זמן הכנה: 10 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
2 סלקים בינוניים-קטנים קלופים מגורדים בפומפיה גסה
1 קולורבי קטן קלוף מגורד בפומפיה גסה
3 כפות שמן זית
2 כפות חומץ רגיל
2 כפות מיץ לימון
1 שן שום כתושה
חצי כפית סוכר
מלח (כשליש כפית), קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
מניחים את הסלק והקולורבי בקערה ומתבלים.
*מומלץ לתבל לפחות כחצי שעה לפני ההגשה כדי שהטעמים ייספגו.
*שומרים בקופסה אטומה במקרר.
סלט סלק אדום חי, סלט סלק וקולורבי
ראו גם
- סלט כרוב עם פיצוחים |
- סלט אנטיפסטי |
- סלט חסה חגיגי |
- שווארמה פרגית ופטריות |
- סלט יווני |
- סלט רימונים צבעוני
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לסלטים
בוקר ושבוע טוב אפרת:)
יש לי מעבד מזון נינגה 675 ואני רוצה לעשות קוביות
יש לך מושג גם באופן כללי אין עושים במעבד קוביות(הכוונה באיזו צורה לחתוך ע”מ לקבל קוביות?)
בוקר טוב🙂
האמת שאין לי מושג. תנסה לבדוק אולי יש סרטון או פירוט באתר שלהם.
היי אפרת:)
יש לי מעבד מזון נינגה BN653
יש לי צד של פריסה וצד של גירוד לשים על הגירוד ?
הכוונה בסכין הדו צדדית (תוצאה סופית רצועות נכון?)
כן רצועות:)
האם אפשר לוותר על השום ?
כן
בוקר טוב אפרת:)
אם אני שם דבש/סילאן כמה כפות לשים?
בוקר אור,
חצי כפית.
הכנתי עכשיו. סלט מושלםםםםםם.
המון תודות.
*** לא היה לי קולורבי, אז הוספתי תפוח ירוק ואגוזי מלך.
נשמע מעולה:)
תודה שחזרת לשתף
היי
האם אפשר להציף את הקולוניה השומר ?
תודה
היי,
אפשר להחליף את הקולרבי בשומר אם לכך התכוונת…
היי, איך ילך להוסיף שורש סלרי?
ולהוריד את הקולרבי
ללא קולרבי הסלט יהיה פחות מגוון אבל אפשר לוותר עליו.
היי,
אם אוהבים שורש סלרי טרי אפשר להוסיף מעט.
קודם כל אני ל כך אוהבת את המתכונים שלך הכל יוצא מעולה !! שאלה שלא בדיוק שייכת למתכון הזה … אני רוצה להכין סלט ירקות המורכב בין היתר מרצועות סלק, אפשר לאכול את הסלק (רצועות) כפי שהוא או שצריך לעשות קודם משהו עם הסלק ?
היי מגי,
שמחה שאת אוהבת את האתר❤
לשאלתך, אפשר לאכול סלק חי, אך מומלץ לחתוך אותו דק במקרה כזה- לגפרורים או לגרד במגרדת. רצועות סלק יהיו קצת פחות אטרקטיביות ללעיסה:)
אפשר לוותר גם על החומץ וגם על הסוכר?
אפשר לשים 1-2 כפות מיץ לימון במקום חומץ ולוותר על הסוכר.
היי אפרת
שוב לגבי החומץ לגבי החומץ בלסמי יתאים גם פה וגם לכל סלט שאת מציעה חומץ רגיל ?
פשוט אף פעם לא ניסיתי .
תודות
עדיף חומץ רגיל.
מתכון נהדר קליל ומרענן
שמחה שאהבת 🙂
אפשר לוותר על הסוכר?
כן.
לא היה לי קולורבי, אבל הוספתי גזר, תפוח עץ ירוק מגורד ואגוזי מלך. יצא מעולה!
תודה רבה על אתר נפלא!!
מעולה 🙂
תודה מיכל
האם צריך לבשל את הסלק ?
לא.
שלום, האם אפשר להקפיא סלט סלק?
אני חושבת שכן.
הכנתי עכשיו את המתכון!
תודה רבה רבה!!!! שנים חיפשתי מתכון כזה קל וטעים וסוף סוף מצאתי! בהחלט ייכנס לרשימת הסלטים הקבועים לשבת! מוצלח מאוד! תודה רבה!
שמחה שאהבת!
תודה הדס ויום נפלא 🌷
תודה על המתכון. פשוט סלט וואו
אני מתאפקת לא לחסל אותו לבד, ולהשאיר קצת לכולם
שמחה שאהבת 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
היי
האם חומץ תפוחים מתאים כחומץ במתכון זה?
אני חושבת שכן.
תודה על המתכון יצא נחמד מאוד. אבל היה חסר לי איזה עשב.. או משהו, לא יודעת מה 😄
אחלה מתכונים הכל בטוב טעם. תודה
תודה שחזרת לעדכן 🙂
אפשר תמיד להוסיף פטרוזיליה/כוסברה קצוצה.
אכן הוספתי פטרוזיליה ושיפר אותו פלאים 🙂 תודה
תודה על המתכון, האם יהיה טוב במקום לגרד בפומפיה, להכניס למעבד מזון וליצור רצועות?
כן, בתנאי שאלה רצועות דקות כמו גפרורים.
וואו, איזה סלט טעים ועסיסי…
ליקקנו את הקערה
תודה רבה
תודה יהודית, שמחה שאהבתם 🙂
אני מארחת בשבת בצהריים, וחשבתי האם להכין אותו בערב בשישי או בבוקר בשבת? מה עדיף מבחינת הטעם
היי לינור,
את יכולה לגרד את הסלק והקולורבי יום שישי, לשים בקערה ולכסות בניילון נצמד (לשמור במקרר). כשעה לפני ההגשה- לתבל.
אני מנסה הרבה זמן למצוא מתכון של סלט סלק שייבלע לי בקלות
והנה סוף -סוף מצאתי
התיבול פה מדהים ומושלם
השום מוסיף המון
ואחרי כמה ימים הטעם רק השתבח
תודה רבה על המתכון
ומקוה שהסלק יעלה לי את הברזל….
שמחה שאהבת את המתכון 🙂
תודה ויום מקסים
כמה זמן הסלט נשמר במקרר?
תודה
3-4 ימים.
שנה טובה 🙂
נשמר אצלי יותר משבוע והטעם השתבח עם הזמן
אני ממליצה לתבל לא לפני ההגשה אלא מיד כשמכינים את הסלט, כדי שהטעמים ייספגו
ובנוסף- אפשר לגרד דק (במעבד-מזון כמובן, מי מגרד היום ביד? :)) והסלט מקבל טוויסט אחר
אין לי חומץ מה אפשר לשים במקום???
\
שימי מיץ לימון.
היי
אני מתכונת להכין את המתכון
והצעת במקום חומץ לשים מיץ לימון
ויש כבר מיץ לימון אז להוסיף עוד כף או שניים מיץ לימון
או שפשוט להכין רק בלי חומץ עם הכמות של מיץ הלימון שרשום
תודה
היי רינת,
שימי 1-2 כפות מיץ לימון בנוסף ל2 הכפות הרשומות.
חברי קהילת מתכון בעשר דקות שלום!
ניסיתי את המתכון והיה פיצוץ לאחד שאוהבת סלטים וירקות. עכשיו מכינה אותו בפעם השניה ומקווה להמשיך להכין כי הכנתו לוקחת קצת זמן והשורשים תמיד נמצאים בשווקים. הערה קטנטנה, לאלו שאינם אוהבי שום, המנה יכולה להוות בעיה. לי, אישית, הטעם של השום היה מדהים.
תודה על העדכון ועל התמונה 🙂
ראשית תודה למתכונים הטעימים.
רציתי לשאול מה היחסים בין הסלק לקולורבי? אני רוצה לעשות כמות גדולה יותר!
היי משה,
היחסים הם 1:2 לטובת הסלק. זאת אומרת שאם מכפילים כמויות זה יוצא 4 סלקים ו2 קולורבי. כמובן שיש להכפיל גם את חומרי התיבול בהתאם.
נקרא טעים ביותר. יש לי סלק אבל לא קולורבי . האם מתאים להחליף בגזר?
כן, אפשר.