שום דבר לא נמצא

זמן בישול/אפייה: 10 דקות

סוג: פרווה/חלבי

רכיבים

3 ביצים

חצי כוס (100 ג’) סוכר

רבע כוס (60 מ”ל) שמן

חצי כוס (50 ג’) קמח שקדים

שליש כוס (45 ג’) קורנפלור

כפית שטוחה (3 ג’) אבקת אפיה

קצפת:

מיכל וחצי קצפת צמחית או שמנת להקצפה (375 מ”ל)

שליש כוס (80 מ”ל) חלב קר (או חלב סויה קר)

2 כפות סוכר (*אם משתמשים בשמנת חלבית יש להוסיף עוד 2 כפות סוכר)

4 כפות מלאות (50 ג’) אינסטנט פודינג בטעם וניל

לפיזור מעל (לא חובה): אגוזי מלך קצוצים

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מחממים תנור מראש ל-175 מעלות.

-מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ומשמנים היטב את הנייר (חשוב מאוד לשמן אחרת העוגה תדבק לנייר).

-מקציפים במיקסר (וו הקצפה) את הביצים עם הסוכר במשך כ-2 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את שמן ומערבבים.

-מערבבים בקערית נפרדת: קמח השקדים, קורנפלור ואבקת האפיה ומוסיפים לקערת  המיקסר. מערבבים עד לתערובת אחידה.

-יוצקים את התערובת על נייר האפיה המשומן בצורה אחידה (ניתן לטלטל את התבנית מצד לצד כדי שהתערובת תתפרס על כל התבנית בצורה שווה).

-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 8-10 דקות. מוציאים ומצננים לגמרי.

הכנת הקצפת:

-מקציפים בקערת המיקסר (וו הקצפה): שמנת, חלב, סוכר ואינסטנט פודינג עד לקבלת קצפת יציבה.

סידור השכבות:

-כדי לשפר את המראה חותכים את השוליים מסביב ואז חותכים לשלוש רצועות שוות. מניחים רצועה על צלחת ארוכה ומורחים מעליה קצפת. כך ממשיכים 3 שכבות כשבחלק העליון קצפת (יש למרוח גם בצדדים).

-מפזרים מעל אגוזים קצוצים ומעבירים למקפיא ל-4 שעות לפחות.

 

ראו גם
פסטה ברוטב בטטהפסטה ברוטב בטטה
עוגת מצות עוגת מצות
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
פרילה (08:12 17.01.2025)

שלום אפרת.
הכנתי לשבת סלט סלק שלך וכרוב שלך גם. ועכשיו את הבצק לעוגה היפה הזאת. אבל השאלה שלי נוגעת לריח. הבצק היה בתנור 11 דקות. יצא יפה אבל הריח של הביצים קצת מפריע לי. אמור להיות ככה? שמתי 3 ביצים L.
תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:10 19.01.2025)

היי,
לא אמור להיות לעוגה ריח של ביצים. לדעתי זה סוג של ביצים מסוימות (אולי פחות טריות) או ערבוב לא מספיק של הביצים עם שאר החומרים.
זה יכול גם לקרות אם העוגה עמדה בחוץ כשהיה חם (אבל מאחר ואנחנו לא בקיץ לא נראה לי שזו הסיבה).

avatar
פרילה (10:21 20.01.2025)

העוגה יצאה מאד טעימה (ברור. אצלך הכל מדויק!) אז על זה תודה. פשוט הריח של ביצים/חביתה הפריע לי. אנסה שוב בקרוב ואערבב ממש טוב. תודה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:49 20.01.2025)

❤️

avatar
מזל (15:03 16.01.2025)

אפשרי לשים רק קורנפלור במקום הקמח שקדים? או קמח ללא גלוטן אחר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:01 16.01.2025)

תכיני את המתכון הזה- רולדה ללא גלוטןבמקום לגלגל לרולדה אפשר להכין עוגת שכבות.

avatar
קרן (19:10 19.09.2024)

שלום
אם יש לי ביצי XL כמה לשים?
תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:16 19.09.2024)

עדיין שימי 3 ביצים

avatar
קרן (14:38 20.09.2024)

