שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 10 דקות

מס’ מנות: 3-4 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

6 גזרים בינוניים קלופים

שליש עלי כוס כוסברה קצוצים (אפשר להמיר בפטרוזיליה)

4-5 כפות מים

תיבול: 3 כפות שמן זית, 3 שיני שום כתושות, כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית כמון, חצי כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם, כף מיץ לימון.




אופן הכנה:

יש שתי דרכים להכנת הסלט:

(1) בישול הגזרים במים – מניחים את הגזרים בסיר וממלאים במים עד לכיסוי הגזרים. מבשלים על אש בינונית-גבוהה, עד שהגזרים מתרככים באופן חלקי (הגזרים אמורים להתרכך במקצת אך להישאר יציבים). מסננים מהמים ומצננים מעט. חותכים את הגזרים לעיגולים בעובי של כ1 ס”מ.

מחממים מחבת רחבה על אש נמוכה ומוסיפים כף שמן זית, שיני שום כתושות (יש להנמיך את האש ולוודא שהשום אינו נשרף), פפריקה מתוקה, כמון, מלח, פלפל שחור, 4-5 כפות מים וכף מיץ לימון. מערבבים כחצי דקה ומוסיפים את הגזרים ועלי הכוסברה הקצוצים. מערבבים כדקה ומסירים מהאש. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. מעבירים לקערית, מוסיפים 2 כפות שמן זית ומערבבים קלות.

(2) בישול הגזרים במחבת – חותכים את הגזרים לעיגולים. מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומוסיפים את פרוסות הגזר. מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 10 דקות, מוסיפים 4-5 כפות מים וממשיכים לבשל עם מכסה עד שהגזרים מתרככים אבל לא לגמרי.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

מוסיפים שום קצוץ ומערבבים כדקה. מוסיפים כף שמן, פפריקה, כמון, מלח, פלפל שחור ומיץ לימון. מערבבים כדקה לספיגת הטעמים. מפזרים עלי כוסברה קצוצים ו-2 כפות שמן זית, מערבבים כמה שניות ומסירים מהאש.

 

*סלט הגזר נשמר בקופסה סגורה במקרר. מומלץ להגיש בטמפ’ החדר או קר.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
מתכון ללוביהמתכון ללוביה
עוגה מקמח שקדים ללא סוכר עוגה מקמח שקדים ללא סוכר
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
שמרית (16:43 19.06.2024)

בס”ד
היי אפרת, תודה רבה על המתכונים המעולים.
רציתי לשאול אם אני מכפילה כמויות, האם להכפיל גם את התיבול? שואלת בגלל כמות השמן.
תודהה 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:18 20.06.2024)

כן. שמן אפשר לשים 5 כפות.

avatar
רחלי (11:58 28.04.2024)

הי אפשר לשים פטרוזליה מיובשת?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:18 28.04.2024)

יותר טעים עם פטרוזיליה טריה אבל אם אין ברירה אפשר לשים רבע-שליש כפית מיובשת.

avatar
שרה (16:40 5.02.2024)

היי אפרת.
כמה זמן בערך נדרש לבשל את הגזרים בסיר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:48 5.02.2024)

30-40 דקות.

avatar
יפה (09:34 22.08.2023)

כמה זמן נשמר במקרר

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:28 22.08.2023)

מומלץ לשמור כ-3-4 ימים במקרר.

avatar
יפית לבל (19:37 16.03.2023)

יצא מושלםםםם
כולם ביקשו את המתכון…
מכינה שוב…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:57 16.03.2023)

איזה כיף שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️

avatar
רווית (07:42 15.10.2022)

אפשר להשתמש בשום כתוש קנוי?
איך אפשר להכין את זה שיהיה פיקנטי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:53 15.10.2022)

אפשר לשים כפית שום כתוש קנוי.
אפשר להוסיף פפריקה חריפה כדי שהסלט יהיה פיקנטי יותר.

avatar
הילי קשרי (10:31 26.08.2022)

