שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 36-41 דקות

מס’ מנות: 6 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

2 בצלים בינוניים קצוצים

2 סלסלות פטריות שמפיניון או פורטבלו טריות חתוכות לקוביות קטנות

2 חצילים בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

2 שיני שום קצוצות

תיבול: כפית פפריקה מתוקה, כפית שטוחה כמון, מלח (בין חצי כפית ל2/3 כפית), פלפל שחור לפי הטעם, כף רוטב סויה (לא חובה).

אופן הכנה:

-מחממים סיר רחב עם 3 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה (אש בינונית).

-מוסיפים את השום ופטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך כ-5 דקות.

-מוסיפים את החצילים, ממליחים מעט עם המלחייה, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 25-30 דקות, עד שהחצילים מתרככים. מידי פעם יש הרים את המכסה ולערבב (במידה והתבשיל מתייבש יש להוסיף כרבע כוס מים).

הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל

-מתבלים בפפריקה, כמון, מלח, פלפל שחור ורוטב סויה ומערבבים כדקה.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
מאפינס תפוזים
בצק עלים ממולא בחזה עוף

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
יהודית (16:17 16.07.2021)

שלום אפרת
אפיתי עכשיו קוביות חצילים לבד בשמן.
איך ומה אני יכולה להוסיף להם אחרי האפיה ע”מ ליצור סלט טעים לשבת?
תוכלי להפנות אותי למתכון? תודה!

מתכונים ב-10 דקות (17:27 16.07.2021)

היי יהודית,
אפשר להוסיף פטריות מטוגנות, קוביות עגבניות מבושלות, טחינה ועוד…
מצרפת לך מתכונים לחצילים:
חצילים עם עגבניות,
חציל בטחינה,
חציל עם פטריות,
חצילים עם קישואים.

יהודית (17:57 16.07.2021)

תודה על התשובה,
אפילו ככה ביום שישי…
אני רוצה לעשות את הפטריות, אבל אני רואה שאמורים לבשל את הכל יחד, לא?
ילך לי טוב לעשות את כל שאר השלבים ואח”כ להוסיף את החציל האפוי?

מתכונים ב-10 דקות (18:53 16.07.2021)

כן, תטגני את הבצל, השום והפטריות ואז תוסיפי את קוביות החצילים. אין צורך לבשל 30 דקות, רבע שעה אמורה להספיק.

יהודית (22:00 17.07.2021)

תודה!!!!!!

אור (21:23 14.07.2021)

היי אפרת,
הכנתי את המתכון, בטעם יצא טעים אבל מדי רך,
יש לך אולי טיפ שיעזור לזה להיות פחות רך?

מתכונים ב-10 דקות (00:21 15.07.2021)

שמחה שיצא טעים!
בפעם הבאה נסי לבשל קצת יותר- עד להשחמה קלה של החצילים.

יוסי (08:49 25.06.2021)

היי
צריך למלוח את החציל לפני הבישול כדי להוציא מהם את הנוזלים?

מתכונים ב-10 דקות (09:41 25.06.2021)

היי,
אין צורך משום שמדובר בתבשיל ולא בחצילים מטוגנים או אפויים.

אודל (14:59 7.06.2021)

אימלההה אחד המתכונים הטובים… אנחנו מכורים לסלט הזה.. ממליצה לכולםםם לנסות

מתכונים ב-10 דקות (16:00 7.06.2021)

איזה כיף שאהבתם😊 תודה אודל:)

אילה (12:01 1.07.2020)

היי,
הכנתי את לפני כמה שבועות,
יצא טעים במיוחד
ומאז אנחנו מכורים!!!
מכינה כל שבוע
תודה רבה על המתכונים שלך, קלים וכתובים ברור!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:43 1.07.2020)

נראה מעולה 🙂
תודה אילה

אורית (02:42 1.05.2020)

