זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15 דקות
מס’ מנות: 3-4 מנות
מצרכים:
500 גרם נתחי אנטריקוט דקים בעובי 1-1.5 ס”מ (ניתן להשתמש גם ברצועות סינטה) *מומלץ לבקש מהקצב לחתוך
2 בצלים בינוניים קצוצים
חצי פלפל צ’ילי חריף קצוץ (לא חובה)
סלסלת פטריות טריות חצויות
תיבול: 2 כפות רוטב סויה, כף סילאן, כף דבש, 2 שיני שום כתושות, מלח לפי הטעם ומעט פלפל שחור
שליש כוס בצל ירוק קצוץ (חלק ירוק + לבן)
אופן הכנה:
-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
-מוסיפים פטריות ופלפל צ’ילי, ממליחים מעט ומטגנים במשך 6 דקות, תוך כדי ערבוב. מעבירים את תערובת הבצל והפטריות לצלחת.
-מנגבים את המחבת משאריות נוזלים ומחממים בכף שמן. כשהמחבת חמה, מוסיפים את נתחי האנטריקוט וצורבים/מקפיצים על אש בינונית-גבוהה כחצי דקה-דקה מכל צד, עד להשחמה.
-מוסיפים את תערובת הבצל והפטריות ומתבלים ברוטב סויה, סילאן, דבש, שום כתוש, מלח ופלפל שחור. מקפיצים תוך ערבוב במשך 2-3 דקות, לפי מידת העשייה הרצויה. מוסיפים בצל ירוק, מערבבים ומסירים מהאש.
- עוף בתיבול פיקנטי |
- פרגיות בצ’ילי ודבש |
- שוקיים בסיר |
- סטייק פרגית במחבת |
- עוף בתנור בתיבול מזרחי |
- סלמון בתנור בג’ינג’ר ודבש
תגובות
מתכון פשוט נפלא!!!! היה טעים ונחטף בשניות. השילוב עם הפטריות מופלא!!! הוספתי בסוף קצת שמן סומסום. מוסיף טעם מעניין… תודה על עוד מתכון משגע❤😘
תודה יקירה ❤️️
היי 🙂
אם אין לי סויה, מה אפשר לשים במקום?
היי מעיין,
את יכולה לשים כף סילאן נוספת וכף מים במקום.
תודה 🙂
היי
מתכון מצוין, ממש טעים!
האם אפשר לשלב יין אדום?
תודה רבה
היי שלמה,
אפשר להוסיף כף-שתיים יין לתיבול.
אפשר גם עם בשר צלעות? הקצב אמר שמתאים על המחבת. תודה רבה!
אם זה חתוך לרצועות דקות אז אין בעיה.
אפשר עם פתיתים אדומים או מוקפץ אטריות ? נודלס
כן.
אפרת יקרה אפשר עם אנטריקוט דק כמו של באותו מיניוט.
לעשות טנזיה בסיר??
אפשר😃
הכנו מפילה מדומה ( בהמלצת הקצב) והבשר גם הפרישה הרבה נוזלים וגם יצא קשה ללעיסה. מה הסיבה?
זה בגלל שפילה מדומה לא מתאים לטיגון, הקפצה או בישול קצר.
הי ותודה !
מתי ואיך מציעה לשטוף את הבשר(ממש לפני הבשול?) ואיך לייבש?
פשוט ברור שהבשר צריך להיות יבש ממים לפני ההקפצה ולא יודעת איך
היי שירי,
אפשר לשטוף את הבשר לפני ההכנה ולייבש עם נייר מגבת.
היי, נראה מעולה! אני מארחת בערב חג סוכות, ואוצה לסיים עם הבישולים מוקדם. האם ניתן להכין את המתכון בבוקר/צהריים ורק לחמם בערב או שהבשר עלול להתייבש?
כן אפשר.
חג שמח 🌺
היי, איך לחמם? בתנור? על הגז?
אפשר בשניהם, עדיף על הגז.
שלום אפרת,
תודה על האתר המקסים שלך! כל כך נעזרת פה.
האם ובמה ניתן להשרות את הרצועות לפני ההקפצה?
אפשר להשרות בקצת סויה וסילאן.
תודה על המתכונים המעולים!!!
האם אפשר להכין עם סטייק אנטריקוט פרוס דקדק?
כן.
יצא פשוט טעים!! אפילו הבררנים (אבל לא עוד שברתי את הבררן הגדול ביותר…) אכלו בתאווה! תודה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה הילה
אתמול הכנתי את הפלאפל המדהים שלך, יצא מושלם.
