זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 6-7 דקות
מס’ מנות: 10 סופגניות בינוניות
סוג: חלבי
מצרכים:
1+1/4 כוסות קמח תופח מנופה (175 גרם)
1 גביע יוגורט/ אשל (200 מ”ל)
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
קורט אבקת קינמון (לא חובה)
– שמן לטיגון
– ריבה למילוי
– אבקת סוכר לקישוט
אופן הכנה
:
-מערבבים את כל החומרים בקערה לפי הסדר בו רשומים עד לקבלת בלילה חלקה.
-מחממים סיר עם שמן (עד גובה 2/3) וכשהשמן חם (170-180 מעלות), מניחים בבת אחת את הבלילה לתוך השמן. רצוי להשתמש בכף קפיצית או כף גלידה משומנת ואם אין ברשותכם, ניתן להשתמש בשתי כפות כאשר בכף אחת מניחים את הבלילה ובעזרת הכף השנייה דוחפים את הבלילה במהירות ובבת אחת לשמן (מומלץ לשמן את הכפות). מנמיכים את האש ומטגנים משני הצדדים במשך 6-7 דקות עד להזהבה יפה. מעבירים לנייר סופג ומצננים מעט.
-ניתן לזלף ריבה לסופגנייה בעזרת שק זילוף או מזרק (לא חובה, היא טעימה גם ככה). מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
טיפים לסופגניות מוצלחות (מומלץ לקרוא):
1. כדי לבדוק אם השמן מספיק חם – יש לזרוק חתיכה קטנה מהבלילה לשמן. אם החתיכה שוקעת, השמן עדיין לא חם מספיק. אם החתיכה צפה במהירות ומיד משחימה – השמן חם מידי. בדיקה נוספת: יש להכניס כף עץ לתוך השמן. השמן מוכן לטיגון כאשר נוצר סביב הכף בעבוע עדין. אם נוצרות בועות גדולות רצוי לכבות את האש ולהמתין שהשמן יתקרר מעט או לשפוך עוד מעט שמן קר.
2. לאחר שהכנסתם את הסופגניות לשמן, יש להנמיך לאש בינונית-נמוכה (אם אתם מבשלים על הכיריים הכי גדולות – להנמיך לאש נמוכה) אחרת הסופגנייה תשחים מיד מבחוץ ותהיה נוזלית ולא מוכנה מבפנים.
3. לא מומלץ לטגן יותר מידי סופגניות בפעם אחת. מומלץ לטגן עד 4 סופגניות בכל פעם (כמובן שתלוי ברוחב סיר הטיגון).
4. לפני ובמהלך הטיגון, מומלץ להכניס לשמן חתיכת גזר (חתוכה לרוחב) כדי למנוע מהשמן להישרף, ולשמור על ויסות החום. אם החתיכה משחימה, החליפו אותה באחרת חדשה.
5. הוספת כף ברנדי לבצק מפחיתה ספיחה של שמן בבצק בזמן הטיגון.
6. גם אם הסופגניות נראות לכם זהובות, אל תתפתו להוציאן לפני הזמן. זמן הטיגון המומלץ הוא 6-7 דקות לסופגנייה (אם השתמשנו בכף רגילה).
לצפייה בסרטון ההכנה באינסטגרם לחצו כאן.
סופגניות מהירות, סופגניות ללא שמרים, סופגניות קלות להכנה, מתכון לסופגניות מהירות, מתכון קל לסופגניות
שלום אפרת,
האם הסופגניות מתהפכות לבד או שצריך לסובב אותן?
לרוב הן מתהפכות אבל אל תסמכי על זה:)
תודה על המתכון
נראה מעולה:)
תודה רבה מדהים נשארה אחת לצילום
שמחה שיצא טעים❤️
אפשר להכין עם חלב שיבולת שועל במקום אשל?
לא ניסיתי אבל לא בטוחה אם זה ייצא מוצלח באותה מידה.
היי אפרת,
אני הולכת להכין את המתכון הזה הערב ויש לי שאלה לגבי השמן שישאר. האם לזרוק אותו או שאפשר לשמור ולהשתמש בו שוב, למשל לחביתה מחר?
אם לזרוק, אז איך את זורקת כל כך הרבה שמן? אני לא רוצה לשפוך לכיור כי לא נראה לי שזה בריא לצינורות (במיוחד לצינורות עתיקים כמו שלי). מה דעתיך?
תודה רבה!
אפשר להשתמש בשמן יום למחרת לטיגון חוזר אבל עוד פעם אחת בלבד.
הכי טוב לשפוך את השמן לכלי אטום או שקית אטומה אחרי שהוא מתקרר ולזרוק לפח.
לשפוך על האדמה במקום שלא מפריע
אני רוצה לנסות לאפות בתנור. האם עם המתכון הזה יכול לצאת סביר לדעתך?
או שבכלל לא מתאים?
אפשר לאפות בתבנית מאפינס משומנת בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 20-25 דקות אבל צריך לקחת בחשבון שהמרקם שלהן יהיה שונה לגמרי. המרקם יהיה יותר דומה לעוגה ופחות לסופגניות.
תודה רבה. עד איזה גובה למלא את הגביעי מאפינס?
אפשר למלא כמעט עד הסוף
אני הכנתי על מחבת טפלון(הוספתי כמה כפות חלב לבלילה) עם כפית שמן על המחבת בכל סבב.
יצא מצוין עם ריבה ואבקת סוכר!
❤️
הי אפרת,
יש לך עוד רעיונות למתכונים עם אשל/לבן? תודה.
אפשר להכין את אלה (במקום היוגורט)
מיני פנקייקס מיוגורט
לביבות בננה ויוגורט
עוגיות יוגורט מלוחות
מאפינס מלוחים
שבלולי שום וגבינה
מתכון מעולה! מכינה כל שנה!
תודה שרון🙂
תודה רבה על מתכון קל מהיר מוצלח וטעים במיוחד!
חנוכה שמח💛💛
האם ניתן במקום אשל לשים יוגרוט בטעם וניל?
אני חושבת שכן, נשמע מעניין🙂
הכנתי עם מחבת טפלון עם חצי כפית חמאה בכל סבב, יצא מעולה ושומני. לא צריך שמן עמוק וכל הקלוריות המיותרות האלו.. טעים מאוד עם ריבה ואבקת סוכר גם בצורה הזו
תודה שחזרת לעדכן🙂
וואו! יצאו לנו סופגניות בצורת עב”ם! הזרקנו שוקולד במקום הריבה ולא כל כך הצליח אז טבלנו אותן בשוקולד. יצא מעולה! ובכלל כל המתכונים שלך מעולים! תודה רבה!
בכל מקרה זה נראה טעים🙂
תודה לך
הבת שלי יעל כתבה את התגובה בבוקר. כמובן שאני מסכימה עם כל מילה! 😊
חג שמח אפרת יקרה ❤️
מהממות שתיכן:)
תודה רבה וחג שמח מלא באור❤️
תודה רבה אפרת, הצלת אותי עם המתכון הפשוט והמוצלח הזה!
שמחה לשמוע🙂
חנוכה שמח מלא באור!
האם אפשר לשים קמח רגיל עם אבקת אפיה במקום קמח תופח?
האם זה בדיוק אותו דבר או שקמח תופח מכיל עוד חומרים חוץ מא”א?
ותודה רבה על האתר השימושי!
היי ריקי🙂
אפשר לערבב כוס ורבע קמח+ כפית ורבע אבקת אפייה.
האם ניתן לשמור את הבלילה במקרר ולפני הטיגון להוסיף את אבקת האפייה פשוט? (אין לי קמח תופח)
היי,
כדי שאבקת האפיה תעבוד כמו שצריך יש לערבב אותה עם הקמח לפני שמוסיפים לתערובת.
לא ניסיתי לשמור במקרר ולטגן יום למחרת אז אני לא יודעת.
אם יש לך אפשרות אז עדיף להכין באותו יום ואם לא, אז כדאי להוסיף את אבקת האפיה כבר בהתחלה.
שלום וברכה. אני רוצה להגיד ש אני מאוד מעריכה את העבודה שלך. קניתי 4 ספרים שלך הם כלכך טובים ומוצלחים!!מרגישים את ההשקעה !!את תמיד דואגת שכולם יצליחו ועונה בשמחה לכולם עם סבלנות וחוכמה. בזכותך יש בהמון בתים שלום בית ושמחה. אני כל יום רואה את האתר 10 דקות.אין כמוהו,תמשיחי להאיר את כולנו ושבורא עולם ישמור אליך בכל עת תודה על הכל. אני בעלי וילדים ואורחים שבאים בשבת נהנים מהמתכונים שלך חנוכה שמח וישר כח!!!!
איזו מדהימה ומרגשת את!
תודה רבה יקרה❤️
חנוכה שמח מלא בניסים ואור לכל עם ישראל.
אמן. שכחתי להגיד שלפני שנה עברנו מאינטרנט פתוח לאינטרנט חסום וכש גיליתי ש אפשר להכנס לאתר 10 דקות שמחתי מאוד מאוד. גם שומרים על העיניים ועל בריאות הנפש וגם אוכל טעים בבית!!תודה!
❤️❤️
היי רוצה להכין בבוקר ולהגיש רק בערב של אותו היום. היכן לשמור עד הערב ? במקרר ? קופסה אטומה על השיש ? חג שמח 🙂
עכשיו כבר לא חם אז אפשר לשמור על השיש בקופסה סגורה.
לחמם בתנור לפני ההגשה.
חג שמח יקרה🌺
היי,
אני נהנית ממש מהמתכונים המעלפים שלך!!
האם אפשר לזלף לשמן עם שקית זילוף? שיצא צורה יפה
תודה רבה
לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן:)
תצטרכי לגזור חור יחסית גדול בשקית זילוף.
אפשר להחליף את האשל בשמנת חמוצה?
היי,
אפשר(:
האם אפשר לטגן בשמן לא עמוק כמו לביבות?
פחות מומלץ, יצא שונה מעט ופחות מוצלח.
אפשר מתכון לסופגניות רגילות?
אין לי מתכון לסופגניות רגילות עם שמרים, אבל יש מתכון לסופגניות עוואמה שניתן להכין ולמלא ריבה.
אפשרי לשים במקום אשל
לבן תות – זה מה שיש לי:)
היי,
אפשר אבל פחות כדאי מבחינת הטעם.
וואי,
יצא מושלם!! התחסל מיד!
עשיתי עם לבן תות – לא הרגישו כלום…
ונגמר לי גם התמצית וניל:) – אז שמתי במקום זה סוכר וניל והפחתתי בסוכר הרגיל.
רעדתי מכל השינויים – אבל יצא פצצה!!
תודה ענקית!
איזה כיף שנהניתם מהמתכון ושיצא מוצלח עם כל השינויים(:
תודה על השיתוף❤
יצא לי מאוד דליל וזה סוג של נשפך לתוך השמן כך שיצא יותר כמו פסים וגושים מעניינים אבל הכל נזלל! היה טעים מאוד!
איזה כיף שיצא טעים(:
כדאי להשתמש בכף גלידה כדי ליצור צורה עגולה.
תודה שחזרת לשתף❤
שלום אפרת,
קודם כל תודה על כל המתכונים הנפלאים!
האם לדעתך ניתן להוסיף לבלילה פצפוצי שוקולד?
שאלה נוספת, איך ניתן להזריק שוקולד לסופגניה?
המון תודה מראש
וחג חנוכה שמח 🙂
היי הדר,
שמחה כל כך שאת נהנית מהמתכונים(:
אפשר להוסיף שוקולד צ’יפס לתערובת.
כדי להזריק ריבה/שוקולד ניתן להיעזר במזרק או בשקית זילוף.
בהצלחה וחנוכה שמח!
אפרת אין עלייך במתכונים !!!
אבל אוי ואבוי מה יצא לי אפילו לא דומה לסופגנייה הבלילה יצאה מאוד דלילה לא הצלחתי לטגן בצורה עגולה אבל לסיכום טעים מאודדדד
שמחה שאת נהנית מהמתכונים(:
הבצק אכן קצת בעייתי ליצירת צורה… האם השתמשת בכף גלידה כדי ליצור את הצורות?
בכל מקרה הסופגניות נראות טעימות מאד!
לא השתמשתי בכף גלידה אלא בכף בגלל שהבלילה הייתה דלילה מידי זה לא היה כל כך עוזר אנסה אולי בשקית זילוף
ותודה על התגובה אפרת
יש איך לעשות אותם פרווה?
היי,
אפשר לשים כשליש מיכל שמנת צמחית במקום האשל(:
הי, אם אין לי קמח תופח אפשר לשים אבקת אפיה?
היי מירי,
אפשר לשים כוס ורבע קמח+ כפית ורבע אבקת אפייה(:
היי אפרת .
קודם כל אין על האתר שלך .וגם קיבלתי אתמול את הספרים שהזמנתי תענוג .
לגבי הברנדי : האם מוסיפים כף בנוסף לתמצית וניל?
היי עדי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים, תתחדשי ותיהני מהספרים!
הברנדי הוא בנוסף לתמצית הווניל(:
מתכון מעולה!!!! יצא חלום 🙂
שמחה מאד לשמוע!😊
הכנתי ולראשונה בחיי יצאו לי סופגניות מווושלמווות !! טעימות ורכות ובכף גדושה ששפכתי במהירות הן יצאו עגולות ויפות !! הילדים נהנו והכי חשוב טעים בטירוף
וואו יצא לך מושלם! איזה כיף ששיתפת❤
היי, ראשית – המתכונים שלך מעולים, אחד אחד!
שאלה – טיגון 6-7 דקות מכל צד, או סך הכל?
אז לא חיכיתי לתשובה והכנתי. יצאו מעולה!
נראות מזמינות וטעימות! תודה ששיתפת❤
היי שרון,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
הכוונה 6-7 דקות טיגון סה”כ (:
האם אפשר לשים יוגורט רגיל במתיקות מעודנת? או שזה נוזלי מדי?
היי,
זה אמור להיות בסדר. כדאי להשתמש ביוגורט עם לא פחות מ3% שומן(:
המתכון המושלם! מכינה כל שנה!
נראות מושלם! תודה על השיתוף וחנוכה שמח🌺
תודה על התגובה המהירה!
בסוף הכנתי עם סוכר, במקום אשל השתמשתי בגיל, קמח כוסמין 80% (זה מה שיש לי בבית:) וכפית א. אפיה.
יצא מצויין, כולם אהבו!
הכנתי סופגניות הרבה
סופגניות קטנטנות, חלק עם זיגוג ריבת חלב וחלק עם אבקת סוכר.
ממליצה!!
שמחה מאד לשמוע שיצא מוצלח ושאהבתם את המתכון! תודה על השיתוף(:
חג חנוכה שמח!
האם אפשר לשמור את הבלילה לילה במקרר?
תודנ
היי לי,
לא מומלץ בכלל להשהות את הבלילה לפני הטיגון(:
אפרת שלום,
תמיד מחפשת קודם כל אצלך, קל ברור ותמיד מוצלח ב”ה!
נראה לך שאפשר להחליף את הסוכר בדבש?
חג שמח!
היי,
שמחה שאת נהנית מהאתר!
האמת שאף פעם לא ניסיתי, אבל לא אמורה להיות בעיה משמעותית (אולי המרקם טיפה ישתנה).
חנוכה שמח(:
האם יש תחליף במקום אשל ?????
אפשר לבן או יוגורט לא פחות מ3% שומן.
אשמח לדעת אם יש אפשרות לקמח לבן רגיל ולא תופח .?
היי,
אפשר להשתמש בכוס ורבע קמח+ כפית ורבע אבקת אפייה.
היי אפרת, לך אין סופגניות רגילות?? לא טבעוניות ולא עם אשל?? האתר היחיד שאני ממש סומכת עליו!
היי מרגלית,
את יכולה להכין את המתכון הזה לעוואמה ולהוסיף ריבה או כל ממרח אחר למילוי. זה כמעט כמו סופגנייה רגילה(:
תודה! אנסה.
אפשר לשים קמח רגיל במקום תופח עם אבקת אפיה או משו?
אפשר לשים 1/4 1 כוסות קמח + כפית ושליש אבקת אפייה.
את המתכונים של חנוכה כמו סופגניות רגילות ספינג’ וצורוס אפשר להקפיא לפני ההכנה וישר לזרוק לסיר שמן חם??
תודה רבההה אין עליך אפרת ☺️❤️
תודה על הסבלנות לכל השאלות…
היי נעמי,
היות והבצק מכיל אשל אני לא בטוחה עד כמה זה יהיה מוצלח, אבל אפשר לנסות(:
אשמח לשמוע איך יוצא😊
הכוונה היא דווקא לסופגניות ולצורוס…..שזה בלי גבינות בפנים
אם כך אין בעיה להקפיא, וחשוב לאחסן את הסופגניות במקפיא כשהן עטופות היטב.
מתפיחים
ואחר כך קורצים עיגולים
ומקפיאים? או שנותנים לזה התפחה שנייה לאחר שעושים עיגולים ולאחר מכן מקפיאים?
תודההה גדולה
🤗🤗
תלוי במתכון הספציפי אבל באופן כללי אפשר להתפיח גם פעם שניה ואז להקפיא.
תודה על המתכון! האם אפשר להכין יום לפני ולהקפיא
היי מיטל,
אפשר להקפיא, אבל כמובן שהכי טעים לאכול את הסופגניות סמוך להכנה(:
יואווו אפרת❤❤
חייבת לומר שכל היום אני מסתכלת ומדפדפת באתר שלך, ואת פשוט א-ל-ו-פ-ה👌
תמשיכי לעשות עוד מתכונים, ולעשות עוד המון חיוכים ומחמאות😊
נ.ב
התמונה של הסופגניות יצאה מושלםםם, ממש אהבתי🌹
תודה רבה לך💖✨
היי הדר,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים באתר! תודה על הפרגון❤
האם אפשר לאפות במקום טיגון?
היי דורית, אפשר לאפות אותן בתבנית מאפינס משומנת בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 20-25 דקות אבל צריך לקחת בחשבון שהמרקם שלהן יהיה שונה לגמרי.
המרקם יהיה יותר דומה לעוגה ופחות לסופגניות.
כמו תמיד- פשוט אלופה!! מתכונים מושלמים וטיפים מסייעים
נראה מעולה גל!!
תודה שחזרת לעדכן ❤️
תודה רבה,
הכנה מהירה, תוצאה טעימה…
שמחה שאהבת לבנת 🙂
אפרת המקסימה!הכנתי אתמול ויצאו טעימות כל כך.הפעוט הקטן שלי חיסל 3 אחת אחרי השנייה וביקש…עוד!תודה רבה וחג שמח!
תודה שרון, שמחה לקרוא שאהבת 🙂
חג שמח ❤️
שבוע טוב!
יש לי שאלה לגבי בצק של סופגניות רגילות עם שמרים והתפחה רגילה.
האם אפשר להתפיח במקרר תמיד?
אפשר להכין בצק ביום ראשון להכניס למקרר ולטגן בשני?
תודה רבה וחנוכה שמח!
שבוע טוב וחנוכה שמח!
אפשר להתפיח במקרר.
אפשר להכין את הבצק ביום ראשון בערב ולשים במקרר עד הבוקר (לכסות את הקערה בניילון נצמד).
תודה על תשובתך המהירה!
ז”א לא יותר מלילה, נכון?
רציתי מצהריים של ראשון עד הערב של שני, אי אפשר?
