זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15 דקות
מס’ מנות: 8-10 מאפינס
סוג: פרווה
תבנית מאפינס או תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
2 ביצים
שליש כוס (66 ג’) סוכר
שליש כוס (66 ג’) שמן
4 כפות מלאות ממרח תמרים (הכוונה לממרח תמרים ולא לסילאן).
חצי כוס (120 מ”ל) מיץ תפוזים מבקבוק לשתיה קלה (אפשר לשים במקום חצי כוס מים חמים)
כוס (140 ג’) קמח תופח (או כוס קמח רגיל + כפית מלאה אבקת אפיה)
חצי כפית (2.5 ג’) אבקת קינמון
3/4 כוס (75 ג’) אגוזי מלך קצוצים
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס/ אינגליש קייק.
-מערבבים בקערה (בעזרת מטרפה/כף) את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן וממרח תמרים ומערבבים עד לתערובת אחידה. מוזגים מיץ תפוזים ומערבבים. מוסיפים את הקמח התופח ואבקת הקינמון ומערבבים קלות (אין לערבב יותר מידי). מוסיפים את האגוזים ומערבבים ערבוב קל (מומלץ להשאיר מעט אגוזים לפיזור מעל העוגה).
-יוצקים את הבלילה לתבנית מאפינס משומנת בגובה 3/4 מהשקע (ניתן לפזר מעל מעט אגוזים לקישוט) ואופים בתנור כ-15 דקות, עד שקיסם יוצא יבש. אם מכינים בתבנית אינגליש קייק אחת, זמן האפיה מתארך ל 25-30 דקות.
*הערה: אם משתמשים בקמח רגיל + אבקת אפיה יש לערבב אותם קודם בנפרד ואז להוסיף לבלילה.
עוגה קלה, מהירה והכי חשוב טעימה, שמתי 4 תמר מג’הול רכים, יין אדום יבש, הסוכר מיותר כי יש את המתיקות של התמרים ובמקום מיץ תפוזים שמתי תה פירותי שנותר בקומקום.
תודה על עוד מתכון מנצח
מעולה🙂
תודה לך על השיתוף!
שלום
האם אפשר להוסיף קוקוס לבלילה? אם כן, מה הכמות הרצויה?
תודה 🙂
היי
ניתן להוסיף שליש כוס קוקוס(:
צריכה לדעת מה מתאים לתבנית עגולה בקוטר 22.5 ס”מ?
תודה רבה.
תכפילי כמויות פי 2. אם תראי שהבלילה בכמות גדולה קצת יותר מהדרוש תוכלי לאפות את יתר הבלילה בתבנית מאפינס או שניים.
היי
אפשר שקדים טחונים במקום אגוזים?
היי,
אפשר(:
תודה 😘.
המתכונים שלך מעולים!
שמחה לשמוע❤
היי
אפשר להשים אגוז שלם מעל כל מאפינס
כן, בהחלט(:
לפני האפייה כן?
ואין צורך בקימוח נכון?
כן, ואין צורך לקמח.
יצא טעים אבל במרקם פאג׳י – כך אמור להיות? אם לא מה יכולה להיות הסיבה
היי רוני,
העוגה אכן רכה יחסית מבפנים, אם מעדיפים אותה פחות לחה אפשר לאפות עוד כמה דקות😊
העוגה המנצחת היום ב🇺🇸במקום אגוזים שלא היו.. הוספתי 2 בננות מעוכות+צמוקים+תמרים קצוצים. תודה האתר ואת מצילה אותי כאן.
וואו יצא לך מושלם! איזה כיף שאהבת את המתכון❤
כל פעם שעשית זה היה לכל המשפחה פלוס 3 ושתי פעם אחת קמח לבן וזה לא יצא טעים בכלל עדיף קמח מלא מאשר לבן טעים ובריא ואני רוצה לשאול עם אפשר לשים שמנת להקצפה
אני מניחה שאפשר לשים במקום המיץ אבל לדעתי עם מיץ יותר טעים (ובריא 🙂 )
תודה רבה!!
עשינו עכשיו שלוש עוגות שלך רצוף והכל יצא מצויין!!!
שמחה לשמוע ❤️
אפרת המקסימה!אפשר לשים טחינה גולמית במקום שמן?כמה לשים?הילד מאוד אוהב ורוצה לעשות בריא יותר.
