שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 18-23 דקות

מס’ מנות: 3 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

1 בצל בינוני קצוץ

גמבה גדולה חתוכה לקוביות קטנות

חבילת פטריות טריות קצוצות גס

כוס תירס מקופסת שימורים (בלי הנוזלים)

2-3 כפות עלי כוסברה קצוצים

תיבול: 2 כפות רוטב סויה, כפית דבש (או מייפל/סילאן), מלח ופלפל שחור לפי הטעם, מעט פפריקה חריפה (לא חובה)




אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.

-מוסיפים את הגמבה והפטריות, ממליחים מעט עם המלחייה ומבשלים עם מכסה במשך 10-15 דקות, עד שהגמבה מתרככת מעט (יש להרים את המכסה ולערבב מידי פעם).

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-מוסיפים את התירס, מערבבים כדקה ומתבלים ברוטב סויה, דבש, מלח לפי הטעם, מעט פלפל שחור וקמצוץ פפריקה חריפה. מפזרים עלי כוסברה מערבבים כ-2 דקות ומסירים מהאש.

*אפשר להגיש חם, בטמפ’ החדר או קר.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
חזה עוף ברוטבחזה עוף ברוטב
עוגת תפוחים ואגסים עוגת תפוחים ואגסים
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
רחל (22:16 14.10.2024)

תודה אפרת! יצא טעים וצבעוני! התחלתי עכשיו בישולים לחג ולקחתי כ”כ הרבה מתכונים מהאתר שלך!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:14 15.10.2024)

שמחה שיצא טעים🙂
תודה רחל

avatar
יאיר (13:14 16.02.2024)

יצא טוב

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:33 16.02.2024)

תודה שחזרת לעדכן:)

avatar
נאוה (09:10 28.12.2023)

שלום אפרת,
איזה סוג פטריות מומלץ? שמפיניון? פורטובלו?
תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:40 28.12.2023)

היי נאוה,
חושבת שעדיף שמפיניון.

avatar
אבי (19:55 5.09.2021)

היי אפרת, תודה על האתר המדהים!! כמובן התוכן אבל גם הממשק!!!
האם הסלט טוב בהקפאה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:15 5.09.2021)

היי אבי,
תודה על הפרגון😊
פחות ממליצה להקפיא סלטים… עדיף לשמור במקרר. כדאי לשמור ללא התיבול ולתבל לפני ההגשה.

avatar
מעיין (14:25 17.04.2020)

יצא מעולה שמתי קצת אבקת מרק עוף במקום סויה כי לא היה לי.
הסלט חוסל באותו היום יצא נדיר ביותר ומרענן מכל הסלטים הקבועים

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:49 17.04.2020)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
רותי (14:06 29.05.2019)

שלום אפרת,
האם אפשר לוותר על הדבש ?
ותודה שוב על האתר הנפלא שעוזר לי כל כך
רותי

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:18 29.05.2019)

היי רותי,
הדבש מאזן את הטעם. אם זה טעים לך בלי הדבש אין בעיה.

avatar
מיכל (17:15 13.05.2019)

אפרת שלום,

מה אפשר לשים במקום הכוסברה ? שמיר ? פטרוזיליה ? או שאפשר לוותר עליה ? טעמה הדומיננטי פחות חביב בביתנו (-:

תודה רבה מראש

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:57 13.05.2019)

אפשר לשים פטרוזיליה או שמיר (מה שאתם יותר אוהבים).

avatar
שרה (19:32 1.12.2018)

הכנתי לשבת ויצא מעולה! נחטף תוך שתי דקות
תודה!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:16 1.12.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
חן (15:42 15.10.2018)

וואו! לא הייתה לי גמבה ופטריות. הכנתי את הבצל המטוגן עם התירס (הקפוא חח) ואותו תיבול שציינת. מ ע ו ל ה ! מזכיר את התירס שמוכרים באילת חח

