זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30-35 דקות
סוג: פרווה
תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
2 ביצים
חצי כוס (100 ג’) סוכר
שליש כוס (65 ג’) שמן
חצי כפית (3 מ”ל) תמצית וניל
רבע כוס (60 מ”ל) מים
כוס (100 ג’) קמח שקדים
2 כפות (20 ג’) אבקת קקאו
כפית שטוחה (4 ג’) אבקת אפיה
שליש כוס (30 ג’) קוקוס
ציפוי: 50 גרם שוקולד מריר + כף שמן + כף מים
אופן הכנה:
-מחממים תנור מראש ל175 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-מערבבים בעזרת כף או מטרפה ביצים עם סוכר. מוסיפים שמן, תמצית וניל ומים ומערבבים.
-בקערה נפרדת מערבבים את קמח השקדים, קקאו, קוקוס ואבקת אפיה. מוסיפים לתערובת הנוזלים ומערבבים קלות עד לאיחוד חומרים.
-יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת ומכניסים לתנור למשך 30-35 דקות, עד שקיסם שננעץ יוצא יבש.
-בינתיים מכינים את הציפוי: מניחים בקערית את קוביות השוקולד עם כף מים וכף שמן וממיסים כ-15 שניות במיקרוגל. מוציאים ומערבבים לתערובת חלקה. יוצקים את הציפוי על העוגה כ-5 דקות לאחר שיצאה מהתנור.
- עוגת שכבות שקדים וקצפת |
- עוגת שמרים פרווה |
- עוגת שוקולד עסיסית |
- עוגת תפוזים אוורירית |
- עוגת פצפוצי שוקולד |
- עוגת תפוחים מעלפת
האם יש אפשרות לאפות את העוגה בטוסטר אובן טורבו? ואם כן על איזה חום ?
היי האם אפשר להחליף את הסוכר הרגיל לסוויטנגו ? תודה על המתכונים הנהדרים שלך.
כן אפשר באותו יחס.
לגבי טוסטר, לא חושבת שכדאי בטורבו, אלא בתוכנית אפיה רגילה (חום עליון ותחתון)
שכחתי את המים, והעוגה בתנור
כמה נורא זה?
המים מוסיפים רכות ויותר עסיסיות לעוגה.
מקווה שייצא טוב גם בלי זה. תעדכני
יצא קצת יבש, זה אמור להיות עוגת יום הולדת, אני מתכננת לצפות בשוקולד ולקשט
נראה לך זה מספיק או שכדאי להכין חדשה?
אולי תנסי להרטיב אותה קצת
תחממי על הגז רבע כוס מים עם 2 כפות סוכר עד שזה מומס ומסמיך מעט (5-7 דקות) ותשימי עם כף על העוגה באופן אחיד.
ממליץ לוותר על הסוכר, זה מספיק מתוק גם בלי
יצא מצויין, הכנתי בקפקייקס. יוצא אורירי כמו סופלה. ממליץ להכניס גרידת תפוז. אפשר גם בלי קוקוס אבל זה מוסיף. לא להגזים באפיה. לקפקייקס אפיתי כ 24 דקות. זהו מתכון קל טעים מאד ואני מסיר את הכובע לבעלת המתכון
תודה שחזרת לשתף🙂
אפשר להכין בלי קוקוס? צריך להשלים את כמות הקוקוס בקמח שקדים?
אצלנו לא אןהבים
כן, שימי רבע כוס קמח שקדים במקום.
תודה על התשובה המהירה, אפרת
אפשר בלי קוקוס, שכחתי וזה יצא מצויין
הכנתי את העוגה. בלי קוקוס.
הנכדים (5-7) אהבו מאוד ודרשו לקחת את שנשאר הביתה.
דווקא לי לא היה מספיק מתוק.
ודרך אגב, אצלי האפיה לקחת יותר זמן.
העיקר שהצליח.
מכניסה את המתכון לרפרטואר הקבוע. תודה
תודה שחזרת לעדכן❤️
היי אפרת,
בשביל שייצא באותן כמויות, באיזה גודל תבנית עגולה לעשות את העוגה? האם זמן האפייה יהיה זהה?
תודה(:
את הכמות שבמתכון אפשר להכין בתבנית עגולה קטנה בקוטר 20.
אין שינוי בזמן האפיה.
הכנתי את העוגה כסופלה, יצאו לי עשר כוסות בערך מכמות אחת
יצא מעולה, תודה רבה!!
תודה שחזרת לשתף💜
הי,
יש לי חצי כוס של קמח שקדים, יש מוצר חילופי? קוקוס אפשרי? או אגוזים גרוסים? תודה רבה
אני חושבת שאפשר לשים חצי כוס אגוזים גרוסים.
העוגה מושלמת!! מכינה אותה שוב ושוב במיוחד בפסח. תודה רבה אפרת יקרה
תודה תהילה💜
בוקר טוב ושבת שלום אפרת:)
אם אשנה פה לכוס קמח רגיל או חיטה מלא שזה 140 גרם האם כל הרכיבים האחרים ישארו אותו דבר?
היי חיים,
עם קמח מלא זה ייצא דחוס מידי. עדיף קמח לבן (140 ג’).
אם אתה שם קמח לבן תגדיל את כמות המים ל 2/3 כוס.
יש לי קמח חיטה מלא אין לי קמח לבן אז מה בכל זאת ישתנה?
מבחינת הכמויות הכוונה
כוס קמח מלא זה 125 גרם. גם אז שים 2/3 כוס מים.
אבל קח בחשבון שזה ייצא קצת דחוס וכבד, מבחינת מרקם. בגלל הקמח.
2/3 כוס לפי הכמויות זה 160 מ”ל
נכון
125 גרם קמח
160 מ”ל מים
שבוע טוב אפרת:)
אם רוצה לעשות 150 גרם קמח חיטה מלא אז גם 175 גרם הכוונה להוסיף עוד 25 כמו שכתבת לי והאם הרכיבים האחרים נשארים אותו דבר? מבחינת הכמות בדרך כלל אני עושה 150 גרם
שבוע טוב:)
יצא לך כבר להכין את העוגה הזו עם 150 גרם קמח מלא? כי לדעתי זה לא ייצא מוצלח.
שים לב שכמות המים היא לא בגרמים אלא במ”ל (זה שונה לגמרי). את המים לא מודדים במשקל אלא בכוס מדידה.
יש במשקל מטבח גם מ”ל
מעולה
האם אפשר להחליף את הקמח בקמח שקדים ומה היחס??
היי נעמי,
המתכון כבר עם קמח שקדים.
או שהתכוונת להחליף לקמח רגיל? אם כן אז אפשר לשים כוס קמח רגיל ולהגדיל את כמות המים ל2/3 כוס.
בוקר טוב אפרת: )ושבת שלום
כוס קמח כמה זה יוצא? יש לי משקל
כוס קמח שקדים = 100 גרם
כוס קמח לבן רגיל = 140 גרם
שבוע טוב אפרת:)
אם אשים קמח שקדים ללא גלוטן זה אמור להשפיע על יציבות העוגה גם ככה היא יציבה בצורה מאוד עדינה אפשר להשתמש בקמח שקדים ללא גלוטן?
שכחתי לציין אני משתמש ברסק תפוחים
שבוע טוב חיים,
עם מה הכנת עד עכשיו?
זה לא משנה אם זה קמח שקדים שרשום עליו שהוא ללא גלוטן. זה אותו קמח שקדים.
בקמח שקדים רגיל
אבל ללא גלוטן הוא לא קל יותר ויציב פחות?
כשמדובר בקמח רגיל אז יש הבדל אבל בקמח שקדים אין הבדל.
תודה אפרת שבוע נפלא קל וזורם:)
ערב טוב אפרת:)
העוגה יוצאת מאוד נמוך כך זה אמור להיות?
אני רק מציין שאני משתמש ברסק תפוחים זה קשור?
או משהו אחר
היי חיים,
העוגה לא גבוהה במיוחד אבל גם לא מאוד נמוכה. בערך בגובה 4.5-5 ס”מ.
באיזו תבנית אתה משתמש ומה הכמות שאתה מכין?
אינגליש קייק
שם 120 גרם רסק תפוחים השאר לפי המתכון
אינגליש קייק חד פעמית או רגילה?
יכול להיות שהביצים מוסיפות עוד קצת נפח וזה משפיע על הגובה.
מזכוכית
תבניות מזכוכית בדר”כ יותר גדולות בנפח מתבניות חד פעמיות אז זו כנראה הסיבה.
אם זה יוצא ממש נמוך, תגדיל את הכמויות ועדיין תכין בתבנית הזו.
תודה רבה על העזרה
אם אגדיל ל180 גרם קמח שקדים עדיין זה יהיה בגודל שיתאים לאינגליש קייק?