מומלץ לשים לפחות רבע כוס שמן ואת היתר להשלים בטחינה גולמית (כ- 2 כפות), אחרת לדעתי זה ייצא קצת יבש.
אפרת המקסימה!הכנתי עם ממרח תמרים שהכנתי בעצמי,בלי סוכר וחצי כוס קמח מלא וחצי קמח קמח לבן.יצא ממש מוצלח!הפעוט שלי חיסל 4 מאפינס אחד אחרי השני וביקש…עוד!!!תודה רבה!
שמחה לקרוא שאהבת שרון❤️❤️
אפשר לשים קמח מלא עם כפית אבקת אפייה?רוצה שיהיה בריא יותר
כן שרון 🙂
אפרת המקסימה!אפשר לשים מיץ תפוזים סחוט טרי? אפשר גם לשלב חתיכות תמרים מג’הול?רוצה להכין לפעוט הקטן שלי והוא מאוד אוהב תמרים.תודה רבה!
היי שרון 🙂
אפשר לשים תפוזים סחוט ואפשר לשלב מג’הול 🙂
בהצלחה!
יום נפלא❤️
יצא מאד טעים , תודה. במקום אגוזים, שמתי תבלין מוסקט, לטובת הוריי המבוגרים שהאגוזים נתקעים להם בשיניים ^_^
תודה שחזרת לעדכן 🙂
רוצה להוסיף סודה לשתייה בכדי שהעוגה תצא יותר רכה ואוורירית. מה דעתך, יש צורך?
אפשר להוסיף חצי כפית אבקת סודה לשתיה אבל יש להשתמש במרכיב חומצי כדי שיעבוד כמו מיץ תפוזים.
האם אפשר להשתמש בקמח מצה על מנת שהעוגה תהיה כשרה לפסח?
לא יודעת, לא ניסיתי.
אפשר להוציא צימוקים
כן, אפשר להוסיף לבלילה כשליש כוס צימוקים.
שלום אפרת!
שאלה- הייתי באיזה אירועה והיה שם כמו עוגיות תמרים אבל רק תמרים עם פיצוחים זה היה ניראה כמו שהכינו את זה רולדה וחתכו אותם עיגולים עיגולים בצורה שראו את האגוז לוז למשל ושאר הפיצוחים יפה בתוך התמר את מבינה למה הכוונה? אשמח למתכון כזה אם יש לך
אני מכורה לאתר שלך התחברתי מאוד לסיגנון המתכונים ואין יום שאני לא באתר תודה רבה רבה על הכל.
היי הודיה,
אני יודעת למה את מתכוונת אבל אין לי מתכון. אשתדל להעלות בהמשך.
יש מתכון לכדורי תמרים שמזכירים את הטעם 🙂
בוקר טוב
האם אפשר לוותר על האגוזים? כי אני רוצה לתת לילדים. ואם לא מה אפשר במקום?
אפשר להכין בלי האגוזים.
היי אפרת,
האתר שלך מעולה! תבורי!
מה העלויות לתבנית מספר 28?
תודה דליה 🙂
הכוונה לתבנית 28 חד פעמית נמוכה או תבנית 28 רגילה נשלפת?
נראה מעולה! תודה
כן,חום עליון ותחתון ,במרכז התנור,תבנית אינגליש קייק חד פעמית…
אז נראה שעשית הכל כמו שצריך. אולי היה צריך לתת לה עוד כמה דקות בתנור.
היי,העוגה יצאה ממש טעימה( הכנתי באינגליש קייק),180 מעלות,32 דקות.בדקתי עם קיסם באמצע ויצא יבש אך לאחר החיתוך יש הרבה חלקים באזור התחתון שהמלית של התנאים כאילו לא נאפתה.אשמח לעזרה.
היי מור,
מוזר כי ממרח התמרים לא אמור להיות מורגש כי הוא מעורבב עם הבלילה ונאפה כחלק ממנה.
אפית בחום עליון וחום תחתון? העוגה היתה מונחת במרכז העוגה? השתמשת בתבנית חד פעמית או תבנית אחרת?
ערב טוב!
אין ברשותי ממרח תמרים. אלא תמרים מיובשים, רגילים. אפשר אכשהו להשתמש בהם? להפוך אןתם לממרח או משהו כזה?
תודה!!!
היי אילנה,
אין לי מתכון מדויק לממרח תמרים. בגדול אפשר להשרות תמרים מגולענים עם כחצי כוס מים רותחים במשך כמה דקות ואז לטחון במעבד מזון עד למחית.