תודה רבה
עוגה מעולה!
שבת שלום

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:16 20.09.2024)

❤️❤️

avatar
חיה (20:52 20.06.2024)

אפשר להשים קמח רגיל במקום קמח שקדים?
תודה רבה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:47 20.06.2024)

אפשר להכין את העוגה מהמתכון הזה- עוגת רולדה
*במקום לגלגל לרולדה – לחתוך ל-3 רצועות שוות.

avatar
shila (08:59 20.06.2024)

שלום האם אפשר במקום קמח שקדים לשים אגוזים טחונים דק

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:51 20.06.2024)

לא ניסיתי אבל זה אמור לעבוד.

avatar
מירב (08:58 20.06.2024)

מה הסיבה שמשתמשים בקמח שקדים ולא בקמת רגיל והאם יש לו תחליף?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:51 20.06.2024)

זה פשוט מתכון ללא גלוטן.
אפשר להכין את העוגה עם קמח רגיל כמו במתכון הזה- עוגת רולדה
*במקום לגלגל לרולדה – לחתוך ל-3 רצועות שוות.

avatar
לאה (11:28 16.05.2024)

האם אפשר לוותר על הקורנפלור או להוסיף עוד קמח שקדים במקום?
תודה על כל המתכונים אנחנו מאד נהנים מהם!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (07:49 17.05.2024)

לא בטוחה, לא ניסיתי.
אפשר קמח תפו”א אם יש לך או קמח ללא גלוטן כלשהו.

avatar
מאיר (13:08 26.04.2024)

שלום רציתי לדעת אם יש תחליף לפודינג תודה רבה !

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:28 26.04.2024)

הפודינג מייצב את הקצפת אבל אפשר להכין גם בלי ולהקציף לקצפת יציבה.
במקום זה כדאי להוסיף עוד 2 כפות סוכר.

avatar
רויטל (22:12 18.04.2024)

לא הבנתי באיזה תבנית להשתמש??

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (06:18 19.04.2024)

תבנית ענקית של התנור.

avatar
מיכל (21:25 17.04.2024)

האם אפשר קמח תפוחי אדמה???

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (07:19 18.04.2024)

במקום הקורנפלור? נראה לי שכן.

avatar
אפרת (19:32 17.04.2024)

היי
תודה על המתכונים המוצלחים והקלים!
אני קבוע לוקחת מכאן מתכונים!
יש לך אולי רעיון לעוגה לפסח שאפשר להכין ללא תנור?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (07:22 18.04.2024)

הי אפרת,
יש את העוגה הזו- עוגה ללא אפיה שאפשר להכין עם עוגיות יין כשל”פ.

avatar
אירית (19:04 17.04.2024)

אפשר להוסיף לקרם גבינה לבנה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (07:11 18.04.2024)

כן אפשר

avatar
אירית (08:05 18.04.2024)

באיזו כמות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:57 18.04.2024)

4-5 כפות גבינה לבנה.
קחי רק בחשבון שהגבינה מפחיתה מהמתיקות אז תוסיפי עוד כף סוכר.

avatar
סימה (22:50 14.04.2024)

היי אפרת. האם אפשר לשים שקדים טחונים במקום קמח שקדים ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:09 15.04.2024)

כן

avatar
פולה (22:48 14.04.2024)

האם אפשר להשתמש בקרם קוקוס במקום חלב

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:08 15.04.2024)

כן אפשר

avatar
שבי (21:13 13.04.2024)

הכנתי לשבת ויצא מדהים! חוסל תוך כמה דקות!
מה שכן.. הייתי צריכה להכין מתכון כפול בשביל שיהיו לי מספיק שכבות…
ובחרתי לא לעטוף את כל העוגה (קיבלה מראה קצת של מילפיי) ושמתי אוכמניות.
תודה על המתכון המהמם!

עוגת שכבות שקדים וקצפת
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:22 13.04.2024)

וואו נראה מושלם!
תודה שחזרת לעדכן❤️

avatar
יפעת (20:41 11.04.2024)

היי, האם אפשר לשמור בהקפאה כמה ימים מראש?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (07:13 12.04.2024)

בטח:)

לקריאת כל התגובות