זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 12 דקות
מס’ מנות: 40 עוגיות
סוג: חלבי/ פרווה
מצרכים:
כוס (140 ג’) קמח ללא גלוטן (קונדיטור)
חצי כוס קמח אורז (או קמח תפו”א)
חצי כפית (3 ג’) אבקת אפיה
שליש כוס (65 ג’) סוכר (*או תחליף סוכר במתיקות של 8-10 כפיות סוכר)
1 ביצה (רצוי גדולה)
25 גרם חמאה/נטורינה רכה בטמפ’ החדר (*יש להוציא מהמקרר כשעה לפחות לפני ההכנה)
שליש כוס (65 ג’) שמן
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-מערבבים את החומרים בקערה לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת בצקית אחידה ונוחה לעבודה (הערה: אם במקרה הבצק יבש או מתפורר יש להוסיף כמה כפות מים בהדרגה עד שהבצק נעשה נוח לעבודה).
-פורשים נייר אפיה, מניחים עליו את הבצק ומרדדים בעזרת מערוך לעובי של כ-4 מ”מ (הערה: אם הבצק נדבק למערוך מומלץ להניח מעל הבצק נייר אפיה נוסף ולרדד עליו). קורצים עיגולים בקוטר של כ-5 ס”מ ומניחים במרווחים קלים על נייר האפיה.
-אופים במשך כ-12 דקות, עד להזהבה קלה. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי (העוגיות יוצאות מהתנור כשהן מעט רכות ומתקשות לאחר קירור).
גיוונים:
*עוגיות שוקולד צ’יפס: ניתן לקשט כל עוגיה (לפני האפיה) בשוקולד צ’יפס.
*עוגיות סנדוויץ‘: לאחר האפיה וצינון העוגיות ניתן למלא כל זוג עוגיות בממרח שוקולד, ממרח תמרים, ריבה וכו’.
*עוגיות בטעם שוקולד: ניתן להוסיף לתערובת כף אבקת קקאו.
- עוגיות עם תחליף סוכר |
- עוגיות בראוניז |
- עוגיות חמאה ללא גלוטן |
- אוזני המן מקמח תמי |
- עוגיות שוקולד צ’יפס ללא גלוטן |
- עוגיות שיבולת שועל וחמאת בוטנים
היי אפרת
אני רוצה שיהי בצק נח לעבודה עם ילדים שיכולו לעשות צורות וכו’. האם זה בצק מתאים? והאם יצא טוב אם אשתמש בקמח כרגיל עבור כל הכמות או כדאי שאשלב עם קמח אורז ?(אין לי קונדיטור). והאם יצא נח לעבודה אם אשתמש רק בשמן בלי חמאה? ממש תודה!!!
כן הבצק נוח
אפשר להשתמש בקמח כרגיל לכל המתכון.
עם שמן הבצק ייצא שומני ופחות נוח לעבודה. עדיף לשים חמאה.
אפשר לשמור את הבצק במקרר עד הערב?
כן
אפשר לשים במקום חצי כוס קמח אורז חצי כוס קמח ללא גלוטן (קונדיטור)
עם קמח אורז זה יוצא מוצלח יותר.
אם יש לך קמח כמו קמח תמי או כרגיל אז עדיף להכין איתו את כל המתכון.
שלום אפשר לשים קמח תמי כתום במקום קונדיטור?
ואם כן כמה ואם לא איזה קמח אחר אפשר לשים? תודה!
היי,
אפשר להשתמש בקמח תמי הכתום באותה כמות.
היי, אפשר להשתמש בחמאה במקום שמן ואיך זה ישפיע על המרקם לדעתך? חשוב לציין שקמח קונדיטור כבר לא מסובסד כך שאין טעם להמליץ עליו, בנוסף לעובדה שזה מוצר די נחות, גם ובעיקר בריאותית כי מכיל סוכר ועמילן מעובד שהוא 95% סוכר…תמיד עדיף קמח תמי או כרגיל או נוטרה זן, התוצאות ידברו בעד עצמן. תודה ושבוע טוב💟
היי,
אפשר להשתמש ב100 גרם חמאה סה”כ ולוותר על השמן.