מתכון מעולה!! מראש כבר הכפלתי כמויות 😊
תודה רבה על עוד מתכון מוצלח 😘

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:18 26.08.2022)

שמחה מאד שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤

avatar
רבקה (18:18 25.08.2022)

וואי יצא ממש ממש טוב תודה אפרת והמשך יום מוצלח!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:03 25.08.2022)

שמחה מאד שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤

avatar
עדינה (21:19 30.12.2021)

הי, האם אפשר להכין את זה מראש? (יום חמישי בערב בשביל שבת)
ובכללי אשמח להמלצות על סלטים שאפשר להכין מראש

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:39 30.12.2021)

היי,
אפשר להכין את הסלט מראש, אך באופן כללי- סלטים מומלץ להכין כמה שיותר סמוך לזמן ההגשה.
רוב מתכוני הסלטים שהם ללא מיונז ניתנים להכנה גם יום או יומיים לפני ההגשה.

avatar
שום-עושה-לי-צרבת (14:39 20.08.2021)

אפשר להחליף את השום במשהו אחר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:17 20.08.2021)

אפשר לוותר על השום, אבל הוא מאד מוסיף.

avatar
יסכה (17:56 4.06.2021)

מתכון מושלם קל מהיר וטעים ברמות
אני טיגנתי את התבלנים ואח”כ הוספתי את הגזר ככה קיבל צבע
אין על המתכונים שלךךךך

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:18 4.06.2021)

שמחה מאד שאהבת ותודה על השיתוף😊

avatar
חני (23:02 19.04.2021)

לאחר ניסיון לא מוצלח שהיה לי עם הסלט הזה (כשלקחתי מתכון ממקום אחר) – הייתי די פסימית איך זה יצא הפעם.
חוזרת לעדכן שיצא שלמות!!! התיבול משגע, הנראות מהממת ומושכת את העין, ואפילו בת ה10 הבררנית שלי התלהבה.
תודה על המתכון המצוין 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:53 19.04.2021)

תודה על השיתוף חני, שמחה מאד שאהבתם😊

avatar
חנה שמחה (16:36 13.01.2021)

אם אני עושה במחבת כמה זמן בישול?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:59 13.01.2021)

מבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 10 דקות, מוסיפים 4-5 כפות מים וממשיכים לבשל עם מכסה עד שהגזרים מתרככים אבל לא לגמרי.

avatar
חנה שמחה (23:19 16.01.2021)

תודה יצא מאוד טעים

avatar
חנה שמחה (13:45 12.01.2021)

מתכון מעולה וקל הכנה תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:22 12.01.2021)

תודה חנה 🙂

avatar
מרים (17:22 27.12.2020)

האם אפשר להקפיא
יש לי הרבה גזר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:00 27.12.2020)

אפשר 🙂
תוכלי גם לבשל את הגזר מעט במים חמים, לסנן ולהקפיא אותם ולהשתמש במתכונים שונים.

avatar
Dana Harel (08:52 15.10.2020)

פעם ראשונה בחיים שאני מנסה להכין סלטים
הכנתי אתמול את הגזר, הסלק והכרובית יצא מושלם וממש פשוט להכין. תודה רבה רבה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:28 15.10.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
מאמוש (05:34 12.08.2020)

מעלף!!! תודה רבה אפרת. אין עליך!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:03 12.08.2020)

שמחה שאהבת 🙂

avatar
מוריה (21:23 2.06.2020)

מתכון מעולה!!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:15 3.06.2020)

תודה מוריה 🌺

avatar
אביגיל (11:51 19.05.2020)

אפרת יקרה
אפשר בצל ירוק במקום כוסברה? (אין לי גם פרוזיליה)
תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:46 19.05.2020)

תכיני בלי.

avatar
עינת (09:43 10.04.2020)

בוקר אור אפרת

לגבי השום כתוש ,אני מגוררת על פומפיה דקה , האם זה מתאים מבחינת מרקם ?
או שהכרחי שום כתוש קנוי(משחתי) או לכתוש אותו בבית בדרך אחרת?

תודה ויום נפלא.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:24 10.04.2020)

זה בסדר לגרד דק.

avatar
שושנה יעל (21:58 2.01.2020)

לא ברור לי האם הגזרים הם רק עם שתי כפות שמן וללא מים במשך 10 דקות במחבת?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:27 3.01.2020)

כן. מטגנים את עיגולי הגזרים במחבת עם 2 כפות שמן, ללא מים (מומלץ להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק).

avatar
שרה (10:25 8.11.2019)

היי אני מאד נגעלת מטעם של שמן זית.
אפשר במקום שמן זית שמן רגיל אן שזה משמעותי בטעם?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:44 8.11.2019)

כן אפשר.

avatar
אילה (21:09 17.10.2019)

הי אפרת, נראה כי המתכונים מעולים רק מקריאת החומרים הזמינים וקלות ההכנה ומאמינה שגן טעים…אני הולכת כעת לנסות 🙂
אשמח שתוסיפי אותי לתפוצה לקבלת מתכונים טעימיםםםםםם. תודה.
על הדרך אשמח לשמוע אולי יש לך רעיונות למלוי לחביתיות חוץ מתפוחי אדמה או גבינה….

תודה רבה!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:19 23.10.2019)

היי אילה,
אפשר להכין מלית תפוחים וקינמון כמו במתכון הזה- קראמבל תפוחים (לבשל את תערובת התפוחים לפי ההוראות שבמתכון).
אפשר גם למלא בממרח שוקולד ולהוסיף לו אגוזים קצוצים או פירורי ביסקוויטים.
צירפתי אותך לרשימת התפוצה 🙂

avatar
דינה (14:22 10.04.2020)

אפשר מילוי ירקות – מגררים קישואים גזר תפו\”א בטטה דלעת – מה שאוהבים , ביחד
מטגנים בשמן זית ומוסיפים מלח ושום כתוש לפי הטעם אפשר גם פלפל שחור
מטגנים עד שהירקות מתרככים – טועמים מתבלים לפי הטעם , יוצא אלוףף
כמו כן אפשר מילוי טחון -בשר/עוף/הודו – עם פירות יבשים ואגוזים (יש כל מיני מתכונים באינטרנט על מילוי של טחונים)
מילוי של גבינה צהובה ורסק עגבנין כמו פיצה
מילוי פטריות ובצל מטוגן
מילוי כבד קצוץ
עוד ?
.. מקווה שעזרתי

avatar
טל (09:17 30.09.2019)

היי, מבקש להצטרף לרשימת תפוצה שלך.
תודה,
טל

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:33 1.10.2019)

צירפתי את המייל שלך.
שנה טובה 🙂

avatar
שרה (08:29 22.08.2019)

רציתי לשאול ,
מדוע לא לבשל את הגזר לגמרי,
חוששת שיצא סלט לא מבושל וקשה.
תודה רבה!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:48 22.08.2019)

היי שרה,
אין בעיה, תבשלי את הגזר איך שאת אוהבת.

avatar
ענת (21:02 17.06.2019)

תודה רבה, יצא טעים מאד, הוספתי כף רסק עגבניות.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:04 17.06.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ענת

avatar
חיה (12:16 13.03.2019)

חדשה פה… רוצה לנסות את המתכן.. אפשר לשים פטרוזיליה יבשה?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:41 13.03.2019)

ברוכה הבאה 🙂
אפשר לשים כחצי כפית אבל יותר טעים עם עלים טריים.

avatar
כהן פנינה (23:33 30.01.2019)

נכנסי באקראי לאתר שלך לפי התגובות אני מבינה שהמתכונים מצליחים ומוצלחים אני מחםשת מתכון לסלט ירקות עם גריסים ועדשים חומים אשמח לקבל

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:53 31.01.2019)

היי פנינה,
ברוכה הבאה לאתר 🙂
אין לי מתכון כזה אבל אשתדל להעלות בהמשך.
יום נפלא

avatar
דורית (22:49 13.09.2018)

