שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 10 דקות

סוג: חלבי

מצרכים:

חבילה של ספגטי

1/4 כוס שמן זית איכותי

4  שיני שום פרוסות דקות

1/2 סלסה של עגבניות שרי חתוכות לחצי

צנצנת ארטישוק איטלקי חתוך לרבעים

חופן של זיתי קלמטה מגולענים וקצוצים גס

1/4 כוס יין לבן חצי יבש

1/4 כפית צי’לי יבש

מלח

פלפל שחור גרוס

1 כף חמאה

חופן פטרוזיליה קצוצה




אופן הכנה:

יש להרתיח בסיר מים ולבשל את הפסטה לפי הוראות היצרן.

יש לחמם במחבת עמוק שמן זית ולטגן על להבה קטנה את השום עד להזהבה (ועד לספיגת טעמי השום בשמן הזית). להוסיף את עגבניות השרי והארטישוק ולטגן למשך 2-3 דקות. להוסיף את הזיתים והיין הלבן ולאדות למשך כ-5 דקות. להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם ו-1/4 כפית צ’ילי יבש, מלערבב ולבשל 1-2 דקות על להבה קטנה. להוסיף את הפסטה לרוטב החם ולערבב.  להמיס חמאה ולערבב. לפזר פטרוזיליה קצוצה ולהגיש.

המתכון באדיבות מסעדת “מרקו – מטבח איטלקי”, רח’ גורדון 39 (פינת דיזינגוף) תל אביב

הערה: המתכון נמסר על-ידי המסעדה ואינו נבדק על ידי האתר.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
סרדינים מטוגניםסרדינים מטוגנים
סלט שוק הכובשים סלט שוק הכובשים
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
חופית (11:21 2.08.2022)

צריך לסנן את הארטישוק מהשמן שהוא נמצא בו? כי אחרת זה מלא שמן בנוסף לשמן זית שצריך להוסיף.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:48 2.08.2022)

היי,
כן, לא צריך להשתמש בנוזל שהארטישוק נמצא בו אחרת יצא מאד שומני.

avatar
כלנית (10:52 12.02.2022)

עשיתי את הרוטב רק משמן זית, שום, ומיץ לימון במקום היין, ויצא נהדר

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:07 12.02.2022)

שמחה שיצא מוצלח! תודה על השיתוף🌺

avatar
ויקטוריה (16:51 25.08.2018)

גם בלי חמאה יצא נהדר! ממש טעים. אין על האתר שלך אפרת 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:16 25.08.2018)

תודה ויקטוריה 🙂

avatar
רוחה (11:39 20.07.2018)

מדהים מדהים מדהים !!!
בכלל חייבת לציין שבזכות האתר שלך התחלתי ללמוד לאהוב לבשל למשפחה שלי

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:00 20.07.2018)

איזה כיף לשמוע!
תודה רוחה 🙂

avatar
זואי (21:09 4.01.2018)

אמאל’ההה אחת הפסטות הטובות שהכנתי! ממש מוצלחת! הוספתי כפית פסטו וקצת לימון, יצא מושששש!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:42 4.01.2018)

שמחה שנהנית 🙂
תודה על העדכון.

avatar
גילי טרכמן (20:50 24.12.2017)

היי, אמי מעוניינת להכין את המתכון אבל יש לי רק תחתיות ארטישוק קפוא…זה בסדר להשתמש?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:38 24.12.2017)

כן, אפשר.

avatar
רביד (16:11 11.08.2016)

היי אפרת, אני יכול לשים ארטישוק קפוא או מקופסת שימורים?
ואם כן, כמה גרם?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:10 11.08.2016)

היי רביד,
אני מניחה שלא אמורה להיות בעיה. עדיף ארטישוק משימורים (לבבות ארטישוק שלמים ולא תחתיות ארטישוק).
לגבי הכמות אפשר להשתמש ב 1-2 קופסאות שימורים, תלוי בכמות הארטישוק שאוהבים.

לקריאת כל התגובות