שום דבר לא נמצא
    >

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 56 דקות

מס’ מנות: 5-6 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

1 בצל בינוני קצוץ

3 שיני שום פרוסות

3/4 כוס עדשים ירוקות (קפואות או יבשות שהושרו שעתיים במים)

כוס שעועית לבנה מבושלת (משקית קפואה)

כוס גרגירי חומוס מבושלים (משקית קפואה)

חבילת עלי תרד חתוכים גס (200 גרם)

כוס עלי כוסברה חתוכים גס

100 גרם אטריות דקות (לרגישים לגלוטן: ניתן להשתמש באטריות אורז ללא גלוטן)

כף גדושה קמח/ קורנפלור

7 כוסות מים רותחים

תיבול: כף אבקת מרק בטעם עוף (רצוי מחומרים טבעיים) חצי כפית מלח, חצי כפית כורכום, פלפל שחור לפי הטעם.

אופן הכנה:

-מחממים בסיר 2 כפות שמן זית/קנולה ומטגנים את הבצל הקצוץ עד שמתחיל להזהיב. מוסיפים את פרוסות השום, השעועית, העדשים, גרגירי החומוס, עלי התרד והכוסברה. מערבבים במשך דקה ומוסיפים 7 כוסות מים רותחים. מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה במשך 40 דקות.

הפעל טיימר (40 דק’)
+
טיימר פועל

-מערבבים כף גדושה של קמח/קורנפלור עם רבע כוס מים קרים ומוסיפים למרק (הסיבה היא שאם נוסיף את הקמח למרק החם יווצרו גושים). מתבלים את המרק באבקת מרק עוף, מלח, כורכום ופלפל שחור ומערבבים. מגבירים את האש ומביאים את המרק לרתיחה (כשהמים מבעבעים), מוסיפים את האטריות, מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה למשך 10 דקות.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-מרימים את המכסה וטועמים. מתקנים תיבול במקרה הצורך ולפי הטעם.  זהו.. המרק מוכן 🙂

 

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
אושפלאו מהיר
עוגיות ג’ינג’ר

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
פלופית (18:33 28.11.2020)

כמה טעים! חורפי, מחמם, ומנחם.
זללנו כולם, כולל בן 7 וב 4.5 ❤️ תודה רבה על המתכונים המעולים

מתכונים ב-10 דקות (21:08 28.11.2020)

נראה מעולה!!
תודה על השיתוף 🌸❤️

שרה (21:57 16.04.2019)

יצא משהו לא מהעולם הזה, הילד הצמחוני טרף ואני יצאתי סופר מרוצה. גם מזין ממש וגם יצא לטעמו. תודה תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:11 16.04.2019)

כיף לשמוע!
תודה לך שחזרת לעדכן 🙂

מרים (11:36 6.01.2019)

שלום אפרת, מרגיש לי מתאים להוסיף קצת לימון סחוט למרק. אשמח לשמוע אם לדעתך יכול להתאים. תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:57 6.01.2019)

אפשר בהחלט. כדי להיות בטוחה תוסיפי לימון סחוט למנה קטנה בקערית ותטעמי.

לימור (12:18 26.12.2018)

הי אפרת ,
האם אפשר להשתמש בתרד קפוא של סנפרוסט?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:28 26.12.2018)

התרד הטרי יותר טעים אבל אפשר להשתמש גם בקפוא.

תמר (14:32 16.11.2018)

האם אפשר להשתמש בעלי סלק במקום עלי תרד?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:40 16.11.2018)

נראה לי שכן.

דורית (12:43 14.10.2018)

היי
אפשר במקום אטריות לשים משהו אחר..אולי גריסים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:26 14.10.2018)

אפשר לשים 3/4 כוס גריסים.

הדס (10:04 19.08.2018)

בוקר טוב אפרת, אני משתמשת בשעועית וחומוס רגילים, לא קפואים שהושרו יממה. איך את ממליצה להשתמש בהם?
תודה,
הדס

הדס (10:05 19.08.2018)

(חסר פסיק) לא קפואים, שהושרו יממה…

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:17 19.08.2018)

היי הדס,
אני ממליצה לבשל אותם בנפרד במים רותחים במשך שעה- שעתיים עד לריכוך כמעט מלא ורק אז להשתמש בהם למרק. אם נשארים לך עודפים אפשר לשים בשקית ולהקפיא.

