זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 5-6 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
חצי כרוב לבן קצוץ (כ-6 כוסות כרוב קצוץ)
6 משמשים מיובשים חתוכים לקוביות קטנות
5 שזיפים מיובשים מגולענים חתוכים לקוביות קטנות
חצי כוס עלי כוסברה קצוצים דק (אפשר להמיר בבצל ירוק קצוץ)
תיבול לסלט: שליש כוס חומץ רגיל, 2 כפות מיץ לימון, 2 כפות שמן, כפית סירופ מייפל (או דבש), שן שום כתושה, חצי כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור.
אופן הכנה:
-מערבבים את כל החומרים ומתבלים כשעה לפחות לפני ההגשה.
*שומרים במקרר.
ראו גם
- סלט כרוב עם פיצוחים |
- סלט אנטיפסטי |
- סלט חסה חגיגי |
- סלט יווני |
- סלט רימונים צבעוני |
- סלט בורגול חגיגי
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לסלטים
הי שבוע טוב, אפשר להחליף את השזיפים בתמרים או צימוקים? זה מה שנשאר לי מטו בשבט 😉
תודה!
היי שבי,
אפשר להשתמש בצימוקים(:
תודה רבה!
האם אפשר במקום הרוטב שנתת להתאים רוטב קנוי לדוגמא אלףהאיים אולי? מחכה לתשובה מהירה
המתכונים מוצלחים אחד אחד תודה רבה!
החומץ מרכך את הכרוב אבל אפשר להכין גם עם אלף האיים.
שלום אפרת
אתר נהדר תענוג
האם אפשר גם עם כרוב סגול? הטעם ייצא אותו דבר?
ובמקום שזיפים ניתן חמוציות או צימוקים? או מה שתאמרי 🙂
היי אופק,
הטעם ייצא קצת שונה אבל אפשר להכין עם כרוב סגול. יהיה יותר מתאים במקרה הזה לשים בצל ירוק במקום כוסברה.
במקום שזיפים אפשר חמוציות.
בוקר אור!
נראה מעניין!
אפשר פטרוזיליה?
תודה!
כן אפשר.