מה הכוונה שהקמח לא מסובסד? לא בטוחה שהבנתי…
בכל מקרה אין לי המלצה ספציפית על קמח קונדיטור וגם לא על קמח אחר- לכל קמח היתרונות והחסרונות שלו.
שבוע מקסים(:
תודה💌 קמח קונדיטור היה עד לא מזמן מסובסד ע”י הממשלה. מחירו היה בסביבות 6 ש”ח. כעת כשהסבסוד ירד – מחירו כ-17 ש”ח, כמו הקמחים האחרים שעולים עליו בהרבה..חשוב לצליאקים שמנסים לחסוך בהוצאות. כעת גם אין סיבה כלכלית לקנות אותו. שבוע מעולה, הולכת לאפות. 💗
הבנתי, תודה(:
היי, האם אפשר להחליף את החמאה בשמן?
היי הדס,
הבצק יוצא נוח יותר לעבודה כשמשתמשים בחמאה וגם המרקם הסופי משתבח.
בכל מקרה אם את רוצה לוותר על החמאה אפשר לשים 2-3 כפות שמן במקום.
הי אפרת, נתקעתי עם הרבה קמח אורז לבן וקמח תירס. האם אפשר להכין איתם במקום קונדיטור? להוסיף אולי קורנפלור/ קמח שקדים/ קמח עדשים…?
תודה 🙏
היי,
במתכון הזה כבר יש חצי כוס אורז, לכן לא כדאי להשתמש מעבר לכמות זו.
אפשר לנסות להמיר את הקמח ללא גלוטן ב-3/4 כוס קמח שקדים+ 1/4 כוס קורנפלור, אך המרקם ישתנה ועשוי להיות לא יציב כך שלא תוכלי להכין את הצורה של ה”סנדביץ'”.
תודה!
יצא מצוין!
הכנתי עם שמן קוקוס במקום שמן רגיל ונטורינה במקום מרגרינה.
היה קצת קשה לקרוץ את העיגולים אז יצרתי מחלק מהבצק נחשים קטנים וחלק כדורים קטנים עם שוקוצ’יפס בפנים.
יצא מעולה!!😋
שמחה שיצא מוצלח! תודה על השיתוף❤
היי, מה ניתן לשים במקום ביצה?
היי,
אני לא בטוחה אם יצא מוצלח ללא הביצה, אבל אפשר לנסות אחד מהתחליפים הבאים:
-2 כפות טחינה גולמית
-כף זרעי צ’יה טחונים + 3 כפות מים – יש לערבב ולהשרות למשך כ-15 דקות לפני השימוש
שלום אפרת, רק מוודאת שאני מבינה נכון..יש גם שמן וגם חמאה בעוגיות?
היי אמונה,
הבנת נכון(:
היי, רוצה להכין לגן (מבקשים טבעוני+ללא גלוטן).. מה אפשר לשים במקום ביצה? תודה רבה!! 🙂
היי מיטל,
אני לא בטוחה אם יצא מוצלח ללא הביצה, אבל אפשר לנסות אחד מהתחליפים הבאים:
-2 כפות טחינה גולמית
– כף זרעי צ’יה טחונים + 3 כפות מים – יש לערבב ולהשרות למשך כ-15 דקות לפני השימוש
הכנתי כמות כפולה עם קונדיטור וקמח תפו”א.
יצא מושלם ובצק מושלם לעבודה עם הילדים!!!
תודה 😊
שמחה מאד לשמוע! תודה על השיתוף🙂
אשמח לדעת האם ניתן להשתמש בקמח קפוטו בלבד או להוסיף טפיוקה. חייבת להכין במיידי ואין לי את הקמחים המצויינים
היי,
אני חושבת שהקמח מתאים למאפי שמרים ולכן עשוי שלא להתאים כאן…
שלום, רציתי להכין את העוגיות ואני רוצה לדעת אם אכין את העוגיות מקמח תמי הסגול הן יצאו מוצלחות יותר?
היי דבורה,
קמח תמי הסגול מתאים יותר למאפים בצקיים מאשר לעוגיות פריכות. ממליצה לך להשתמש בקמח הכתום (רב תכליתי) או הכחול (קמח תופח).
