זמן הכנה: 10 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
חצי כרוב אדום/סגול קטן חתוך לרצועות דקות
גזר גדול קלוף מגורד בפומפיה גסה
4-5 גבעולי בצל ירוק קצוצים
תיבול: 2 כפות שמן זית, 5 כפות חומץ רגיל, 2 כפות מיץ לימון, כפית סוכר, מלח לפי הטעם (בסביבות שליש- חצי כפית מלח).
אופן הכנה:
מניחים את החומרים בקערה ומתבלים.
*מומלץ להכין את הסלט שעה לפחות לפני ההגשה ולשמור במקרר.
סלט כרוב סגול וגזר
ראו גם
- סלט כרוב עם פיצוחים |
- סלט אנטיפסטי |
- סלט חסה חגיגי |
- סלט יווני |
- סלט רימונים צבעוני |
- סלט בורגול חגיגי
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים אחרונים
2 שאלות:
1.כתבת שאפשר בצל סגול במקום גבעולי בצל ירוק.
שאלתי: 1 בצל, באיזה גודל?
2. במקום סוכר, כתבת שאפשר סילאן/דבש. שאלתי: כמה?
אשמח לתשובותייך.
כחצי בצל בינוני-קטן.
כפית דבש
יצא מצויין
סוכר- הוחלף בדבש
חומץ- הוחלף בלימון
ממש טעים
תודה שחזרת לשתף❤️
שאלה:
אם מוותרים על החומץ, כתבת בערך 5 כפות מיץ לימון לכל המתכון.
כלומר זה כולל את 2 כפות הלימון שכתבת ועוד 3 כפות מיץ לימון.
הבנתי אותך נכון?
נכון
שאלה.
מה אפשר במקום מיונז?
אין מיונז במתכון
שלום אפרת
2 שאלות:
1.הצעת להכין את הסלט לפחות 1 שעה לפני.
כוונתך הירקות+הרוטב, למטרת ריכוך הכרוב ורכישת טעמים?
2.לא צריך לרכך את הכרוב האדום לפני, כדי שלא יהיה קשה ללעוס?
אשמח לתשובותיך
1. כן, זו המטרה
2.הכרוב מתרכך לאחר כשעה. אין צורך לרכך לפני. מומלץ רק לחתוך אותו דק.
היי
רוטב וינגריט יתאים לסלט הזה?
היי,
כן.
היי אפרת אם אני משתמש בכרוב בשקית וואקום כמה כוסות כרוב צריך לשים?
היי,
זה יוצא כ-5-6 כוסות.
היי
תודה ענקיתת בלעדייך לא הייתי מכינה דבר..
האם מתאים במתכון הזה להוסיף חמוציות? ראיתי חמוציות במתכון כרוב אחר אבל אני מעדיפה את זה
היי,
אם אוהבים חמוציות אפשר בהחלט להוסיף(:
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים!
שלום,
האם יוצא טעים ושווה גם בלי גזר?
האם טעים גם עם כרוב סגול כזה שמגיע בשקית חתוך כבר? או שיש משמעות רבה לזה שהוא יהיה חתוך גס ביד הכרוב ולא כמו בשקיות שהוא כזה חתוך דקיק יחסית?
תודה רבה!
אפשר להכין גם בלי הגזר ואין בעיה להשתמש בכרוב חתוך שמגיע בשקית.
תודה רבה!
אני לא אוהבת חומץ האם הסלט יהיה טעים רק עם לימון, כמה כפות לימון בבקשה?
זה אמור לצאת בסדר. בערך 5 כפות מיץ לימון לכל המתכון.
כדאי לתבל כמה שעות לפני כדי שהכרוב יספיק להתרכך מהתיבול.
יצא מדהים. וזה ממש פשוט ומהיר. תודה רבה על עוד מתכון מוצלח
שמחה שאהבת 🙂
סלט מוצלח מאוד
שמחה שאהבת 🙂
יצא מדהים הכנסתי למקרר.
תודה רבה.
שמחה לשמוע 🙂
תודה לבנה
בתוך הכרוב יש חרקים. לכן עדיף קודם לפרוס את העלים ולבשל במיים רותחים 2 דקות.לא חושב שזה הורג את הויטמינים
מה פתאום לבשל. לחתוך לכמה חתיכות גדולות, להשרות 20 דקות בתוך מים עם מלח. אחכ שוטפים פעמיים עם מים נקיים ואין יותר חרקים וביציהם
תודה על מתכונים קלים ומשובחים! במידה ואין לימון בהישג, כמה לימון משומר מומלץ?
אותה כמות.
היי אפרת, אפשר לשים בצל סגול במקום הבצל ירוק?
כן.
מעולה! טעים ובריא, פשוט ומנצח. תודה רבה
תודה סמדר, שמחה שאהבת 🙂
אפשרי בלי בצל ירוק אפשר בצל לבן
אפשר פשוט לוותר על הבצל.
שלום אפרת,
אם אכין מהיום את הסלט לשבת זה יהיה טוב ?
כן. לא אמורה להיות בעיה.
היי אפרת, מה אפשר לשים במקום החומץ? אולי חרדל? תודה ושבת שלום. מיכל
היי מיכל,
במקום החומץ אפשר לשים מיץ לימון.
שבת שלום 🙂
היה מעולהההההה
תודה רבה בשם כל המשפחה
שמחה שאהבתם 🙂
תודה יהודית.
כמו תמיד יצא מדהים. סלט מעולה.
תודה דנה, שמחה שיצא טעים 🙂
יצא מעולה, תודה רבה!!
תודה מיכל 🙂
יום וחצי לפני גם יהיה טוב? או שעדיף לתבל שעה קודם?
היי יסמין,
את הסלט אפשר להכין יום וחצי לפני ולתבל אותו כשעה-שעתיים לפני ההגשה.
זה נשמע טעים מאד!
אני הולכת לראות אם יש לי את כל החומרים!!!
מעולה, שבת שלום 🙂
1/רוצה סילן או דבש ולא סוכר
2/נגיעה של פילפל ירוק חריף
3/חצי תפוח סמיט מגורד גס או חתוך דק דק
מה דעתך?
היי הנסי,
1. אין בעיה, עדיף דבש.
2. אם אוהבים אז למה לא?
3. אפשר אבל אם כן אני ממליצה לוותר על פלפל חריף.
היי!
ואם אשים גם כרוב לבן ולא אשים בצל ירוק?
תודה רבה!
נשמע לי בסדר.