עוד דבר כמה זמן צריך כדי להפשיר מהפריזר ולהתפיח?
שוב תודה!
את יכולה להשאיר יותר זמן במקרר אבל אם את רואה שהבצק תפח, תורידי ממנו את האוויר ותשימי במקרר להתפחה נוספת.
זה כדי למנוע התפחת יתר. אין בעיה להתפיח כמה פעמים את הבצק, זה דווקא מומלץ.
אם הקפאת את הבצק, יש להוציא אותו לשיש עד שהוא מפשיר לגמרי ואז יש להתפיח עד שהוא מכפיל את הנפח. זה יכול לקחת כמה שעות טובות אם הבצק היה קפוא.
יצא רך וטעים ולא כל כך יפה 😉. תודה.
תודה על הטיפים גם.
אני חושבת שזה נראה מעולה! (זה לא חייב להיות עגול וסימטרי)
תודה על השיתוף וחנוכה שמח ❤️
הוספתי 2 כפות שמן כי תכננתי לעשות במולטיקייק.. ואז קרה משהו למוטיקייק..
עדיין אפשר לטגן? למרות שהוספתי שמן?
או שעדיף להכין בלילה מחדש..
אני מניחה שאמור להיות בסדר,
תנסי עם סופגניה אחת ותראי אם היא יוצאת כמו שצריך.
חג שמח❤️
יצא טעים, אבל עם טעם של שמן… יותר מדי.
פעם הבאה עדיף בלי כמובן,אם מטגנים 🙂
חג שמח!
תודה שחזרת לעדכן.
חנוכה שמח ❤️
הכנתי בקלי קלות יצא פשוט שלמות…
תודה אפרת וחג שמח לכל עם ישראל❤
תודה רוית!
שמחה שיצא מוצלח
חג שמח❤️
הי, יש לך מתכון לא חלבי?
היי בטח 🙂
לביבות לחנוכה
או שתוכלי להכין ספינג
היי אפשר,את יכולה להגיד בערך כמה שמן לשים?
היי חן,
זה תלוי בגודל הסיר שבו תשתמשי.. הייתי אומרת בקבוק, פחות או יותר
האתר שלך משהו משהו. מתוק מדבש.
האם יש סופגניות ללא טיגון . מפני שאסור לי לאכול מטוגן….
תודה
היי דיקלה תודה רבה 🙂
עדיין לא יקירה, עובדת על זה
יוגורט ממותק?
לא חייב, אפשר 🙂
היי, מאז שגיליתי את האתר המדהים שלך אני פשוט מכורה… כל דבר שאני מתכננת להכין, קודם כל אני מחפשת באתר הזה ומשתדלת לעבור על התגובות כי הם מאד מחכימות, המתכונים שלך פשוט אליפוות!! רציתי לשאול על איזה גודל כפות מדובר?? כף רגילה או הגשה? אם אפשר תמונה הכי טוב… תודה רבה
תודה שרי ❤️
הכוונה לכף מטבח רגילה (זאת שאוכלים בה). מצורפת תמונה.
בקשר לברנדי, זה יעבוד גם עם ליקר בננה?
כן.
שלום אפרת דבר ראשון תודה על המתכונים המוצלחים!!
יש לך גם מתכון לסופגניות ללא גלוטן? אם כן אשמח שתישלחי לי קישור. תודה!!!!!!!!
היי תמי,
אין לי מתכון ספציפי באתר אבל לדעתי אפשר להכין את המתכון הזה עם תערובת קמחים ללא גלוטן כמו “כרגיל” וכו’ + כפית ורבע אבקת אפיה (במקום הקמח התופח).
תודה רבה!!!
פשוט אני אלרגית לגלוטן….
היי אפרת האם אפשר להכין את המתכון באפייה ללא שמן בתנור?
היי קרן, אפשר לאפות אותן בתבנית מאפינס משומנת בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 20-25 דקות אבל צריך לקחת בחשבון שהמרקם שלהן יהיה שונה לגמרי.
המרקם יהיה יותר דומה לעוגה ופחות לסופגניות.
הי אפרת וחג שמח
האם אפשר לטבול את הסופגניות ברוטב ? כמו עוואמה…
והאם ניתן להשתמש ביוגורט במקום אשל?
תודה רבה 🙂
אני חושבת שכן.
דרך אגב יש גם מתכון לעוואמה.
אפשר לשים יוגורט.
האם אפשר להכין את המתכון במכשיר מולטי קייק?
לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן.
באיזה כוס משתמשים ? בכוס חד פעמית חמה ?
כוס בנפח 240 מ”ל (כוס זכוכית רגילה עם ידית).
מדוע העיסה יצאה לי יבשה? צריך להוסיף מים או שמן?
שמת כוס ורבע קמח, ביצה וגביע יוגורט של 200 מ”ל?
באיזה כוס השתמשת?
תוסיפי עוד יוגורט או קצת חלב.
האם ישנה דרך להפוך את הסופגניות לנטולות גלוטן?
אולי אפשר להשתמש בקמח תמי או כרגיל ולשים כוס ורבע קמח + כפית ורבע אבקת אפיה.
חנוכה שמח לך!
הקפאתי עיגולי בצק של סופגניות במרקם אחר,
כמה זמן לדעתך, צריך להפשרה וכמה להתפחה לפני הטיגון?
תודה רבה!
אם זה בצק עם שמרים אז יש להפשיר עד שהם מגיעים לטמפ’ החדר (אולי כשעה), אפילו מומלץ להפשיר כל הלילה במקרר ואח”כ להתפיח עד כמעט להכפלת הנפח (שעתיים-שלוש, זה מאוד יכול להשתנות בהתאם לטמפ’).
חנוכה שמח 🙂
הכנתי עם קמח קמחSchar Mix B (מיקס B) ללא גלוטן
יצא יותר טעים מקמח חיטה לבן רגיל. היתה תמימות דעים במשפחה
מעולה 🙂
תודה על השיתוף.
אפרת אלופה!!!!!
כרגיל אין על המתכונים שלך!!!❤❤❤❤
שמתי יוגורט תות וזה יצא מושלםםםם
תודה ענקית!!!!!!
מהמם!
תודה לך על השיתוף.
חנוכה שמח 💖
יא איך יצא לך כזה עגול? ניראה טוב!
מתכון פשוט ויצא טעים , קריספי מבחוץ ואפוי טוב מבפנים!
הכנסתי את הבלילה לשק סילוף גדול וישר לשמן, יצאו ממש יפות
ובלי ללכלך…תודה רבה
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה וחנוכה שמח!
שמתי שמנת במקום אשל והבצק יצא צמיגי.. האם חובה לשים אשל ? שנה שעברה עשיתי עם אשל ויצא מדהים ועכשיו היה לי רק שמנת .
שמנת שמנת חמוצה או מתוקה?
שמנת משנה מרקם של סופגנייה או כל מאפה. שמנת כשמה מלאה בשומן וזה מכביד על התוצאה של העיסה. בשביל סופגניות אוויריות עם החמוציות העדינה של יוגורט מביא סופגנייה אוויריות. חג שמח!
יצא מצויין והמתכונים שלך נפלאים!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה!
יש לך מתכון לסופגניות אפויות?
לא אין לי.
היי האם ניתן להכין יום לפני ההגשה והן ישמרו על טריות?
עדיף באותו יום אבל אם לא מתאפשר אז אפשר להכין יום לפני ולשמור במקרר. לפני ההגשה לחמם בתנור.
היי אפרת,
ראשית תודה על המתכונים הנפלאים!
שנית, האם ניתן לשנות לגרסה פרווה, אם כן מה לשים במקום האשל??
אודה לתגובתך 🙂
אפשר לנסות לשים בין שליש לחצי מיכל קצפת צמחית/ריץ’ (במקום האשל).
היי אפרת אם אין לי קמח תופח אפשר לשים במקום קמח רגיל ואבקת אפיה ואם כן אז כמה ? תודה
כן, אפשר לשים כוס ורבע קמח רגיל + כפית ורבע אבקת אפיה.
היי אפרת,
ניתן להחליף לקמח כוסמין ?
והאם אפשר גם שמנת חמוצה או שעדיף אשל?
אני מניחה שכן. כוס ושליש קמח כוסמין + כפית ורבע אבקת אפיה.
אפשר להכין גם עם שמנת חמוצה.
משתפת במתכון של דבי היקרה לסופגניות שמרים רגילות וטעימות (למי שמוכן קצת יותר להשקיע 🙂 ):
חצי קילו קמח, 2 ביצים, 40 גר’ סוכר, 60 גר’ מרגרינה, שליש חבילת שמרית, חצי כפית מלח וחצי כוס מים פושרים (מוסיפים מים לפי הנדרש).
שמים את השמרים במים ומערבבים עם כל החומרים (לא במגע ישיר עם המלח) עד בצק רך מאד (מעט דביק), מתפיחים שעתיים, קורצים עיגולים ומתפיחים עוד שעה. (עובדים עם קמח אם צריך). מטגנים בשמן עמוק.
יוצאים כ-32 סופגניות (בגודל הקף כוס זכוכית עם ידית).
סופגניות מעולות! תודה רבה!!
תודה נעה, שמחה שאהבת 🙂
היי
בדיוק מתכוונת להכין…רק לוודא-
את הקינמון בתוך הבלילה מראש? ותודה, נראה נפלא ועושה חשק
כן 🙂
כבר שנה שניה שאנחנו נהנים!!!
נראה מעולה 😍
תודה שירה
איך הצלחת לעגל אותם? אצלי הם נראים כמו קיפודים
מתכון מעולה!!! הכנתי בפחות מחצי שעה והן נגמרו בתוך חמש דקות!!! תודה רבה וחג שמח!! הייתי מעלה תמונה אבל לא נשאר מה להעלות:)
שמחה לשמוע!
תודה וחג שמח ❤️
יצא ממש טעים!! הקינמון מוסיף המון
חג שמח:)
תודה ניצן וחג שמח ❤️
מתכון פצצה !! המתכון פשוט פשוט והטעם נפלא !!
שמחה שאהבת!
חנוכה שמח 💕
היי אפרת
רציתי לשאול אם יש לך מתכון של סופגניות רגילות
חשוב לי שהם יצאו יפות ואוריריות
זה ממש דחוף לי
סורי, אין לי.
חג שמח 🌺
קבוע אני רוצה לעשות חצי כמות? אפשר מידות למצרכים?
בטוח? גם ככה זו כמות יחסית קטנה.
שני שליש כוס קמח תופח מנופה (90 גרם)
כף גדושה סוכר
חצי גביע יוגורט/ אשל (100 מ”ל)
חצי בלילה של ביצה טרופה
חצי כפית תמצית וניל
קורט מלח
קורט אבקת קינמון (לא חובה)
חג שמח!
יצא מעולה! מכינה כל שנה,חג שמח 😀
שמחה לשמוע!
תודה וחנוכה שמח 💜
היי אפרת
הכנתי כבר שנה שעברה.
חיפשתי שוב את המתכון.
יותר טעים מסופגניה מהחנות!
הכנתי עם קמח מלא ועם תמצית תות במקום תמצית וניל.
יצא כצפוי טעים וחגיגי במיוחד!
תודה רבה וחנוכה שמח
נשמע מעולה 🙂
תודה מלכי וחג שמח ❤️
היי, אשמח לדעת אם אני מחליפה קמח לבן בקמח מלא אני שמה את אותה כמות?
אפשר לשים כוס ורבע קמח מלא + כפית ורבע אבקת אפיה.
האם אפשר לשים שמנת במקום אשל?
עדיף שמנת חמוצה אם יש לך.
אם זו שמנת מתוקה/צמחית אז יש להתחיל עם חצי מיכל (125 מ”ל) ולהוסיף עוד במידת הצורך. הבלילה צריכה להיות דביקה, רכה ומעט דלילה אבל לא נוזלית מידי.
חג שמח 🌺
מתכון מתכון… לא פעם ראשונה וההנאה מתחזקת…תודה על מה שאת…חג שמח…הן בדרך להדלקת נרות והנאה מהסופגניות…
נראה מעולה 😍
תודה עידית וחג שמח!
אפשר לשים ערק במקום ברנדי?
כן.
אם אני רוצה להשתמשש בקמח רגיל מה היחס
כוס ורבע קמח רגיל + כפית ורבע אבקת אפיה.
אתר מושלם עם מתכונים מושלמים:)
אני רוצה להגיש את הסופגניות יום למחרת, אם אעשה אותן בערב לפני, כיצד לשמיר אותן?
הסופגניות הכי טעימות שמכינים אותן סמוך להגשה (אפשר כמה שעות לפני).
אם אין ברירה אפשר להכין יום מראש ולשמור במקרר. לפני ההגשה לחמם בתנור.
יש לך מתכון לדונאטס?
כרגע לא. מקווה להעלות בהמשך.
הי, מניחה שכבר שאלו אבל לא מצאתי…
אפשר להחליף את הקמח תופח בקמח רגיל ואבקת אפיה? מה הכמויות?
