זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 3-4 מנות
סוג: חלבי/פרווה
מצרכים:
1 מיכל שמנת מתוקה/קצפת צמחית (250 מ”ל)
חבילת שוקולד מריר (100 גרם)
2 כפות מים
1 כף אבקת שוקולית
1 כפית אבקת נס קפה
אופן הכנה:
-שוברים את השוקולד המריר לקוביות ומניחים בקערית מזכוכית, מוסיפים 2 כפות מים וממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים. מערבבים עד שמתקבלת תערובת שוקולד חלקה ומצננים.
-מקציפים שמנת מתוקה (או קצפת צמחית) במשך כדקה (חצי הקצפה) ומוסיפים את תערובת השוקולד, אבקת השוקולית ונס הקפה. ממשיכים להקציף עד שמתקבלת קצפת יציבה.
-מעבירים לקופסת פלסטיק ומכסים. מכניסים למקפיא למשך 4 שעות לפחות.
ראו גם
אשמח לקבל מתכון מעולה שלך לגלידה וניל פרווה. ראיתי רק חלבי
בגרסה החלבית זה יוצא יותר רך וגלידתי.
לפרווה – אפשר להקציף מיכל קצפת צמחית (250 מ”ל) עם רבע כוס חלב סויה ו-2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל, עד לקצפת יציבה ואז להקפיא.
לגיוון אפשר להוסיף לגלידה: שוקולד צ’יפס מריר, עוגיות חתוכות גס, פקאן מסוכר ועוד.
שלום,
לאחרונה קורה לי משהו מוזר עם השוקולד.
כיוון שאני לא מחזיקה בבית מיקרוגל- אני ממיסה בבן מארי, ומשום מה כבר פעמיים השוקולד פשוט נמס ואז התקשה בצורה קצת גרגירית, יש לך מושג למה זה כך?
תודה רבה!
היי מרים,
את מקפידה שלא תיכנס טיפת מים לשוקולד? אולי הקערה רטובה? חשוב גם שהקערה לא תיגע במים הרותחים.
זהו, באמת המסתי חבילה נוספת של שוקולד, נזהרתי מאוד והוא היה מושלם.
תודה על מתכונים כייפים!
יום מקסים.
❤️
הכנתי פעם ויצא מושלם!
כרגע יש לי בבית רק שוקולד חלבי, זה יהיה בסדר, או שעדיף לקנות מריר?
תודה רבה!
היי
אפשר לשים שוקולד חלב, רק שהמרקם יהיה קצת יותר נוזלי.
תודה, אולי כדאי לשלב טיפונת צימקאו בשביל המרקם?
אני מתכננת להכין את זה עם חלב מרוכז…
אפשר לנסות, לא בטוחה אם זה יהיה מוצלח.
הכנתי את הגלידה המדהימה שלך. היא יצאה חלומית. בעלי אמר, שהטעם של הגלידה שלך היא כמו באולמות. כל המתכונים שלי בבית- מהאתר המדהים שלך. תודה רבה.
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
את מהממת והמתכונים שלך מדהימים .
למה הקצפת יוצאת לבנה עם נגיעות חומות ולא בצבע חום כמו אצלך?
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים(:
יכול להיות שאת צריכה להקציף עוד (אפשר גם לעצור את ההקצפה ולערבב בתנועות קיפול עם מרית, ולאחר איחוד להקציף עוד קצת).
וואי המתכון יצא פשוט מושלם
שמחה שיצא מוצלח❤
תודה שחזרת לשתף😊
היי אפרת
מה אפשר לשים במקום שוקולד
בברכה
סיגל
היי,
אין תחליף זהה לשוקולד, אך יתכן ואפשר לשים 4 כפות ממרח שוקולד גדושות.
המרקם והטעם ישתנו מעט.
בוקר טוב אפרת
הבן שלי בן השש רוצה להכין רק את הגלידה הזו
מה אפשר במקום נס קפה ?
תודה מראש
ויום טוב.
היי עינת,
אפשר לוותר על הקפה(:
הי,
הכנתי עם קצפת שקונים בחנויות ביתיות של מוצרי אפיה -(שצריך להוסיף חצי כוס מים לקצפת) אני תמיד משתמשת בזה)
עשיתי לי ההוראות וכבר שמתי את כל החומרים והמשכתי להקציף ויצא לי נוזלי מידי ולא נראה בכיוון להתקשות.
