שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

2 סלקים בינוניים-קטנים קלופים מגורדים בפומפיה גסה

1 קולורבי קטן קלוף מגורד בפומפיה גסה

3 כפות שמן זית

2 כפות חומץ רגיל

2 כפות מיץ לימון

1 שן שום כתושה

חצי כפית סוכר

מלח (כשליש כפית), קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

מניחים את הסלק והקולורבי בקערה ומתבלים.

*מומלץ לתבל לפחות כחצי שעה לפני ההגשה כדי שהטעמים ייספגו.

*שומרים בקופסה אטומה במקרר.

סלט סלק אדום חי, סלט סלק וקולורבי

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
אטריות שעועית מוקפצות
עוגיות תמרים

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
מגי (15:23 20.06.2021)

קודם כל אני ל כך אוהבת את המתכונים שלך הכל יוצא מעולה !! שאלה שלא בדיוק שייכת למתכון הזה … אני רוצה להכין סלט ירקות המורכב בין היתר מרצועות סלק, אפשר לאכול את הסלק (רצועות) כפי שהוא או שצריך לעשות קודם משהו עם הסלק ?

מתכונים ב-10 דקות (16:07 20.06.2021)

היי מגי,
שמחה שאת אוהבת את האתר❤
לשאלתך, אפשר לאכול סלק חי, אך מומלץ לחתוך אותו דק במקרה כזה- לגפרורים או לגרד במגרדת. רצועות סלק יהיו קצת פחות אטרקטיביות ללעיסה:)

לימור (11:30 24.01.2020)

אפשר לוותר גם על החומץ וגם על הסוכר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:19 24.01.2020)

אפשר לשים 1-2 כפות מיץ לימון במקום חומץ ולוותר על הסוכר.

עינת (12:26 10.12.2019)

היי אפרת

שוב לגבי החומץ לגבי החומץ בלסמי יתאים גם פה וגם לכל סלט שאת מציעה חומץ רגיל ?

פשוט אף פעם לא ניסיתי .

תודות

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:08 10.12.2019)

עדיף חומץ רגיל.

[email protected] (17:16 25.09.2019)

מתכון נהדר קליל ומרענן

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:37 25.09.2019)

שמחה שאהבת 🙂

אביבית (10:58 2.02.2019)

אפשר לוותר על הסוכר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:28 3.02.2019)

כן.

מיכל (10:54 20.10.2018)

לא היה לי קולורבי, אבל הוספתי גזר, תפוח עץ ירוק מגורד ואגוזי מלך. יצא מעולה!
תודה רבה על אתר נפלא!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:01 20.10.2018)

מעולה 🙂
תודה מיכל

עדן (16:03 1.09.2018)

האם צריך לבשל את הסלק ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:48 1.09.2018)

לא.

שני (10:04 11.07.2018)

שלום, האם אפשר להקפיא סלט סלק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:50 11.07.2018)

אני חושבת שכן.

הדס (10:07 13.06.2018)

הכנתי עכשיו את המתכון!
תודה רבה רבה!!!! שנים חיפשתי מתכון כזה קל וטעים וסוף סוף מצאתי! בהחלט ייכנס לרשימת הסלטים הקבועים לשבת! מוצלח מאוד! תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:19 13.06.2018)

שמחה שאהבת!
תודה הדס ויום נפלא 🌷

הדס (12:52 25.03.2018)

תודה על המתכון. פשוט סלט וואו
אני מתאפקת לא לחסל אותו לבד, ולהשאיר קצת לכולם

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:59 25.03.2018)

שמחה שאהבת 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

עינת (21:57 17.02.2018)

היי
האם חומץ תפוחים מתאים כחומץ במתכון זה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:04 17.02.2018)

אני חושבת שכן.

יפי (12:49 9.02.2018)

תודה על המתכון יצא נחמד מאוד. אבל היה חסר לי איזה עשב.. או משהו, לא יודעת מה 😄
אחלה מתכונים הכל בטוב טעם. תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:39 9.02.2018)

תודה שחזרת לעדכן 🙂
אפשר תמיד להוסיף פטרוזיליה/כוסברה קצוצה.

יפי (11:01 11.02.2018)

אכן הוספתי פטרוזיליה ושיפר אותו פלאים 🙂 תודה

אורן (18:36 18.12.2017)

תודה על המתכון, האם יהיה טוב במקום לגרד בפומפיה, להכניס למעבד מזון וליצור רצועות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:12 18.12.2017)

כן, בתנאי שאלה רצועות דקות כמו גפרורים.

יהודית (12:39 6.12.2017)

וואו, איזה סלט טעים ועסיסי…
ליקקנו את הקערה
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:03 6.12.2017)

תודה יהודית, שמחה שאהבתם 🙂

לינור (10:18 16.11.2017)

אני מארחת בשבת בצהריים, וחשבתי האם להכין אותו בערב בשישי או בבוקר בשבת? מה עדיף מבחינת הטעם

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:38 16.11.2017)

היי לינור,
את יכולה לגרד את הסלק והקולורבי יום שישי, לשים בקערה ולכסות בניילון נצמד (לשמור במקרר). כשעה לפני ההגשה- לתבל.

ח (09:09 26.10.2017)

אני מנסה הרבה זמן למצוא מתכון של סלט סלק שייבלע לי בקלות
והנה סוף -סוף מצאתי
התיבול פה מדהים ומושלם
השום מוסיף המון
ואחרי כמה ימים הטעם רק השתבח
תודה רבה על המתכון
ומקוה שהסלק יעלה לי את הברזל….

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:13 26.10.2017)

שמחה שאהבת את המתכון 🙂
תודה ויום מקסים

יפעת (22:48 17.09.2017)

כמה זמן הסלט נשמר במקרר?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:08 18.09.2017)

3-4 ימים.
שנה טובה 🙂

ח.מ. (09:28 30.11.2017)

נשמר אצלי יותר משבוע והטעם השתבח עם הזמן
אני ממליצה לתבל לא לפני ההגשה אלא מיד כשמכינים את הסלט, כדי שהטעמים ייספגו
ובנוסף- אפשר לגרד דק (במעבד-מזון כמובן, מי מגרד היום ביד? :)) והסלט מקבל טוויסט אחר

מירה גלודבסקי (15:32 16.08.2017)

אין לי חומץ מה אפשר לשים במקום???
\

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:42 16.08.2017)

שימי מיץ לימון.

רינת (13:46 23.11.2017)

היי

אני מתכונת להכין את המתכון

והצעת במקום חומץ לשים מיץ לימון

ויש כבר מיץ לימון אז להוסיף עוד כף או שניים מיץ לימון

או שפשוט להכין רק בלי חומץ עם הכמות של מיץ הלימון שרשום

תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:12 23.11.2017)

היי רינת,
שימי 1-2 כפות מיץ לימון בנוסף ל2 הכפות הרשומות.

אלה זינגרמן (10:26 13.08.2017)

חברי קהילת מתכון בעשר דקות שלום!

ניסיתי את המתכון והיה פיצוץ לאחד שאוהבת סלטים וירקות. עכשיו מכינה אותו בפעם השניה ומקווה להמשיך להכין כי הכנתו לוקחת קצת זמן והשורשים תמיד נמצאים בשווקים. הערה קטנטנה, לאלו שאינם אוהבי שום, המנה יכולה להוות בעיה. לי, אישית, הטעם של השום היה מדהים.

15026091416451573858607

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:35 13.08.2017)

תודה על העדכון ועל התמונה 🙂

משה (15:58 8.08.2017)

ראשית תודה למתכונים הטעימים.
רציתי לשאול מה היחסים בין הסלק לקולורבי? אני רוצה לעשות כמות גדולה יותר!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:45 8.08.2017)

היי משה,
היחסים הם 1:2 לטובת הסלק. זאת אומרת שאם מכפילים כמויות זה יוצא 4 סלקים ו2 קולורבי. כמובן שיש להכפיל גם את חומרי התיבול בהתאם.

Michal Cohen (13:48 3.08.2017)

נקרא טעים ביותר. יש לי סלק אבל לא קולורבי . האם מתאים להחליף בגזר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:06 3.08.2017)

כן, אפשר.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.