אפשר לשים כוס ורבע קמח רגיל + כפית ורבע אבקת אפיה.
הסופגניות הכי טעימות בעולם!
אפרת אין עליך את מדהימה. לא מפסיקה להכין דברים מהאתר שלך. הכל יוצא מושלם! תודה להשם שמצאתי את האתר הזה.
בזכותך האוכל שלנו השתדרג פלאים. מברכת אותך בכל הברכות! בעזרת השם תמשיכי להצליח! תודה ענקית!!
תודה רבה יקרה ❤️
הכנתי עם חברה שלי
יצה ממש טעים!
תודה רבה!
תודה חן, שמחה לשמוע 🙂
שלום!
האם אפשר במקום טיגון לאפות במולטי קייק?
היי ריקי,
זה אמור לעבוד (לא ניסיתי). אם מכינים במכשיר ולא מטגנים אני ממליצה להוסיף 2 כפות שמן לבלילה.
מניחים בבת אחת את הבלילה לתוך השמן????????
כן, בעזרת כף.
לא יפים כמו שלך, אבל טעם מושלם!
הגשתי עם סירופ מייפל ליד (ובלי ריבה)
הילדים היו מרוצים מאד!
תודה וחנוכה שמח
תודה מלכי, שמחה שכולם נהנו 🙂
חנוכה שמח!
שלום יקירה, אם אני רןצה לעשות כמות כפולה, פשוט להכפיל את כל המצרכים? תודה!
כן:)
הכנתי אתמול לכבוד נר ראשון לאחר שזרקתי כמות שלמה לפח ממתכון באתר אחר. אלו יצאו ממש טובות וטעימות. ובאמת חשוב לשים לב שהשמן לא רותח ושהכפות לא לגמרי מפוצצות בבצק אלא למלא כף שטוחה.
תודההה
תודה נופר, נראה מצוין!
חנוכה שמח 💛
יצא טעים מאוד… מתכון קל ומוצלח..תודה
נראה מעולה!!
תודה וחנוכה שמח 💛
אין לי תמצית וניל אפשר בלי ואם לא במה אפשר להחליף ?
היי יעל,
אפשר לשים שקית סוכר וניל (ולהפחית כף שטוחה סוכר מהכמות הכוללת) או להכין בלי.
אם החלטתי לעשות את המתכון הזה עם קמח כוסמין ובאפייה,כמה זמן ועל איזה חום ?
היי מור,
שימי כוס ושליש קמח כוסמין + כפית ורבע אבקת אפיה. לחמם תנור מראש ל180 מעלות במשך 20-25 דקות. יש לקחת בחשבון שהאפיה תתן לזה מרקם יותר דומה לעוגה ופחות של סופגניה.
הי האם אפשר להכין עם קמח כוסמין ואבקת אפיה?
לא ניסיתי אבל נראה לי שאפשר. כדאי לשים כוס ושליש קמח כוסמין + כפית ורבע אבקת אפיה.
שלום 🙂 אשמח לדעת מה משקל הקמח שצריך להיות בהתאם לכוס ורבע.
ואם לא ניתן לקבל משקל האם השתמשת בכוס חדפ שקופה רגילה?
היי מור,
כוס ורבע קמח = 175 גרם.
חנוכה שמח 🙂
אפשר להשתמש בשמנת חמוצה במקום?
כן, אפשר.
הי, אם רוצים להכפיל כמות?
אין בעיה להכפיל את כל הכמויות ב-2.
הי האם יש גרסה פרווה?
היי חמדת,
אפשר לנסות לשים בין שליש לחצי מיכל קצפת צמחית/ריץ’ (במקום האשל/יוגורט).
היי יקירה יש לך מתכון מוצלח לסופגניות רגילות?
היי נתלי,
אין לי מתכון מדויק אבל אני מקווה שאספיק להכין ולפרסם לחג הקרוב.
תודה רבה מחכה ומצפה
אך האם ניתן לאפות אותן בתנור ? ואם כן , בכמה מעלות וכמה זמן ?
היי אלייה,
אפשר לאפות אותן בתבנית מאפינס משומנת בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 20-25 דקות אבל צריך לקחת בחשבון שהמרקם שלהן יהיה שונה לגמרי. המרקם יהיה יותר דומה לעוגה ופחות לסופגניות.
תודה
שבוע טוב ומבורך !
האם יש לך מתכון לסופגניות אשל אפויות ?
שבוע טוב אלייה 🙂
זה המתכון לסופגניות אשל.
יצא טעים אבל שומני!
היי הדס,
שמחה שיצא טעים.
לגבי השומניות, אולי השמן לא היה חם מספיק כשטיגנת אותן.
היי תוכלי לשלוח לי מתכון לסופגניות רגילות למייל ?? אני רואה שלא יצא לך להעלות את המתכון והאמת אני לא סומכת על מתכונים אחרים אוהבת את הא טעמים שלך!!תודה וחג חנוכה שמח
הי אפרת,
הן יצאו מעולות, גם יפות וגם טעימות! הקינמון הוא הברקה!
תודה גלית, שמחה לשמוע 🙂
יום מקסים
החלפתי 200 מ”ל אשל ב-200 מ”ל קרם קוקוס ויצא מושלם!
תודה רבה
מעולה 🙂
תודה שולה ושבוע טוב
אני מת עליכם ועל המתכונים שלכם
תודה אלון 🙂
מתכון מצויין!!! הכנתי עכשיו ויצא מעולה!!! תודה
תודה קרן, שמחה לשמוע 🙂
חג שמח
אני צריכה להכין את הסופגניות כמה שעות מראש (בערך 4). עדיין יהיו טעימות או שעדיף להכין משהו אחר…?
היי אפרת,
4 שעות זה לא נורא. תוכלי לחמם אותן קצת בתנור לפני ההגשה והן יהיו טעימות.
תקשיבי לא יודע מי את אבל בחיים לא נגעתי בתנור ובבצק ומאז שהכרתי את המתכונים שלך אני לא מפסיק לאפות תודה רבה לך את אלופה כל מתכון יותר טעים ומעניין מהשני ובעיקר קל להכנה את אלופה
תודה ישראל, כיף גדול לשמוע 🙂
מה ניתן לשים במקום האשל??
היי אלה,
אפשר לשים יוגורט או לבן או גבינה לבנה.
הסופגניות יצאו טעימות ופופולריות במיוחד:) תודה רבה על המתכון. אני טבלתי את הידיים בשמן וגלגלתי את המצב לעיגולים והספגניות יצאו עגולות ויפות.
שמחה לשמוע 🙂
תודה גלית וחג שמח!
רוב המאכלים שאני מכינה מהאתר הזה.. ועכשיו הכנתי את הסופגנייות (אני בארה״ב) ויצא מעדן!! תודה 🙂 חבל שאי אפשר להוסיף תמונה לתגובה
היי הדר,
שמחה לשמוע!
בתכנון שבקרוב יהיה ניתן להוסיף תמונה.
תודה וחג שמח 🙂
הי האם הבצק יכול לחכות עד שמבשלים אותו או שחיבים לטגן אותו מיד?
עדיף לטגן סמוך להכנת הבצק אבל אם אין אפשרות אפשר להכין את הבצק מראש (באותו יום) ולשמור במקרר בקערה עטופה בניילון נצמד.
אני מכינה בצק, מטגנת ואם נשאר בצק אני מכניסה למקרר ומטגנת למחרת ויוצא נהדר.
מצוין 🙂
תודה אורלי וחג שמח
תקראו לזה איך שאתם רוצים❗זה יצא מוצלח וטעים מאוד.
תודה סול!
חג שמח 🙂
היי איך ממלאים את הסופגניות?
היי,
אפשר למלא בעזרת מזרק. אם אין מזרק אפשר ליצור חריץ בעזרת סכין ולמלא בריבה בעזרת הסכין או כפית קטנה. אפשר גם לחצות את הסופגניה לרוחב, למלא בריבה ולסגור. אח”כ לטשטש את החיתוך בעזרת פיזור אבקת סוכר.
חג שמח 🙂
אפשר גם עם קשית
תודה על המתכונים .
האם יש לך מתכון של סופגניות אפויות על בסיס שמן ?
לא אלייה, אין לי.
אפשר בלי התמצית וניל ?
כן, אפשר.
הסופגניות שלך הם בודאי טעימות ,אין לי ספק בכך,אבל לצערי הרב ,המרשם הזה הוא לא מרשם של סופגניות. המרשם שלך הוא המאכל הלאומי ההולנדי שהם ההולנדים אוכלים בכמויות עצומות בחג ניקולאס הקדוש ובחג המולד. הם ההולנדים קוראים לזה Olie Bolen ותרגומן הוא. כדורי שומן. את אותו המרשם עושים גם יהודים ממוצא הולנדי בארץ בכלהזדמנות.
אני חושב בכלהרצינות שאת צריכה לתת שם אחר ל״סופגניות״ האלו. אולי לקרואלהן שומניות הולנדיות?
בתודה
אורי
היי אורי,
בחרתי לשתף סופגניות אלה כי הן גרסה מהירה המזכירה את הסופגניות הרגילות, למי שמחפש משהו טעים ומהיר לחג החנוכה.
מכבדת מאוד את דעתך אך רוב הגולשים לא יודעים מה זה “שומניות הולנדיות” ולכן בחרתי לקרוא להן כפי שקראתי. דרך אגב, אלה סופגניות שנקראות גם “סופגניות אשל”.
בכל מקרה, אני מודה לך על השיתוף.
יום מקסים 🙂
הי אפרת! תוכלי גם לפרסם מתכון רגיל לסופגניות למרות שהוא יקח יותר מ- 10 דקות?
ואת אולי מכירה מילוי לסופגניות שמשלב חמאת בוטנים?
היי מיטל,
אשתדל לפרסם מתכון. לגבי מילוי, אפשר לשלב כף חמאת בוטנים עם 2 ממרח שוקולד/נוגט/נוטלה.
אם חמאת בוטנים טעימה לך כמו שהיא אפשר פשוט להמתיק מעט עם סירופ מיפל או דבש ולמלא את הסופגניות.
חשוב לטעום לפני שממלאים.
מה המרקם של הבצק צריך להיות? יצא לי בצק כבד כזה ודביק..
הבצק אמור לצאת סמיך ודביק.
הי אפרת,
יש לי גביע יוגורט במתיקות מעודנת אפשר להשתמש בזה?
כן שירן, אפשר.
אפשר להשתמש במקום ברנדי בוודקה?
כן
פשוט אליפות !
לא היה לי אשל עשיתי עם גביע שמנת חמוצה
חוסל בשניות
שמחה לשמוע!
תודה עדי 🙂
האם אפשר להחליף תקמח התופח ובקמח רגיל אם אבקת אפייה?
כן אור, אפשר לשים כוס ורבע קמח רגיל+ כפית ורבע אבקת אפיה.
בהצלחה וחג שמח 😉
יצא מדהים וטעים תודה רבה
תודה לימורי, שמחה שאהבת 🙂
שדרוג לסופגניות:
1. הכנתי עם 1.5 כוס קמח. עדיף.
2. כדי לקבל סופגניות עגולות ומושלמות ולהקל את תהליך הטיגון הכנסתי את התערובת לשקית זילוף. חתכתי את השקית למטה, החזקתי מעל לסיר עם השמן ולחצתי על השקית מלמעלה. עם מספריים חתכתי מהבצק שיצא מהשקית חתיכות של כ- 1.5 ס”מ. החתיכות נפלו לשמן ונוצרו סופגניות קטנות ומושלמות בצורתן.
רעיון מעולה! תודה ענת 🙂
יצא לי הצגה!!!
שמתי את הכל במגימיקס עם מלוש.ועירבבתי..זה היה נראה בלתי אפשרי..מרקם של טחינה.ושמתי לבן במקום אשל…זה מה שמצאתי.שמתי בשמן והם התנפחו ויצאו מטורפות!!!!
איזה כיף לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום 🙂
הסופגניות יצאו מעולות, נטרפו!!! הטיפים שאחרי המתכון בהחלט מועילים.
תודה וחג שמח
תודה חגית! שמחה לשמוע 🙂
חג שמח ושבת שלום
יצא לי לא אוורירי, בצק חונק, מה יכולה להיות הסיבה?
תודה
היי דנה,
יכול להיות שערבבת יותר מידי את הבלילה?
איך המרקם של הבלילה היה לפני הטיגון? סמיך/דליל?
רציתי לדעת האם אפשר להכין את הבלילה כמה שעות מראש?
היי נועה,
אני מניחה שכן. תעטפי את הקערה בניילון נצמד ותשמרי במקרר עד ההכנה.
אני טבעונית. יש דבר כזה סופגניות טבעוניות?
היי נגה,
אפשר לנסות לשים במקום היוגורט הרגיל והביצה- מיכל יוגורט סויה (125 גרם)+ כשליש כוס מיץ תפוזים (אפילו מבקבוק לשתיה קלה).
אם תחליטי לנסות, אשמח לקבל עדכון איך יצא 😉
חג חנוכה שמח!