טעים מרוד והעיקר שבעלי אהב אותט

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:48 14.09.2018)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
הרשקו אסנת (12:48 3.09.2018)

אפרת שלום,
רוצה להודות לך מקרב לב שבזכותך למדתי והתאהבתי בבישולים. כל מתכון שאני עושה יוצא טעים ומוצלח ביותר!!!
משתמשת רק במתכונים שלך, כי הם יוצאים ממש מצוין. רכשתי את ספרך, ואני מחכה לספר נוסף שייצא…אני שייכת לדור הישן, שאוהבת מתכונים בספרים. בכל מקרה אני מדפיסה כל מתכון כי כך נוח לי לעבוד. ושוב, המון תודה על המתכונים שמפורסמים באינטרנט, ועל כך שאני מקבלת מתכונים במייל מידי שבוע.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:51 3.09.2018)

תודה אסנת יקרה, כיף גדול לשמוע 🙂
שנה טובה ומתוקה ❤️

avatar
סילביה (09:27 2.09.2018)

אהבו את הסלט במשפחה. אמרו לי “טעפ מיוחד”

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:42 2.09.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
שבוע נפלא

avatar
דורית (20:40 27.08.2018)

חבל כל הזמן טעם גן עדן

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:41 27.08.2018)

תודה דורית 🙂

avatar
שרית (14:53 7.06.2018)

הי אחת האלופות אם לא ה..:-)
נשמע אחלה, נעשה לכבוד שבת

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:09 7.06.2018)

תודה שרית 💜

avatar
שם zipi (14:25 5.04.2018)

האם ניתן להכין מגזר סנפרוסט

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:16 5.04.2018)

כן אפשר.
חג שמח 🙂

avatar
אלינור (01:39 8.12.2017)

ממש מבאס לא יצא לי טוב 🙁
עשיתי את האופצייה הראשונה ויצא לא טעים.. נשרף לי השום בשנייה ששמתי אותו במחבת, עשיתי חדש ועדיין לא טעים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:14 8.12.2017)

היי אלינור,
אם השום נשרף ברגע ששמת אותו במחבת אז כנראה שהשמן היה חם מידי. להבא כשמטגנים שום במחבת כדאי לחמם כמה שניות בודדות וישר להוסיף את השום.
זה גם יכול להיות קשור בסוג המחבת שהשתמשת בה. מומלץ להשתמש במחבת בעלת ציפוי שאינו נדבק.
שבת שלום 🙂

avatar
בר (22:07 25.11.2017)

הי אפרת יקרה, לאחר מתכונים רבים לסלט הזה- זו לגמרי גרפה הכי הרבה מחמאות!
אומץ בחום לאוסף המתכונים 🙂

המון תודה לך. שבוע נהדר

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:20 25.11.2017)

תודה בר, שמחה לשמוע 🙂
שבוע נפלא

avatar
רחל (10:44 28.09.2017)

תודה אפרת, יצא מקסים!
האם אפשר להקפיא?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:46 28.09.2017)

שמחה שיצא טעים 🙂
לגבי הקפאה, אני חושבת שכן.

avatar
דפנה (16:42 27.09.2017)

הלכתי על השיטה הראשונה, אך במקום לבשל במים פרסתי את הגזרים ובישלתי אותם במיקרו עם רצת מים. גם החלפתי את הפפריקה באריסה ויצא מעולה. תודה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:32 27.09.2017)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
טל (22:22 23.09.2017)

מעולה!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:27 24.09.2017)

תודה טל 🙂
שבוע נפלא

avatar
מיכל (15:27 22.09.2017)

שלום לך.
לדרך הראשונה:
מוסיפים את 2 כפות השמן לאחר שהמחבת מתקררת או מיד כשמורידים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:58 22.09.2017)

היי מיכל,
מעבירים את התערובת לקערית, מוסיפים 2 כפות שמן ומערבבים. אם את משאירה את התערובת במחבת אז לאחר שהמחבת מעט מתקררת.

לקריאת כל התגובות