זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 90 דקות
מס’ מנות: 5-6 מנות
רכיבים
8-10 חלקי עוף (שוקיים, ירכיים, כנפיים)
2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים חתוכים לקוביות בגודל 3 ס”מ
בטטה קטנה קלופה חתוכה לקוביות בגודל 3 ס”מ
שליש כוס מים
תיבול: 4 כפות שמן, כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית פפריקה חריפה, כפית שטוחה מלח, כפית שטוחה תבלין גריל עוף, שליש כפית תבלין צ’ילי חריף, מעט פלפל שחור.
אופן ההכנה
-מערבבים בקערית את חומרי התיבול ומתבלים את חלקי העוף, תפוחי האדמה והבטטה.
-מניחים בתבנית ענקית מרופדת בנייר אפיה ומוסיפים שליש כוס מים.
-מכניסים לתנור שחומם ל-185 מעלות במשך כשעה וחצי (חום עליון וחום תחתון).
הפעל טיימר (90 דק’)
+
טיימר פועל
טיפים והערות
*בתנורים חזקים כדאי לאפות ב-180 מעלות.
ראו גם
- שווארמה פרגית ופטריות |
- מתכון לסלמון בטריאקי |
- סלמון בחרדל ודבש |
- סינייה |
- עוף שלם בנינג’ה |
- סלמון במרינדה
מתכון זה שייך לאוסף: עוף ובשר
איזה תבלינים אפשר לשים במקום גריל עוף?
אפשר לשים אבקת מרק.
התכוונתי לתבלין “טבעי” בלי אבקות מרק.
אפשר גם להכין בלי.
היי אפרת,
מעוניינת במקום תיבול חריף תיבול מעט מתקתק. מה את ממליצה להוסיף מה הכמות ?
תודה וחתימה טובה.
היי מירב,
תוותרי על הפפריקה החריפה ועל הצ’ילי ותוסיפי 3 כפות סילאן.
גמר חתימה טובה
היי אפרת, אני רוצה להכין את זה לשבת איך אני יכולה לחמם על הפלטה?
כמו שאת רגילה.
אפשר בתבנית או סיר רחב להניח על הפלטה.
בס”ד היי תודה רבה על המתכון! אפשר במקום בטטה לשים עוד תפו”א?
כן בטח:)
האם העוף בלי העור? אם לא, האם יצא טוב בלי העור?
העוף עם עור, יצא טוב גם בלי רק המרקם טיפה ישתנה.
אם אני מוסיפה עוד תפוחי אדמה ועוד בטטה צריך להכפיל כמויות תיבול?
כן, בהתאם לכמות הירקות שתוסיפי.
היכן אני מוסיפה את המים?
בתבנית לאחר שהנחת את העוף והירקות.
על גבי תבנית האפייה? או מתחת?
על התבנית
אשמח אם תעשי מתכונים של עוף שוקיים בסיר מבושל עם תבשיל טוב
יש כמה מתכונים כאלו באתר, למשל המתכון הזה לעוף וירקות.
היי אפרת,
האם אפשר לשים רוטב צילי מתוק במקום התבלין צילי חריף?
מכינה את זה לצום ולא רוצה להכין אוכל חריף לפני צום כי זה מצמיא. תודה
היי,
אפשר לוותר על התבלין צ’ילי.
אגב לפני צום פחות מומלץ לאכול רטבים כמו צ’ילי מתוק, עדיף תיבול עדין.
צום קל ומועיל🌺
היי אפרת אין לי תבלין צ’ילי חריף כרגע האם אפשר לוותר או לשים משהו אחר במקום?
היי,
אפשר לוותר על הצ’ילי.
היי אפרת, מה שלומך?
יש לי שתי שאלות, אם אני עושה רק 5 חלקי עוף, אני צריכה להשאיר את כמות הירקות והתיבול אותו הדבר?
אני רוצה להכין את המתכון הזה (עם 5 חלקי עוף בלבד) בשקית קוקי, מה השינוי מבחינת זמן האפייה, הטמפרטורה והתיבול?
היי,
אם את מכינה רק 5 עופות תכיני חצי מהכמויות של הירקות והתיבול.
אפשר להכין בשקית קוקי ללא שינוי נוסף מלבד משך האפייה- עשוי להתקצר לשעה ורבע בערך.
איך אפשר לבשל את העוף?
צריך בצל/שום?
היי,
את יכולה להכין את המתכון הזה לעוף מבושל (אפשר להמיר את הגזר בבטטה).
יצא מעולה. מומלץ!
שמחה מאד שאהבת את המתכון, נראה מושלם! תודה שחזרת לשתף🌺
אפשר לעשות את זה חזה עוף?
אגב בזכותך אני יודעת לבשל..
אין עלייך!
היי,
מצרפת לך מתכון דומה לחזה עוף בתנור.
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים באתר(:
מה הכמויות בבקשה ל2 שוקיים ומשולש?
היי,
כמויות ל2 שוקיים ומשולש:
תפוח אדמה קטן
חצי בטטה קטנה
1/5 כוס מים
2 כפות שמן, שליש כפית פפריקה, שליש כפית מלח, שליש כפית תבלין עוף, מעט צ’ילי חריף ופלפל שחור.
תודה על התשובה!!
אם אין לי בטטה… אפשר בלי?
כן, אפשר לוותר על בטטה או להוסיף עוד קצת תפו”א.
ואוווו עשיתי ויצא מעדן!!
אין עליך!!😍
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה שחזרת לשתף🌺
שלום
האם יוצא הרבה רוטב עם העוף
או שהמים מתאדים?
היי,
המתכון פחות יוצא עם רוטב.
מעולה
היי שכחתי לשים פפריקה חריפה זה קריטי?
היי,
זה בסדר, יצא קצת פחות חריף.
האם לאפות מכוסה?
היי מיכל,
אין צורך לכסות.
אם התנור שלך חזק במיוחד ואת חוששת שהוא יאפה מהר מדי את העוף- את יכולה להתחיל אפייה עם כיסוי ולאחר כשעה להסיר את הכיסוי ולהמשיך לאפות עוד חצי שעה.
יצא ממש טעים😋
תודה רבההה❤❤❤
איזה כיף לשמוע❤
רציתי לשאול האם יוצא טוב בסיר ואם כן כמה זמן בישול
היי מלי,
אפשר לבשל את העוף, זמן הבישול כשעה-שעה ורבע. רצוי להוסיף עוד רבע כוס מים כדי שהעוף יצא רך😊
היי אפרת,
נראה מעולה וטעים.
רציתי לשאול עם איזה תוספת את ממליצה להגיש את העוף?
והאם יש אפשרות לבשל במקום לאפות?
היי נגה,
אפשר להגיש עם אורז/קוסקוס/ פתיתים/ירקות מבושלים.
יש הרבה מתכונים שתוכלי לבחור…
אפשר גם לבשל את העוף.😊