הוספתי מעט פודינג וניל אבל גם לא עוזר,יש מה לעשות?
אם לא, יש לך רעיון מה אפשר לעשות עם התערובת או שרק נשאר לשים אותה בפח?!
היי,
את יכולה להגיש את הגלידה כמוס- לאחסן במקפיא ולהגיש כקינוח כוסות חצי קפוא. את יכולה לשלב עם הקצפת פירות חתוכים, ריבת חלב, שוקולדים וכדומה (יש הרבה מתכונים לקינוחי כוסות באתר שתוכלי להיעזר בהם).
חג שמח!
הגלידה הזו מעולה גם עם קקאו במקום שוקולית
תודה על השיתוף הדסה!
היי אפרת, כמה זמן בערך צריך לחמם במיקרוגל?
עד שהשוקולד נמס- אפשר לחמם 30 שניות כל פעם ולערבב עד שמתקבלת תערובת חלקה.
הצבתי את השוקולד עם המים נוצר תערובת קשה. מה לעשות?
*המסתי
היי,
תנסי להוסיף כף שמן/שמנת מתוקה ולהמיס ממש לכמה שניות😊
האם אפשר להוסיף פודינג שוקולד במקום השוקולית
תודה והמשך ערב נפלא❤
היי אהובה,
אפשר😊
האם אני יכולה להוסיף את זה?
היי אהובה,
אפשר להחליף את השמנת בקרם קוקוס, אבל אם יש אפשרות- עדיף להשתמש בשמנת המתוקה. אין צורך להוסיף קרם קוקוס בנוסף לשמנת המתוקה😊
הכנתי את הגלידה וזה יצא כמו מוס
לדעתי אפשר להפחית מכמות השוקולד וכדי שזה ייצא יותר אוורירי כדאי להקציף גם ביצים
היי נויה,
אחסנת את הגלידה במקפיא או במקרר? כשמאחסנים במקרר המרקם באמת נהיה כמו של מוס.
לגבי הביצים, אני אישית מעדיפה שלא מחשש לסלמונלה, אבל כעקרון יש להקציף בקערה נפרדת את הביצים עם כרבע כוס אבקת סוכר ואז לקפל בעדינות את קרם השוקולד שהוקצף עם תערובת הביצים.
אכסנתי במקפיא
ממש מוזר, אם אחסנת במקפיא הגלידה אמורה להיות יציבה יותר ממוס.
בכל מקרה, את יכולה לנסות באמת בפעם הבאה עם ביצים ולראות אם המרקם משתפר😊
אני גם הכנתי ויצא לי מוס כזה ושמתי במקפי
השאלה היא אם יש לך מתכון של גלידה וטועם כמו גלידה אמיתי ולא דומה למוס ?
אם כן אשמח שתכתבי לי פה איזה גלידה יש ….. תודה רבה
היי
קשה להגיע למרקם כמו של גלידה ללא מכונת גלידה אבל הנה מתכון שיוצא דומה.
היי:)
אפשר להמיס על הגז?
היי😃
אפשר להמיס במחבת קטנה על אש הכי נמוכה.
האם יש אפשרות לעשות את הגלידה גם בטעם וניל ואם כן מה להוסיף
תודה😀
מצרפת מתכון – גלידת שוקו וניל (תסתכלי רק על הוניל).
שלום
פעם ראשונה שאני עושה משהו מהאתר שלך ופשוט יצא מושלם. כולם אהבו את זה, וזה לקח לי ממש קצת זמן לעשות את זה אני ממש מודה לך❤️
מהמם 😍
תודה אודליה
אין לי חבילת שוקולד מריר (100 גרם) אבל יש לי ממרח שוקולד.
האם זה אפשרי לעשות עם ממרח? ואם כן אז אשמח לדעת איך.
אני חושבת שאפשר להוסיף 4 כפות ממרח גדושות.
עשיתי את המתכון הזה לקסטה, חצי עם שוקולד וחצי עם ממרח לוטוס (מרוכך) יצא פלאים
תודות
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
טעים טעים טעים !!!
נראה מעולה 🙂
תודה טליה
אפרתוששש !!! יצא פצצה ! הכנתי קונכיות שוקולד עם קוקוס[ מבלונים קטנים] , ומילאתי בגלידה ומעל פיזרתי פצפוצי שוקולד מגורדים , עבודה עבודה אבל היה שווה ! חבל כ”כ שלא ידעתי על המתכון הזה קודם ……………. אין מילים ה’ יברך אותך !!!!!!!!!!!!!!! אולי עוד אתפוס תמונה …..
מבלי שראיתי זה נשמע מושלם!
תודה ❤️
הי אפרת, אני כבר שנים ניהנת מהאתר המקסים שלך וכן גם כל מכרי,אין עלייך!!!
שאלה דחופה,
האם ניתן להמיר את המים בריצ’? ואם לא, אז מה כן אפשרי ? בתודה מראש ….
כן אפשר 🙂
אין עלייך!!!!!!!!!!!
יוצא מושלם בכל המתכונים שאני מנסה מהאתר הזה!!!
כל פעם שאני מחפשת מתכון אני הולכת ישר לפה!!
אז תודה רבה על הכל!!!
ותמשיכי להביא עוד ועוד מתכונים טעימים!!
מחכה…….
שמחה לשמוע!
תודה ❤️
יצא מטורף!
(הוספתי פקאן)
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
היייייי
אפשר להוסיף משהו לגיוון (כמו שוקולד צ\’פס או אוגיות)
עם כן מתי ואיך?
כן אפשר להוסיף בסוף, לאחר שהקצפת לקרם יציב ואז להקציף כמה שניות נוספות.
מה אפשר להוסיף?????????
תודה רבה!
שוקולד צ’יפס, עוגיות אוראו חתוכות, פקאן סיני מסוכר.
תודה רבה!
אבל הפקן לא מתרכך או משהו כזה?
תוסיפי אותו בסוף ותכניסי להקפאה. זה לא אמור להתרכך.
כמובן שכדאי לקצוץ אותו לפני.
תודה רבה רבה !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אין עליך!
יצא מושלם, תודה רבה!
ד\”א, המתכון הנ\”ל לא חייב הקפאה (אלא אם כן רוצים דווקא גלידה), אפשר לשימו בקירור ויוצא מוס מושלם.
תודה שירה 🙂
היי, הכנתי ויצא לי מרקם ממש חולי… (מהמחלה חול). בכלל לא דומה לגלידה. איפה טעיתי?
מה הכוונה מרקם חולי?
הקצפת לקצפת יציבה? השמנת היתה טובה?
בהתחלה זה יוצא כמו קרם ואחרי הקפאה זה נעשה דומה לגלידה.
הכנתי לשבת, היה כל כך קל וממש טעים. הגשתי יחד עם הבראוניז (ללא גלוטן) האגדיים שלך, היה פשוט מושלם 😋
שמחה לשמוע ❤️
תודה שירן
רציתי לשאול איך ניתן להכין גלידה בטעם בננה?
אפשר לטחון במעבד מזון עד לקבלת מרקם של גלידה:
200 מ”ל יוגורט במתיקות מעודנת
3 בננות גדולות קלופות קפואות
1-3 כפות אבקת סוכר (לפי הטעם)
היי אפרת, במתכון הנ”ל אין צורך להוסיף חלב מרוכז?
לא אבל אם יש לך אז מומלץ להוסיף כשליש כוס חלב ממותק ולוותר על המים.
אם אני רוצה להכין את זה ל30 ילדים
בכמה להכפיל את הכמות?
תודה רבה
כדאי להכפיל ב-6 אבל לא כדאי להכין את כל הכמות בבת אחת אלא לחלק ל-3 ובכל פעם להקציף 2 מיכלי שמנת.
האם יוצא כמו בתמונה?
או יותר נכון כמו של החנות?
כן, רק יותר בהיר (אפשר להכהות את הצבע ע”י הוספת קקאו).
המרקם יוצא קצת יותר קשה מגלידה רגילה.
הי אפרת,
חייבת לך תודה ענקית על מתכונים מוצלחים,קלים ומהירים!
באיזה עוד טעמים נראה לך אפשר לעשות את הגלידה הנ”ל?
תודה
היי דבורה,
במקום שוקולד מריר, נס קפה ושוקולית אפשר לשים שוקולד לבן.
