שום דבר לא נמצא
ספרי מתכונים ב10 דקות

מתכון לסלט סלק חי – סלט טרי ועשיר בויטמינים ומינרלים, טעים בטירוף ומתאים כתוספת לצד כל ארוחה.

סלט סלק חי

מצרכים:

2 סלקים בינוניים-קטנים קלופים מגורדים בפומפיה גסה

1 קולורבי קטן קלוף מגורד בפומפיה גסה

3 כפות שמן זית

2 כפות חומץ רגיל

2 כפות מיץ לימון

1 שן שום כתושה

חצי כפית סוכר

מלח (כשליש כפית), קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

מניחים את הסלק והקולורבי בקערה ומתבלים.

*מומלץ לתבל לפחות כחצי שעה לפני ההגשה כדי שהטעמים ייספגו.

*שומרים בקופסה אטומה במקרר.

סלט סלק אדום חי, סלט סלק וקולורבי

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
אטריות שעועית מוקפצות
עוגיות תמרים

תגובות

לפני שאתם שואלים מומלץ לחפש בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
לימור (11:30 24.01.2020)

אפשר לוותר גם על החומץ וגם על הסוכר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:19 24.01.2020)

אפשר לשים 1-2 כפות מיץ לימון במקום חומץ ולוותר על הסוכר.

Avatar
עינת (12:26 10.12.2019)

היי אפרת

שוב לגבי החומץ לגבי החומץ בלסמי יתאים גם פה וגם לכל סלט שאת מציעה חומץ רגיל ?

פשוט אף פעם לא ניסיתי .

תודות

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:08 10.12.2019)

עדיף חומץ רגיל.

Avatar
[email protected] (17:16 25.09.2019)

מתכון נהדר קליל ומרענן

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:37 25.09.2019)

שמחה שאהבת 🙂

Avatar
אביבית (10:58 2.02.2019)

אפשר לוותר על הסוכר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:28 3.02.2019)

כן.

Avatar
מיכל (10:54 20.10.2018)

לא היה לי קולורבי, אבל הוספתי גזר, תפוח עץ ירוק מגורד ואגוזי מלך. יצא מעולה!
תודה רבה על אתר נפלא!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:01 20.10.2018)

מעולה 🙂
תודה מיכל

Avatar
עדן (16:03 1.09.2018)

האם צריך לבשל את הסלק ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:48 1.09.2018)

לא.

Avatar
שני (10:04 11.07.2018)

שלום, האם אפשר להקפיא סלט סלק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:50 11.07.2018)

אני חושבת שכן.

Avatar
הדס (10:07 13.06.2018)

הכנתי עכשיו את המתכון!
תודה רבה רבה!!!! שנים חיפשתי מתכון כזה קל וטעים וסוף סוף מצאתי! בהחלט ייכנס לרשימת הסלטים הקבועים לשבת! מוצלח מאוד! תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:19 13.06.2018)

שמחה שאהבת!
תודה הדס ויום נפלא 🌷

Avatar
הדס (12:52 25.03.2018)

תודה על המתכון. פשוט סלט וואו
אני מתאפקת לא לחסל אותו לבד, ולהשאיר קצת לכולם

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:59 25.03.2018)

שמחה שאהבת 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

Avatar
עינת (21:57 17.02.2018)

היי
האם חומץ תפוחים מתאים כחומץ במתכון זה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:04 17.02.2018)

אני חושבת שכן.

Avatar
יפי (12:49 9.02.2018)

תודה על המתכון יצא נחמד מאוד. אבל היה חסר לי איזה עשב.. או משהו, לא יודעת מה 😄
אחלה מתכונים הכל בטוב טעם. תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:39 9.02.2018)

תודה שחזרת לעדכן 🙂
אפשר תמיד להוסיף פטרוזיליה/כוסברה קצוצה.

Avatar
יפי (11:01 11.02.2018)

אכן הוספתי פטרוזיליה ושיפר אותו פלאים 🙂 תודה

Avatar
אורן (18:36 18.12.2017)

תודה על המתכון, האם יהיה טוב במקום לגרד בפומפיה, להכניס למעבד מזון וליצור רצועות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:12 18.12.2017)

כן, בתנאי שאלה רצועות דקות כמו גפרורים.

Avatar
יהודית (12:39 6.12.2017)

וואו, איזה סלט טעים ועסיסי…
ליקקנו את הקערה
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:03 6.12.2017)

תודה יהודית, שמחה שאהבתם 🙂

Avatar
לינור (10:18 16.11.2017)

אני מארחת בשבת בצהריים, וחשבתי האם להכין אותו בערב בשישי או בבוקר בשבת? מה עדיף מבחינת הטעם

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:38 16.11.2017)

היי לינור,
את יכולה לגרד את הסלק והקולורבי יום שישי, לשים בקערה ולכסות בניילון נצמד (לשמור במקרר). כשעה לפני ההגשה- לתבל.

Avatar
ח (09:09 26.10.2017)

אני מנסה הרבה זמן למצוא מתכון של סלט סלק שייבלע לי בקלות
והנה סוף -סוף מצאתי
התיבול פה מדהים ומושלם
השום מוסיף המון
ואחרי כמה ימים הטעם רק השתבח
תודה רבה על המתכון
ומקוה שהסלק יעלה לי את הברזל….

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:13 26.10.2017)

שמחה שאהבת את המתכון 🙂
תודה ויום מקסים

Avatar
יפעת (22:48 17.09.2017)

כמה זמן הסלט נשמר במקרר?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:08 18.09.2017)

3-4 ימים.
שנה טובה 🙂

Avatar
ח.מ. (09:28 30.11.2017)

נשמר אצלי יותר משבוע והטעם השתבח עם הזמן
אני ממליצה לתבל לא לפני ההגשה אלא מיד כשמכינים את הסלט, כדי שהטעמים ייספגו
ובנוסף- אפשר לגרד דק (במעבד-מזון כמובן, מי מגרד היום ביד? :)) והסלט מקבל טוויסט אחר

Avatar
מירה גלודבסקי (15:32 16.08.2017)

אין לי חומץ מה אפשר לשים במקום???
\

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:42 16.08.2017)

שימי מיץ לימון.

Avatar
רינת (13:46 23.11.2017)

היי

אני מתכונת להכין את המתכון

והצעת במקום חומץ לשים מיץ לימון

ויש כבר מיץ לימון אז להוסיף עוד כף או שניים מיץ לימון

או שפשוט להכין רק בלי חומץ עם הכמות של מיץ הלימון שרשום

תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:12 23.11.2017)

היי רינת,
שימי 1-2 כפות מיץ לימון בנוסף ל2 הכפות הרשומות.

Avatar
אלה זינגרמן (10:26 13.08.2017)

חברי קהילת מתכון בעשר דקות שלום!

ניסיתי את המתכון והיה פיצוץ לאחד שאוהבת סלטים וירקות. עכשיו מכינה אותו בפעם השניה ומקווה להמשיך להכין כי הכנתו לוקחת קצת זמן והשורשים תמיד נמצאים בשווקים. הערה קטנטנה, לאלו שאינם אוהבי שום, המנה יכולה להוות בעיה. לי, אישית, הטעם של השום היה מדהים.

15026091416451573858607

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:35 13.08.2017)

תודה על העדכון ועל התמונה 🙂

Avatar
משה (15:58 8.08.2017)

ראשית תודה למתכונים הטעימים.
רציתי לשאול מה היחסים בין הסלק לקולורבי? אני רוצה לעשות כמות גדולה יותר!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:45 8.08.2017)

היי משה,
היחסים הם 1:2 לטובת הסלק. זאת אומרת שאם מכפילים כמויות זה יוצא 4 סלקים ו2 קולורבי. כמובן שיש להכפיל גם את חומרי התיבול בהתאם.

Avatar
Michal Cohen (13:48 3.08.2017)

נקרא טעים ביותר. יש לי סלק אבל לא קולורבי . האם מתאים להחליף בגזר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:06 3.08.2017)

כן, אפשר.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.