זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 18-20 דקות
מס’ מנות: 25 עוגיות
סוג: חלבי
מצרכים:
1 כוס (140 ג’) קמח
חצי כפית (3 ג’) מלח
50 גרם חמאה מומסת
3-4 כפות יוגורט
לקישוט: שומשום, קצח, תבלין זעתר, תבלין כוסברה ופטרוזיליה.
אופן הכנה:
-מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומרפדים תבנית ענקית בנייר אפיה.
-מערבבים בקערה את הקמח עם המלח והחמאה. מוסיפים יוגורט בהדרגה ולפי הצורך עד שמתקבלת תערובת בצקית רכה, אחידה ונוחה לעבודה (מתחילים לערבב בעזרת כף ואח”כ לשים מעט עם הידיים).
-מניחים נייר אפיה על משטח עבודה ומעל מרדדים את הבצק בעזרת מערוך לעובי של עד חצי ס”מ. קורצים עיגולים בקוטר של 4-5 ס”מ בעזרת קורצן או כוס קטנה הפוכה ומניחים בתבנית על נייר אפיה.
-מפזרים מעל תוספות שאוהבים (שומשום או קצח או זעתר וכו’..), מהדקים מעט לבצק עם האצבעות ומכניסים לתנור. אופים במשך 18-20 דקות עד להזהבה קלה. מוציאים ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי.
- צ’ורוס עם ממרח השחר |
- מרק בשר בנינג’ה |
- סופלה ללא תוספת סוכר |
- כריך פרח |
- שבלולי וניל ללא תוספת סוכר |
- קונוס אבוקדו
היי, איך מאחסנים?
קופסא אטומה? לכמה זמן? לא יתקלקל? בכלל היוגורט…
היי,
בייחוד במזג האוויר החם כרגע מומלץ לאחסן במקרר בקופסה אטומה.
העוגיות במיטבן כ-4 ימים.
המרקם לא יצא לי פריך כמו עוגיה אלא מעט כמו בצק עלים, למרות שעשיתי כפי המתכון, לדעתי גם צריך פחות זמן כי יצא שחום למרות ששמתי על 170
היי,
דייקת בכמויות? השתמשת בכוס מדידה? נמנעת מערבוב יתר לאחר הוספת הקמח?
לגבי חום האפייה, יתכן שהתנור שלך חזק במיוחד… זמן האפייה עשוי להשתנות מעט בין תנורים🙂
נראה ממש טוב!!
1. אפשר עם יוגורט עיזים?
2. אפשר עם קמח כוסמין?
3. מה הכמויות לגביע שלם? (200 גרם)
היי,
1. אפשר אם אוהבים את הטעם שלו
2. אפשר (רצוי כוסמין לבן או 50% ולא מלא כי המרקם יצא דחוס יותר)
3. להכפיל כמויות פי 4.
בהצלחה!
מתכון מעולה ממש!!
(בדרך כלל לא נשאר כלום אבל..) איך מאחסנים את העוגיות? צריך במקרר בגלל שזה יוגורט וחמאה? (או שזה הורס את המרקם) זה יתקלקל אם נשמור בתוך קופסה אטומה לילה אחד?
היי,
איזה כיף שאהבת את המתכון!
אם זה לילה אחד- אין בעיה לשמור בקופסה אטומה מחוץ למקרר.
אבל אם זה יותר מיום- כדאי לשמור במקרר בקיץ הישראלי שלנו😊
תודה רבה!
שמתי את כל היוגורט, והמקום בתבנית היה קטן, אז לא רידדתי, ויצאו עוגיות רכות, שמנמנות וטעימות שהחתולים מנסים לגנוב לי כל הזמן בגלל החמאה… 🙂 תודה על המתכון.
שמחה שאהבת אורטל😊
האם ניתן להחליף את היוגורט בגבינה לבנה?
כן אפשר.
האם אפשר להפוך אותן לעוגיות מתוקות ? תודה
הכנתי בגירסה המלוחה וכבר נאכלו , תודה רבה
כן. אפשר לשים 3 כפות סוכר ולוותר על המלח.
לקישוט אפשר להוסיף מעל שוקולד צ’יפס.
תודה רבה
שאלת מתחילים…האם ממיסים את החמאה?
כן.
האפייה עם או בלי טורבו ?
בלי טורבו. חום עליון וחום תחתון.
שלום אפרת 🙂 המתכון היה מצוין והעוגיות יצאו קריספיות וטעימות (הוספתי מעל קצת פרמז’ן ושדרג ממש)
מה שכן- יצאו לי מעט עוגיות, סביב ה15, שמתי את כל המרכיבים ו3 כפות יוגורט ורידדתי והכל.. מה הסיבה?
היי הודיה,
באיזה כוס השתמשת?
מה קוטר העוגיות שיצאו לך?
אני חתכתי לריבועים במקום עם כוס ויצא נהדר
הגם לי יצאו מעט מאד עוגיות כ-10 בלבד
הולכת להכין כמות נוספת שהשתמשתי בכוס ממש קטנה לחיתוך העוגיות
באיזה גודל כוס השתמשת להכנת הבצק?
באיזה קוטר הכוס שקרצת בה עיגולים? השתמשת בכל הבצק?
שלום אפרת יקירה,
האם אפשר יוגורט וניל?האם זה ימתיק את העוגיות כי אני לא רוצה שיהיה מתוק.
זה ייצא מתקתק-מלוח.
יצא נהדר! עשיתי עם קמח כוסמין וגביע יוגורט שלם (וקצת יותר מכוס קמח)
תודה רבה!
מעולה 🙂
תודה ניצן
מעולה! אחלה לאירוח עם ניגובים
שמחה שאהבת 🙂
תודה על התשובה המהירה!
שמתי חצי כוס שמן והבצק היה ממש נוח לעבודה פשוט כשיצאו מהתנור נשרפו ולא נאפו
מה הייתה הטעות?
תודה רבה!
העוגיות נשרפו אך לא נאפו?
אפית על תוכנית רגילה (קו עליון וקו תחתון) או טורבו?
כמה זמן אפיה?
עשיתי עם שמן
הבצק אמור להיות קצת דביקי ומשתטח מהר?
היי נירית,
כמה שמן שמת ובאיזה כוס השתמשת?
הבצק אמור לצאת רך אבל נוח לעבודה.
מתכון מעולה!! ככ טעים. פעם הבאה מכינה מראש כמות כפולה! תודה
נראה מעולה!!
תודה ליאת 🙂
יצא מאוד טעים! השתמשתי בקמח נטול גלוטן רב תכליתי ובפעם הבאה פשוט אכפיל כמויות. תודה!!
נראה מעולה!!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
אפשר להחליף את היוגורט בשמנת חמוצה ?
כן אפשר.
מה זה טעים!! הופתעתי.. יצא לי קצת כמו עוגיות עבאדי 🙂
שמחה שאהבת 🙂
תודה מלינה ויום נפלא 🌷
אפרת יקרה
שוב כתמיד מתכון מנצח….
תודה ענקית
תודה רוית, שמחה שאהבת.
נראה מעולה 🙂
האם אפשר להחליף את החמאה במרגירינה לאפייה?
כן, אפשר.
יצא טעיםםם!!! הוספתי נגיעות שמן זית למעלה והכנסתי לתנור (=
תודה נופר, זה נראה מעולה 🙂
האם אפשר לדעת באיזה יוגורט השתמשת ??
היי,
השתמשתי פעם אחת ביוגורט BIO של דנונה 3% ופעם שניה ביוגורט 4.5% של תנובה.
האם אפשר להחליף את היוגורט בשמנת חמוצה?
כן אפשר.
היי
יש מצב להחליף את היוגורט בגבינה פשוט אין לי בבית כרגע..
כן, אפשר.
חובה חמאה? אני ממש לא אוהבת את הריח של החמאה
החמאה מאוד מוסיפה. עם שמן העוגיות יוצאות מעט יבשות. לא מרגישים כל כך את הטעם של החמאה בעוגיות.
האם אפשר לחתוך לאחר האפיה את העוגיות?מנסה לחסוך עבודה לעצמי.
אני חוששת שאם תאפי כשכבה אחת אז המרקם יפגע ולא יהיה פריך.
יצא טעים תודה.
תודה 🙂
שבוע טוב
הי, נראה מתכון מצוין. יש לי שתי שאלות:1. האם ניתן להכין מקמח כוסמין? 2. כמה זמן ניתן לשמור אותם? (האם מתאים לחייל).
היי טליה,
אני חושבת שאפשר להכין גם מקמח כוסמין.
ניתן לשמור אותם בקופסה אטומה 2-4 ימים.
אין צורך בלמרוח למעלה ביצה?
אפשר, לא חובה.
האם אפשר להניח את העוגיות ישירות על תבנית התנור, כמובן עם ניר אפייה או שחייב על תבנית חד’פ?
לא חשוב, הבנתי שלא צריך תבנית חדפ, תודה.. 🙂
נכון, סוג התבנית אינה משנה.
יצא מעולה! קצר, טעים ומיוחד!
תודה הילה 🙂
הכנתי לפי המתכון ויצא מצוין. נשנוש פריך וממכר.
תודה לימור 🙂
הכנתי את העוגיות. יצא יבש מאד ובלתי אכיל. זרקתי לפח. הכנתי פעם נוספת והסיפור חזר על עצמו. יבש וקשה.
הלך לפח.
היי אורי,
העוגיות אמורות לצאת פריכות כמו במרקם של קרקרים. הכנת לפי המתכון? עם חמאה מומסת? באיזה יוגורט השתמשת?
אולי הן היו יותר מידי זמן בתנור?
היי אפרת
אני יקה וככזה אני מקפיד על הוראות המתכון מילה במילה. הכנתי לפי המתכון, כולל חמאה מומסת. אפיתי 18 דקות ב180 מעלות. השתמשתי ביוגורט דנונה של שטראוס 3%. כאמור הכנתי פעמיים ובשניהם יצא יבש מאד וקשה. בלתי אכיל.
מוזר. הכנתי אותן פעמיים ויצא לי מוצלח. אולי ציפית למרקם עסיסי יותר של עוגיות ומאחר והן יצאו יותר כמו קרקרים אז פחות אהבת.
בכל מקרה, צר לי שהתאכזבת.
שבת שלום
דייי
ניראה מושלם!!!!
אפשר גם יוגורט עם טעמים? כמו פירות יער, פקאן וכו’?
זה ניראה לי יעשיר את הטעם, נכון?
היי דבורי,
דווקא בגלל שהעוגיות מלוחות אולי עדיף להשתמש ביוגורט בטעם נייטרלי אבל העלת רעיון מעניין 🙂 יכול להיות שאפשר להפוך את העוגיות למתוקות ובמקום חצי כפית מלח לשים 2 כפות סוכר ואז אין בעיה לנסות עם יוגורט בטעמים אחרים.
ולגבי מה שרשמת באודות, אם בא לך את יכולה להעלות וזה לא יפורסם.
נראה נהדר!
כטבעונית אנסה עם יוגורט סויה.
מה את אומרת?
תודה על המתכונים
לא ניסיתי אבל נשמע לי אפשרי.
אשמח לעדכון איך יצא 🙂
שלום
העוגיות ממש מזמינות שאלה : כיצד ניתן להפוך אותן לפרווה ??? תודה
היי ציפורה,
אולי אפשר לשים מים במקום יוגורט אבל לדעתי זה ישנה את המרקם וחבל. יש הרבה עוגיות פרווה אחרות טעימות שניתן להכין.
מסקרן. חייבת לנסות. אגב, יש משמעות לאחוז השומן ביוגורט?
לא חושבת שמשנה.
נראה מפתה וטעים. אכין היום או מחר. כמה עוגיות יוצאות?
היי אורי,
בסביבות 25 עוגיות קטנות בקוטר 4-5 ס”מ.
נראה ממש טוב!
תודה זוהר 🙂