זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
מס’ מנות: 2-3 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
חציל גדול
2 כפות מיץ לימון
2 כפות גדושות עלי פטרוזיליה קצוצים
שליש פלפל צ’ילי או חצי פלפל ירוק חריף (לא חובה)
1-2 שיני שום כתושות
כף שמן זית (לא חובה)
כרבע כפית מלח
קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-קולים את החציל על האש: מניחים על הלהבה הגדולה ביותר רשת ברזל ומעליה מניחים את החציל כשהוא שלם. שורפים את החציל על אש גבוהה במשך כ-10 דקות מכל צד. החציל מוכן כאשר המעטפת החיצונים שלו שרופה וניתן לנעוץ בו מזלג בקלות. אם רוצים להמנע מלכלוך הגז ניתן להשתמש במחבת כבדה מברזל (לא מומלץ להשתמש במחבת מנירוסטה) אך קחו בחשבון שהטעם יוצא פחות שרוף ומעושן.
-מעבירים את החציל למסננת למשך כ-10 דקות לפחות (בשלב זה החציל יגיר נוזלים).
-מסירים את הקליפה של החציל, מוציאים את בשר החציל ומעבירים לקערה. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים.
*שומרים במקרר.
*ניתן להגיש את הסלט חם, בטמפ’ החדר או קר.
לחצו כאן לכל השיטות לקלות חצילים.
טיפ לבחירת חצילים טעימים:
בחרו חצילים שהקליפה שלהם חלקה, מתוחה ומבריקה, ללא כתמים. הרימו את החציל ביד ובחרו את החציל הקל ביותר מבחינת משקל. שימו לב לגבעול החציל, הוא צריך להיות בצבע ירוק בהיר ורענן ולא “חולה” הנוטה להשחיר. צבע החציל- שחור סגול (לא שחור מידי ולא סגול בהיר).
- סלט כרוב עם פיצוחים |
- סלט אנטיפסטי |
- סלט חסה חגיגי |
- שווארמה פרגית ופטריות |
- סלט יווני |
- סלט רימונים צבעוני
הכנתי ויצא מעולה.
שמחה שיצא טעים❤️
ואוו!
אחד הסלטים הטובים!
התחסל ברגע
הטעם המעושן שלו פשוט מושלם!
תודה אפרת! אין על המתכונים שלך!!!
תודה לך יקרה🙂
היי אפרת 🌸
מתאים להוסיף מיונז או שזה פחות מתאים לסלט הזה?
יכול לעבוד.
תנסי להוסיף קצת מיונז לכמות ממש קטנה (כמות של כף מהסלט) ותטעמי:)
תודה יקרה! אין על האתר שלך שינה לי את כל החוויה במטבח 🧡
הי אפרת,
הכנתי בנינג’ה גריל יצא פצצה.
סתם הממלצה את כל הסלטים אני שמה בנינגה במקום בתנור יוצא מושלם.
שמחה שיצא מוצלח!
תודה על השיתוף🙂
סתם מוציאים את בשר החציל? לא חותכים? איך זה נהיה סלט ולא חתיכה ענקית של חציל?
תודה רבה מראש…
היי,
לאחר קליית החציל הוא נהיה רך מאד מבפנים. לכן כשמוציאים את בשר החציל ולאחר מכן מערבבים אותו הוא נהיה במרקם הנכון.
תודה רבה, בעיקר על התשובות, העצות וכו’…
שלום וברכה! יצא מוצלח, טיפ: למדתי מחמי לשים את השום
בתוך החציל לפני שקולים, עושים פתח עם סכין, דוחפים את השום וקולים יחד כך הוא מוציא טעם נפלא על החציל.
שבת שלום
נשמע מעניין! תודה על השיתוף(:
היי אפרת,
אין על האתר שלך, כל הרבה מתכונים קלים, טעימים והוראות מדויקות להפליא!!!
אין לי פלפל צ’ילי /ירוק, אפשר במקום צ’ילי גרוס? וכמה?
היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים באתר(:
אפשר לשים כפית מחוקה צ’ילי גרוס.
