זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 3 דקות
מס’ מנות: 3 מנות
סוג: חלבי
רכיבים
250 גרם גבינה לבנה
חצי מיכל (100 מ”ל) שמנת חמוצה
רבע כוס (50 ג’) סוכר
1 ביצה (רצוי L)
חצי כפית תמצית וניל
כף מלאה (12 ג’) קורנפלור
אופן ההכנה
-מערבבים (בעזרת כף או מטרפה) את כל החומרים בקערה לפי הסדר הרשום.
-משמנים כוסות חסינות למיקרוגל ויוצקים לתוכן את הבלילה בגובה 3/4 מהכוס.
-מכניסים כל כוס לחוד למיקרוגל ומפעילים במשך 3 דקות ועשרים שניות, עד שהעוגה מתייצבת.
-מניחים לעוגה להתקרר לטמפ’ החדר. ניתן לאכול את העוגה כשהיא חמימה או לאחר כמה שעות של התייצבות במקרר (אני אישית אוהבת אותה לאחר קירור אבל זה כבר טעם אישי 🙂 )
טיפים והערות
*העוגה יכולה לתפוח ואז לרדת וזה בסדר.
*אפשר להכין יום לפני ולשמור במקרר.
ראו גם
- עוגת מייפל |
- עוגת אספרסו |
- עוגת ביסקוויטים והשחר |
- עוגה לבנה |
- קינוח גבינה והשחר |
- ריבועי גבינה קפואים
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים חלביים
היי אפרת
אם אני רוצה לעשות חצי כמות – אפשר לשים ביצה שלמה?
היי
אפשר ביצה S או M.
היי אפרת אם אני רוצה לשים משהו מעל הקישוט מה אפשר לשים?
היי
אפשר לצפות בגנאש שוקולד לבן או קצפת.
היי, אם אני רוצה להכין רק מנה אחת כמה לשים מכל דבר?
תכיני חצי מהכמויות (יצא לך יותר גבוה), אחרת קשה מאד לדייק בכמויות.
שישי שמח
אפשר להכפיל כמויות
או להכין בערך כמו המתכון לעוגת גבינה הרגילה ולאפות במיקרוגל?
אם כן איך יוצא? ועל איזה עוצמה במיקרו וכמה זמן?
תודה
היי,
אפשר להכין כמות כפולה, לתבנית אחת גדולה בקוטר 20 תצטרכי כמות כפולה פי 3.
משך האפייה עשוי להתארך ב-3 דקות נוספות, את תדעי מתי להוציא כשהיא תהיה יציבה. העוצמה ללא שינוי.
חייבת לומר שזו לא עוגת גבינה רגילה ועדיף להכין עוגת גבינה מאשר להכין את המתכון הזה בתבנית אחת גדולה.
תודה רבה על המענה המהיר
התנור תפוס בגלל זה
אפשר להכין את המתכון הרגיל ולאפות במיקרו? זה מומלץ?
פחות כדאי. עדיף כבר להכין את המתכון הנוכחי.
מקווה שיצא מוצלח(:
תודה רבה על כל המענה המהיר ושבוע טוב ומבורך
הי
מה אפשר לשים במקום שמנת חמוצה?
היי,
במקום שמנת חמוצה אפשר לשים גבינה לבנה- רצוי 9%, אך עם שמנת יוצא יותר מוצלח(:
אפרת היי.
העוגות ממש טעימות😁 אני מכינה היום יום שלישי ברצף!רציתי לשאול אם אני רוצה להכפיל כמויות האם לעשות הכל פי 2 או שיש איזשהו משחק אחר בכמויות?
היי אירית,
איזה כיף שאהבת את המתכון!
לכמות כפולה פשוט תכפילי כמויות פי 2😊
ואווו נשמע מוזר🤐
אבל תנסו ממליצה מאד זה ממש טעים אני הכנתי ויצא לי ליגה
שמחה לקרוא שיצא מוצלח 🙂
לילה טוב ❤️
היי אפרת, ניתן להוריד את הביצה? או אולי יש תחליף במקום?
