שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 10-15 דקות

מס’ מנות: 3 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

קופסת שימורים גדולה של תירס עם הנוזלים (550 גרם)

2 כוסות מים רותחים

1 כף קורנפלור + חצי כוס מים קרים (למי שאין- אפשר להמיר בקמח)

תיבול: 1 כף אבקת מרק, מעט מלח, מעט פלפל שחור

אופן הכנה:

-שופכים לסיר את התירס עם הנוזלים וטוחנים גס. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים ומתבלים באבקת מרק, מלח ופלפל שחור.

-מערבבים בכוס כף קורנפלור עם חצי כוס מים עד לקבלת נוזל חלק. מבשלים את המרק עד לרתיחה ומוסיפים את מי הקורנפלור לסיר. מבשלים את המרק 10-15 דקות עד שהוא מסמיך.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

טיפ: לשדרוג המתכון ל מרק תירס סיני– יש להוסיף למרק 1 כף רוטב סויה אמיתי + 1 כף גדושה סוכר. לאחר שהמרק מוכן, יש לטרוף ביצה אחת ולהזליף נטיפים ממנה לתוך הסיר בעזרת מסננת, לבשל תוך כדי ערבוב עד שהנטיפים מלבינים.

 

מרק תירס מתכון, מרק תירס פשוט

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
פסטה עם עוף ושעועית ירוקה
סלט פטריות חם

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
תמר (20:16 7.04.2021)

אפשר להשתמש בתירס קפוא?

מתכונים ב-10 דקות (20:48 7.04.2021)

היי תמר,
אפשר להשתמש בתירס משקית קפואה, לא חייב להפשיר לפני.
שימי 2 כוסות גרגירי תירס וסה”כ 3 כוסות מים. יכול להיות שתצטרכי להוסיף גם 1-2 כפיות סוכר. מומלץ לטעום ולהמתיק לפי הטעם.
בהצלחה😊

תמר (16:16 9.04.2021)

תודה רבה אפרת על התגובה המהירה,
עזרת לי מאד

ענבר (05:31 9.02.2021)

אפרת יקרה, הכנתי את המרק ויצא מעולה, כל ארוחת השבת היתה מהמתכונים נפלאים שלך, תודה רבה לך

מתכונים ב-10 דקות (07:32 9.02.2021)

שמחה לשמע שנהנית ענבר, תודה לך 🙂

הדס (20:49 24.01.2021)

אפשר להשתמש בקמח תפוח אדמה במקום קורנפלור?? דחוף בבקשה ותודה רבה מראש

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:09 24.01.2021)

כן.

יהודית (00:03 19.01.2021)

טעים טעים טעים…. !!!

מתכונים ב-10 דקות (08:16 19.01.2021)

שמחה לשמוע❤️

שירה (16:28 29.12.2020)

עשיתי בגירסת המקור ללא תוספת רוטב סויה וסוכר, אבל עם נטיפי ביצה, הוספתי חופן פטרוזיליה. יצא מעדן.

מתכונים ב-10 דקות (17:09 29.12.2020)

תודה שירה!
שמחה לקרוא שאהבת ❤️

Sivan Zarankin (17:25 26.11.2020)

היי, זה מתאים לתינוקות?
ואם אין לי מוט בלנדר?

מתכונים ב-10 דקות (19:14 26.11.2020)

ניתן להשתמש במעבד מזון במידה ואין לך מוט בלנדר 🙂
לא חושבת שמומלץ לתינוקות, יכול להיות חתיכות תירס קטנות במנה שיכולות לגרום לחנק

דבי (20:44 15.11.2020)

וואו, הכנתי את הגרסה הסינית. מ ע ו ל ה. תודה.

מתכונים ב-10 דקות (22:27 15.11.2020)

שמחה לקרוא שאהבת דבי 🙂
שבוע נפלא

יעל (15:21 10.11.2020)

אפשר גם בלי האבקת מרק?

סיון (19:31 26.10.2020)

היי אפרת! הכנתי את המרק היום ב”נוסח הסיני” – יצא מעולה! תודה רבה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:53 26.10.2020)

נראה מעולה 🙂
תודה סיון

חני (13:23 23.07.2020)

שלום אפרת!
כאחת שאוהבת לנסות מאכלים חדשים, נהנית מאד מהאתר שלך- במיוחד שיש תגובות ופידבקים של אנשים על המתכונים.
לגבי המרק תירס רציתי לשאול אם זה יכול להיות טעים גם לאנשים שלא משוגעים על תירס(כמוני למשל..)?
וזה אמור לצאת מתוק או מלוח?
ושאלה אחרונה, מישהי כתבה שהוסיפה בצל מטוגן, זה נראה לך מתאים? אם כן באיזה שלב?
תודה רבה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:24 23.07.2020)

היי חני,
למרק יש טעם של תירס אבל הוא טעים. תלוי עד כמה את לא אוהבת תירס 🙂
זה אמור לצאת מתקתק-מלוח.
אפשר לטגן בצל ולהוסיף מעל המנה שאת מוזגת לך (לא לכל הסיר).

נועה (21:49 19.04.2020)

היי ניסיתי את המתכון ויצא טעים אש!! בעלי אכל שלוש צלחות מלאות ברצף, ממליצה בחום. זה קל, כייפי וטעים ממש!! תודה ענקית על המתכונים המעולים!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:51 19.04.2020)

תודה נועה ❤️

יעלי (22:02 21.01.2020)

הי
בטעות בישלתי את המרק לפני שטחנתי את התירס
זה נורא?
אפשר לטחון אחרי שהמרק מבושל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:53 22.01.2020)

לא נורא, אפשר לטחון גם אחרי.

גלית (21:56 1.01.2020)

יצא מושלם 2 הגרסאות תודה רבה על כל המתכונים הנפלאים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:12 1.01.2020)

תודה גלית 🙂

גלית (21:51 1.01.2020)

יצא טעים מאוד תודה רבה על כל המתכונים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:11 1.01.2020)

שמחה לשמוע 🙂

חן (20:59 7.12.2019)

היי אם אין לי מערבל מזון, עם מה אני יכולה במקום לטחון את התירס?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:13 7.12.2019)

יש לך בלנדר או מוט בלנדר ידני?

הדר (13:07 7.12.2019)

היי,
מה הכוונה להזליף את הביצה בעזרת מסננת? אף פעם לא עשיתי את זה… צריך מסננת מיוחדת?

תןדה מראש!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:47 7.12.2019)

מסננת רגילה. אם אין מסננת אפשר עם מזלג.

בת שבע (07:10 30.11.2019)

אפרת שבת שלום,
הכנו את המתכון המורחב שילשנו את הכמות ויצא פשוט מושלם.
אפילו ביקשו תוספות (מדובר בכאלה שאכלו פעם ראשונה!!! :))
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:23 30.11.2019)

כיף לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

קריס (01:27 1.11.2019)

היי אפרת, לא כל כך הבנתי את ההוראות:
מערבבים בכוס כף קורנפלור עם חצי כוס מים עד לקבלת נוזל חלק. מבשלים את המרק עד לרתיחה ומוסיפים לסיר. מבשלים את המרק 10-15 דקות עד שהוא מסמיך.
מה מוסיפים לסיר ? איזה מרק ? 😜
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:12 1.11.2019)

מוסיפים לסיר את מי הקורנפלור. המרק הכוונה ל-2 כוסות מים + קופסת תירס.
לאחר שהמרק רתח מוסיפים את מי הקורנפלור ומבשלים יחד עד שהוא מסמיך.