עוגיות ממש טעימות הוספתי להן אגוזי מלך וגירדתי מעט שוקולד מריר, יצא מושלםםםם
נשמע שדרוג מעולה😊איזה כיף שאהבת את המתכון!
אפשר להשתשמש רק בקמח תפוחי אדמה?
במקום כל הקמחים….
לא יודעת, לא ניסיתי.
דרך אגב יש את העוגיות האלה – עוגיות מקמח תפוחי אדמה.
תודה הכנתי היום מקמח לבן כוסמין לבן יצא מדהים!!!!✔️💯🍪
שמחה שיצא טעים 🙂
שלום,
אשמח לדעת האם ניתן להכין מהעוגית הללו -עוגיות בצורת מספרים או אותיות?
אפשר להשתמש בקמח כרגיל+קמח שקדים?(במקום הקמחים האחרים)
מתכננת להכין עם קמח כרגיל(עם או בלי שקדים-תלוי בתשובתך),סילאן ושמן (אפשר קוקוס?)במקום חמאה.
אפשרי כל הספור,או חלקים ממנו? (:
המשך לשאלה..
במידה והדבר בעייתי (הכנת צורות)אשמח בבקשה (גם) למתכון אחר להכנת עוגיות מספרים/אותיות בלי גלוטן (עם קמח כרגיל ו/או שקדים) פשוטות יחסית להכנה..עד עכשיו מצאתי דברים שהיו קצת נראים לי די הרבה עבודה..רוצה להכין עם הילדים וגם אם רק בעצמי עדיין רוצה משהו יחסית..פשוט להכנה(:
סליחה על הסיפורים ותודה!(:
כן, אפשר לקרוץ איזה צורה שרוצים.
אפשר לשים כוס וחצי קמח כרגיל (במקום שני הקמחים שבמתכון). לדעתי אפשר להוסיף גם שליש כוס קמח שקדים.
אפשר לוותר על החמאה ולשים שליש כוס שמן לכל המתכון (אפשר לשלב שמן רגיל עם שמן קוקוס).
במקום סוכר אפשר לשים כ-4 כפות סילאן (אבל צריך לקחת בחשבון שזה ייצא פחות מתוק וגם ילדים פחות מתחברים לטעם). בגלל שהסילאן נוזלי ועשוי להרטיב את הבצק כדאי להשתמש בביצה קטנה או לטרוף את הביצה ולהוסיף רק מחצית בלילה.
הי,
רציתי לדעת אם אפשר להשתמש בקורנפלור במקום בקמח תפו”א?
לא בטוחה אם ייצא מוצלח עם קורנפלור.
רוצה לאמץ את המתכון אבל מחפש איך להחליף את הסוכר במשהו אחר.
סילאן ,דבש או כל הצעה אחרת שיש לך.
אשמח לשמוע מה דעתך
תודה
היי ערן,
במקום סוכר אפשר לשים כ-4 כפות דבש. בגלל שהדבש עשוי להרטיב את הבצק כדאי להפחית מכמות השמן ולשים רק רבע כוס ולהשתמש בביצה קטנה או לטרוף את הביצה ולהוסיף רק מחצית בלילה.
אפשר לשים קורנפלור במקום קמח תפוח אדמה?
לא בטוחה אם ייצא מוצלח עם קורנפלור.
שוב תודה על מתכון נפלא שאפילו התאים לידיים קטנטנות:)(עם קצת עזרה)
שאלה- השמתנו את החמאה, האם זה אמור להשפיע על מרקם הבצק או בעיקר על הטעם? כי הוא בכל זאת היה קצת עדין לילדים
החמאה מוסיפה פריכות. איך העוגיות יצאו בלי חמאה?
עוגיות מעולות בצק נוח לעבודה
שמחה שיצא מוצלח 🙂
האם ניתן להשתמש בבצק העוגיות המצוין הזה כתחתית בצק פריך לפשטידות?
לא ניסיתי אבל יכול להיות שכן.
אם זו פשטידה מלוחה אפשר להפחית את כמות הסוכר לכף אחת שטוחה ולהוסיף כשליש כפית מלח.
מתכון נוסף שהחלטתי לנסות וכרגיל – יצא מצוין!
