זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 10 דקות
מס’ מנות: 3-4 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
6 גזרים בינוניים קלופים
שליש עלי כוס כוסברה קצוצים (אפשר להמיר בפטרוזיליה)
4-5 כפות מים
תיבול: 3 כפות שמן זית, 3 שיני שום כתושות, כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית כמון, חצי כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם, כף מיץ לימון.
אופן הכנה:
יש שתי דרכים להכנת הסלט:
(1) בישול הגזרים במים – מניחים את הגזרים בסיר וממלאים במים עד לכיסוי הגזרים. מבשלים על אש בינונית-גבוהה, עד שהגזרים מתרככים באופן חלקי (הגזרים אמורים להתרכך במקצת אך להישאר יציבים). מסננים מהמים ומצננים מעט. חותכים את הגזרים לעיגולים בעובי של כ1 ס”מ.
מחממים מחבת רחבה על אש נמוכה ומוסיפים כף שמן זית, שיני שום כתושות (יש להנמיך את האש ולוודא שהשום אינו נשרף), פפריקה מתוקה, כמון, מלח, פלפל שחור, 4-5 כפות מים וכף מיץ לימון. מערבבים כחצי דקה ומוסיפים את הגזרים ועלי הכוסברה הקצוצים. מערבבים כדקה ומסירים מהאש. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. מעבירים לקערית, מוסיפים 2 כפות שמן זית ומערבבים קלות.
(2) בישול הגזרים במחבת – חותכים את הגזרים לעיגולים. מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומוסיפים את פרוסות הגזר. מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 10 דקות, מוסיפים 4-5 כפות מים וממשיכים לבשל עם מכסה עד שהגזרים מתרככים אבל לא לגמרי.
מוסיפים שום קצוץ ומערבבים כדקה. מוסיפים כף שמן, פפריקה, כמון, מלח, פלפל שחור ומיץ לימון. מערבבים כדקה לספיגת הטעמים. מפזרים עלי כוסברה קצוצים ו-2 כפות שמן זית, מערבבים כמה שניות ומסירים מהאש.
*סלט הגזר נשמר בקופסה סגורה במקרר. מומלץ להגיש בטמפ’ החדר או קר.
בס”ד
היי אפרת, תודה רבה על המתכונים המעולים.
רציתי לשאול אם אני מכפילה כמויות, האם להכפיל גם את התיבול? שואלת בגלל כמות השמן.
תודהה 🙂
כן. שמן אפשר לשים 5 כפות.
הי אפשר לשים פטרוזליה מיובשת?
יותר טעים עם פטרוזיליה טריה אבל אם אין ברירה אפשר לשים רבע-שליש כפית מיובשת.
היי אפרת.
כמה זמן בערך נדרש לבשל את הגזרים בסיר?
30-40 דקות.
כמה זמן נשמר במקרר
מומלץ לשמור כ-3-4 ימים במקרר.
יצא מושלםםםם
כולם ביקשו את המתכון…
מכינה שוב…
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
אפשר להשתמש בשום כתוש קנוי?
איך אפשר להכין את זה שיהיה פיקנטי?
אפשר לשים כפית שום כתוש קנוי.
אפשר להוסיף פפריקה חריפה כדי שהסלט יהיה פיקנטי יותר.
מתכון מעולה!! מראש כבר הכפלתי כמויות 😊
תודה רבה על עוד מתכון מוצלח 😘
שמחה מאד שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤
וואי יצא ממש ממש טוב תודה אפרת והמשך יום מוצלח!
שמחה מאד שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤
הי, האם אפשר להכין את זה מראש? (יום חמישי בערב בשביל שבת)
ובכללי אשמח להמלצות על סלטים שאפשר להכין מראש
היי,
אפשר להכין את הסלט מראש, אך באופן כללי- סלטים מומלץ להכין כמה שיותר סמוך לזמן ההגשה.
רוב מתכוני הסלטים שהם ללא מיונז ניתנים להכנה גם יום או יומיים לפני ההגשה.
אפשר להחליף את השום במשהו אחר?
אפשר לוותר על השום, אבל הוא מאד מוסיף.