רציתי לדעת אם יש לך מתכון לחג רוצה להכין סינטה בתנור כמו בבתי מלון שחותכים במקום.
מאוד אשמח תודה.
שמחה שהפלאפל יצא טעים 🙂
אין לי מתכון לסינטה בתנור (עדיין..)
היי אפרת! רוצה להכין לשבת בע\”ה, ורציתי לשאול האם יש לך רעיון לתיבול יותר \”מזרחי\”, או לפחות פחות מתוק מאשר סויה עם סילאן ודבש? מה לעשות שזה מה שבעלי אוהב 🙂 תודה רבה מראש 🙂
היי אודליה,
אני חושבת שאפשר לתבל בפפריקה מתוקה, כמון, מלח ופלפל שחור. אפשר להוסיף גם קצת חוויאג’ לפי הטעם.
בגלל שמדובר בתבלינים יבשים אני חושבת שכדאי יהיה להוסיף קצת מים כדי שהתבשיל ייצא עסיסי.
תודה רבה אפרת! עשיתי בדיוק לפי הצעתך ויצא מושלם!! גם בעלי ממש אהב והכל חוסל 🙂 שבוע טוב ומבורך 🙂
שבוע טוב!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן.
יצא מוצלח גם עם אסאדו? תודה!
אסאדו מתאים יותר לבישול ארוך.
תודה על מתכון נהדר ואתר נפלא!
רציתי לדעת אם יש תחליף לסילאן שאנחנו יכולים להשתמש בו? אנחנו חיים באוסטרליה ובלתי אפשרי למצוא פה סילאן.
היי שרית,
הסילאן מוסיף גם צבע אבל אפשר לשים במקום מייפל או דבש (כף סילאן = ⅔ כף דבש או מייפל).
באיזו עיר את גרה?
במלבורן נסי את אואזיס בMurrumbeena או את החנויות היהודיות
הנתח שקניתי כאן בבלגיה הפריש הרבה נוזלים באת ההקפצה אז השתמשתי בנוזל שיצא מהבשר במקום רוטב סויה כי בעלי לא אוהב סויה. הוספתי גם אבקת פילפל אדום חריף כי אני לא אוהבת חריף כל כך, אז יצא פיקנטי וטעים. גם הוספתי אפונה לבשר. כך יצא ממש ארוחה מלאה על מצה של אורז מתובל. תודה רבה!
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
יוצא טוב עם אנטריקוט קפוא מהסופר מהמקפיא(כמובן אם מפשירים לפני הכנה)?
יש עוד מתכונים לאנטריקוט כזה מהקפאה?
אם רוצים לחסוך שלב ולהוסיף את הבשר לאותו המחבת יחד עם הפטריות והבצל יש אפשרות או שהורס את המנה?
תודה רבה.
היי שולמית,
עם אנטריקוט טרי זה יוצא יותר טעים אבל אפשר להשתמש גם בקפוא שהופשר.
לא מומלץ להוסיף אותו למחבת יחד עם הפטריות והבצל כי חשוב קודם לצרוב אותו, ללא נוזלים.
יום מקסים 🌷
הי לילה טוב
יש לי גוש בשר שנקרא צלי עין ולא סטיק עין
מדובר באנטריקוט
אני אמורה לחתוך אותו לנתחים או לבשל אותו כגוש ? יש לך מרשם מסוים אליו את יכולה להפנות אותי ??
לדעתי זה אותו דבר. אפשר לחתוך לרצועות ולהכין את המתכון הזה.
הכנתי עם פלפלים אדומים קטנים במקום פטריות ויצא מעולה!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה אורה🌷
רוצה להכין עכשו נתחי אנטריקוט אבל אין לי פטריות, מה יכול להתאים במקום?
את יכולה לשים גזר חתוך לחצאי עיגולים ו/או פלפל אדום (גמבה) חתוך גס.
בס”ד
את אלופה!!!
השם נתן לך כישרון בשפע!
אני ממש לומדת לבשל מהאתר שלך, תהיי בריאה 🙂
תמשיכי להפתיע במתכונים המעולים והצבעוניים שלך
תודה רבה
תודה רבה יקרה ❤️
אפרת שלום,
נראה מעולה ומעניין. ינוסה בקרוב. הבעיה היא שאנטרקוט הוא בשר שמן יחסית, ואצלנו לא אהוב. סינטה הרבה פחות שומנית אמנם, אך היא עלולה לצאת יבשה מידי.
מה דעתך לגבי שימוש ברצועות פילה עגל?
כן, זה אמור לעבוד גם עם רצועות פילה עגל.
נראה טוב.
אפשר מקוביות הודו?
תודה!
כן אפשר.