זמן בישול/אפייה: 10 דקות
סוג: פרווה/חלבי
3 ביצים
חצי כוס (100 ג’) סוכר
רבע כוס (60 מ”ל) שמן
חצי כוס (50 ג’) קמח שקדים
שליש כוס (45 ג’) קורנפלור
כפית שטוחה (3 ג’) אבקת אפיה
קצפת:
מיכל וחצי קצפת צמחית או שמנת להקצפה (375 מ”ל)
שליש כוס (80 מ”ל) חלב קר (או חלב סויה קר)
2 כפות סוכר (*אם משתמשים בשמנת חלבית יש להוסיף עוד 2 כפות סוכר)
4 כפות מלאות (50 ג’) אינסטנט פודינג בטעם וניל
לפיזור מעל (לא חובה): אגוזי מלך קצוצים
-מחממים תנור מראש ל-175 מעלות.
-מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ומשמנים היטב את הנייר (חשוב מאוד לשמן אחרת העוגה תדבק לנייר).
-מקציפים במיקסר (וו הקצפה) את הביצים עם הסוכר במשך כ-2 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את שמן ומערבבים.
-מערבבים בקערית נפרדת: קמח השקדים, קורנפלור ואבקת האפיה ומוסיפים לקערת המיקסר. מערבבים עד לתערובת אחידה.
-יוצקים את התערובת על נייר האפיה המשומן בצורה אחידה (ניתן לטלטל את התבנית מצד לצד כדי שהתערובת תתפרס על כל התבנית בצורה שווה).
-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 8-10 דקות. מוציאים ומצננים לגמרי.
הכנת הקצפת:
-מקציפים בקערת המיקסר (וו הקצפה): שמנת, חלב, סוכר ואינסטנט פודינג עד לקבלת קצפת יציבה.
סידור השכבות:
-כדי לשפר את המראה חותכים את השוליים מסביב ואז חותכים לשלוש רצועות שוות. מניחים רצועה על צלחת ארוכה ומורחים מעליה קצפת. כך ממשיכים 3 שכבות כשבחלק העליון קצפת (יש למרוח גם בצדדים).
-מפזרים מעל אגוזים קצוצים ומעבירים למקפיא ל-4 שעות לפחות.
- חביתה מגולגלת |
- עוגת מייפל |
- ריבועי לוטוס וקצפת |
- עוגה לבנה |
- ריבועי גבינה קפואים |
- בגט פסטו ומוצרלה
שלום אפרת.
הכנתי לשבת סלט סלק שלך וכרוב שלך גם. ועכשיו את הבצק לעוגה היפה הזאת. אבל השאלה שלי נוגעת לריח. הבצק היה בתנור 11 דקות. יצא יפה אבל הריח של הביצים קצת מפריע לי. אמור להיות ככה? שמתי 3 ביצים L.
תודה
היי,
לא אמור להיות לעוגה ריח של ביצים. לדעתי זה סוג של ביצים מסוימות (אולי פחות טריות) או ערבוב לא מספיק של הביצים עם שאר החומרים.
זה יכול גם לקרות אם העוגה עמדה בחוץ כשהיה חם (אבל מאחר ואנחנו לא בקיץ לא נראה לי שזו הסיבה).
העוגה יצאה מאד טעימה (ברור. אצלך הכל מדויק!) אז על זה תודה. פשוט הריח של ביצים/חביתה הפריע לי. אנסה שוב בקרוב ואערבב ממש טוב. תודה!
❤️
אפשרי לשים רק קורנפלור במקום הקמח שקדים? או קמח ללא גלוטן אחר?
תכיני את המתכון הזה- רולדה ללא גלוטןבמקום לגלגל לרולדה אפשר להכין עוגת שכבות.
שלום
אם יש לי ביצי XL כמה לשים?
תודה
עדיין שימי 3 ביצים
תודה רבה
עוגה מעולה!
שבת שלום
❤️❤️
אפשר להשים קמח רגיל במקום קמח שקדים?
תודה רבה
אפשר להכין את העוגה מהמתכון הזה- עוגת רולדה
*במקום לגלגל לרולדה – לחתוך ל-3 רצועות שוות.
שלום האם אפשר במקום קמח שקדים לשים אגוזים טחונים דק
לא ניסיתי אבל זה אמור לעבוד.
מה הסיבה שמשתמשים בקמח שקדים ולא בקמת רגיל והאם יש לו תחליף?
זה פשוט מתכון ללא גלוטן.
אפשר להכין את העוגה עם קמח רגיל כמו במתכון הזה- עוגת רולדה
*במקום לגלגל לרולדה – לחתוך ל-3 רצועות שוות.
האם אפשר לוותר על הקורנפלור או להוסיף עוד קמח שקדים במקום?
תודה על כל המתכונים אנחנו מאד נהנים מהם!
לא בטוחה, לא ניסיתי.
אפשר קמח תפו”א אם יש לך או קמח ללא גלוטן כלשהו.
שלום רציתי לדעת אם יש תחליף לפודינג תודה רבה !
הפודינג מייצב את הקצפת אבל אפשר להכין גם בלי ולהקציף לקצפת יציבה.
במקום זה כדאי להוסיף עוד 2 כפות סוכר.
לא הבנתי באיזה תבנית להשתמש??
תבנית ענקית של התנור.
האם אפשר קמח תפוחי אדמה???
במקום הקורנפלור? נראה לי שכן.
היי
תודה על המתכונים המוצלחים והקלים!
אני קבוע לוקחת מכאן מתכונים!
יש לך אולי רעיון לעוגה לפסח שאפשר להכין ללא תנור?
הי אפרת,
יש את העוגה הזו- עוגה ללא אפיה שאפשר להכין עם עוגיות יין כשל”פ.
אפשר להוסיף לקרם גבינה לבנה?
כן אפשר
באיזו כמות?
4-5 כפות גבינה לבנה.
קחי רק בחשבון שהגבינה מפחיתה מהמתיקות אז תוסיפי עוד כף סוכר.
היי אפרת. האם אפשר לשים שקדים טחונים במקום קמח שקדים ?
כן
האם אפשר להשתמש בקרם קוקוס במקום חלב
כן אפשר
הכנתי לשבת ויצא מדהים! חוסל תוך כמה דקות!
מה שכן.. הייתי צריכה להכין מתכון כפול בשביל שיהיו לי מספיק שכבות…
ובחרתי לא לעטוף את כל העוגה (קיבלה מראה קצת של מילפיי) ושמתי אוכמניות.
תודה על המתכון המהמם!
וואו נראה מושלם!
תודה שחזרת לעדכן❤️
היי, האם אפשר לשמור בהקפאה כמה ימים מראש?
בטח:)