שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 6-7 דקות

מס’ מנות: 10 סופגניות בינוניות

סוג: חלבי

ספרי מתכונים ב10 דקות

מצרכים:

1+1/4 כוסות קמח תופח מנופה (175 גרם)

2 כפות גדושות סוכר

1 גביע יוגורט/ אשל (200 מ"ל)

1 ביצה

1 כפית תמצית וניל

קורט מלח

קורט אבקת קינמון (לא חובה)

 

– שמן לטיגון

– ריבה למילוי

– אבקת סוכר לקישוט

אופן הכנה:

-מערבבים את כל החומרים בקערה לפי הסדר בו רשומים עד לקבלת בלילה חלקה.

-מחממים סיר עם שמן (עד גובה 2/3) וכשהשמן חם (170-180 מעלות), מניחים בבת אחת את הבלילה לתוך השמן. רצוי להשתמש בכף קפיצית או כף גלידה משומנת ואם אין ברשותכם, ניתן להשתמש בשתי כפות כאשר בכף אחת מניחים את הבלילה ובעזרת הכף השנייה דוחפים את הבלילה במהירות ובבת אחת לשמן (מומלץ לשמן את הכפות). מנמיכים את האש ומטגנים משני הצדדים במשך 6-7 דקות עד להזהבה יפה. מעבירים לנייר סופג ומצננים מעט.

-ניתן להזליף ריבה לסופגנייה בעזרת שק זילוף או מזרק (לא חובה, היא טעימה גם ככה). מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

 

טיפים לסופגניות מוצלחות (מומלץ לקרוא):

1. כדי לבדוק אם השמן מספיק חם– יש לזרוק חתיכה קטנה מהבלילה לשמן. אם החתיכה שוקעת, השמן עדיין לא חם מספיק. אם החתיכה צפה במהירות ומיד משחימה- השמן חם מידי. בדיקה נוספת: יש להכניס כף עץ לתוך השמן. השמן מוכן לטיגון כאשר נוצר סביב הכף בעבוע עדין. אם נוצרות בועות גדולות רצוי לכבות את האש ולהמתין שהשמן יתקרר מעט או לשפוך עוד מעט שמן קר.

2. לאחר שהוספתם את הסופגניות לשמן, יש להנמיך לאש בינונית-נמוכה (אם אתם מבשלים על הכיריים הכי גדולות – להנמיך לאש נמוכה) אחרת הסופגנייה תשחים מיד מבחוץ ותהיה נוזלית ולא מוכנה מבפנים.

3. לא מומלץ לטגן יותר מידי סופגניות בפעם אחת. מומלץ לטגן עד 4 סופגניות בכל פעם (כמובן שתלוי ברוחב סיר הטיגון).

4. לפני ובמהלך הטיגון, מומלץ להכניס לשמן חתיכת גזר (חתוכה לרוחב) כדי למנוע מהשמן להישרף, ולשמור על ויסות החום. אם החתיכה משחימה, החליפו אותה באחרת חדשה.

5. הוספת כף ברנדי לבצק מפחיתה ספיחה של שמן בבצק בזמן הטיגון.

6. גם אם הסופגניות נראות לכם זהובות, אל תתפתו להוציאן לפני הזמן. זמן הטיגון המומלץ הוא 6-7 דקות לסופגנייה (אם השתמשנו בכף רגילה).


סופגניות אשל

סופגניות מהירות, סופגניות ללא שמרים, סופגניות קלות להכנה, מתכון לסופגניות מהירות, מתכון קל לסופגניות 

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
מתכון לנודלס
חזה עוף באננס

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
שני (15:31 11.03.2020)

הי אפרת וחג שמח
האם אפשר לטבול את הסופגניות ברוטב ? כמו עוואמה…
והאם ניתן להשתמש ביוגורט במקום אשל?
תודה רבה 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:06 11.03.2020)

אני חושבת שכן.
דרך אגב יש גם מתכון לעוואמה.
אפשר לשים יוגורט.

Avatar
שבי (15:44 29.12.2019)

האם אפשר להכין את המתכון במכשיר מולטי קייק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:28 29.12.2019)

לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן.

Avatar
תהילה (14:43 29.12.2019)

באיזה כוס משתמשים ? בכוס חד פעמית חמה ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:08 29.12.2019)

כוס בנפח 240 מ"ל (כוס זכוכית רגילה עם ידית).

Avatar
חיה (22:00 28.12.2019)

מדוע העיסה יצאה לי יבשה? צריך להוסיף מים או שמן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:46 28.12.2019)

שמת כוס ורבע קמח, ביצה וגביע יוגורט של 200 מ"ל?
באיזה כוס השתמשת?
תוסיפי עוד יוגורט או קצת חלב.

Avatar
שירן (10:12 25.12.2019)

האם ישנה דרך להפוך את הסופגניות לנטולות גלוטן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:48 25.12.2019)

אולי אפשר להשתמש בקמח תמי או כרגיל ולשים כוס ורבע קמח + כפית ורבע אבקת אפיה.

Avatar
דבי (20:06 24.12.2019)

חנוכה שמח לך!

הקפאתי עיגולי בצק של סופגניות במרקם אחר,

כמה זמן לדעתך, צריך להפשרה וכמה להתפחה לפני הטיגון?

תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:29 25.12.2019)

אם זה בצק עם שמרים אז יש להפשיר עד שהם מגיעים לטמפ' החדר (אולי כשעה), אפילו מומלץ להפשיר כל הלילה במקרר ואח"כ להתפיח עד כמעט להכפלת הנפח (שעתיים-שלוש, זה מאוד יכול להשתנות בהתאם לטמפ').
חנוכה שמח 🙂

Avatar
אורנה (16:34 28.12.2019)

הכנתי עם קמח קמחSchar Mix B (מיקס B) ללא גלוטן
יצא יותר טעים מקמח חיטה לבן רגיל. היתה תמימות דעים במשפחה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:23 28.12.2019)

מעולה 🙂
תודה על השיתוף.

Avatar
ריקי (17:14 24.12.2019)

אפרת אלופה!!!!!
כרגיל אין על המתכונים שלך!!!❤❤❤❤
שמתי יוגורט תות וזה יצא מושלםםםם
תודה ענקית!!!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:38 24.12.2019)

מהמם!
תודה לך על השיתוף.
חנוכה שמח 💖

Avatar
ז'אן (14:09 24.12.2019)

מתכון פשוט ויצא טעים , קריספי מבחוץ ואפוי טוב מבפנים!
הכנסתי את הבלילה לשק סילוף גדול וישר לשמן, יצאו ממש יפות
ובלי ללכלך…תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:29 24.12.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה וחנוכה שמח!

Avatar
נטלי (13:58 24.12.2019)

שמתי שמנת במקום אשל והבצק יצא צמיגי.. האם חובה לשים אשל ? שנה שעברה עשיתי עם אשל ויצא מדהים ועכשיו היה לי רק שמנת .

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:29 24.12.2019)

שמנת שמנת חמוצה או מתוקה?

Avatar
אורין (23:05 27.12.2019)

שמנת משנה מרקם של סופגנייה או כל מאפה. שמנת כשמה מלאה בשומן וזה מכביד על התוצאה של העיסה. בשביל סופגניות אוויריות עם החמוציות העדינה של יוגורט מביא סופגנייה אוויריות. חג שמח!

Avatar
אפרת (19:54 18.12.2019)

יצא מצויין והמתכונים שלך נפלאים!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:09 18.12.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה!

Avatar
חיה (18:51 17.12.2019)

יש לך מתכון לסופגניות אפויות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:57 17.12.2019)

לא אין לי.

Avatar
ניצן (05:51 17.12.2019)

היי האם ניתן להכין יום לפני ההגשה והן ישמרו על טריות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:57 17.12.2019)

עדיף באותו יום אבל אם לא מתאפשר אז אפשר להכין יום לפני ולשמור במקרר. לפני ההגשה לחמם בתנור.

Avatar
אנונימי (11:35 16.12.2019)

היי אפרת,
ראשית תודה על המתכונים הנפלאים!
שנית, האם ניתן לשנות לגרסה פרווה, אם כן מה לשים במקום האשל??
אודה לתגובתך 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:05 16.12.2019)

אפשר לנסות לשים בין שליש לחצי מיכל קצפת צמחית/ריץ' (במקום האשל).

Avatar
מירי (17:12 11.12.2019)

היי אפרת אם אין לי קמח תופח אפשר לשים במקום קמח רגיל ואבקת אפיה ואם כן אז כמה ? תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:17 11.12.2019)

כן, אפשר לשים כוס ורבע קמח רגיל + כפית ורבע אבקת אפיה.

Avatar
ליזה (19:42 6.12.2019)

היי אפרת,
ניתן להחליף לקמח כוסמין ?
והאם אפשר גם שמנת חמוצה או שעדיף אשל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:21 7.12.2019)

אני מניחה שכן. כוס ושליש קמח כוסמין + כפית ורבע אבקת אפיה.
אפשר להכין גם עם שמנת חמוצה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:43 10.12.2018)

משתפת במתכון של דבי היקרה לסופגניות שמרים רגילות וטעימות (למי שמוכן קצת יותר להשקיע 🙂 ):

חצי קילו קמח, 2 ביצים, 40 גר' סוכר, 60 גר' מרגרינה, שליש חבילת שמרית, חצי כפית מלח וחצי כוס מים פושרים (מוסיפים מים לפי הנדרש).
שמים את השמרים במים ומערבבים עם כל החומרים (לא במגע ישיר עם המלח) עד בצק רך מאד (מעט דביק), מתפיחים שעתיים, קורצים עיגולים ומתפיחים עוד שעה. (עובדים עם קמח אם צריך). מטגנים בשמן עמוק.
יוצאים כ-32 סופגניות (בגודל הקף כוס זכוכית עם ידית).

Avatar
נעה (22:08 9.12.2018)

סופגניות מעולות! תודה רבה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:21 10.12.2018)

תודה נעה, שמחה שאהבת 🙂

Avatar
רויטל (17:02 9.12.2018)

היי
בדיוק מתכוונת להכין…רק לוודא-
את הקינמון בתוך הבלילה מראש? ותודה, נראה נפלא ועושה חשק

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:28 9.12.2018)

כן 🙂

Avatar
שירה (22:41 8.12.2018)

כבר שנה שניה שאנחנו נהנים!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:48 8.12.2018)

נראה מעולה 😍
תודה שירה

Avatar
שני (20:42 9.12.2018)

איך הצלחת לעגל אותם? אצלי הם נראים כמו קיפודים

Avatar
הילה לוי (20:21 4.12.2018)

מתכון מעולה!!! הכנתי בפחות מחצי שעה והן נגמרו בתוך חמש דקות!!! תודה רבה וחג שמח!! הייתי מעלה תמונה אבל לא נשאר מה להעלות:)

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:25 4.12.2018)

שמחה לשמוע!
תודה וחג שמח ❤️

Avatar
ניצן (19:56 3.12.2018)

יצא ממש טעים!! הקינמון מוסיף המון
חג שמח:)

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:22 3.12.2018)

תודה ניצן וחג שמח ❤️

Avatar
מירית (06:34 3.12.2018)

מתכון פצצה !! המתכון פשוט פשוט והטעם נפלא !!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:12 3.12.2018)

שמחה שאהבת!
חנוכה שמח 💕

Avatar
אביגיל (00:28 3.12.2018)

היי אפרת
רציתי לשאול אם יש לך מתכון של סופגניות רגילות
חשוב לי שהם יצאו יפות ואוריריות
זה ממש דחוף לי

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:13 3.12.2018)

סורי, אין לי.
חג שמח 🌺

Avatar
דניאל (22:43 2.12.2018)

קבוע אני רוצה לעשות חצי כמות? אפשר מידות למצרכים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:16 3.12.2018)

בטוח? גם ככה זו כמות יחסית קטנה.
שני שליש כוס קמח תופח מנופה (90 גרם)
כף גדושה סוכר
חצי גביע יוגורט/ אשל (100 מ"ל)
חצי בלילה של ביצה טרופה
חצי כפית תמצית וניל
קורט מלח
קורט אבקת קינמון (לא חובה)
חג שמח!

Avatar
שרון (22:36 2.12.2018)

יצא מעולה! מכינה כל שנה,חג שמח 😀

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:00 3.12.2018)

שמחה לשמוע!
תודה וחנוכה שמח 💜

Avatar
מלכי (17:28 2.12.2018)

היי אפרת
הכנתי כבר שנה שעברה.
חיפשתי שוב את המתכון.
יותר טעים מסופגניה מהחנות!
הכנתי עם קמח מלא ועם תמצית תות במקום תמצית וניל.
יצא כצפוי טעים וחגיגי במיוחד!
תודה רבה וחנוכה שמח

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:25 2.12.2018)

נשמע מעולה 🙂
תודה מלכי וחג שמח ❤️

Avatar
קורין (18:21 3.12.2018)

היי, אשמח לדעת אם אני מחליפה קמח לבן בקמח מלא אני שמה את אותה כמות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:24 3.12.2018)

אפשר לשים כוס ורבע קמח מלא + כפית ורבע אבקת אפיה.

Avatar
אסנת (15:47 2.12.2018)

האם אפשר לשים שמנת במקום אשל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:24 2.12.2018)

עדיף שמנת חמוצה אם יש לך.
אם זו שמנת מתוקה/צמחית אז יש להתחיל עם חצי מיכל (125 מ"ל) ולהוסיף עוד במידת הצורך. הבלילה צריכה להיות דביקה, רכה ומעט דלילה אבל לא נוזלית מידי.
חג שמח 🌺

Avatar
עידית (15:37 2.12.2018)

מתכון מתכון… לא פעם ראשונה וההנאה מתחזקת…תודה על מה שאת…חג שמח…הן בדרך להדלקת נרות והנאה מהסופגניות…

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:23 2.12.2018)

נראה מעולה 😍
תודה עידית וחג שמח!

Avatar
שלומית (13:56 2.12.2018)

אפשר לשים ערק במקום ברנדי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:44 2.12.2018)

כן.

Avatar
אילה (09:54 2.12.2018)

אם אני רוצה להשתמשש בקמח רגיל מה היחס

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:22 2.12.2018)

כוס ורבע קמח רגיל + כפית ורבע אבקת אפיה.

Avatar
גל (15:14 1.12.2018)

אתר מושלם עם מתכונים מושלמים:)
אני רוצה להגיש את הסופגניות יום למחרת, אם אעשה אותן בערב לפני, כיצד לשמיר אותן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:14 1.12.2018)

הסופגניות הכי טעימות שמכינים אותן סמוך להגשה (אפשר כמה שעות לפני).
אם אין ברירה אפשר להכין יום מראש ולשמור במקרר. לפני ההגשה לחמם בתנור.

Avatar
לאה (09:16 27.11.2018)

יש לך מתכון לדונאטס?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:01 27.11.2018)

כרגע לא. מקווה להעלות בהמשך.

Avatar
אפרת (18:56 24.11.2018)

הי, מניחה שכבר שאלו אבל לא מצאתי…
אפשר להחליף את הקמח תופח בקמח רגיל ואבקת אפיה? מה הכמויות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:08 24.11.2018)

אפשר לשים כוס ורבע קמח רגיל + כפית ורבע אבקת אפיה.

Avatar
לאה (22:35 19.11.2018)

הסופגניות הכי טעימות בעולם!
אפרת אין עליך את מדהימה. לא מפסיקה להכין דברים מהאתר שלך. הכל יוצא מושלם! תודה להשם שמצאתי את האתר הזה.
בזכותך האוכל שלנו השתדרג פלאים. מברכת אותך בכל הברכות! בעזרת השם תמשיכי להצליח! תודה ענקית!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:15 20.11.2018)

תודה רבה יקרה ❤️

Avatar
חן (21:17 4.11.2018)

הכנתי עם חברה שלי
יצה ממש טעים!
תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:08 5.11.2018)

תודה חן, שמחה לשמוע 🙂

Avatar
ריקי נישנסקי (08:28 28.05.2018)

שלום!
האם אפשר במקום טיגון לאפות במולטי קייק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:13 28.05.2018)

היי ריקי,
זה אמור לעבוד (לא ניסיתי). אם מכינים במכשיר ולא מטגנים אני ממליצה להוסיף 2 כפות שמן לבלילה.

Avatar
דלית (11:24 17.12.2017)

מניחים בבת אחת את הבלילה לתוך השמן????????

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:34 17.12.2017)

כן, בעזרת כף.

Avatar
מלכי (19:08 13.12.2017)

לא יפים כמו שלך, אבל טעם מושלם!
הגשתי עם סירופ מייפל ליד (ובלי ריבה)
הילדים היו מרוצים מאד!
תודה וחנוכה שמח

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:37 13.12.2017)

תודה מלכי, שמחה שכולם נהנו 🙂
חנוכה שמח!

Avatar
נופר (07:46 13.12.2017)

הכנתי אתמול לכבוד נר ראשון לאחר שזרקתי כמות שלמה לפח ממתכון באתר אחר. אלו יצאו ממש טובות וטעימות. ובאמת חשוב לשים לב שהשמן לא רותח ושהכפות לא לגמרי מפוצצות בבצק אלא למלא כף שטוחה.

תודההה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:58 13.12.2017)

תודה נופר, נראה מצוין!
חנוכה שמח 💛

Avatar
נטלי (21:51 12.12.2017)

יצא טעים מאוד… מתכון קל ומוצלח..תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:05 12.12.2017)

נראה מעולה!!
תודה וחנוכה שמח 💛

Avatar
יעל (18:07 12.12.2017)

אין לי תמצית וניל אפשר בלי ואם לא במה אפשר להחליף ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:05 12.12.2017)

היי יעל,
אפשר לשים שקית סוכר וניל (ולהפחית כף שטוחה סוכר מהכמות הכוללת) או להכין בלי.

Avatar
מור (17:01 12.12.2017)

אם החלטתי לעשות את המתכון הזה עם קמח כוסמין ובאפייה,כמה זמן ועל איזה חום ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:07 12.12.2017)

היי מור,
שימי כוס ושליש קמח כוסמין + כפית ורבע אבקת אפיה. לחמם תנור מראש ל180 מעלות במשך 20-25 דקות. יש לקחת בחשבון שהאפיה תתן לזה מרקם יותר דומה לעוגה ופחות של סופגניה.

Avatar
ליזט (13:01 12.12.2017)

הי האם אפשר להכין עם קמח כוסמין ואבקת אפיה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:23 12.12.2017)

לא ניסיתי אבל נראה לי שאפשר. כדאי לשים כוס ושליש קמח כוסמין + כפית ורבע אבקת אפיה.

Avatar
מור (11:59 12.12.2017)

שלום 🙂 אשמח לדעת מה משקל הקמח שצריך להיות בהתאם לכוס ורבע.
ואם לא ניתן לקבל משקל האם השתמשת בכוס חדפ שקופה רגילה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:02 12.12.2017)

היי מור,
כוס ורבע קמח = 175 גרם.
חנוכה שמח 🙂

Avatar
שרה (16:36 11.12.2017)

אפשר להשתמש בשמנת חמוצה במקום?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:38 11.12.2017)

כן, אפשר.

Avatar
שושי (20:53 10.12.2017)

הי, אם רוצים להכפיל כמות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:10 10.12.2017)

אין בעיה להכפיל את כל הכמויות ב-2.

Avatar
חמדת (20:02 9.12.2017)

הי האם יש גרסה פרווה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:18 9.12.2017)

היי חמדת,
אפשר לנסות לשים בין שליש לחצי מיכל קצפת צמחית/ריץ' (במקום האשל/יוגורט).

Avatar
נתלי (14:47 7.12.2017)

היי יקירה יש לך מתכון מוצלח לסופגניות רגילות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:25 7.12.2017)

היי נתלי,
אין לי מתכון מדויק אבל אני מקווה שאספיק להכין ולפרסם לחג הקרוב.

Avatar
נתלי (00:43 10.12.2017)

תודה רבה מחכה ומצפה

Avatar
אלייה (17:02 4.12.2017)

אך האם ניתן לאפות אותן בתנור ? ואם כן , בכמה מעלות וכמה זמן ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:03 4.12.2017)

היי אלייה,
אפשר לאפות אותן בתבנית מאפינס משומנת בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 20-25 דקות אבל צריך לקחת בחשבון שהמרקם שלהן יהיה שונה לגמרי. המרקם יהיה יותר דומה לעוגה ופחות לסופגניות.

Avatar
אלייה (20:25 4.12.2017)

תודה

Avatar
אלייה (17:15 2.12.2017)

שבוע טוב ומבורך !
האם יש לך מתכון לסופגניות אשל אפויות ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:11 2.12.2017)

שבוע טוב אלייה 🙂
זה המתכון לסופגניות אשל.

Avatar
הדס (16:22 29.11.2017)

יצא טעים אבל שומני!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:52 29.11.2017)

היי הדס,
שמחה שיצא טעים.
לגבי השומניות, אולי השמן לא היה חם מספיק כשטיגנת אותן.

Avatar
נתלי (23:58 13.12.2017)

היי תוכלי לשלוח לי מתכון לסופגניות רגילות למייל ?? אני רואה שלא יצא לך להעלות את המתכון והאמת אני לא סומכת על מתכונים אחרים אוהבת את הא טעמים שלך!!תודה וחג חנוכה שמח

Avatar
גלית (08:13 1.01.2017)

הי אפרת,
הן יצאו מעולות, גם יפות וגם טעימות! הקינמון הוא הברקה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:00 1.01.2017)

תודה גלית, שמחה לשמוע 🙂
יום מקסים

Avatar
שולה לבבי (20:13 31.12.2016)

החלפתי 200 מ"ל אשל ב-200 מ"ל קרם קוקוס ויצא מושלם!
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:29 31.12.2016)

מעולה 🙂
תודה שולה ושבוע טוב

Avatar
אלון קוטלר (14:11 29.12.2016)

אני מת עליכם ועל המתכונים שלכם

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:13 29.12.2016)

תודה אלון 🙂

Avatar
קרן (17:37 28.12.2016)

מתכון מצויין!!! הכנתי עכשיו ויצא מעולה!!! תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (19:40 28.12.2016)

תודה קרן, שמחה לשמוע 🙂
חג שמח

Avatar
אפרת (12:00 27.12.2016)

אני צריכה להכין את הסופגניות כמה שעות מראש (בערך 4). עדיין יהיו טעימות או שעדיף להכין משהו אחר…?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:19 27.12.2016)

היי אפרת,
4 שעות זה לא נורא. תוכלי לחמם אותן קצת בתנור לפני ההגשה והן יהיו טעימות.

Avatar
ישראל (20:41 25.11.2017)

תקשיבי לא יודע מי את אבל בחיים לא נגעתי בתנור ובבצק ומאז שהכרתי את המתכונים שלך אני לא מפסיק לאפות תודה רבה לך את אלופה כל מתכון יותר טעים ומעניין מהשני ובעיקר קל להכנה את אלופה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:22 25.11.2017)

תודה ישראל, כיף גדול לשמוע 🙂

Avatar
אלה (16:46 26.12.2016)

מה ניתן לשים במקום האשל??

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:02 26.12.2016)

היי אלה,
אפשר לשים יוגורט או לבן או גבינה לבנה.

Avatar
גלית (15:59 26.12.2016)

הסופגניות יצאו טעימות ופופולריות במיוחד:) תודה רבה על המתכון. אני טבלתי את הידיים בשמן וגלגלתי את המצב לעיגולים והספגניות יצאו עגולות ויפות.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:01 26.12.2016)

שמחה לשמוע 🙂
תודה גלית וחג שמח!

Avatar
הדר (05:31 26.12.2016)

רוב המאכלים שאני מכינה מהאתר הזה.. ועכשיו הכנתי את הסופגנייות (אני בארה״ב) ויצא מעדן!! תודה 🙂 חבל שאי אפשר להוסיף תמונה לתגובה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:37 26.12.2016)

היי הדר,
שמחה לשמוע!
בתכנון שבקרוב יהיה ניתן להוסיף תמונה.
תודה וחג שמח 🙂

Avatar
אנונימי (14:07 25.12.2016)

הי האם הבצק יכול לחכות עד שמבשלים אותו או שחיבים לטגן אותו מיד?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:30 25.12.2016)

עדיף לטגן סמוך להכנת הבצק אבל אם אין אפשרות אפשר להכין את הבצק מראש (באותו יום) ולשמור במקרר בקערה עטופה בניילון נצמד.

Avatar
אורלי (10:24 26.12.2016)

אני מכינה בצק, מטגנת ואם נשאר בצק אני מכניסה למקרר ומטגנת למחרת ויוצא נהדר.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:21 26.12.2016)

מצוין 🙂
תודה אורלי וחג שמח

Avatar
סול (19:50 24.12.2016)

תקראו לזה איך שאתם רוצים❗זה יצא מוצלח וטעים מאוד.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (19:50 24.12.2016)

תודה סול!
חג שמח 🙂

Avatar
בודו (11:25 24.12.2016)

היי איך ממלאים את הסופגניות?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:41 24.12.2016)

היי,
אפשר למלא בעזרת מזרק. אם אין מזרק אפשר ליצור חריץ בעזרת סכין ולמלא בריבה בעזרת הסכין או כפית קטנה. אפשר גם לחצות את הסופגניה לרוחב, למלא בריבה ולסגור. אח"כ לטשטש את החיתוך בעזרת פיזור אבקת סוכר.
חג שמח 🙂

Avatar
תהל (22:12 12.12.2017)

אפשר גם עם קשית

Avatar
אלייה (18:52 19.12.2016)

תודה על המתכונים .
האם יש לך מתכון של סופגניות אפויות על בסיס שמן ?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:37 19.12.2016)

לא אלייה, אין לי.