אם העוגה מגיעה כרגע עד לאמצע גובה התבנית אז כן.
בוקר טוב אפרת:)
הבראתי את העוגה עם רסק תפוחים במקום ביצים יצא א-ג-ד-י
עשיתי את הניסוי על עצמי וזה הצליח כך שלגבי אלו שלא יכולים ביצים את יכולה להגיד בלב שלם שזה יוצא טעים
עכשיו אם אני רוצה על 150 גרם קמח בסוכר זה בטח אחד לאחד הכוונה 150 גרם סוכר אני טועה?
לגבי שאר הרכיבים
שמן-?
מים-?
אבקת קקאו-?
קוקוס-?
וניל-?
זוגתי אהבה את זה ואני רוצה להגדיל כמות תוכלי להגיד לי כמה מכל רכיב
תודה רבה מראש על העזרה:)
היי חיים,
שמחה שהצליח:)
יש להכפיל את כל המרכיבים באופן יחסי:
רסק תפוחים – את הכמות ששמת תכפיל ב1.5
150 ג’ סוכר
100 ג’ שמן
4 מ”ל תמצית וניל
90 מ”ל מים
150 ג’ קמח שקדים
30 ג’ אבקת קקאו
6 ג’ אבקת אפיה
45 ג’ קוקוס
ל180 זה גם 1.5?
רק לידיעה?
180 גרם קמח שקדים?
עדיף יהיה להכפיל את כל הכמויות ב 1.75.
כן 180 גרם קמח שקדים:)
ערב/לילה טוב אפרת:)
בגלל עניינים של שמירה על בריאות אפשר להמיר 2 ביצים ל120 גרם רסק תפוחים?
האם הטעם יפגע/ישתנה בגלל רסק התפוחים?
בוקר טוב חיים,
לא ניסיתי אבל אני חוששת שבלי ביצים העוגה תצא דחוסה, בגלל שהיא עשויה מקמח שקדים שהוא “כבד”.
הבת זוג שלי לא יכולה לאכול ביצים והעוגה מאוד קורצת לה יש פתרון?
רציתי להפתיע אותה ולעשות לה מבלי להסתכן בריאותית
האם יש תחליף אחר?
ואם אעשה עם רסק תפוחים אז זה לא יצליח?
עד שלא מנסים לא יודעים:)
מקסימום זה ייצא קצת דחוס. בעוגות שוקולד זה פחות נורא (יש כאלה שאפילו אוהבים את המרקם הזה).
אפרת הטעם לא יפגע נכון?
כן מרגישים קצת את הטעם של הרסק תפוחים אבל זה לא טעם שמשתלט מידי.
בוקר טוב אפרת ושבת שלום:)
עשיתי עם רסק תפוחים יצא מיקס מדהים של טעמים סיפור הצלחה ענק אבל היא מאוד רכה ומתפוררת אולי עם רסק תפוחים הכמויות משתנות אם כן תגידי לי איפה לשנות מינונים של הרכיבים כי היא באמת יצאה טעים
היי חיים,
קודם כל שמחה שיצא טעים:)
העוגה גם ככה יוצאת רכה אז בלי ביצים ש”מדביקות” את החומרים היא בטח יוצאת יותר רכה ומתפרקת ואין הרבה מה לעשות.
לגבי הרכות, אפשר לנסות בפעם הבאה להפחית קצת מכמות המים ולשים 3 כפות.
כמה במ”ל יש לי משקל מטבח
3 כפות מים=
20 גרם
או
30 מ”ל
היי אפרת
העוגה מעולה
רציתי לדעת עם אפשר להשתמש בציפוי כמילוי לעוגה?
הכוונה לחתוך את העוגה לרוחב ולמלא בציפוי?
אם כן קחי בחשבון שהעוגה הזאת קצת מתפוררת אז צריך לעשות את זה בעדינות.
הכנתי את העוגה, ויצא ממממממממושלם!!!!!!!!!!!!!!
תודה,
אחת העוגות המוצלחות!!!!!!!!!!!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי
מה אפשר לשים במקום קמח שקדים?
שקדים טחונים זה טוב?
תודה
היי
ניתן לשים שקדים טחונים דק לאבקה.
כמה זמן צריך לאפות את העוגה אם אני משתמשת בתבנית בקוטר 24 ומכפילה כמויות?
היי
זמן האפייה כ-45 דקות(:
היי
אין על המתכונים שלך❤️❤️
רציתי בבקשה לדעת אם אפשר להוסיף חמאת בוטנים לעוגה ? זה יכול להשתלב טוב? חמאת בוטנים במרקם חלק ו100 אחוז טבעי
ומה לגבי אגוזי לוז קטנים? אגוזי מלך טחונים? אשמח ממש לתשובתך🙏🏻❤️ שבת שלום!!
היי
אפשר להוסיף כף-שתיים חמאת בוטנים ואפשר להוסיף כל סוג של אגוזים. רצוי שלא להוסיף יותר מתוספת אחת בכל פעם כדי שלא יהיה עומס של טעמים.
שבת שלום(:
אין על המתכונים שלך!! זאת אחת העוגות שאני מכינה כל יומיים בכמות כפולה מראש והיא פשוט מושלמת וגם ללא גלוטן שזה בכלל מדהים!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי,
האם תחליף סוכר -נוזלי ,יכול להתאים כאן במקום הסוכר?
היי
זה אפשרי אך המרקם ישתנה.
היי אפרת,
לכמה זמן תתקצר האפייה אם אני אשים את הבלילה בקאפקייקס? ולכמה קאפקייקס הכמויות הללו מתאימות?
תודה
היי,
ניתן להכין בכ-12 קאפקייקס.
זמן האפייה בערך 20-25 דקות.
פשוט מושלם! טעים ברמות! הכנתי לפסח כמה עוגות וממשיכה להכין גם אחרי 🙂 במקום סוכר שמתי מייפל, שמן זית מעודן, ולציפוי שוקולד מריר 70%. טעים!
שמחה מאד שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף❤️
תודה רבה אפרת יקרה, לא יודעת מה הייתי עושה בלעדייך.
והעוגה הזו מושלמת בכלום מאמץ, כל מי שטועם מבקש את המתכון וממש לא רק בפסח.
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף ולפרגן❤️
חזרתי כדי לספר שזאת העוגה הכי(!!) טעימה לפסח שטעמתי
רכה, לחה ועסיסית.
תודה על עוד מתכון מושלם♥️
כל כך נהנית מהאתר שלך
איזה כיף שאהבת את המתכון(:
תודה על השיתוף והפרגון😊
תקשיבי …כל הכבוד השתמשתי במשקל לדייק .הכפלתי כמויות ואפיתי בדיוקלפי הזמן שאמרת ויצא מושלם
איזה כיף לשמוע!
תודה על השיתוף(:
שלום, אפשר לשים שוקולית במקום קקאו?
היי,
פחות כדאי לוותר לגמרי על קקאו. אפשר לשלב חצי כמות שוקולית.
האם אפשר להקפיא את העוגה כולל הציפוי?
איפה לאכסן את העוגה במקרר או בחוץ?
אפשר להקפיא, לאחסן במקרר.
האם אפשר להוריד את הקוקוס? לא אוהבים אצלי
אפשר לוותר על הקוקוס ולהגדיל את כמות קמח השקדים ב-2 כפות נוספות.
אפשר להמתיק במשהו אחר? בריא יותר? אם כן – במה ואיזה כמות? תודה מראש.
אפשר להמיר חצי מכמות הסוכר בדבש (רבע כוס סוכר+רבע כוס דבש), או פחות מומלץ- לשים שליש כוס+כף דבש.
היי אפרת, אני מרגישה ש-50 גרם שוקולד מריר זה ממש קצת לציפוי, יש אפשרות להכפיל כמויות ולעשות את הציפוי עם 100 גרם שוקולד מריר? זה לא יעמיס יותר מדי על העוגה?
היי,
אין בעיה להכפיל כמויות לציפוי, אם יישאר קצת ציפוי תוכלי לשמור במקרר כמה ימים.
היי יקירה!ֶ מה אפשר במקום מיים להעשיר עוד יותר את הטעם אבל שישאר פרווה?
היי,
אפשר לשים חלב סויה/שמנת צמחית/מיץ תפוזים.
וואוו איזה עוגה חלומית!!
תודה רבה רבה!
(במקום קוקוס הוספתי שתי כפות קורנפלור)
שמחה שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף😊
עוגה מדוייקת! החלפתי בשמן קוקוס ויצא מדהים! תודה
שמחה שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף וחנוכה שמח❤
במה אפשר להחליף את הביצים
היי,
היות ואין בעוגה קמח אני לא בטוחה שיצא מוצלח עם תחליף ביצים.
