זמן הכנה: 10 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
4 מלפפונים בינוניים (עם הקליפה) חתוכים לפרוסות דקות
בצל סגול קטן חתוך לחצאי עיגול
רבע כוס עלי שמיר קצוצים
תיבול: 3 כפות שמן זית, 5 כפות מיץ לימון, מלח לפי הטעם, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
מערבבים את כל החומרים בקערה ומתבלים כחצי שעה לפני ההגשה.
ראו גם
- סלט כרוב במיונז |
- סלט עגבניות וזיתים פיקנטי |
- סלט ברוקולי וירקות אפוי |
- סלט טאבולה |
- סלט בטטה ובוטנים |
- תבשיל הודי צמחוני
מתכון זה שייך לאוסף: מאכלים ללא גלוטן
תגובות
הי
אפשר לתבל היום (יום שישי) ולהגיש בסעודה שלישית?
תודה רבה על ככככככככככככל המתכונים שלך
אין עליך
כן אפשר.
שבת שלום ❤️
היי אפרת
לכמה מנות מיועד הסלט?
תודה על התגובה .
כ-3 מנות.
אימצנו את הסלט בחום!
הוא מגיע לבקר בביתנו כל שבת ואנחנו מאוד נהנים אבל כמובן שמגוונים קצת ומוסיפים טעמים משלנו!
בכל אופן תודה רבה!
תודה 🙂
לא פעם אני מעסה בכך ידי בצל בעיקר לבן על מנת להגמיש אותו קצת ואולי להוציא קצת חריפות כי יש כאלו שרגישים לחריפות הבצל
לפני שנים הייתה בעיתון על המשמר עיתונאית כותבת מתכונים המלצתה הייתה לשים מעט סוכר לזמן מה על הבצל ולאחר מכן לשטוף ולהגיר היטב את המים
קראתי גם שבמקרים מסוימים אחרי תיבול החומץ מגירים אותו מהבצל כדי לעדן אוהב מאו את אתרך ממש מהנה ואדיבותך לרוחי
תודה רבה הנסי.
יום נעים 🙂
תודה רבה 😊
הי אפרת,
כתבת שצריך לתבל חצי שעה לפני ההגשה, אך האם ניתן גם לפני?
אני מעוניינת להכין הכל לפני כולל התיבול, האם אפשר להכין כמה שעות מראש ולשים במקרר, או שהסלט יהרס?
תודה 😊
כמה שעות מראש אפשר.
תודה רבה
סלט מלפפונים ושמיר.
הנה שדרוג:
מצרכים: כ 6 מלפפונים
1/2 – 1 בצל (אדום או לבן)
1/2 כוס מים
1/2 כוס חומץ
2-3 כפות סוכר
2 כפות מלח גס
כפית מלח שולחן
חופן גדושה שמיר קצוץ.
מערבבים מים, חומץ סוכר ומחממים עד שהסוכר נמס (לא להרתיח)
מניחים להצטנן.
בינתיים פורסים את המלפפונים והבצל לפרוסות דקות
מניחים את הפרוסות במסננת ומערבבים עם המלח הגס.
מניחים משקולת ומניחים לשעה כדי להגיר את הנוזלים (פעולה זו מנטרלת את המרירות של המלפפונים ומאת החריפות של הבצל)
סוחטים ושוטפים היטב.
מוסיפים את המשרה והשמיר ומתבלים במלח נוסף אם צריך. (המלפפונים והבצל נשארים מעט מלוחים לאחר השרייה במלח)
הכי טעים – לאחר לילה במקרר.
נשמע מצוין 🙂
תודה על השיתוף.
הכנתי את סלטי הפיטריות חבל על הזמן מעולה מעולה
תודה מרגלית, שמחה לשמוע 🙂
שלום אני חדשה באתר ונראה מאד מוצלח.
האם אפשר ליד כל מתכון להוסיף אם ניתן להקפיא( כמובן שסלטים חיים לא מקפיאים)
תודה
היי אסתי,
אני אשתדל לציין זאת או לפחות לפרסם בקרוב מדריך בנושא הקפאת מזון. מה אפשר להקפיא ומה לא.
בוקר טוב
אין לי בצל סגול. איך בצל רגיל (לבן) ישתלב כאן? או שלוותר בכלל על הבצל?
היי דליה,
את יכולה להשתמש בבצל לבן בכמות קטנה יותר בגלל שהוא מעט חריף יותר. חתכי אותו לחצאי עיגול דקים.
שבת שלום 🙂
אם אין שמיר אפשר כוסברה או פיטרוזיליה?
מקווה שתראי את זה לפני שבת
היי ענת,
אני חושבת שאפשר לשים כוסברה או פטרוזיליה. אולי אפילו הייתי משלבת בניהם.
שבת שלום 🙂
תודה יקרה. אין כמוך !
שבת שלום ומבורכת 🙂
ערב טוב!
כמה דק את המלפפון? כי בתמונה זה לא נראה דק.
תודה!
היי דבי,
לא ממש דק, בסביבות חצי ס"מ (פחות או יותר).
יפה!!
את היחידה נראה לי באינטרנט שמציעה את המתכון הזה בלי טיפת חומץ.
כל הכבוד! שבוע נפלא!!
שבוע נפלא יקירה!
לחומץ יש הרבה יתרונות שאין ללימון. הוא לא מתקלקל. הוא מספיק בכמות קטנה. ובעודפי הרוטב שנוצר אפשר לשלב נגלה נוספת אם הסלט נגמר מהר.הוא פרוביוטי. והכי חשוב שגם הוא בעצם מוצר אורגני.