זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
מס’ מנות: 4 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
4 נתחי סלמון (כ-800 גרם)
2 כפות מיץ לימון להשרייה
כפית מלאה שום כתוש
4 כפיות ממרח עגבניות מיובשות (*ממרח קנוי)
רבע כפית מלח ופלפל שחור
אופן הכנה:
-סוחטים על הדג מיץ לימון ומשרים את נתחי הדג במשך כ-5 דקות.
-מניחים את נתחי הסלמון על נייר אפיה.
-מתבלים כל נתח בשום כתוש ומפזרים מעל מעט מלח ופלפל שחור.
-מורחים כל נתח בכפית ממרח עגבניות מיובשות.
-מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ואופים במשך 20 דקות.
הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל
טיפים והערות
מחפשים תוספת טעימה לצד הדג? לחצו כאן – תוספות לדגים.
ראו גם
- פרגיות בצ'ילי ודבש |
- שוקיים בסיר |
- סלמון בסילאן וסויה |
- אצבעות דג בציפוי |
- סלמון ברוטב צ'ילי וסויה |
- סטייק פרגית במחבת
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים אחרונים
תגובות
שלום אפרת,
אני לא כ"כ חזקה בענייני דגים.
אוהבת לאכול אבל לא ממש יודעת להכין.
האם צריך תמיד לכסות את התבנית עם הדגים באפייה בתנור כדי שלא יתייבשו?
על איזה מתכון דגים, שתמיד מצליח ומעורר התפעלות, תוכלי להמליץ לי להכין לשבת הקרובה?
תודה מראש.
יעל
היי יעל,
ראיתי ששלחת לי גם מייל. השבתי לך במייל חוזר.
שלום אפרת
האם אפשר להכין מראש? זאת אומרת לפני כניסת שבת ? לא יתייבש?
כן אפשר. לאחר האפיה כדאי לכסות בנייר כסף.
הי. נשמע טעים.
יש לי עגבניות מיובשות. אפשר פשוט לטחון אותן?
כן.
אוי… עכשיו אני רואה שקניתי עגבניות מיובשות ולא ממרח… אפשר להפוך אותן לממרח?
אם יש לך מעבד מזון את יכולה לטחון למחית.
בוקר אור,
לא מצאתי בחיפוש באתר דג לברק, אבל אולי את יודעת אם אפשר להכין אותו בתנור?
כמה זמן?
איך היית מכינה אותו?
תודה רבה!
היי דבי,
דג לברק אפשר להכין כמו כל דג לבן, כולל זמן אפיה/בישול. תראי בקטגוריה של מתכוני הדגים מתכונים של פילה אמנון, פילה דניס.
חג שמח!
ניתן להשתמש באמנון במקום סלמון?
כן אפשר. זמן האפיה עשוי להתקצר ל 12-15 דקות.
הי אפרת,
אפשר להכין ממרח עגבניות מיובשות בבית?
כיצד?
מצאתי! תודה
מעולה 🙂
שלום אפרת,
מתכון מעולה!יצא מושלם,
תודה על שפע מתכונים מצויינים!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שירה
א. אני אוהב את האתר שלכם
ב. אנא ציינו במתכונים הרלוונטיים האם אפשר להשתמש בטוסטר אובן במקום תנור.
בברכה,
היי,
1. תודה, כיף לשמוע 🙂
2. כמעט כל מתכון אפשר לאפות בטוסטר אובן. מצרפת הסבר לאפיה בטוסטר שכדאי לקרוא.
בוקר אור!
יש לך באתר מתכון לממרח כזה!!!
יש דרך להכין עגבניות מיובשות בקלות?
במה אפשר להחליף את הממרח?
אני לא אוהבת להשתמש במוצרים מורכבים קנויים. רסק עגבניות עם תיבול?
אגב, לא למתכון הזה, קיים תבלין עירית? קשה להשיג כזה ירק.
תודה רבה!
היי דבי,
דווקא זה ממרח פשוט, כמו ממרח פסטו שמוכרים. יש לי מתכון לממרח עגבניות מיובשות אבל מכינים אותו מעגבניות מיובשות קנויות (זה 100% עגבניות מיובשות עם שמן זית).
זה לא ייצא אותו דבר בדיוק אבל אפשר להכין רוטב עגבניות לסלמון ולבשל כמה דקות במחבת: חצי כוס עגבניות מרוסקות משימורים, כף רסק עגבניות, 2 שיני שום כתושות, מלח לפי הטעם ומעט פלפל שחור. מומלץ להוסיף כחצי כוס כוסברה או פטרוזיליה קצוצה.
עירית טרייה אני דווקא רואה הרבה בסופרים, ליד הכוסברה והפטרוזיליה. עירית מיובשת (תבלין) קצת קשה יותר למצוא. יש את זה בעיקר בחנויות של תבלינים.
תודה לך על תשובותיך!
עירית זה תבלין תימין?
לא. אלה שני דברים שונים.
תבלין תימין יותר קל להשיג. בתבלין עירית לא זכור לי שנתקלתי אבל שמעתי שיש כזה מיובש.
שלום אפרת, המתכון נראה מעולה אבל איפה אפשר להשיג עגבניות מיובשות?
תודה.
ניתן למצוא את זה בכל סופר. שימי לב שרשום על זה ממרח עגבניות מיובשות ולא עגבניות מיובשות.
איזה מתכון גאוני!
תודה אפרת, נכין לשבת…
תודה מיכל 🙂
יום מקסים!