זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15 דקות
מס’ מנות: 20 עוגיות
סוג: פרווה
מצרכים:
כוס קמח ללא גלוטן (קונדיטור)
שליש כוס קמח אורז
חצי כוס אגוזים טחונים
חצי כפית אבקת אפיה
חצי כפית אבקת קינמון
כף גדושה סוכר
שליש כוס שמן
1 ביצה קטנה (M או S)
2 כפות דבש
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-מערבבים את החומרים בקערה לפי הסדר בו הם רשומים עד לקבלת תערובת רכה ומעט דביקה.
-בעזרת ידיים רטובות (היות והבצק מעט דביק) יוצרים מהבצק עיגולים בקוטר כ-5 ס”מ ועובי כחצי ס”מ ומניחים במרווחים קלים על נייר האפיה.
-מכניסים לתנור ואופים במשך כ-15 דקות, עד שהעוגיות מעט משחימות. מוציאים ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי (העוגיות נעשות פריכות רק לאחר צינון מוחלט).
*הערה: במקום קמח קונדיטור וקמח אורז אפשר לשים כוס ושליש תערובת קמחים ללא גלוטן (כמו קמח תמי, כרגיל וכו’).
- עוגיות בראוניז |
- עוגיות חמאה ללא גלוטן |
- אוזני המן מקמח תמי |
- עוגיות שוקולד צ’יפס ללא גלוטן |
- עוגיות טחינה מקמח שקדים |
- עוגיות לפסח ללא ביצים
תודה על המתכון המעולה!!
אתמול ניסיתי אותו, ועכשיו הכנתי פעם שניה כמות כפולה!
שמחה שיצא טעים🙂
תודה צביה
שלום , יש אפשרות להחליף את הקמח ללא גלוטן בקמח שיבולת שועל ?
היי איריס,
לא ניסיתי אבל לדעתי זה יכול להשפיע על המרקם של העוגיות
שלום,
אם הבצק ממש דביק וקשה ליצור עוגיות האם להרטיב את הידיים, לקמח אותן או פשוט להמשיך ככה.. כי בכל אחת מהפעולות הבצק משתנה בהתאם, אז איזה מרקם הוא הכי מומלץ?
תודה.
כדאי להרטיב ידיים. אם זה לא עוזר אז להוסיף מעט קמח.
היי
הכנתי בדיק לפי המתכון
יצא טעים מאוד ופריך
בתודה יפה
שמחה לשמוע 🙂
תודה יפה
אני תמיד אופה הכל מהאתר הזה וכל הזמן הכל יוצא טוב וכל המשפחה שלי שטעמה מהעוגיות אומרים שאני אכין עוד פעם וממש כיף לי לאפות אותן
כעיקרון אני יותר בקטע של קונדיטוריה לא מקצועית אבל בכל זאת
שמחה לשמוע!
תודה נועה 🙂
הי אפרת.
תודה על המתכונים הטעימים.
אשמח לדעת כמה קלוריות לעוגיה?
אם לא קשה לך-יעזור מאד שתכתבי מראש במתכון את מספר הקלוריות.
שוב תודה,
הודיה
זה יוצא כ-90 קלוריות לעוגיה.
תודה על המתכון! הכנתי את העוגיות אמש ויצאו מדהימות – לא נשאר פירור!
שאלה, אני לא יכולה לאכול סוכר ודבש – איזה תחליף מומלץ לשים שמחליף את שני אלו?
תודה רבה!
איזה ממתיק בא בחשבון?
אפרת שלום.
נסיתי את המתכון של עוגיות אגוזים,פעם עם קמח ללא גלוטן הפשוט מהסופר וקמח שקדים,יצא טוב מאד,והיום נסיתי עם קמח טף חצי כוס,והשאר קמח שקדים,סוכר שמתי סוכר קוקוס ובמקום דבש מייפל,יצא מאד טעים.
תודה רבה על המתכון המהיר והבלתי מלכלך.מרים
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן ולשתף 🌷
הי אפרת,
יש לך מתכון שמשתמשים בו רק בחלבונים?
קצת דחוף, אם לא קשה לך.
תודה רבה וחג שמח!
היי דבי,
ראי תשובתי בעמוד – מרכיבים באפיה.
חג שמח!
האבקת אפייה זה ממש חשוב או שאפשר בלי?
אם יש לך אבקת סודה לשתיה אפשר לשים במקום. אם אין אז אני מניחה שזה יהיה בסדר גם בלי.
אפשר להחליף אבקת אפיה בקמח תופח?
לא כי המינון שונה.
אם אין לך תכיני בלי.
תודה על האתר המקסים!
המתכון נראה מדהים אך שימו לב יש מנהג שלא לאכול אגוזים בראש השנה – אז כדאי למי שמקפיד לנסות את המתכון בהזדמנות אחרת…
שנה טובה!!!
תודה נחמה 🙂
שנה טובה ומבורכת!
הי שבוע טוב, רציתי לשאול האם אפשר להשתמש רק בסוג קמח אחד? לדוגמא רק בקמח כרגיל או רק בקמח תמי? ואם כן כמה כוסות צריך לשים?
כן, אפשר לשים כוס ושליש קמח תמי או קמח כרגיל.
שבוע טוב ושנה טובה 🙂
עשיתי עם קמח כרגיל! יצא מעולה!!
תודה רבה
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושנה טובה!
אפשר להקפיא?
כן, אפשר.
ניתן לוותר על האגוזים?
סורי על הכפילות… זה נבע מכך שחשבתי שהשאלה לא הצליחה לעלותץ ורק עכשיו שמתי לב שהיא כן עלתה.
תודה על התשובה.
אני קבוע מבקרת באתר שלך ועושה כמעט כל מתכון.המתכונים פשוט מעולים וקלים.תודה לך
רציתי לבקש אני מחפשת עוגת טובה עם קרם בננה או קרם אוכמניות יש לך משהו כזה חיפשתי בכל מקום ולא מצאתי.תודה רבה רבה
סורי אין לי. אשתדל להעלות בהמשך..
שנה טובה 🙂
אפשר לוותר על אגוזים?
כן אפשר ואז אני מליצה לשים חצי כוס קמח אורז במקום שליש כוס.
שנה טובה 🙂
אני לא אוכלת עמילנים, ולא גלוטן
החלפתי בקמח שקדים, וסירופ מייפל במקום סוכר
את האגוזים טחנתי עם קצת שמן קוקוס
יצא מצוין
תודה רבה:)
נשמע מצוין!
תודה על השיתוף ושנה טובה 🙂
חג שמח !
במה אפשר להחליף קמח אורז וקמח ללא גלוטן ומה הכמויות ?
היי אליה,
אם אין רגישות לגלוטן אז אפשר להשתמש בקמח לבן רגיל ולשים כוס ושליש.
אם יש רגישות אז אפשר לשים כל תערובת קמחים ללא גלוטן כמו קמח תמי, כרגיל וכו’ (סה”כ כוס ושליש).
שנה טובה 🙂