יש גלידות נוספות באתר:
גלידת אוראו
גלידת ריבת חלב
גלידת פירות יער
גלידה ביתית
היי בוקר טוב אפרת,
לא צריך להפריד את הביצים?
לא חובה להפריד.
1-2 ביצים.
אם אני רוצה להוסיף ביצים באיזה שלב?
היי אסתי,
אני לא מכינה עם ביצים מחשש לסלמונלה אבל כעקרון יש להקציף בקערה נפרדת את הביצים עם כרבע כוס אבקת הסוכר ואז מקפלים בעדינות את קרם השוקולד שהוקצף עם תערובת הביצים.
למתכון של הגלידה הזאת מתאים?
אם לא תוכלי לשלוח לי?
לגבי ציפוי לעוגה זה עם גושים לא נראה מתאים לדעתי,
תודה רבה על כל העזרה.
לא הבנתי נכון. חשבתי שהמסת עם השוקולד כדי להגיע למרקם חלק. נכון, אם עדיין יש גושים לציפוי זה לא מתאים.
את יכולה להכין את המתכון הזה.
היי אפרת,
יש לי במקפיא שוקולד מריר שהמסתי עם חמאת בוטנים שהייתה קצת ישנה ולא מספיק נוזלית ונוצר גושים,
האם יש לך רעיון מה ניתן להכין עם זה?
תודה.
את יכולה להמיס את השוקולד ולהשתמש בו כציפוי לעוגה או להכין ממנו גלידה.
לא יוצא לי קצפת יציבה , מה לעשות ?
תכניסי את הקערה למקפיא למשך רבע שעה (שהתערובת תהיה קרה מאוד אבל לא קפואה). תוציאי ותוסיפי 2 כפות אינסטנט פודינג בטעם שוקולד (או וניל) ותקציפי שוב על מהירות הגבוהה ביותר.
יצא מוס גבוה ויפה
הכפלתי כמויות!!!
מאד טעים!
תודה
שמחה לשמוע 🙂
תודה מירי
נראה מדהים!!! האם אפשר להכין כקינוח כוסות אישיים גם.?
כן בטח 🙂
אני לא מצליחה להמיס עם מים במיקרו,
אפשר עם שמן?
או שזה הורס את הקצפת?
תודה..
את יודעת מה? תמיסי את קוביות השוקולד עם 2 כפות מהשמנת.
אני רוצה להכין גלידת וניל פרווה.איך אני עושה?
היי חגית,
אפשר להקציף מיכל קצפת צמחית (250 מ”ל) עם רבע כוס חלב סויה ו-2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל, עד לקצפת יציבה ואז להקפיא.
לגיוון אפשר להוסיף לגלידה: שוקולד צ’יפס מריר, עוגיות חתוכות גס, פקאן מסוכר ועוד.
במקום חלב אפשר מים כדי שזה פרווה?
עם חלב זה יוצא יותר טעים אבל אפשר גם עם מים קרים.
שלום אפרת,
1. אני לא משתמשת במיקרוגל האם ניתן להמיס את השוקולד בסיר ו2. אם ניתן להמיר את השוקולית בקקאו או פודינג.
תודה מזל
היי מזל,
1. אפשר להמיס במחבת קטנה על אש הכי נמוכה.
2. במקום שוקולית אפשר לשים כפית שטוחה אבקת קקאו.
לכמה מנות זה יוצא?
3-4 מנות.
הי.
אפשר להכין את המתכון בתבניות סיליקון של ארטיק או שהמרקם רך מידי ולא “ישלף” מהתבנית בצורה יפה?
חשבתי להכין כארטיק ולצפות בשוקולד.נראה לך בסדר או שזה יהיה שוקולדי מידי ומתוק מידי?
תודה!
היי יעל,
אפשר להכין בתבנית ארטיק ולצפות בשוקולד. זה תלוי בסוג התבנית אבל בגדול זה אמור להשלף לאחר הקפאה טובה.
אפשר להכין את הגלידה רק בטעם שוקולד
כן בטח.
תקשיבי, איזה גלידה….
הכנתי אותה לשבת, פשוט ליקקו את האצבעות, טעימה במיוחד וקלה להכנה ובאמת הכנה של 10 דקות בלבד.
תאמת שלא היה לי מספיק לכל השבת, פעם הבאה אכין כמות כפולה או משולשת.