Shlomsa (21:34 27.01.2018)

כמה עדשים לפני ההשריה?
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:42 27.01.2018)

היי,
בסביבות שני שליש כוס עדשים יבשות.

הדס (10:48 8.11.2017)

יצא מעולה!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:53 8.11.2017)

תודה הדס, שמחה שאהבת 🙂
יום מקסים

ציפי (19:16 4.11.2017)

הי, תודה על המתכון, נראה מעולה!
שאלה לא קשורה, יש אולי אפליקציה למתכונים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:10 4.11.2017)

היי ציפי,
נכון לעכשיו אין. מקווה מאוד שתהיה בהמשך. כמובן שאעדכן ברגע שתהיה.
שבוע טוב 🙂

ליאורה (00:24 28.08.2017)

ערב טוב
האתר שלך מצויין. אני מרבה להשתמש בו. גם קל בהכנה וגם מאוד טעים.
ולשאלה…
התבשרתי שהאורחים יגיעו רק לשבת.
האם ניתן להקפיא מרק זה?
יישר כוח על הכל

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:42 28.08.2017)

היי ליאורה,
אני חושבת שכן.
יום מקסים 🙂

אורלי (13:52 1.03.2017)

הי, אין לי תרד, אפשר לותר?

מתכונים ב-10 דקות (14:52 1.03.2017)

אפשר להכין בלי תרד למרות שהוא בהחלט מוסיף טעם.
שימי קצת יותר כוסברה או תוספת של עלי סלרי אם יש לך.

מיכל (20:14 17.12.2016)

שבוע טוב,
דבר ראשון – פירגון: אתר מעולה. מתכונים אמינים ויוצאים מצוין אחד אחד.
לאחרונה זה המקום היחיד בו אני סומכת על מתכונים בעיניים עצומות. תודה!!!!
ושאלה: כמה קריטי השעועית והחומוס? אין לי זמינים ואני ממש רוצה להכין עכשיו…

מתכונים ב-10 דקות (21:18 17.12.2016)

היי מיכל ושבוע טוב 🙂
קודם כל אני ממש שמחה לשמוע.
אפשר להכין גם בלי החומוס והשעועית. ממליצה לשים יותר עדשים (לפחות כוס וחצי).

תמר (11:26 8.05.2016)

הי ותודה על האתר הטעים.

אני רק שאלה – יש אפשרות לשים עדשים שחורות במקום ירוקות ? כי אין לי…
ודם אולי נודלס דק במקום אטריות ? כי גם אין לי…

תודה מראש 🙂

מתכונים ב-10 דקות (12:02 8.05.2016)

היי תמר,
אפשר להשתמש בעדשים שחורות ובנודלס.
שבוע נפלא 🙂

גילי (16:30 14.03.2016)

צהריים טובים, יש לי שאלה, אין לי גרגירי חומוס קפואים אלא רק בקופסת שימורים האם זה בסדר להשתמש בזה? ובנוגע לשעועית יש לי רק קופסת שימורים של שעועית ברוטב עגבניות? מה עושים? וממש בא לי על המרק…

מתכונים ב-10 דקות (17:31 14.03.2016)

היי גילי,
אפשר להשתמש בחומוס משימורים רק מומלץ לשטוף את החומוס מהנוזלים שבקופסא כדי למנוע טעם לוואי. גם לגבי השעועית, אפשר לסנן אותה מהרוטב ולשטוף מתחת לברז ולהשתמש בה.

אלון (16:50 15.01.2016)

חבל על הזמן!
המרק הכי טוב באתר

מתכונים ב-10 דקות (17:02 15.01.2016)

תודה אלון ושבת שלום!

אלומה (15:48 10.01.2016)

אחד המרקים הטעימים שאכלתי!
תודה רבה על עוד מתכון מנצח! 🙂

מתכונים ב-10 דקות (16:00 10.01.2016)

תודה אלומה! שמחה לשמוע 🙂

שירה (14:54 30.12.2015)

בס”ד
שלום אפרת
אין לי ניסיון בבישול תרד בכלל.
הבנתי שיש תרד קפוא?
מה ההבדל בין טרי לקפוא?
אני שואלת למקרה שלא אשיג טרי.