היי אפרת, הכנתי את הסלט ויצא מעולה. אי אפשר להפסיק לאכול, אפילו סתם ככה עם כפית. הטוויסט העיקרי לדעתי הוא מהפלפל הירוק החריף שאותו קצצתי דק יחד עם השום. תענוג! תודה רבה!
היי עמוס,
תודה על הפרגון, שמחה שאהבת:)
סלט חצילים קלוי הוא מתכון רומני ידוע. וכרומני אני ממליץ לכם לקלות את החציל על מחבת מחורצת רצוי מברזל. לקלות היטב מכל צד עד שהקליפה נישרפת (מאפשר הפרדה קלה מהבשר של החציל). מניחים את החציל על קרש חותכים את החלק הירוק פותחית עם סכין לאורך ובעזרת כף מוציאים את הבשר ומניחים במסננת.מנקים את קרש העבודה מניחים עליו את החציל לאחר שהגיר נוזלים ובעזרת סכין שף או קפיץ “מקצצים” את התציל מכל הכיוונים עד שלא נותרים “גושים” מעבירים לקערה מוסיפים מיץ לימון
(הרומנים מעדיפים חומץ) מלח, שום (הרבה), רצוי גם בצל מטוגן שיהיה רומני. תוספת של גמבה קצוצה דק הופכת אותו ליווני. שמן זית רק לפני ההגשה כי במקרר הוא ניקרש ופוגם בטעם ובמראה. כמובן פלפל שחור (איך שכחתי) את המחבת מנקים בעזרת מסיר שומנים ומברשת ניקוי גסה. מחבת ברזל חשוב למרוח בשמן ולנגב לפני החסנתו. בתיאבון.מומלץ עם לחם שחור מלא כפרי.
סלט חצילים קלוי הוא מתכון רומני ידוע. וכרומני אני ממליץ לכם לקלות את החציל על מחבת מחורצת רצוי מברזל. לקלות היטב מכל צד עד שהקליפה נישרפת (מאפשר הפרדה קלה מהבשר של החציל). מניחים את החציל על קרש חותכים את החלק הירוק פותחית עם סכין לאורך ובעזרת כף מוציאים את הבשר ומניחים במסננת.מנקים את קרש העבודה מניחים עליו את החציל לאחר שהגיר נוזלים ובעזרת סכין שף או קפיץ “מקצצים” את התציל מכל הכיוונים עד שלא נותרים “גושים” מעבירים לקערה מוסיפים מיץ לימון
(הרומנים מעדיפים חומץ) מלח, שום (הרבה), רצוי גם בצל מטוגן שיהיה רומני. תוספת של גמבה קצוצה דק הופכת אותו ליווני. שמן זית רק לפני ההגשה כי במקרר הוא ניקרש ופוגם בטעם ובמראה. כמובן פלפל שחור (איך שכחתי) את המחבת מנקים בעזרת מסיר שומנים ומברשת ניקוי גסה. מחבת ברזל חשוב למרוח בשמן ולנגב לפני החסנתו. בתיאבון.מומלץ עם לחם שחור מלא כפרי.
בהתחלה יצא קצת מימי אבל אח”כ הסתדר
יצא טעים מאוד
שמחה שיצא מוצלח🌸
לא כ”כ אהבתי, גם המשפחה לא.
ניסיתי לשים מיונז ולהציל ויצא נחמד.
יש לציין שאת ממש לא טקטית,
האתר הזה הוא הכי הכי שיש
כנראה שלך פשוט אין את זה בידיים….
צודקת, התגובה לא טקטית, מתנצלת.
אבל זה שאין לי את זה… הצחקת אותי.
אני מגיל ארבע במטבח, כיום אני מכינה לאירועים.
האמת שציפיתי לתגובה כמו: יתכן ששרפת יותר / פחות מידי, אולי חסר…
טיפ כלשהו (כי האמת שבתמונה זה נראה ממש מגרה)
ואף פעם לא אמרתי שהאתר הזה אינו הכי שיש.
(תקראי את שאר התגובות המעריצות שלי)
כמה זמן הסלט מחזיק במקרר?
4-5 ימים בקופסה סגורה.
עשיתי את המתכןן. מוצלח ביותר… ליקקו את האצבעות…
שמחה לשמוע 🙂
תודה יוסי
נראה טעים של החיים ובאמת טעיים
תודה מעיין 🙂
מתכון מעולה
תודה מרסל 🙂
יש לי כיריים אינדוקציה… אפשר את החציל לאפות בתנור?
אפשר לאפות בתנור. ראי אופציה אחרונה בעמוד הזה- חצילים קלויים.
בוקר אור!
אפשר להקפיא?
תודה ושבת שלום!
נראה לי שכן.
שבת שלום!
שלום אפרת,
הכנתי בדיוק לפי ההוראות שלך למעט החציל שאותו קניתי קלוי בצנצנת (תוצרת טורקיה)..☺️ …
יצא נהדר. שוב תודה על האתר המצויין.
רותי
מעולה 🙂
תודה רותי
היי יצא לך פעם לטעום את החציל המוכן שיש בקופסאות הכוונה לחציל השרוף.
הוא טעים כמו חציל רגיל שאני ישרוף?? או שיש ממש הבדל?
(אני פשוט לא אוכלת חצילים ואני לא יודעת את הטעם וההבדל)
יצא לי לטעום סלטים מוכנים טעימים (אני רק לא זוכרת איזה חברה זאת היתה).
סליחה על הבורות אבל מה זה הרשת הזאת? יש דרך לקלות בלעדיה? בתנור אולי?
זה כמו רשת של התנור רק קטנה יותר ושמים אותה על הגז.
אפשר גם לקלות בתנור אבל הטעם השרוף מורגש רק במגע ישיר עם אש.
את יכולה לראות את כל שיטות הקלייה בעמוד הזה (יש גם תמונה של הרשת) – חצילים קלויים.
היי אפרת
האם ניתן להשתמש בחציל קלוי על האש שנימכר בצנצנות ואם כן כמה לשים?
תודה על תשובתך
כן אפשר. מעריכה שבסביבות כוס וחצי.
זו פעם ראשונה שאני מכין את זה ולא כל כך הצלחתי להבין את השלב שהחציל במסננת. מאיפה אמורים לצאת נוזלים? ואיך אני מפריד בין הקליפה לבשר החציל? תודה על העזרה!
היי נועם,
אתה תראה שהנוזלים ייצאו מהחציל עצמו.
את הקליפה אתה מסיר עם הידיים. זה מתקלף די בקלות לאחר שהחציל קלוי.
בהצלחה 🙂
סלט חצילים קלוי הוא מתכון רומני ידוע. וכרומני אני ממליץ לכם לקלות את החציל על מחבת מחורצת רצוי מברזל. לקלות היטב מכל צד עד שהקליפה נישרפת (מאפשר הפרדה קלה מהבשר של החציל). מניחים את החציל על קרש חותכים את החלק הירוק פותחית עם סכין לאורך ובעזרת כף מוציאים את הבשר ומניחים במסננת.מנקים את קרש העבודה מניחים עליו את החציל לאחר שהגיר נוזלים ובעזרת סכין שף או קפיץ “מקצצים” את התציל מכל הכיוונים עד שלא נותרים “גושים” מעבירים לקערה מוסיפים מיץ לימון
(הרומנים מעדיפים חומץ) מלח, שום (הרבה), רצוי גם בצל מטוגן שיהיה רומני. תוספת של גמבה קצוצה דק הופכת אותו ליווני. שמן זית רק לפני ההגשה כי במקרר הוא ניקרש ופוגם בטעם ובמראה. כמובן פלפל שחור (איך שכחתי) את המחבת מנקים בעזרת מסיר שומנים ומברשת ניקוי גסה. מחבת ברזל חשוב למרוח בשמן ולנגב לפני החסנתו. בתיאבון.מומלץ עם לחם שחור מלא כפרי.
תודה יונתן 🙂
הי אני קונה חציל קלוי על האש מצבר בלי לכלוך לעבודה ומוסיפה כל החומרים האחרים.
יוצא מצוין בלי טירחה
בלט מעולה. טעים. נעים לעין בצבעים. שידרגתי עם פלפל אדום קצוץ קלוי והרבה חריף. תודה בזכותך אוסיף אותו לשולחן החג
נראה מעולה 🙂
תודה אילנה.
