זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 3 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
¾+1 כוסות גרגירי חומוס מקופסת שימורים שטופים ומסוננים מנוזלים (קופסת שימורים 550 ג’)
חצי פלפל אדום (גמבה) חתוך לקוביות קטנות
חצי פלפל צהוב חתוך לקוביות קטנות
שליש כוס גבעולי סלרי קצוצים
שליש כוס עלי סלרי קצוצים דק
תיבול: 2 כפות שמן זית, כף מיץ לימון, שן שום שמנה כתושה, מלח לפי הטעם (כשליש כפית), רבע כפית כמון, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מערבבים בנפרד את חומרי התיבול.
-מערבבים בקערה גרגירי חומוס, פלפל אדום, פלפל צהוב וסלרי ((עלים + גבעולים), יוצקים מעל את התיבול ומערבבים היטב.
*ניתן להכפיל כמויות לפי הצורך.
ראו גם
- מתכון לשקשוקה טעימה |
- חביתה מגולגלת |
- סלט כרוב עם פיצוחים |
- חומוס ירוק |
- סלט אנטיפסטי |
- סלט חסה חגיגי
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לסלטים
האם אפשר להכין את הסלט יום לפני ההגשה? האם אפשר לטבל לפני או רק באותו היום שלא יהיה מושי?
היי,
אפשר להכין יום קודם ולתבל ביום ההגשה.
מאד טעים
הכנתי שהיו אצלי אורחים ולא הפסיקו להתלהב.
איזה כיף שאהבתם את המתכון! תודה על השיתוף🌺
היי, אפשר כוסברה במקום פטרוזיליה? ואפשר לוותר על פלפל צהוב?🙃
תודה!!
היי,
אפשר כוסברה, ואפשר לוותר על הפלפל או לשים פלפל בכל צבע שיש לך😊
התכוונתי במקום הסלרי..🙈 מנחשת שהבנת.. תודה רבה!
חח כן, בשמחה😊
שלום, רציתי לשאול האם אפשר לוותר על שום, וכן להשתמש בסלרי קפוא?
תודה
היי נועה,
אפשר ואפשר😊
ראשית תודה שאת קיימת. בזכותך נעשיתי בשלנית.
שנית, האם ניתן להכין סלט זה יום מראש ולהגיש קר?
כן אפשר 🙂
מעדכנת: יצא מווווושלם. תודה🙏
תודה שחזרת לעדכן 🙂
מה אפשר לשים במקום סלרי
עלי פטרוזיליה.
אפרת היי, תודה על מתכונים מעולים.אם משתמשת בגרגרים מבושלים ,מה הכמות ?
שימי ¾+1 כוסות.
כמה זמן יכול להשאר במקרר?
2-3 ימים.
היי אפרת,
אני מאוד אוהבת את האתר שלך, פשוט וקולע.
מתכון מנצח!! משתדלת כל שבת להנות ממנו 🙂
שמחה לשמוע 🙂
תודה!
היי אפשר לשים משהו שימתיק אותו קצת כמו חמוציות
האם אפשר להשתמש בפטרוזליה במקום סלרי
תודה ויום טוב
היי שלומית,
אפשר להוסיף חמוציות ולהשתמש בפטרוזיליה. ממליצה להמתיק גם קצת את הרוטב ע”י הוספת חצי כפית דבש. על הכמון יש לוותר (הוא לא מתאים עם חמוציות).
הי אחת האלופות
אנחנו לא קונים מוכן אז אפשר אולי להשתמש בקפוא? שהיה מושרה כל הלילה?
אם כן כמה זמן?
היי שרית,
אפשר להשתמש בחומוס קפוא אבל בגלל שהוא מבושל באופן חלקי כדאי לבשל אותו במים רותחים עד לריכוך ואז להשתמש בו למתכון. השרייה לא בטוח תרכך אותו כמו שצריך.
היי אפרת מגישים את הסלט הזה חם או קר?
קר או בטמפ’ החדר.
יום מקסים 🌷