זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 10 דקות
סוג: חלבי
מצרכים:
חבילה של ספגטי
1/4 כוס שמן זית איכותי
4 שיני שום פרוסות דקות
1/2 סלסה של עגבניות שרי חתוכות לחצי
צנצנת ארטישוק איטלקי חתוך לרבעים
חופן של זיתי קלמטה מגולענים וקצוצים גס
1/4 כוס יין לבן חצי יבש
1/4 כפית צי’לי יבש
מלח
פלפל שחור גרוס
1 כף חמאה
חופן פטרוזיליה קצוצה
אופן הכנה:
יש להרתיח בסיר מים ולבשל את הפסטה לפי הוראות היצרן.
יש לחמם במחבת עמוק שמן זית ולטגן על להבה קטנה את השום עד להזהבה (ועד לספיגת טעמי השום בשמן הזית). להוסיף את עגבניות השרי והארטישוק ולטגן למשך 2-3 דקות. להוסיף את הזיתים והיין הלבן ולאדות למשך כ-5 דקות. להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם ו-1/4 כפית צ’ילי יבש, מלערבב ולבשל 1-2 דקות על להבה קטנה. להוסיף את הפסטה לרוטב החם ולערבב. להמיס חמאה ולערבב. לפזר פטרוזיליה קצוצה ולהגיש.
המתכון באדיבות מסעדת “מרקו – מטבח איטלקי”, רח’ גורדון 39 (פינת דיזינגוף) תל אביב
הערה: המתכון נמסר על-ידי המסעדה ואינו נבדק על ידי האתר.
צריך לסנן את הארטישוק מהשמן שהוא נמצא בו? כי אחרת זה מלא שמן בנוסף לשמן זית שצריך להוסיף.
היי,
כן, לא צריך להשתמש בנוזל שהארטישוק נמצא בו אחרת יצא מאד שומני.
עשיתי את הרוטב רק משמן זית, שום, ומיץ לימון במקום היין, ויצא נהדר
שמחה שיצא מוצלח! תודה על השיתוף🌺
גם בלי חמאה יצא נהדר! ממש טעים. אין על האתר שלך אפרת 🙂
תודה ויקטוריה 🙂
מדהים מדהים מדהים !!!
בכלל חייבת לציין שבזכות האתר שלך התחלתי ללמוד לאהוב לבשל למשפחה שלי
איזה כיף לשמוע!
תודה רוחה 🙂
אמאל’ההה אחת הפסטות הטובות שהכנתי! ממש מוצלחת! הוספתי כפית פסטו וקצת לימון, יצא מושששש!!
שמחה שנהנית 🙂
תודה על העדכון.
היי, אמי מעוניינת להכין את המתכון אבל יש לי רק תחתיות ארטישוק קפוא…זה בסדר להשתמש?
כן, אפשר.
היי אפרת, אני יכול לשים ארטישוק קפוא או מקופסת שימורים?
ואם כן, כמה גרם?
היי רביד,
אני מניחה שלא אמורה להיות בעיה. עדיף ארטישוק משימורים (לבבות ארטישוק שלמים ולא תחתיות ארטישוק).
לגבי הכמות אפשר להשתמש ב 1-2 קופסאות שימורים, תלוי בכמות הארטישוק שאוהבים.