זמן הכנה: 10 דקות
מצרכים:
חצי כרוב לבן חתוך לרצועות דקות
2 גזרים בינוניים מגורדים
כוס בצל ירוק קצוץ
כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
הכנת הרוטב: 2 כפות מיונז, חצי לימון סחוט, כפית סוכר חום או לבן, ¾ כפית מלח, קורט פלפל שחור.
אופן הכנה:
מניחים את כל מרכיבי הסלט בקערה ומתבלים. רצוי לשמור במקרר כשעה לפני ההגשה על מנת שהרוטב ייספג בסלט.
ראו גם
קודם כל, תודה על האתר, לא מכינה כלום בלי לקחת מפה מתכון והכל יוצא מעולה.
אני רוצה להכין סלט של כרוב לבן בלבד ולתבל במיונז, איך לתבל?
חצי כרוס לבן, 2-3 כפות מיונז, כף מיץ לימון, חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
היי אפרת האם אפשר להכין את הסלט יום לפני או שרק לחתוך את הירקות ולתבל שעה לפני ההגשה?
אפשר להכין יום לפני.
כדי שיראה טרי יותר כדאי לתבל ביום שמגישים (כשעתיים לפני).
היי, סלט טעים מאוד.
הכנתי בערב חג סוכות.
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי ליאת,
מכינה את הסלט הזה כבר שנים, וכולם אוהבים אותו מאוד.
איך ייצא עם כרוב סגול לדעתך?
אפרת כמובן 🤦🏻♀️
חג שמח 💐
היי
גם עם כרוב סגול יוצא מעולה(:
היי אפרת,
הכנתי ויצא מעולה. טעים ומרעננן.
תודה על עוד מתכון קל ומנצח.
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
בוקר טוב אפרת,
מה הכמויות שצריך אם משתמשים בקרוב שלם? והאם אפשר בלי בצל ופטרוזיליה?
תודה,
מרינה
היי
לכרוב שלם יש להכפיל את שאר הכמויות פי 2.
אפשר לוותר על בצל ופטרוזיליה אך מומלץ שלא, הם מוסיפים מאד.
אפשר לתת בבקשה משקלים לכרוב ולגזר
חצי כוס כרוב- כ-40 גרם.
2 גזרים בינוניים- כ-230 גרם.
לא ברור ,
זה חצי כרוב שזה כחצי קילו,
או חצי כוס שזה כ 40 גרם
חצי כרוב= כ-500 גרם.
בטעות כתבתי לך את המשקל של חצי כוס כרוב.
למה מכניסים מיונז לכול סלט , זה מיותר
אפשר לשים כוסברה במקום פיטרוזליה?
כן, אפשר.
שלום!
יש לי כ-100 גרם של כרוב. מהי כמות הרוטב שאצטרך?
אשמח לתשובה מהירה.
תודה!!!!!!!!!!
היי,
כדי לשמור על היחס במתכון (כך שתצא כמות קטנה) תצטרכי לשים:
חצי גזר, חמישית כוס בצל ירוק, חמישית כוס פטרוזיליה.
ולרוטב: חצי כפית מיונז, חצי כפית מיץ לימון, רבע כפית סוכר, מעט מלח ופלפל.
הי,
תודה על האתר המדהים, לא יודע מה הייתי עושה בלעדיו…
יש לי רק כרוב קצוץ, כמה לשים?
היי,
שימי 500-600 גרם.
שמחה מאד שאת נהנית מהאתר!
תוספת קטנה לשאלה ששאלתי הרגע- וגם בלי בצל ירוק.
תודה!!!!
היי,
היות ומדובר בסלט- כמעט כל שינוי בהתאם לטעם האישי מתקבל(:
תודה על המענה המהיר!!!
שלום!
האם יצא טוב עם מכינים עם מיונז לייט, בלי פטרוזיליה ועם כרוב וגזר חתוך משקית?
או שאם עושים עם כל השינויים הללו יוצא לא כל כך טעים?
יוצא סלט טעים מאד!
תודה אפרת:)
שמחה מאד שאהבת את המתכון❤
באמת הכי טעים! מושלם.
שמחה שאהבת ענת😊
האם אפשר להכין יום לפני ולשים במקרר או שזה ייצא מושי מדיי?
היי ליטל,
הסלט הכי טעים ביום ההכנה, אבל אפשר להגיש גם יום אחרי.
את גם יכולה להכין את הסלט ללא הרוטב, וביום ההגשה להוסיף את הרוטב.
תודה רבה
עצמאות שמח
גזר לגרד דק/גס?
לגרד גס.
היי אפרת, כבר שישי שני שאני מכינה את הסלט והטעם מעדן.
פעם טעמנו איזה קייטרינג והיה שם סלט כזה, ניסיתי המון אופציות דומות ולא הצלחתי לחכות את הסלט של הקייטרינג ואת הצלחת לגעת בדיוק בנקודה.
תודה רבה וממשיכה להנות מעוד מתכונים נהדרים.
תודה רבקה ❤️
שבת שלום
שלום. אפשר להוסיף קצת כוסברה במקום פטרוזיליה?
תודה 😀
כן. תתחילי מחצי כוס.
אפרת כמה גרם זה “חצי כרוב לבן”?
אשמח לתשובה מהירה ככל שניתן.
500-600 גרם.
סלט מעולה!!!!!!!!! ממליצה בחום גם כלום עבודה ויוצא טעים ברמות.
אני השתמשתי בשקית מוכנה של כרוב וגזר חתוך וחובה להשאיר במקרר לפחות שעה כי רק ככה הטעמים מתקבלים בסלט, לפני ששמים הטעם ממש משעמם ואחרי זה פשוט נהיה מושלם.
תכינו זה פשוט טעים!!!!
תודה מעיין ❤️
יצא מעולה!!
תודה דניאל 🙂
היי אפרת,
הרבה זמן שאני מחפשת להעשיר את שולחן השבת בסלטים נוספים, ולשמחתי מצאתי את הכתובת!! אימצתי לעצמי מהסלטים שלך ויצא מווווושלם וטעים בטרוף!!
אלפי תודות 🙂
שמחה לשמוע 🙂
תודה יעל
היי אפרת, לכמה אנשים מספיקה הכמות במתכון?
אני רוצה להכין את זה כסלט (יהיו עוד כמובן) – ל’על האש’, יהיו בערך 30 איש – להכפיל?
כן, תכפילי ב-2.
היי אפרת
לכמה מנות נועד הסלט ?
או בשאלה ישירה יותר איך להכין למנה אחת מבחינת הירקות ושאר התיבול (כולל סוכר) ?
יום נפלא וחג שמח .
היי עינת,
כמות למנה אחת:
כוס כרוב לבן חתוך לרצועות דקות
חצי גזר מגורד
1-2 כפות בצל ירוק קצוץ
1-2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים
כפית מיונז, כפית לימון סחוט, קמצוץ סוכר, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
פשוט, טעים ונהדר. אהבתי !!!
שמחה שאהבת 🙂
תודה מזל וחג שמח 💝
היי אפרת,
יש לי בבית שקית של כרוב וגזר תוכים – 400 גרם. אין לי לא בצל ירק ולא פטרוזיליה. אשמח להכוונה – ל 400 גרם כרוב וגזר כמה מיונז, סוכר, מלח ופלפל שחור לשים?
כמו כן – אין לי לימון, רק מיץ לימון – כמה ממנו לשים?
המון המון תודה לך
שימי 2 כפות מיונז, 2 כפות מיץ לימון, כפית שטוחה סוכר, חצי כפית מלח, קורט פלפל שחור.
תודה רבה על המתכונים באתר.
יש לי אמון במתכונים שלך ואני חוזרת לכאן כל פעם מחדש.
שאלה: אם אין לי בצל ירוק, עדיף לקצוץ מעט בצל רגיל או לוותר לחלוטין?
תודה ושבת שלום.
אפשר לוותר.
שבת שלום 🙂
תודה על המתכום. כמה ימים זה יכול להחזיק במקרר אחרי ההכנה?
עד 3 ימים.
היי,
האם אפשר להכין את הסלט ערב לפני?
תודה
כן אפשר.
רציתי לעדכן שיצא סלט טעים מאוד!!! תודה רבה על המתכון
תודה שחזרת לעדכן 🙂
הי אפרת.