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:01 15.10.2018)

נשמע מעולה 🙂
תודה חן

avatar
סיגל (20:11 5.10.2018)

מעולה!!!! 😋

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:55 6.10.2018)

שמחה שאהבת 🙂

avatar
דני (14:06 28.04.2018)

במידה ואני משתמש בפטריות שימורים, כיצד לבשל?
תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:10 28.04.2018)

אותו דבר.

avatar
אמיר (19:40 18.01.2018)

שלום
האם אפשר שמיר במקום כוסברא ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:38 18.01.2018)

כן, אפשר.

avatar
דנה (14:12 29.12.2017)

היי !!
מתה להכין את זה, אבל אין לי דבש או סילאן … יש חלופה , טריאקי אולי ?? ואם זה בלי, ממש מורגש ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:34 29.12.2017)

היי דנה,
את יכולה לשים במקום הסויה והדבש – 2 כפות טריאקי.
שבת שלום 🙂

avatar
דבי (21:35 27.05.2017)

אהבו מאד,
תודה רבה ושבוע טוב!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:40 27.05.2017)

תודה דבי, שבוע טוב 🙂

avatar
דבי (21:36 25.05.2017)

תשמעי סיפור,

שכחתי לשים את הדבש-סויה והכוסברה.

אבל יצא מאד מאד טעים.

הוספתי אותם וזה מדי מודגש לי, בעיקר הסויה.

יש מה לעשות?

הרבה תודה ושבת שלום!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:53 25.05.2017)

היי דבי,
אם הוספת אותם אחרי הבישול אז יכול להיות שהם יותר מורגשים בטעם.
בכל מקרה, את יכולה להחזיר את הירקות למחבת ולהוסיף עד רבע כוס מים ולטגן כמה דקות. המים אמורים להחליש את התיבול.
שבת שלום 🙂

avatar
דבי (23:29 25.05.2017)

תודה, להוציא קודם ממי הרוטב?

אגב, ייתכן שזה כן בסדר, אלא שאני לא כ”כ מסתדרת עם סויה.

(וזה היה כל כך טעים רק עם מלח ופ. שחור).

שוב תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:10 26.05.2017)

כנראה שהכי פשוט הכי טעים.
נסי להוציא קצת ממי הרוטב.

avatar
דבי (18:19 25.05.2017)

יצא מעדן!

כנראה שהצירוף של כל הדברים מאד מוצלח.

תודה רבה לך!

avatar
דבי (09:45 22.05.2017)

בוקר אור לך!

אפשר תירס קפוא?

כוסברה יבשה במקום? כמה?

פטרוזיליה במקום כוסברה?

הרבה תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:34 22.05.2017)

היי דבי,
כן (למרות שהתירס משימורים יותר מתקתק).
את יכולה לקצוץ עלי פטרוזיליה.
יום מעולה 🙂

avatar
ציפי (16:44 4.05.2017)

גם אני מצטרפת לתגובות של כולם אני כל כך מרוצה מהמתכונים שיש באתר שזה שינה לי את כל כללי המטבח כל הכבוד שאפו

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:15 4.05.2017)

תודה ציפי, כיף לשמוע 🙂

avatar
שירז (10:28 4.05.2017)

מצטרפת לתגובה של יותם!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:15 4.05.2017)

תודה שירז 🙂
יום מקסים

avatar
יותם (20:59 3.05.2017)

אלהן אפרת, אני משתמש באתר שלך כבר המון זמן וטרם יצא לי להגיב, אבל רציתי להגיד שאת פשוט אלופה ועושה עבודת קודש. תמיד כיף להיכנס לאתר הזה לעוד מתכון מעולה ולראות את התגובות הנחמדות שלך. תודה רבה לך, מקווה שתמשיכי לעשות את זה עוד הרבה כי את עושה עבודה מעולה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:41 3.05.2017)

תודה יותם! 🙂

לקריאת כל התגובות