היי,
לא ניסתי אבל לפי התגובות אפשר להכין גם בלי הביצה.
האם אפשר להשתמש כוסות קרטון של קפקייס
צריך להיות רשום על הכוס שהיא מיועדת למיקרוגל (יש כאלה שכן ויש כאלה שלא).
היי
אפשר ריבת תות במקום הסוכר?
פחות מומלץ במקרה הזה.
היי אפשר להשתמש בקמח תפו\”א, או קמח מצה במקום הקורנפלור?…
תודה
לא ניסיתי אבל אולי קמח תפו”א.
אפרת יקרה אלופת המתכונים !!! שיפרת לי את הזוגיות עם המתכונים שלך 🙂
הייתי ממליצה לא לבשל במיקרוגל ביצה. החיידקים עלולים לא למות שם.
תודה זוהר ❤️
אפשר להכין בתנור
אין לי מיקרוגל
כמה זמן לאפות?
(בתוך מאפינס)
אפשר. יש לחמם תנור מראש ל- 170 מעלות (בתנורים חזקים מומלץ לחמם ל160 מעלות) ולאפות במשך 30-35 דקות.
אפרת אחרי החימום יצא לי בלילה גושית האם זה אמור להיות ככה? ואם לא אז מה עשיתי לא נכון?
מה הכוונה גושית? ערבבת כמו שצריך?
היי
עוגת גבינה מאוד טעימההה והכי חשוב שקלה להכנה
הילדים שלי מאוד אהבו וגם אנחנו
תודה רבה
חג שמח!
שמחה לשמוע!
תודה לך וחג שמח ❤️
היי אפרת, רציתי לברר מה אפשר לשים בבלילה במקום ביצים, אסור לי חלמונים ומותר חלבונים, לדעתך העוגות יצאו טוב ללא חלמונים?יש לך מושג במה ניתן להחליף את החלמונים?
היי אורית,
לפי התגובות אפשר להכין גם בלי הביצה.
היי אני עשיתי הכל לפי המתכון ומשום מה זה עדיין נוזלי אני מכניסה למיקרו לשלוש דקות וחצי וזה נוזלי מה אני יכולה לעשות?
אולי המיקרו מכוון על עוצמה נמוכה? זה צריך להיות על העוצמה הכי גבוהה.
תחזירי למיקרו לעוד דקה וחצי- שתיים.
גמלי זה קרה
אם שמת כמויות מדויקות כנראה צריך עוד קצת זמן במיקרו🙂
אפשר להכין בלי שמנת חמוצה?
פשוט אין לי בבית ובא לי משו מתוק וקל
היי מלי,
נראה לי שאפשר להכין עם גבינה לבנה במקום השמנת החמוצה.
היי אפרת.
ניסיתי להכין את העוגה ובסוף 2 ראשונות נשרפו ואז שניתי ל2 דקות ובהתחלה העוגה הייתה רכה ואז עם הזמן התקשתה למצב שאי אפשר לחתוך בקלות עם כפית.
מה יכול להיות לא נכון במה שעשיתי?
ושכחתי לשאול אפשר לשים קמח אחר פעם הבאה? קמח רגיל או תפוחי אדמה?
היי הדר,
שמת במיקרוגל? באיזה כוס? הכנסת כל עוגה לחוד?
אפשר לשים קמח רגיל.
היי אפרת, שאלה קצת לא קשורה, אם אני רוצה להכין שייק עם אפרסקים, צריל לקלפם או לא?
לא חובה אבל נראה לי שכדאי.
ראיתי שהצעת למישהי בתגובות לעשות בתנור בתבנית שקעים ואני גם רוצה כי המיקרו שלי עושה קצת בעיות.לכמה שקעים החומרים שנתת מתאימים? כמה זמן אחרי האפייה אפשר להוציא מהשקעים? זה לא יתפרק בהוצאה? צריך לקרר את זה לפני האכילה?
