זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15-17 דקות
מס’ מנות: 6-8 עוגות אישיות
סוג: פרווה
תבנית שקעים/ מאפינס
מצרכים:
2 ביצים
2 כפות סוכר חום כהה (הסוכר הכהה מכהה את צבע העוגה אך ניתן להשתמש גם בסוכר לבן)
1/3 כוס שמן
1/4 כוס דבש
4 כפות מים רותחים
1/2 כפית מיץ לימון טרי
1/2 כוס קמח קונדיטור ללא גלוטן
1/3 כוס קמח אורז
1 כפית אבקת אפיה
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס.
-מקציפים בקערה את הביצים במשך כדקה. מוסיפים סוכר ושמן, דבש, מים רותחים ומיץ לימון. מערבבים היטב בקערית נפרדת את הקמחים עם אבקת האפיה ומערבבים עם שאר התערובת עד לאיחוד החומרים.
-ממלאים בלילה עד 3/4 גובה בכל שקע ואופים בתנור 15-17 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל
*הערה: מאחר והעוגות מבוססות על קמח קונדיטור שנוטה להתייבש מהר, מומלץ להכין כמות קטנה ביום ההגשה.
היי אפרת
איזה אתר מושלם!!! לא מפסיקה לקבל רעיונות והשראה מהאתר.
האם ניתן להחליף את הקמח קונדיטור והקמח אורז בקמח רב תכליתי?
בטח:)
היי
תודה על האתר המושלם!
האם ניתן להשתמש בקמח תמי או קמח רב תכליתי?
כן:)
האם אפשר להכין עם קמח רגיל?
שואלת דווקא לגבי המתכון הזה, כי אני רוצה להכין כמות כפולה (חצי עם גלוטן וחצי בלי) ורק את שלב הקמחים לערבב בנפרד.
היי
אפשר לשים 3/4 כוס קמח תופח.
היי
רציתי לדעת אם אפשר לעשות בתבנית אינגליש קייק במקום מאפינס? ומה הכמויות?
היי,
אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק חד פעמית את הכמות שבמתכון (יצא מעט נמוך), או בתבנית אינגליש רב פעמית כמות כפולה פי 2 מהכמות במתכון (יצא גבוה יותר).
אפשר להכין את הכל מקמח קונדטור?
היי שני,
לא ניסיתי, אבל מניחה שאפשר.
בהצלחה!
הי אפרת, שבחים לאתר! כבר לא מנסה מתכונים מאתרים אחרים… אם אני רוצה להכין את העוגה ב 2 תבניות אינגליש קייק מה הכמויות?
היי חיה,
מומלץ להכפיל כמויות:
4 ביצים
4 כפות סוכר חום כהה (הסוכר הכהה מכהה את צבע העוגה אך ניתן להשתמש גם בסוכר לבן)
3/4 כוס שמן
חצי כוס דבש
8 כפות מים רותחים
כפית מיץ לימון טרי
כוס קמח קונדיטור ללא גלוטן
3/4 כוס קמח אורז
2 כפיות אבקת אפיה
*יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל.
חג שמח ❤️
תודה רבה אפרת וחג שמח!
הי אפרת
האם אפשר להשתמש בקמח קסאבה? אם כן האם הכמות שווה, והאם צריך את קמח אורז בנוסף?
תודה
שני
סורי, לא מכירה את הקמח הזה.
3 שנים לא טעמתי עוגת דבש (בגלל רגישות לגלוטן), ראיתי את המתכון הזה, והיה ברור לי שאני אנסה להכין. הכנתי כמות כפולה עם קמח כרגיל ויצא פשוט טעיםםם!! תודה 🙂
שמחה שיצא טעים!
תודה שירן ושנה טובה❤️
תודה על המתכון המעולה. הכנתי מאפינס דבש, המשפחה ממש נהנתה. במקום קמח אורז שמתי קמח קינואה ויצא מצויין.
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושנה טובה!
שלום, תודה על האתר המקסים משתמשת הרבה במתכונים . האם אפשר להשתמש רק בקמח קונדיטור (במקום קמח אורז) כי אין לי עוד סוג קמח נוסף. תודה
לא מומלץ. המרקם ייצא לא מוצלח.
היי אפרת
תודה על המתכונים המדהימים באמת!!!
ניסיתי ישר לעשות כמות כפולה ויצא פצצה! אורירי וטעים במיוחד! רק שטעם הדבש לא מאוד מודגש! אבל טעים מאוד!!!
שנה מתוקה מדבש!
נראה מעולה 🙂
אפשר פעם הבאה להגדיל את כמות הדבש לשליש כוס.
תודה ושנה טובה ומתוקה ❤️
תודה רבה!!!!!!! על המתכונים המדהימים ומהירי ההכנה!
אשמח לדעת מהם הקמחים שניתן לשלב לבצק פריך ללא גלוטן כמו לשושני קצף?
שוב תודה ושנה טובה ומתוקה!
לא ניסיתי להכין אבל יש את הבצק של אוזני המן ללא גלוטן.
האם אפשר להחליף את הקונדיטור בקמח תפוחי אדמה?
לא ניסיתי אבל נראה לי שעדיף להשאר עם קונדיטור.
הי, אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק? אפשר להשתמש בקמח אחר במקום הקונדיטור?
היי שירן,
אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק חד פעמית אבל יכול להיות שהעוגה תצא קצצת נמוכה.
במקום קמח קונדיטור וקמח אורז אפשר לשים תערובת קמחים ללא גלוטן כמו כמו תמי, כרגיל וכו’.
שלום,
אני רוצה להכין בתבנית עגולה 28′. מה הכמות המצרכים ?
תודה מראש
שנה טובה ומתוקה.
היי ענת,
לתבנית 28 יש להכפיל את כל הכמויות ב-4.
אני פחות ממליצה להכין כמות כל כך גדולה מאחר וזה יכול לפגוע במרקם הסופי.
עדיף להכפיל ב-3 ולהכין בתבנית 24 או 26 (תלוי אם רוצים עוגה גבוהה). אם את מכפילה ב-3 את יכולה לשים 5 ביצים גדולות (במקום 6).
שנה טובה ומתוקה 🙂
אפשר קמח תירס במקום קמח אורז?
או לחילופין… מה במקום?
היי עינב,
לא בטוחה אם קמח תירס יתאים.
אפשר במקום קמח קונדיטור וקמח אורז לשים כוס פחות כף שטוחה קמח תמי או קמח “כרגיל”.
שלום.
האם אפשרי להכין ולהקפיא?
שנה טובה ותודה על המתכונים!!:)
היי מיכל,
אני מניחה שאפשר רק חשוב לעטוף היטב בניילון נצמד.
שנה טובה ומתוקה 🙂
שלום
האם אפשר לשים במקום קמח אורז קמח קונדיטור? (כמובן בנוסף לחצי כוס הכתובה במתכון) או קמח תפוחי אדמה או קורנפלור?
תודה ושנה טוב!
היי איה,
מניסיון אני לא ממליצה לוותר על קמח אורז. אם מכינים רק מקמח קונדיטור או קמח אחר יוצא פחות מוצלח.
חג שמח ושנה טובה 🙂