אתר פשוט מושלם!!!
מאז שאני מכירה את האתר שלך אני לא מפסיקה להכין ממנו מתכונים והכל תמיד יוצא ב”ה בטעם הטוב ביותר.
למה אני לא מצליחה להעלות תמונה?
נראה מעולה!!
שמחה שיצא טעים. תודה על התמונה והשיתוף 🙂
יום מקסים
אוי, הצלחתי כמה פעמים אפילו ולא שמתי לב, סליחה.
אבל נכון שזה נראה מגרה……
הי
אני רוצה להכין את הגלידה בצורה יותר לייט. האם אפשר להשתמש בשמנת של 9% או יוגורט?
תודה.
היי נדיה,
הבעיה ששמנת 9% או יוגורט לא ניתנים להקצפה.
אם את מחפשת גלידה לייט אז את יכולה להכין גלידת פירות ולהוסיף לה שוקולד קצוץ.
האמת שלא כל כך.
ניתן להציל?
אם התערובת עדיין רכה תוציאי אותה, תוסיפי 2 כפות אבקת אינסטנט פודינג בטעם שוקולד (או וניל אם אין לך בטעם שוקולד) ותקציפי עד שהיא מסמיכה.
ערב טוב אפרתוש,
הקצפתי סערך 7 דקות ועשיתי מה שרשום הכנסתי למקפיא עברו 5 שעות וזה נראה כמו קצפת ולא גלידה.
מה הבעייה? בגלל שהכפלתי כמות אני הייתי צריכה להקציף הרבה יותר? או שפשוט לתת לזה 24 שעות במקפיא?
כמה זמן זה אמור להיות במקפיא מסיום ההכנה כדי שיהיה מוכן לאכילה?
תודה רבה 🙂
היי מיכל,
הקצפת לקצפת יציבה?
יכול להיות שמאחר ומדובר בכמות יותר גדולה לוקח לזה יותר זמן במקפיא.
אפרת היי
האם ניתן לקחת את המתכון הזה לטעמים נוספים? ובמקום שוקולד וקפה לשים משהו אחר?
היי יעקב,
אפשר לשים במקום שוקולד מריר – שוקולד לבן ולוותר על השוקולית.
מצרפת מתכונים נוספים לגלידות:
גלידת אוראו
קינוח שוקולד וקרם עוגיות (ראה רק את קרם העוגיות)
תודה אפרת
ראיתי שיש מטבעות של שוקולד לבן פרווה.
אולי זו גם דרך לגוון
כן, בהחלט.
הכנתי בשישי שעבר ויצא מדהים!
זה גם ממש קל להכנה+
הבעיה שזה התחסל מהר מידי 🙁
הולכת להכין שוב, בכמות כפולה 🙂
מעולה!
תודה דיתי ושבת שלום 🙂
שלום קוראים לי הדסה ואני בת 12 אני ממש אוהבת את המתכונים שלך אבל רציתי לדעת אם אפשר להמיס את השוקולד והמים בבן מארי כי אין לי עדיין מיקרוגל כי עברתי עכשיו לבית חדש
אשמח אם תעני בהקדם יום טוב
כן הדסה, אפשר 🙂
היי. קודם כל תודה על כל המתכונים… אין עליךךך!!! כל פעם שאני מחפשת מתכטן אני מייד רצה לאתר שלך והמלצתי לעוד כמה חברות שגם מרוצות… מתכונים קלים וטעימיםםםם!!!
רציתי לשאול, לגלידה יש טעם של קפה? בעלי מת על גלידת קפה יש משו שאני אוכל לשנות במתכון כדי שיהיה יותר טעם של קפה?
תודה שני, שמחה לשמוע 🙂
לגלידה יש טעם עדין של קפה. אני מניחה שאם תוסיפי כפית נוספת של אבקת נס קפה, זה יחזק את הטעם של הקפה. כמובן שכדאי לטעום את התערובת בסוף ההקצפה ואם במקרה חסרה מתיקות יש להוסיף 1-2 כפות אבקת סוכר לפי הטעם.
בהצלחה!