אם את מעוניינת לנסות בכל זאת- אפשר להמיר את הביצים בחצי כוס רסק תפוחים.
בהצלחה(:
תודה 🙂
עוגה ממש טעימה ויחסית בריאה מכינה אותה הרבה
איזה כיף שאהבת את המתכון, נראה מושלם!
תודה שחזרת לשתף😊
אפשר במקום קמח שקדים , שקדים טחונים?
קמח שקדים=שקדים טחונים הכי דק, כמו קמח.
אם אין אפשרות לטחון דק את השקדים אפשר לטחון אותם קצת יותר עבה.
הכנתי במקום סוכר,שמתי תפוח מגורר,כמה קלוריות יש המנה של 100 גרם?
שמחה שניסית את המתכון(:
מצרפת לך קישור למחשבון קלוריות, תוכלי להשתמש בו כדי לחשב את הערך התזונתי של העוגה:
https://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/analyzer/
היי אפרת
יש לך רעיון להחליף את השוקולד המריר ?
אולי אפשרי קקאו במקום ? משהו עם פחות סוכר?
תודה מראש
בציפוי ניתן להשתמש בשוקולד מריר ללא סוכר או בממרח שוקולד דל סוכר.
את יכולה להכין ציפוי מקקאו לפי המדריך הזה.
יצאה לי וואו! רכה ונימוחה ממש טעימה וכיפית
הוספתי לה קצת שוקוצ’יפס שתהיה עוד יותר שוקולדית
את הגנאש עשיתי עם קרם קוקוס
יצאה פגז
תודה רבה
איזה כיף שיצא מוצלח(:
תודה שחזרת לשתף❤
אני הוספתי שוקו ציפס לבן, סתם מיותר ויצא מתוק להחריד. הרבה יותר טוב בלי לדעתי.
תודה על השיתוף החשוב(:
הכנתי עוגה אחת כמו במתכון ועוגה אחת עשיתי ללא סוכר והמתקתי עם סילאן
העוגות יצאו נפלא וקצרו מחמאות
נראה מעולה! שמחה שיצא מוצלח❤
תודה שחזרת לשתף😊
וואוו!! החלפתי בשליש כוס סוכר חום במקום חצי לבן וברבע כוס חלב סויה במקום מים. יצא אליפות!!
איזה כיף שאהבת את המתכון, העוגה נראית רכה ומזמינה!
תודה שחזרת לשתף😊
עוגה מצויינת,טעימה מאוד ,תבורכי אפרת יקרה !
שמחה לשמוע שיצא מוצלח, נראה מעולה!
תודה על השיתוף🌺
הכנתי, יצא מצוין!!!!!
הכל נאכל, ממש ממליצה….
עוגה מצוינת, תודה אפרת!
שמחה מאד שאהבת את המתכון ושהעוגה התחסלה(: תודה על השיתוף🌺
עוגה מעולה! מככבת כל שבת!
מכינה עם קמח כוסמין במקום קמח שקדים וסילאן במקום סוכר.
ממליצה מאוד!!
תודה רבה!!
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף🌺
היי אפרת, האם אפשר להכין עם שמן קוקוס במקום שמן רגיל בבקשה אשמח לתשובה בהקדם
היי,
אפשר להשתמש בשמן קוקוס במצבו הרגיל הנוזלי- באותה כמות.
זה נכון לגבי כל מתכוני העוגות הבחושות.
האם העוגה טובה בהקפאה?
היי,
העוגה אמורה להישמר טוב בהקפאה.
תודה רבה!
נשמע שזו עוגה טובה
בעז”ה אנסה להכין ולשתף
הי, מועדים לשמחה! 1. הכנתי עם אגוזים טחונים- שטחנתי לבד ויצא לי טחון עם הרבה ”גושים”, איך נראה לך יצא? והוספתי קצת יותר קוקוס. לשים עוד משהו? 2. מה קורה אם אני שמה שקית שלמה של אבקת אפיה? הכפלתי כמויות מראש. תודה!
היי,
1. גושים פחות טובים לעוגה כי הם פוגעים מעט במרקם.
2. עודף אבקת אפייה פוגע במרקם וגם בטעם- יתכן טעם לוואי מריר בעוגה.
וואו כמה מחמאות קבלתי על העוגה,
הכנתי לחמי בכמויות כפולות וקצרתי אין סוף מחמאות ותודות שהבאתי משהו לחג. חוסלה במהירות וזה בלי הציפוי. בלי אמר שאפילו לא הספיק לטעום. אתמול שוב כנתי כפול לארוח ביתי של המשפחה ואמא שלי אמרה שתתחיל אולי להזמין ממני עוגות ולקחה שאריות לבית
תודה ענקית אפרת וחג שמח לכולם.
נ.ב במקום קוקוס שמתי עוד שקדים טחונים כי לא היה לי
שמחה שאהבתם את המתכון ושיצא מוצלח! תודה על השיתוף וחג שמח🌺
תודה רבה על עוד מתכון נפלא.
הכנתי לפסח. לא היתה לי תמצית וניל, ואת הסוכר החלפתי בחצי כוס סילאן
ויתרתי על הציפוי –
יצא טעים מאוד חוסל במהירות.
שמחה שיצא מוצלח, נראה מעולה! תודה על השיתוף וחג שמח🌺
המתכונים שלך פשןט נדירים כלים להכנה מצרכים קלים
ממש תודה
רציתי לדעת אם את הביצים אוכל להחליף לרסק תפוחים
היי טובה,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים באתר!
היות ואין בעוגה קמח אני לא בטוחה שיצא מוצלח עם תחליף ביצים.
אם את מעוניינת לנסות בכל זאת- אפשר להמיר את הביצים בחצי כוס רסק תפוחים.
בהצלחה(:
תודה אנסה
הביקורות לעוגה היו מעולות 🙂
לי לקח בערך שעה עד שהיתה אפויה. משלב מסויים כיסיתי בנייר כסף כדי שלא תשרף וכאמור יצאה מוצלחת מאד🙏😀
שמחה לשמוע שאהבתם את המתכון! תודה על השיתוף😊
גם לי כבר 50 דקות ועדיין יוצא קיסם רטוב. אעדכן. לכמות כפולה בתבנית אלומיניום אנגליש חפע מרופדת נייר אפייה כי הכמות המקורית היתה נותנת לי ביסקוויט…
אפרת המדהימה שבזכותה אני אופה !
העוגה הזאת מעולה!! וקלה כ”כ להכנה שזה כיף!!!
הכנתי עם תחליף סוכר כי אני בדיטאה דלת פחמימות ויצא ממש טעים!
תודה רבה
חג שמח!
בסוף הכנתי גם את הרוטב משוקולד ללא סוכר וממש שידרג!
לא מרגישים שזה בלי סוכר.
צירפתי תמונה
שמחה לשמוע, העוגה נראית טעימה במיוחד!
איזה כיף שאהבת את המתכון, נראה מושלם! תודה ששיתפת וחג שמח🌺
באיזה תחליף השתמשת, “כמו סוכר”?
מועדים לשמחה.
בסוכרזית
תודה על המתכון שהכנתי אותו ככ הרבה פעמים ותמיד כולם אוהבים
הפעם הכנתי לפסח, ועם שמן זית מעודן במקום קנולה (סיבות שקשורות לפסח ובת צליאקית) שמתי 2/3 שמן זית מכמות השמן הרשומה ויצא טעים, מזכיר קצת מרציפן. העיקר שסוף סוף הצליחה לי עוגה לפסח ופרווה
איזה כיף שאהבתם את המתכון ושיצא מוצלח! תודה ששיתפת וחג שמח🌺
היי אפרת, קודם כל תודה על מתכונים סופר קלים וטעימים!
יש לי בבית אגוזי לוז טחונים וקורנפלור. איזה מיקס את ממליצה לעשות שיתאים לעוגה הזאת?
תודה רבה!
היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים(:
יתכן ואפשר לשים 3/4 כוס אגוזי לוז טחונים דק לאבקה + 1/4 כוס קורנפלור, אך לא בטוחה אם יצא מוצלח. עדיף להכין את המתכון הזה שהוא על בסיס קורנפלור.
תודה רבה, אנסה את המתכון השני!
נראה מתכון מעולה… קמח שקדים הכוונה לשקדים טחונים? תודה מראש…
היי,
כן, קמח שקדים זה שקדים טחונים ממש דק לאבקה.
חג שמח(:
אם אני מעוניינת להכין בתבנית עגולה קוטר 28, בכמה עליי להכפיל את הכמויות? תודה רבה
היי,
לתבנית בקוטר 28 יש להכפיל כמויות פי 4.
בהצלחה!
שאלה-.האם אפשר להוסיף חצי כוס קמח כוסמין? במקום חצי כוס של שקדים?
היי,
לא ניסיתי- אבל אני מניחה שאפשר להמיר חצי מכמות השקדים בקמח כוסמין.
האתר שלך מפוצץ בפרסומות בקטע בלתי נסבל.
יצאתי מפה
הפרסומות הכרחיות על מנת שאתם הגולשים תוכלו ליהנות מאתר חינמי לחלוטין.
אם נתקלת בפרסומת בעלת תוכן פוגעני/בלתי הולם אתה מוזמן לכתוב לי ואטפל בעניין.
המשך יום מקסים(:
האמת שאת צודקת.. מתנצל על ההערה. את מקסימה 🤗
תודה על ההבנה🌺
אין דברים כאלה.. הפחתתי בסוכר לשליש כוס וזה יצא מושלם
וגם יצא שעת פעילות עם הילדה כי זאת עוגה ממש נוחה ופשוטה להכנה..
תודה! אני כבר חורשת על כל המתכונים באתר שלך 🤪
שמחה שנהניתם מהמתכון! תודה על השיתוף❤
תודה רבה אפרת על מתכונים מושלמים! כל עוגה יוצאת מוצלחת וטעימה! הבן הציליאקי וכל המשפחה מתענגת מהעוגות ללא גלוטן שלא ניתן להרגיש שהן ללא קמח.
שבת שלום 🌹
איזה כיף שאהבתם את המתכון, נראה מעולה! תודה על השיתוף🌺
היי..
אשמח לדעת את הכמויות/יחסים להרנת העוגה בתבנית גדולה של 40/31 ס”מ בערך..
ד”א, תודה רבה על מתכונים נהדרים!!!תענוג להכין בכל פעם מחדש!!
היי,
לתבנית בגודל כזה יש להכפיל כמויות פי 4.
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים!
ממליצה מאד להוסיף 2 כפות גדושות קמח קוקוס במקום הקוקוס, רבע כוס מי קוקוס במקום מים ושמן קוקוס במקום שמן רגיל. יוצא מרקם פשוט תענוג והקמח קוקוס מחזיק את העוגה איכשהו יותר טוב. שבת שלום🙂
תודה על השיתוף ועל הטיפים, שמחה שאהבת את המתכון!
אהבתי זה לא מילה. קבוע אצלנו. ותודה לך על כך😍
היי, צריכה עוגת דבש ללא גלוטן, האם יכולה להשתמש במתכון הזה ואולי להגדיל את כמות קמח השקדים, להוריד קקאו ולהוסיף סילאן במקום? פשוט אין לי שום קמח ללא גלוטן מלבד שקדים…
היי רויטל,
לדעתי עדיף שתכיני את עוגת תפוזים מקמח שקדים, ותרי על גרידת הלימון, תמירי את מיץ התפוזים בתה פושר ותוסיפי 3 כפות דבש.
בהצלחה ושנה טובה!
היי
מכינה את העוגה הזו קבוע והיא מעולה.
האם ניתן להוסיף בננות? אם כן, צריך לשנות כמויות?
תודה
היי חן,
לא ניסיתי, אבל מניחה שאפשר להוסיף חצי בננה מרוסקת.
היי, הכנתי את העוגה היום, עם הציפוי. צריכה אותה למחר … האם לשמור במקרר?
כן, בד”כ עדיף לשמור במקרר עוגות(:
מעולה 😅 תודה
עוגה מעולה, אהובה על כל המשפחה !!!
איזה כיף שאהבתם! תודה על השיתוף ושבוע טוב 😊
אפרת יקרה, תודה על מתכון מדהים!
מאחר ואני הולכת להכפיל כמויות תמיד בהכנת העוגה הזאת, יש דרך להפחית ביצה אחת? או לשים תחליף (כמו רסק תפוחים למשל)?
היי ליאת,
איזה כיף שאהבת את המתכון!
אפשר להחליף ביצה אחת ברבע כוס רסק תפוחים.
בהצלחה😊
המתכונים שלך קלים , מהירים וטעימים!!!!
האם אפשר ללא הקוקוס ואם כן האם להוסיף יותר קמח שקדים וכמה
היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
אפשר לוותר על הקוקוס ולהגדיל את כמות קמח השקדים ב-2 כפות נוספות.
שבת שלום😊
אני שמתי קמח חומוס במקום קמח שקדים (כדי שיהיה יותר בריא) ויצא מדהים!!!
איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף ושבת שלום😊
היי, אני רוצה להכין את העוגה הזאת בתבנית עגולה קוטר 24 מה כמות המצרכים שאצטרך?
היי ורד,
לתבנית בקוטר 24 יש להכפיל כמויות פי 2😊
נשאר לי רק כמות של כוס חד פעמית של
קמח שקדים
ואני כבר התחלתי להכין
מה לעשות?
להוסיף חומר אחר או שזה בסדר?
תודה רבה
היי תמר,
כדאי להוסיף עוד 2-3 כפות של אגוזים טחונים או קוקוס או קורנפלור/קמח תפו”א😊
תודה על התשובה המהירה
יצא מושלם!!!!!!!!
אין על האתר שלך!!!!!!!!!!
עוגה מוצלחת ביותר! הכנתי בעבר עם שקדים טחונים ויצא טעים מאוד אבל הפעם עם קמח שקדים ממש מרגישים את ההבדל! אף אחד לא האמין (והרבה אכלו) שהיא כשרה לפסח! מומלץ מאוד לכל ימות השנה 🙂 תודה רבה אפרת!!
כיף לשמוע, תודה על השיתוף🌺
הכנתי היום, עוגה מצויינת!!!
תודה רבה אפרת, והמשך חג שמח 🙂
תודה נעמה, שמחה מאוד שיצא מוצלח:)
הכנתי הרגע- מושלמת!!! אני מאמצת את המתכון גם לא לפסח. מה שכן, קרה דבר קצת מוזר עם הציפוי שלא הפך לתערובת חלקה כמו תמיד אלא למשהו גושי שנראה קצת שרוף וכאילו יש שם סוכר שלא נמס. אני משערת שאולי זה קשור לשמן האגוזים ששמתי? זה הדבר היחיד השונה ממה שאני שמה בדרך כלל. אם כן, אולי כדאי לציין את זה כי הרבה משתמשים בשמן אגוזים לפסח . איזה תחליף אפשר במקום? אפשר לוותר על השמן בציפוי?
תודה רבה על כל המתכונים המדהימים!
מועדים לשמחה
היי טלי,
קודם כל שמחה שיצא טעים😊
יכול להיות שזה קשור באמת לשמן אם לא שינית שום דבר (ולא חיממת מדי הרבה במיקרוגל).
אי אפשר לעשות ציפוי משוקולד מומס בלבד, מצרפת לך מתכון לציפוי שוקולד.
חג שמח:)
היי טלי, מועדים לשמחה 🙂 אני משתמשת בשמן אגוזים בפסח, גם לציפוי הזה, ויצא מושלם כרגיל. כנראה שחיממת יותר מדי ופשוט נשרף! מכירה את ה”סימפטומים” מטעויות העבר 🙂
עוגה מעולה!!!!
יואוו, פשוט מדהימה וטעימה ממש! מומלץ!
חג פסח כשר ושמח!
תודה על מתכון מעולה, מתוך שלל…:)
תודה יקירה, חג שמח😊
אפשר לוותר על הקוקוס?
היי ציפורה,
אפשר לוותר על הקוקוס ולשים במקום 2 כפות קמח שקדים (סה”כ כוס קמח שקדים + 2 כפות):)
העוגה יצא מושלמת!!!! כולם נהנו ממנה ואהבו
תודה רבה לך!!
שמחה מאד לשמוע, חג שמח🌷
לפי דעתי כן תשימי במקום שקדים, ככה אני אעשה
תמונה אחר כך
עוגה מצויינת!! עסיסית כל כך, לא להאמין שכשרה לפסח…
החלפתי מים בחלב סויה, והוספתי קצת שוקולד ציפס.
תודה רבה על מתכון מהיר וטעים כל כך!!
נשמע מעולה! תודה מאיה🌷
מזה קמח שקדים? שקדים טחונים?
היי אורית,
כן- שקדים טחונים דק.
היי אפרת,
איך ממירים את העוגה עצמה לחלבית? 🙂
תודה וחג שמח!
היי נעמה,
אפשר לשים חלב במקום מים באותה כמות, ואפשר לשים 65 גרם חמאה מומסת.😊
תודה רבה אפרת על מתכון קל ופשוט והכי חשוב טעים לפסח. אני הכנתי את העוגה ללא אבקת אפיה ועדיין יצאה טעימה מאוד.
חייבת לציין שאני שנים מכינה את המתכונים שלך וכל פעם שמחפשת מתכון בסוף חוזרת למתכונים שלך שהם קלים ופשוטים ואף פעם לא מתאכזבת (הצילו אותי כמה פעמים).אז תודה רבה ותמשיכי בעשיה שלך ❤
שמחה לשמוע! תודה על השיתוף:)
היי. מספיק להכפיל כמויות לתבנית חדפ מלבנית רחבה?
היי גלילי,
אם זו תבנית מלבנית בגודל 20X30 אז יש להכפיל את כל החומרים ב-2.
היי אפרת…אם אני רוצה תבנית שהיא כמו פעמיים אינגליש קייק האם להכפיל כמויות?או שעדיף לעשות בנפרד פעמיים?שואלת פשוט כי זה עם קמח שקדים
היי סיגלית,
אין בעיה להכפיל כמויות.
חג שמח:)
היי, אפשר את הציפוי להכין גם עם שמנת מתוקה? להמיס שוקולד ושמנת?
היי דנה,
בוודאי:)
האם אפשר להמיר את קמח השקדים במשהו אחר?
היי יעל,
אפשר להמיר באגוזים טחונים לאבקה.
מצרפת מתכון לעוגת שוקולד כשרה לפסח שבה אין קמח שקדים אלא קמח מצות ותפו”א:)
תודה לך על התגובה המהירה, פסח כשר ושמח!
היי, במה אפשר להחליף את הקקאו? הייתי רוצה שזה יהיה פחות שוקולדי (מתכננת גם להכין את זה בלי הציפוי)
או לחילופין, יש אולי איזשהו מתכון לעוגת כשרה לפסח על בסיס קמח שקדים שהיא לא עם קקאו?
תודה! 🙂
הי ייאנה,
יש את העוגה הזאת- עוגת תפוזים מקמח שקדים.
היא יוצאת קצת נמוכה, אפשר להוסיף לה קרם שייתן גובה.
חג שמח 🙂
ראשית המתכון הזה טעים מאד כל השנה!!
שאלה -האם יש לך מתכון לעוגה לפסח ללא אפיה?
היי,
מצרפת מתכון לכדורי תמרים, מתכון לקינוח שכבות שוקולד וקוקוס, ומתכון לעוגת קרם קפואה.
חג שמח:)
היי אפרת,
תודה על האתר הנפלא!
האם ניתן להכפיל כמויות ולהכין בתבנית קוטר 26?
היי בתיה,
אפשר בהחלט😊
היי
אני ממש לא אוהבת מתכונים מהאינטרנט,
אבל משום מה החלטתי לנסות!
עוגה מהממת!!! וטעימה במיוחד!!
היי נעמה,
שמחה מאוד שאהבת! וברוכה הבאה לאתר😊
הי אפרת,
אנחנו לא אוכלים בפסח קטניות.
אפשר להשתמש בשקדים טחונים במקום קמח שקדים?
אפשר לוותר על התמצית וניל?
ומה אפשר לשים במקום אבקת אפיה?
שבכל זאת יצא אורירי…
אפשרי?
אשמח לתשובה, תודה רבה!
היי דבורה,
אפשר להשתמש בשקדים טחונים דק- זה בעצם מה שנקרא קמח שקדים…
אפשר לוותר על התמצית וניל, ואפשר אולי לשים סודה לשתייה במקום אבקת אפייה. (לא ידוע לי על תחליף אחר)
חג שמח😊
אוקי!
ממש ממש תודההה
מים הכוונה מים פושרים?
והאם הקוקוס משתלט? לא בא לי שישתלט על הטעם
היי חן,
כן, מים פושרים:)
הקוקוס לא משתלט על הטעם, ואם ממש לא אוהבים אצלכם קוקוס- תשימי עוד קמח שקדים במקום הקוקוס.
יקרה משהו אם אני לא אוסיף עוד 2 כפות קמח שקדים?
לא נראה לי שזה קריטי…
היי, נראית מעולה!!
בעלי לא אוכל קוקוס, האם אפשר להמיר במרכיב אחר?
חייבת לציין שיש לי כמה מתכונים שלך ששמרתי והם היחידים שאני מכינה מאותה קטגוריה כי פשוט אין טובים מהם 🙂
היי טל,
אפשר לוותר על הקוקוס ולשים במקום 2 כפות קמח שקדים (סה”כ כוס קמח שקדים + 2 כפות).
תודה על המילים החמות:)
עוגה מעולה!! רכה וטעימה. מכינה אותה גם ללא קשר לפסח. בגלל שאין קמח היא גם קלילה ולא כבדה. תודה!
תודה נעה, שמחה שאהבת!
הי האם אפשר לאפות כקאפקייקס? כמה זמן ? וכמה ייצאו מהכמות הזאת? תודה!
היי שני, אפשר לאפות בתבניות מאפינס. יצאו כ-8 יחידות , זמן האפייה יתקצר לכ-20 דקות.
הכנתי את העוגה הזאת בפסח שנה שעברה. יצא נפלא!!! עכשיו בדיוק חיפשתי את המתכון הזה ואני שמח שמצאתי.
שמחה שאהבת:) תודה
אפשר להחליף את השמן הרגיל בשמן קוקוס?
היי דנה,
אפשר להחליף באותה כמות😊
שלום אפרת, נראה מתכון מעולה!
האם כדאי להקציף את הביצים והסוכר או שאין צורך?
תודה רבה! נהנית מאוד מהאתר שלך, ובמיוחד מכמויות הסוכר המאוזנות!
וכן האם אפשר להקפיא?
לא חובה, אבל אפשר. זה רק יכול להוסיף אווריריות לעוגה.
אפשר להקפיא 🙂
היי, אין לי מספיק קמח שקדים, אפשר לשלב קמח ללא גלוטן בעוגה ? (כי אני גם לא רוצה קוקוס)
היי קרן, אפשר לשלב קמח ללא גלוטן .
תודה רבה !!
בשמחה.
מה זה קמח שקדים?
היי תמר,
קמח שעשוי משקדים, קיים בסופרים הגדולים ובחנויות הטבע בד”כ
היי,
האם אפשר להחליף את הקקאו בשוקולד מריר? אין כרגע קקאו/שוקו בבית…
היי נופר,
אני מניחה שאפשר לשים 50 גרם שוקולד מריר. את השוקולד כדאי להמיס עם שליש השמן שיש במתכון.
בגלל שהשוקולד נוזלי כדאי לשים 4 כפות מים (במקום רבע כוס).
תודה רבה! יצא מעולה! יותר עשיר מאשר עם אבקה…
נראה מעולה נופר 🙂
שמחה שיצא מוצלח ❤️
מכינה המון מתכונים מהאתר שלך והם פשוטים ונפלאים.
הכנתי עכשיו את העוגה והיא מריחה נפלא. עוד לא טעמנו.
העוגה יצאה חום בהיר ולא כהה, ידועה לך הסיבה?
היי לידור,
אני מניחה שזה בגל לסוג הקקאו שהשתמשת בו.
היי אפשר להמיר את הסוכר בממתיק טבעי?
לא ניסיתי אבל אני מניחה שכן.
עוגה טעימה ופשוטה להכנה, הוספתי מעל סוכריות צבעוניות.
שמחה שאהבת 🙂
האם כוס שקדים טחונים זה כמו כוס של מים 240 מ\”ל או שמא זה שלושת רבעים של כוס מים כזו?
זאת כוס בנפח 240 מ”ל. כוס מלאה.
ממש טעימה . עשיתי אותה כבר כמה פעמים בשבועיים אלו
שמחה לשמוע ❤️
מעולה. כבר פעם שלישית אני מכינה השבוע. טעימה מאוד.
שמחה לשמוע ❤️
יצאה עוגה טעימה מאד.כמעט נטרפה בשניה שיצאה מהתנור
מהמם 🙂
תודה מיכל וחג שמח 🌺
עוגה מעולה!! כבר פעם שנייה שאני מכינה החג 😊
שמחה לשמוע ❤️
חג שמח!
שלום, האם ניתן לוותר על הציפוי או לא מומלץ?
יותר טעים עם הציפוי אבל אפשר גם להכין בלי.
הי אפרת, הכנתי את העוגה הזאת כמה פעמים ותמיד מוצלחת היום למרות שבדקתי עם קיסם נשאר כאילו מעט \”חי מבפנים\” אותו דבר קרה לי עם הלמניות המעולות שלך לפסח.מה אני עושה לא נכון שזה כאילו \”חי מבפנים\”?
היי יעל,
זמני האפיה יכולים להשתנות קצת בין תנור לתנור לכן כדאי להמשיך לאפות עד שקיסם יוצא יבש לגמרי.
מה אפשר במקום קוקוס?
אפשר לוותר על הקוקוס ולשים במקום 2 כפות קמח שקדים (סה”כ כוס קמח שקדים + 2 כפות).
היי אפרת
מעדכנת שיצא טעים מאוד .
בברכת חג שמח.
שמחה לשמוע 🙂
תודה עינת
הי אפרת,
יש מתכון לעוגה או עוגיות ללא א.אפיה
תודה.
בראוניז שוקולד ללא גלוטן
עוגיות מקמח תפוח אדמה
עוגיות אגוזים לפסח
הי אם אין לי אינגליש קייק פשוט להכפיל כמויות ולשים בתבנית מלבנית?
הסתדרתי עם התגובות ראיתי בעצם.. תודה
תודה רבה על האתר המדהים נעזרת בו המון !!
אם אני רוצה להכין שתי תבניות אינגליש? פשוט להכין מהכמות כפול?
כן.
חג שמח 🌺
שלום לא הבנתי. קמח שקדים הרי זה שקדים טחונים . לא כן? ביקשתי מהמוכר פשוט שיטחן ואז יצא קמח. האם לזה התכוונת?
דבר שני עשיתי את העוגה יצא טעים…אבל מדוע באמצע העוגה זה היה יותר רטוב ואילו הצדדים נאפו טוב…זה אילץ אותי את הצדדים להוציא ולהשאיר את האמצע לעוד זמן אפייה. יש לך רעיון מה היתה הבעיה?
כן. קמח שקדים זה שקדים טחונים דק-דק.
הסיבה יכולה להיות בגלל שהעוגה לא נאפתה לגמרי והיה צריך להשאיר אותה עוד זמן בתנור.
בגלל שמדובר בשקדים טחונים אני ממליצה “לאוורר” אותם קצת לפני השימוש כי לפעמים הם במרקם קצת גושי. הכוונה לשים אותם קצת במסננת ולנער מצד לצד.
השקדים הטחונים היו עם קליפה ולא מקולפים. זה בסדר?
בדר”כ טוחנים שקדים מולבנים ואז הם בלי הקליפה אבל זה לא מה שגרם לעוגה לא להאפות במרכז. היה צריך עוד קצת זמן בתנור.
את ממש נהדרת אני מכינה את המתכונים שלך במשך כול השנה תודה רבה וחג שמח אפרת יקרה
תודה יקרה, חג שמח 💖
תודה על המתכונים נעימים והמגוונים,
רציתי לשאול אם יש תחליף לביצים בעוגיות ועוגות לפסח ,כמו רסק תפוחי עץ ? מתאים או לא ?
תודה !
היי מלכי,
בגלל שמדובר בקמחים “כבדים” יחסית התוצאה פחות מוצלחת עם רסק תפוחים כתחליף.
היי אפרת? רציתי לשאול אם קמח שקדים הכוונה בעצם לשקדים טחונים? או שזה מוצר אחר? והאם ניתן לשים שקדים טחונים דק לאבקה כי זה משהו שאני מכירה שנמכר ברשתות השיווק בכשרות שמתאימה לי לפסח. תודה!
כן, מדובר בשקדים טחונים דק לאבקה 🙂
תודה רבה לך. אני מאוד אוהבת את האתר שלך ואת המתכונים שלך שכתובים בצורה מדויקת מבחינת כמויות ותמיד מצליחות.
הי, מה נשמע?
דבר ראשון אני רוצה להגיד שהמתכונים שלך תמיד יוצאים טוב.
אשמח לדעת אם יש תחליף לקוקוס, ואם שקדים טחונים יתאימו פה כדי להחליף בקמח שקדים.
ואם כן, כמויות?
תודה רבה.
שיהיה בשורות טובות!
היי עתרת,
קודם על תודה, כיף לשמוע 🙂
אפשר לוותר על הקוקוס ולשים במקום 2 כפות קמח שקדים (סה”כ כוס קמח שקדים + 2 כפות).
אם אלה שקדים טחונים דק אז אפשר באותן כמויות.
המון בריאות!
אפשר להחליף את קמח השקדים בקורנפלור?
פחות מומלץ. יש מתכון לעוגת שוקולד על בסיס קורנפלור. מצורף מתכון- עוגת שוקולד ללא גלוטן.
הי מה נשמע?
אין לי קמח שקדים אני יכולה לטחון במקום שקדים שלמים ?וכמה?
כן אפשר אבל אני לא יודעת להגיד בדיוק כמה שקדים זה יוצא.
צריך לטחון במטחנת קפה ממש לאבקה.
היי…שמתי לב שכמות השמן משתנה במתכונים למרות שזה תמיד שליש כוס שמן (במתכון אחד כתוב 66 ובמתכון אחר 65 וא 80..)מה בעצם הכמות המדויקת שצריך לשים?
שליש כוס שמן יכול להיות 80 מ”ל (נפח) או 65-66 גרם (משקל). זה אותו דבר.
אם משתמשים בכוס בנפח 240 מ”ל, שליש כוס מגיע עד גובה 80 מ”ל. אם שוקלים את השמן במשקל זה יוצא 65-66 גרם.
היי אפרת,
העוגה הזאת הפכה לפופולרית מאוד בביתנו. האם ניתן להחליף את השמן בחמאה? איך זה ישפיע על הטעם?
תודה!
כן, אפשר לשים 65 גרם חמאה מומסת. זה ייצא טעים 🙂
סליחה האם אפשר לשים קמח אורז במקום?
פחות מומלץ. זה ייצא במרקם דחוס וצמיגי.
היי אפרת אפשר ללא בצים
היי זהבה,
במתכון הזה אני לא בטוחה אבל יש את מתכון מעולה לעוגת שוקולד ללא ביצים – עוגת שוקולד טבעונית.
היי אפרת האם אפשר במקום מים להשתמש בחלב שקדים?
כן.
אני רוצה להתחבר במייל כדי לקבל מתכונים. שלחתי ולא קבלתי תגובה במייל. האם אני רשומה?
כן, נרשמת בהצלחה.
מה הקשר קוקוס
זה מוסיף טעם אבל אפשר לוותר על הקוקוס ולשים במקום 2 כפות קמח שקדים (סה”כ כוס קמח שקדים + 2 כפות).
היי
אפשר להכין את העוגה ללא קוקוס?
או לשים משהו אחר במקום?
אפשר לוותר על הקוקוס ולשים במקום 2 כפות קמח שקדים (סה”כ כוס קמח שקדים + 2 כפות).
יש מצב להחליף את השמן בטחינה או במשהו אחר?
לא יודעת, לא ניסיתי עם טחינה.
היי.אם אני רוצה להמיר את השמן לשמן קוקוס האם הכמות משתנה?
אותה כמות שמן קוקוס מומס/נוזלי.
אפרת שלום!
יש מצב להחליף את הקמח שקדים באגוזי מלך טחונים לאבקה.
תודה וחן חן על האתר המדהים (אין ספור מתכונים אימצתי מכאן)
אני מניחה שכן 🙂
היי אפרת
אם אני מכין את העוגה הזאת עם קמח (לא בפסח), האם זה יותר טעים, וא”כ מה צריך לשנות במתכון?
העוגה גם ככה יצאה מאוד טעים, בכלל כל המתכונים פה טעימים מאוד וקלים להכנה.
תודה רבה!
אין צורך להוסיף קמח רגיל או לשנות משהו. העוגה טעימה כמו שהיא 🙂
היי
ניראה מעולה
מתאים להוסיף קצפת מעל..?
כן 🙂
תקשיבי העוגההננ וואאאאוווו… פשוט מעולה!!!
החלפתי את הקמח שקדים בשקדים טחונים אותה כמות. יצא מושלם!!
שמחה שאהבת 🙂
תודה יסמין
היי,
מאחר ואצלנו מאוד אוהבים קוקוס, האם אפשר מעל לעוגת השוקולד לשים בלילת קוקוס ולאפות ביחד, כך שתצא שכבה ראשונה שלעוגת שוקולד ומעליה שכבת קוקוס?
לדעתי כן. מומלץ לערבב את הקוקוס עם שמנת מתוקה או צמחית (יחס של כוס קוקוס עם כשליש כוס שמנת).
הכנתי את העוגה פעמיים החג והיא מאוד מאוד מוצלחת.
פעם הבאה אנסה להמיר את הקוקוס בשקדים כי יש אצלנו כאלה שפחות אוהבים קוקוס אבל אפילו הם נהנו מהעוגה.
תודה רבה
שמחה לשמוע 🙂
תודה מירב וחג שמח!
אפשר עם קורנפלור במקום קמח שקדים?
לא בטוחה אם כדאי.
יש מתכון לעוגת שווקלד על בסיס קורנפלור – עוגת שוקולד ללא גלוטן.
