זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15-17 דקות
מס’ מנות: 17 עוגיות
כוס (140 ג’) קמח תפוח אדמה
רבע כוס (30 ג’) אגוזים טחונים
5 קוביות (20 ג’) שוקולד מגורד
כף שטוחה אבקת קקאו (אם רוצים עוגיות בהירות ניתן לוותר)
2.5 כפות סוכר
כף דבש
50 גרם חמאה רכה בטמפ’ החדר
1-3 כפות מים (לפי הצורך)
-מחממים תנור מראש ל175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
-מערבבים את את כל החומרים לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת בצקית רכה ואחידה (את המים מוסיפים בהדרגה לפי הצורך).
-יוצרים כדורים קטנים (אם התערובת דביקה יש להרטיב ידיים) ומשטחים לעוגיות בקוטר 4.5-5 ס”מ. מניחים על נייר האפיה.
-מכניסים לתנור ואופים במשך 15-17 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות ומשחימות מעט בקצוות. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי.
תחליפים:
-הדבש משמש כ”דבק” לחומרים ולכן לא מומלץ להמיר אותו בסוכר. במקום דבש אפשר לשים סירופ מייפל.
-לא מומלץ לוותר על האגוזים הטחונים, הם מוסיפים למרקם. אם נתקעתם בלי – אפשר לשים קמח שקדים.
-אפשר להמיר את החמאה ברבע כוס שמן אבל זה ישנה מעט את המרקם והבצק יהיה פירורי יותר.
- עוגיות בראוניז |
- עוגיות מגולגלות לפסח |
- עוגיות חמאה ללא גלוטן |
- אוזני המן מקמח תמי |
- עוגיות שוקולד צ’יפס ללא גלוטן |
- עוגיות טחינה מקמח שקדים
היי שבוע טוב הכנתי יצא ממש טעים! תודה על האתר המושלם והשימושי
איזה כיף שאהבת את המתכון ושיצא מוצלח(:
תודה שחזרת לשתף❤
אפשר להכין מקמח חיטה?
היי,
אפשר(:
שלום, אפשר לוותר על הסוכר?
היי,
לא ניסיתי בעצמי, אך יתכן ואפשר לוותר על סוכר ולהוסיף עוד כף דבש. המרקם והטעם ישתנו מעט.
רציתי לשאול, האם אפשר להחליף את החמאה במשהו אחר? ואם כן, במה אפשר?
תודה רבה!!!!!
אלף תודות..🤗🤩🤗🤗🤗🤗
היי דבורי,
אפשר להמיר את החמאה ברבע כוס שמן אבל זה ישנה מעט את המרקם והבצק יהיה פירורי יותר.
אפשרות טובה יותר היא להשתמש ב-50 גרם שמן קוקוס מוצק (לשים את הפחית במקרר למשך לילה על מנת שיהיה אפשר להפריד בין החלק המוצק והנוזלי).
ואווו ואוווו וואווווווו
עוגיות מושלמות!!!
לא היה לי מספיק דבש, שמתי כף ממרח אגוזי לוז. יצא לא נורמלי.
פריך, וטעים גם לא בפסח
אה, שכחתי להוסיף.
במקום חמאה , שמתי שמן קוקוס
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף🌺
יצא מהמם וטעים! (מלא חמאת קוקוס ואבקת חלבון במקום חמאה ודבש). חבל שקמח תפוחי אדמה נמכר בשקיקים פיציים אחרת הייתי מכינה עוד ועוד 🤤
איזה כיף שאהבת את המתכון! נראה מעולה(:
אגב, בחלק מהחנויות מוכרים קמח תפו”א במשקל גדול יותר- של קילו.
תודה על המתכון –
הכנתי מספר פעמים ויצא מושלם!!!
איזה כיף לשמוע! תודה מירי🌺
תודה על המתכון , אפרת.
העוגיות יצאו פריכות ומאוד טעימות 👌
פסח שמח!
וואו העוגיות נראות מושלם👌 תודה על השיתוף!
נראה מבטיח ואף יפה אבל יצא ממש יבש ולא טעים לצערי :/
היי פסח,
מצטערת לשמוע שיצא מאכזב, כדאי להבין מה הייתה הבעיה:)
האם הקפדת לדייק בכמויות? האם הבצק יצא יבש כך שהיה צריך להוסיף עוד קצת מים? והאם הוצאת בזמן מהתנור או שהעוגיות נאפו קצת יותר מהדרוש?
אפשר בלי השוקולד?
היי מיכל,
אפשר לוותר על השוקולד. (אבל טעים יותר עם…)
רצוי להוסיף עוד 2 כפות אגוזים טחונים במקום.😊
האם ניתן להחליף את קמח תפוחי האדמה בקמח כשר לפסח?
היי,
חושבת שאפשר להחליף בקמח ללא גלוטן כשר לפסח, כמו קמח תמי או כרגיל.
היי אפרת, נראה מעולה!
יש אפשרות להמיר את הדבש בסילאן?
היי לינויה,
אפשר, אבל קחי בחשבון שהסילאן יתן צבע כהה לתערובת:)
כבר רגילה לזה חח תודה 🙂
היי אפרת
לגרסה הפרווה, אפשר להמיר בשמן? אם כן, כמה?
תודה.
היי שרית,
אפשר לשים רבע כוס שמן.
חג שמח 🙂