האם אפשר לוותר על הסוכר לחלוטין לדעתך?
יש להניח שזה יהיה במתיקות מאוד מאוד מעודנת. עניין של טעם 🙂
שלום רב
תודה על האתר המקסים ועל המתכונים הנפלאים
אני רוצה להכין את העוגה ללא גלוטן במה אפשר להמיר את הקמח
תודה
היי,
אפשר להשתמש בתערובת קמחים ללא גלוטן (כמו קמח תמי או כרגיל) ולשים כוס קמח + כפית אבקת אפיה.
אני מניחה שאפשר גם לשלב שני שליש כוס קמח קונדיטור + שליש כוס קמח אורז + כפית אבקת אפיה.
אני יכולה להשתמש בקמח מלא? העוגה לא תצא דחוסה?
היי דורין,
אם יש לך קמח כוסמין מלא אז אפשר לשים כוס קמח + כפית אבקת אפיה.
אם זה קמח מלא רגיל מומלץ לשלב חצי כוס קמח מלא עם חצי כוס קמח לבן כדי שהמרקם לא ייצא דחוס מידי. כמובן שיש להוסיף גם כפית אבקת אפיה.
אפשר להכין את זה עם תמרים ללא חרצנים שקונים בחבילה אחת?
היי לילך,
עדיף להשתמש בממרח תמרים מוכן. אם אין לך אני חושבת שאת יכולה לטחון את התמרים ולהוסיף כמה כמות סילאן כדי שהתערובת תתרכך.
מה הכמות לתבנית מרובעת 26?
היי רונית,
הכוונה לתבנית מרובעת בגודל 26X26?
היי רוצה להכין היום את העוגה ואני שואלת האם ניתן להחליף את הקמח בקמח כוסמין ובאיזה מידה מול קמח רגיל
תודה רבה
היי זהבה,
אפשר באותו יחס של קמח רגיל. יש להוסיף כפית מלאה אבקת אפיה.
תתברכי בכל טוב! אין על המתכונים שלך מדויקים ומצליחים אחד אחד…! יצא כ”כ יאמי ואוורירי, איזה סיפוק… המון המון תודה
שמחה לשמוע!
תודה יעקב ושבת שלום 🙂
תקשיבי זה אחד המתכונים הכנתי אתמול בערב ובעלי לא גמר להחמיא כמה שזה טעים.. והתבנית חוסלה… עכשיו הכנתי כמות כפולה. אין על האתר שלך תודה תודה תודה
אני שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
אם אני רוצה ב2 אינגליש קיק להכפיל כמויות?
כן
הי אפרת,אפשר מתכון לכמות של 3/4 אינגלייש קייק ?תודה
היי שירן,
ביצה גדולה
רבע כוס סוכר
רבע כוס שמן + כף שמן נוספת
3 כפות מלאות ממרח תמרים
שליש כוס מיץ תפוזים מבקבוק לשתיה קלה
3/4 כוס קמח תופח (או 3/4 כוס קמח רגיל + 3/4 כפית אבקת אפיה)
שליש כפית אבקת קינמון
חצי כוס אגוזי מלך קצוצים
יצא סוף מדהים!!!
האם אפשר להוסיף קצת סודה לשתיה שיצאו מעט כהות יותר אם כן מספיק קורט?
היי שירן,
את יכולה להוסיף חצי כפית שטוחה.
היי אפרת,
מה לגבי להכין את זה כעוגה?
(אם אני בקונספט של לקצר תהליכים…)
תודה!
כן, אפשר להכין את העוגה בתבנית אינגליש קייק או עגולה קטנה בקוטר 20.
חג שמח ושנה טובה 🙂
הי אפרת, הכנתי את העוגה והיא יצאה טעימה מאוד! תודה רבה לך על מתכונים נפלאים וטעימים! שאלה לי אליך:האם אפשרי שאת המתכונים שצרפתי למחברת המתכונים הם ישלחו לי למייל? אלפי תודות ושבוע טוב
היי ענבר,
שמחה שהעוגה יצאה טעימה 🙂
כרגע אין לי אפשרות לשלוח מתכונים מהמחברת האישית למייל אבל אני אברר אם ואיך ניתן לעשות זאת ואעדכן אם כן.
שבוע טוב!
