זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 90 דקות
מצרכים:
8 חתיכות עוף (שוקיים, ירכיים, כנפיים וכו’)
3 תפוחי אדמה בינוניים קלופים חתוכים לפלחים
תיבול: 4 כפות שמן זית/קנולה, 4 שיני שום כתושות, כף אבקת מרק, שליש כפית כורכום, כפית פטרוזיליה או כוסברה מיובשת (מומלץ לשלב), מעט מלח ופלפל שחור
אופן הכנה:
-מערבבים את חומרי התיבול בקערית ומתבלים את חלקי העוף ותפוחי האדמה.
-מניחים בתבנית ענקית ומכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות במשך שעה וחצי (אין צורך לכסות).
הפעל טיימר (90 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
- שווארמה פרגית ופטריות |
- עוף שלם בנינג’ה |
- עוף בזעתר |
- עוף ביין לבן ושום |
- עוף בתיבול פיקנטי |
- שוקיים בסיר
מתכון זה שייך לאוסף: עוף ובשר
הי אפרת
המתכון הזה קבוע אצלי במטבח אני עושה אותו בנינגה 45 דק על תכנית bake ומוסיפה טיפה מים
ממש מעדן ב 5 דקות עבודה
איזה ירקות את ממליצה להוסיף בנוסף או במקום התפ”א על מנת לגוון קצת
היי אהובה,
שמחה שיוצא טעים.
אפשר לשים קישוא, גזר, בטטה, קולורבי.
הי, הכנתי ויצא טעים אבל אני מכינה בלי העור ויצא מאוד בהיר, איזה תבלינים לדעתך ניתן להוסיף שיתנו צבע אבל לא יתנגשו בטעמים? תודה!
היי,
שמחה שיצא מוצלח(:
אפשר להוסיף מעט פפריקה, כמון, תבלין גריל לעוף וכל עלי תבלין שאוהבים.
תודה אנסה!
היי, אפרת.
האם יש לך מתכון לעוף וירקות בשקית קוקי?
היי נטע,
אין לי מתכון ייעודי לשקית קוקי, כמעט כל מתכון לעוף ניתן להכין בשקית קוקי(:
תודה
היי אפרת,אם אני רוצה שישאר נוזלים אחרי האפייה לשים על האורז וכו מה צריך לעשות?
היי בתיה,
במתכון הזה אין כל כך רוטב, אבל את יכולה להוסיף לתיבול כף-שתיים של מים וכף סילאן.
ניסית פעם אחת ומאז מכינה את המתכון הזה כל הזמןן!!
קל טעים ומנצחח
תודה לך
שמחה ממש שאהבת את המתכון! תודה ושבת שלום🌺
אפרת שלום!
דבר ראשון רוצה להגיד תודה רבה על האתר המדהים הזה והמתכונים האלופים!!! את האמת הייתי צריכה לכתוב לך קודם ולא רק כשיש לי שאלה…
אני רוצה להכין את העוף, יש לי בבית פטרוזיליה, שמיר וסלרי טריים- מה מתאים לקחת?
דבר נוסף- יש לי תנור דלונגי והתא הבשרי הוא תמיד במצב טורבו, איך לדאוג שהעוף לא יתיבש? לכסות?
תודה לך ושבת שלום
היי נעמה,
איזה כיף שאת נהנית מהאתר!
לעוף כדאי להשתמש בפטרוזיליה.
אם התנור שלך חזק- את יכולה להתחיל את האפייה כשהעוף מכוסה, ולסיים את האפייה ללא כיסוי.
שבת שלום😊
אפשר להוסיף טימין?
היי אסנת,
אפשר😊
הכנתיי ויצאא מדהייםם ללקק את האצבעות
תודה לך אפרת:)
שמחה לקרוא שאהבת מורן,
יום נפלא🌸
האם יש אפשרות לקצר את זמן האפייה ע”י העלאת המעלות או מצב טורבו?
תודה ענקית
על כל המתכונים .
טורבו בכל האפיה יכול לייבש את העוף לכן אני ממליצה לאפות על חום עליון ותחתון לפחות 45 דקות ואח”כ אפשר לשים על טורבו במשך 15-20 דקות. חשוב רק לעקוב שזה לא נשרף.
הי, אני רוצה להכין רק את העוף, בלי תפו”א, האם וכמה לשנות את זמן האפייה? תודה!
