שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 23-28 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

3 בצלים בינוניים קלופים ופרוסים דק-דק (כל בצל חוצים לחצי וחותכים לחצאי עיגולים דקים)

2 כפות שמן זית/קנולה

כפית גדושה סוכר

כוס צימוקים

10 משמשים מיובשים חתוכים

10 שזיפים מיובשים מגולענים חתוכים

כוס שקדים מולבנים/קשיו/אגוזי מלך (מומלץ לשלב)

3/4 כוס מים רותחים

תיבול לטנזיה: 4 כפות סילאן, כפית מלאה אבקת קינמון, כפית שטוחה כורכום, חצי כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עם כפית סוכר על אש בינונית-נמוכה במשך כ-10 דקות, עד להזהבה יפה.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-מוסיפים למחבת צימוקים, משמשים ושזיפים ומערבבים. מתבלים בסילאן, קינמון, כורכום, מלח ופלפל שחור ומוזגים מים רותחים.

-מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 10-15 דקות. מידי פעם מערבבים.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-מוסיפים את האגוזים ומבשלים עוד כ-3 דקות.

*מומלץ להגיש על אורז לבן.

מתכון לטנזיה

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
מאפינס בראוניז
בצק עלים במילוי חצילים

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
עדינה (13:03 16.04.2021)

שלום אפרת.
רציתי לשאול האם אפשר להלבין שקדים לבד ואם כן איך עושים את זה?
תודה ענקית!!!

מתכונים ב-10 דקות (13:44 16.04.2021)

היי עדינה,
אפשר בצורה כזו:
שימי שקדים (עם הקליפה) במחבת. שפכי מים קרים בכמות שמכסה את השקדים, חממי על חום גבוה עד לרתיחה, ומיד לאחר הרתיחה הסירי מהאש. לאחר מכן רוקני מהמים וכסי את השקדים עם מים קרים.
חכי עד שהם מתקררים, ואז תלחצי כל שקד בין האגודל והאצבע על מנת להוריד את הקליפה בקלות. לסיום תייבשי את השקדים על נייר סופג.
בהצלחה!

עדינה (20:13 18.04.2021)

היי אפרת תודה רבה!!
אבל שמתי את השקדים בקערה עם מים חמים בערך עשר דקות והקליפה ממש החליקה.
תודה רבה את אלופה!!!!

מתכונים ב-10 דקות (20:29 18.04.2021)

מעולה, שמחה שהצלחת לעשות זאת בקלות🌷

שרה (20:11 27.01.2021)

הי אפרת,
האם אפשר לשים חמוציות במקום צימוקים?
והאם אפשר להוסיף את הקינמון מאוחר יותר,כשמחממת לפני האכילה?(כי אין לי ואני צריכה לקנות ורוצה כבר להכין)
תודה
איכשהו תמיד חוזרת לאתר שלך גם אם מחפשת במקומות אחרים..

מתכונים ב-10 דקות (07:35 28.01.2021)

היי שרה,
תוכלי להחליף את החמוציות בצימוקים😃
בקשר לקינמון תוכלי להוסיף מאוחר יותר, אבל לטעמי כול הטעם זה בזמן הבישול ככה כול האוכל מקבל את הטעם.
שמחה לשמוע שאת נהננת מהאתר, בהצלחה במתכון❤️

רותי (09:50 14.02.2020)

ואם אין לי סילאן?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:05 14.02.2020)

אפשר לשים 3 כפות דבש.

זהבה (10:26 27.09.2019)

הי אפרת. נראה מעולה. האם ניתן להכין יום יומיים מראש ולשמור במקרר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:19 27.09.2019)

כן אפשר.
שנה טובה 💝

מרב (11:50 25.09.2019)

תודה רבה על המתכונים הנפלאים!
האם אפשר בלי סוכר???

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:04 25.09.2019)

אפשר.

דפנה שחר (09:48 24.09.2019)

היי אפרת, כמה ימים ניתן לאחסן במקרר ולא במקפיא?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:22 24.09.2019)

כ-4 ימים.

נעה לביא (11:39 28.09.2018)

שקדים מולבנים או רגילים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:12 28.09.2018)

מולבנים.

רחלי (22:55 8.09.2018)

אין לי אגוזים/שקדים שווה להכין בלי?
תודה ענקית על המתכונים המצוינים.
שנה טובה ומבורכת

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:08 8.09.2018)

כן, אפשר להכין גם בלי.
חג שמח ושנה טובה ומתוקה 💕

דפנה (18:46 4.09.2018)

היי אפרת, האם לא מוסיפים מים בכלל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:57 4.09.2018)

רק אם התבשיל מתייבש אפשר להוסיף קצת מים.
אני השתמשתי במחבת עם ציפוי שאינו נדבק ולא היה צורך להוסיף מים.

