זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 1 דקה
מס’ מנות: 2 מנות
סוג: פרווה
1 ביצה
3 כפות סוכר
3 כפות שמן
6 כפות מים
2 כפות אבקת שוקולית לאפיה (או כף אבקת שוקולית + כף אבקת קקאו)
3 כפות קמח תופח (או 3 כפות קמח רגיל + שליש כפית אבקת אפיה)
רוטב שוקולד: 40 גרם שוקולד מריר + 3 כפות מים
הכנת רוטב השוקולד:
ממיסים במיקרוגל את קוביות השוקולד עם המים ומערבבים עד לקבלת תערובת נוזלית וחלקה.
הכנת העוגה:
-בעזרת כף או מטרפה מערבבים בקערה את הביצה עם הסוכר. מוסיפים שמן ומים ומערבבים. מוסיפים אבקת שוקולית וקמח התופח ומערבבים עד לאיחוד החומרים.
-משמנים קלות שני ספלים או כוסות לאפיה ויוצקים לתוכם את הבלילה. מכניסים ספל למיקרוגל בעוצמה הכי גבוהה במשך דקה. חוזרים על הפעולה עם הספל השני.
-יוצקים את רוטב השוקולד על העוגה ואוכלים מיד. ניתן לפזר סוכריות צבעוניות מעל.
*העוגה מוכנה כשהיא נפרדת מדפנות הספל.
*ניתן לאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 15-20 דקות.
עוגה אישית, עוגה בספל, עוגת שוקולד בכוס
- קינוח גבינה והשחר |
- עוגת השחר |
- עוגת שוקולד עסיסית |
- עוגת תפוזים אוורירית |
- פסטה במיקרוגל |
- שעועית ירוקה בפסטו
האמת מתכון ראשון מהאתר כאן שממש אכזב אותי 🙁
יצא צמיג
סורי שהתאכזבת.
עוגות שמכינים במיקרוגל יוצאות במרקם קצת צמיגי.
זה לא כמו אפיה בתנור.
היי
אם אני רוצה להכין רק כוס אחת אפשר להכין רגיל ופשוט לשמור חצי מהבלילה במקרר?
אם כן לכמה זמן?
תודה!
האפקט של אבקת האפיה נפגע ככל והבלילה עומדת אז עדיף לאפות ולשמור במקרר מוכן.
לפני שאוכלים אפשר לחמם במיקרוגל או בתנור
יצא טעים (אפילו שהכנו בתנור ולא במיקרו), תודה!
רק לא הבנתי איך את מצליחה לערבב את זה… כשמוסיפים את השוקולית לנוזלים – ועוד יותר כשמוסיפים את הקמח – הכל נהיה לי מלא גושים…
היי ברכה, בוקר טוב:)
רצוי להשתמש במטרפה ולנפות את הקמח והשוקולית (אפשר להעביר אותם במסננת דקה).
תודה אפרת!
אני בטוחה שהטיפ הזה יעזור לי בעוד הרבה מתכונים!
אפשר לשים קקאו וסוכר במקום השוקולית?
נראה לי שאפשר לשים כף קקאו ולהגדיל את כמות הסוכר בכף גדושה נוספת
היי אפרת,
זה נראה ממש טוב אני מתכוונת להכין את זה,
אם איזה סוג כוס את הכי ממליצה להכין?
היי אורי,
עדיף כוס מחרסינה אם יש לך.
אוקיי תודה❤
זה מתאים לכל מיקרוגל?
כי אף פעם לא נאפה לי יש לי במיקרוגל חימום או הפשרה
יש לך אפשרות לשלוח לי צילום של המיקרוגל?
מושלם!!!!!!
לא האמנתי בחיים שעוגת שוקולד יכולה לצאת כזאת טעימה ואורירית במיקרו…. אני הוספתי גם תמצית רום ווניל יצא מדהים! תודה רבה לך!
שמחה שיצא טעים💜
תודה שחזרת לעדכן!
ערב טוב
יש מתכון לעוגה או עוגיות בלי שמן בלי חמאה?
היי
חייב מרכיב שומני כלשהו בעוגה/עוגיה. ניתן להשתמש בשמן קוקוס או להמיר חצי מכמות השמן ברסק תפוחים.
הי
הכנתי את העוגה והיא לא נאפתה
למה?
היי
אם דייקת בכמןיות והשתמשת בכוס מדידה בנפח 240 מל כנראה שהיה צריך לאפות למשך יותר זמן.
היי אפרת
עשיתי בדיוק מה שכתוב ויצא מרקם קשה כמו ג’לי… והלמטה בכלל לא נאפה
למה?
מה הכוונה מרקם קשה כמו ג’לי? ג’לי הוא רך. התכוונת מרקם מסטיקי ודחוס?
זה יכול לקרות כשצריך לאפות עוד קצת. האם ווידאת שהעוגה נפרדת מדפנות הכוס ויציבה לפני סיום האפייה?
היי אפרת עשיתי בדיוק מה שכתוב במתכון ויצא לי כוס קרטון אחת…
למה?
היי
כוס לשתייה חמה גדולה יותר מספלים קטנים לאפייה…
בנוסף, האם דייקת בכמויות והשתמשת באבקת אפייה בתוקף ומשקית לא פתוחה?
טעים ממש! מומלץ בחום:)
איזה כיף לשמוע😊
היי, נשמע מדהים מחכה כבר לנסות…
האם קריטי שזה יהיה בכווס? או שיוצא טוב גם בתבנית מאפינס?
אני מתכוונת לאפות ולא במיקרוגל (כי אין לי…)
היי
יוצא טוב גם במאפינס(:
היי, אפשר להחליף את הקמח בקמח כוסמין לבן?
אפשר, המרקם יהיה דחוס קצת יותר(:
הכנתי למנה אחרונה וזה טעייייים בטרוף
איזה כיף לשמוע😊
המתכון הפחות טוב שיש פה…
כל שאר המתכונים באמת מושלמים!
אבל זה לא משנה כמה ניסיתי לא יוצא טעים..
היי
אם תפרטי יותר מה היתה הבעיה (טעם לוואי? חוסר מתיקות? מרקם לא טוב?) אוכל לנסות להבין מה היה לא נכון בהכנה😊
פעם ראשונה שיצא לי טוב עוגה במיקרו:)
סמכתי עלייך, כי ניסיתי כמה מתכונים שלא יצא טוב..
גם פרווה וגם טעים!!!
תודה רבה!!
אבל יצא לי מעט מאוד בלילה, כך שמילא בכל כוס בערך שליש כוס (גם לאחר המיקרוגל..)
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי, מה אפשר לשים במקום שוקולית?
אפשר לשים כף קקאו וכף ממרח שוקולד.
אפשרי להכין בלי מיקרוגל? איך?
אפשר לאפות בתנור על 170 מעלות כ-12-15 דקות.
יוואו מושלם ברמות!!
הכנתי להורים שלי באמצע כל הבישולים של שבת וזה..
התלהבו ברמותת♥♥♥
שמחה שיצא מוצלח!
תודה על השיתוף😊
אפשר לוותר על הרוטב (הגנאש)?
אפשר, אבל הציפוי מאד מוסיף.
אפשר קוביות שוקולד לא מריר?
אפשר(:
היי, אני רוצה רק כוס אחת. לחלק את הכמות לחצי פשוט?
היי,
נכון(:
אם יש לך ביצה S אפשר להשתמש בכולה, אם יש לך ביצה M תטרפי אותה בקערית ותשתמשי ברוב הכמות, ואם הביצה L או XL- בחצי מהכמות.
