון בחרדל ודבש |
- סינייה |
- עוף שלם בנינג’ה |
- סלמון במרינדה
מתכון זה שייך לאוסף: עוף ובשר
הי אפרת, עשיתי 2 תבניות, יצא כרגיל, מדהים✨️🙏
נראה מעולה!
תודה ענת
שלום אשמח לדעת האם לאפות את העוף עם עור?
תודה על האתר המושלם והמתכונים האלופים!!!
כן, עם העור:)
לכמה אנשים או לכמה מנות המתכון מתאים
כ-8-10 מנות.
היי, אפשר להוסיף כוס אורז ?
היי,
אפשר להכין לפי המתכון הזה לעוף ואורז בתנור.
היי אם אשים את הירקות הבאים-בצל,גזר,קישוא,תפוח אדמה,גמבה
זה גם יהיה בסדר?
היי,
כן זה בסדר אך הייתי מוותרת על גזר ומחליפה בבטטה (הגזר עלול להישאר קשה מעט).
שלום ותודה על כל המתכונים
חצילים יתאימו?
היי,
לטעמי חצילים פחות מתאימים כאן, אבל אתה כמובן יכול לנסות(:
היי אפרת, באיזה גובה את ממקמת את התבנית בתנור (אוהבת שהעוף יוצא קצת שחום)? תודה
היי,
תמיד מומלץ לאפות באמצע התנור- זה לרוב יוצא במדף השני מלמטה.
האם כדאי לחלוט לפני את תפוחי האדמה?
תודה רבה
היי,
אין צורך לבשל את תפוחי האדמה לפני כן משום שמשך האפייה ארוך יחסית.
האם צריך לבשל מכוסה בתנור?
אין צורך לכסות. אם התנור שלך חזק במיוחד את יכולה להתחיל אפייה עם כיסוי, ולאחר 3/4 שעה להמשיך ללא כיסוי.
הכנתי ויצא טעים מאוד חטפו את הכל תודה רבה על מתכונים
שמחה מאד שאהבתם את המתכון! תודה על השיתוף❤
ראיתי שהמלצת במידה ומכינים, ויום אח”כ שמים על פלטה-להוסיף 3/4;כוס מים.
האם הכוונה שכדאי להוסיף את זה בשלב האפייה כשמכינים את העוף, או בשלב שמניחים על הפלטה?
האם את העוף מומלץ לאפות עם העור?
תודה רבה
היי שולמית,
את המים יש להוסיף בשלב האפייה על מנת שיהיה מעט רוטב, מה שימנע מהעוף להתייבש על הפלטה(:
תודה רבה!! חג שמח!
שלום אפרת היקרה,
אני רוצה להכין למחר לליל ר”ה הראשון, האם כדאי לאפות היום ואז מחר לחמם על הפלטה? או אפשר להכין היום בתבנית ולשים במקרר ומחר לאפות?
היי,
אפשר לעשות את שתי האפשרויות, מה שקל לך יותר.
כמובן שהכי טעים יהיה להכניס את המנה לתנור ממש סמוך לחג, כך שברגע סיום האפייה יהיה אפשר להגיש אותה בארוחת החג.
בהצלחה ושנה מתוקה🍯
תודה רבה אפרת!!
שנה טובה ומתוקה!
לתבל היום או מחר לפני שאני מכניסה לתנור? מה יותר טעים?
אפשר היום, ככה הטעמים יתמזגו היטב בעוף.
אוקי תודה! אין עלייך!
הוספתי ירקות שהיו לי בבית: תפוחי אדמה (4), גמבה, קישואים, בצל. חיסלו את הכל!! הכנה מהירה וקלה
איזה כיף שאהבתם! תודה על השיתוף❤
שלום!
תודה רבה על המתכונים שלך.
רציתי לשאול האם אפשר להשתמש בשקית קוקו?
אפשר להוסיף מיונז?
תודה מראש,
ניצה
היי ניצה,
אפשר להשתמש בשקית קוקי. לא נראה לי שמיונז נחוץ כאן כי יש שמן ותבלינים אחרים, אבל את יכולה להוסיף כף מיונז😊
הי,
זקוקה לעזרה דחופה –
הכנתי את המתכון היום כדי להגיש מחר בליל הסדר.
המראה מצוין אבל הטעם קצת טפל, על אף שתיבלתי לפי ההנחיות.
בנוסף, שמתי גם גזר שלצערי לא התרכך מספיק.