עדיף להכין בכוסות או תבניות מאפינס בודדות. לא מוצאים מהשקעים. מגישים כמו שזה.
אפשר לאכול כשזה חמים (חצי שעה אחרי אפיה) או לשים במקרר ולאכול אחרי כמה שעות.
תודה רבה על ההסברים! הכמויות שרשומות במתכון לכמה תבניות מאפינס בודדות חד פעמיות (של ניקול) זה מספיק?
אם אני צריך את זה ל 24 שעות אפשר לשמור יממה על השישול להכניס למקרר? פחות אוהב עוגות גבינה ממקרר
אמור להספיק ל-3 תבניות כאלה.
לא מומלץ לשמור עוגת גבינה כל כך הרבה זמן על השיש בימים חמים.
אני ממליצה להכין את זה סמוך להגשה אם לא רוצים לשמור במקרר.
תודה על התשובה!
הכמות הזאת מתאימה לתבנית אינגליש קייק? צריך לשנות משהו בכמות אולי להגדיל?
צריך להוריד או להוסיף רכיבים?
עד איפה למלא את התבנית?גם 3/4? גם אותה לשמן?
איך בודקים שזה מוכן?
קמה זמן אחרי שזה יוצא מהתנור אפשר לחתוך?
הבלילה הייתה משגעת רוצה כבר לנסות שוב 🙂
אני ממליצה להכין בתבניות מאפינס.
לדעתי יש להכפיל כמויות לאינגליש קייק וגם זמן האפיה עשוי להתארך ל40 דקות לפחות. גם אז לשמן.
העוגה אמורה להיות יציבה אפילו שהיא רוטטת מעט.
אפרת, הגעתי לאתר שלך במקרה בעקבות חברה (אלה, זאת שפתחה את השרשור). רציתי להגיד לך שכבר ניסיתי כמה וכמה מתכונים והכל יוצא מדהים. מ”אימא שלי לא יודעת להכין חביתה” הפכתי ל”אמא שלי עשתה ארוחת ערב מדהימה”. תודה רבה רבה לך ותודה על כל ההסברים וההשקעה והיחס הפרטי שאת נותנת לכולם
תודה ❤
ניסיתי לעשותת היום את המתכון והאמת שבניגוד לכל שאר המתכונים היה קצת נפילה. הבלילה שיצאה (לפני שהעברתי לכוסות) הייתה טעימה בטירוף!!!! משום מה אחרי המיקרו והקרור כל הטעם המתוק נעלם. היתה הרגשה של משהו חלבי רטוב וזהו. אולי זה לא היה מספיק זמן במיקרו, אולי המיקרו הרס את זה, אולי המקרר לא עשה לזה טוב. בכל מקרה הבלילה שיצאה הייתה אחת הטעימות ואני רוצה להכין אותה שוב רק הפעם בלי מיקרו. מה את מציאה לעשות? לאפות בתנור אולי? אם כן באיזה חום וכמה זמן? כל כך מבאס שהבלילה הסופר טעימה הזאת הפכה למשהו גבינתי רטוב ולא טעים
היי אלה,
זה אמור לצאת יציב ומוצק לאחר קירור (וטעים!). אם זה יצא נוזלי זה אומר שזה לא היה מספיק זמן במיקרו ולא היה מוכן לגמרי.
נסי לאפות בתנור שחומם מראש ל170 מעלות במשך 30-35 דקות, עד שהחלק העליון יציב. אל תוציאי מהתנור אם הוא עדיין נוזלי.
מחכה לשמוע איך ייצא הפעם 🙂
שלום אפרת
אשמח להיות מחוברת אלייך בפייסבוק
אורה אורן
היי אורה,
אם את רוצה לקבל עדכונים על מתכונים אז יש את דף הפייסבוק – https://www.facebook.com/10dakot/
אפשר לעשות לייק לדף ולקבל מתכונים ועדכונים 🙂
מכין בכוסות גדולות.. מכפיל כמויות..
השאלה מה עושה מבחינת הזמן במיקרו? כוס של 300 מל עדיין 3 דקות ו 20 שניות?
אתה כבר תראה אם העוגה מוכנה. היא אמורה להיות יציבה בחלק העליון. אם היא עדיין נוזלית תחזיר למיקרו לעוד כמה שניות.
חושבת להכין את המתכון לשבת. רוצה להכניס למקרר שיתקרר. הבעיה שבמקרר בשת יש כל מיני ריחות של תבשילים וכו’. האם ניתן לכסות את הכוסות בניילון נצמד למניעת הידבקות של ריחות זרים? האם זה יפגע במתכון? האם יפגע בזמן הקרור?
בטח. רצוי לכסות בניילון נצמד ולא להשאיר פתוח.
רוצה לפנק את זוגתי ולהכין לה את זה אבל קצת הסתבכתי:
*יש שמנת חמוצה 9 אחוז יש 15 ויש 27 איזה צריך לקנות?
*אחרי כמה זמן אפשר להכניס את העוגה למקרר? כמה זמן לוקח לה להתקרר בערך?
*כמה שעות במקרר לוקח לה עד שהיא מתייצבת?
*אין לנו בבית כוסות למיקרו, חשבתי להשתמש במאגים מקרמיקה שהם 340 מ”ל. בשביל שעדיין אוכל למלא את הכוס כמו שכתבת ב 3/4 וכדדי שעדיין יצאו 3 כוסות האם עלי לגדיל כמויות? הכמויות שנתת לאיזה גודל של כוס הן מיועדות?
תודה על מתכון קליל שגם גבר יכול להכין
היי נדב,
1. שמנת 9 או 15 אחוז, לא משנה.
2. אחרי כ-20 דקות.
3. שעתיים לפחות.
4. הכמויות שנתתי מתאימות לכטס בנפח של 150 מ”ל. ממליצה לך להכפיל כמויות ב-2.
סיבוב שני… והפעם בתוספת נגיעת מייפל/ריבת תות.
מעולה!! תודה על עוד מתכון מנצח!
נראה מדהים!
אהבתי את הרעיון להוסיף מייפל וריבה.
תודה דנה 🙂
אפרת שלום, הבלילה יצאה מאד טעימה אבל כשהכנסתי למיקרו לעוצמה מקסימלית, כל התערובת רתחה תוך דקה ולמרות שהכלי היה מלא רק בחציו, הבלילה השופר ה על כל קירות המכשיר. האם העוצמה חזקה מדי?
תודה
היי דורית,
אני הפעלתי את המיקרו בעוצמה הגבוהה ביותר. כנראה שהמיקרוגל שלך יותר עוצמתי ויש צורך להוריד את העוצמה.
צהריים טובים
השאלה אם העוגות יוצאות בצבע צהבהב וטעים טיםה חמוץ?כי זה מה שיצא לי…אבל הן טעימות.ואם אפשר לזלף מעל איזה ריבה?
היי נטלי,
צבע לבן-צהבהב עדין. החמיצות קשורה בגבינה.
אשר לזלף מעל ריבה.
שלום אפרת יקרה,
שכחתי לשים ביצה והעוגה כבר בתנור (אין לי מקרוגל) כמה קריטי זה?
היי מלכה,
ראיתי רק עכשיו.. בטח טעמת כבר.
איך יצאה העוגה בלי ביצה?
משגע כמו כל המתכונים שלך!!! 🙂
תודה מלכה 🙂
כמו שכתבתי העוגה מאוד מוצלחת וטעימה השאלה שלי האם בפעם הבאה גם אוותר על הביצה?
מה בעצם עושה הביצה במתכון הזה?
הביצה מוסיפה צבע ומעשירה מעט את המרקם. בכל מקרה, אם העוגה יצאה טעימה גם בלי הביצה אז אפשר לוותר עליה.
אפרת הנפלאה
האם אפשר להכין אותו מתכון בתנור ואם כן , כמה זמן ומעלות ?
היי אלייה,
אפשר להכין בתנור. לדעתי כדאי לחמם תנור מראש ל- 170 מעלות (בתנורים חזקים מומלץ לחמם ל160 מעלות) ולאפות במשך 30-35 דקות.
תודה
איך אדע אם העוגה מוכנה ?
כשהחלק העליון נראה יציב ולא נוזלי.
העוגה לא יציבה בכלל מה לעשות??😰
יכול להיות שהפעלת בעוצמה לא הכי גבוהה. תחזירי אותה למיקרו עד שהיא תתייצב.
במה אפשר להחליף את התמצית וניל
אפשר לשים שקית סוכר וניל ולהפחית את כמות הסוכר בכף שטוחה.
אם אין לך סוכר וניל אפשר להכין גם בלי.
בדיוק באתי לשאול את אותה השאלה, תודה 😉
הכנתי אתמול בערב. היה טעים, כמו שציינת, גם חם וגם קר. הוספתי מעט גרידת לימון. אנסה להכין כמות כפולה במיקרוגל. כמה זמן את ממליצה?
היי יוכי,
שמחה שיצא טעים 🙂
את רוצה להכין כמות כפולה בתבנית אחת? אם כן, אני מניחה שזמן האפיה עשוי להמשך ל10 דקות. ממליצה לבדוק כבר אחרי 8 דקות אם העוגה יציבה.
שלום אפרת! רציתי לשאול אם אפשר להחליף קורנפלור – בקמח רגיל?
כן, אפשר.
ואת הכי חשוב לא ציינתי. העוגה יצאה מאד מאד טעימה.
שושי
היי שושי,
זה בסדר, העוגה לא תמיד עולה (גם כשהיא עולה היא יורדת אז זה לא קריטי).
שמחה שיצא טעים 🙂
עוגת הגבינה למיקרו, לא עלתה בכלל. אולי היה צריך אבקת אפיה או קמח תופח במקום קורנפלור???
בכל אופן, תודה על המתכונים. אני מתכוונת לנסות את עוגת היוגורט הלימונית…
ושוב תודה.
שושי
אפרת הינה סיבוב שני חחח הראשון חוסל
איזה כיף לשמוע!
בתאבון 😉
אפשר להשתמש בכוס רגילה למיקרו?
אם זו כוס זכוכית או ספל אז אני מניחה שכן.
הי אפרת, המתכון נשמע מעולה!
אין לי כוסיות כאלה למיקרו. האם אפשר להשתמש בתבניות קרטון שמיועדות למאפינס? ואז איזו כמות אפשר לשים בכל גביעון?
או בכוסות קרטון חד פעמיות לשתייה חמה?
היי מיכל,
אפשר למלא תבניות/כוסות כאלה עד 3/4 גובה. חשוב רק לשים לב שרשום על התבניות שהן מיועדות למיקרוגל.
אפרת, תודה על המתכונים שלך! הם תמיד מעולים! שאלה: ניתן לאפות את המסה בתנור כמובן בתבנית אחת למשל 26סמ’ ולא בתבניות אישיותז? אם כן, צריך להכפיל כמויות?
היי דידי,
אם את מעדיפה לאפות בתנור כעוגה גדולה אני ממליצה להכין כבר את המתכון של עוגת גבינה אפויה או עוגת גבינה של בית מלון.
אני רוצה לעשות עוגת גבינה שלמה במיקרו ולא מאפינס. איך עושים?
אני מניחה שאפשר להשתמש בתבנית פיירקס קטנה. הבלילה צריכה להגיע עד ל3/4 מגובה התבנית, לפי זה תדעי אם להכין כמות נוספת.
זמן האפיה עשוי להתארך ל10 דקות לפחות. ממליצה לבדוק כבר אחרי 8 דקות. העוגה צריכה להיות יציבה.
אפרת בוקר טוב:)
את בהחלט לא מפסיקה להפתיע
תודה רבה לך יסורכו ידייך
תודה יעל! 🌷
תודה על המתכונים המדהימים! האם אפשר לעשות את העוגה הזו בלי לחלק לכוסות? פשוט לשפוך את כל התערובת לכלי שמתאים למקרוגל וזהו?!
אני מניחה שאפשר רק שזמן האפיה עשוי להתארך ל10 דקות לפחות. ממליצה לבדוק כבר אחרי 8 דקות. העוגה צריכה להיות יציבה.
נראה מוצלח מאוד 🙂
מה לגבי תבניות סיליקון אישיות? יילך במיקרוגל?
רק אם רשום עליהן שהן מיועדות למיקרוגל.
שלום אפרת
זה נראה מהמם
אין לי כוסות חסינות אש יש אפשרות בתבניות אשיות מנייר
היי שמואל,
אלה צריכות להיות תבניות מנייר שרשום עליהן שהן מיועדות למיקרוגל אחת הן עלולות להשרף.
פשוט קל וטעים בטירוף..הוספתי מעט צימוקים וגרידת לימון.והשתמשתי בגבינת סימפוניה. מעולה😊😊תודה רבה וחג שבועות שמח.
נשמע מעולה!
תודה ציפי, חג שבועות שמח 🌷
היי אפרת
אפשר להכין את העוגה עם קמח טפיוקה? ובמקום שמנת חמוצה מה אפשר להשים?
היי אורה,
לגבי קמח טפיוקה, אין לי מושג (לא ניסיתי).
אני מניחה שבמקום שמנת חמוצה אפשר לשים גבינה לבנה למרות שלדעתי יותר מוצלח עם שמנת חמוצה.
היי אפרת
הכנתי עם קמח טפיוטקה וגבינת סימפוניה וגרדת לימון יצא פיצוץ לא נשאר
איזה כיף שחזרת לעדכן!
תודה אורה 🌷
אפרת, את פשוט אלופה!!! נראה מהמם! רוצה להכין את זה לשבועות – אבל המיקרוגל שלי בשרי 🙁 אפשר בתנור עם תבניות אישיות מאלומיניום? ואם כן, איך אופים בדיוק? ואפשר להכפיל כמויות? תודה רבה 🙂
כן אפשר להכין בתנור. לא ניסיתי אבל לדעתי כדאי ב- 170 מעלות (בתנורים חזקים מומלץ לחמם ל160 מעלות) במשך 30-35 דקות.
אם את מכינה בתבניות אישיות מאלומיניום כדאי לשמן אותן לפני ולמלא עד 3/4 גובה. אפשר להכפיל כמויות אבל אני ממליצה קודם שתנסי את הכמות שבמתכון לוודא שזה יוצא מוצלח בטמפ’ ובזמן האפיה שציינתי.
בהצלחה 🙂
הכנתי לשבת (לא יכולתי לחכות עד שבועות!) ויצאו 6 מנות טעימות מאוד! אומנם שכחתי להוציא אותן מהתנור בזמן, הם היו בתנור לפחות 40 דקות, ועלו גבוה מאוד ואז ירדו ב”בום” אחד, וכתוצאה לא היו ממש אסתטיות! אבל היו ממש טעימות!! פעם הבאה לא אשכח להוציא אותן בזמן! אכין עוד נגלה לשבועות בע”ה! תודה רבה רבה וערב מקסים 🙂
זו תופעה שיכולה לקרות שהעוגות תופחות ואז צונחות.
בכל מקרה, אפשר לטשטש בפיזור אבקת סוכר או פיזור פירורי ביסקוויטים.
שמחה שיצא טעים 🙂