שום דבר לא נמצא
ספרי מתכונים ב10 דקות

מתכון לסלט חצילים קלוי (סלט חצילים על האש) קל להכנה וטעים במיוחד

סלט חציל קלוי

מצרכים (2-3 מנות):

חציל גדול

2 כפות מיץ לימון

2 כפות גדושות עלי פטרוזיליה קצוצים

שליש פלפל צ'ילי או חצי פלפל ירוק חריף (לא חובה)

1-2 שיני שום כתושות

כף שמן זית (לא חובה)

כרבע כפית מלח

קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-קולים את החציל על האש: מניחים על הלהבה הגדולה ביותר רשת ברזל ומעליה מניחים את החציל כשהוא שלם. שורפים את החציל על אש גבוהה במשך כ-10 דקות מכל צד. החציל מוכן כאשר המעטפת החיצונים שלו שרופה וניתן לנעוץ בו מזלג בקלות. אם רוצים להמנע מלכלוך הגז ניתן להשתמש במחבת כבדה מברזל (לא מומלץ להשתמש במחבת מנירוסטה) אך קחו בחשבון שהטעם יוצא פחות שרוף ומעושן.

-מעבירים את החציל למסננת למשך כ-10 דקות לפחות (בשלב זה החציל יגיר נוזלים).

-מסירים את הקליפה של החציל, מוציאים את בשר החציל ומעבירים לקערה. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים.

*שומרים במקרר.

*ניתן להגיש את הסלט חם, בטמפ' החדר או קר.

לחצו כאן לכל השיטות לקלות חצילים.

טיפ לבחירת חצילים טעימים:

בחרו חצילים שהקליפה שלהם חלקה, מתוחה ומבריקה, ללא כתמים. הרימו את החציל ביד ובחרו את החציל הקל ביותר מבחינת משקל. שימו לב לגבעול החציל, הוא צריך להיות בצבע ירוק בהיר ורענן ולא "חולה" הנוטה להשחיר. צבע החציל- שחור סגול (לא שחור מידי ולא סגול בהיר).

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגיות בננה וחמאת בוטנים
פשטידת תרד וקישואים

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
שירה גלבוע (23:26 25.07.2020)

לא כ"כ אהבתי, גם המשפחה לא.
ניסיתי לשים מיונז ולהציל ויצא נחמד.

Avatar
חוי (09:23 17.07.2020)

כמה זמן הסלט מחזיק במקרר?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:17 17.07.2020)

4-5 ימים בקופסה סגורה.

Avatar
יוסי (12:55 13.07.2020)

עשיתי את המתכןן. מוצלח ביותר… ליקקו את האצבעות…

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:25 13.07.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה יוסי

Avatar
מעיין (21:39 29.06.2020)

נראה טעים של החיים ובאמת טעיים

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:07 29.06.2020)

תודה מעיין 🙂

Avatar
מרסל (13:43 17.04.2020)

מתכון מעולה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:43 17.04.2020)

תודה מרסל 🙂

Avatar
Yael Shoval (18:15 4.02.2020)

יש לי כיריים אינדוקציה… אפשר את החציל לאפות בתנור?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:34 4.02.2020)

אפשר לאפות בתנור. ראי אופציה אחרונה בעמוד הזה- חצילים קלויים.

Avatar
דבי (11:16 13.12.2019)

בוקר אור!

אפשר להקפיא?

תודה ושבת שלום!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:25 13.12.2019)

נראה לי שכן.
שבת שלום!

Avatar
רותי (11:34 5.09.2019)

שלום אפרת,
הכנתי בדיוק לפי ההוראות שלך למעט החציל שאותו קניתי קלוי בצנצנת (תוצרת טורקיה)..⁦☺️⁩ …
יצא נהדר. שוב תודה על האתר המצויין.
רותי

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:35 5.09.2019)

מעולה 🙂
תודה רותי

Avatar
לאה אלכביר (11:48 21.08.2019)

היי יצא לך פעם לטעום את החציל המוכן שיש בקופסאות הכוונה לחציל השרוף.
הוא טעים כמו חציל רגיל שאני ישרוף?? או שיש ממש הבדל?
(אני פשוט לא אוכלת חצילים ואני לא יודעת את הטעם וההבדל)

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:43 21.08.2019)

יצא לי לטעום סלטים מוכנים טעימים (אני רק לא זוכרת איזה חברה זאת היתה).

Avatar
רינת (03:43 30.05.2019)

סליחה על הבורות אבל מה זה הרשת הזאת? יש דרך לקלות בלעדיה? בתנור אולי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:29 30.05.2019)

זה כמו רשת של התנור רק קטנה יותר ושמים אותה על הגז.
אפשר גם לקלות בתנור אבל הטעם השרוף מורגש רק במגע ישיר עם אש.
את יכולה לראות את כל שיטות הקלייה בעמוד הזה (יש גם תמונה של הרשת) – חצילים קלויים.

Avatar
יפית (15:32 7.04.2019)

היי אפרת
האם ניתן להשתמש בחציל קלוי על האש שנימכר בצנצנות ואם כן כמה לשים?
תודה על תשובתך

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:28 7.04.2019)

כן אפשר. מעריכה שבסביבות כוס וחצי.

Avatar
נועם (08:17 17.01.2019)

זו פעם ראשונה שאני מכין את זה ולא כל כך הצלחתי להבין את השלב שהחציל במסננת. מאיפה אמורים לצאת נוזלים? ואיך אני מפריד בין הקליפה לבשר החציל? תודה על העזרה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:35 17.01.2019)

היי נועם,
אתה תראה שהנוזלים ייצאו מהחציל עצמו.
את הקליפה אתה מסיר עם הידיים. זה מתקלף די בקלות לאחר שהחציל קלוי.
בהצלחה 🙂

Avatar
יונתן נוי (15:47 28.12.2018)

סלט חצילים קלוי הוא מתכון רומני ידוע. וכרומני אני ממליץ לכם לקלות את החציל על מחבת מחורצת רצוי מברזל. לקלות היטב מכל צד עד שהקליפה נישרפת (מאפשר הפרדה קלה מהבשר של החציל). מניחים את החציל על קרש חותכים את החלק הירוק פותחית עם סכין לאורך ובעזרת כף מוציאים את הבשר ומניחים במסננת.מנקים את קרש העבודה מניחים עליו את החציל לאחר שהגיר נוזלים ובעזרת סכין שף או קפיץ "מקצצים" את התציל מכל הכיוונים עד שלא נותרים "גושים" מעבירים לקערה מוסיפים מיץ לימון
(הרומנים מעדיפים חומץ) מלח, שום (הרבה), רצוי גם בצל מטוגן שיהיה רומני. תוספת של גמבה קצוצה דק הופכת אותו ליווני. שמן זית רק לפני ההגשה כי במקרר הוא ניקרש ופוגם בטעם ובמראה. כמובן פלפל שחור (איך שכחתי) את המחבת מנקים בעזרת מסיר שומנים ומברשת ניקוי גסה. מחבת ברזל חשוב למרוח בשמן ולנגב לפני החסנתו. בתיאבון.מומלץ עם לחם שחור מלא כפרי.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:04 28.12.2018)

תודה יונתן 🙂

Avatar
איילה גבור (17:40 1.08.2018)

הי אני קונה חציל קלוי על האש מצבר בלי לכלוך לעבודה ומוסיפה כל החומרים האחרים.
יוצא מצוין בלי טירחה

Avatar
אילנה (12:57 16.03.2018)

בלט מעולה. טעים. נעים לעין בצבעים. שידרגתי עם פלפל אדום קצוץ קלוי והרבה חריף. תודה בזכותך אוסיף אותו לשולחן החג

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:38 16.03.2018)

נראה מעולה 🙂
תודה אילנה.

Avatar
מלכי (20:50 11.02.2018)

כמו תמיד, סלט טעים ומוצלח,קצר מחמאות רבות ב"ה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:11 11.02.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה מלכי.