היי אפרת יקרה,
הכנתי לשבת יצא טעים מאד! תודה רבה על מתכונים מעולים וקלים.. (:

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:06 1.05.2020)

שמחה שיצא טעים ❤️
תודה אורית

אודל (14:35 20.01.2020)

אם אין לי רוטב סויה, האם להוסיף משהו במקום?
האם אפשר להשתמש בפטריות משימורים?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:20 20.01.2020)

היי אודל,
אפשר לוותר על רוטב סויה ולהוסיף קצת יותר מלח, לפי הטעם.
יותר טעים עם פטריות טריות אבל אפשר להשתמש גם מפטריות משימורים.

נחמה (13:41 16.12.2019)

המתכונים שלך עושים לי את הבישול! גם התמונות עושות חשק להכין גם כשאין כח…
אני התחלתי להכין את הבצק שלך בכיסני פטריות, במקום בצק עלים, המרקם טיפה יותר שברירי, אבל אני מסתדרת, ואין את הטעם של המרגרינה..!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:16 16.12.2019)

שמחה לשמוע, תודה נחמה ❤️

מוסי (02:33 22.09.2019)

היי אפרת!
תודה על המתכונים המוצלחים!
האם אפשר להקפיא?
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:49 22.09.2019)

לדעתי כן.

רותי (00:13 13.09.2019)

וואוו! סלט מושלם!!!
תודה אפרת!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:38 16.09.2019)

שמחה שאהבת ❤️

אורטל (16:08 21.06.2019)

הוספתי רוטב צ’ילי, יצא מושלם

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:42 21.06.2019)

מעולה 🙂
תודה אורטל ושבת שלום 🌷

ספיר (12:56 10.04.2019)

תקשיבי זה הפעם הלא יודעת כמה שאני מכינה את זה.למרות שזה מבושל כולם אוהבים!!!
ממש ממש תודה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:25 10.04.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה ספיר

עעע (21:10 21.03.2019)

יאמממממממי!!!!!
יצא מושששלם 🙂
מגוון וטעים 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:54 21.03.2019)

שמחה שאהבת 🙂

טובה (11:46 9.05.2018)

תודה רבה! יצא מקסים! גם טעים, גם בריא ולא מסובך להכנה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:48 9.05.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה טובה ויום מקסים

מלכי (14:51 11.01.2018)

שלום אפרת
אני מחפשת מתכון לפטריות מטוגנות ששמים מעל ממרח חומוס מהחנות (כדי לשדרג אותו)
יש לך מתכון כזה?
הסלט הזה, אחרי הורדת החצילים יכול להתאים?
במקור- זה פטריות, מטוגן, בתיבול חזק של כמון בעיקר.
תיארתי הכי שיכולתי,
מקווה שתצליחי לעזור לי…

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:40 11.01.2018)

היי מלכי,
את מחממת מחבת עם 2-3 כפות שמן, פורסת בצל בינוני לחצאי עיגולים דקים שאותם את מטגנת עד להזהבה קלה. מוסיפה סלסלת פטריות חתוכות גס ומבשלת על אש בינונית כ-7 דקות, עד שהפטריות מגירות נוזלים ומצטמצמות. בסוף את מתבלת בכשליש כפית מלח, כשליש כפית כמון ומעט פלפל שחור.

מלכי (12:20 17.01.2018)

בדיוק לזה התכוונתי!
תודה על היחס האישי והמאמץ.
והעיקר על המתכונים​ שמצליחים לי תמיד!!!
אתר מושלם​!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:23 17.01.2018)

תודה יקירה! חודש טוב 🙂

Inbar (03:30 12.11.2017)

Wow I made it today it’s delicious
Thank u so much

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:52 12.11.2017)

I’m glad you like it! Thanks

נטע (12:04 10.11.2017)

בתמונה החצילים לא נראים קלופים…

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:37 10.11.2017)

החלקים הכהים/שחורים הם הפטריות.