1. מה אפשר לעשות עכשיו בנושא התיבול ובנושא הגזר, אחרי שכבר בעצם סיימתי את האפייה? יש לי בבית את כל המרכיבים שבמתכון כמובן, כמו גם עשבי תיבול (טימין, רוזמרין), דבש, סילאן…
2. כיצד ומתי כדאי לחמם את התבנית לפני ההגשה?
תודה רבה מראש ותודה רבה באופן כללי על האתר הנהדר הזה!
היי ורד, רק עכשיו ראיתי את התגובה שלך.
את יכולה להוסיף תיבול לפי הצורך, לכסות את התבנית ולהמשיך באפייה עוד קצת כדי שהגזר יתבשל, בחום 180 מעלות.
אפשר לחמם או על פלטה או בתנור חם מראש על 180 מעלות למשך כרבע שעה- 20 דקות.
הי אפרת
תודה על כל המתכונים
האם אפשר להוסיף ברוקולי וכרובית
או שלא יתאים?
היי שרה,
אפשר להוסיף ולתבל בהתאם:)
יצא מעולה!!! כמו תמיד עוד מתכון מוצלח וקל.
תודה רבה! (השחמתי קצת על מצב גריל)
תודה לילך 🙂
שמחה לקרוא שיצא מוצלח❤️
על מצב גריל האם לכסות?
כמה זמן לאפות?
אם אופים במצב גריל כדאי לכסות ב45 דקות הראשונות ואח”כ להמשיך לאפות בלי כיסוי במשך 45-60 דקות נוספות.
תודה רבה.
הכנתי ויצא מאוד לבן
יש לך מושג מה לא עשיתי טוב
היי דוד נשמע מוזר
על איזו תוכנית הפעלת את התנור? השתמשת בפפריקה?
בסוף אישתי הוסיפה עוד קצת פפריקה מלמעלה ויצא מעולה
תודה רבה היה מאוד טעים לכל המשפחה בסעודת ליל שבת
מעולה דוד 🙂
שמחה לקרוא שאהבתם
שבוע נפלא
צריך לכסות את העוף עם נייר כסף לשלב מסויים?
לא, אין צורך.
אחלה תודה רבה ושבת שלום.
האתר והמתכונים מעולים!
הכנתי ויצא מאד טעים! כולם אהבו!
מה הכוונה חום עליון וחום תחתון?
שמחה שיצא טעים 🙂
הכוונה לסימון בתנור של שני קווים (אחד למעלה והשני למטה).
תודה רבה!!
בוקר טוב אפרת
אני רוצה להכין רק מנה 1 של עוף בלי הירקות (אני אעשה בטטה 1 חצויה ל2 חלקים אפויה).
אההה ויש לי טוסטר אובן..
אשמח לדעת כמה תיבול לשים בעוף והאם זמן האפיה משתנה כיוון שאני גם מכינה בטוסטר אובן וגם רק כמות קטנה של עוף?
תודה מראש!
חתיכה אחת של עוף? כרעיים או חתיכה אחרת?
את הבטטה את אופה יחד עם העוף, באותו תיבול?
טעים ממש!!!
שמחה לשמוע 🙂
יצא מושלם!!
נראה מעולה!
תודה לידור 🙂
:-)Efrat Darling, that came out amazing !! Thank you so much
❤️
הכנתי את זה לחג שני (בגרסת הבישול על הגז, כמו שכתבת בתגובה לשאלה שהועלתה פה) ובעלי חיסל 3/4 מהסיר לבדו!!!!
תודה רבה רבה!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה מיכל
היי אפרת
מה הדרך לבישול על הגז?
היי לאה,
יש לטגן בצל בינוני קצוץ עם 2 כפות שמן עד להזהבה קלה. אח”כ להוסיף את העוף ולטגן כדקה מכל צד. אח”כ להוסיף את הירקות ולתבל ב 4 שיני שום כתושות, כפית גדושה פפריקה מתוקה, כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור.
להוסיף כוס וחצי מים ולבשל על אש בינונית-נמוכה במשך כשעה וחצי. יש לערבב מידי פעם.
לכסות את התבנית? אני גרה בארצות הברית ולתנורים פה יש רק חום עליון… זה יהיה טוב?
היי מלי,
אם יש רק חום עליון אז כדאי לכסות ולהסיר את הכיסוי כחצי שעה לפני סוף האפיה.
יתאים גם עם ערמונים?
אפשר למרות שערמונים עדיף לשלב עם תיבול מתקתק יותר כמו במתכון הזה- עוף עם ערמונים.
אפשר להשתמש בשמן קנולה במקום שמן זית?
כן.
היי תודה על המתכון לכמה מנות המתכון מיועד?
בהנחה וכל אחד אוכל 2 חתיכות עוף זה מתאים לכ-5 סועדים.
מספיק רק תפוח אדמה אחד ובטטה אחת על עשר חתיכות עוף? לא כדאי להוסיף עוד?
אין בעיה להוסיף יותר.
אפשר להוסיף דבר או סילאן? מה הכמות?
כן. לירקות 2 כפות סילאן ולעוף 2 כפות סילאן.
אפשר להוסיף איזשהי קטנית לתבשיל? בא לי שזה יהיה כבר עם תוספת.. אורז/גריסים/עדשים? תודה!
אולי אפשר להוסיף בורגול אבל תצטרכי להוסיף נוזלים לתבנית.
היי,
נראה לך שייצא טוב אם אפריד בין הירקות והעוף? כלומר הם יהיו בשתי תבניות נפרדות? יש לנו צמחונים בבית, מנסה לקצר תהליכים 😊
כן, אפשר.
היי
רוצה להכין בחמישי
האם יהיה טוב בשישי בחימום על הפלטה ?
תודה רבה על האתר הנפלא !!!!
כן. מומלץ להוסיף 3/4 כוס מים לתבנית.
טעייייייייייייים אש!!!!
שמחה שאהבת 🙂
היי אפרת, האם צריך לחתוך את עגבניות השרי או לא, ואם כן, לכמה חלקים לחתוך אותן?
תודה מראש:)
לא חובה לחתוך. אפשר להשתמש בהן שלמות.
אפרת שלום, האם יש צורך לכסות את התבנית בנייר כסף כשמכניסים לתנור?
לא, אין צורך.
תודה רבה לך אפרת!
סליחה, עוד משהו: אני אוהבת עוף או פרגיות רך רך, כמה זמן מקסימום אפשר לאפות
מכוסה ב- 180 מעלות?
גם כאן אפשר להשאיר כשזה מוכן שעתיים שלוש ב- 140?
מלא תודה!
חלקי עוף אפשר לאפות שעה ראשונה ב180 מעלות ואח”כ להוריד ל 140 מעלות ל 2-3 שעות (האפיה עם כיסוי).
לגבי פרגיות אני מתלבטת כי אני חוששת שהן יתייבשו.
בוקר טוב!
אני זקוקה לייעוץ: אני רוצה לאפות או לבשל פרגיות בפירות מקורמלים שהכנתי.
(בישלתי אגסים, שזיפים, אגסים ועוד על אש קטנה בלי מים), אבל טעמם לא מתוק כלל.
חשבתי להוסיף פ. שחור, מלח וזנגויל בלבד, כי אני מעדיפה לא להשתמש במתוק.
אפשר?
אם צריך להוסיף מתוק, כמה ומה חייבים? (ל- 8 פרגיות).
תודה רבה ושבת שלום!
היי דבי,
את יכולה לתבל במה שרשמת אבל החיסרון הוא שלא יהיה לפרגיות צבע.
כדי להוסיף צבע את יכולה להוסיף לפחות כף אחת של סילאן או כפית שטוחה פפריקה מתוקה.
*באופציה של בישול הפרגיות יקבלו יותר צבע מאשר בתנור. מומלץ קודם לטגן את הפרגיות משני הצדדים ואז לבשל.
שבת שלום 💗
האם אפשר להוסיף פטריות לירקות?
כן אפשר.
אפשר להשתמש בעוד עגבניות רגילות במקור עגבניות השרי?
כן.
שבוע נפלא 🌷
האם אפשר להכין עם סטייק פרגית ?
היי רייצ’ל,
אפשר אבל את הירקות כדאי לאפות קודם במשך 30 דקות, ללא כיסוי.
לאחר מכן להוסיף לתבנית את הפרגיות, לכסות בנייר כסף ולאפות 30 דקות.
להסיר את נייר הכסף, לכוון ל-200 מעלות ולאפות עוד 10-15 דקות.
אלופה. תודה רבה יצא מאוד טעים !!
נראה טוב 😍
תודה לך שחזרת לעדכן
חייבים עגבניות?
לא חייבים.
שאלה ועים אנחנו רק שלוש כמה הכמות הנכונה
אפשר להכין לפי המתכון ולהפחית רק את כמות העוף ל- 6 חלקים.
יצא מצוין!
תודה על המתכון…
שמחה לשמוע 🙂
תודה צופיה