זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 18-23 דקות
מס’ מנות: 3 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
1 בצל בינוני קצוץ
גמבה גדולה חתוכה לקוביות קטנות
חבילת פטריות טריות קצוצות גס
כוס תירס מקופסת שימורים (בלי הנוזלים)
2-3 כפות עלי כוסברה קצוצים
תיבול: 2 כפות רוטב סויה, כפית דבש (או מייפל/סילאן), מלח ופלפל שחור לפי הטעם, מעט פפריקה חריפה (לא חובה)
אופן הכנה:
-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
-מוסיפים את הגמבה והפטריות, ממליחים מעט עם המלחייה ומבשלים עם מכסה במשך 10-15 דקות, עד שהגמבה מתרככת מעט (יש להרים את המכסה ולערבב מידי פעם).
-מוסיפים את התירס, מערבבים כדקה ומתבלים ברוטב סויה, דבש, מלח לפי הטעם, מעט פלפל שחור וקמצוץ פפריקה חריפה. מפזרים עלי כוסברה מערבבים כ-2 דקות ומסירים מהאש.
*אפשר להגיש חם, בטמפ’ החדר או קר.
- סלט כרוב עם פיצוחים |
- סלט אנטיפסטי |
- סלט חסה חגיגי |
- סלט יווני |
- סלט רימונים צבעוני |
- סלט בורגול חגיגי
תודה אפרת! יצא טעים וצבעוני! התחלתי עכשיו בישולים לחג ולקחתי כ”כ הרבה מתכונים מהאתר שלך!
שמחה שיצא טעים🙂
תודה רחל
יצא טוב
תודה שחזרת לעדכן:)
שלום אפרת,
איזה סוג פטריות מומלץ? שמפיניון? פורטובלו?
תודה
היי נאוה,
חושבת שעדיף שמפיניון.
היי אפרת, תודה על האתר המדהים!! כמובן התוכן אבל גם הממשק!!!
האם הסלט טוב בהקפאה?
היי אבי,
תודה על הפרגון😊
פחות ממליצה להקפיא סלטים… עדיף לשמור במקרר. כדאי לשמור ללא התיבול ולתבל לפני ההגשה.
יצא מעולה שמתי קצת אבקת מרק עוף במקום סויה כי לא היה לי.
הסלט חוסל באותו היום יצא נדיר ביותר ומרענן מכל הסלטים הקבועים
שמחה לשמוע 🙂
שלום אפרת,
האם אפשר לוותר על הדבש ?
ותודה שוב על האתר הנפלא שעוזר לי כל כך
רותי
היי רותי,
הדבש מאזן את הטעם. אם זה טעים לך בלי הדבש אין בעיה.
אפרת שלום,
מה אפשר לשים במקום הכוסברה ? שמיר ? פטרוזיליה ? או שאפשר לוותר עליה ? טעמה הדומיננטי פחות חביב בביתנו (-:
תודה רבה מראש
אפשר לשים פטרוזיליה או שמיר (מה שאתם יותר אוהבים).
הכנתי לשבת ויצא מעולה! נחטף תוך שתי דקות
תודה!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
וואו! לא הייתה לי גמבה ופטריות. הכנתי את הבצל המטוגן עם התירס (הקפוא חח) ואותו תיבול שציינת. מ ע ו ל ה ! מזכיר את התירס שמוכרים באילת חח
נשמע מעולה 🙂
תודה חן
מעולה!!!! 😋
שמחה שאהבת 🙂
במידה ואני משתמש בפטריות שימורים, כיצד לבשל?
תודה!
אותו דבר.
שלום
האם אפשר שמיר במקום כוסברא ?
כן, אפשר.
היי !!
מתה להכין את זה, אבל אין לי דבש או סילאן … יש חלופה , טריאקי אולי ?? ואם זה בלי, ממש מורגש ?
היי דנה,
את יכולה לשים במקום הסויה והדבש – 2 כפות טריאקי.
שבת שלום 🙂
אהבו מאד,
תודה רבה ושבוע טוב!
תודה דבי, שבוע טוב 🙂
תשמעי סיפור,
שכחתי לשים את הדבש-סויה והכוסברה.
אבל יצא מאד מאד טעים.
הוספתי אותם וזה מדי מודגש לי, בעיקר הסויה.
יש מה לעשות?
הרבה תודה ושבת שלום!
היי דבי,
אם הוספת אותם אחרי הבישול אז יכול להיות שהם יותר מורגשים בטעם.
בכל מקרה, את יכולה להחזיר את הירקות למחבת ולהוסיף עד רבע כוס מים ולטגן כמה דקות. המים אמורים להחליש את התיבול.
שבת שלום 🙂
תודה, להוציא קודם ממי הרוטב?
אגב, ייתכן שזה כן בסדר, אלא שאני לא כ”כ מסתדרת עם סויה.
(וזה היה כל כך טעים רק עם מלח ופ. שחור).
שוב תודה!
כנראה שהכי פשוט הכי טעים.
נסי להוציא קצת ממי הרוטב.
יצא מעדן!
כנראה שהצירוף של כל הדברים מאד מוצלח.
תודה רבה לך!
בוקר אור לך!
אפשר תירס קפוא?
כוסברה יבשה במקום? כמה?
פטרוזיליה במקום כוסברה?
הרבה תודה!
היי דבי,
כן (למרות שהתירס משימורים יותר מתקתק).
את יכולה לקצוץ עלי פטרוזיליה.
יום מעולה 🙂
גם אני מצטרפת לתגובות של כולם אני כל כך מרוצה מהמתכונים שיש באתר שזה שינה לי את כל כללי המטבח כל הכבוד שאפו
תודה ציפי, כיף לשמוע 🙂
מצטרפת לתגובה של יותם!
תודה שירז 🙂
יום מקסים
אלהן אפרת, אני משתמש באתר שלך כבר המון זמן וטרם יצא לי להגיב, אבל רציתי להגיד שאת פשוט אלופה ועושה עבודת קודש. תמיד כיף להיכנס לאתר הזה לעוד מתכון מעולה ולראות את התגובות הנחמדות שלך. תודה רבה לך, מקווה שתמשיכי לעשות את זה עוד הרבה כי את עושה עבודה מעולה.
תודה יותם! 🙂