הכנתי ביום העצמאות עם שוקולד מריר ושמנת פרווה ולא הוספתי סוכר כי השמנת מתוקה. יצא ממש טעים!!! עכשיו הכנתי גלידה עם שוקולד ( גם הפעם פרווה בגלל אלרגיה ללקטוז) וגלידה נוספת עם פירות יער במקום שוקולד. פשוט לקחתי חצי חבילה של אוכמניות אדומות קפואות, טחנתי אותן למחית, הוספתי 2 כפות סילן והוספתי לקצפת באותו שלב בו מוסיפים שוקולד. תודה רבה על המתכון ומתכונים אחרים 🙂
נשמע מעולה!
תודה על העדכון וחג שמח
הכנתי וזה יצא מצוין אבל לא כלכך אהבתי את הטעם של השוקולד המריר, יכול להיות שאפשר להכין את זה עם שוקולדים אחרים?
היי יצחק,
אפשר להכין את זה מכל שוקולד חלב במקום המריר.
האם את השוקולד המומס מוסיפים תוך כדי הקצפה? או שעושים עצירה בהקצפה?
אשמח לתשובה..
היי יעל,
את השוקולד המומס מוסיפים תוך כדי הקצפה אם אפשרי. חשוב רק שהשוקולד יהיה בטמפ’ החדר ולא חם.
גלידה מעולה!! ממש אמיתית
תודה ליאת, שמחה שיצא טעים 🙂
יצא מעולה!!
תודה יצחק, שמחה לשמוע 🙂
סליחה על השגיאות כתיב, פשוט אני מקלידה בחשך ולא רואה את המקלדת…
שלום אפרת וחג שמח!!!
חש לך תחליף לשמנת מתוקה? ביצים אולי?
אנחהו לא אוכלים דברים מתועשים בפסח, אז אשמח למשהו טבעי,
ושוב-אין עליך ועל המתכונים שלך, הם מצילים אותי!!!
היי דבורי,
כעקרון אפשר להכין מוס/גלידה מביצים בלבד אבל קחי בחשבון שזה כרוך באכילת הביצים חיות (שיש בזה סיכון של סלמונלה וכו’).
בכל אופן אין לי מתכון אבל בגדול אני יודעת שמקציפים חלבונים עם סוכר עד לקצף יציב ומערבבים שוקולד מומס עם החלמונים, עושים השוואת טמפרטורה ומערבבים בתנועות קיפול.
חג שמח יקירה 🙂
עשיתי כמו שאמרת, הקצפתי 10 חלבונים ו10 חלמונים בנפרד עם 3/4 כוס סוכר, חיברתי ביחד בתנועות קיפול והוספתי 2 כפות קפה וכף שוקולית ו150 גרם שוקולד מומס, הגשתי עם קישוטי שוקולד שהכנתי ויצא— מדהים!!!!!!!!!!!!!
המחמאות לא הפסיקו להגיע!!!!!
הגיעה אלינו משפחה ענקית בחג וכולם טרפו את זה אז הייתי צריכה להכין עוד כמות, אין עליך בעולמות!!!!
מחכה לניוזלטר של השבוע…
אלופה! שמחה שיצא מוצלח 🙂
תודה שחזרת לעדכן והמשך שבוע מעולה!
מה הסיכוי שיש לך מתכון לגלידת וניל פרווה ללא ביצים חיות( אפשר מבושלות)??
היי,
יש מתכון גלידת וניל אוראו. אפשר להכין גם בלי אוראו או לשים במקום שוקולד צ’יפס או עוגיות אחרות.
שבת שלום 🙂
שלום,
רציתי לדעת איך בתמונה יצאה הגלידה בצבע לבן גם? השוקולד לא משתלט על הכל ונהפך להיות הכל חום?
אשמח לתשובה.
היי חנה,
הלבן הוא תוצאה של התאורה של הצילום 🙂
כל הגלידה היא שוקולית חומה.
יום נפלא!
היי אפרת, כמה זמן הגלידה יכולה להחזיק בהקפאה?
היי סתיו,
לדעתי כשבועיים, אולי קצת יותר.
אני מכורה לאתר שלך!
תודה רבה על כל המתכונים המעולים!!
איזה כיף!!
תודה מרים ושנה טובה ומתוקה 🙂
שלום רציתי לדעת מה הכוונה ״בפולסים קצרים״?
היי אריאל,
הכוונה למספר שניות בודדות בכל פעם. לחמם במיקרו 5-10 שניות, להוציא ולבדוק אם נמס. אם עדיין לא, להחזיר לעוד כמה שניות ושוב לבדוק.
היי
אפשר להקציף עם מקל בלנדר?
היי שלי,
אני לא חושבת אלא אם כן מדובר במקל בלנדר שהוא גם מקצף.
מיים עם שוקולד, לא הורס את השוקולד בעיקרון?
היי אביגיל,
זה בסדר להכין עם המים, השוקולד לא נהרס.
תודה על התשובה! ושתהיה לך גם שנה מתוקה ופוריה! 🙂
שלום! אני ילדה בת 11 ואני רציתי לשאול אם אפשר להכין את הגלידה בשיטה כמו של פעם:
1.לקחת קערה ולשים את המרכיבים בתוכה.
2. לקחת עוד קערה יותר גדולה ושים בה הרבה קרח.
3. לשים את הקערה הקטנה יותר בתוך הקערה הגדולה עם הקרח, ולערבב בכף את המרכיבים בקערה הקטנה יותר.
4. לכסות את הקערה הגדולה במגבת ולאחר כל 5 דקות לערבב את התערובת עד שתהיה גלידה במרקם טוב.
האם זה יזרז את תהליך הכנת מרקם טוב לגלידה מאשר לחכות כמה שעות שהיא תהיה מכונה מהמקפיא?
תודה מראש,
מאי 🙂
היי מאי,
השיטה שציינת לא כל כך מתאימה במתכון הזה לכן עדיף במקרה הזה להקפיא את הגלידה למספר שעות.
ההמתנה בסוף תשתלם 😉
שתהיה לך שנה טובה ומתוקה!
כמה יוצא? זאת אומרת לכמה אנשים זה מספיק?
הי נטע,
הכמות במתכון אמורה להספיק ל 3-4 מנות.
היי 🙂
תודה רבה על התשובה המפורטת איזה כיף!
האם יש לך רעיון לעוד טעם לגלידה ואיך עושים?
תודה! 🙂
הי נוי,
אפשר להכין גם גלידה בטעם וניל: מיכל שמנת מתוקה (250 מ”ל) + 2 כפות אינסטנט פודינג וניל+ 1/3 כוס חלב.
אפשר להוסיף לגלידה פירות יער או עוגיות אוראו שבורות.
אני לא אוהבת גלידת שוקולד ואני רוצה להכין בטעם וניל. אפשר לשים פה את המתכון המלא .
היי נאדיה,
את יכולה להכין את גלידת האוראו. אם את רוצה רק וניל פשוט תוותרי על העוגיות.
לינק למתכון –
https://www.10dakot.co.il/%D7%92%D7%9C%D7%99%D7%93%D7%AA-%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%90%D7%95/
היי,
המתכון נראה מעולה (כמו הרבה מתכונים כבר הדספתי לעצמי מלא) אז תודה רבה אתר מצוין
האם אני יכולה להשתמש במתכון הזה כקצפת לעוגת ביסקוויטים?
לשים בתחתית ביסקוויטים ואז את הגלידה ואז שוב ביסקוויטים?
אם כן תוכלי להדריך אותי איך לעשות זאת?
תודה לך
🙂
הי נוי,
את בהחלט יכולה להשתמש במתכון כקצפת לעוגת ביסקוויטים, האמת שזה רעיון מצוין 😉
תשפכי חלב לקערה ותטבלי טבילה קצרה כל ביסקוויט משני הצדדים ותניחי בתבנית. כך תמשיכי ותסדרי שכבה כפולה של ביסקוויטים. מעל תחתית הביסקוויטים תשימי חצי מכמות הקצפת ומעל שוב תסדרי שכבה של ביסקוויטים טבולים בחלב (הפעם מספיקה שכבה אחת)ומעל שוב תצקי את המחצית השניה של הקצפת. לקישוט את יכולה לגרד שוקולד מריר/חלב מעל.
לדעתי כמות הקצפת במתכון תספיק לתבנית אינגליש קייק אחת אבל אם תרצי להכין בתבנית יותר גדולה פשוט תכפילי כמויות.
בהצלחה! אני בטוחה שזה ייצא טעים 🙂
הייי רציתי לדעת עם חייב שוקולית או שאפשר גם סתאם אבקת קקאו רגילה
הי ליה,
עם אבקת שוקולית זה יוצא יותר מעודן מבחינת הטעם. אבקת קקאו יותר חזקה ומודגשת.
אם אין לך שוקולית אני ממליצה לשים במקום חצי חבילת שוקולד מריר (50 גרם) או כפית שטוחה אבקת קקאו.
ביקשה ממני ומחברה שלי לעשות פעילות בכיתה ***
שלום , המורה ביקשה ממני ומיהרתי לעשות פעילות בכיתה , ובחרתי את הנושא גלידה .
אין למורה זמן להשאיר את זה כמה שעות ….
אז רציתי לדעת אם במקרה יש גלידה שלוקחת פחות זמן.
תודה , אגב את הגלידה הנ״ל הכנתי בבית והיא יצאה ממש טעים , רק שעשיתי בטעם וניל
היי,
כל גלידה שמכינים לבד משמנת מתוקה חייבת להיות כמה שעות במקפיא לפני שאוכלים אותה.
מה שאפשר לעשות לצורך הפעילות בכיתה זה להשתמש בגלידת וניל מוכנה (אפילו קנויה) ולהביא כל מיני תוספות כמו עוגיות אוראו שבורות, שוקולד צ’יפס, מקופלת מפוררת, סוכריות עדשים, ממרח שוקולד, סירופ שוקולד ותכינו במסגרת הפעילות כל מיני סוגים של גלידות עם התוספות.
יאמר לזכותם שבאמת צדקתם עשר דקות על השעון ויצא גלידה פצצה גרעינית
תודה ערן 😉
כל הכבוד על המתכונים
תודה 🙂
יש משהו שאני יכולה כדי להציל את המצב? ואם אני אקציף שמנת בצד ואוסיף אותה לתערובת?
או שחייבת להתחיל הכל מתחלה?
אם יש לך מיכל נוסף של קצפת, עדיף שתכיני הכל מהתחלה. אבל לפני זה אני מציעה שתכניסי למקפיא למשך 8-10 דקות את תערובת הקצפת שלא הצלחת להקציף, תוציאי ותנסי שוב להקציף אותה במשך לפחות 5 דקות. אם תצליחי להסמיך אותה מעט רק אז תוכלי לערבב אותה עם הקצפת החדשה.
שלום,
אני בטעות הרסתי את ההקצפה והתערובת נהייתה נוזלית היא לא תיקפא עכשיו נכון
:(?
היי אנה, לצערי לא, חייבת להיות קצפת יציבה כדי שתצא גלידה טעימה..
לא הבנתי כמה שמנת מתוקה צריך לשים חבילה או חצי חבילה?
היי איריס, אם זה המיכל הקטן (של 250 מ”ל) שמים מיכל שלם. אם זה המיכל הגדול (של 500 מ”ל) שמים 1/2 מיכל.
היי אני רותם ואני בת 11 וחצי אני רוצה להכין את הגלידה אבל יש לי שאלה כשמוסיפים 2 כפות מים אז מים רותחים,פושרים או קרים?
היי רותם, לא משנה איזה מים. בהצלחה וכל הכבוד לך שאת מכינה 🙂
את הגלידה צריכים לאכול באותו יום(כמה שעות אחרי ההכנה)? כי בדר”כ כבר יום אחרי היא נעשת קרח ולא גלידה
היי דנה, מומלץ לאכול את הגלידה באותו יום. שבוע טוב:)
שלום אני יהב ואני בת 10 והצלחתי להכין את גלידה אני בדרך להכין עוד המשפחה שלי טרפה את הגלידה תודה על המתכון!!!
היי יהב, כל הכבוד לך. ממש שמחתי לשמוע:)
הי
אשמח לדעת אם במידה ואין לי אבקת נס קפה (יש לי קפה נמס מיובש), האם אוכל להשתמש בקפה נמס מיובש או לוותר בכלל על הקפה?
תודה
היי מאיה, במידה והנס קפה שברשותך עשוי מגרגירים גדולים לא כל כך מומלץ מאחר ורצוי להקציף את השמנת עם מרקם אבקתי. את יכולה לנסות להמיס חצי כפית נס קפה מגורען עם 2 כפות חלב לפני שאת מקציפה. תוספת הנס קפה נותנת טעם עדין של מוקה אך אפשר לוותר בכלל על הקפה לשיקולך