אין שינוי בזמן האפיה.
הי תודה על הכל
מה אפשר לשים במקום אבקת מרק
כחצי כפית מלח.
היי,
אפשר לשים קישואים במקום תפוחא?
אם כן כמה?טנקס:)
כן. אפשר לשים כ-3 קישואים בינוניים.
מגרה..גיוון מיוחד לכבוד שבת
תודה אפרת!
הכפלתי את הכמות של הרוטב ובישלתי קצת את התפו\”א קודם
כך שזה קיצר לי את הזמן אפיה לשעה ועשר דקות(על 200 מעלות)
מעולה 😍
תודה אביגיל
עשיתי רק תפוחי אדמה ויצא מעולה
שמחה לשמוע 🙂
יצא מ ד ה י ם ! טעים טעים טעים תודהה !!!!! 3>
שמחה לשמוע 🙂
אפשר במקום פטרוזיליה וכוסברה מיובש לשים טרי ? אם כן , כמה לשים?תודה
אפשר לשים רבע כוס עלים קצוצים דק מכל סוג.
תודה רבה על עוד מתכון אליפות!
אני צמחונית והכנתי בדיוק לפי המתכון. בעלי והילדים ליקקו את האצבעות…
שמחה לשמוע 🙂
תודה רונית
מושלם!!
קל, מהיר הכנה וטעים ממש!
תודה
שמחה שאהבת 🙂
הכנתי ויצא מעולה! נכנס לרשימת המתכונים
תודה רבה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה מרים
היי,
אפשרת להשרות בבלילה ללילה שיספוג טעמים ולהכין למחרת?
כן.
הי,
האם אפשר לשים אבקת שום במקום השום הרגיל?
אפשר לשים כפית שטוחה אבקת שום.
היי אפרת,
הכנתי היום את העוף יצא מעולה- בעלי ממש אהב והיה בבית ריח מדהיםםםםםםםםם
אני חייבת להגיד לך שמאז שהכרתי את האתר שלך אני לא עוזבת אותו וכל דבר שרוצה להכין, מסתכלת מה יש לך להציע.
בזכותך אני אוהבת את המטבח ומקבלת המון מחמאות:):):)
תודה אילה, כיף לשמוע ❤️
מתכון אלוף!
הכפלתי את כמות התיבול כי אוהבים אצלי טעמים מודגשים ויצא מדהים!
התבנית נגמרה לפני שהספקתי לצלם…
תודה לך!
שמחה לשמוע!
תודה רותי 🙂
הכנתי רק את תפוחי האדמה בלי העוף (מניסיון קודם יוצא גם טעים)
רק שהפעם אין לי אפשרות לחמם בתנור, אפשר לטגן?
היי ענת,
אפשר להכין במחבת רחבה או סיר סוטאז עם מכסה על אש בינונית-נמוכה ולבשל עד לריכוך. חשוב שיהיו עם ציפוי שאינו נדבק.
תודה רבה על המתכונים הנפלאים!
על איזה מצב צריך לכוון את התנור?
חום עליון וחום תחתון.
שלום רב יש לי שאלה בקשר ליחס שבין המים לאורז וגם האם אפשר מתכונים ללא אבקת מרק כי אני חולה סכרת תודה
היי דוד,
על כל כוס אורז לבן יש לשים כוס וחצי מים רותחים. מצורף מתכון לאורז לבן.
בכל המתכונים אפשר לוותר על אבקת המרק ולשים יותר מלח לפי הטעם. גם במתכון הזה.
פשוט וואו של טעמים…
תודה 😊
שמחה שאהבת 🙂
מאוד רוצה להכין את המתכון הזה ויש לי כמה שאלות כי אני חדשה במטבח:
1. שום אפשר כתוש מצנצנת – לא יפגע בטעם?
2. כמה זה מעט מלח ומעט פלפל?
3. אם במקום שלוש תפוחי אדמה מתכוונת לשים שש איך זה משפיע על כמויות השמן, שום, אבקת מרק, כורכום, פטרוזיליה, מלח ופלפל?
4. יש משהו שנקרא זרעי כוסברה טחונה, האם זאת הכוסברה שהתכוונת אליה?
