שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 90 דקות

מצרכים:

8 חתיכות עוף (שוקיים, ירכיים, כנפיים וכו’)

3 תפוחי אדמה בינוניים קלופים חתוכים לפלחים

תיבול: 4 כפות שמן זית/קנולה, 4 שיני שום כתושות, כף אבקת מרק, שליש כפית כורכום, כפית פטרוזיליה או כוסברה מיובשת (מומלץ לשלב), מעט מלח ופלפל שחור

אופן הכנה:

-מערבבים את חומרי התיבול בקערית ומתבלים את חלקי העוף ותפוחי האדמה.

-מניחים בתבנית ענקית ומכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות במשך שעה וחצי (אין צורך לכסות).

הפעל טיימר (90 דק’)
+
טיימר פועל

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
תבשיל קישואים ושעועית ירוקה
עוגת לימונענע

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
חנה (23:50 15.07.2021)

ניסית פעם אחת ומאז מכינה את המתכון הזה כל הזמןן!!
קל טעים ומנצחח
תודה לך

מתכונים ב-10 דקות (09:29 16.07.2021)

שמחה ממש שאהבת את המתכון! תודה ושבת שלום🌺

נעמה (10:46 7.05.2021)

אפרת שלום!
דבר ראשון רוצה להגיד תודה רבה על האתר המדהים הזה והמתכונים האלופים!!! את האמת הייתי צריכה לכתוב לך קודם ולא רק כשיש לי שאלה…
אני רוצה להכין את העוף, יש לי בבית פטרוזיליה, שמיר וסלרי טריים- מה מתאים לקחת?
דבר נוסף- יש לי תנור דלונגי והתא הבשרי הוא תמיד במצב טורבו, איך לדאוג שהעוף לא יתיבש? לכסות?
תודה לך ושבת שלום

מתכונים ב-10 דקות (11:43 7.05.2021)

היי נעמה,
איזה כיף שאת נהנית מהאתר!
לעוף כדאי להשתמש בפטרוזיליה.
אם התנור שלך חזק- את יכולה להתחיל את האפייה כשהעוף מכוסה, ולסיים את האפייה ללא כיסוי.
שבת שלום😊

אסנת (21:22 8.04.2021)

אפשר להוסיף טימין?

מתכונים ב-10 דקות (21:27 8.04.2021)

היי אסנת,
אפשר😊

מורן (23:41 8.12.2020)

הכנתיי ויצאא מדהייםם ללקק את האצבעות
תודה לך אפרת:)

מתכונים ב-10 דקות (10:44 9.12.2020)

שמחה לקרוא שאהבת מורן,
יום נפלא🌸

קותי (12:41 3.08.2020)

האם יש אפשרות לקצר את זמן האפייה ע”י העלאת המעלות או מצב טורבו?
תודה ענקית
על כל המתכונים .

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:32 3.08.2020)

טורבו בכל האפיה יכול לייבש את העוף לכן אני ממליצה לאפות על חום עליון ותחתון לפחות 45 דקות ואח”כ אפשר לשים על טורבו במשך 15-20 דקות. חשוב רק לעקוב שזה לא נשרף.

לילי (23:50 2.08.2020)

הי, אני רוצה להכין רק את העוף, בלי תפו”א, האם וכמה לשנות את זמן האפייה? תודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:13 3.08.2020)

אין שינוי בזמן האפיה.

שירה (09:36 20.07.2020)

הי תודה על הכל
מה אפשר לשים במקום אבקת מרק

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:34 20.07.2020)

כחצי כפית מלח.

בב (10:28 18.06.2020)

היי,
אפשר לשים קישואים במקום תפוחא?
אם כן כמה?טנקס:)

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:52 18.06.2020)

כן. אפשר לשים כ-3 קישואים בינוניים.

אביגיל (01:33 8.05.2020)

מגרה..גיוון מיוחד לכבוד שבת
תודה אפרת!
הכפלתי את הכמות של הרוטב ובישלתי קצת את התפו\”א קודם
כך שזה קיצר לי את הזמן אפיה לשעה ועשר דקות(על 200 מעלות)

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:22 8.05.2020)

מעולה 😍
תודה אביגיל

נילי (19:59 29.03.2020)

עשיתי רק תפוחי אדמה ויצא מעולה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:56 29.03.2020)

שמחה לשמוע 🙂

זוהר (22:03 22.03.2020)

יצא מ ד ה י ם ! טעים טעים טעים תודהה !!!!! 3>

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:22 23.03.2020)

שמחה לשמוע 🙂

זוהר (19:39 18.03.2020)

אפשר במקום פטרוזיליה וכוסברה מיובש לשים טרי ? אם כן , כמה לשים?תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:30 18.03.2020)

אפשר לשים רבע כוס עלים קצוצים דק מכל סוג.

