זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 36-41 דקות
מס’ מנות: 6 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
2 בצלים בינוניים קצוצים
2 סלסלות פטריות שמפיניון או פורטבלו טריות חתוכות לקוביות קטנות
2 חצילים בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
2 שיני שום קצוצות
תיבול: כפית פפריקה מתוקה, כפית שטוחה כמון, מלח (בין חצי כפית ל2/3 כפית), פלפל שחור לפי הטעם, כף רוטב סויה (לא חובה).
אופן הכנה:
-מחממים סיר רחב עם 3 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה (אש בינונית).
-מוסיפים את השום ופטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך כ-5 דקות.
-מוסיפים את החצילים, ממליחים מעט עם המלחייה, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 25-30 דקות, עד שהחצילים מתרככים. מידי פעם יש הרים את המכסה ולערבב (במידה והתבשיל מתייבש יש להוסיף כרבע כוס מים).
-מתבלים בפפריקה, כמון, מלח, פלפל שחור ורוטב סויה ומערבבים כדקה.
- סלט כרוב עם פיצוחים |
- סלט אנטיפסטי |
- סלט חסה חגיגי |
- סלט יווני |
- סלט רימונים צבעוני |
- סלט בורגול חגיגי
הי, אפשר סילאן במקום סויה או שפחות מתאים למתכון? תודה
תתחילי בכפית סילאן.
האם אפשר לסים פטריות בשימורים?
כן, אבל עדיף טריות.
סלט מוצלח מאד!!!!
שמחה לשמוע!
היי אפרת
האם הסלט טוב בהקפאה?
היי,
יותר טעים לאכול סמוך להגשה, אבל אפשר להקפיא.
אין על המתכונים שלך פשוט הכל טעים והרבה מחמאות וההסבר שלך קלי קלות
שמחה לשמוע!
תודה על הפרגון🌺
ומוצלח שלא צריך להמליח ולטגן, כבר הרבה זמן שאני מחפשת כזה סגנון
שמחה שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף🌺
היי וואו אני ממש אוהבת חצילים אז אני כל הזמן מגוונת איתם עם מה שאפשר ואני ינסה את המתכון הזה
שמחה שאהבת את המתכון(:
הי,
האם החצילים לא ישרפו ככה? כמעט בלי שמן ובלי מים?
תודה
היי,
3 כפות השמן מספיקות🙂
שלום אפרת
אפיתי עכשיו קוביות חצילים לבד בשמן.
איך ומה אני יכולה להוסיף להם אחרי האפיה ע”מ ליצור סלט טעים לשבת?
תוכלי להפנות אותי למתכון? תודה!
היי יהודית,
אפשר להוסיף פטריות מטוגנות, קוביות עגבניות מבושלות, טחינה ועוד…
מצרפת לך מתכונים לחצילים:
חצילים עם עגבניות,
חציל בטחינה,
חציל עם פטריות,
חצילים עם קישואים.
תודה על התשובה,
אפילו ככה ביום שישי…
אני רוצה לעשות את הפטריות, אבל אני רואה שאמורים לבשל את הכל יחד, לא?
ילך לי טוב לעשות את כל שאר השלבים ואח”כ להוסיף את החציל האפוי?
כן, תטגני את הבצל, השום והפטריות ואז תוסיפי את קוביות החצילים. אין צורך לבשל 30 דקות, רבע שעה אמורה להספיק.
תודה!!!!!!
היי אפרת,
הכנתי את המתכון, בטעם יצא טעים אבל מדי רך,
יש לך אולי טיפ שיעזור לזה להיות פחות רך?
שמחה שיצא טעים!
בפעם הבאה נסי לבשל קצת יותר- עד להשחמה קלה של החצילים.
היי
צריך למלוח את החציל לפני הבישול כדי להוציא מהם את הנוזלים?
היי,
אין צורך משום שמדובר בתבשיל ולא בחצילים מטוגנים או אפויים.
אימלההה אחד המתכונים הטובים… אנחנו מכורים לסלט הזה.. ממליצה לכולםםם לנסות
איזה כיף שאהבתם😊 תודה אודל:)
היי,
הכנתי את לפני כמה שבועות,
יצא טעים במיוחד
ומאז אנחנו מכורים!!!
מכינה כל שבוע
תודה רבה על המתכונים שלך, קלים וכתובים ברור!
נראה מעולה 🙂
תודה אילה
היי אפרת יקרה,
הכנתי לשבת יצא טעים מאד! תודה רבה על מתכונים מעולים וקלים.. (:
שמחה שיצא טעים ❤️
תודה אורית
אם אין לי רוטב סויה, האם להוסיף משהו במקום?
האם אפשר להשתמש בפטריות משימורים?
תודה
היי אודל,
אפשר לוותר על רוטב סויה ולהוסיף קצת יותר מלח, לפי הטעם.
יותר טעים עם פטריות טריות אבל אפשר להשתמש גם מפטריות משימורים.