אנה לבונסקי (15:32 22.09.2017)

כמה קלוריות במנה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:11 23.09.2017)

בסביבות 600 קלוריות.

רבקה (12:41 12.06.2017)

יש לי שאלה בלי קשר, תגידי כמה זמן אפשר לשמור פטריות בשימורים פתוחות במקרר?
תודה רבה.

מתכונים ב-10 דקות (15:15 12.06.2017)

מומלץ להעביר את הפטריות לקופסה סגורה. זה יכול להשמר במקרר עד שבוע.

רבקה (09:22 13.06.2017)

להעביר את הפטריות עם המים שלהם או בלי?

מתכונים ב-10 דקות (09:59 13.06.2017)

עם המים.

הדס (15:40 19.05.2017)

היי ענת, אוכלים את הסלט קר או חם?

מתכונים ב-10 דקות (16:40 19.05.2017)

מומלץ להגיש את הסלט כשהוא בטמפ’ החדר.

סיגלית (23:09 24.04.2017)

היי ענת ,
הם זה בסדר להכין את הסלט יום יומיים לפני ההגשה?

מתכונים ב-10 דקות (23:10 24.04.2017)

כן אפשר.

סיגלית (23:21 24.04.2017)

תודה על התגובה המהירה

ליזי אנגל (14:30 27.03.2017)

הי ענת. מנסה לראות מתכונים באיפד .אין פשרות. יד לך מושג מדןע. על כל פנים בינתיים מורידה בפלפון. תודה

מתכונים ב-10 דקות (14:45 27.03.2017)

היי ליזי,
למה אין אפשרות? מה זה מראה לך?

קריסטינה (11:03 6.03.2017)

היי יקירה. הסלט יצא נחמד מאוד, טעים.
תודה

מתכונים ב-10 דקות (15:45 6.03.2017)

תודה קריסטינה 🙂

ציפי (17:51 2.03.2017)

אפרת-הי,

תודה רבה על כל התכונים- הם מדהימים!!
החצילים יצאו קצת תפלים, מה אפשר להוסיף שזה יהיה טעים?

תודה!

מתכונים ב-10 דקות (20:52 2.03.2017)

היי ציפי,
אולי חסר תיבול. כדאי להוסיף עוד מלח, כמון. אפשר גם להוסיף כף נוספת של רוטב סויה.

אלה (21:00 28.02.2017)

המתכון נראה מדהים ורצתי וקניתי את כל המצרכים
אבל אז גיליתי שצריך מעבד מזון ואין לי
יש לי בלנדר רגיל ומוט בלנדר ומטחנת בשר ידנית
יש דרך להציל את המצב????
המון תודה

מתכונים ב-10 דקות (21:28 28.02.2017)

היי אלה,
אין צורך במעבד מזון. אולי התכוונת למתכון אחר?

ענת (19:52 27.02.2017)

סליחה על הבורות :/
איך מנקים וחותכים פטריות טריות?
מודה לך על התגובות המהירות,
תבורכי

מתכונים ב-10 דקות (20:26 27.02.2017)

פטריות טריות יש לשטוף במים ולנגב מעט עם נייר מגבת.
ואז לקצוץ את הפטריות עם סכין. את ה”רגליים” אפשר להסיר או לקצוץ גם.
בהצלחה 🙂

עינת (16:55 21.03.2018)

היי אפרת

אז אפשר להשתמש ברגליים גם ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:10 21.03.2018)

כן אפשר.

ענת (11:56 27.02.2017)

היי אפרת,
אפשר להשתמש בפטריות מקופסת שימורים?
אם כן, האם צריכים לעבור “טיפול” לפני הטיגון?
תודה יום נפלא

מתכונים ב-10 דקות (12:17 27.02.2017)

היי ענת,
אני מניחה שאפשר להכין באותו אופן אבל זה ייצא פחות טעים ומוצלח מאשר עם פטריות טריות.
יום מקסים 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.