Avatar
מלכי (05:27 20.07.2017)

חיכיתי עם הכנת הסלט לאחרי הקניות…
היה שווה!
יצא טעים בצורה מיוחדת ממש!!!
תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:33 20.07.2017)

תודה מלכי, שמחה שאהבת 🙂

Avatar
מלכי (20:17 19.07.2017)

גם אני משתמשת חציליה, מומלץ מאד!
אין לי כוסברה, מה עדיף- להוסיף מחר או לוותר?
מוסיפה הצעה-
אם אין לי זמן אני מגישה בשבת חצי חציל קלוי עם הקליפה, שופכת טחינה מוכנה, מוסיפה לקישוט עלה פטרוזיליה, פפריקה או חצי עגבניות שרי ומגישה ככה, יפה וגם טעים.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (00:08 20.07.2017)

היי מלכי,
את מתכוונת לפטרוזיליה? כדאי להוסיף מחר אם יש לך אפשרות.
תודה על הטיפ 🙂

Avatar
שרון (09:43 26.06.2017)

מודה באשמה. אני ביקשתי מאפרת שתעלה את המתכון. התקנאתי בחמותי, שמכינה את הסלט המדהים הזה מאפס ורציתי גם!
אתמול, אחרי שבועות של שכנועים ועידודים עצמיים, קניתי חציל בינוני ושמתי אותו על גבי רשת של הטוסטר אובן, מעל הלהבה הקטנה של הגז (למתחילים, לדעתי, זה עדיף). 10 דקות כל כיוון ועוד כמה לקצוות. חשבתי שיהיה מבולגן ומלוכלך להוריד הקליפה, אבל להפתעתי זה היה די קליל ואפילו לא פגע במניקור המושקע שלי. גם הגז לא התלכלך מי יודע מה. פה ושם נוזלים מהחציל, שהיה קל לנקות.

כמובן, עם התיבול זה יצא מדהים והכל בזכות אפרת שלנו שאין כמוה.
אז לכל אוהבי החצילים החוששים – לכו על זה חבר'ה.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:40 26.06.2017)

תודה רבה שרון יקרה 🙂
יום מקסים

Avatar
אבי (03:18 5.06.2017)

אחלה מתכון. אני ממליץ לשים את החציל עוד קצת זמן בתנור, אחרי הקלייה, כדי שיתבשל הכי טוב וייצא מוכן

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (07:53 5.06.2017)

תודה אבי 🙂
יום נפלא

Avatar
sari (09:03 16.05.2017)

בוקר טוב!
כדי להימנע מלכלוך הגז אני עוטפת את החציל בנייר כסף ואז מניחה על הלהבה.
כך החציל מקבל את הטעם המעושן והגז נשאר נקי.
המתכון נראה מעולה. ננסה בקרוב.
תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:13 16.05.2017)

תודה שרי 🙂
יום מקסים

Avatar
אורלי (08:18 17.05.2017)

לא מומלץ. נייר אלומיניום מפריש כימיקלים רעילים בזמן החימום,
הכיריים נשארים נקיים אבל הדם מורעל. חבל.

Avatar
ענת (13:15 15.05.2017)

היי אפרת,
פעם ראשונה שאני מכינה,
אמור להיות לזה טעם של שרוף? :/

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:40 15.05.2017)

היי ענת,
כעקרון רק הקליפה היא זו שנשרפת (בקליפה לא משתמשים לסלט) אבל בשר החציל עצמו מקבל טעם מעושן טעים.

Avatar
אלה (09:48 15.05.2017)

הי יקירה!
שאלתי האם אפשר את החציל לקלות את החציל במקום גז גם בתנור על הרשת בטמפרטורה מאד גבוהה? האם יורגש "השרוף" גם בתנור?
ותודה על הכל….

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:56 15.05.2017)

היי אלה,
ניסיתי לקלות בצורה הזאת ואין הרבה הבדל בטעם בין זה לבין הנחת החציל כשהוא חצוי על נייר אפיה לכן ציינתי רק את השיטה האחרונה בלינק המצורף – חצילים קלויים.
השרוף מורגש רק במגע ישיר עם אש.
יום מקסים 🙂

Avatar
אודליה (23:09 16.05.2017)

היי, נראה טוב וינוסה בקרוב בע"ה 🙂 כבר הרבה מאוד שנים שאני משתמשת ברשת על הלהבה, אבל מהסוג שבאה עם מגש ממתכת עם חורים, שתופס את כל הלכלוך אבל עדיין נותן לאש להגיע ישירות לחציל. פתרון מציון! תודה על המתכון הזה, באמת חדש לי (אני רגילה להכין חציל בטחינה). תודה רבה!!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:18 17.05.2017)

מה שאת משתמשת זאת הרשת הכי מומלצת לקליית חצילים על הגז.
תודה ויום מקסים 🙂

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.