המתכונים שלך עושים לי את הבישול! גם התמונות עושות חשק להכין גם כשאין כח…
אני התחלתי להכין את הבצק שלך בכיסני פטריות, במקום בצק עלים, המרקם טיפה יותר שברירי, אבל אני מסתדרת, ואין את הטעם של המרגרינה..!
שמחה לשמוע, תודה נחמה ❤️
היי אפרת!
תודה על המתכונים המוצלחים!
האם אפשר להקפיא?
תודה רבה
לדעתי כן.
וואוו! סלט מושלם!!!
תודה אפרת!
שמחה שאהבת ❤️
הוספתי רוטב צ’ילי, יצא מושלם
מעולה 🙂
תודה אורטל ושבת שלום 🌷
תקשיבי זה הפעם הלא יודעת כמה שאני מכינה את זה.למרות שזה מבושל כולם אוהבים!!!
ממש ממש תודה!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה ספיר
יאמממממממי!!!!!
יצא מושששלם 🙂
מגוון וטעים 🙂
שמחה שאהבת 🙂
תודה רבה! יצא מקסים! גם טעים, גם בריא ולא מסובך להכנה
שמחה לשמוע 🙂
תודה טובה ויום מקסים
שלום אפרת
אני מחפשת מתכון לפטריות מטוגנות ששמים מעל ממרח חומוס מהחנות (כדי לשדרג אותו)
יש לך מתכון כזה?
הסלט הזה, אחרי הורדת החצילים יכול להתאים?
במקור- זה פטריות, מטוגן, בתיבול חזק של כמון בעיקר.
תיארתי הכי שיכולתי,
מקווה שתצליחי לעזור לי…
היי מלכי,
את מחממת מחבת עם 2-3 כפות שמן, פורסת בצל בינוני לחצאי עיגולים דקים שאותם את מטגנת עד להזהבה קלה. מוסיפה סלסלת פטריות חתוכות גס ומבשלת על אש בינונית כ-7 דקות, עד שהפטריות מגירות נוזלים ומצטמצמות. בסוף את מתבלת בכשליש כפית מלח, כשליש כפית כמון ומעט פלפל שחור.
בדיוק לזה התכוונתי!
תודה על היחס האישי והמאמץ.
והעיקר על המתכונים שמצליחים לי תמיד!!!
אתר מושלם!
תודה יקירה! חודש טוב 🙂
Wow I made it today it’s delicious
Thank u so much
I’m glad you like it! Thanks
בתמונה החצילים לא נראים קלופים…
החלקים הכהים/שחורים הם הפטריות.
כמה קלוריות במנה?
בסביבות 600 קלוריות.
יש לי שאלה בלי קשר, תגידי כמה זמן אפשר לשמור פטריות בשימורים פתוחות במקרר?
תודה רבה.
מומלץ להעביר את הפטריות לקופסה סגורה. זה יכול להשמר במקרר עד שבוע.
להעביר את הפטריות עם המים שלהם או בלי?
עם המים.
היי ענת, אוכלים את הסלט קר או חם?
מומלץ להגיש את הסלט כשהוא בטמפ’ החדר.
היי ענת ,
הם זה בסדר להכין את הסלט יום יומיים לפני ההגשה?
כן אפשר.
תודה על התגובה המהירה
הי ענת. מנסה לראות מתכונים באיפד .אין פשרות. יד לך מושג מדןע. על כל פנים בינתיים מורידה בפלפון. תודה
היי ליזי,
למה אין אפשרות? מה זה מראה לך?
היי יקירה. הסלט יצא נחמד מאוד, טעים.
תודה
תודה קריסטינה 🙂
אפרת-הי,
תודה רבה על כל התכונים- הם מדהימים!!
החצילים יצאו קצת תפלים, מה אפשר להוסיף שזה יהיה טעים?
תודה!
היי ציפי,
אולי חסר תיבול. כדאי להוסיף עוד מלח, כמון. אפשר גם להוסיף כף נוספת של רוטב סויה.
המתכון נראה מדהים ורצתי וקניתי את כל המצרכים
אבל אז גיליתי שצריך מעבד מזון ואין לי
יש לי בלנדר רגיל ומוט בלנדר ומטחנת בשר ידנית
יש דרך להציל את המצב????
המון תודה
היי אלה,
אין צורך במעבד מזון. אולי התכוונת למתכון אחר?
סליחה על הבורות :/
איך מנקים וחותכים פטריות טריות?
מודה לך על התגובות המהירות,
תבורכי
פטריות טריות יש לשטוף במים ולנגב מעט עם נייר מגבת.
ואז לקצוץ את הפטריות עם סכין. את ה”רגליים” אפשר להסיר או לקצוץ גם.
בהצלחה 🙂
היי אפרת
אז אפשר להשתמש ברגליים גם ?
כן אפשר.
היי אפרת,
אפשר להשתמש בפטריות מקופסת שימורים?
אם כן, האם צריכים לעבור “טיפול” לפני הטיגון?
תודה יום נפלא
היי ענת,
אני מניחה שאפשר להכין באותו אופן אבל זה ייצא פחות טעים ומוצלח מאשר עם פטריות טריות.
יום מקסים 🙂