שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 20 דקות

מס’ מנות: 2-3 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

חציל גדול

2 כפות מיץ לימון

2 כפות גדושות עלי פטרוזיליה קצוצים

שליש פלפל צ’ילי או חצי פלפל ירוק חריף (לא חובה)

1-2 שיני שום כתושות

כף שמן זית (לא חובה)

כרבע כפית מלח

קמצוץ פלפל שחור




אופן הכנה:

-קולים את החציל על האש: מניחים על הלהבה הגדולה ביותר רשת ברזל ומעליה מניחים את החציל כשהוא שלם. שורפים את החציל על אש גבוהה במשך כ-10 דקות מכל צד. החציל מוכן כאשר המעטפת החיצונים שלו שרופה וניתן לנעוץ בו מזלג בקלות. אם רוצים להמנע מלכלוך הגז ניתן להשתמש במחבת כבדה מברזל (לא מומלץ להשתמש במחבת מנירוסטה) אך קחו בחשבון שהטעם יוצא פחות שרוף ומעושן.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

-מעבירים את החציל למסננת למשך כ-10 דקות לפחות (בשלב זה החציל יגיר נוזלים).

-מסירים את הקליפה של החציל, מוציאים את בשר החציל ומעבירים לקערה. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים.

*שומרים במקרר.

*ניתן להגיש את הסלט חם, בטמפ’ החדר או קר.

לחצו כאן לכל השיטות לקלות חצילים.

טיפ לבחירת חצילים טעימים:

בחרו חצילים שהקליפה שלהם חלקה, מתוחה ומבריקה, ללא כתמים. הרימו את החציל ביד ובחרו את החציל הקל ביותר מבחינת משקל. שימו לב לגבעול החציל, הוא צריך להיות בצבע ירוק בהיר ורענן ולא “חולה” הנוטה להשחיר. צבע החציל- שחור סגול (לא שחור מידי ולא סגול בהיר).

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
עוגיות בננה וחמאת בוטניםעוגיות בננה וחמאת בוטנים
פשטידת תרד וקישואים פשטידת תרד וקישואים
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
טלי (18:19 3.12.2024)

הכנתי ויצא מעולה.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:28 4.12.2024)

שמחה שיצא טעים❤️

avatar
ברכה (12:09 25.02.2024)

ואוו!
אחד הסלטים הטובים!
התחסל ברגע
הטעם המעושן שלו פשוט מושלם!

תודה אפרת! אין על המתכונים שלך!!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:19 25.02.2024)

תודה לך יקרה🙂

avatar
מעיין (13:15 24.12.2023)

היי אפרת 🌸
מתאים להוסיף מיונז או שזה פחות מתאים לסלט הזה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:44 24.12.2023)

יכול לעבוד.
תנסי להוסיף קצת מיונז לכמות ממש קטנה (כמות של כף מהסלט) ותטעמי:)

avatar
מעיין (20:28 24.12.2023)

תודה יקרה! אין על האתר שלך שינה לי את כל החוויה במטבח 🧡

avatar
צופיה (22:00 4.05.2023)

הי אפרת,
הכנתי בנינג’ה גריל יצא פצצה.
סתם הממלצה את כל הסלטים אני שמה בנינגה במקום בתנור יוצא מושלם.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:40 5.05.2023)

שמחה שיצא מוצלח!
תודה על השיתוף🙂

avatar
מרים (19:01 3.11.2022)

סתם מוציאים את בשר החציל? לא חותכים? איך זה נהיה סלט ולא חתיכה ענקית של חציל?
תודה רבה מראש…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:55 3.11.2022)

היי,
לאחר קליית החציל הוא נהיה רך מאד מבפנים. לכן כשמוציאים את בשר החציל ולאחר מכן מערבבים אותו הוא נהיה במרקם הנכון.

avatar
מרים (21:45 3.11.2022)

תודה רבה, בעיקר על התשובות, העצות וכו’…

avatar
מור (10:29 23.06.2022)

שלום וברכה! יצא מוצלח, טיפ: למדתי מחמי לשים את השום
בתוך החציל לפני שקולים, עושים פתח עם סכין, דוחפים את השום וקולים יחד כך הוא מוציא טעם נפלא על החציל.
שבת שלום

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:01 23.06.2022)

נשמע מעניין! תודה על השיתוף(:

avatar
אבי (20:31 9.12.2021)

היי אפרת,
אין על האתר שלך, כל הרבה מתכונים קלים, טעימים והוראות מדויקות להפליא!!!
אין לי פלפל צ’ילי /ירוק, אפשר במקום צ’ילי גרוס? וכמה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:39 9.12.2021)

היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים באתר(:
אפשר לשים כפית מחוקה צ’ילי גרוס.

avatar
עמוס (22:25 1.03.2021)

היי אפרת, הכנתי את הסלט ויצא מעולה. אי אפשר להפסיק לאכול, אפילו סתם ככה עם כפית. הטוויסט העיקרי לדעתי הוא מהפלפל הירוק החריף שאותו קצצתי דק יחד עם השום. תענוג! תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:01 1.03.2021)

היי עמוס,
תודה על הפרגון, שמחה שאהבת:)

avatar
אחת מרוצה (00:27 11.01.2021)

סלט חצילים קלוי הוא מתכון רומני ידוע. וכרומני אני ממליץ לכם לקלות את החציל על מחבת מחורצת רצוי מברזל. לקלות היטב מכל צד עד שהקליפה נישרפת (מאפשר הפרדה קלה מהבשר של החציל). מניחים את החציל על קרש חותכים את החלק הירוק פותחית עם סכין לאורך ובעזרת כף מוציאים את הבשר ומניחים במסננת.מנקים את קרש העבודה מניחים עליו את החציל לאחר שהגיר נוזלים ובעזרת סכין שף או קפיץ “מקצצים” את התציל מכל הכיוונים עד שלא נותרים “גושים” מעבירים לקערה מוסיפים מיץ לימון
(הרומנים מעדיפים חומץ) מלח, שום (הרבה), רצוי גם בצל מטוגן שיהיה רומני. תוספת של גמבה קצוצה דק הופכת אותו ליווני. שמן זית רק לפני ההגשה כי במקרר הוא ניקרש ופוגם בטעם ובמראה. כמובן פלפל שחור (איך שכחתי) את המחבת מנקים בעזרת מסיר שומנים ומברשת ניקוי גסה. מחבת ברזל חשוב למרוח בשמן ולנגב לפני החסנתו. בתיאבון.מומלץ עם לחם שחור מלא כפרי.

avatar
משהי שאוהבת רק את המתכונים שלך (14:56 8.01.2021)

סלט חצילים קלוי הוא מתכון רומני ידוע. וכרומני אני ממליץ לכם לקלות את החציל על מחבת מחורצת רצוי מברזל. לקלות היטב מכל צד עד שהקליפה נישרפת (מאפשר הפרדה קלה מהבשר של החציל). מניחים את החציל על קרש חותכים את החלק הירוק פותחית עם סכין לאורך ובעזרת כף מוציאים את הבשר ומניחים במסננת.מנקים את קרש העבודה מניחים עליו את החציל לאחר שהגיר נוזלים ובעזרת סכין שף או קפיץ “מקצצים” את התציל מכל הכיוונים עד שלא נותרים “גושים” מעבירים לקערה מוסיפים מיץ לימון
(הרומנים מעדיפים חומץ) מלח, שום (הרבה), רצוי גם בצל מטוגן שיהיה רומני. תוספת של גמבה קצוצה דק הופכת אותו ליווני. שמן זית רק לפני ההגשה כי במקרר הוא ניקרש ופוגם בטעם ובמראה. כמובן פלפל שחור (איך שכחתי) את המחבת מנקים בעזרת מסיר שומנים ומברשת ניקוי גסה. מחבת ברזל חשוב למרוח בשמן ולנגב לפני החסנתו. בתיאבון.מומלץ עם לחם שחור מלא כפרי.