מתכון מושלם קל מהיר וטעים ברמות
אני טיגנתי את התבלנים ואח”כ הוספתי את הגזר ככה קיבל צבע
אין על המתכונים שלךךךך
שמחה מאד שאהבת ותודה על השיתוף😊
לאחר ניסיון לא מוצלח שהיה לי עם הסלט הזה (כשלקחתי מתכון ממקום אחר) – הייתי די פסימית איך זה יצא הפעם.
חוזרת לעדכן שיצא שלמות!!! התיבול משגע, הנראות מהממת ומושכת את העין, ואפילו בת ה10 הבררנית שלי התלהבה.
תודה על המתכון המצוין 🙂
תודה על השיתוף חני, שמחה מאד שאהבתם😊
אם אני עושה במחבת כמה זמן בישול?
מבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 10 דקות, מוסיפים 4-5 כפות מים וממשיכים לבשל עם מכסה עד שהגזרים מתרככים אבל לא לגמרי.
תודה יצא מאוד טעים
מתכון מעולה וקל הכנה תודה רבה
תודה חנה 🙂
האם אפשר להקפיא
יש לי הרבה גזר?
אפשר 🙂
תוכלי גם לבשל את הגזר מעט במים חמים, לסנן ולהקפיא אותם ולהשתמש במתכונים שונים.
פעם ראשונה בחיים שאני מנסה להכין סלטים
הכנתי אתמול את הגזר, הסלק והכרובית יצא מושלם וממש פשוט להכין. תודה רבה רבה!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
מעלף!!! תודה רבה אפרת. אין עליך!
שמחה שאהבת 🙂
מתכון מעולה!!!
תודה מוריה 🌺
אפרת יקרה
אפשר בצל ירוק במקום כוסברה? (אין לי גם פרוזיליה)
תודה
תכיני בלי.
בוקר אור אפרת
לגבי השום כתוש ,אני מגוררת על פומפיה דקה , האם זה מתאים מבחינת מרקם ?
או שהכרחי שום כתוש קנוי(משחתי) או לכתוש אותו בבית בדרך אחרת?
תודה ויום נפלא.
זה בסדר לגרד דק.
לא ברור לי האם הגזרים הם רק עם שתי כפות שמן וללא מים במשך 10 דקות במחבת?
כן. מטגנים את עיגולי הגזרים במחבת עם 2 כפות שמן, ללא מים (מומלץ להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק).
היי אני מאד נגעלת מטעם של שמן זית.
אפשר במקום שמן זית שמן רגיל אן שזה משמעותי בטעם?
כן אפשר.
הי אפרת, נראה כי המתכונים מעולים רק מקריאת החומרים הזמינים וקלות ההכנה ומאמינה שגן טעים…אני הולכת כעת לנסות 🙂
אשמח שתוסיפי אותי לתפוצה לקבלת מתכונים טעימיםםםםםם. תודה.
על הדרך אשמח לשמוע אולי יש לך רעיונות למלוי לחביתיות חוץ מתפוחי אדמה או גבינה….
תודה רבה!!
היי אילה,
אפשר להכין מלית תפוחים וקינמון כמו במתכון הזה- קראמבל תפוחים (לבשל את תערובת התפוחים לפי ההוראות שבמתכון).
אפשר גם למלא בממרח שוקולד ולהוסיף לו אגוזים קצוצים או פירורי ביסקוויטים.
צירפתי אותך לרשימת התפוצה 🙂
אפשר מילוי ירקות – מגררים קישואים גזר תפו\”א בטטה דלעת – מה שאוהבים , ביחד
מטגנים בשמן זית ומוסיפים מלח ושום כתוש לפי הטעם אפשר גם פלפל שחור
מטגנים עד שהירקות מתרככים – טועמים מתבלים לפי הטעם , יוצא אלוףף
כמו כן אפשר מילוי טחון -בשר/עוף/הודו – עם פירות יבשים ואגוזים (יש כל מיני מתכונים באינטרנט על מילוי של טחונים)
מילוי של גבינה צהובה ורסק עגבנין כמו פיצה
מילוי פטריות ובצל מטוגן
מילוי כבד קצוץ
עוד ?
.. מקווה שעזרתי
היי, מבקש להצטרף לרשימת תפוצה שלך.