בס”ד
אפרת
האתר שלך פשוט מווווושלם
קיבלת סיעתא דשמיא ממש
ברוך השם
אחת כמוני שכל כך לא אהבה את המטבח פתאום מבשלת ואופה והכל טעים ובקלות! בזכותך!
תודה רבה לך
בס”ד
שיניתי קצת את הכמויות שיהיה יותר בריא וגם אני אוהבת עוגות מקמח מלא אך בזכות המתכון שלך ידעתי מה עושים עם ממרח תמרים ויצא מדהים! בזכותך אני מקבלת המון מחמאות 😉 אתר נפלא!!!
תודה רבה אפרת 🙂
איזה כיף לשמוע! תודה הילה 🙂
היי.
אין לי ממרח תמרים.
אפשר להשתמש בתמרים רגילים, אם כן כמה ואיך?
היי שיר,
אני חושבת שאת יכולה להוציא מהתמרים את הגרעינים ולהשרות את התמרים במים רותחים כחצי שעה. לאחר מכן לטחון במעבד מזון או במוט בלנדר ידני עד למרקם של ממרח. אני חושבת שכדאי להוסיף לתערובת כפית סילאן אם יש לך.
בהצלחה 🙂
תודה:)
אשמח לדעת כמה תמרים צריך?
אני מניחה שבסביבות 10 תמרים. תלוי בגודל שלהם.
תודה רבה 🙂
נשמע מתכון מעולה וקל!:-)
מתחשק לי מאוד לנסות, אך יש לי שאלה:
האם אפשר להכין את העוגה בלי האגוזים? (אני רוצה להכין אותה לילדים קטנים וחוששת מהאגוזים שיש בפנים….)
כן הודיה, את יכולה לוותר כל האגוזים.
יום מעולה וחג שמח 🙂
וואו תשמעי יצא מעולה !
תודה על המתכון , הכנתי עם מים חמים המקום המיץ תפוזים ואפיתי 6 דקות בתבנית מאפינס של המולטי קייק .
מעולה 🙂 שמחה שיצא טעים.
תודה על העדכון!
היי
נשמע מעולה, במה אפשר להחליף את 2 הביצים ??
אם ניתן להחליפם זו תהפוך לעוגה טבעונית – וזה יהיה מעולה !!!
תודה רבה
היי,
לא ניסיתי אבל יכול להיות שאפשר להמיר בחצי כוס רסק תפוחים.
אם תנסי אשמח לעדכון איך יצא 🙂
פורים שמח!
אני רוצה להכין את העוגה לשבת אבל הזמן היחיד שיש לי הוא ביום רביעי, האם זה יישאר טרי עד שבת או שאפשר ועדיף להקפיא ובשבת להפשיר?
תודה רבה!
היי,
אני ממליצה להקפיא ולהפשיר בשבת.
אפשר להקפיא ולהפשיר בדיוק אותו הדבר נשאר טרי
ממש טעים אין מלים מתכון מועלה!!!
שמחה לשמוע!
תודה הדס ויום נפלא 🙂
התערובת יוצאת קצת עם גושי קמח זה בסדר?
אפשר בכל זאת להקציף או שזה הורס את המרקם?
היי אלינור,
עדיף לא לערבב יותר מידי את הקמח גם אם יש מעט גושים אחרת מרקם העוגה עלול להיות דחוס ופחות אוורירי.
תעבירי את הבלילה לתבנית כמו שהיא והכניסי לתנור.
בהצלחה 😉
אוקיי תודה רבה!
יצא טעים! מתכון פשוט וקל!
שלום אפרת,
אינני מבינה מדוע רשמת חצי כוס מיץ תפוזים מבקבוק שתיה קלה,
ולא מיץ תפוזים טבעי, יש לזה סיבה?
תודה על המתכונים המעולים והקלים שלך
היי גילת,
הסיבה היא שהטעם של מיץ התפוזים מבקבוק לשתיה קלה הוא עדין וחלש יותר ובמקרה הזה זה מצוין שזה כך 🙂
כמובן שאין בעיה להשתמש במיץ תפוזים טבעי רק כדאי למהול אותו במעט מים כדי שטעם של התפוזים לא יהיה חזק מידי (לדוג’ לסחוט בין רבע לשליש כוס תפוזים ולהשלים במים עד לחצי כוס).
המשך יום נפלא!
היי אפרת, יש עדיפות לסוג מסויים של סוכר? תודה
לא אורין, אפשר להשתמש בכל סוג של סוכר שיש לך.
בהצלחה 😉