avatar
אחת מרוצה (14:52 8.01.2021)

בהתחלה יצא קצת מימי אבל אח”כ הסתדר

סלט חציל קלוי
avatar
אחת מרוצה (14:54 8.01.2021)

יצא טעים מאוד

סלט חציל קלוי
avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:37 8.01.2021)

שמחה שיצא מוצלח🌸

avatar
שירה גלבוע (23:26 25.07.2020)

לא כ”כ אהבתי, גם המשפחה לא.
ניסיתי לשים מיונז ולהציל ויצא נחמד.

avatar
שרה (20:02 16.12.2020)

יש לציין שאת ממש לא טקטית,
האתר הזה הוא הכי הכי שיש
כנראה שלך פשוט אין את זה בידיים….

avatar
שירה גלבוע (22:01 16.12.2020)

צודקת, התגובה לא טקטית, מתנצלת.
אבל זה שאין לי את זה… הצחקת אותי.
אני מגיל ארבע במטבח, כיום אני מכינה לאירועים.
האמת שציפיתי לתגובה כמו: יתכן ששרפת יותר / פחות מידי, אולי חסר…
טיפ כלשהו (כי האמת שבתמונה זה נראה ממש מגרה)
ואף פעם לא אמרתי שהאתר הזה אינו הכי שיש.
(תקראי את שאר התגובות המעריצות שלי)

avatar
חוי (09:23 17.07.2020)

כמה זמן הסלט מחזיק במקרר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:17 17.07.2020)

4-5 ימים בקופסה סגורה.

avatar
יוסי (12:55 13.07.2020)

עשיתי את המתכןן. מוצלח ביותר… ליקקו את האצבעות…

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:25 13.07.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה יוסי

avatar
מעיין (21:39 29.06.2020)

נראה טעים של החיים ובאמת טעיים

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:07 29.06.2020)

תודה מעיין 🙂

avatar
מרסל (13:43 17.04.2020)

מתכון מעולה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:43 17.04.2020)

תודה מרסל 🙂

avatar
Yael Shoval (18:15 4.02.2020)

יש לי כיריים אינדוקציה… אפשר את החציל לאפות בתנור?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:34 4.02.2020)

אפשר לאפות בתנור. ראי אופציה אחרונה בעמוד הזה- חצילים קלויים.

avatar
דבי (11:16 13.12.2019)

בוקר אור!

אפשר להקפיא?

תודה ושבת שלום!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:25 13.12.2019)

נראה לי שכן.
שבת שלום!

avatar
רותי (11:34 5.09.2019)

שלום אפרת,
הכנתי בדיוק לפי ההוראות שלך למעט החציל שאותו קניתי קלוי בצנצנת (תוצרת טורקיה)..⁦☺️⁩ …
יצא נהדר. שוב תודה על האתר המצויין.
רותי

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:35 5.09.2019)

מעולה 🙂
תודה רותי

avatar
לאה אלכביר (11:48 21.08.2019)

היי יצא לך פעם לטעום את החציל המוכן שיש בקופסאות הכוונה לחציל השרוף.
הוא טעים כמו חציל רגיל שאני ישרוף?? או שיש ממש הבדל?
(אני פשוט לא אוכלת חצילים ואני לא יודעת את הטעם וההבדל)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:43 21.08.2019)

יצא לי לטעום סלטים מוכנים טעימים (אני רק לא זוכרת איזה חברה זאת היתה).

avatar
רינת (03:43 30.05.2019)

סליחה על הבורות אבל מה זה הרשת הזאת? יש דרך לקלות בלעדיה? בתנור אולי?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:29 30.05.2019)

זה כמו רשת של התנור רק קטנה יותר ושמים אותה על הגז.
אפשר גם לקלות בתנור אבל הטעם השרוף מורגש רק במגע ישיר עם אש.
את יכולה לראות את כל שיטות הקלייה בעמוד הזה (יש גם תמונה של הרשת) – חצילים קלויים.

