זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 90 דקות

סוג: בשרי

רכיבים

7-8 חלקי עוף (שוקיים, ירכיים, כנפיים)

3 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות

חצי כוס מים

תיבול זעתר: 5 כפות שמן זית, כף סילאן, 4-5 שיני שום כתושות, 2 כפיות תבלין זעתר, כפית שומשום (לא חובה), חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן ההכנה

– מערבבים בקערית את חומרי התיבול.

– מניחים בתבנית את חלקי העוף ותפוחי האדמה. יוצקים מעל את הרוטב ומתבלים באופן אחיד.

– מוסיפים לתבנית חצי כוס מים ומכניסים לתנור שחומם ל180 מעלות במשך שעה וחצי.

הפעל טיימר (90 דק’)
+
טיימר פועל
ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
מתכון ללחם ללא גלוטןמתכון ללחם ללא גלוטן
קיש פטריות ללא גלוטן קיש פטריות ללא גלוטן
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
$ נועה (16:05 26.01.2022)

שלום אפרת!
תודה על המתכון,הכנתי לארוחת צהריים וכולם אהבו!
התיבול מזה טעים!!!!!
נידלקת!
ביזכותיך רכשתי ביטחון במיטבח ועכשיו אני מכינה גם ארוחות צהריים!
תודה רבה לך!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:29 26.01.2022)

שמחה מאד שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף🌺

avatar
אלה (18:10 19.01.2022)

היי אפרת, תודה על המתכון.
כמה שאלות של בשלנית מתחילה:
1. התפוחי אדמה – לאיזה גודל לחתוך אותם? מניחה שצריך לקלף אותם לפני?
2. המים – הם בטמפרטורת החדר?
3. אם מגדילה קצת את הכמות ובהתאם רת התיבול – מה קורה לזמן האפייה? לא משתנה?
המון תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:46 19.01.2022)

1. אם את משתמשת בתפוחי אדמה רגילים (ולא קטנים המיועדים לשימוש כולל הקליפה) יש לקלף ולחתוך לקוביות בינוניות. הגודל לא קריטי
2. אפשר מים קרים או חמים- לא משנה.
3. זמן האפייה עשוי להתארך בדקות בודדות, לא מעבר.

avatar
רות (22:28 16.01.2022)

כפי שייעצת היות והכנתי את העוף ללא העור כיסיתי את התבנית לשעה ובחצי השעה האחרונה הסרתיו. ליקקנו את האצבעות קל וטעים המון תודות
רות מאנגליה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:56 17.01.2022)

שמחה מאד שיצא מוצלח! תודה על השיתוף🌺

avatar
עדי (13:02 31.12.2021)

איזה תיבול מגניב, עפתי על זה!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:16 31.12.2021)

איזה כיף שאהבת! תודה ששיתפת❤

avatar
[email protected]ֿ (11:02 31.12.2021)

הי אפרת
אם אני מכינה ללא עור לכסות עם נייר כסף?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:49 31.12.2021)

היי,
כן, רצוי(:
לאחר כ-50 דקות אפייה תמשיכי לאפות ללא כיסוי.

avatar
מרים אלוני (19:30 30.12.2021)

היי אפרת אהובה
קודם כל המתכונים שלך מושלמים!!אין עלייך.❤
למי שלא אוהב לא סילאן ולא דבש..?מה כדאי במקום?תודה רבה !!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:13 30.12.2021)

היי מרים,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים(:
אפשר לוותר על הסילאן/דבש, אבל רצוי שלא- הם מוסיפים מאד.

avatar
ברוריה (10:50 30.12.2021)

היי אפרת, האם לכסות את התבנית או להשאיר פתוח? תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:07 30.12.2021)

היי,
אין צורך לכסות🙂

avatar
ברכה (10:32 30.12.2021)

היי אפרת,

האם צריך לכסות את התבנית?

תודה על כל המתכונים המוצלחים.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:56 30.12.2021)

היי, אין צורך לכסות🙂

avatar
תהילה (10:04 30.12.2021)

מה את ממליצה במקום סילאן? דבש או לוותר על זה…?
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:16 30.12.2021)

היי, אפשר לשים כף דבש במקום🙂

avatar
תהילה (15:56 30.12.2021)

וואו, עוד לא טעמתי, אבל מריח מעולה!
תודה אפרת על המתכונים כל חמישי בבוקר… לא מתחילה בישולים בלי לראות קודם מה חדש 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:38 30.12.2021)

שמחה מאד שיצא מוצלח! תודה שחזרת לשתף❤

avatar
Havh Fradel (09:36 30.12.2021)

היי
יש לי רק טוסטר אובן ומשום מה כשאופה בו עוף ותפו”א, גם אחרי שעתיים התפו”א לא רך מספיק.
יש לך רעיון מה אפשר לעשות?
אולי לבשל קודם את התפו”א חצי בישול?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:31 30.12.2021)

היי,
כן, לבשל את תפוחי האדמה עד לריכוך לפני כן זה פתרון מצוין🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות