שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 18-20 דקות

מס’ מנות: 25 עוגיות

סוג: חלבי

ספרי מתכונים ב10 דקות

מצרכים:

1 כוס (140 ג’) קמח

חצי כפית (3 ג’) מלח

50 גרם חמאה מומסת

3-4 כפות יוגורט

לקישוט: שומשום, קצח, תבלין זעתר, תבלין כוסברה ופטרוזיליה.

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומרפדים תבנית ענקית בנייר אפיה.

-מערבבים בקערה את הקמח עם המלח והחמאה. מוסיפים יוגורט בהדרגה ולפי הצורך עד שמתקבלת תערובת בצקית רכה, אחידה ונוחה לעבודה (מתחילים לערבב בעזרת כף ואח”כ לשים מעט עם הידיים).

-מניחים נייר אפיה על משטח עבודה ומעל מרדדים את הבצק בעזרת מערוך לעובי של עד חצי ס”מ. קורצים עיגולים בקוטר של 4-5 ס”מ בעזרת קורצן או כוס קטנה הפוכה ומניחים בתבנית על נייר אפיה.

-מפזרים מעל תוספות שאוהבים (שומשום או קצח או זעתר וכו’..), מהדקים מעט  לבצק עם האצבעות ומכניסים לתנור. אופים במשך 18-20 דקות עד להזהבה קלה. מוציאים ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי.

הפעל טיימר (18 דק’)
+
טיימר פועל

עוגיות יוגורט מלוחות

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
תבשיל ירקות במחבת
מאפינס מקמח כוסמין

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
נאוה:)) (16:46 17.06.2021)

נראה ממש טוב!!
1. אפשר עם יוגורט עיזים?
2. אפשר עם קמח כוסמין?
3. מה הכמויות לגביע שלם? (200 גרם)

מתכונים ב-10 דקות (19:40 17.06.2021)

היי,
1. אפשר אם אוהבים את הטעם שלו
2. אפשר (רצוי כוסמין לבן או 50% ולא מלא כי המרקם יצא דחוס יותר)
3. להכפיל כמויות פי 4.
בהצלחה!

י (19:55 2.06.2021)

מתכון מעולה ממש!!
(בדרך כלל לא נשאר כלום אבל..) איך מאחסנים את העוגיות? צריך במקרר בגלל שזה יוגורט וחמאה? (או שזה הורס את המרקם) זה יתקלקל אם נשמור בתוך קופסה אטומה לילה אחד?

מתכונים ב-10 דקות (20:36 2.06.2021)

היי,
איזה כיף שאהבת את המתכון!
אם זה לילה אחד- אין בעיה לשמור בקופסה אטומה מחוץ למקרר.
אבל אם זה יותר מיום- כדאי לשמור במקרר בקיץ הישראלי שלנו😊

י (21:42 2.06.2021)

תודה רבה!

אורטל (14:13 4.03.2021)

שמתי את כל היוגורט, והמקום בתבנית היה קטן, אז לא רידדתי, ויצאו עוגיות רכות, שמנמנות וטעימות שהחתולים מנסים לגנוב לי כל הזמן בגלל החמאה… 🙂 תודה על המתכון.

מתכונים ב-10 דקות (14:34 4.03.2021)

שמחה שאהבת אורטל😊

טל מועלם (02:46 12.06.2020)

האם ניתן להחליף את היוגורט בגבינה לבנה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:52 12.06.2020)

כן אפשר.

איה (11:35 17.01.2020)

האם אפשר להפוך אותן לעוגיות מתוקות ? תודה

הכנתי בגירסה המלוחה וכבר נאכלו , תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:05 17.01.2020)

כן. אפשר לשים 3 כפות סוכר ולוותר על המלח.
לקישוט אפשר להוסיף מעל שוקולד צ’יפס.

איה (22:44 17.01.2020)

תודה רבה

פנינה (19:36 25.11.2019)

שאלת מתחילים…האם ממיסים את החמאה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:12 25.11.2019)

כן.

Gidi (10:34 7.09.2019)

האפייה עם או בלי טורבו ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:41 7.09.2019)

בלי טורבו. חום עליון וחום תחתון.

הודיה (11:44 25.07.2019)

שלום אפרת 🙂 המתכון היה מצוין והעוגיות יצאו קריספיות וטעימות (הוספתי מעל קצת פרמז’ן ושדרג ממש)
מה שכן- יצאו לי מעט עוגיות, סביב ה15, שמתי את כל המרכיבים ו3 כפות יוגורט ורידדתי והכל.. מה הסיבה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:36 25.07.2019)

היי הודיה,
באיזה כוס השתמשת?
מה קוטר העוגיות שיצאו לך?

איה (10:34 17.01.2020)

אני חתכתי לריבועים במקום עם כוס ויצא נהדר

שרה (16:04 3.04.2020)

הגם לי יצאו מעט מאד עוגיות כ-10 בלבד
הולכת להכין כמות נוספת שהשתמשתי בכוס ממש קטנה לחיתוך העוגיות

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:18 3.04.2020)

באיזה גודל כוס השתמשת להכנת הבצק?
באיזה קוטר הכוס שקרצת בה עיגולים? השתמשת בכל הבצק?

מלכה (16:39 20.06.2019)

שלום אפרת יקירה,
האם אפשר יוגורט וניל?האם זה ימתיק את העוגיות כי אני לא רוצה שיהיה מתוק.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:16 20.06.2019)

זה ייצא מתקתק-מלוח.

ניצן (11:09 25.03.2019)

יצא נהדר! עשיתי עם קמח כוסמין וגביע יוגורט שלם (וקצת יותר מכוס קמח)
תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:46 25.03.2019)

מעולה 🙂
תודה ניצן

שרה (14:13 21.12.2018)

מעולה! אחלה לאירוח עם ניגובים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:02 21.12.2018)

שמחה שאהבת 🙂

נירית (12:59 27.08.2018)

תודה על התשובה המהירה!
שמתי חצי כוס שמן והבצק היה ממש נוח לעבודה פשוט כשיצאו מהתנור נשרפו ולא נאפו
מה הייתה הטעות?
תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:37 27.08.2018)

העוגיות נשרפו אך לא נאפו?
אפית על תוכנית רגילה (קו עליון וקו תחתון) או טורבו?
כמה זמן אפיה?

נירית (18:42 21.08.2018)

עשיתי עם שמן

נירית (18:40 21.08.2018)

הבצק אמור להיות קצת דביקי ומשתטח מהר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:40 21.08.2018)

היי נירית,
כמה שמן שמת ובאיזה כוס השתמשת?
הבצק אמור לצאת רך אבל נוח לעבודה.

ליאת (22:44 21.04.2018)

מתכון מעולה!! ככ טעים. פעם הבאה מכינה מראש כמות כפולה! תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:45 21.04.2018)

נראה מעולה!!
תודה ליאת 🙂

שרון (18:02 8.04.2018)

יצא מאוד טעים! השתמשתי בקמח נטול גלוטן רב תכליתי ובפעם הבאה פשוט אכפיל כמויות. תודה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:13 8.04.2018)

נראה מעולה!!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

רוני מזרחי (19:10 17.03.2018)

אפשר להחליף את היוגורט בשמנת חמוצה ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:48 17.03.2018)

כן אפשר.

מלינה (23:19 13.03.2018)

מה זה טעים!! הופתעתי.. יצא לי קצת כמו עוגיות עבאדי 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (07:30 14.03.2018)

שמחה שאהבת 🙂
תודה מלינה ויום נפלא 🌷

רוית (14:56 13.02.2018)

אפרת יקרה
שוב כתמיד מתכון מנצח….
תודה ענקית

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:58 13.02.2018)

תודה רוית, שמחה שאהבת.
נראה מעולה 🙂

סימה (22:03 7.12.2017)

האם אפשר להחליף את החמאה במרגירינה לאפייה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:09 7.12.2017)

כן, אפשר.

נופר (11:46 6.12.2017)

יצא טעיםםם!!! הוספתי נגיעות שמן זית למעלה והכנסתי לתנור (=

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:02 6.12.2017)

תודה נופר, זה נראה מעולה 🙂

גויס (20:29 15.10.2017)

האם אפשר לדעת באיזה יוגורט השתמשת ??

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:19 15.10.2017)

היי,
השתמשתי פעם אחת ביוגורט BIO של דנונה 3% ופעם שניה ביוגורט 4.5% של תנובה.

אורית (11:18 4.10.2017)

האם אפשר להחליף את היוגורט בשמנת חמוצה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:55 4.10.2017)

כן אפשר.

אפי (00:21 1.10.2017)

היי
יש מצב להחליף את היוגורט בגבינה פשוט אין לי בבית כרגע..

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:12 1.10.2017)

כן, אפשר.

סיוון (19:38 26.09.2017)

חובה חמאה? אני ממש לא אוהבת את הריח של החמאה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:50 26.09.2017)

החמאה מאוד מוסיפה. עם שמן העוגיות יוצאות מעט יבשות. לא מרגישים כל כך את הטעם של החמאה בעוגיות.

Zipi (13:42 27.08.2017)

האם אפשר לחתוך לאחר האפיה את העוגיות?מנסה לחסוך עבודה לעצמי.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:53 27.08.2017)

אני חוששת שאם תאפי כשכבה אחת אז המרקם יפגע ולא יהיה פריך.

dana (20:02 26.08.2017)

יצא טעים תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:05 26.08.2017)

תודה 🙂
שבוע טוב

טליה (09:36 26.08.2017)

הי, נראה מתכון מצוין. יש לי שתי שאלות:1. האם ניתן להכין מקמח כוסמין? 2. כמה זמן ניתן לשמור אותם? (האם מתאים לחייל).

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:19 26.08.2017)

היי טליה,
אני חושבת שאפשר להכין גם מקמח כוסמין.
ניתן לשמור אותם בקופסה אטומה 2-4 ימים.

זהר (18:54 25.08.2017)

אין צורך בלמרוח למעלה ביצה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:55 26.08.2017)

אפשר, לא חובה.

הילה (14:41 25.08.2017)

האם אפשר להניח את העוגיות ישירות על תבנית התנור, כמובן עם ניר אפייה או שחייב על תבנית חד’פ?

הילה (14:42 25.08.2017)

לא חשוב, הבנתי שלא צריך תבנית חדפ, תודה.. 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:17 25.08.2017)

נכון, סוג התבנית אינה משנה.

הילה (15:40 25.08.2017)

יצא מעולה! קצר, טעים ומיוחד!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:43 25.08.2017)

תודה הילה 🙂

לימור (20:37 24.08.2017)

הכנתי לפי המתכון ויצא מצוין. נשנוש פריך וממכר.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:49 24.08.2017)

תודה לימור 🙂

אורי (20:06 24.08.2017)

הכנתי את העוגיות. יצא יבש מאד ובלתי אכיל. זרקתי לפח. הכנתי פעם נוספת והסיפור חזר על עצמו. יבש וקשה.
הלך לפח.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:49 24.08.2017)

היי אורי,
העוגיות אמורות לצאת פריכות כמו במרקם של קרקרים. הכנת לפי המתכון? עם חמאה מומסת? באיזה יוגורט השתמשת?
אולי הן היו יותר מידי זמן בתנור?

אורי (01:39 25.08.2017)

היי אפרת
אני יקה וככזה אני מקפיד על הוראות המתכון מילה במילה. הכנתי לפי המתכון, כולל חמאה מומסת. אפיתי 18 דקות ב180 מעלות. השתמשתי ביוגורט דנונה של שטראוס 3%. כאמור הכנתי פעמיים ובשניהם יצא יבש מאד וקשה. בלתי אכיל.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:45 25.08.2017)

מוזר. הכנתי אותן פעמיים ויצא לי מוצלח. אולי ציפית למרקם עסיסי יותר של עוגיות ומאחר והן יצאו יותר כמו קרקרים אז פחות אהבת.
בכל מקרה, צר לי שהתאכזבת.
שבת שלום

דבורי (17:06 24.08.2017)

דייי
ניראה מושלם!!!!
אפשר גם יוגורט עם טעמים? כמו פירות יער, פקאן וכו’?
זה ניראה לי יעשיר את הטעם, נכון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:52 24.08.2017)

היי דבורי,
דווקא בגלל שהעוגיות מלוחות אולי עדיף להשתמש ביוגורט בטעם נייטרלי אבל העלת רעיון מעניין 🙂 יכול להיות שאפשר להפוך את העוגיות למתוקות ובמקום חצי כפית מלח לשים 2 כפות סוכר ואז אין בעיה לנסות עם יוגורט בטעמים אחרים.
ולגבי מה שרשמת באודות, אם בא לך את יכולה להעלות וזה לא יפורסם.

אלינוי ארבר (14:40 24.08.2017)

נראה נהדר!
כטבעונית אנסה עם יוגורט סויה.
מה את אומרת?
תודה על המתכונים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:59 24.08.2017)

לא ניסיתי אבל נשמע לי אפשרי.
אשמח לעדכון איך יצא 🙂

ציפורה (11:10 24.08.2017)

שלום
העוגיות ממש מזמינות שאלה : כיצד ניתן להפוך אותן לפרווה ??? תודה

מתכונים ב-10 דקות (11:58 24.08.2017)

היי ציפורה,
אולי אפשר לשים מים במקום יוגורט אבל לדעתי זה ישנה את המרקם וחבל. יש הרבה עוגיות פרווה אחרות טעימות שניתן להכין.

סמדר (10:23 24.08.2017)

מסקרן. חייבת לנסות. אגב, יש משמעות לאחוז השומן ביוגורט?

מתכונים ב-10 דקות (11:56 24.08.2017)

לא חושבת שמשנה.

אורי (10:04 24.08.2017)

נראה מפתה וטעים. אכין היום או מחר. כמה עוגיות יוצאות?

מתכונים ב-10 דקות (11:56 24.08.2017)

היי אורי,
בסביבות 25 עוגיות קטנות בקוטר 4-5 ס”מ.

זוהר (13:40 23.08.2017)

נראה ממש טוב!

מתכונים ב-10 דקות (14:24 23.08.2017)

תודה זוהר 🙂

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.