avatar
יפית (15:32 7.04.2019)

היי אפרת
האם ניתן להשתמש בחציל קלוי על האש שנימכר בצנצנות ואם כן כמה לשים?
תודה על תשובתך

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:28 7.04.2019)

כן אפשר. מעריכה שבסביבות כוס וחצי.

avatar
נועם (08:17 17.01.2019)

זו פעם ראשונה שאני מכין את זה ולא כל כך הצלחתי להבין את השלב שהחציל במסננת. מאיפה אמורים לצאת נוזלים? ואיך אני מפריד בין הקליפה לבשר החציל? תודה על העזרה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:35 17.01.2019)

היי נועם,
אתה תראה שהנוזלים ייצאו מהחציל עצמו.
את הקליפה אתה מסיר עם הידיים. זה מתקלף די בקלות לאחר שהחציל קלוי.
בהצלחה 🙂

avatar
יונתן נוי (15:47 28.12.2018)

סלט חצילים קלוי הוא מתכון רומני ידוע. וכרומני אני ממליץ לכם לקלות את החציל על מחבת מחורצת רצוי מברזל. לקלות היטב מכל צד עד שהקליפה נישרפת (מאפשר הפרדה קלה מהבשר של החציל). מניחים את החציל על קרש חותכים את החלק הירוק פותחית עם סכין לאורך ובעזרת כף מוציאים את הבשר ומניחים במסננת.מנקים את קרש העבודה מניחים עליו את החציל לאחר שהגיר נוזלים ובעזרת סכין שף או קפיץ “מקצצים” את התציל מכל הכיוונים עד שלא נותרים “גושים” מעבירים לקערה מוסיפים מיץ לימון
(הרומנים מעדיפים חומץ) מלח, שום (הרבה), רצוי גם בצל מטוגן שיהיה רומני. תוספת של גמבה קצוצה דק הופכת אותו ליווני. שמן זית רק לפני ההגשה כי במקרר הוא ניקרש ופוגם בטעם ובמראה. כמובן פלפל שחור (איך שכחתי) את המחבת מנקים בעזרת מסיר שומנים ומברשת ניקוי גסה. מחבת ברזל חשוב למרוח בשמן ולנגב לפני החסנתו. בתיאבון.מומלץ עם לחם שחור מלא כפרי.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:04 28.12.2018)

תודה יונתן 🙂

avatar
איילה גבור (17:40 1.08.2018)

הי אני קונה חציל קלוי על האש מצבר בלי לכלוך לעבודה ומוסיפה כל החומרים האחרים.
יוצא מצוין בלי טירחה

avatar
אילנה (12:57 16.03.2018)

בלט מעולה. טעים. נעים לעין בצבעים. שידרגתי עם פלפל אדום קצוץ קלוי והרבה חריף. תודה בזכותך אוסיף אותו לשולחן החג

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:38 16.03.2018)

נראה מעולה 🙂
תודה אילנה.

avatar
מלכי (20:50 11.02.2018)

כמו תמיד, סלט טעים ומוצלח,קצר מחמאות רבות ב”ה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:11 11.02.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה מלכי.

avatar
מלכי (05:27 20.07.2017)

חיכיתי עם הכנת הסלט לאחרי הקניות…
היה שווה!
יצא טעים בצורה מיוחדת ממש!!!
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:33 20.07.2017)

תודה מלכי, שמחה שאהבת 🙂

avatar
מלכי (20:17 19.07.2017)

גם אני משתמשת חציליה, מומלץ מאד!
אין לי כוסברה, מה עדיף- להוסיף מחר או לוותר?
מוסיפה הצעה-
אם אין לי זמן אני מגישה בשבת חצי חציל קלוי עם הקליפה, שופכת טחינה מוכנה, מוסיפה לקישוט עלה פטרוזיליה, פפריקה או חצי עגבניות שרי ומגישה ככה, יפה וגם טעים.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:08 20.07.2017)

