זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 23-28 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

3 בצלים בינוניים קלופים ופרוסים דק-דק (כל בצל חוצים לחצי וחותכים לחצאי עיגולים דקים)

2 כפות שמן זית/קנולה

כפית גדושה סוכר

כוס צימוקים

10 משמשים מיובשים חתוכים

10 שזיפים מיובשים מגולענים חתוכים

כוס שקדים מולבנים/קשיו/אגוזי מלך (מומלץ לשלב)

3/4 כוס מים רותחים

תיבול לטנזיה: 4 כפות סילאן, כפית מלאה אבקת קינמון, כפית שטוחה כורכום, חצי כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור




אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עם כפית סוכר על אש בינונית-נמוכה במשך כ-10 דקות, עד להזהבה יפה.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-מוסיפים למחבת צימוקים, משמשים ושזיפים ומערבבים. מתבלים בסילאן, קינמון, כורכום, מלח ופלפל שחור ומוזגים מים רותחים.

-מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 10-15 דקות. מידי פעם מערבבים.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-מוסיפים את האגוזים ומבשלים עוד כ-3 דקות.

*מומלץ להגיש על אורז לבן.

מתכון לטנזיה

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
מאפינס בראוניזמאפינס בראוניז
בצק עלים במילוי חצילים בצק עלים במילוי חצילים
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
עדינה (13:03 16.04.2021)

שלום אפרת.
רציתי לשאול האם אפשר להלבין שקדים לבד ואם כן איך עושים את זה?
תודה ענקית!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:44 16.04.2021)

היי עדינה,
אפשר בצורה כזו:
שימי שקדים (עם הקליפה) במחבת. שפכי מים קרים בכמות שמכסה את השקדים, חממי על חום גבוה עד לרתיחה, ומיד לאחר הרתיחה הסירי מהאש. לאחר מכן רוקני מהמים וכסי את השקדים עם מים קרים.
חכי עד שהם מתקררים, ואז תלחצי כל שקד בין האגודל והאצבע על מנת להוריד את הקליפה בקלות. לסיום תייבשי את השקדים על נייר סופג.
בהצלחה!

avatar
עדינה (20:13 18.04.2021)

היי אפרת תודה רבה!!
אבל שמתי את השקדים בקערה עם מים חמים בערך עשר דקות והקליפה ממש החליקה.
תודה רבה את אלופה!!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:29 18.04.2021)

מעולה, שמחה שהצלחת לעשות זאת בקלות🌷

avatar
שרה (20:11 27.01.2021)

הי אפרת,
האם אפשר לשים חמוציות במקום צימוקים?
והאם אפשר להוסיף את הקינמון מאוחר יותר,כשמחממת לפני האכילה?(כי אין לי ואני צריכה לקנות ורוצה כבר להכין)
תודה
איכשהו תמיד חוזרת לאתר שלך גם אם מחפשת במקומות אחרים..

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:35 28.01.2021)

היי שרה,
תוכלי להחליף את החמוציות בצימוקים😃
בקשר לקינמון תוכלי להוסיף מאוחר יותר, אבל לטעמי כול הטעם זה בזמן הבישול ככה כול האוכל מקבל את הטעם.
שמחה לשמוע שאת נהננת מהאתר, בהצלחה במתכון❤️

avatar
רותי (09:50 14.02.2020)

ואם אין לי סילאן?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:05 14.02.2020)

אפשר לשים 3 כפות דבש.

avatar
זהבה (10:26 27.09.2019)

הי אפרת. נראה מעולה. האם ניתן להכין יום יומיים מראש ולשמור במקרר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:19 27.09.2019)

כן אפשר.
שנה טובה 💝

avatar
מרב (11:50 25.09.2019)

תודה רבה על המתכונים הנפלאים!
האם אפשר בלי סוכר???

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:04 25.09.2019)

אפשר.

avatar
דפנה שחר (09:48 24.09.2019)

היי אפרת, כמה ימים ניתן לאחסן במקרר ולא במקפיא?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:22 24.09.2019)

כ-4 ימים.

avatar
נעה לביא (11:39 28.09.2018)

שקדים מולבנים או רגילים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:12 28.09.2018)

מולבנים.

avatar
רחלי (22:55 8.09.2018)

אין לי אגוזים/שקדים שווה להכין בלי?
תודה ענקית על המתכונים המצוינים.
שנה טובה ומבורכת

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:08 8.09.2018)

כן, אפשר להכין גם בלי.
חג שמח ושנה טובה ומתוקה 💕

avatar
דפנה (18:46 4.09.2018)

היי אפרת, האם לא מוסיפים מים בכלל?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:57 4.09.2018)

רק אם התבשיל מתייבש אפשר להוסיף קצת מים.
אני השתמשתי במחבת עם ציפוי שאינו נדבק ולא היה צורך להוסיף מים.

avatar
Zipi (16:41 1.09.2018)

משתמשת בסילאן %100 ללא סוכר. האם לשים אותה כמות?🍯

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:49 1.09.2018)

כן (גם אני משתמשת רק סילאן טבעי).

avatar
נעמי (17:28 17.05.2018)

יצא ממש טעים!
שמתי ממש מעט קינמון כי פחות אוהבת את טעמו החזק.
תודה רבה ממש!
חג שמח!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:42 20.05.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה נעמי.

avatar
אסנת (11:09 30.03.2018)

היי אפרת, חשבתי להכין את זה הבוקר, השאלה אם זה טעים אם מחממים במחבת שוב בערב? תודה רבה על האתר הנפלא שלך.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:12 30.03.2018)

כן, טעים מאוד.
חג שמח 🙂

avatar
מעיין (10:14 26.01.2018)

הי שלום. ראיתי שיצא ספר שלך .יש בו אתכל המתכונים שבאתר ??

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:22 26.01.2018)

היי מעיין,
בספר יש מתכונים חדשים שלא מופיעים באתר.
בקרוב הולכת לצאת סדרת חוברות שיהיו בהן אוסף של המתכונים הפופולריים שיש באתר.
אעדכן כשזה ייצא לאור.
שבת שלום 🙂

avatar
ענתי (21:38 4.10.2017)

הכנתי ייצא מצויין. אין על המתכונים שלך. חג שמח

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:29 5.10.2017)

תודה ענתי 🙂

avatar
אושרית (10:27 4.10.2017)

בוקר טוב,
ניתן להשתמש בדבש במקום סילאן?

המשך יום טוב,

אושרית

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:53 4.10.2017)

כן אפשר. בגלל שהדבש מתוק יותר כדאי לשים 3 כפות.

avatar
טליה (22:25 23.09.2017)

תודה רבה יצא מצוין.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:27 24.09.2017)

תודה טליה, שמחה לשמוע 🙂

avatar
קארין (20:12 18.09.2017)

הי
האם אפשר להכפיל כמויות ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:04 18.09.2017)

כן בטח.
שנה טובה 🙂

avatar
אושרית (12:26 18.09.2017)

צהריים טובים,

מה הכמות של האורז?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:17 18.09.2017)

היי אושרית,
כמות הטנזיה מספיקה לכ-2 כוסות אורז לבן (לפני בישול) אבל צריך לקחת בחשבון שזו רק תוספת שמגישים מעל האורז או שאפשר להגיש בצד ואז כל אחד שם לו בכמות הרצויה.
שנה טובה 🙂

avatar
אושרית (08:45 20.09.2017)

ברור, תודה.
שנה טובה.

avatar
יעל (02:48 14.09.2017)

היי מה זה אבקת קינמון?קינמון רגיל בקופסא?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:38 14.09.2017)

נכון, תבלין קינמון.

avatar
מאור (10:38 19.12.2016)

איזה תבלין אפשר לשיים במקום הקינמון ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:26 19.12.2016)

היי מאור,
האמת שהקינמון ממש מוסיף במתכון הזה אבל אם אין לך פשוט תכין בלי.

avatar
rami (06:32 6.11.2016)

נראה טוב להפליא, שווה לנסות.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:42 6.11.2016)

תודה 🙂
שבוע נפלא!

avatar
דודו (18:22 13.10.2016)

שלום
חייב כרכום???

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:08 13.10.2016)

אפשר לוותר על הכורכום.

avatar
אסתר (13:21 9.10.2016)

טעים להפליא. האם נשמר טוב בהקפאה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:31 9.10.2016)

היי אסתר,
לא אמורה להיות בעיה להקפיא.
שבוע נפלא וגמר חתימה טובה 🙂

avatar
דליה (10:27 29.09.2016)

תודה על ההתחדשות וביותר על הפשטות,עושה חשק להתחדש במתכונים נהדרים ולא מסובכים , זה תמצית הכשרון של ההגשה והמטבח , לדעת להעביר ידע במינימום טרחה ומקסימום תוצאה.
שנה טובה ומבורכת

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:08 29.09.2016)

תודה רבה דליה!
חג שמח ושנה טובה 🙂

avatar
יוסי (15:23 27.09.2016)

נראה טעים. מתי מוסיפים את הסוכר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:34 27.09.2016)

היי יוסי,
מוסיפים את הסוכר עם טיגון הבצל (תיקנתי במתכון 🙂 ).

לקריאת כל התגובות