זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 4 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
2 גזרים בינוניים קלופים מגורדים בפומפיה גסה
2 סלקים בינוניים קלופים מגורדים בפומפיה גסה
4 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים
תיבול: 4 כפות חומץ רגיל, 3 כפות שמן, כפית חרדל דיז’ון, שן שום כתושה, חצי כפית שטוחה מלח, כפית דבש או סוכר.
אופן הכנה:
-מניחים את הגזר, הסלק והפטרוזיליה בקערה.
-מערבבים בצנצנת או קערית את חומרי התיבול ומתבלים כשעה לפחות לפני ההגשה.
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לסלטים
שלום, האם מתאים להוסיף תפוח? או גמבה? תודה רבה!
הייתי הולכת על תפוח:)
שמתי כוסברה במקום פטרוזיליה
והוספתי בוטנים קצוצים וחמוציות
יצא ממש טעים!
נראה מעולה!
תודה על השיתוף:)
ממליצה להוסיף גם צנונית מגורדת לסלט הזה
האם הרוטב של הסלט הזה ילך טוב עם סלט כרוב אדום?(עם חמוציות ואגוזי מלך)
היי
כן(:
היי,
האם הסלק צריך להיות מבושל או שאפשר חי ?
היי,
הסלק צריך להיות חי.
סלט ממש כיף קל וטעים!
תודה לך אפרת! 🙂
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤
היחס בין סלק לגזר הוא חצי חצי ?
היי,
כן, אבל זה לא חייב להיות מדויק.
הסלט יצא אחלה! רק שהחומץ מאוד השתלט על הטעם לצערי אז הוספתי מיץ לימון ומלח.
שמחה שיצא מוצלח(: בפעם הבאה תוכלי לשים מראש קצת פחות חומץ.
הכנתי לפי ההשראה מהמתכון הזה ויצא נהדר.
השתמשתי בסלק אפוי (חתכתי לקוביות קטנות) ותיבלתי בשום, מיץ לימון, פלפל שחור ומלח והתחסל לגמרי.
תודה על ההשראה הנהדרת מהמתכונים שלך!
שמחה מאד לשמוע(:
היי
אין לי חרדל דיז׳ון אלא חרדל ממרח של תלמה.
אפשר להשתמש בו או שעדיף לוותר?
היי שרית,
אפשר להשתמש בו, אך עדיף לשים רק חצי כפית:)
היי אפרת,
הכנתי מהאתר שלך את המתכון הזה, את הסלט המבושל של עגבניות וזיתים, את התירס (עם גמבה וחמוצים), ואת הטונה (עם הגמבה והחמוצים), טרפנו הכל!
המיוחד בסלט הסלק, זה מכלול הטעמים העדינים שמרכיבים אותו, בכל רגע משהו אחר בלט לי, וזו הייתה חוויה מענגת 🙂
איזה כיף לקרוא! 🙂
שמחה שנהנתם מיכל,
שבוע נפלא ❤️
היי אפרת,
הייתי שמח לדעת אם יש לך מתכון לסלט זיתים. חיפשתי ולא מצאתי, לא ידעתי איפה לשאול. תודה!
היי דניאל,
אין לי מתכון לסלט זיתים אבל יש מתכון לזיתים מבושלים.
אני לא כ”כ אוהבת את הטעם של החרדל, אפשר לוותר עליו?
או מה אפשר לשים במקום?
כן אפשר לוותר.
היי אפרת,
מאחר שלא מצוין סוג השמן, ניתן להשתמש בשמן זית?
תודה רבה ושבת שלום,
אריאלה
כן.
שבת שלום 🌺
היי אפרת
חומץ בלסמי מתאים כאן?
תודה לך ולאתר הנפלא הזה.
לחומץ בלסמי יש טעם שונה מחומץ רגיל.
עדיף חומץ רגיל במקרה הזה.
היי אפרת
איזה חומץ רצוי?
האם הכונה לחומץ לבן?
ומה לגבי חומץ תפוחים?
תודה
הכוונה לחומץ רגיל 5%.
נראה לי שאפשר להשתמש גם בחומץ תפוחים.
אפשר להשתמש בתבלין פטרוזיליה יבשה ? אין לי פטרוזליה וכוסברה
פחות מומלץ. בסלט חשוב להשתמש בעלים טריים. אם אין לך, תכיני בלי.
בוקר טוב אפרת
את רושמת חרדל דיז”ון הכוונה לחרדל עם גרגירים? חוץ מזה אני אוהבת את כל המתכונים שלך,מאוד קלים וטעימים מאוד.
נכון 🙂
קודם כל תודה על מתכונים נהדרים וברורים. מתנצלת מראש אם שאלו כבר… הסלק חי, לא מבושל ולא אפוי, הבנתי נכון?
כן, סלק חי.
השתמשתי במגרדת דקה, החתיכות יצאו דקות והסלט ממש ממש טעים !!
לפעם הבאה, אפשר לוותר על החרדל?
שמחה לשמוע 🙂
לגבי החרדל, אפשר לוותר.
היי אפרת, סלט קל וטעים ביותר ונתן לי פתרון פשוט לסלק ולגזר שממש ביקשו שאעשה אתם משהו טעים.
תודה סמדר 🙂
שלום! חשבתי להוסיף רימונים לסלט הזה. יהיה בסדר לדעתך? או עדיף להוסיף לסלט ירוק?
תודה רבה ושנה טובה!
היי מרים,
לדעתי תוספת רימונים תתאים יותר לסלט ירוק.
שנה טובה ומתוקה ❤️
מתכונים קלים וטעימים.. וגם ניראים נהדר.תודה רבה.
ויש כוח על התגובה המהירה
שנה טובה!!
תודה! שנה טובה ומתוקה ❤️
פשוט מעולה וממש קל הכנה
שמחה שאהבת 🙂
היי, אפשר להשתמש בסלק מוואקןם?
כן אפשר.
היי אפשר להחליף את פטרוזיליה בכוסברה??
כן, אפשר.
שלום אפרת הסלט יצא טעים מאוד ופקנטי תודה על המתכון הקל והטעים
תודה רעיה, שמחה שיצא טעים 🙂
היי
האם אפשרי לימון במקום החומץ וכמה?
אפשר לשים באותה כמות.
היי
אם אוותר על החרדל דיז’ון האם זה ישנה הרבה? או מה אפשר במקום אם עדיף עם זה?
ולגבי סוכר או דבש אפשר לוותר?
היי עינת,
אפשר לוותר על החרדל.
לגבי סוכר ודבש פחות ממליצה כי זה מאזן את הטעמים.
תודה על התגובה המהירה
אתר מדהים
שלום רב
עם צריך לבשל סלק?
אין צורך.
תודה רבה על תשוב המהירה.אני חדשה באתר.אתר מצויין.
היי אפרת,
האם את יודעת כמה זמן אפשר לשמור את זה אחרי ההכנה? אני שואלת כי דברים עם חומץ בדרך כלל נשמרים טוב אבל האם שבוע-שבוע וחצי זה מוגזם? תודה!
היי תמר,
זה נשמר במצב טוב כ-3 ימים. לאחר מכן עדיין אפשר לאכול את זה פשוט מבחינת מראה הירקות נראים קצת “סמרטוטיים”.
אם רוצים שהירקות יישמרו במראה טוב יותר זמן כדאי לחתוך אותם ל”גפרורים”.
אכן חתכתי אותם לגפרורים ומבחינת המראה זה עדיין נראה יפה! רק רציתי לוודא שזה לא יהפוך להיות מקולקל (מתלבטת אם לשלוח כחלק מהמשלוח מנות).
אז מעולה 🙂
אם חתכת לגפרורים אפשר לשלוח את זה כחלק ממשלוח מנות רק רצוי שזה לא יעמוד יותר מידי זמן מחוץ למקרר.