מה אפשר לשים במקום אשל כדי שזה היה פרווה ולא חלבי?
היי שי,
אפשר לשים קצפת צמחית. בסביבות חצי מיכל כי הקצפת יותר נוזלית מהאשל ולכן יש לשים ממנה פחות.
יש אפשרות להשתמש בחלב/קרם קוקוס?
חייבת לציין שלא ניסיתי אבל אם כבר מנסים עדיף להשתמש בקרם קוקוס בגלל שהוא יותר סמיך.
הבעיה שקרם קוקוס יתן טעם דומיננתי.
עם שם שמנת צמחית כמה אני צריך לשים אם הכמות היא 2 מיכלי אשל שכל מיכל 200מליגרם??
דבר נוסף איך צריכה להיות התערובת של הסופגנוית נוזלית, קשה, רכה, מוצקת??
נ.ב
שכחתי גם לישאול כמה איזה גודל של שמנת צמחית של כמה מ”ל?
היי שי,
במקום 2 מיכלי אשל לדעתי כדאי להתחיל עם מיכל שמנת אחת (250 מ”ל) ולהוסיף עוד במידת הצורך. הבלילה צריכה להיות דביקה, רכה ומעט דלילה אבל לא נוזלית מידי.
ממליצה לנסות קודם לפי הכמויות במתכון לפני שמכפילים כמויות (ואז להתחיל מחצי מיכל שמנת). אח”כ זה כמה דקות ספורות להכין שוב את הבלילה.
בהצלחה 😉
יש אפשרות להשתמש במתכון לסופגניות לא מטוגנות?
היי שלי?
הכוונה לאפות אותן? אפשר לאפות בתבנית מאפינס אבל הן ייצאו פחות כמו סופגניות. יותר במרקם הדומה לעוגה.
אוקיי אני אנסה בראשון תודה על המענה המהיר!!
ניסיון ראשון לקראת חג חנוכה . יצאו פשוט מושלמות עם הריבה ! מומלץ בחום !!! תודה על המתכון הנהדר שלדעתי הוא מנצח כמו כל מתכון שהכנתי מאתרך יצא מוצלח. תודה !
תודה ! שמחה לשמוע 🙂
שבת שלום
שלום האם ניתן להקפיא את הסופגניות עד לחג ? אשמח לקבל מענה תודה!
לדעתי כן. כדאי לחמם אותן כמה דקות בודדות בתנור לפני ההגשה (לאחר שמפשירים אותן).
מירשם החלה המתוקה מצויצת
מבקשת מירשם לסופגניות על בסיס שמרים
האם אפשר לשלב גם קוטג׳ בבלילה?
היי דנה,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שכן ועדיף באמת לשלב עם היוגורט/אשל.
בהצלחה 😉
תודה! אעדכן 🙂
עכשיו ראיתי שאין לי ביצה…יש פתרון או שלוותר?
היי דנה,
לא ניסיתי כך שאני באמת לא יודעת. אולי אפשר להוסיף 4-5 כפות מים במקום.
אם תנסי אשמח לעדכון.
שלום כתבת בטיפים שכדאי להוסיף ברנדי כי זה סופח פחות שמן. אבל במתכון לא ציינת בכלל ברנדי ואיזה כמות. אשמח אם תוכלי להשיב איזה כמות ומתי יש להוסיף . תודה shila
היי שילה,
אפשר להוסיף לבצק כף ברנדי. את הברנדי מוסיפים בסוף.
ערב נעים 🙂
ניתן בהחלט להחליף את האשל או כל מוצר חלבי אחר בכמות של מיץ תפוזים !
אפשר להחליף את האשל בגבינה לבנה?
כן אפשר.
האם המתכון יתאים למכשיר של לובלי בייק/מולטי קייק ????
היי ליאת,
לא ניסיתי למרות שבגדול זה אמור לעבוד. אם מכינים במכשיר ולא מטגנים אני ממליצה להוסיף 2 כפות שמן לבלילה.
שבוע נפלא 🙂
יש סופגניות ללא ביצים וללא חלב?
היי קרן,
לצערי לא..
היי אפשר לשים שמנת חמוצה במקום או עדיף יוגורט ?
היי מורן,
לדעתי לא צריכה להיות בעיה להשתמש בשמנת חמוצה.
אפשר במקום אשל שמנת
היי ליאורה,
כן. תשימי בין חצי ל3/4 מיכל שמנת של 250 מ”ל.
גם אני ממליצה להכין את המתכון כמו שהוא רשום ולא לנסות להחליף את המרכיבים. אין מה לעשות, יש מתכונים שטעימים רק בגרסה החלבית שלהם וזה אחד מהם.
לא לנסות עם ריץ’- ניסיתי ויצא מגעיל!!!!!! זרקתי הכל לפח
האם ישנה דרך להחליף את האשל או היוגורט במוצר פרווה?
היי ורד, את יכולה לנסות להשתמש בריץ’ (שמנת צמחית). מאחר והמרקם של השמנת נוזלי יותר מהיוגורט אני מציעה שתתחילי בחצי מיכל (125 גרם) ותוסיפי עוד בהתאם תוך כדי שאת בודקת את מרקם הבלילה, שלא תהיה נוזלית מידי.
יוגורט סויה/מעדן סויה עם קצת לימון
האם ניסית? אשמח לדעת
אפשר להשתמש באבקת אפייה במקום קמח תופח מאליו?
היי מלי, כן. תשימי כפית גדושה של אבקת אפיה ותערבבי היטב עם הקמח.
יש לי מתכון דומה והם באמת טעימים מאוד וקל להכנה.
אפשר לאפות במקום לטגן?
היי חגית, לא ניתן לאפות בגלל המרקם של הבלילה.
פעם ראשונה שאני מכינה סופגניות ואני ממש מרוצה! אני בדרך כלל קונה וסוגרת עניין אבל הפעם ממש התפתתי להכין רק בגלל שהמתכון נראה מאוד קל ובלי כל ההתעסקות עם השמרים. בזכותכם השנה הילדים שלי יהנו ממעשי ידיי!
הכנתי אתמול. הייתי חייבת להתאמן:) יצא מאוד טעים. זה טעים גם בלי ריבה.
אפשר להוסיף חתיכות של פירות (בננות, תפוחים, אגסים, אפרסמון,)לבלילה. יוצא נהדר עם “הפתעות” בפה….
חג שמח
היי נירה, רעיון מעולה. זה בהחלט מוסיף. חג שמח:)
הכנתי ויצא ממש טעים! חייבים לשמן את הכפות.כדי שתצא צורה נורמלית.