זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 50-60 דקות
מס’ מנות: 4-5 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
2 חצילים בינוניים קלופים חתוכים לקוביות בגודל 1X1 ס”מ
בצל גדול קצוץ
5 עגבניות בינוניות מגורדות (*אפשר לשים כוס וחצי עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים)
5-6 שיני שום קצוצות
2 כפות מלאות רסק עגבניות
תיבול: כפית מלח (*להוסיף בהדרגה), פלפל שחור לפי הטעם.
אופן הכנה:
-מחממים מחבת רחבה או סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
-מוסיפים את קוביות החצילים, ממליחים מעט עם המלחייה ומערבבים. מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 25-30 דקות, עד שהחצילים מתרככים (יש לערבב מידי פעם).
-מוסיפים את העגבניות המגורדות והשום ומבשלים עם מכסה במשך 15 דקות, מערבבים מידי פעם.
-מוסיפים רסק עגבניות, מלח ופלפל שחור ומבשלים 5-10 דקות נוספות.
*ניתן להגיש את הסלט חם, בטמפ’ החדר או קר.
- סלט כרוב עם פיצוחים |
- סלט אנטיפסטי |
- סלט חסה חגיגי |
- שווארמה פרגית ופטריות |
- סלט יווני |
- סלט רימונים צבעוני
יצא מושלם🍆🍆תודה רבה
שמחה שיצא טעים❤️
הכנתי.
ואוו!
יצא מושלםםם
נהנים מהמתכונים שלך כל פעם מחדש
תודה רבה!
שמחה שיצא טעים💜
תודה לך שחזרת לעדכן!
היי? אם אני משתמשת בחציל בלאדי – 1 מספיק ?
היי,
כדאי להשתמש ב-2 חצילי בלאדי בינוניים-קטנים.
היי אפרת,
אפשר להשתמש בשמן זית לצורך הטיגון ובמקום לקצוץ לכתוש את השום?
תודה
היי,
אפשר להשתמש בשמן זית ואפשר לכתוש את השום.
תודה
הכנתי, הוספתי פפריקה הונגרית ויצא מושלם, תודה רבה על המתכון .
נשמע נהדר, רוצה להכין לשבת… איך את הכי ממליצה להגיש? חם או בטמפרטורת החדר?
היי,
אפשר להגיש בהתאם לטעם האישי- אם אתם מעדיפים סלטים חמימים תגישי חם(:
הכנתי! נכון שזה מיועד לשבת, אבל לא התאפקתי ונישנשתי קצת… וואו!!! כנראה אני אגיש חם, יותר מתאים למזג האוויר עכשיו… תודה רבה! לא יכולה לחכות לשבת😉
שמחה מאד לשמו! תודה על השיתוף❤
שמחה מאד לשמוע! תודה על השיתוף❤
הי אפרת
יש לי חציל אחד, ניתן לחלק את כל החומרים ל2 בדיוק? כלומר להכין חצי כמות?
היי,
כן, בטח(:
תודה רבה אפרת!
הכנתי ויצא מדהים!!
שמחה מאד לשמוע!
הי אפרת! תודה רבה על כל המתכונים המדהימים שלך!לא יודעת איך הסתדרתי בעבר בלי… 😃
רציתי לשאול אם לא צריך כאן את השלב של המליחה של החצילים כדי להוציא את המרירות? כי ראיתי את זה בכמה מתכונים אחרים והתפלאתי שלא רשמת כאן…
היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים!
היות ומסירים כאן את הקליפה מהחצילים לא חייב את שלב ההמלחה המקדים…
ראשית תודה על מתכונים נהדרים. את העגבניות לבשל על אש גבוה או להשאיר על אש בינוני נמוך ?
היי,
על אש בינונית נמוכה.
היי אפרת
מבשלים רק עם השמן בלי להוסיף מים?
זה לא יישרף?
היי תמר,
אין צורך להוסיף מים 🙂
עשיתי ויצא מצוין, תודה🙂
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה רבה רבה!
לפני כשבוע הכרתי את האתר שלך, זהו מתכון שלישי שאני מכינה והכל יצא ב”ה מוצלח!