היי מלכי,
את מתכוונת לפטרוזיליה? כדאי להוסיף מחר אם יש לך אפשרות.
תודה על הטיפ 🙂

avatar
שרון (09:43 26.06.2017)

מודה באשמה. אני ביקשתי מאפרת שתעלה את המתכון. התקנאתי בחמותי, שמכינה את הסלט המדהים הזה מאפס ורציתי גם!
אתמול, אחרי שבועות של שכנועים ועידודים עצמיים, קניתי חציל בינוני ושמתי אותו על גבי רשת של הטוסטר אובן, מעל הלהבה הקטנה של הגז (למתחילים, לדעתי, זה עדיף). 10 דקות כל כיוון ועוד כמה לקצוות. חשבתי שיהיה מבולגן ומלוכלך להוריד הקליפה, אבל להפתעתי זה היה די קליל ואפילו לא פגע במניקור המושקע שלי. גם הגז לא התלכלך מי יודע מה. פה ושם נוזלים מהחציל, שהיה קל לנקות.

כמובן, עם התיבול זה יצא מדהים והכל בזכות אפרת שלנו שאין כמוה.
אז לכל אוהבי החצילים החוששים – לכו על זה חבר’ה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:40 26.06.2017)

תודה רבה שרון יקרה 🙂
יום מקסים

avatar
אבי (03:18 5.06.2017)

אחלה מתכון. אני ממליץ לשים את החציל עוד קצת זמן בתנור, אחרי הקלייה, כדי שיתבשל הכי טוב וייצא מוכן

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:53 5.06.2017)

תודה אבי 🙂
יום נפלא

avatar
sari (09:03 16.05.2017)

בוקר טוב!
כדי להימנע מלכלוך הגז אני עוטפת את החציל בנייר כסף ואז מניחה על הלהבה.
כך החציל מקבל את הטעם המעושן והגז נשאר נקי.
המתכון נראה מעולה. ננסה בקרוב.
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:13 16.05.2017)

תודה שרי 🙂
יום מקסים

avatar
אורלי (08:18 17.05.2017)

לא מומלץ. נייר אלומיניום מפריש כימיקלים רעילים בזמן החימום,
הכיריים נשארים נקיים אבל הדם מורעל. חבל.

avatar
ענת (13:15 15.05.2017)

היי אפרת,
פעם ראשונה שאני מכינה,
אמור להיות לזה טעם של שרוף? :/

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:40 15.05.2017)

היי ענת,
כעקרון רק הקליפה היא זו שנשרפת (בקליפה לא משתמשים לסלט) אבל בשר החציל עצמו מקבל טעם מעושן טעים.

avatar
אלה (09:48 15.05.2017)

הי יקירה!
שאלתי האם אפשר את החציל לקלות את החציל במקום גז גם בתנור על הרשת בטמפרטורה מאד גבוהה? האם יורגש “השרוף” גם בתנור?
ותודה על הכל….

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:56 15.05.2017)

היי אלה,
ניסיתי לקלות בצורה הזאת ואין הרבה הבדל בטעם בין זה לבין הנחת החציל כשהוא חצוי על נייר אפיה לכן ציינתי רק את השיטה האחרונה בלינק המצורף – חצילים קלויים.
השרוף מורגש רק במגע ישיר עם אש.
יום מקסים 🙂

avatar
אודליה (23:09 16.05.2017)

היי, נראה טוב וינוסה בקרוב בע”ה 🙂 כבר הרבה מאוד שנים שאני משתמשת ברשת על הלהבה, אבל מהסוג שבאה עם מגש ממתכת עם חורים, שתופס את כל הלכלוך אבל עדיין נותן לאש להגיע ישירות לחציל. פתרון מציון! תודה על המתכון הזה, באמת חדש לי (אני רגילה להכין חציל בטחינה). תודה רבה!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:18 17.05.2017)

מה שאת משתמשת זאת הרשת הכי מומלצת לקליית חצילים על הגז.
תודה ויום מקסים 🙂

לקריאת כל התגובות