היי הטעם היה טוב והרוטב כיפי אבל המרקם יצא דחוס ופחות נעים
הרגשה קצת של חביתית ענק…
ראיתי מתכון אחר שמשתמש בריץ גם לרוטב (גנאש) וגם לבלילה עצמה ואז זה יוצא רך יותר ואוורירי.
היי,
המרקם לא אמור לצאת דחוס עד כדי כך, השתמשת במקרה בביצה קטנה? נמנעת מערבוב יתר אחרי הוספת הקמח?
בכל מקרה אפשר לנסות להמיר חצי מכמות המים בריץ’, זה אמור לצאת מצוין.
תודה שחזרת לשתף😊
יצא לי נורא נוזלי הבלילה , זה בסדר?
כן זה בסדר:)
הי אשמח לתגובה מהירה
מה זאת אומרת עוצמה הכי גבוהה במיקרו?
היי,
הכוונה לעוצמה הכי גבוהה שיש במיקרוגל שלך(:
יצאה טעים
קרה לי משהו מוזר באמצע האפיה העוגה פשוט עלתה למעלה
ועברה את הכוס ב5 סנטימטר
אז הוצאתי ודחפתי אותה עם מזלג
למה זה קרה?
יכול להיות שזה קשור לזה ששמתי את כל הבלילה בספל אחד
למרות שהספל גדול מאד
לא נורא בסופו של דבר יצא לי טעים אששש
היי,
איזה כיף שיצא טעים!
הגיוני שהעוגה עלתה מדי היות ושמת אותה בספל אחד (גם אם גדול).
הכנתי את זה ויצא לי ממש ספוגי ובטעם של ביצים…
למה?
שמתי את זה במיקרו אפילו יותר מדקה בשביל לבדוק אם זה יעזור, אבל זה נשאר אותו דבר…
היי,
טעם של ביצים יכול לקרות כתוצאה מחוסר בסוכר, ומרקם ספוגי עלול לקרות כתוצאה מיתר מים.
ממליצה לך להגדיל מעט את כמות הסוכר בפעם הבאה (אם לא יצא מתוק) ולשים 5 כפות מים.
אוקיי, תודה רבה שענית!
היה לי דודא לעוגת שוקולד,
ברור שחיפשתי פה תוך דקה מצאתי הכנתי ועם כוס קפה זה היה נדיר, אגב אפשרי גם להכין בכוס קרטון למי שלא רוצה לכלוך. או בתוך כוס של סופלה.
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה על השיתוף❤
העוגה היחידה למיקרו שאי פעם עבדה לי. תודה רבה!
שמחה שאהבת את המתכון!
תודה על השיתוף❤
שלום אפרת.
הכנתי את המתכון ויצא פשוט משגע!!!!
אפשר אפילו לחלק לשלוש כוסות את העוגה.
תודה לך!!!
שמחה ממש לשמוע!
תודה רבקה🌺
זה חייב דווקא ספלי חרסינה / גם זכוכית טוב?
וכוסות חד”פ לשתיה חמה?
היי,
אפשר להשתמש בכל כלי שכתוב עליו שניתן לחמם אותו במיקרוגל. כך גם לגבי תבניות קרטון וכלי זכוכית.
היי
רציתי לדעת איזה קמח להחליף כדי שיהיה ללא גלוטן.
תודה על המתכונים המקסימים.
היי,
לא ניסיתי בעצמי אבל אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן כמו תמי/קונדיטור/מולינו…
שמחה שאת נהנית מהמתכונים❤
וואי ניראה טוב!!
אבל בדר״כ עוגות שמכינים במיקרו לא יוצאות טוב או שהם יוצאות עם טעם מוזר…
אבל ננסה ונראה
שמחה מאד שאהבת את המתכון!
אשמח לשמוע אם אהבת את התוצאה(:
אפשר להקפיא?
רוצה להכין לשבת בצהריים
היי,
אפשר להקפיא, אבל כמובן שהכי טעים לאכול סמוך להכנה(: