זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15 דקות
מס’ מנות: 2-3 מנות
סוג: חלבי
500 גרם ניוקי קנוי (*ניתן להשתמש בניוקי ללא גלוטן)
בטטה קטנה חתוכה לקוביות קטנטנות
2 שיני שום כתושות
מיכל (250 ג’) שמנת לבישול (או שמנת מתוקה)
רבע כוס חלב
2 כפות מלאות גבינת שמנת
רבע-שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
1-2 כפות עירית קצוצה
לפיזור מעל: גבינת גרנה פדנו או פרמז’ן
-מכינים את הניוקי בהתאם להוראות שעל גבי האריזה, מעבירים למסננת ומזלפים מעל מעט שמן זית.
-מחממים מחבת עם כף שמן (רצוי להשתמש במחבת עם ציפוי נון סטיק/שאינו נדבק) ומטגנים את קוביות הבטטה במשך כ-10 דקות, עד לריכוך (אש בינונית נמוכה, רצוי לכסות את המחבת ולערבב מידי פעם).
-מוסיפים שום כתוש ומערבבים כחצי דקה.
-מוזגים למחבת שמנת לבישול, חלב וגבינת שמנת ומערבבים במשך כ-2 דקות (אש בינונית-גבוהה).
-מתבלים במלח ופלפל שחור, מוסיפים את הניוקי המבושל ומערבבים.
-לפני ההגשה מפזרים מעל עירית קצוצה ומגרדים גבינת גרנה פדנו/פרמזן.
-מומלץ להוסיף את הניוקי לרוטב סמוך להגשה.
איפה קונים ניוקי? קונים את זה קפוא?
ניוקי קונים בכל סופר. זה נמצא בדר”כ במדפים ליד הפסטות (לא במקפיא).
מה זה ניוקי
סוג של פסטה על בסיס תפוחי אדמה.
ככה נראית החבילה של הניוקי
אפשר לפזר מעל גבינה צהובה במקום מה שכתוב פה?
כן(:
האם אפשר להשתמש בגבינת פרומעז?
כן(:
היי אפרת
האם הטעם של הניוקי הוא כמו רביולי בטטה?
לא, הטעם דומה אבל לא זהה.
מה אפשר במקום גבינת עיזים וחלב עיזים?
משקה קואקר במקום חלב
וגבינת “משומשו” שמנת על בסיס קוקוס במקום גבינת עיזים יכול להיות?
היי
אפשר להשתמש בגבינות מחלב פרה או גבינות טבעוניות.
אפשר להשתמש בחלב טבעוני (סויה/שיבולת שועל וכדומה).
גבינת משומשו מתאימה.
אפשר לוותר על החלב עיזים והגבינת קרם שמנת אני לא יודעת מה זה
אפשר להשתמש בחלב רגיל ובגבינת שמנת רגילה במקום.
איזה קטע:)
בדיוק השבוע ניסיתי את ההמצאה הזו , הכנתי פסטה מוקרמת עם קוביות בטטה
יצא ממש טעים, מזכיר את הטעם של רביולי בטטה….
(רק שאת הבטטה אפיתי בתנור,יותר מהיר ופחות עבודה:)
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️