זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 23-28 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
3 בצלים בינוניים קלופים ופרוסים דק-דק (כל בצל חוצים לחצי וחותכים לחצאי עיגולים דקים)
2 כפות שמן זית/קנולה
כפית גדושה סוכר
כוס צימוקים
10 משמשים מיובשים חתוכים
10 שזיפים מיובשים מגולענים חתוכים
כוס שקדים מולבנים/קשיו/אגוזי מלך (מומלץ לשלב)
3/4 כוס מים רותחים
תיבול לטנזיה: 4 כפות סילאן, כפית מלאה אבקת קינמון, כפית שטוחה כורכום, חצי כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עם כפית סוכר על אש בינונית-נמוכה במשך כ-10 דקות, עד להזהבה יפה.
-מוסיפים למחבת צימוקים, משמשים ושזיפים ומערבבים. מתבלים בסילאן, קינמון, כורכום, מלח ופלפל שחור ומוזגים מים רותחים.
-מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 10-15 דקות. מידי פעם מערבבים.
-מוסיפים את האגוזים ומבשלים עוד כ-3 דקות.
*מומלץ להגיש על אורז לבן.
- תבשיל כרוב בסויה |
- סלט ברוקולי וירקות אפוי |
- תבשיל כרוב עם תפוח אדמה |
- תבשיל הודי צמחוני |
- ירקות בחרדל ודבש |
- תבשיל שעועית ירוקה ואפונה
תגובות
ואם אין לי סילאן?
אפשר לשים 3 כפות דבש.
הי אפרת. נראה מעולה. האם ניתן להכין יום יומיים מראש ולשמור במקרר?
כן אפשר.
שנה טובה 💝
תודה רבה על המתכונים הנפלאים!
האם אפשר בלי סוכר???
אפשר.
היי אפרת, כמה ימים ניתן לאחסן במקרר ולא במקפיא?
כ-4 ימים.
שקדים מולבנים או רגילים?
מולבנים.
אין לי אגוזים/שקדים שווה להכין בלי?
תודה ענקית על המתכונים המצוינים.
שנה טובה ומבורכת
כן, אפשר להכין גם בלי.
חג שמח ושנה טובה ומתוקה 💕
היי אפרת, האם לא מוסיפים מים בכלל?
רק אם התבשיל מתייבש אפשר להוסיף קצת מים.
אני השתמשתי במחבת עם ציפוי שאינו נדבק ולא היה צורך להוסיף מים.
משתמשת בסילאן %100 ללא סוכר. האם לשים אותה כמות?🍯
כן (גם אני משתמשת רק סילאן טבעי).
יצא ממש טעים!
שמתי ממש מעט קינמון כי פחות אוהבת את טעמו החזק.
תודה רבה ממש!
חג שמח!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה נעמי.
היי אפרת, חשבתי להכין את זה הבוקר, השאלה אם זה טעים אם מחממים במחבת שוב בערב? תודה רבה על האתר הנפלא שלך.
כן, טעים מאוד.
חג שמח 🙂
הי שלום. ראיתי שיצא ספר שלך .יש בו אתכל המתכונים שבאתר ??
היי מעיין,
בספר יש מתכונים חדשים שלא מופיעים באתר.
בקרוב הולכת לצאת סדרת חוברות שיהיו בהן אוסף של המתכונים הפופולריים שיש באתר.
אעדכן כשזה ייצא לאור.
שבת שלום 🙂
הכנתי ייצא מצויין. אין על המתכונים שלך. חג שמח
תודה ענתי 🙂
בוקר טוב,
ניתן להשתמש בדבש במקום סילאן?
המשך יום טוב,
אושרית
כן אפשר. בגלל שהדבש מתוק יותר כדאי לשים 3 כפות.
תודה רבה יצא מצוין.
תודה טליה, שמחה לשמוע 🙂
הי
האם אפשר להכפיל כמויות ?
כן בטח.
שנה טובה 🙂
צהריים טובים,
מה הכמות של האורז?
היי אושרית,
כמות הטנזיה מספיקה לכ-2 כוסות אורז לבן (לפני בישול) אבל צריך לקחת בחשבון שזו רק תוספת שמגישים מעל האורז או שאפשר להגיש בצד ואז כל אחד שם לו בכמות הרצויה.
שנה טובה 🙂
ברור, תודה.
שנה טובה.
היי מה זה אבקת קינמון?קינמון רגיל בקופסא?
נכון, תבלין קינמון.
איזה תבלין אפשר לשיים במקום הקינמון ?
היי מאור,
האמת שהקינמון ממש מוסיף במתכון הזה אבל אם אין לך פשוט תכין בלי.
נראה טוב להפליא, שווה לנסות.
תודה 🙂
שבוע נפלא!
שלום
חייב כרכום???
אפשר לוותר על הכורכום.
טעים להפליא. האם נשמר טוב בהקפאה?
היי אסתר,
לא אמורה להיות בעיה להקפיא.
שבוע נפלא וגמר חתימה טובה 🙂
תודה על ההתחדשות וביותר על הפשטות,עושה חשק להתחדש במתכונים נהדרים ולא מסובכים , זה תמצית הכשרון של ההגשה והמטבח , לדעת להעביר ידע במינימום טרחה ומקסימום תוצאה.
שנה טובה ומבורכת
תודה רבה דליה!
חג שמח ושנה טובה 🙂
נראה טעים. מתי מוסיפים את הסוכר?
היי יוסי,
מוסיפים את הסוכר עם טיגון הבצל (תיקנתי במתכון 🙂 ).