זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15-17 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
1 חלבון ביצה (הלבן)
1 כף גדושה סוכר
2/3 כוס בוטנים קלופים קלויים (ללא מלח) קצוצים
2-3 קוביות שוקולד מריר קצוצים (לא חובה)
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל170 מעלות.
-מניחים בקערה את החלבון והסוכר ומערבבים בעזרת מטרפה במשך כדקה עד לקבלת תערובת לבנה ותפוחה.
-מוסיפים את הבוטנים והשוקולד ומערבבים עד לתערובת אחידה מעט נוזלית ודביקה.
-בעזרת כפית מניחים במרווחים כדורים מהתערובת על נייר אפיה ומשטחים אותן (לעובי עד ס”מ).
-אופים במשך 15-17 דקות עד שהעוגיות מעט מזהיבות.
הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל
-מוצאים ומצננים לחלוטין (הערה: העוגיות יוצאות רכות מהתנור ונעשות פריכות לאחר צינון).
עוגיות בוטנים לפסח, עוגיות לפסח, עוגיות ללא גלוטן
ראו גם
מ ו ש ל ם
שמחה שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף וחג שמח🌺
ילך עם קשיו? אגוז מלך?
היי,
כן, אמור לצאת טוב עם כל אגוז.
אחלה מתכון בריא ♡♡♡ השתמשתי באבקת חמאת בוטנים מאייהרב עם 2 ביצים שיהיה עם יותר חלבון.. אז נראה קצת שונה.. אבל יצא מאד טעים ומזין!
נראה מעולה! תודה על השיתוף🙂
הי,
האם אפשר לעשות גרסה מלוחה?
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר לוותר על הסוכר והשוקולד ולהוסיף מלח (בין רבע לשליש כפית).
היי יש לנו מלא בוטנים בבית, נתקלתי במתכון הזה? האם אין צורך להוסיף קמח או עוד מרכיבים? כמה עוגיות כאלה זה יוצא בערך?
אין צורך להוסיף קמח. החלבון למעשה מדביק את הבוטנים.
זה יוצא בערך 6-8 עוגיות, תלוי בגודל שמכינים אותן.
האם ניתן להמיר את הסוכר בכף סילאן?
אפשר אבל יותר טעים עם סוכר.
היי, האם אפשר להכפיל כמויות?
ובכלל תודה רבה, אתר מדהים!
כן אפשר.
חג שמח 🌸
היי,
העוגיות האלה ילכו עם בוטנים טחונים?
תודה רבה על האתר,
האו אלוף!!
היי רחל,
אני מניחה שכן.
המשך יום נפלא!