מתכון ממש טוב. אמנם אצלנו רגילים לעוגות פחות מתוקות, ולכן הפחתתי קצת בסוכר [0.75 כוס-2 אינגליש קייק], ועדיין יצאה די מתוקה. בפעם הבאה אפחית עוד קצת 🙂
חוץ מזה- מושלם.
תודה רבה וחג שמח 🙂
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
היי!! אתר מקסים בהחלט
אפשר להכין את העוגה במיקרוגל?ואם כן כמה זמן אפיה?
היי עדן,
אני לא יודעת. לא ניסיתי להכין במיקרוגל עוגה על בסיס קמח שקדים.
חייבת להודות ולומר עוגה מעולה!!
טרפו אותה וביקשו כזאת בכל שבוע..
פסח שמח
שמחה לשמוע!
תודה שירן 🙂
אפרת שלום וחג שמח.
האם אפשר להחליף את הסוכר ל”כמו סוכר” באותה כמות?
נראה לי שכן.
חג שמח 🙂
אפשר לשים קמח תפוח אדמה במקום קמח שקדים?
לא חושבת שכדאי.
יש מתכון למאפינס שוקולד לפסח שאפשר להכין מקמח תפוח אדמה (אפשר להכין כעוגה אחת במקום מאפינס).
חג שמח 🌸
אפרת יקרה. אני מתפעלת ממש מהסבלנות והבהירות בתגובות שלך.
נראה מתכון מעולה! אכין לחג ואחזור לעדכן 😀
חג שמח!
תודה ריקי ❤️
חג שמח!
היי אפרת,
האם אפשר להחליף את הקקאו בשוקולית?
אני חושבת שכן.
שימי 2 כפות גדושות (את יכולה להפחית את כמות הסוכר לשליש כוס).
חג שמח 🌷
אפרת, תודה רבה על מתכונים פשוטים וטעימים מאוד…המתכונים שלך קוצרים שבחים.
רציתי לשאול בעוגת שוקולד ושקדים לפסח, במה אפשר להחליף את אבקת האפייה?
היי שיראל,
בלי אבקת אפיה זה ייצא דחוס.
יש מתכון לבראוניז ללא גלוטן שהוא בלי אבקת אפיה.
חג שמח 🌷
אפרת היקרה.
תודה רבה על המתכונים הנפלאים שלך. מככבים אצלנו בבית.
רציתי לשאול אם אפשר להקפיא את העוגה או שתצא אח”כ דביקה?
היי לאה,
לדעתי אפשר. העוגה אמורה לחזור לאותו מרקם לאחר הפשרה.
אפרת שלום
יש לך אתר מקסים
אני רוצה להכין את העוגה שנראית נפלא איך אוכל לדעת את הכמויות המדויקות אם אין לי משקל? אשמח לדעת באיזה כוס את משתמשת ..
תודה מראש וחג שמח
היי, אני משתמשת בכוס בנפח של 240 מ”ל (כוס זכוכית רגילה עם ידית).
חג שמח ❤️
האם במקום קמח שקדים ניתן לשים את אותה הכמות שקדים טחונים?
כן.
שלום אפרת,
אפשר להחליף את הקמח שקדים בקמח אורז?
לא מומלץ.
וואו!! עוגה מצויינת!!
הכנתי אתמול וטעמתי היום.
פשוט מושלם!
תודה רבה 🙂
שמחה שאהבת 🙂
תודה שחזרת לעדכן
אפשר לוותר על הקוקוס? מה אפשר לשים במקומו?
אפשר תוותר על הקוקוס ולשים במקום 2 כפות קמח שקדים (סה”כ כוס קמח שקדים + 2 כפות).
יש סיכוי שאת יודעת להגיד לי במה אני יכולה להחליף את הביצים??? הבת שלי רגישה…
היי אירית,
במתכון הזה אני לא בטוחה אבל יש את מתכון מעולה לעוגת שוקולד ללא ביצים – עוגת שוקולד טבעונית.
יש אפשרות להשתמש בשקדים טחונים?
אפשר לשים כוס שקדים טחונים דק.
ממש דחוף!!!!!!!!!!!!!!
מתנצלת, ראיתי רק עכשיו.
כן אפשר.
אפשר לשים במקום הקמח שקדים אבקת שקדים?
אפיתי והעוגה יצאה ממש מעולה! האורחים שלי שאלו אם עשיתי קורס בישול לאחרונה, כי הופתעו מהקפיצה ברמת האוכל😃😊😊 (יש לציין שבאותה ארוחה הכנתי פסטה בולונז ומרק אפונה גם הם מהאתר שלך). הצלחה מסחררת!!
שמחה לשמוע!
תודה גלי 🌷
עוגה מצויינת!!!!!!נהננו מכל ביס. שאלה קטנה, ניפיתי את הקמח שקדים וזה לקח יובלות… האם באמת צריך לנפות קמח שקדים כמו קמח רגיל?
היי יעל,
שמחה שיצא טעים 🙂
אני לא מנפה קמח שקדים כי זה באמת לוקח המון זמן. רק אם הוא ממש דחוס או גושי כדאי לנפות אותו כדי לאוורר אותו.
שנה טובה
אפשר בלי סוכר בכלל וללא תחליף סוכר?
זה ייצא מר בגלל הקקאו.
היי אפרת
העוגה מעולה.
המרקם יצא קצת שומני עבורי כנראה מהמרכיבים כולל השמן.
יש לך רעיון איך למנוע את זה?
ושוב תודה
היי סימה,
באיזה גודל כוס השתמשת? המרקם אמור לצאת לח ועסיסי אבל לא שומני.
פעם הבאה אפשר להפחית את כמות השמן לרבע כוס.
שנה טובה 🌷
תודה רבה מקרב לב על מתכון מושלם שקיבלתי מאחותי ומאז אני לא מפסיקה להכין.
מחליפה את השמן בשמן קוקוס והיתר כרגיל וכל פעם שבא לי משהו טעים מפנטזת על העוגה ומגייסת הרבה כוח רצון לא לטרוף אותה בבת אחת …. טעים מידי. שוב תודה ושאלה האם אפשר להחליף את הביצים בטחינה ?
היי זהבה,
שמחה שאת אוהבת את העוגה 🙂
לא ניסיתי אבל בגלל שהעוגה מבוססת על קמח שקדים שהוא מרכיב יחסית “כבד” אני חוששת שהעוגה תצא דחוסה מידי בלי ביצים.
הי אפרת
הכנתי את העוגה ויצאה מצוין
שאלתי היא איך כדאי לשמור אותה: במקרר או בטמפרטורת החדר?
תודה
היי הודיה,
אפשר לשמור מחוץ למקרר 24 שעות. לאחר מכן כדאי לשים במקרר.
יש לי שאלה, אם אני טוחנת שקדים בבית, אני צריכה למדוד כוס לפני הטחינה או אחרי? (בדקתי וזה לא אותו דבר)
אחרי הטחינה.
עןגה מושלמת!!! וכלום עבודה!
אני מכינה אותה כל שבת בתבנית כפולה והיא נגרמת.
תודה רבה רבה על המתכונים הקלים והטעימים!
תודה הודיה, כיף לשמוע 🙂
אפשר לשים סילאן או סירופ מייפל במקום סוכר?
ממליצה לשלב 3 כפות סוכר + רבע כוס סירופ מייפל.
עוגה מעולה!הכנתי לליל הסדר ויצא מושלם
תודה שירי 🙂
האם אפשר לשים קמח לבן במקום קמח שקדים?
פחות מומלץ בעוגה הזאת. עדיף להכין עוגת שוקולד רגילה על בסיס קמח: עוגת שוקולד עסיסית, עוגת שוקולד פשוטה, עוגת שוקולד עם קצפת (אפשר להכין גם בלי הקצפת).
עוגה מדהימה ומומלצת בטירוף. טעימה חמה קרה ובכל צורה…
תודה רבה אפרת!
תודה שרה 🙂
שבוע נפלא
היי
רציתי לשאול מה אפשר לשים במקום קמח שקדים? תודה שרה וחג שמח
היי שרה,
אני חושבת שאפשר להמיר באגוזים טחונים דק-דק.
חג שמח 🙂
עוגה פשוט טובה! אחת הטובות לפסח! תודה
תודה דורה, שמחה שאהבת 🙂
חג שמח!
יצא מצוין
המקסימום שפשר להוציא מהמינימום פריטים בפסח
תודה רבה !!!!!!!!
תודה יוסי, שמחה לשמוע 🙂
הי אפרת, היום טעמתי מהעוגה המעולה הזאת שגיסתי הכינה, רק שהילדים שלי לא אוהבים קוקוס, במה אפשר להחליף את הקוקוס? אני מאוד אהבתי אבל מרגישים את הקוקוס העוגה. תודה!