רונית (05:47 15.03.2020)

תודה רבה על עוד מתכון אליפות!
אני צמחונית והכנתי בדיוק לפי המתכון. בעלי והילדים ליקקו את האצבעות…

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:32 15.03.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה רונית

תהילה (12:47 1.12.2019)

מושלם!!
קל, מהיר הכנה וטעים ממש!
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:07 1.12.2019)

שמחה שאהבת 🙂

מרים (22:12 13.08.2019)

הכנתי ויצא מעולה! נכנס לרשימת המתכונים
תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:28 13.08.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה מרים

אוקן (12:51 19.06.2019)

היי,
אפשרת להשרות בבלילה ללילה שיספוג טעמים ולהכין למחרת?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:58 19.06.2019)

כן.

ליבי (11:46 18.06.2019)

הי,
האם אפשר לשים אבקת שום במקום השום הרגיל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:09 18.06.2019)

אפשר לשים כפית שטוחה אבקת שום.

אילה (23:57 30.04.2019)

היי אפרת,
הכנתי היום את העוף יצא מעולה- בעלי ממש אהב והיה בבית ריח מדהיםםםםםםםםם
אני חייבת להגיד לך שמאז שהכרתי את האתר שלך אני לא עוזבת אותו וכל דבר שרוצה להכין, מסתכלת מה יש לך להציע.
בזכותך אני אוהבת את המטבח ומקבלת המון מחמאות:):):)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:06 1.05.2019)

תודה אילה, כיף לשמוע ❤️

רותי (14:44 28.02.2019)

מתכון אלוף!
הכפלתי את כמות התיבול כי אוהבים אצלי טעמים מודגשים ויצא מדהים!
התבנית נגמרה לפני שהספקתי לצלם…
תודה לך!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:55 28.02.2019)

שמחה לשמוע!
תודה רותי 🙂

ענת (22:08 31.01.2019)

הכנתי רק את תפוחי האדמה בלי העוף (מניסיון קודם יוצא גם טעים)
רק שהפעם אין לי אפשרות לחמם בתנור, אפשר לטגן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:38 31.01.2019)

היי ענת,
אפשר להכין במחבת רחבה או סיר סוטאז עם מכסה על אש בינונית-נמוכה ולבשל עד לריכוך. חשוב שיהיו עם ציפוי שאינו נדבק.

חני (09:25 13.12.2018)

תודה רבה על המתכונים הנפלאים!
על איזה מצב צריך לכוון את התנור?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:40 13.12.2018)

חום עליון וחום תחתון.

דוד כחלון (13:11 28.11.2018)

שלום רב יש לי שאלה בקשר ליחס שבין המים לאורז וגם האם אפשר מתכונים ללא אבקת מרק כי אני חולה סכרת תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:13 28.11.2018)

היי דוד,
על כל כוס אורז לבן יש לשים כוס וחצי מים רותחים. מצורף מתכון לאורז לבן.
בכל המתכונים אפשר לוותר על אבקת המרק ולשים יותר מלח לפי הטעם. גם במתכון הזה.

Lea_s (21:19 31.10.2018)

פשוט וואו של טעמים…
תודה 😊

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:40 31.10.2018)

שמחה שאהבת 🙂

אלה (21:49 14.10.2018)

מאוד רוצה להכין את המתכון הזה ויש לי כמה שאלות כי אני חדשה במטבח:
1. שום אפשר כתוש מצנצנת – לא יפגע בטעם?
2. כמה זה מעט מלח ומעט פלפל?
3. אם במקום שלוש תפוחי אדמה מתכוונת לשים שש איך זה משפיע על כמויות השמן, שום, אבקת מרק, כורכום, פטרוזיליה, מלח ופלפל?
4. יש משהו שנקרא זרעי כוסברה טחונה, האם זאת הכוסברה שהתכוונת אליה?
5. אם הרבה פעמים העוף יוצא לי יבש ולא עסיסי האם יש טעם לכסות בנייר כסף ואם כן כמה זמן לאפות איתו וכמה בלעדיו? או שעדיף בלי?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:25 15.10.2018)

1. אפשר.
2. כרבע כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור.
3. תגדילי רק את הכמויות האלה: 5 כפות שמן זית/קנולה, 5 שיני שום כתושות, כף ושליש אבקת מרק (ביתר החומרים אין שינוי בכמות).
4. לא. הכוונה לעלי כוסברה מיובשים (לא לזרעים).
5. אפשר לכסות בנייר כסף ולאפות כשעה וחצי ואח”כ להסיר את הנייר ולאפות עוד כחצי שעה עד שהעוף יקבל צבע יפה.

