שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 18-23 דקות

מס’ מנות: 3 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

1 בצל בינוני קצוץ

גמבה גדולה חתוכה לקוביות קטנות

חבילת פטריות טריות קצוצות גס

כוס תירס מקופסת שימורים (בלי הנוזלים)

2-3 כפות עלי כוסברה קצוצים

תיבול: 2 כפות רוטב סויה, כפית דבש (או מייפל/סילאן), מלח ופלפל שחור לפי הטעם, מעט פפריקה חריפה (לא חובה)

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.

-מוסיפים את הגמבה והפטריות, ממליחים מעט עם המלחייה ומבשלים עם מכסה במשך 10-15 דקות, עד שהגמבה מתרככת מעט (יש להרים את המכסה ולערבב מידי פעם).

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-מוסיפים את התירס, מערבבים כדקה ומתבלים ברוטב סויה, דבש, מלח לפי הטעם, מעט פלפל שחור וקמצוץ פפריקה חריפה. מפזרים עלי כוסברה מערבבים כ-2 דקות ומסירים מהאש.

*אפשר להגיש חם, בטמפ’ החדר או קר.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
חזה עוף ברוטבחזה עוף ברוטב
עוגת תפוחים ואגסים עוגת תפוחים ואגסים

תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
אבי (19:55 5.09.2021)

היי אפרת, תודה על האתר המדהים!! כמובן התוכן אבל גם הממשק!!!
האם הסלט טוב בהקפאה?

מתכונים ב-10 דקות (20:15 5.09.2021)

היי אבי,
תודה על הפרגון😊
פחות ממליצה להקפיא סלטים… עדיף לשמור במקרר. כדאי לשמור ללא התיבול ולתבל לפני ההגשה.

מעיין (14:25 17.04.2020)

יצא מעולה שמתי קצת אבקת מרק עוף במקום סויה כי לא היה לי.
הסלט חוסל באותו היום יצא נדיר ביותר ומרענן מכל הסלטים הקבועים

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:49 17.04.2020)

שמחה לשמוע 🙂

רותי (14:06 29.05.2019)

שלום אפרת,
האם אפשר לוותר על הדבש ?
ותודה שוב על האתר הנפלא שעוזר לי כל כך
רותי

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:18 29.05.2019)

היי רותי,
הדבש מאזן את הטעם. אם זה טעים לך בלי הדבש אין בעיה.

מיכל (17:15 13.05.2019)

אפרת שלום,

מה אפשר לשים במקום הכוסברה ? שמיר ? פטרוזיליה ? או שאפשר לוותר עליה ? טעמה הדומיננטי פחות חביב בביתנו (-:

תודה רבה מראש

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:57 13.05.2019)

אפשר לשים פטרוזיליה או שמיר (מה שאתם יותר אוהבים).

שרה (19:32 1.12.2018)

הכנתי לשבת ויצא מעולה! נחטף תוך שתי דקות
תודה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:16 1.12.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

חן (15:42 15.10.2018)

וואו! לא הייתה לי גמבה ופטריות. הכנתי את הבצל המטוגן עם התירס (הקפוא חח) ואותו תיבול שציינת. מ ע ו ל ה ! מזכיר את התירס שמוכרים באילת חח

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:01 15.10.2018)

נשמע מעולה 🙂
תודה חן

סיגל (20:11 5.10.2018)

מעולה!!!! 😋

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:55 6.10.2018)

שמחה שאהבת 🙂

דני (14:06 28.04.2018)

במידה ואני משתמש בפטריות שימורים, כיצד לבשל?
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:10 28.04.2018)

אותו דבר.

אמיר (19:40 18.01.2018)

שלום
האם אפשר שמיר במקום כוסברא ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:38 18.01.2018)

כן, אפשר.

דנה (14:12 29.12.2017)

היי !!
מתה להכין את זה, אבל אין לי דבש או סילאן … יש חלופה , טריאקי אולי ?? ואם זה בלי, ממש מורגש ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:34 29.12.2017)

היי דנה,
את יכולה לשים במקום הסויה והדבש – 2 כפות טריאקי.
שבת שלום 🙂

דבי (21:35 27.05.2017)

אהבו מאד,
תודה רבה ושבוע טוב!

מתכונים ב-10 דקות (23:40 27.05.2017)

תודה דבי, שבוע טוב 🙂

דבי (21:36 25.05.2017)

תשמעי סיפור,

שכחתי לשים את הדבש-סויה והכוסברה.

אבל יצא מאד מאד טעים.

הוספתי אותם וזה מדי מודגש לי, בעיקר הסויה.

יש מה לעשות?

הרבה תודה ושבת שלום!

מתכונים ב-10 דקות (21:53 25.05.2017)

היי דבי,
אם הוספת אותם אחרי הבישול אז יכול להיות שהם יותר מורגשים בטעם.
בכל מקרה, את יכולה להחזיר את הירקות למחבת ולהוסיף עד רבע כוס מים ולטגן כמה דקות. המים אמורים להחליש את התיבול.
שבת שלום 🙂

דבי (23:29 25.05.2017)

תודה, להוציא קודם ממי הרוטב?

אגב, ייתכן שזה כן בסדר, אלא שאני לא כ”כ מסתדרת עם סויה.

(וזה היה כל כך טעים רק עם מלח ופ. שחור).

שוב תודה!

מתכונים ב-10 דקות (08:10 26.05.2017)

כנראה שהכי פשוט הכי טעים.
נסי להוציא קצת ממי הרוטב.

דבי (18:19 25.05.2017)

יצא מעדן!

כנראה שהצירוף של כל הדברים מאד מוצלח.

תודה רבה לך!

דבי (09:45 22.05.2017)

בוקר אור לך!

אפשר תירס קפוא?

כוסברה יבשה במקום? כמה?

פטרוזיליה במקום כוסברה?

הרבה תודה!

מתכונים ב-10 דקות (11:34 22.05.2017)

היי דבי,
כן (למרות שהתירס משימורים יותר מתקתק).
את יכולה לקצוץ עלי פטרוזיליה.
יום מעולה 🙂

ציפי (16:44 4.05.2017)

גם אני מצטרפת לתגובות של כולם אני כל כך מרוצה מהמתכונים שיש באתר שזה שינה לי את כל כללי המטבח כל הכבוד שאפו

מתכונים ב-10 דקות (19:15 4.05.2017)

תודה ציפי, כיף לשמוע 🙂

שירז (10:28 4.05.2017)

מצטרפת לתגובה של יותם!

מתכונים ב-10 דקות (11:15 4.05.2017)

תודה שירז 🙂
יום מקסים

יותם (20:59 3.05.2017)

אלהן אפרת, אני משתמש באתר שלך כבר המון זמן וטרם יצא לי להגיב, אבל רציתי להגיד שאת פשוט אלופה ועושה עבודת קודש. תמיד כיף להיכנס לאתר הזה לעוד מתכון מעולה ולראות את התגובות הנחמדות שלך. תודה רבה לך, מקווה שתמשיכי לעשות את זה עוד הרבה כי את עושה עבודה מעולה.

מתכונים ב-10 דקות (21:41 3.05.2017)

תודה יותם! 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.