עפו על המאכלים ונכנסתי סופית גם לקטגוריה של שפית::) (לפני-כן הייתי רק קונדיטורית…)
אז שוב, ממש תודה, מאחלת שתמשיכי לעשות חייל בממלכתך. אכי”ר.
שמחה לשמוע!
תודה יקרה 💖
היי אפרת
רוצה להכין את הסלט הזה אבל מתלבטת האם רסק העגבניות (לא העגבניות המרוסקות או עגבניות טריות)
הכרחי למקרם ולטעם או שניתן לוותר או להוסיף עוד עגבניות נוסך על העגבניות המגורדות או העגבניות המרוסקות?
ועוד שתי שאלות שלא קשורות למתכונים כיצד מגדילים את גודל הגופן בריבוע התגובה ? וכאשר אני עוברת לדף אחר באתר ורושמת בריבוע החיפוש מילה כלשהי זה רושם לי הפוך
אשמח לעזרה בנושא
תודה
היי עינת,
לגבי הרסק, אני מציעה לך לטעום ולהחליט. מישהי רשמה בתגובות שהכינה בלי רסק ושיצא טעים.
לא ניתן לשלוט בגודל הגופן בתגובה אבל בקרוב יעלה לאוויר אתר בעיצוב חדש וגודל הגופן יהיה גדול יותר.
לגבי החיפוש, כשאת סוגרת את האתר ונכנסת שוב זה עדיין רושם הפוך?
מתכון נפלא !ובכלל כל המתכונים שניסתי יצאו נהדר,כל המתכונים נראים מעשים, ולא קשים .והעיקר יפים ונראים טובים תודה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה וחג שמח 🌸
החצילים יצאו מושלמים.תודה רבה🌹🌹🌹🌹
שמחה לשמוע 🙂
תודה לך!
החצילים קודם מכינה בתנור במקום לטגן
אשמח לדעת מה ההבדל בין רסק עגבניות לעגבניות מרוסקות. אני רואה שאת כותבת הרבה במתכונים שלך ומתבלבלת..
תודה
רסק עגבניות זה הממרח האדום הסמיך ועגבניות מרוסקות נראות כמו עגבניות טריות מרוסקות (כמו רוטב סלסה).
אני שמה עגבניות טריות קוביות
כמה זמן הסלט נשמר במקרר/ מקפיא?
יצא מושלםם😋
היי יונה,
הסלט נשמר במקרר 4-5 ימים בקופסה אטומה.
ניתן להקפיא עד חודש.
👍תודה על המענה המהיר ועל האתר הכיפי 🙂
את העגבניות במקום לגרד, אני יכולה פשוט לרסק?
כן.
יצא מהמממםםםם!!
בעלי (שהוא בררן לא קטן) ממש התלהב!!
אז תודה רבה. הסלט הזה יככב אצלי כל שבת. אם בעלי התלהב- אז אני חייבת!
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
היי.
הסלט חצילים עכשיו בגז.
יש לכם אפליקצייה?
אשמח לדעת..
עדיין אין אפליקציה. כשתהיה נעדכן 🙂
הכנתי יצא מעולה! עשיתי בלי רסק והוספתי טיפונת סוכר. במקום
תודה אלונה 🙂
הכנתי הסלט הוספתי פרטיות טריות שמפיניון חתוכות. יצא מעולה. תודה
נשמע מעולה 🙂
תודה ציפי והמשך יום מקסים
אני ממש מתוסבכת על האתר שלך, אני חולשת שהאתר שלך יהיה לי בגרסת ספר מתכונים, יש לך רעיון עבורי, בקשה!
היי מירי,
שמחה שאת אוהבת את האתר 🙂
בקרוב תצא חוברת מתכונים. אעדכן באתר.
חג שמח!
האם צריך להוריד קליפה מהחציל?
אני מכינה את המנה הזאת עכשיו ולא הורדתי את הקליפה.
היי אלה,
רצוי לקלף אבל גם אם לא קילפת זה בסדר.
הוספתי עם החצילים גם קוביות גמבה ופלפל חריף.
יצא מעולה!!!
נשמע מעולה 🙂