זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 4-5 מנות
סוג: פרווה
תערובת עלי חסה שטופה ויבשה (מומלץ לקנות מוכן)
סלסלת פטריות חתוכות לחצי
8-10 עגבניות שרי חצויות
2 מלפפונים חתוכים לחצאי עיגולים
חצי בצל סגול חתוך לרבעי עיגולים
חצי כוס אגוזי מלך חתוכים גס
חטיף צ’יפס בטטה קנוי
רוטב לסלט: 5 כפות שמן זית, 2 כפות חומץ בלסמי, 2 כפות מיץ לימון, כף דבש או מייפל, כפית שטוחה מלח, חצי כפית חרדל דיז’ון (לא חובה)
-מטגנים במחבת עם כף שמן את הפטריות החצויות במשך 4-5 דקות, תוך כדי ערבוב. מסירים מהאש ומצננים.
-מניחים בקערה: עלי חסה, עגבניות שרי, מלפפונים, בצל סגול, פטריות מטוגנות ואגוזי מלך.
-מערבבים את חומרי הרוטב בקערית או צנצנת קטנה. לפני ההגשה – מתבלים, מערבבים ומוסיפים מעל צ’יפס בטטה.
*להכנת צ’יפס בטטה בעצמכם: בעזרת קולפן מקלפים בטטה (ללא הקליפה) לרצועות ומנגבים את הרצועות היטב עם נייר מגבת. מחממים סיר קטן עם שמן (יש למלא שמן בגובה כשליש מהסיר לפחות) ומטגנים את רצועות הבטטה עד להזהבה (זהירות לא לשרוף אותן). מעבירים לנייר סופג.
לחצו לצפייה בסרטון ההכנה באינסטגרם – https://www.instagram.com/reel/Cj8gOAZIHZ9/
סלט עם בטטה מטוגנת, סלט חסה עם בטטה, סלט עם בטטה
היי, אני רוצה להכין את הסלט יום לפני ולהביא אותו למחרת בבוקר לארוחה.
1. איך הכי נכון להכין אותו יום לפני ועדיין יהיה טעים? האם אפשר לטגן לפני את הפטריות ולשמור בקירור?
2. האם כדי להכפיל כמויות פשוט להכפיל הכל ב2? כולל התיבול?
תודה!
היי שירה,
את יכולה להכין את הירקות לחוד והרוטב לחוד. אין בעיה לטגן את הפטריות ולשמור במקרר.
כן, להכפיל גם את התיבול.
האם אפשר להשתמש בפטריות משימורים?
אפשר
אפשר להשתמש בחסה רגילה ולא בתערובת?
כן:)
איזה סלט חגיגי!
טעים ממש
הייתי אומרת שזה מתאים למסעדה
תודה אפרת!
שמחה שאהבת❤️
היי אפרת. יש תחליף לחומץ הבלסמי?
פשוט תוותרי עליו. תוסיפי עוד 1-2 כפות מיץ לימון.
האם יש לך רוטב שמתאים לסוכרתיים (ללא מייפל או דבש)? או שאפשר להחליף את המייפל/דבש בסוכרזית או משהו דומה? תודה רבה
היי,
אפשר לוותר על המרכיבים הבעייתיים ולשים את התיבול הבסיסי- לימון סחוט, מלח, מעט שמן וכו’.
בוקר טוב
נראה מתכון מדהים!
על איזה חטיף בטטה קנוי את ממליצה?
מה אפשר להשים במקום החרדל דיזון? פחות מתחבר לטעם שלו
תודה רבה על האתר!
היי,
שמחה שאהבת אתת המתכון ואת האתר(:
אני השתמשתי בחטיף צ’יפס בטטה של מיה, אבל כל חטיף כזה יתאים.
במקום חרדל דיז’ון אפשר לשים חרדל רגיל או לוותר.
הי אפרת,
תודה על אתר מטורף
לוקחת מפה מלא מתכונים
שאלה, חייב חומץ בלסמי וחרדל דיזון או שאפשר רגילים?
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים🌺
לא חייב, אבל מומלץ להשתמש דווקא בהם כי כך הטעם מוצלח ביותר.
היי אפרת
את המלפפונים הכרחי לקלוף ?
מה עדיף בשביל הטעם?
תודה מראש.
היי,
לגמרי לא חייב לקלף את המלפפונים.
אני אישית מעדיפה לא לקלף אותם(:
בוקר טוב אפרת
לגבי החסה מה הסיבה שצריך לייבש ?אם במילא היא עם רוטב בסלט?
ומניסיונך איך ניתן לייבש חסה לחלוטין אם אין לי מייבש חסה וקונה חסה רגילה לא מוכנה שטופה ויבשה. ? ובלי חטיף ציפס בטטה יצא עדין טעים עם מרקם אכיל?
תודה רבה מראש על התמיכה .
שבוע טוב.
היי,
הייבוש שומר על הפריכות והרעננות של עלי החסה וכן מונע עודף נוזלים בסלט.
אפשר לייבש על נייר סופג או מגבות מטבח.
גם בלי חטיף בטטה יצא מוצלח(:
האם אפשר להוסיף אגוזי פקאן ( -ללא סוכר) במקום אגוזי מלך?
היי,
אפשר(: