זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15 דקות
מס’ מנות: 3-4 מנות
מצרכים:
500 גרם נתחי אנטריקוט דקים בעובי 1-1.5 ס”מ (ניתן להשתמש גם ברצועות סינטה) *מומלץ לבקש מהקצב לחתוך
2 בצלים בינוניים קצוצים
חצי פלפל צ’ילי חריף קצוץ (לא חובה)
סלסלת פטריות טריות חצויות
תיבול: 2 כפות רוטב סויה, כף סילאן, כף דבש, 2 שיני שום כתושות, מלח לפי הטעם ומעט פלפל שחור
שליש כוס בצל ירוק קצוץ (חלק ירוק + לבן)
אופן הכנה:
-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
-מוסיפים פטריות ופלפל צ’ילי, ממליחים מעט ומטגנים במשך 6 דקות, תוך כדי ערבוב. מעבירים את תערובת הבצל והפטריות לצלחת.
-מנגבים את המחבת משאריות נוזלים ומחממים בכף שמן. כשהמחבת חמה, מוסיפים את נתחי האנטריקוט וצורבים/מקפיצים על אש בינונית-גבוהה כחצי דקה-דקה מכל צד, עד להשחמה.
-מוסיפים את תערובת הבצל והפטריות ומתבלים ברוטב סויה, סילאן, דבש, שום כתוש, מלח ופלפל שחור. מקפיצים תוך ערבוב במשך 2-3 דקות, לפי מידת העשייה הרצויה. מוסיפים בצל ירוק, מערבבים ומסירים מהאש.
- שווארמה פרגית ופטריות |
- מתכון לסלמון בטריאקי |
- סלמון בחרדל ודבש |
- סינייה |
- סלמון במרינדה |
- עוף בזעתר
שלום אפרת, אני רוצה להכין את המתכון עם פרוסות אנטריקוט קפואות. ולהקפיא.
1. האם ניתן לחמם על פלטה חשמלית?
2. כמה זמן טוב במקפיא?
3. איזה עוד תבשיל בשרי ניתן להכין מראש ולהקפיא? (טסה ורוצה לקחת אוכל שלי.. )
4. אשמח התיחסותך גם לגבי רעיון לתוספות- הקפאה
תודה רבה מאד
בוקר טוב:)
1. כן אפשר
2. עדיף להקפיא עד שבועיים
3. כמעט כל תבשיל אפשר להקפיא בתנאי שאין בו תפוח אדמה
4. גם לגבי תוספות כמו אורז וכו’
בוקר אור,
אפשר להקפיא דג סלמון מבושל?
או דג מטוגן?
תודה רבה
כן
הי אפרת קניתי בטעות אנטריקוט טחון יש לך רעיון מה אני יכולה לעשות איתו?
את יכולה להכין המבורגר או קבב
האם אפשר להוסיף גמבה
כן:)
הי ,יש לי סנטייק אנטריקוט קפוא זה אפשרי להשתמש במתכון?
כן
אפרת היקרה, חוזרת לעדכן שהכנתי בסוף בדיוק לפי המתכון ויצא מדהים!! הרוטב פשוט משגע (ואנחנו לא מחובבי האסייתי, למעט סושי).
אני רוצה להכין שוב, עם בשר אחר. כי האנטריקוט, אף שהיה טרי ויפה, יצא קצת קשה ו”מסטיקי”. קראתי במתכון אחר של מוקפץ שלך שכתבת שהכי מוצלח זה עם בשר כתף. התכוונת לצלי מס 5? איך לחתוך אותו ולשלב אותו במתכון הזה? כי פה זה בישול קצר והכתף מתאים לבישול ארוך…
היי גליתה,
קודם כל שמחה שיצא טעים:)
אם הבשר יצא קצת קשה ובמרקם מסטיקי זה יכול להיות כתוצאה מבישול יתר. חשוב לצלות על אש גבוהה במחבת חמה מאוד לא יותר מחצי דקה-דקה מכל צד.
לגבי צלי כתף- אם רשמתי דבר כזה אז זו טעות כי צלי כתף לא מתאים לצליה קצרה.
אני ממליצה על נתחים כמו סינטה או שייטל. הם פחות שומניים ויוצאים מצוין.
תודה רבה! אנסה שוב עם הנתחים שהמלצת. וטעות שלי! ההמלצה על בשר כתף היא לא שלך. ראיתי את ההמלצה במקום אחר.
שלום אפרת, אני רוצה לשלב את הבשר הזה במוקפץ עם אטריות ועוד ירקות (גמבה, כרוב, גזר…) איך את ממליצה לעשות זאת?
את יכולה להכין לפי המתכון ולהוסיף ירקות שאת רוצה.
את האטריות תבשלי בנפרד במים, תוסיפי בסוף ותערבבי עם הכל. אם לדעתך חסר תיבול תוסיפי עוד 2 כפות רוטב סויה, כף סילאן, כף דבש ומלח.
מתכון מדוייק! יותר טעים מכל מסעדה שאכלתי. תבורכי אין על המתכונים שלך, תמיד טעים ❤️🙏
איזה כיף שאהבת את המתכון, נראה מעולה!
תודה שחזרת לשתף❤️
חבל״ז כמה שקל ככה טעים, תודה!!
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה על השיתוף🌺
יצא ממש טעים!
איזה כיף לשמוע😊
היי יש לי אינטריקוט ממש ממש דק – רצועות דקות ממש.
אפשר להכין את המתכון הזה גם איתם?
היי,
אפשר (רק שימי לב לזמן הבישול שהאנטריקוט יצטרך).
כהמשך להודעה הקודמת אמרת לי שאם יש לי נוזלים בסיר -אבל אין לי ….
מה עושים במקרה הנ”ל
את מתכוונת לשאלתך לגבי בישול למשך כשעה?
אם לא נשארו נוזלים זה עוד סימן שהבשר מוכן…
האמת היא –
שהתכוונתי לבשר פראנץ-רוסב ולא נשאר לו נוזלים האם הרוטב שהמלצת לי עדיין רלוונטי ?
בתודה
אם בכלל לא נשארו נוזלים תוסיפי עם התיבול גם כמה כפות מים לפי הצורך.
זו שוב אני ..
אם יש לי בשר פראנץ-רוסב שתובל והתבשל עם -תיבול קלאסי+בצל -באיזה רוטב היית ממליצה לשים על זה ?
היי,
אם הבשר כבר מבושל (ונשארו נוזלים בסיר) אפשר להוסיף עלי תיבול כמו טימין ורוזמרין, כמה שיני שום, דבש וחרדל לפי הטעם, ולבשל עוד כמה דקות לספיגת הטעמים.
היי
אני מבשלת את זה כבר יותר משעה האם תקין ?
היי,
למה את מבשלת למשך ארוך כזה? האנטריקוט עלול להתקשות ולהתחיל להישרף במשך שכזה…
וואי יצא מוששלם !!
כמו כל המתכונים שלך …
שמחה מאד שיצא מוצלח (למרות הבישול הארוך😊)!
תודה שחזרת לשתף🌺
האם רלוונטי בפרוסות?
אין לי חתיכות
האם זה לא יתייבש עד שיגישו?
אפשר לחתוך לפרוסות דקות.
מה הכוונה עד שיגישו? אפשר לחמם אם עבר זמן מסיום הבישול.
הבנתי
המתכון נראה ממש טוב וטעים ..
איזה כיף לשמוע😊
יש אפשרות להשתמש בפטריות משימורים, או לדלג על פטריות לחלוטין?
ואין לי פלפל או גזר..
אפשר להשתמש בפטריות משימורים(:
שלום אפרת
בקשר למתכון ‘נתחי אנטריקוט מוקפצים’
הבשר ראוי לאכילה אחרי הקפצה של כמה דקות בלבד? בד”כ בשר מתבשל הרבה זמן.
בנוסף- הבצל ירוק הכרחי או שאפשר לוותר עליו?
תודה רבה!! המתכונים שלך מקסימים!! אני מכינה מהם הרבה.
היי,
היות ומדובר בנתחי אנטריקוט דקים זמן הבישול קצר.
כמובן שאם את רואה שיש צורך בעוד דקה-שתיים של טיגון תמשיכי לטגן.
אפשר לוותר על בצל ירוק.
שמחה כל כך שאת נהנית מהמתכונים😊
ואוו יצא מעדן, מתכון מעולה לגיוון מהסטייק היבש והמשעמם הקלאסי!
תודה רבה על עוד מתכון מוצלח.
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף🌺
שלום אפרת, יש לי כמות של סטייק עין מעובד מופשר, האם מתאים לחתוך אותו לרצועות ולהקפיץ?
היי,
כן, זה חלק שמתאים להקפצה.
הכנתי ויצא מושלםםם תודהה
שמחה ממש שאהבת❤
היי אפרת,
אין לי פלפל צ’ילי.. מה אפשר לשים במקום שיהיה מעניין?
אפשר כל תבלין שאת אוהבת (פפריקה, בהרט, חויאג’…)
בסוף פשוט המשכתי בלי להוסיף משהו אחר ויצא שלמות😀 תודה רבה!
איזה כיף לשמוע! שבוע מקסים🌺
שלום!
האם אפשר לעשות אנטריקוט או סינטה דקים (קפואים כאלה מו מינוט סטייק) בתנור?
האם יוצא טוב?
תודה!
היי שולמית,
אפשר לאפות על חום גבוה (200 מעלות), אבל הכי טוב לתת להם טיגון קצר במחבת עם מעט שמן זית, ואז לאפות.
הכנו ויצא מצוין, אבל אנחנו רק שני אנשים והכמות גדולה לנו:)
אפשר להקפיא את מה שנשאר? או שעדיף לשמור במקרר ולאכול תוך יום-יומיים?
ואחרי ההקפאה/קירור, איך לחמם?
היי דיני,
אפשר לשמור במקרר למשך יומיים-שלושה, או במקפיא למשך כשבוע.
אחרי הקפאה יש להפשיר על השיש ולסיים בחימום על הגז כמה דקות. ואם שמרת במקרר אין צורך להפשיר, רק לחמם על הגז כ10 דקות על חום בינוני.
בהצלחה😊
היי
אפשר לוותר על הפטריות? הבן זוג שלי לא חובב פטריות.
היי שובל,
אפשר לוותר על הפטריות, ואת יכולה גם לשים במקום הפטריות גזר חתוך לחצאי עיגולים או פלפל אדום (גמבה) חתוך גס.
בהצלחה😊
מתכון פשוט נפלא!!!! היה טעים ונחטף בשניות. השילוב עם הפטריות מופלא!!! הוספתי בסוף קצת שמן סומסום. מוסיף טעם מעניין… תודה על עוד מתכון משגע❤😘
תודה יקירה ❤️️
היי 🙂
אם אין לי סויה, מה אפשר לשים במקום?
היי מעיין,
את יכולה לשים כף סילאן נוספת וכף מים במקום.
תודה 🙂
היי
מתכון מצוין, ממש טעים!
האם אפשר לשלב יין אדום?
תודה רבה
היי שלמה,
אפשר להוסיף כף-שתיים יין לתיבול.
אפשר גם עם בשר צלעות? הקצב אמר שמתאים על המחבת. תודה רבה!
אם זה חתוך לרצועות דקות אז אין בעיה.
אפשר עם פתיתים אדומים או מוקפץ אטריות ? נודלס
כן.
אפרת יקרה אפשר עם אנטריקוט דק כמו של באותו מיניוט.
לעשות טנזיה בסיר??
אפשר😃
הכנו מפילה מדומה ( בהמלצת הקצב) והבשר גם הפרישה הרבה נוזלים וגם יצא קשה ללעיסה. מה הסיבה?
זה בגלל שפילה מדומה לא מתאים לטיגון, הקפצה או בישול קצר.
הי ותודה !
מתי ואיך מציעה לשטוף את הבשר(ממש לפני הבשול?) ואיך לייבש?
פשוט ברור שהבשר צריך להיות יבש ממים לפני ההקפצה ולא יודעת איך
היי שירי,
אפשר לשטוף את הבשר לפני ההכנה ולייבש עם נייר מגבת.
היי, נראה מעולה! אני מארחת בערב חג סוכות, ואוצה לסיים עם הבישולים מוקדם. האם ניתן להכין את המתכון בבוקר/צהריים ורק לחמם בערב או שהבשר עלול להתייבש?
כן אפשר.
חג שמח 🌺
היי, איך לחמם? בתנור? על הגז?
אפשר בשניהם, עדיף על הגז.
שלום אפרת,
תודה על האתר המקסים שלך! כל כך נעזרת פה.
האם ובמה ניתן להשרות את הרצועות לפני ההקפצה?
אפשר להשרות בקצת סויה וסילאן.
תודה על המתכונים המעולים!!!
האם אפשר להכין עם סטייק אנטריקוט פרוס דקדק?
כן.
יצא פשוט טעים!! אפילו הבררנים (אבל לא עוד שברתי את הבררן הגדול ביותר…) אכלו בתאווה! תודה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה הילה
אתמול הכנתי את הפלאפל המדהים שלך, יצא מושלם.
רציתי לדעת אם יש לך מתכון לחג רוצה להכין סינטה בתנור כמו בבתי מלון שחותכים במקום.
מאוד אשמח תודה.
שמחה שהפלאפל יצא טעים 🙂
אין לי מתכון לסינטה בתנור (עדיין..)
היי אפרת! רוצה להכין לשבת בע\”ה, ורציתי לשאול האם יש לך רעיון לתיבול יותר \”מזרחי\”, או לפחות פחות מתוק מאשר סויה עם סילאן ודבש? מה לעשות שזה מה שבעלי אוהב 🙂 תודה רבה מראש 🙂
היי אודליה,
אני חושבת שאפשר לתבל בפפריקה מתוקה, כמון, מלח ופלפל שחור. אפשר להוסיף גם קצת חוויאג’ לפי הטעם.
בגלל שמדובר בתבלינים יבשים אני חושבת שכדאי יהיה להוסיף קצת מים כדי שהתבשיל ייצא עסיסי.
תודה רבה אפרת! עשיתי בדיוק לפי הצעתך ויצא מושלם!! גם בעלי ממש אהב והכל חוסל 🙂 שבוע טוב ומבורך 🙂
שבוע טוב!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן.
יצא מוצלח גם עם אסאדו? תודה!
אסאדו מתאים יותר לבישול ארוך.
תודה על מתכון נהדר ואתר נפלא!
רציתי לדעת אם יש תחליף לסילאן שאנחנו יכולים להשתמש בו? אנחנו חיים באוסטרליה ובלתי אפשרי למצוא פה סילאן.
היי שרית,
הסילאן מוסיף גם צבע אבל אפשר לשים במקום מייפל או דבש (כף סילאן = ⅔ כף דבש או מייפל).
באיזו עיר את גרה?
במלבורן נסי את אואזיס בMurrumbeena או את החנויות היהודיות
הנתח שקניתי כאן בבלגיה הפריש הרבה נוזלים באת ההקפצה אז השתמשתי בנוזל שיצא מהבשר במקום רוטב סויה כי בעלי לא אוהב סויה. הוספתי גם אבקת פילפל אדום חריף כי אני לא אוהבת חריף כל כך, אז יצא פיקנטי וטעים. גם הוספתי אפונה לבשר. כך יצא ממש ארוחה מלאה על מצה של אורז מתובל. תודה רבה!
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
יוצא טוב עם אנטריקוט קפוא מהסופר מהמקפיא(כמובן אם מפשירים לפני הכנה)?
יש עוד מתכונים לאנטריקוט כזה מהקפאה?
אם רוצים לחסוך שלב ולהוסיף את הבשר לאותו המחבת יחד עם הפטריות והבצל יש אפשרות או שהורס את המנה?
תודה רבה.
היי שולמית,
עם אנטריקוט טרי זה יוצא יותר טעים אבל אפשר להשתמש גם בקפוא שהופשר.
לא מומלץ להוסיף אותו למחבת יחד עם הפטריות והבצל כי חשוב קודם לצרוב אותו, ללא נוזלים.
יום מקסים 🌷
הי לילה טוב
יש לי גוש בשר שנקרא צלי עין ולא סטיק עין
מדובר באנטריקוט
אני אמורה לחתוך אותו לנתחים או לבשל אותו כגוש ? יש לך מרשם מסוים אליו את יכולה להפנות אותי ??
לדעתי זה אותו דבר. אפשר לחתוך לרצועות ולהכין את המתכון הזה.
הכנתי עם פלפלים אדומים קטנים במקום פטריות ויצא מעולה!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה אורה🌷
רוצה להכין עכשו נתחי אנטריקוט אבל אין לי פטריות, מה יכול להתאים במקום?
את יכולה לשים גזר חתוך לחצאי עיגולים ו/או פלפל אדום (גמבה) חתוך גס.
בס”ד
את אלופה!!!
השם נתן לך כישרון בשפע!
אני ממש לומדת לבשל מהאתר שלך, תהיי בריאה 🙂
תמשיכי להפתיע במתכונים המעולים והצבעוניים שלך
תודה רבה
תודה רבה יקרה ❤️
אפרת שלום,
נראה מעולה ומעניין. ינוסה בקרוב. הבעיה היא שאנטרקוט הוא בשר שמן יחסית, ואצלנו לא אהוב. סינטה הרבה פחות שומנית אמנם, אך היא עלולה לצאת יבשה מידי.
מה דעתך לגבי שימוש ברצועות פילה עגל?
כן, זה אמור לעבוד גם עם רצועות פילה עגל.
נראה טוב.
אפשר מקוביות הודו?
תודה!
כן אפשר.