זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 4 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
כוס בורגול גס שהושרה במים לפחות שעה וסונן (אין צורך לבשל את הבורגול)
2 סלקים בינוניים מבושלים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות (מומלץ להשתמש בסלק מוכן בשקית ואקום)
כוס עלי פטרוזיליה/כוסברה/סלרי/נענע קצוצים (מומלץ לשלב)
תיבול: 4 כפות מיץ לימון סחוט טרי, 3 כפות שמן זית, כפית דבש/סילאן, שליש כפית מלח, מעט פלפל שחור
אופן הכנה:
מניחים את הבורגול, קוביות הסלק והעלים בקערה. מערבבים בקערית נפרדת את חומרי התיבול ומתבלים לפחות חצי שעה לפני ההגשה (כדי שהטעמים יתמזגו).
תגובות
האם צריך לקצוץ את העלי פטרוזיליה/כוסברה/נענע או להשיר אותם שלמים? תודה
יש לקצוץ.
תודה, איזה מהירות, אין עליך
נראה קל וטעים. יופי של מתכון. יש לי רק בורגול דק. האם לא יצא עיסתי מידי?
אמור לצאת בסדר.
וואו,טעים בטירוף!!!! לא יכולנו להפסיק לנשנש עוד לפני התיבול.
אנחנו אוהבים את טעם גבעול הסלרי, אז הוספנו ממנו במקום את העלים.
שוב תודה על המתכונים!
מעולה 🙂
תודה נעמה
סלט טבולה זה לא טעים נקודה!
אנשים גדלו עליו לכן אוטומטית הם חושבים אוי זה כל כך טעים..
זה לא, זה פשוט לא
שלום
יש לי בורגול הדק זה בסדר?
תודה מראש
אין בעיה.
מתי כדי לתבל את הסלט?
האם באותו היום?
האם ממש לפני ההגשה?
האם יום קודם?
תודה
מיכל
היי מיכל,
מומלץ לתבל את הסלט באותו יום שרוצים להגיש אותו, לפחות חצי שעה לפני ההגשה.
היי אפרת. השבוע הכנתי את הסלט עם כף דבש (ולא כפית….טעיתי) ויצא עוד יותר טעים!!
תודה, תודה, תודה!
היי יקירה,
שמחה שטעית 😉
תודה לך על העדכון ויום מקסים!
ללקק את האצבעות !!!
תודה יקירה 🙂
המילוי – הבשר
תודה
היי ניווה,
אם מילוי הבשר לא היה רך אני מניחה שזה קשור לבשר עצמו. קודם כל חשוב להשתמש בבשר בקר כי עוף או הודו טחון הם חלקים יותר יבשים וקשים.
גם כשמשתמשים בבשר בקר מומלץ לקנות בשר טרי ולא קפוא.
אם את מתכוונת שהמילוי יצא יציב מידי אפשר לוותר על הביצה ואז המילוי ייצא יותר רך ומתפורר.
שבוע טוב 🙂
היי אפרת!
רק לאחרונה התוודיתי לאתר שלך ובתור אחת שמבשלת הרבה – אימצתי אותו וכבר התנסיתי בהרבה מתכונים ואין מילים- מוצלחים ביותר ( אפילו הנכדים מעידים על כך )
היום חזרתי פעם שנייה על מתכון המפרום- טעים! טעים! הדבר היחידי : אם אפשר לגרום באיזה שהיא דרך למילוי להיות יותר רך
המון תודות
שבת שלום
ניווה
היי ניווה,
אני שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
את מתכוונת שהבשר יהיה רך יותר או תפוחי האדמה?
שבת שלום
הבשר
לילה טוב 🙂
אני מכינה גם את הסלט הזה ל55 אנשים. מה הכמויות בהתחשב בזה שיהיו עוד מטעמים, אבל זה לארוחת שבירת הצום וכולם יהיו רעבים.
שאלה נוספת, האם כדאי לובל יום לפני? אני מכינה אותו יום לפני.
תודה וגמר חתימה טובה
היי קריסטינה,
אני חושבת שכדאי להכפיל את כל הכמויות ב-5.
אפשר לתבל יום לפני.
גמר חתימה טובה 🙂
אפרת שלום
חייבת לציין שהכנתי לשבת הוספתי חמוציות
ומעט רוטב צ’ילי שיהיה טיפה חריף
יצא מעולה מעולה
גם מי שלא אוהב אצלי בורגול טעם ונהנה
תודה אני נהנית מאוד
מהמתכונים המעולים שלך
שנה טובה ומתוקה מתוך בריאות ושמחה
דנית
תודה רבה דנית היקרה!
שנה טובה ומבורכת 🙂
בוקר טוב אפרת.
רציתי לעדכן אותך שהכנתי את הסלט השבוע.
יצא טעים ! הפחתתי בסוכרים ובשמן ובכל זאת יצא טעים 🙂
הדבר היחיד הוא שהירק של הסלרי היה קשה מדי(שילבתי בין הירק והרגשתי את הסלרי מעט קשה) .
שוב תודה על המתכונים המיוחדים, הטעימים והקלים שלך!
יישר כוח !
היי קריסטינה,
שמחה שיצא טעים 🙂
לגבי הסלרי, הכוונה לשימוש בעלים עצמם. יכול להיות שהשתמשת בגבעול?
יום מקסים!
לבשל את הסלק כדי שיתרכך?או פשוט לשים את הסלק טרי?
היי בקי,
אם זה סלק טרי יש לבשל אותו במים עד לריכוך.
יצא טעים מאוד!!!!! אני עושה היום עוד פעם.
תודה רבה!!!!!
מעולה!
שבת שלום 🙂
היי 🙂
הבורגול לא קשה ללא הבישול?
היי יהודית,
הבורגול מתרכך בהשרייה לכן הוא צריך להיות במים לפחות שעה.
אפשר לזרז את זה ולהשרות במים חמים.
יום נפלא 🙂
האם אפשר עם קינואה (מבושלת) במקום בורגול?
אני מניחה שכן.
האם אפשר להכין הכל יום קודם ולערבב בסמוך לארוחה?
כן קרן, אפשר אבל חשוב לתבל לפחות חצי שעה לפני ההגשה.