ויתרתי על החמאה והוספתי רק שליש כוס שמן. הכנתי שלושה סוגים: עם שוקולד צ’יפס, עם קקאו, עם קקאו ושוקולד צ’יפס – כל העוגיות יצאו נהדרות! עשיתי אותן עבות יותר וקטנות יותר, המרקם היה אחלה (לבצק הוספתי מים).
תודה רבה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
כבר כתבתי תגובה אחת מיד כשהכנתי בפעם הראשונה
אבל מאז – אני מכינה כל שבוע!!
הבן שלי ואני ציליאקים וסוף סוף מצאתי מתכון מנצח, יוצא הרבה הרבה יותר טעים מכל העוגיות הקנויות.
השתמשתי גם כבצק לאזני המן ויצא מעולה.
תודה לך!!
נראה מהמם 😍
תודה שרה
הכנתי עכשיו, הבצק מעולה רק לא הבנתי איך אמור לצאת 40 יחידות יצא לי כ15
באיזה כוס השתמשת?
קרצת עיגולים בקוטר 5 ס”מ או גדולים יותר?
כוס חד פעמית
הטעם מעולה , טעים מאד
אז זאת כנראה הסיבה. כוס חד פעמית היא קטנה. בכל המתכונים באתר כדאי להשתמש בכוס בנפח של 240 מ”ל כמו זו שבתמונה שצירפתי.
בכל מקרה, שמחה שיצא טעים 🙂
תודה רבה רבה
הכנתי ויצא מעולה, מיד הכנתי כמות נוספת
תודה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן
היי אפרת,
אתמול הכנתי את העוגיות, הילד שלי ממש אהב אותם, תודה רבה מאד!!!
שמחה לשמוע!
תודה תהילה ויום מקסים 🙂
אסור לי גלוטן כבר 8 שנים אני ילדה תודה שאת מתחשבת (משכתובו על ילדה נשואה אח שלי כתב לא להתיחס )
שמחה שאני מצליחה לעזור 🙂
יום מקסים
האם ניתן להשתמש רק בקמח קונדיטור? ובמקום קמח אורז להוסיף עוד קמח קונדיטור?
פחות מומלץ. זה ייצא פחות מוצלח מבחינת מרקם וטעם.
ישלי קמח רב תכליתי ללא גלוטן של חברת “אשבל” האם אפשר להשתמש בו עבור המתכון הנ”ל?
תודה
לא ניסיתי אבל אני מניחה שכן.
שלום,
יצא מצויין!!
השמן: 1 כוס = 240 גרם
שליש = 80 גרם!!!!
יום טוב
היי איציק,
שמחה שיצא טעים 🙂
אתה צודק לגמרי כשמדובר במ”ל.
כוס שמן = 240 מ”ל = 200 גרם.
תודה שחזרת לעדכן!
האם ניתן לערבב את שבבי השוקולד צ’יפס לתוך תירובת העוגיות?
כן, אפשר.
היי רות שלוםלך המתכון נהדרב יצאו לינ עוגיות ניפלאות הוספתי גם בוטנים טחונים. תודב . שבת שלום
שמחה לשמוע 🙂
תודה טליה ושבת שלום
היי! קודם כל תודה רבה על המתכונים ללא גלוטן.יש לי שאלה בקשר לעוגיות האם אפשר להוריד את החמאה/ מרגרינה ולהוסיפ עוד שמן במקום? ואם כן כמה.תודה רבה!
היי יעל,
הבצק יוצא נוח יותר לעבודה כשמשתמשים בחמאה וגם המרקם הסופי משתבח.
בכל מקרה אם את רוצה לוותר על החמאה אפשר לשים 2-3 כפות שמן במקום.
אחלה מתכון בעולם. עשיתי פעם אחת עם חצי כוס קמח תפוחי אדמה במקום קמח אורז (כי זה מה שהיה בבית) ויצא מעולה ובפעם השניה קניתי קמח אורז ושמתי ודווקא יצא במרקם וטעם פחות טוב. חוץ מזה מאד ממליצה לשים קקאו אבל קצת פחות מכף כי על כמות כזאת זה יוצא קצת כבד.
היי מיתר,
תודה שחזרת לעדכן!
הוספתי שניתן להשתמש גם בקמח תפו”א.
יום מקסים 🙂
היי אפרת,
האורחים מגיעים עוד 30 ד
יש להם ילדה שרגישה לגלוטן
יש לי זמן להכין?
תודה
מור
היי מור,
ראיתי עכשיו..
וכן, תוך חצי שעה העוגיות יכולות להיות כבר אחרי אפיה.
היי,
האם אפשר להחליף את קמח הקונדיטור בקמח טפיוקה או קמח תפו”א?
תודה
היי יעל,
לרוב לא, בכל מקרה זה תלוי באיזה מתכון מדובר.
את יודעת אולי אם ניתן להכין קמח אורז לבד ? לטחון אורז במטחנת תבלינים או משהו כזה ?
כן לימור, אפשר לטחון אורז במטחנת תבלינים/קפה עד לקבלת אבקה.
האם אפשר להמיר את השמן בחמאה? ובאיזו כמות?
כן אורית, אפשר להמיר ב75 גרם חמאה (סה”כ 100 גרם חמאה לכל המתכון).
מתכון פשוט ומעולה. יצא פריך וטעים! תודה לך על מתכונים מצוינים.
שמחה לשמוע!
תודה הדס ושבת שלום 🙂
היי
המתכון מעולה אני עשיתי אתאונה העוגיות בצורת פרחים ובחלק מהם ב”סנדוויצ’ים” שמתי נוטלה או ריבה. יצא טעים!
את*
מעולה! תודה לירי 🙂
היי, אפשר להשתמש בקמח תירס במקום הקונדיטור? אם כן מה הכמויות?
תודה!
היי נעמה,
לא מומלץ להשתמש בקמח תירס במקרה הזה.
אפשר בבקשה לקבל ערך קלורי לעוגיה? הכנתי מקמח כרגיל . תודה
היי איריס,
אם הכנת מקמח רגיל זה יוצא בסביבות 44 קלוריות לעוגיה.
יום נפלא 🙂
שלום האם אפשר לשים קמח כרגיל במקום קונדיטור ואורז או שיש אפשרות לשים קמח אחר שאינו אורז
היי חגית,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר להשתמש בקמח כרגיל בלבד (כוס וחצי).
שבוע נפלא 🙂
יש לי בבית קמח תמי. אפשר להשתמש בו במקוםקונדיטור ואורז?
כן, אפשר.
שלום, חייבים קמח אורז? אולי ניתן קורנפלור במקום….
היי מורן,
עדיף לא לוותר על קמח האורז מאחר והוא משפר את מרקם העוגיות. עם קורנפלור או קמח קונדיטור בלבד העוגיות ייצאו במעין מרקם קצת אבקתי/חולי.
יום מקסים 🙂
הי,
נראה ממש מעולה. חייבת לנסות. האם אפשר להמיר את החמאה/מרגרינה בשמן? ואם כן, מה הכמות סה”כ של השמן?
היי אופירה,
מומלץ יותר להכין עם החמאה מאחר והיא משפרת את מרקם העוגיות ועושה אותן יותר פריכות אבל אם בכל זאת רוצים לוותר, אפשר לשים 1-2 כפות שמן בנוסף לשליש כוס (קחי בחשבון שיכול להיות שעם שמן בלבד הבצק ייצא מעט יותר שומני).
בהצלחה ויום נפלא! 🙂
נשמע מעולה!
אם ארצה להכין מקמח רגיל, כמה לשים? (בכמות של גר’ בבקשה)
תודה והמשך יום נפלא!!
היי אילנה,
אני חושבת שאפשר לשים את אותה כמות – 210 גרם (כוס וחצי).
אם במקרה הבצק יוצא יבש או פירורי, הוסיפי מעט מים בהדרגה.
יום נפלא!
איפה אפשר להשיג את הקמח ללא גלוטן?
פשוט יש לי אחות עם גלוטן ואני מאד רוצה להכין לה את העוגיות…
היי יעל,
קמח ללא גלוטן ניתן להשיג היום כמעט בכל סופר. זה נקרא “קמח קונדיטור”.
גם קמח אורז אפשר למצוא בסופר. אם לא, בדר”כ אפשר למצוא בחנויות תבלינים או בחנויות טבע.
יום מקסים 🙂