5. אם הרבה פעמים העוף יוצא לי יבש ולא עסיסי האם יש טעם לכסות בנייר כסף ואם כן כמה זמן לאפות איתו וכמה בלעדיו? או שעדיף בלי?
תודה
1. אפשר.
2. כרבע כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור.
3. תגדילי רק את הכמויות האלה: 5 כפות שמן זית/קנולה, 5 שיני שום כתושות, כף ושליש אבקת מרק (ביתר החומרים אין שינוי בכמות).
4. לא. הכוונה לעלי כוסברה מיובשים (לא לזרעים).
5. אפשר לכסות בנייר כסף ולאפות כשעה וחצי ואח”כ להסיר את הנייר ולאפות עוד כחצי שעה עד שהעוף יקבל צבע יפה.
הי! יעבוד גם עם בטטה?
כן. כדאי לוותר על הכורכום.
היי אפשר להכין את התבשיל על הגז?
כן אפשר.
מומלץ לטגן קצת בצל לפני. את תפוחי האדמה עדיף לחתוך לקוביות גדולות.
האם ניתן להכין עם פטרוזיליה וכוסברה טריים?
אפשר לשים רבע כוס עלים קצוצים דק מכל סוג.
חג שמח 🌺
תודה רבה על התשובה המהירה!
יצא מצוין!! הכל התחסל!
שמחה לשמוע 🙂
היי אפרת! האם ניתן להוסיף תפוח אדמה רביעי? או שזה ייבש את כל העסק
כן אפשר.
עוד מתכון מצויין שניסינו ונכנס לתפריט הקבוע שלנו… תודה רבה!!
שמחה לשמוע!
תודה מלי 🌺
בוקר טוב,
האם צריך להוריד את העור או שאופים את זה עם עור העוף?
תודה רבה!
עם העור. הוא שומר על עסיסיות העוף.
היי אפרת שוב אנהכנתי היום לחמניות המבורגר מהרשת, יצא ממש מוצלח, אשמח לשתף אותך, מה שכן אני לא כל כך יודעת להכין קציצת המבוגרגר, אשמח למתכון
היי יפית,
ניסית להכין את המתכון של ההמבורגר מהאתר?
את מדהימה כל פעם מחדש, אגש מחר לאטליז, איזה בשר לרכוש? וגם האם יש מתכון קליל למיונז או קטשופ?
אני ממליצה על בשר אונטריב. אם במקרה אין להם אז ניתן לרכוש צלעות בקר או צוואר ולהוסיף לבשר 10% שומן כבש.
מומלץ לבקש מהקצב שיטחן לך את הבשר פעם אחת בלבד (יש כאלה שמעבירים במכונה פעמיים).
אין לי מתכון לקטשופ או מיונז, מקווה להעלות בהמשך.. 🙂
היי, יצא מהמם תודה
תודה יעל, שמחה לשמוע 🙂
היי אפרת,
נראה מתכון מעולה.
יש צורך לשטוף את חלקי העוף במים רותחים לפני ההכנה? כדי להיפטר מלכלוך…
היי ענת,
אין צורך, הצלייה בתנור משמידה את כל החיידקים.
היי אפרת, וואו זה נראה מעולה!! ממש מגרה! יש לי 2 שאלות: מה הסיכויים שהתבשיל ישרוד לילה במקרר ואז חימום על הפלטה בשבת? ומה אפשר לשים במקום אבקת מרק (תמיד בראש שלי להכין את המתכון שלך אבל לא מגיעה לזה משום מה!). תודה רבה ולילה טוב 🙂
היי אודליה,
אם רוצים להכין מראש ולשמור במקרר חשוב שיהיו מספיק נוזלים. אני ממליצה להוסיף בסביבות חצי כוס עד כוס מים לתבנית.
אפשר לוותר על אבקת המרק ולשים יותר מלח (בסביבות כפית שטוחה).
יום מקסים 🙂
היי אפרת – הכנתי אתמול ובמקום אבקת מרק, שמתי כפית שטוחה מלח וכפית שטוחה חוויג’ למרק ויצא מעולה!! תודה רבה ושבוע טוב 🙂
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ושבוע נפלא!
אין צורך להוסיף נוזלים?
העוף עלול להתייבש
היי שלומית,
העוף עצמו מפריש נוזלים במהלך האפיה. בכל אופן אפשר להוסיף לתבנית קצת מים.
יום נפלא 🙂