מתכונים ב-10 דקות (15:06 30.12.2015)

היי שירה,
אחד זה תרד טרי (שמאוד דומה לעלים של סלט) והשני זה פשוט תרד שהקפיאו אותו. לדעתי התרד הטרי יותר טעים כמו כל דבר שהוא טרי 🙂 אבל אפשר להשתמש בשני הסוגים וזה בסדר.

נחמי (22:08 27.12.2015)

היי
הכנתי את המרק הזה עכשיו ולא בפעם הראשונה. זהו מתכון מעולה שלך, אחד מני רבים. גיליתי את האתר הזה לפני שנה בדיוק ומאז כמעט כל מה שהכנתי זה מכאן. מתכונים קלים ומוצלחים
תודה לך/לכם!

מתכונים ב-10 דקות (22:15 27.12.2015)

תודה נחמי! כיף גדול לשמוע 🙂
שבוע נפלא!

מרים (15:35 29.11.2015)

שלום,
אשפר להשתמש בתרד קפוא במקום טרי ?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (15:39 29.11.2015)

כן מרים, אפשר.

גלית (12:39 29.11.2015)

איטריות דקות למרק? בתמונה נראות עבות

מתכונים ב-10 דקות (13:24 29.11.2015)

אלה אטריות דקות פשוט הן התנפחו כתוצאה מכך שספגו את הנוזלים מהמרק 🙂

גלית (01:11 16.12.2015)

המרק משובח. תודה.

מתכונים ב-10 דקות (08:39 16.12.2015)

תודה גלית 🙂

אנונימית (13:12 8.07.2015)

פעם ראשונה שאני מכינה מרק ויצא נדיר… הכי בריא שיש נטרף אצלנו בבית תודה רבה על המתכון הנהדררר

מתכונים ב-10 דקות (13:15 8.07.2015)

מעולה 🙂 שמחה לשמוע!

רינת (19:06 7.07.2015)

אפשר להשתמש בפטרוזיליה במקום כוסברה ?

מתכונים ב-10 דקות (19:59 7.07.2015)

היי רינת,
לכוסברה יש טעם שונה אבל אם אין לך את יכולה לשים פטרוזיליה.

מעיין (11:44 4.06.2015)

הכנתי ויצא טעים לאללה! תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (11:49 4.06.2015)

מעולה! שמחה לשמוע מעיין 🙂

לירז (12:34 10.03.2015)

הי,
תודה רבה על המענה המהיר!
אשתמש בעלי כוסברה ובתרד
תודה (:

לירז (11:33 10.03.2015)

הי,
תודה על המענה המהיר !
אשתמש בעלי כוסברה טריים ובתרד (למרות שאף פעם לא טעמתי תרד…)
נראה לי שיהיה טעים מאוד (:
תודה!

לירז (08:27 10.03.2015)

בוקר טוב!
המרק נראה עשיר וטעים!
האם ניתן להשתמש בכוסברה טרייה טחונה או שעדיף עלים?
האם סלרי מתאים למרק הזה?
תודה ויום נפלא (:

מתכונים ב-10 דקות (08:45 10.03.2015)

היי לירז,
במרקים תמיד עדיף להשתמש בעלים הטריים עצמם.
לגבי הסלרי- אפשר לשים במקום עלי התרד ואז את יכולה להשתמש גם בחלק של העלים וגם בגבעול.
יום מקסים 🙂

יאמי (21:35 15.01.2015)

ואוו טעים מאוד!!!!!
נשמע מצוין

מתכונים ב-10 דקות (21:57 15.01.2015)

תודה 🙂

שרית ק (11:09 7.01.2015)

אוהו.זה נראה טוב .חיכיתי כבר למתכון נוסף.נשאר לי מהמרק הקודם עדשים כתומות ניתן להשתמש במקום עדשים ירוקות?

מתכונים ב-10 דקות (11:18 7.01.2015)

הי שרית,
במרק הזה יותר מתאים להשתמש בעדשים הכהות אבל אם אין לך תשתמשי בכתומות, רק קחי בחשבון שהעדשים הכתומות מתפרקות בבישול (בטח שמת לב כשהכנת את מרק העדשים הכתומות) והעדשים הירוקות לרוב נשארות שלמות.
יום נעים וחמים 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.