יש לי שקית של תערובת מוכנה של גזר וכרוב. משקלה 400 גר’. אני רוצה להכין את הסלט.
כמה בצל ירוק וכמה פטרוזיליה צריך לכמות הזאת ובעיקר,כמה מיונז, לימון ותבלינים?
היי דורית,
תכיני לפי הכמות שבמתכון. אם לדעתך חסר מיונז תוסיפי כף נוספת.
קודם כל תודה
הפשטות והבהירות שאת מגישה את המתכונים היא נפלאה!
רציתי לשאול
אני קונה שקיות של כרוב וגזר מגורד כבר.
איזה יחס המתכון
כמה גרם שקית כרוב גזר?
קודם כל תודה 🙂
לדעתי בסביבות 600 גרם.
אני רוצה להשתמש במיץ לימון משומר – כמה צריך לשים?
שימי 2-3 כפות מיץ לימון משומר.
יום נפלא 🙂
בוקר טוב,
ראשית רוצה לציין בפעם השנייה כי האתר שלך מדהים ואני שואבת המון רעיונות למתכונים טובים וקלים וגם ברכות שאת עונה
תמיד מהר ובאדיבות ראוייה.
שנית, לגבי סלט הכרוב, למי שלא אוכל מיונז בגלל הביצים שלא בושלו בו, האם יש תחליף טעים שאפשר להשתמש בו”
תודה מראש.
היי לי,
אני לא מכירה תחליף שנותן בדיוק את אותה תוצאה אבל במקום זה את יכולה להכין את התיבול של סלט כרוב וחמוציות.
שבת שלום 🙂
היי לי, אצלי אוכלים מיונז טבעוני מעולה! ממליצה לך מאוד או של חברת אמריקן גארדן (להשיג בניצת הדובדבן) או של חברת ווגה (שופרסל מחלקה ירוקה, ניצת) ללא ביצים וטעים לא תרגישי הבדל
סלט טעים וקל להכנה מומלץ!!!
תודה שרה, שמחה שאהבת 🙂
סלט הכרוב מעולה!תןדה על המתכון
תודה נאוה, שמחה לשמוע 🙂
סוכר חום כהה או דמררה?
עדיף דמררה.
קודם כל תודה רבה על אתר מדהים. כל כך הרבה משתמשת במתכונים פה, ובלי קשר לאיכות המתכונים והקלות שלהם, אפילו אתם מקפידים לרשום כמויות של מלח פלפל שזה הדבר הכי קשה מבחינתי, ולא בטוחה אם אמרתי תודה כמו שצריך. אז אומרת….
שאלה: איך נראה לך אם אוסיף לתערובת גם קצת סלט חצילים במיונז? רק כדי לתת טעם נוסף של החצילים בלי לעבוד קשה? מה דעתך? פשוט לא רוצה לקלקל וחוש הטעם שלי לא כזה שניתן לסמוך עליו
תודה מראש
היי אוסנת,
אני שמחה שאת נהנת מהאתר 🙂
לדעתי הסלט טעים כמו שהוא ופחות מתאים כאן טעם של חצילים.
כדי להיות בטוחה את יכולה לעשות ניסיון על כמות קטנה. תכיני את הסלט כמו שהוא. תעבירי כף גדושה מהסלט לצלחת קטנה ותערבבי עם כפית שטוחה חצילים במיונז ותטעמי. אולי בסוף זה יהיה טעים, מי יודע 😉
ניתן לוותר על המיונז? אין לי בבית וממש מתחשק לי להכין סלט כרוב וגזר
היי אושרת,
עם מיונז זה יותר טעים אבל את יכולה גם להכין בלי.
אכן בקלי קלות וטעים מאד
תודה חווה, שמחה שאהבת 🙂
…ושוב טעים..תבורכי 🙂
תודה מרים 🙂
מצוין!
תודה אלומה 🙂
אפשר לוותר על הסוכר חום?
הי ליאור,
אפשר להשתמש גם בסוכר לבן או לוותר בכלל אם אוהבים טעם יותר חמצמץ.
סלט טעים,קל להכנה.תודה על המתכון.מחר ומחרתיים אנסה עוד מתכונים אחרים.
תודה ליליה 😉