>

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 56 דקות

מס’ מנות: 5-6 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

1 בצל בינוני קצוץ

3 שיני שום פרוסות

3/4 כוס עדשים ירוקות (קפואות או יבשות שהושרו שעתיים במים)

כוס שעועית לבנה מבושלת (משקית קפואה)

כוס גרגירי חומוס מבושלים (משקית קפואה)

חבילת עלי תרד חתוכים גס (200 גרם)

כוס עלי כוסברה חתוכים גס

100 גרם אטריות דקות (לרגישים לגלוטן: ניתן להשתמש באטריות אורז ללא גלוטן)

כף גדושה קמח/ קורנפלור

7 כוסות מים רותחים

תיבול: כף אבקת מרק בטעם עוף (רצוי מחומרים טבעיים) חצי כפית מלח, חצי כפית כורכום, פלפל שחור לפי הטעם.




אופן הכנה:

-מחממים בסיר 2 כפות שמן זית/קנולה ומטגנים את הבצל הקצוץ עד שמתחיל להזהיב. מוסיפים את פרוסות השום, השעועית, העדשים, גרגירי החומוס, עלי התרד והכוסברה. מערבבים במשך דקה ומוסיפים 7 כוסות מים רותחים. מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה במשך 40 דקות.

הפעל טיימר (40 דק’)
+
טיימר פועל

-מערבבים כף גדושה של קמח/קורנפלור עם רבע כוס מים קרים ומוסיפים למרק (הסיבה היא שאם נוסיף את הקמח למרק החם יווצרו גושים). מתבלים את המרק באבקת מרק עוף, מלח, כורכום ופלפל שחור ומערבבים. מגבירים את האש ומביאים את המרק לרתיחה (כשהמים מבעבעים), מוסיפים את האטריות, מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה למשך 10 דקות.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-מרימים את המכסה וטועמים. מתקנים תיבול במקרה הצורך ולפי הטעם.  זהו.. המרק מוכן 🙂

 

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
אושפלאו מהיראושפלאו מהיר
עוגיות ג’ינג’ר עוגיות ג’ינג’ר
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
טובה (14:09 24.06.2022)

הי
אפשר להשתמש במדליוני תרד קפוא?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:23 24.06.2022)

היי,
אפשר(:

avatar
ניצן (13:18 8.02.2022)

טעים טעים!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:10 8.02.2022)

שמחה מאד שיצא מוצלח! תודה על השיתוף🌺

avatar
ליאור (10:51 22.01.2022)

אפרת יקרה,

תודה על מתכונים מנצחים! כל מתכון שאני מכינה מקבל מחמאות 🙂

הכנתי את המרק הזה אתמול עם שינויים קלים מהמקור. החלפתי את הכוסברה בפטרוזיליה, את אבקת המרק בחוויאג’ וויתרתי על גרגרי החומוס. יצא מעולה ואני לגמרי הולכת להכין אותו שוב 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:03 22.01.2022)

שמחה מאד שאהבת את המתכון! תודה על הפרגון🌺

avatar
פלופית (18:33 28.11.2020)

כמה טעים! חורפי, מחמם, ומנחם.
זללנו כולם, כולל בן 7 וב 4.5 ❤️ תודה רבה על המתכונים המעולים

מרק תרד קטניות ואטריות
avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:08 28.11.2020)

נראה מעולה!!
תודה על השיתוף 🌸❤️

avatar
שרה (21:57 16.04.2019)

יצא משהו לא מהעולם הזה, הילד הצמחוני טרף ואני יצאתי סופר מרוצה. גם מזין ממש וגם יצא לטעמו. תודה תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:11 16.04.2019)

כיף לשמוע!
תודה לך שחזרת לעדכן 🙂

avatar
מרים (11:36 6.01.2019)

שלום אפרת, מרגיש לי מתאים להוסיף קצת לימון סחוט למרק. אשמח לשמוע אם לדעתך יכול להתאים. תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:57 6.01.2019)

אפשר בהחלט. כדי להיות בטוחה תוסיפי לימון סחוט למנה קטנה בקערית ותטעמי.

avatar
לימור (12:18 26.12.2018)

הי אפרת ,
האם אפשר להשתמש בתרד קפוא של סנפרוסט?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:28 26.12.2018)

התרד הטרי יותר טעים אבל אפשר להשתמש גם בקפוא.

avatar
תמר (14:32 16.11.2018)

האם אפשר להשתמש בעלי סלק במקום עלי תרד?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:40 16.11.2018)