Zipi (16:41 1.09.2018)

משתמשת בסילאן %100 ללא סוכר. האם לשים אותה כמות?🍯

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:49 1.09.2018)

כן (גם אני משתמשת רק סילאן טבעי).

נעמי (17:28 17.05.2018)

יצא ממש טעים!
שמתי ממש מעט קינמון כי פחות אוהבת את טעמו החזק.
תודה רבה ממש!
חג שמח!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:42 20.05.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה נעמי.

אסנת (11:09 30.03.2018)

היי אפרת, חשבתי להכין את זה הבוקר, השאלה אם זה טעים אם מחממים במחבת שוב בערב? תודה רבה על האתר הנפלא שלך.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:12 30.03.2018)

כן, טעים מאוד.
חג שמח 🙂

מעיין (10:14 26.01.2018)

הי שלום. ראיתי שיצא ספר שלך .יש בו אתכל המתכונים שבאתר ??

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:22 26.01.2018)

היי מעיין,
בספר יש מתכונים חדשים שלא מופיעים באתר.
בקרוב הולכת לצאת סדרת חוברות שיהיו בהן אוסף של המתכונים הפופולריים שיש באתר.
אעדכן כשזה ייצא לאור.
שבת שלום 🙂

ענתי (21:38 4.10.2017)

הכנתי ייצא מצויין. אין על המתכונים שלך. חג שמח

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:29 5.10.2017)

תודה ענתי 🙂

אושרית (10:27 4.10.2017)

בוקר טוב,
ניתן להשתמש בדבש במקום סילאן?

המשך יום טוב,

אושרית

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:53 4.10.2017)

כן אפשר. בגלל שהדבש מתוק יותר כדאי לשים 3 כפות.

טליה (22:25 23.09.2017)

תודה רבה יצא מצוין.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:27 24.09.2017)

תודה טליה, שמחה לשמוע 🙂

קארין (20:12 18.09.2017)

הי
האם אפשר להכפיל כמויות ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:04 18.09.2017)

כן בטח.
שנה טובה 🙂

אושרית (12:26 18.09.2017)

צהריים טובים,

מה הכמות של האורז?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:17 18.09.2017)

היי אושרית,
כמות הטנזיה מספיקה לכ-2 כוסות אורז לבן (לפני בישול) אבל צריך לקחת בחשבון שזו רק תוספת שמגישים מעל האורז או שאפשר להגיש בצד ואז כל אחד שם לו בכמות הרצויה.
שנה טובה 🙂

אושרית (08:45 20.09.2017)

ברור, תודה.
שנה טובה.

יעל (02:48 14.09.2017)

היי מה זה אבקת קינמון?קינמון רגיל בקופסא?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:38 14.09.2017)

נכון, תבלין קינמון.

מאור (10:38 19.12.2016)

איזה תבלין אפשר לשיים במקום הקינמון ?

מתכונים ב-10 דקות (12:26 19.12.2016)

היי מאור,
האמת שהקינמון ממש מוסיף במתכון הזה אבל אם אין לך פשוט תכין בלי.

rami (06:32 6.11.2016)

נראה טוב להפליא, שווה לנסות.

מתכונים ב-10 דקות (09:42 6.11.2016)

תודה 🙂
שבוע נפלא!

דודו (18:22 13.10.2016)

שלום
חייב כרכום???

מתכונים ב-10 דקות (19:08 13.10.2016)

אפשר לוותר על הכורכום.

אסתר (13:21 9.10.2016)

טעים להפליא. האם נשמר טוב בהקפאה?

מתכונים ב-10 דקות (13:31 9.10.2016)

היי אסתר,
לא אמורה להיות בעיה להקפיא.
שבוע נפלא וגמר חתימה טובה 🙂

דליה (10:27 29.09.2016)

תודה על ההתחדשות וביותר על הפשטות,עושה חשק להתחדש במתכונים נהדרים ולא מסובכים , זה תמצית הכשרון של ההגשה והמטבח , לדעת להעביר ידע במינימום טרחה ומקסימום תוצאה.
שנה טובה ומבורכת

מתכונים ב-10 דקות (11:08 29.09.2016)

תודה רבה דליה!
חג שמח ושנה טובה 🙂

יוסי (15:23 27.09.2016)

נראה טעים. מתי מוסיפים את הסוכר?

מתכונים ב-10 דקות (15:34 27.09.2016)

היי יוסי,
מוסיפים את הסוכר עם טיגון הבצל (תיקנתי במתכון 🙂 ).

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.