Avatar
גילי (23:49 17.12.2016)

אפשר בלי התמצית וניל ?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (00:08 18.12.2016)

כן, אפשר.

Avatar
אורי (01:11 15.12.2016)

הסופגניות שלך הם בודאי טעימות ,אין לי ספק בכך,אבל לצערי הרב ,המרשם הזה הוא לא מרשם של סופגניות. המרשם שלך הוא המאכל הלאומי ההולנדי שהם ההולנדים אוכלים בכמויות עצומות בחג ניקולאס הקדוש ובחג המולד. הם ההולנדים קוראים לזה Olie Bolen ותרגומן הוא. כדורי שומן. את אותו המרשם עושים גם יהודים ממוצא הולנדי בארץ בכלהזדמנות.
אני חושב בכלהרצינות שאת צריכה לתת שם אחר ל״סופגניות״ האלו. אולי לקרואלהן שומניות הולנדיות?
בתודה
אורי

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:52 15.12.2016)

היי אורי,
בחרתי לשתף סופגניות אלה כי הן גרסה מהירה המזכירה את הסופגניות הרגילות, למי שמחפש משהו טעים ומהיר לחג החנוכה.
מכבדת מאוד את דעתך אך רוב הגולשים לא יודעים מה זה "שומניות הולנדיות" ולכן בחרתי לקרוא להן כפי שקראתי. דרך אגב, אלה סופגניות שנקראות גם "סופגניות אשל".
בכל מקרה, אני מודה לך על השיתוף.
יום מקסים 🙂

Avatar
מיטל (17:07 30.11.2016)

הי אפרת! תוכלי גם לפרסם מתכון רגיל לסופגניות למרות שהוא יקח יותר מ- 10 דקות?
ואת אולי מכירה מילוי לסופגניות שמשלב חמאת בוטנים?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:11 30.11.2016)

היי מיטל,
אשתדל לפרסם מתכון. לגבי מילוי, אפשר לשלב כף חמאת בוטנים עם 2 ממרח שוקולד/נוגט/נוטלה.
אם חמאת בוטנים טעימה לך כמו שהיא אפשר פשוט להמתיק מעט עם סירופ מיפל או דבש ולמלא את הסופגניות.
חשוב לטעום לפני שממלאים.

Avatar
שירן (19:06 27.11.2016)

מה המרקם של הבצק צריך להיות? יצא לי בצק כבד כזה ודביק..

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (19:35 27.11.2016)

הבצק אמור לצאת סמיך ודביק.

Avatar
שירן (08:49 25.11.2016)

הי אפרת,
יש לי גביע יוגורט במתיקות מעודנת אפשר להשתמש בזה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:14 25.11.2016)

כן שירן, אפשר.

Avatar
שירן (17:27 27.11.2016)

אפשר להשתמש במקום ברנדי בוודקה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (19:50 27.11.2016)

כן

Avatar
עדי (20:38 20.11.2016)

פשוט אליפות !
לא היה לי אשל עשיתי עם גביע שמנת חמוצה
חוסל בשניות

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:11 20.11.2016)

שמחה לשמוע!
תודה עדי 🙂

Avatar
אור (16:08 12.12.2015)

האם אפשר להחליף תקמח התופח ובקמח רגיל אם אבקת אפייה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:02 12.12.2015)

כן אור, אפשר לשים כוס ורבע קמח רגיל+ כפית ורבע אבקת אפיה.
בהצלחה וחג שמח 😉

Avatar
לימורי (13:41 12.12.2015)

יצא מדהים וטעים תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:40 12.12.2015)

תודה לימורי, שמחה שאהבת 🙂

Avatar
ענת (12:14 12.12.2015)

שדרוג לסופגניות:
1. הכנתי עם 1.5 כוס קמח. עדיף.
2. כדי לקבל סופגניות עגולות ומושלמות ולהקל את תהליך הטיגון הכנסתי את התערובת לשקית זילוף. חתכתי את השקית למטה, החזקתי מעל לסיר עם השמן ולחצתי על השקית מלמעלה. עם מספריים חתכתי מהבצק שיצא מהשקית חתיכות של כ- 1.5 ס"מ. החתיכות נפלו לשמן ונוצרו סופגניות קטנות ומושלמות בצורתן.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:40 12.12.2015)

רעיון מעולה! תודה ענת 🙂

Avatar
דניאל (07:42 11.12.2015)

יצא לי הצגה!!!
שמתי את הכל במגימיקס עם מלוש.ועירבבתי..זה היה נראה בלתי אפשרי..מרקם של טחינה.ושמתי לבן במקום אשל…זה מה שמצאתי.שמתי בשמן והם התנפחו ויצאו מטורפות!!!!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:22 11.12.2015)

איזה כיף לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום 🙂

Avatar
חגית ניב (00:14 11.12.2015)

הסופגניות יצאו מעולות, נטרפו!!! הטיפים שאחרי המתכון בהחלט מועילים.
תודה וחג שמח

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:20 11.12.2015)

תודה חגית! שמחה לשמוע 🙂
חג שמח ושבת שלום

Avatar
דנה ממן (17:54 8.12.2015)

יצא לי לא אוורירי, בצק חונק, מה יכולה להיות הסיבה?

תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (18:37 8.12.2015)

היי דנה,
יכול להיות שערבבת יותר מידי את הבלילה?
איך המרקם של הבלילה היה לפני הטיגון? סמיך/דליל?

Avatar
נועה (15:32 8.12.2015)

רציתי לדעת האם אפשר להכין את הבלילה כמה שעות מראש?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:15 8.12.2015)

היי נועה,
אני מניחה שכן. תעטפי את הקערה בניילון נצמד ותשמרי במקרר עד ההכנה.

Avatar
נגה (20:17 6.12.2015)

אני טבעונית. יש דבר כזה סופגניות טבעוניות?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:31 6.12.2015)

היי נגה,
אפשר לנסות לשים במקום היוגורט הרגיל והביצה- מיכל יוגורט סויה (125 גרם)+ כשליש כוס מיץ תפוזים (אפילו מבקבוק לשתיה קלה).
אם תחליטי לנסות, אשמח לקבל עדכון איך יצא 😉
חג חנוכה שמח!

Avatar
שי (15:24 5.12.2015)

מה אפשר לשים במקום אשל כדי שזה היה פרווה ולא חלבי?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:28 5.12.2015)

היי שי,
אפשר לשים קצפת צמחית. בסביבות חצי מיכל כי הקצפת יותר נוזלית מהאשל ולכן יש לשים ממנה פחות.

Avatar
שי (22:41 5.12.2015)

יש אפשרות להשתמש בחלב/קרם קוקוס?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (22:47 5.12.2015)

חייבת לציין שלא ניסיתי אבל אם כבר מנסים עדיף להשתמש בקרם קוקוס בגלל שהוא יותר סמיך.

Avatar
שי (23:10 8.12.2015)

הבעיה שקרם קוקוס יתן טעם דומיננתי.
עם שם שמנת צמחית כמה אני צריך לשים אם הכמות היא 2 מיכלי אשל שכל מיכל 200מליגרם??
דבר נוסף איך צריכה להיות התערובת של הסופגנוית נוזלית, קשה, רכה, מוצקת??

Avatar
שי (23:11 8.12.2015)

נ.ב
שכחתי גם לישאול כמה איזה גודל של שמנת צמחית של כמה מ"ל?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (23:35 8.12.2015)

היי שי,
במקום 2 מיכלי אשל לדעתי כדאי להתחיל עם מיכל שמנת אחת (250 מ"ל) ולהוסיף עוד במידת הצורך. הבלילה צריכה להיות דביקה, רכה ומעט דלילה אבל לא נוזלית מידי.
ממליצה לנסות קודם לפי הכמויות במתכון לפני שמכפילים כמויות (ואז להתחיל מחצי מיכל שמנת). אח"כ זה כמה דקות ספורות להכין שוב את הבלילה.
בהצלחה 😉

Avatar
שלי (14:27 4.12.2015)

יש אפשרות להשתמש במתכון לסופגניות לא מטוגנות?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:43 4.12.2015)

היי שלי?
הכוונה לאפות אותן? אפשר לאפות בתבנית מאפינס אבל הן ייצאו פחות כמו סופגניות. יותר במרקם הדומה לעוגה.

Avatar
שלי (15:16 4.12.2015)

אוקיי אני אנסה בראשון תודה על המענה המהיר!!

Avatar
shila (00:07 4.12.2015)

ניסיון ראשון לקראת חג חנוכה . יצאו פשוט מושלמות עם הריבה ! מומלץ בחום !!! תודה על המתכון הנהדר שלדעתי הוא מנצח כמו כל מתכון שהכנתי מאתרך יצא מוצלח. תודה !

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:30 4.12.2015)

תודה ! שמחה לשמוע 🙂
שבת שלום

Avatar
shila (15:18 3.12.2015)

שלום האם ניתן להקפיא את הסופגניות עד לחג ? אשמח לקבל מענה תודה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:41 3.12.2015)

לדעתי כן. כדאי לחמם אותן כמה דקות בודדות בתנור לפני ההגשה (לאחר שמפשירים אותן).

Avatar
Shifra (04:21 3.12.2015)

מירשם החלה המתוקה מצויצת
מבקשת מירשם לסופגניות על בסיס שמרים

Avatar
דנה (13:37 30.11.2015)

האם אפשר לשלב גם קוטג׳ בבלילה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:49 30.11.2015)

היי דנה,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שכן ועדיף באמת לשלב עם היוגורט/אשל.
בהצלחה 😉

Avatar
דנה (13:58 30.11.2015)

תודה! אעדכן 🙂

Avatar
דנה (19:47 30.11.2015)

עכשיו ראיתי שאין לי ביצה…יש פתרון או שלוותר?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:15 30.11.2015)

היי דנה,
לא ניסיתי כך שאני באמת לא יודעת. אולי אפשר להוסיף 4-5 כפות מים במקום.
אם תנסי אשמח לעדכון.

Avatar
shila (23:21 24.11.2015)

שלום כתבת בטיפים שכדאי להוסיף ברנדי כי זה סופח פחות שמן. אבל במתכון לא ציינת בכלל ברנדי ואיזה כמות. אשמח אם תוכלי להשיב איזה כמות ומתי יש להוסיף . תודה shila

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (23:31 24.11.2015)

היי שילה,
אפשר להוסיף לבצק כף ברנדי. את הברנדי מוסיפים בסוף.
ערב נעים 🙂

Avatar
קויאטק רחל (17:47 23.12.2014)

ניתן בהחלט להחליף את האשל או כל מוצר חלבי אחר בכמות של מיץ תפוזים !

Avatar
לידור (20:36 15.12.2014)

אפשר להחליף את האשל בגבינה לבנה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:40 15.12.2014)

כן אפשר.

Avatar
ליאת (15:13 14.12.2014)

האם המתכון יתאים למכשיר של לובלי בייק/מולטי קייק ????

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:19 14.12.2014)

היי ליאת,
לא ניסיתי למרות שבגדול זה אמור לעבוד. אם מכינים במכשיר ולא מטגנים אני ממליצה להוסיף 2 כפות שמן לבלילה.
שבוע נפלא 🙂

Avatar
קרן (18:18 13.12.2014)

יש סופגניות ללא ביצים וללא חלב?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:17 13.12.2014)

היי קרן,
לצערי לא..

Avatar
מורן (17:12 10.12.2014)

היי אפשר לשים שמנת חמוצה במקום או עדיף יוגורט ?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (18:52 10.12.2014)

היי מורן,
לדעתי לא צריכה להיות בעיה להשתמש בשמנת חמוצה.

Avatar
ליאורה (15:06 14.10.2014)

אפשר במקום אשל שמנת

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:01 14.10.2014)

היי ליאורה,
כן. תשימי בין חצי ל3/4 מיכל שמנת של 250 מ"ל.

Avatar
ליפז (21:43 1.12.2013)

גם אני ממליצה להכין את המתכון כמו שהוא רשום ולא לנסות להחליף את המרכיבים. אין מה לעשות, יש מתכונים שטעימים רק בגרסה החלבית שלהם וזה אחד מהם.

Avatar
ברכה (21:31 1.12.2013)

לא לנסות עם ריץ'- ניסיתי ויצא מגעיל!!!!!! זרקתי הכל לפח

Avatar
ורד (20:24 27.11.2013)

האם ישנה דרך להחליף את האשל או היוגורט במוצר פרווה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (23:55 27.11.2013)

היי ורד, את יכולה לנסות להשתמש בריץ' (שמנת צמחית). מאחר והמרקם של השמנת נוזלי יותר מהיוגורט אני מציעה שתתחילי בחצי מיכל (125 גרם) ותוסיפי עוד בהתאם תוך כדי שאת בודקת את מרקם הבלילה, שלא תהיה נוזלית מידי.

Avatar
הודיה (18:01 15.12.2014)

יוגורט סויה/מעדן סויה עם קצת לימון

Avatar
מלי (16:34 27.11.2013)

אפשר להשתמש באבקת אפייה במקום קמח תופח מאליו?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:40 27.11.2013)

היי מלי, כן. תשימי כפית גדושה של אבקת אפיה ותערבבי היטב עם הקמח.

Avatar
ריקי (21:34 26.11.2013)

יש לי מתכון דומה והם באמת טעימים מאוד וקל להכנה.

Avatar
חגית (13:56 26.11.2013)

אפשר לאפות במקום לטגן?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:33 26.11.2013)

היי חגית, לא ניתן לאפות בגלל המרקם של הבלילה.

Avatar
מירי ששון (11:50 26.11.2013)

פעם ראשונה שאני מכינה סופגניות ואני ממש מרוצה! אני בדרך כלל קונה וסוגרת עניין אבל הפעם ממש התפתתי להכין רק בגלל שהמתכון נראה מאוד קל ובלי כל ההתעסקות עם השמרים. בזכותכם השנה הילדים שלי יהנו ממעשי ידיי!

Avatar
הילה (08:38 26.11.2013)

הכנתי אתמול. הייתי חייבת להתאמן:) יצא מאוד טעים. זה טעים גם בלי ריבה.

Avatar
נירה מנע (08:24 26.11.2013)

אפשר להוסיף חתיכות של פירות (בננות, תפוחים, אגסים, אפרסמון,)לבלילה. יוצא נהדר עם "הפתעות" בפה….

חג שמח

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:44 26.11.2013)

היי נירה, רעיון מעולה. זה בהחלט מוסיף. חג שמח:)

Avatar
רעות (22:09 25.11.2013)

הכנתי ויצא ממש טעים! חייבים לשמן את הכפות.כדי שתצא צורה נורמלית.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.