נראה לי שכן.

avatar
דורית (12:43 14.10.2018)

היי
אפשר במקום אטריות לשים משהו אחר..אולי גריסים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:26 14.10.2018)

אפשר לשים 3/4 כוס גריסים.

avatar
הדס (10:04 19.08.2018)

בוקר טוב אפרת, אני משתמשת בשעועית וחומוס רגילים, לא קפואים שהושרו יממה. איך את ממליצה להשתמש בהם?
תודה,
הדס

avatar
הדס (10:05 19.08.2018)

(חסר פסיק) לא קפואים, שהושרו יממה…

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:17 19.08.2018)

היי הדס,
אני ממליצה לבשל אותם בנפרד במים רותחים במשך שעה- שעתיים עד לריכוך כמעט מלא ורק אז להשתמש בהם למרק. אם נשארים לך עודפים אפשר לשים בשקית ולהקפיא.

avatar
Shlomsa (21:34 27.01.2018)

כמה עדשים לפני ההשריה?
תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:42 27.01.2018)

היי,
בסביבות שני שליש כוס עדשים יבשות.

avatar
הדס (10:48 8.11.2017)

יצא מעולה!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:53 8.11.2017)

תודה הדס, שמחה שאהבת 🙂
יום מקסים

avatar
ציפי (19:16 4.11.2017)

הי, תודה על המתכון, נראה מעולה!
שאלה לא קשורה, יש אולי אפליקציה למתכונים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:10 4.11.2017)

היי ציפי,
נכון לעכשיו אין. מקווה מאוד שתהיה בהמשך. כמובן שאעדכן ברגע שתהיה.
שבוע טוב 🙂

avatar
ליאורה (00:24 28.08.2017)

ערב טוב
האתר שלך מצויין. אני מרבה להשתמש בו. גם קל בהכנה וגם מאוד טעים.
ולשאלה…
התבשרתי שהאורחים יגיעו רק לשבת.
האם ניתן להקפיא מרק זה?
יישר כוח על הכל

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:42 28.08.2017)

היי ליאורה,
אני חושבת שכן.
יום מקסים 🙂

avatar
אורלי (13:52 1.03.2017)

הי, אין לי תרד, אפשר לותר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:52 1.03.2017)

אפשר להכין בלי תרד למרות שהוא בהחלט מוסיף טעם.
שימי קצת יותר כוסברה או תוספת של עלי סלרי אם יש לך.

avatar
מיכל (20:14 17.12.2016)

שבוע טוב,
דבר ראשון – פירגון: אתר מעולה. מתכונים אמינים ויוצאים מצוין אחד אחד.
לאחרונה זה המקום היחיד בו אני סומכת על מתכונים בעיניים עצומות. תודה!!!!
ושאלה: כמה קריטי השעועית והחומוס? אין לי זמינים ואני ממש רוצה להכין עכשיו…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:18 17.12.2016)

היי מיכל ושבוע טוב 🙂
קודם כל אני ממש שמחה לשמוע.
אפשר להכין גם בלי החומוס והשעועית. ממליצה לשים יותר עדשים (לפחות כוס וחצי).

avatar
תמר (11:26 8.05.2016)

הי ותודה על האתר הטעים.

אני רק שאלה – יש אפשרות לשים עדשים שחורות במקום ירוקות ? כי אין לי…
ודם אולי נודלס דק במקום אטריות ? כי גם אין לי…

תודה מראש 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:02 8.05.2016)

היי תמר,
אפשר להשתמש בעדשים שחורות ובנודלס.
שבוע נפלא 🙂

avatar
גילי (16:30 14.03.2016)

צהריים טובים, יש לי שאלה, אין לי גרגירי חומוס קפואים אלא רק בקופסת שימורים האם זה בסדר להשתמש בזה? ובנוגע לשעועית יש לי רק קופסת שימורים של שעועית ברוטב עגבניות? מה עושים? וממש בא לי על המרק…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:31 14.03.2016)

היי גילי,
אפשר להשתמש בחומוס משימורים רק מומלץ לשטוף את החומוס מהנוזלים שבקופסא כדי למנוע טעם לוואי. גם לגבי השעועית, אפשר לסנן אותה מהרוטב ולשטוף מתחת לברז ולהשתמש בה.

avatar
אלון (16:50 15.01.2016)

חבל על הזמן!
המרק הכי טוב באתר

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:02 15.01.2016)

תודה אלון ושבת שלום!

avatar
אלומה (15:48 10.01.2016)

אחד המרקים הטעימים שאכלתי!
תודה רבה על עוד מתכון מנצח! 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:00 10.01.2016)

תודה אלומה! שמחה לשמוע 🙂

avatar
שירה (14:54 30.12.2015)

בס”ד
שלום אפרת
אין לי ניסיון בבישול תרד בכלל.
הבנתי שיש תרד קפוא?
מה ההבדל בין טרי לקפוא?
אני שואלת למקרה שלא אשיג טרי.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:06 30.12.2015)

היי שירה,
אחד זה תרד טרי (שמאוד דומה לעלים של סלט) והשני זה פשוט תרד שהקפיאו אותו. לדעתי התרד הטרי יותר טעים כמו כל דבר שהוא טרי 🙂 אבל אפשר להשתמש בשני הסוגים וזה בסדר.

avatar
נחמי (22:08 27.12.2015)

היי
הכנתי את המרק הזה עכשיו ולא בפעם הראשונה. זהו מתכון מעולה שלך, אחד מני רבים. גיליתי את האתר הזה לפני שנה בדיוק ומאז כמעט כל מה שהכנתי זה מכאן. מתכונים קלים ומוצלחים
תודה לך/לכם!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:15 27.12.2015)

תודה נחמי! כיף גדול לשמוע 🙂
שבוע נפלא!

avatar
מרים (15:35 29.11.2015)

שלום,
אשפר להשתמש בתרד קפוא במקום טרי ?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:39 29.11.2015)

כן מרים, אפשר.

avatar
גלית (12:39 29.11.2015)

איטריות דקות למרק? בתמונה נראות עבות

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:24 29.11.2015)

אלה אטריות דקות פשוט הן התנפחו כתוצאה מכך שספגו את הנוזלים מהמרק 🙂

avatar
גלית (01:11 16.12.2015)

המרק משובח. תודה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:39 16.12.2015)

תודה גלית 🙂

avatar
אנונימית (13:12 8.07.2015)

פעם ראשונה שאני מכינה מרק ויצא נדיר… הכי בריא שיש נטרף אצלנו בבית תודה רבה על המתכון הנהדררר

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:15 8.07.2015)

מעולה 🙂 שמחה לשמוע!

avatar
רינת (19:06 7.07.2015)

אפשר להשתמש בפטרוזיליה במקום כוסברה ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:59 7.07.2015)

היי רינת,
לכוסברה יש טעם שונה אבל אם אין לך את יכולה לשים פטרוזיליה.

avatar
מעיין (11:44 4.06.2015)

הכנתי ויצא טעים לאללה! תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:49 4.06.2015)

מעולה! שמחה לשמוע מעיין 🙂

avatar
לירז (12:34 10.03.2015)

הי,
תודה רבה על המענה המהיר!
אשתמש בעלי כוסברה ובתרד
תודה (:

avatar
לירז (11:33 10.03.2015)

הי,
תודה על המענה המהיר !
אשתמש בעלי כוסברה טריים ובתרד (למרות שאף פעם לא טעמתי תרד…)
נראה לי שיהיה טעים מאוד (:
תודה!

avatar
לירז (08:27 10.03.2015)

בוקר טוב!
המרק נראה עשיר וטעים!
האם ניתן להשתמש בכוסברה טרייה טחונה או שעדיף עלים?
האם סלרי מתאים למרק הזה?
תודה ויום נפלא (:

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:45 10.03.2015)

היי לירז,
במרקים תמיד עדיף להשתמש בעלים הטריים עצמם.
לגבי הסלרי- אפשר לשים במקום עלי התרד ואז את יכולה להשתמש גם בחלק של העלים וגם בגבעול.
יום מקסים 🙂

avatar
יאמי (21:35 15.01.2015)

ואוו טעים מאוד!!!!!
נשמע מצוין

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:57 15.01.2015)

תודה 🙂

avatar
שרית ק (11:09 7.01.2015)

אוהו.זה נראה טוב .חיכיתי כבר למתכון נוסף.נשאר לי מהמרק הקודם עדשים כתומות ניתן להשתמש במקום עדשים ירוקות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:18 7.01.2015)

הי שרית,
במרק הזה יותר מתאים להשתמש בעדשים הכהות אבל אם אין לך תשתמשי בכתומות, רק קחי בחשבון שהעדשים הכתומות מתפרקות בבישול (בטח שמת לב כשהכנת את מרק העדשים הכתומות) והעדשים הירוקות לרוב נשארות שלמות.
יום נעים וחמים 🙂

לקריאת כל התגובות