זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 56 דקות
מס’ מנות: 5-6 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
1 בצל בינוני קצוץ
3 שיני שום פרוסות
3/4 כוס עדשים ירוקות (קפואות או יבשות שהושרו שעתיים במים)
כוס שעועית לבנה מבושלת (משקית קפואה)
כוס גרגירי חומוס מבושלים (משקית קפואה)
חבילת עלי תרד חתוכים גס (200 גרם)
כוס עלי כוסברה חתוכים גס
100 גרם אטריות דקות (לרגישים לגלוטן: ניתן להשתמש באטריות אורז ללא גלוטן)
כף גדושה קמח/ קורנפלור
7 כוסות מים רותחים
תיבול: כף אבקת מרק בטעם עוף (רצוי מחומרים טבעיים) חצי כפית מלח, חצי כפית כורכום, פלפל שחור לפי הטעם.
אופן הכנה:
-מחממים בסיר 2 כפות שמן זית/קנולה ומטגנים את הבצל הקצוץ עד שמתחיל להזהיב. מוסיפים את פרוסות השום, השעועית, העדשים, גרגירי החומוס, עלי התרד והכוסברה. מערבבים במשך דקה ומוסיפים 7 כוסות מים רותחים. מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה במשך 40 דקות.
-מערבבים כף גדושה של קמח/קורנפלור עם רבע כוס מים קרים ומוסיפים למרק (הסיבה היא שאם נוסיף את הקמח למרק החם יווצרו גושים). מתבלים את המרק באבקת מרק עוף, מלח, כורכום ופלפל שחור ומערבבים. מגבירים את האש ומביאים את המרק לרתיחה (כשהמים מבעבעים), מוסיפים את האטריות, מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה למשך 10 דקות.
-מרימים את המכסה וטועמים. מתקנים תיבול במקרה הצורך ולפי הטעם. זהו.. המרק מוכן 🙂
חייבים להוסיף קמח/קורנפלור?
לא חייב
תודה
לא אוהבים אצלינו כוסברה וגם אבקת מרק אנחנו לא מחזיקים בבית.
מה אפשר במקום 2 אלו?
אפשר לוותר על הכוסברה.
במקום אבקת מרק פשוט תוסיפי יותר מלח לפי הטעם.
מרק מעולה !!! טעם מיוחד במינו. תודה רבה על המתכון 🙂
שמחה שאהבת❤️
הי
אפשר להשתמש במדליוני תרד קפוא?
היי,
אפשר(:
טעים טעים!!!
שמחה מאד שיצא מוצלח! תודה על השיתוף🌺
אפרת יקרה,
תודה על מתכונים מנצחים! כל מתכון שאני מכינה מקבל מחמאות 🙂
הכנתי את המרק הזה אתמול עם שינויים קלים מהמקור. החלפתי את הכוסברה בפטרוזיליה, את אבקת המרק בחוויאג’ וויתרתי על גרגרי החומוס. יצא מעולה ואני לגמרי הולכת להכין אותו שוב 🙂
שמחה מאד שאהבת את המתכון! תודה על הפרגון🌺
כמה טעים! חורפי, מחמם, ומנחם.
זללנו כולם, כולל בן 7 וב 4.5 ❤️ תודה רבה על המתכונים המעולים
נראה מעולה!!
תודה על השיתוף 🌸❤️
יצא משהו לא מהעולם הזה, הילד הצמחוני טרף ואני יצאתי סופר מרוצה. גם מזין ממש וגם יצא לטעמו. תודה תודה!
כיף לשמוע!
תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
שלום אפרת, מרגיש לי מתאים להוסיף קצת לימון סחוט למרק. אשמח לשמוע אם לדעתך יכול להתאים. תודה
אפשר בהחלט. כדי להיות בטוחה תוסיפי לימון סחוט למנה קטנה בקערית ותטעמי.
הי אפרת ,
האם אפשר להשתמש בתרד קפוא של סנפרוסט?
התרד הטרי יותר טעים אבל אפשר להשתמש גם בקפוא.
האם אפשר להשתמש בעלי סלק במקום עלי תרד?
נראה לי שכן.
היי
אפשר במקום אטריות לשים משהו אחר..אולי גריסים?
אפשר לשים 3/4 כוס גריסים.
בוקר טוב אפרת, אני משתמשת בשעועית וחומוס רגילים, לא קפואים שהושרו יממה. איך את ממליצה להשתמש בהם?
תודה,
הדס
(חסר פסיק) לא קפואים, שהושרו יממה…
היי הדס,
אני ממליצה לבשל אותם בנפרד במים רותחים במשך שעה- שעתיים עד לריכוך כמעט מלא ורק אז להשתמש בהם למרק. אם נשארים לך עודפים אפשר לשים בשקית ולהקפיא.
כמה עדשים לפני ההשריה?
תודה!
היי,
בסביבות שני שליש כוס עדשים יבשות.
יצא מעולה!!!
תודה הדס, שמחה שאהבת 🙂
יום מקסים
הי, תודה על המתכון, נראה מעולה!
שאלה לא קשורה, יש אולי אפליקציה למתכונים?
היי ציפי,
נכון לעכשיו אין. מקווה מאוד שתהיה בהמשך. כמובן שאעדכן ברגע שתהיה.
שבוע טוב 🙂
ערב טוב
האתר שלך מצויין. אני מרבה להשתמש בו. גם קל בהכנה וגם מאוד טעים.
ולשאלה…
התבשרתי שהאורחים יגיעו רק לשבת.
האם ניתן להקפיא מרק זה?
יישר כוח על הכל
היי ליאורה,
אני חושבת שכן.
יום מקסים 🙂
הי, אין לי תרד, אפשר לותר?
אפשר להכין בלי תרד למרות שהוא בהחלט מוסיף טעם.
שימי קצת יותר כוסברה או תוספת של עלי סלרי אם יש לך.
שבוע טוב,
דבר ראשון – פירגון: אתר מעולה. מתכונים אמינים ויוצאים מצוין אחד אחד.
לאחרונה זה המקום היחיד בו אני סומכת על מתכונים בעיניים עצומות. תודה!!!!
ושאלה: כמה קריטי השעועית והחומוס? אין לי זמינים ואני ממש רוצה להכין עכשיו…
היי מיכל ושבוע טוב 🙂
קודם כל אני ממש שמחה לשמוע.
אפשר להכין גם בלי החומוס והשעועית. ממליצה לשים יותר עדשים (לפחות כוס וחצי).
הי ותודה על האתר הטעים.
אני רק שאלה – יש אפשרות לשים עדשים שחורות במקום ירוקות ? כי אין לי…
ודם אולי נודלס דק במקום אטריות ? כי גם אין לי…
תודה מראש 🙂
היי תמר,
אפשר להשתמש בעדשים שחורות ובנודלס.
שבוע נפלא 🙂
צהריים טובים, יש לי שאלה, אין לי גרגירי חומוס קפואים אלא רק בקופסת שימורים האם זה בסדר להשתמש בזה? ובנוגע לשעועית יש לי רק קופסת שימורים של שעועית ברוטב עגבניות? מה עושים? וממש בא לי על המרק…
היי גילי,
אפשר להשתמש בחומוס משימורים רק מומלץ לשטוף את החומוס מהנוזלים שבקופסא כדי למנוע טעם לוואי. גם לגבי השעועית, אפשר לסנן אותה מהרוטב ולשטוף מתחת לברז ולהשתמש בה.
חבל על הזמן!
המרק הכי טוב באתר
תודה אלון ושבת שלום!
אחד המרקים הטעימים שאכלתי!
תודה רבה על עוד מתכון מנצח! 🙂
תודה אלומה! שמחה לשמוע 🙂
בס”ד
שלום אפרת
אין לי ניסיון בבישול תרד בכלל.
הבנתי שיש תרד קפוא?
מה ההבדל בין טרי לקפוא?
אני שואלת למקרה שלא אשיג טרי.
היי שירה,
אחד זה תרד טרי (שמאוד דומה לעלים של סלט) והשני זה פשוט תרד שהקפיאו אותו. לדעתי התרד הטרי יותר טעים כמו כל דבר שהוא טרי 🙂 אבל אפשר להשתמש בשני הסוגים וזה בסדר.
היי
הכנתי את המרק הזה עכשיו ולא בפעם הראשונה. זהו מתכון מעולה שלך, אחד מני רבים. גיליתי את האתר הזה לפני שנה בדיוק ומאז כמעט כל מה שהכנתי זה מכאן. מתכונים קלים ומוצלחים
תודה לך/לכם!
תודה נחמי! כיף גדול לשמוע 🙂
שבוע נפלא!
שלום,
אשפר להשתמש בתרד קפוא במקום טרי ?
תודה
כן מרים, אפשר.
איטריות דקות למרק? בתמונה נראות עבות
אלה אטריות דקות פשוט הן התנפחו כתוצאה מכך שספגו את הנוזלים מהמרק 🙂
המרק משובח. תודה.
תודה גלית 🙂
פעם ראשונה שאני מכינה מרק ויצא נדיר… הכי בריא שיש נטרף אצלנו בבית תודה רבה על המתכון הנהדררר
מעולה 🙂 שמחה לשמוע!
אפשר להשתמש בפטרוזיליה במקום כוסברה ?
היי רינת,
לכוסברה יש טעם שונה אבל אם אין לך את יכולה לשים פטרוזיליה.
הכנתי ויצא טעים לאללה! תודה רבה!
מעולה! שמחה לשמוע מעיין 🙂
הי,
תודה רבה על המענה המהיר!
אשתמש בעלי כוסברה ובתרד
תודה (:
הי,
תודה על המענה המהיר !
אשתמש בעלי כוסברה טריים ובתרד (למרות שאף פעם לא טעמתי תרד…)
נראה לי שיהיה טעים מאוד (:
תודה!
בוקר טוב!
המרק נראה עשיר וטעים!
האם ניתן להשתמש בכוסברה טרייה טחונה או שעדיף עלים?
האם סלרי מתאים למרק הזה?
תודה ויום נפלא (:
היי לירז,
במרקים תמיד עדיף להשתמש בעלים הטריים עצמם.
לגבי הסלרי- אפשר לשים במקום עלי התרד ואז את יכולה להשתמש גם בחלק של העלים וגם בגבעול.
יום מקסים 🙂
ואוו טעים מאוד!!!!!
נשמע מצוין
תודה 🙂
אוהו.זה נראה טוב .חיכיתי כבר למתכון נוסף.נשאר לי מהמרק הקודם עדשים כתומות ניתן להשתמש במקום עדשים ירוקות?
הי שרית,
במרק הזה יותר מתאים להשתמש בעדשים הכהות אבל אם אין לך תשתמשי בכתומות, רק קחי בחשבון שהעדשים הכתומות מתפרקות בבישול (בטח שמת לב כשהכנת את מרק העדשים הכתומות) והעדשים הירוקות לרוב נשארות שלמות.
יום נעים וחמים 🙂