היי חגית,
לדעתי את יכולה לוותר על הקוקוס. שימי במקום 2 כפות קמח שקדים (סה”כ כוס קמח שקדים + 2 כפות).
עוגה מעולה, רכה נימוחה וטעימה . נאכלה במהירות.
תודה .
תודה עירית, שמחה לשמוע 🙂
עוגה מעולה! תודה רבה אפרת
תודה אביטל ❤️
חג שמח
חג שמח! אפשר להכין מקמח מצה
אין לי קמח שקדים
לא מתאים בעוגה הזאת. אפשר להכין את עוגת השוקולד לפסח. היא מעולה והיא עם קמח מצה.
חג שמח 🙂
שוב אני 🙂 אם אין לי תמצית וניל, אפשר לשים סוכר וניל, ואם כן כמה? ואני מניחה שצריך להפחית את הסוכר בהתאם? תודה רבה 🙂
את יכולה לשים שקית סוכר וניל ולהפחית מכמות הסוכר כף אחת.
חג שמח 🙂
תודה רבה רבה על התשובות שלך!! אעדכן בע”ה אחרי פסח איך הכל יצא 🙂 חג פסח כשר ושמח אפרת יקרה!! 🙂
מועדים לשמחה אפרת! העוגה יצאה פשוט טעימה! בעלי אפילו אמר שהיא יותר טעימה מעוגות חמץ! תודה רבה ושבוע טוב 🙂
שמחה לשמוע!
תודה יקירה, שבוע טוב 🙂
שלום אפרת,
יש כ”כ הרבה סוגים של עוגות שוקולד על מה את ממליצה?
היי שירה,
האמת שכל העוגות טובות. העוגה הזאת המרקם שלה יותר פאדג’י ולח. עוגת שוקולד לפסח היא מצוינת והמרקם שלה הכי קרוב לעוגת שוקולד בחושה רגילה.
יש את עוגת השוקולד והקוקוס שגם מצוינת והיא לאוהבי הקוקוס.
חג שמח 🙂
שלום אפרת
האם אפשר להחליף את הסוכר ב” כמו סוכר”?
כן אפשר.
חג שמח 🙂
אסור לי סוכר בכלל…במה אפשר להמיר את הסוכר ?
“כמו סוכר” של סוכרזית זה תחליף סוכר מלאכותי.
אם לא זה אז אפשר לשים כל תחליף סוכר מלאכותי אחר שמיועד לאפיה.
שבת שלום אפרת , שאפיתי את העוגה לקח זמן עד שבאמצע נאפה .. ואז מסביב כבר קצת נשרף.. אפיתי בחום של 175 מעלות
יכול להיית שהייתי צריכה לשים על חום נמוך יותר..?
בכל זאת יצא טעים.
היי יפה,
אם רואים שהחלק העליון מתחיל להשרף כאשר מבפנים זה עדיין לא מוכן יש להנמיך את המעלות ל 160-170 מעלות ולהמשיך לאפות. זה נכון לגבי כל עוגה או מאפה.
הי אפרת איזה כייף להכין את המתכונים שלך תמיד יוצא מעול
כרגע יצא מהתנור, ניראה מעולה .. אני גם האמץ את הציפוי לעוד עוגת פשוט קל טעים פרווה .. מה צריך יותר מזה
תודה רבה😋
נראה מצוין!
תודה יפה 🙂
כדאי להימנע מתבניות אלומיניום..
שבוע טוב וחודש טוב אפרת, את אלופה כל המתכונים שלך יוצאים מעולה 👍
אני רוצה להכין את העוגה בתמונה זה ניראה לא גבוהה כמו כל עוגה שעושים בתבנית אינגלישקק .. אני בדרך כל מכינה בתבנית 24/17 וזה יוצא גובה סביר( העוגת שקדים שפירסמת לפני שבועים הכנתי בשני תבניות 24/17 ויצא בסדר.. השאלה אם הכמות הזו מספיקה.. כי בתמונה זה ניראה לי שיוצא נמוך.
ועוד שאלה את הציפוי שמים איך שמכינים אותו בלי שיתקרר קצת
היי יפה,
העוגה הזאת יוצאת קצת יותר נמוכה מעוגת אינגליש קייק בחושה.
לתבנית בגודל שציינת אני ממליצה להכין את הכמויות האלה:
3 ביצים
3/4 כוס (150 ג’) סוכר
חצי כוס (100 ג’) שמן
כפית (5 מ”ל) תמצית וניל
שליש כוס (80 מ”ל) מים
כוס וחצי (195 ג’) קמח שקדים
3 כפות (30 ג’) אבקת קקאו
כפית מלאה (6 ג’) אבקת אפיה
חצי כוס (45 ג’) קוקוס
ציפוי: 75 גרם שוקולד מריר + כף שמן + 2 כפות מים
מומלץ לשים את הציפוי כשהוא חמים. תני לו כמה דקות להתקרר.
שבוע טוב וחודש טוב
שלום אפרת,
מה הכמויות לתבנית עגולה 24′?
היי אורלי,
כמויות לתבנית 24:
4 ביצים
כוס סוכר
שני שליש כוס שמן
כפית תמצית וניל
חצי כוס מים
2 כוסות קמח שקדים
4 כפות אבקת קקאו
2 כפיות שטוחות אבקת אפיה
שני שליש כוס קוקוס
ציפוי: 100 גרם שוקולד מריר + 2 כפות שמן + 2 כפות מים
זמן אפיה עשוי להתארך ל45-50 דקות. אולי קצת יותר.
חג שמח 🙂
מה זה קמח שקדים? פשוט שקדים טחונים?
כן. אפשר לקנות את זה באריזה מוכנה שרשום עליה “קמח שקדים” או לטחון שקדים מולבנים דק.
מה ניתן להחליף את קמח השקדים.תודה על המתכונים הנפלאים
לא ניסיתי אבל אני מניחה שזה יעבוד גם עם אגוזים טחונים דק.
תודה אפרת יקרה! אני משתמשת המון בקמח שקדים וחסר לי מתכונים… סוף סוף מתכון שלך!!! 🙂
השאלה שלי היא אם אפשר להחליף את המתיקות של הסוכר בסירופ מייפל?
תבורכי!
היי מלכה,
אני שמחה שפרסמתי את המתכון 😉
לגבי המייפל, לא יודעת איך זה ישפיע על המרקם כשהעוגה בעצם ללא קמח. אני ממליצה בתור התחלה לשלב רבע כוס מייפל + רבע כוס סוכר ואם יוצא מוצלח פעם הבאה אפשר לנסות רק עם מייפל.
האם ניתן לטחון אגוזי מלך במקום שקדים?
אני מניחה שכן, רק יש לטחון דק.
שלום אפרת
יש אפשרות להמיר את הקמח שקדים בקמח מצה (או קמח מצה מעורב בקמח תפו”א)?
תודה על כל המכונים.
אני ממש נהנית מהם!
היי שולמית,
כמות הנוזלים במתכון מתאימה לקמח שקדים. קמח מצה או תפו”א סופחים נוזלים בצורה אחרת.
מצרפת לך מתכון לעוגת שוקולד כשרה לפסח מקמח מצות ותפו”א. זאת גם עוגה מעולה.
שלום!
בכמה להכפיל את הכמות לתבנית בינונית??
אפשר מתכון.
היי חני,
לתבנית מלבנית בגודל 20X30 אז יש להכפיל את כל החומרים ב-2.
4 ביצים
כוס סוכר
שני שליש כוס שמן
כפית תמצית וניל
חצי כוס מים
2 כוסות קמח שקדים
4 כפות אבקת קקאו
2 כפיות שטוחות אבקת אפיה
שני שליש כוס קוקוס
ציפוי: 100 גרם שוקולד מריר + 2 כפות שמן + 2 כפות מים
זמן אפיה עשוי להתארך ל45-50 דקות. אולי קצת יותר.
האם יש לך בבקשה רעיון איך להופכה לטבעונית?
תודה.
היי נדיה,
מאחר ולא ניסיתי אין לי מושג איך זה ייצא בשימוש עם תחליף לביצים. בכל מקרה אני מצרפת לינק לתחליפי ביצים באפיה.
איפה קונים קמח שקדים?
בוקר אור שיהיה לך
היי חלי,
קמח שקדים ניתן לרכוש בסופרים במדפים של מוצרים ללא גלוטן. אני קניתי בשופרסל במחלקת GREEN.
אפשר גם להשיג קמח שקדים בחנויות תבלינים. אם אין להם קמח שקדים ארוז מוכן הם יכולים לטחון לך שקדים מולבנים במקום.
הי אפרת
האם ניתן להשתמש בשקדים טחונים במקום קמח שקדים?
תודה, אור
כן, אפשר. שיהיו טחונים דק.
יום מקסים 🙂