כמו תמיד, סלט טעים ומוצלח,קצר מחמאות רבות ב”ה
שמחה לשמוע 🙂
תודה מלכי.
חיכיתי עם הכנת הסלט לאחרי הקניות…
היה שווה!
יצא טעים בצורה מיוחדת ממש!!!
תודה
תודה מלכי, שמחה שאהבת 🙂
גם אני משתמשת חציליה, מומלץ מאד!
אין לי כוסברה, מה עדיף- להוסיף מחר או לוותר?
מוסיפה הצעה-
אם אין לי זמן אני מגישה בשבת חצי חציל קלוי עם הקליפה, שופכת טחינה מוכנה, מוסיפה לקישוט עלה פטרוזיליה, פפריקה או חצי עגבניות שרי ומגישה ככה, יפה וגם טעים.
היי מלכי,
את מתכוונת לפטרוזיליה? כדאי להוסיף מחר אם יש לך אפשרות.
תודה על הטיפ 🙂
מודה באשמה. אני ביקשתי מאפרת שתעלה את המתכון. התקנאתי בחמותי, שמכינה את הסלט המדהים הזה מאפס ורציתי גם!
אתמול, אחרי שבועות של שכנועים ועידודים עצמיים, קניתי חציל בינוני ושמתי אותו על גבי רשת של הטוסטר אובן, מעל הלהבה הקטנה של הגז (למתחילים, לדעתי, זה עדיף). 10 דקות כל כיוון ועוד כמה לקצוות. חשבתי שיהיה מבולגן ומלוכלך להוריד הקליפה, אבל להפתעתי זה היה די קליל ואפילו לא פגע במניקור המושקע שלי. גם הגז לא התלכלך מי יודע מה. פה ושם נוזלים מהחציל, שהיה קל לנקות.
כמובן, עם התיבול זה יצא מדהים והכל בזכות אפרת שלנו שאין כמוה.
אז לכל אוהבי החצילים החוששים – לכו על זה חבר’ה.
תודה רבה שרון יקרה 🙂
יום מקסים
אחלה מתכון. אני ממליץ לשים את החציל עוד קצת זמן בתנור, אחרי הקלייה, כדי שיתבשל הכי טוב וייצא מוכן
תודה אבי 🙂
יום נפלא
בוקר טוב!
כדי להימנע מלכלוך הגז אני עוטפת את החציל בנייר כסף ואז מניחה על הלהבה.
כך החציל מקבל את הטעם המעושן והגז נשאר נקי.
המתכון נראה מעולה. ננסה בקרוב.
תודה
תודה שרי 🙂
יום מקסים
לא מומלץ. נייר אלומיניום מפריש כימיקלים רעילים בזמן החימום,
הכיריים נשארים נקיים אבל הדם מורעל. חבל.
היי אפרת,
פעם ראשונה שאני מכינה,
אמור להיות לזה טעם של שרוף? :/
היי ענת,
כעקרון רק הקליפה היא זו שנשרפת (בקליפה לא משתמשים לסלט) אבל בשר החציל עצמו מקבל טעם מעושן טעים.
הי יקירה!
שאלתי האם אפשר את החציל לקלות את החציל במקום גז גם בתנור על הרשת בטמפרטורה מאד גבוהה? האם יורגש “השרוף” גם בתנור?
ותודה על הכל….
היי אלה,
ניסיתי לקלות בצורה הזאת ואין הרבה הבדל בטעם בין זה לבין הנחת החציל כשהוא חצוי על נייר אפיה לכן ציינתי רק את השיטה האחרונה בלינק המצורף – חצילים קלויים.
השרוף מורגש רק במגע ישיר עם אש.
יום מקסים 🙂
היי, נראה טוב וינוסה בקרוב בע”ה 🙂 כבר הרבה מאוד שנים שאני משתמשת ברשת על הלהבה, אבל מהסוג שבאה עם מגש ממתכת עם חורים, שתופס את כל הלכלוך אבל עדיין נותן לאש להגיע ישירות לחציל. פתרון מציון! תודה על המתכון הזה, באמת חדש לי (אני רגילה להכין חציל בטחינה). תודה רבה!!
מה שאת משתמשת זאת הרשת הכי מומלצת לקליית חצילים על הגז.
תודה ויום מקסים 🙂