תודה,
טל
צירפתי את המייל שלך.
שנה טובה 🙂
רציתי לשאול ,
מדוע לא לבשל את הגזר לגמרי,
חוששת שיצא סלט לא מבושל וקשה.
תודה רבה!!
היי שרה,
אין בעיה, תבשלי את הגזר איך שאת אוהבת.
תודה רבה, יצא טעים מאד, הוספתי כף רסק עגבניות.
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ענת
חדשה פה… רוצה לנסות את המתכן.. אפשר לשים פטרוזיליה יבשה?
תודה
ברוכה הבאה 🙂
אפשר לשים כחצי כפית אבל יותר טעים עם עלים טריים.
נכנסי באקראי לאתר שלך לפי התגובות אני מבינה שהמתכונים מצליחים ומוצלחים אני מחםשת מתכון לסלט ירקות עם גריסים ועדשים חומים אשמח לקבל
היי פנינה,
ברוכה הבאה לאתר 🙂
אין לי מתכון כזה אבל אשתדל להעלות בהמשך.
יום נפלא
טעים מרוד והעיקר שבעלי אהב אותט
שמחה לשמוע 🙂
אפרת שלום,
רוצה להודות לך מקרב לב שבזכותך למדתי והתאהבתי בבישולים. כל מתכון שאני עושה יוצא טעים ומוצלח ביותר!!!
משתמשת רק במתכונים שלך, כי הם יוצאים ממש מצוין. רכשתי את ספרך, ואני מחכה לספר נוסף שייצא…אני שייכת לדור הישן, שאוהבת מתכונים בספרים. בכל מקרה אני מדפיסה כל מתכון כי כך נוח לי לעבוד. ושוב, המון תודה על המתכונים שמפורסמים באינטרנט, ועל כך שאני מקבלת מתכונים במייל מידי שבוע.
תודה אסנת יקרה, כיף גדול לשמוע 🙂
שנה טובה ומתוקה ❤️
אהבו את הסלט במשפחה. אמרו לי “טעפ מיוחד”
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
שבוע נפלא
חבל כל הזמן טעם גן עדן
תודה דורית 🙂
הי אחת האלופות אם לא ה..:-)
נשמע אחלה, נעשה לכבוד שבת
תודה שרית 💜
האם ניתן להכין מגזר סנפרוסט
כן אפשר.
חג שמח 🙂
ממש מבאס לא יצא לי טוב 🙁
עשיתי את האופצייה הראשונה ויצא לא טעים.. נשרף לי השום בשנייה ששמתי אותו במחבת, עשיתי חדש ועדיין לא טעים
היי אלינור,
אם השום נשרף ברגע ששמת אותו במחבת אז כנראה שהשמן היה חם מידי. להבא כשמטגנים שום במחבת כדאי לחמם כמה שניות בודדות וישר להוסיף את השום.
זה גם יכול להיות קשור בסוג המחבת שהשתמשת בה. מומלץ להשתמש במחבת בעלת ציפוי שאינו נדבק.
שבת שלום 🙂
הי אפרת יקרה, לאחר מתכונים רבים לסלט הזה- זו לגמרי גרפה הכי הרבה מחמאות!
אומץ בחום לאוסף המתכונים 🙂
המון תודה לך. שבוע נהדר
תודה בר, שמחה לשמוע 🙂
שבוע נפלא
תודה אפרת, יצא מקסים!
האם אפשר להקפיא?
שמחה שיצא טעים 🙂
לגבי הקפאה, אני חושבת שכן.
הלכתי על השיטה הראשונה, אך במקום לבשל במים פרסתי את הגזרים ובישלתי אותם במיקרו עם רצת מים. גם החלפתי את הפפריקה באריסה ויצא מעולה. תודה.
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
מעולה!!
תודה טל 🙂
שבוע נפלא
שלום לך.
לדרך הראשונה:
מוסיפים את 2 כפות השמן לאחר שהמחבת מתקררת או מיד כשמורידים?
היי מיכל,
מעבירים את התערובת לקערית, מוסיפים 2 כפות שמן ומערבבים. אם את משאירה את התערובת במחבת אז לאחר שהמחבת מעט מתקררת.