רננה (19:50 10.10.2018)

הי! יעבוד גם עם בטטה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:11 10.10.2018)

כן. כדאי לוותר על הכורכום.

מזל (12:01 5.10.2018)

היי אפשר להכין את התבשיל על הגז?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:16 5.10.2018)

כן אפשר.
מומלץ לטגן קצת בצל לפני. את תפוחי האדמה עדיף לחתוך לקוביות גדולות.

אורטל (16:30 30.09.2018)

האם ניתן להכין עם פטרוזיליה וכוסברה טריים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:39 30.09.2018)

אפשר לשים רבע כוס עלים קצוצים דק מכל סוג.
חג שמח 🌺

אורטל (20:22 30.09.2018)

תודה רבה על התשובה המהירה!
יצא מצוין!! הכל התחסל!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:34 1.10.2018)

שמחה לשמוע 🙂

יהודה (20:40 27.09.2018)

היי אפרת! האם ניתן להוסיף תפוח אדמה רביעי? או שזה ייבש את כל העסק

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:30 28.09.2018)

כן אפשר.

מלי (14:40 20.09.2018)

עוד מתכון מצויין שניסינו ונכנס לתפריט הקבוע שלנו… תודה רבה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:45 20.09.2018)

שמחה לשמוע!
תודה מלי 🌺

נעמה (09:25 31.08.2018)

בוקר טוב,
האם צריך להוריד את העור או שאופים את זה עם עור העוף?
תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:31 31.08.2018)

עם העור. הוא שומר על עסיסיות העוף.

יפית (11:29 1.08.2018)

היי אפרת שוב אנהכנתי היום לחמניות המבורגר מהרשת, יצא ממש מוצלח, אשמח לשתף אותך, מה שכן אני לא כל כך יודעת להכין קציצת המבוגרגר, אשמח למתכון

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:58 1.08.2018)

היי יפית,
ניסית להכין את המתכון של ההמבורגר מהאתר?

יפית (15:31 1.08.2018)

את מדהימה כל פעם מחדש, אגש מחר לאטליז, איזה בשר לרכוש? וגם האם יש מתכון קליל למיונז או קטשופ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:40 1.08.2018)

אני ממליצה על בשר אונטריב. אם במקרה אין להם אז ניתן לרכוש צלעות בקר או צוואר ולהוסיף לבשר 10% שומן כבש.
מומלץ לבקש מהקצב שיטחן לך את הבשר פעם אחת בלבד (יש כאלה שמעבירים במכונה פעמיים).
אין לי מתכון לקטשופ או מיונז, מקווה להעלות בהמשך.. 🙂

יעל (07:22 26.07.2018)

היי, יצא מהמם תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:15 26.07.2018)

תודה יעל, שמחה לשמוע 🙂

ענת (16:59 25.07.2018)

היי אפרת,
נראה מתכון מעולה.
יש צורך לשטוף את חלקי העוף במים רותחים לפני ההכנה? כדי להיפטר מלכלוך…

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:04 25.07.2018)

היי ענת,
אין צורך, הצלייה בתנור משמידה את כל החיידקים.

אודליה (00:03 25.07.2018)

היי אפרת, וואו זה נראה מעולה!! ממש מגרה! יש לי 2 שאלות: מה הסיכויים שהתבשיל ישרוד לילה במקרר ואז חימום על הפלטה בשבת? ומה אפשר לשים במקום אבקת מרק (תמיד בראש שלי להכין את המתכון שלך אבל לא מגיעה לזה משום מה!). תודה רבה ולילה טוב 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:12 25.07.2018)

היי אודליה,
אם רוצים להכין מראש ולשמור במקרר חשוב שיהיו מספיק נוזלים. אני ממליצה להוסיף בסביבות חצי כוס עד כוס מים לתבנית.
אפשר לוותר על אבקת המרק ולשים יותר מלח (בסביבות כפית שטוחה).
יום מקסים 🙂

אודליה (23:13 28.07.2018)

היי אפרת – הכנתי אתמול ובמקום אבקת מרק, שמתי כפית שטוחה מלח וכפית שטוחה חוויג’ למרק ויצא מעולה!! תודה רבה ושבוע טוב 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:41 29.07.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ושבוע נפלא!

שלומית (22:54 24.07.2018)

אין צורך להוסיף נוזלים?
העוף עלול להתייבש

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:05 25.07.2018)

היי שלומית,
העוף עצמו מפריש נוזלים במהלך האפיה. בכל אופן אפשר להוסיף לתבנית קצת מים.
יום נפלא 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.