זמן הכנה: 10 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
חצי כרוב אדום/סגול חתוך לרצועות דקות
2 כפות מיונז
2 כפות מיץ לימון טרי
כפית סוכר
שליש כפית מלח
מעט פלפל שחור
אופן הכנה:
-מערבבים את כל החומרים בקערה, עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר עד להגשה.
*מומלץ להכין לפחות חצי שעה לפני ההגשה, לספיגת הטעמים.
סלט כרוב סגול במיונז
ראו גם
היה לי רצועות כרוב שהשרתי במלח.
וחיכו עד שתבוא ההשראה.
באה ממך.
מתכון מעולה.
אכלתי מיד.
תודה רוני💙
אפרת אהובה הכנתי ויצא מטורף!!!
תודה מהממת🥰
איזה כיף לשמוע! תודה שחזרת לשתף❤
ערב טוב
כמה זמן זה יכול להיות במקרר אם הוא בקופסא סגורה?
היי,
מומלץ לשמור במקרר את הכרוב ללא התיבול. אם שומרים את הסלט מתובל מומלץ להשתמש בו עד 3 ימים.
היי אפרת,
אפשר לוותר על הסוכר? שואלת מטעמי סוכרת הריון
היי רויטל,
אפשר לוותר ואפשר להחליף ב”כמו סוכר”.
אם אני רוצה לעשות את הסלט הזה בלי מיונז
האם זה אפשרי?
היי שלומית,
אפשר להכין את אחד התיבולים מהמתכונים האלה:
סלט כרוב חמוץ
סלט כרוב אדום וגזר
סלט כרוב סגול תפוחים וגזר
היי
סוכר לא מתמוסס כל כך מהר בטמפרטורת החדר/מקרר.
האם מרגישים את הגרגירים בסלט?
האם יש דרך להימנע מכך?
היי 🙂
הסוכר לא מורגש.
כדאי להשתמש בסוכר לבן שהוא דק יותר מסוכר חום.
תודה על המתכון! האם יש צורך להשרות את הכרוב החתוך במלח כדי שיתרכך קודם לפני שמוסיפים את הרוטב?
לא, אין צורך.
בוקר טוב אפרת,
האם אפשר כרוב לבן במקום כרוב אדום?
כן.
חג שמח 🌺
ראשית תודה על.המתכון
ואם חתכתי כרוב שלם,להכפיל את התיבול? טו אותו הדבר?
כן, כדאי להכפיל את יתר הכמויות.
בזכות המתכון הקליל והטעים הזה כל יום שישי אני מכינה את סלט הכרוב הטעים הזה 🙂
תודה!
שמחה לשמוע 🙂
היי אפרת,
יש לי שקית של כרוב קצוץ במשקל 400 גר’.
אני רוצה להשתמש בכולה.
האם הכמות של התיבול משתנה?
תודה ושבת שלום.
שבוע טוב רותי,
כמות התיבול נשארת כמו שהיא.
יצא מעולה. תמיד לוקח לי זמן למצוא את התיבול הנכון, אבל המינון הזה מושלם וקלע בול בניסיון הראשון ( השתמשתי בחומץ במקום לימון)
שמחה לשמוע 🙂
תודה ושבוע נפלא!
יצא ממש טוב! הסוכר “מקפיץ” את הטעם…
תודה ושבת שלום
תודה אפרת 🙂
שבת שלום!
מעולה, תודה!!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
הסלט יצא מצוין, תודה רבה על המתכוו.
מעכשיו מככב כל שישי בשולחן 🙂
שמחה לשמוע 🙂
תודה שרית.
האם אפשר להוסיף גזר מגורד?
היי לבנת,
זה טעים כמו שזה אבל אם רוצים להוסיף גם גזר מגורד אז אפשר.
הכי פשוט והכי טעים !!
קבוע אצלי במקרר
תודה רחל 🙂
האם אפשר להוסיף כרוב לבן?
נראה לי שאפשר לשלב.
חג שמח 🙂
יצא מוצלח וטעים! כמה ימים נשמר במקרר?
תודה רבה!!!
היי תהילה,
הסלט נשמר כ-3 ימים במקרר.
יום מקסים 🙂
יש תחליף למיונז?
היי יאיר,
לא מכירה תחליף. אם אתה רוצה להמנע ממיונז כדאי להכין את המתכון הזה- סלט כרוב חמוץ (שאגב אפשר להכין אותו רק מכרוב אדום).
היי אפשרי לשים בסלט כרוב האדום חומץ במקום לימון
כן, אפשר.
אפשרי להוסיף 2 כפות חומץ ?
ממליצה להתחיל בכף אחת ולטעום.
טעים מאד תודה
תודה רונה, שמחה שאהבת 🙂
בוקר טוב אפרת!
אפשר להכין יום קודם?
התוכלי לתת ליכמויות ל2 חופנים כרוב אדום? (הכי מינימום של מיונז!!!)
תוד ה רבה!
היי דבי,
אפשר להכין יום קודם.
2 חופנים הכוונה אחרי חיתוך נכון? אם כן, זה כמעט הכמות שבמתכון של חצי כרוב.
אם את רוצה להפחית בכמות המיונז, תתחילי בכף גדושה ותוסיפי יותר רק לפי הצורך. שאר החומרים אותו דבר רק שמלח אני ממליצה להתחיל מרבע כפית ובמידת הצורך להוסיף יותר (למקרה שכמות הכרוב היא קטנה יותר ממה שבמתכון).
שבת שלום 🙂