דנה (17:44 24.10.2019)

היי 🙂
נראה טעיםםם!!
אפשרי להוסיף כנפיים למרק? או שלא שייך?
ואם כן איך לעשות את זה?
תודה רבה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:29 24.10.2019)

היי דנה,
לא ניסיתי אבל נראה לי שכן.
כדאי לתבל את הכנפיים במלח ומעט פלפל שחור ולטגן כדקה מכל צד. לאחר מכן לכסות את הסיר ולבשל על אש בינונית-נמוכה במשך כ-25 דקות ולהעביר לצלחת.
לאחר מכן להכין את המרק לפי ההוראות, להוסיף את הכנפיים ולבשל 15 דקות עד שהמרק מסמיך.

sarsab (12:04 28.07.2019)

אין דברים כאלה!
הכנתי בגירסה הסינית
הכפלתי את הכמות
התחסל עד הערב ע”י בעלי ואני 🙂
מווושלם וטעייים
וקל להכנה ברמות!
תודה אפרת!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:14 28.07.2019)

שמחה שנהניתם 🙂
תודה לך!

אדית (14:05 31.10.2019)

מה זה הגירסה הסינית? סויה?…..

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:14 31.10.2019)

זה רשום בטיפ מתחת לאופן הכנה.

אילנה. (17:00 20.05.2019)

היי אפרת!
לא צריך לסנן?
הקליפה לא תימעך טוב, נראה לי.
מתי לדעתך לסנן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:41 20.05.2019)

אני מציעה לטעום את המרק ואם הקליפות מפריעות לך אז את יכולה לסנן (בדר”כ זה לא מפריע).

מיכל (07:44 4.02.2019)

היי אפשר לימעוך את הגרגירי תירס בעזרת מועך פירה כשהם בתוך הסיר? כי אין לי בלנדר
ואפשר לשים קרח רגיל בימקום קורנפלור?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:51 4.02.2019)

היי מיכל,
לדעתי מועך פירה לא ימעך כמו שצריך.
אפשר לשים קמח במקום קורנפלור.

איריס (23:04 18.12.2018)

הי אפרת,
קראתי באחד האתרים על מתכון של מרק תירס עם חלב או קרם קוקוס (לא זוכרת)
מה דעתך על זה במקום הנוזל מהקופסא?

תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:54 19.12.2018)

כן, אפשר להוסיף קרם קוקוס. אני ממליצה להתחיל בשליש כוס ולהוסיף יותר לפי הטעם.

דיינה (23:46 21.11.2018)

קודם כל עליי לןמר שאני מאוהבת במתכונים שלך ! הכי טעים זה פה
יש לי שאלה;
אם אני רוצה להכין את המרק לא מקופסת שימורים אלא מהשקית של סנפרוסט זה יצא גם סבבה ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:17 22.11.2018)

בוקר טוב 🙂
אפשר להשתמש בתירס משקית קפואה (לא חובה להפשיר לפני).
שימי 2 כוסות גרגירי תירס וסה”כ 3 כוסות מים. יכול להיות שתצטרכי להוסיף גם 1-2 כפיות סוכר. מומלץ לטעום ולהמתיק לפי הטעם.
יום מקסים 🌺

מושקי חמילבסקי (19:03 21.11.2018)

היי אפרת ראשית תודה ענקית! אנחנו כ”כ נהנים מהמעדנים שלך!
רציתי לשתף שלמרק תירס הוספתי בצל מטוגן (מתכון של חברה) ויצא טעים..
כל מילה מיותרת.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:37 21.11.2018)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לשתף!

נופר (04:31 28.10.2018)

יצא אחלה! איזה קל להכין. לא מששתי כמויות, עשיתי לפני העין וטעמתי. מעולה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:11 28.10.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה נופר ושבוע נפלא

ציפי (12:12 11.10.2018)

היי.
נראה מעולה!
תוכלי לומר לי מה הכמות שיוצאת מזה?
אני רוצה בערך ל7 אנשים ובמדיה וירצו יותר ממנה אחת יספיק? או להכפיל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:59 11.10.2018)

היי ציפי,
הכמות מספיקה ל-3 מנות. כדאי להכפיל את כל הכמויות ב-3.

אפרת (17:47 28.08.2018)

יצא חבל על הזמן 😋😋😋 הילדים מתלהבים. (עם סויה וביצים).. תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:03 28.08.2018)

שמחה לשמוע!
תודה אפרת 🌷

דבי (18:29 17.02.2018)

יצא מאד טעים (בלי סויה וביצים).

תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:15 17.02.2018)

שבוע טוב 🙂
שמחה לשמוע. תודה!

דבי (12:40 16.02.2018)

סליחה, עוד משהו קטן אבל דחוף, ביצים מומלץ גם בלי סויה?

ובכלל כדאי?

תודה לך!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:53 16.02.2018)

לטעמי בלי ביצים אבל שוב זה עניין של טעם.

דבי (12:25 16.02.2018)

תודה, תודה, תודה, על התשובה המהירה!

דבי (12:03 16.02.2018)

רגע!

אפשר מסירס קפוא?

תודה לך!

דבי (12:02 16.02.2018)

שלום אפרת,

נראה לי שמאד מתאים לי להכין לשבת.

השאלה אם אפשר לבשל לפני הטחינה כדי שאוכל להפריש מעט מרק צח ואת השאר לרסק?

המרק הצח יהיה טעים?

מתאים לו הסויה וכו’?

קצת דחוף!

אלפי תודות ושבת שלום!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:13 16.02.2018)

היי דבי,
אפשר להכין מתירס קפוא ולשים כ-2 כוסות תירס. יש להוסיף כוס מים בנוסף למה שרשום במתכון (במקום הנוזלים שבשימורים) ואולי גם קצת סוכר אם את אוהבת את זה מתקתק.
אני יותר אוהבת בלי הסויה אבל זה טעים גם עם סויה (עניין של טעם).
את יכולה לבשל לפני ולהפריש מרק צח אבל תצטרכי לתבל אותו באבקת מרק.
שבת שלום 🙂

עידו (19:26 20.01.2018)

תודה רבה על מרק פצצה והכנה כל כך קלה ודרך אגב מרק פצצה לשבת☺

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:27 20.01.2018)

תודה עידו, שמחה שאהבת 🙂

צחי ענתבי (23:35 16.01.2018)

יצא מממש מממש טעים תודה!!!!!!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:42 17.01.2018)

תודה צחי, שמחה שאהבת 🙂

אוסנת (23:16 13.01.2018)

יצא מעולה!! ובכלל כל המתכונים פה נראים מצויין! תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:17 13.01.2018)

תודה אוסנת!
שבוע טוב 🙂

רונית (11:27 5.01.2018)

שלום ותודה על המתכונים הנפלאים!
אין לי אבקת מרק עוף, האם זה הכרחי?
אם לא אז כיצד מומלץ לתבל במקום?

תודה ושבת שלום !

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:54 5.01.2018)

היי רונית,
את יכולה להכין ולתבל רק במלח לפי הטעם ומעט פלפל שחור.
שבת שלום 🙂

תהילה (01:25 2.01.2018)

טעים טעים טעים!
הכנה קלה ופשוטה מאוד. מעט חומרים. בדיוק כמו שמתכון טוב צריך להיות.
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:33 2.01.2018)

תודה תהילה, שמחה שאהבת 🙂

ליאת (17:32 6.12.2017)

היי
האם את הכף קמח גם צריך לערבב בכוס עם מים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:48 6.12.2017)

כן.

ליאת (20:14 6.12.2017)

הכנתי ויצא מושששלם !!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:23 6.12.2017)

תודה ליאת, שמחה לשמוע 🙂

אורית זנבר (20:38 12.11.2017)

היי אפרת המרק יצא מושלם!!!! טעים בטרוף ממש ממליצה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:55 12.11.2017)

תודה אורית, שמחה לשמוע 🙂

ענת (19:29 31.10.2017)

היי אפרת, אם רוצים להוסיף קוביות של חזה עוף, באיזה שלב את ממליצה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:42 31.10.2017)

היי ענת,
אני ממליצה לטגן קודם את קוביות חזה העוף כדקה מכל צד.
להכין את המרק בהתאם למה שרשום ולהוסיף את קוביות חזה העוף 10 דקות לפני סיום הבישול.

שירה (16:26 9.10.2017)

שלום אפרת! זה די דחוף יש לי תירס יבש(משקית של סוגת) מה עושים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:24 9.10.2017)

היי שירה,
מה הכוונה לתירס יבש? לגרעיני תירס שמכינים מהם פופקורן? אם כן זה לא מתאים למתכון. צריך להשתמש בתירס שהוא משקית קפואה או מקופסת שימורים.

שירה (19:19 9.10.2017)

אז יש לך אולי רעיון מה אפשר לעשות איתו? ואי אפשר לבשל אותו עד שהוא רך ואז לעשות איתו את המרק? תודה רבה וחג שמח!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:49 9.10.2017)

לא ניסיתי לבשל גרגירי תירס יבשים אבל אני לא חושבת שהטעם יהיה אותו דבר כי אלה גרגירי תירס שעדיין לא הבשילו.
אני ממליצה להכין מהם פופקורן.
חג שמח 🙂

רינת (19:56 6.10.2017)

טעים מאוד וקל מאוד! תודה רבה…!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:24 7.10.2017)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

יהודית מדג׳ר (12:49 10.08.2017)

קל ופשוט להכנה. טעים מאוד

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:07 10.08.2017)

תודה יהודית, שמחה שאהבת 🙂

לאה אלכביר (07:43 23.07.2017)

היי אני רוצה להכין את המרק. רציתי לדעת אם חובה לשים ביצה?? כי אכלתי פעם במסעדה עם ביצה וזה לא היה טעים בכלל. הכוונה שלי בלי ביצה זה עדיין יוצא טעים?

מתכונים ב-10 דקות (09:36 23.07.2017)

היי לאה,
הוספת ביצה זה רק למי שרוצה להכין מרק תירס סיני. אפשר להכין לפי המתכון (בלי ביצה) וזה ייצא טעים.
שבוע נפלא 🙂

לאה אלכביר (13:11 23.07.2017)

אבל אם אני אשמים ביצים זה יהיה מגעיל??

מתכונים ב-10 דקות (13:26 23.07.2017)

אני אישית מעדיפה בלי ביצים אבל זה עניין של טעם.

שרון (16:12 5.05.2017)

תודה על אתר נפלא!
האם מתאים להוסיף כדורי עוף?

מתכונים ב-10 דקות (16:17 5.05.2017)

כן, אפשר.
שבת שלום 🙂

פנינית (21:03 29.08.2017)

היי
מאיזה בשר כדורי עוף? עוף טחון? או פשוט חזה עוף?
לטגן את זה לפני או חדר להוסיף למרק ?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:17 29.08.2017)

היי פנינית,
אפשר להוסיף כדורי עוף טחון. אני חושבת שכדאי לאפות את הכדורים לפני או לטגן אם את מעדיפה טיגון. מצרפת מתכון לכדורי עוף אפויים. מומלץ להוסיף אותם למרק 5-10 דקות לפני סוף הבישול.

שרית (12:02 30.01.2017)

היי…
כמה זמן זה חכול להשמר במקרר?

מתכונים ב-10 דקות (12:31 30.01.2017)

היי שרית,
אני מניחה בסביבות 3-4 ימים.

דנה (20:01 3.12.2016)

יצא מרק טעים במיוחד!!! השתמשתי בתירס מתוק מההתחלה ויצא מדהים. תודה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (20:18 3.12.2016)

שמחה שיצא טעים!
תודה דנה ושבוע טוב 🙂

שלי (14:01 22.11.2016)

אחרי הכנה של כמעט כל המרקים מהאתר שיצאו מוצלחים מאוד אני רוצה להכין גם את המרק הזה
שאלה: האם אפשר במקום קורנפלור לשים איטריות דקיקות? הילדים פשוט אוהבים את זה במרק
תודה

מתכונים ב-10 דקות (14:10 22.11.2016)

היי שלי,
הקורנפלור הוא רק כדי להסמיך את המרק כך שהוא יכול להיות בנוסף לאטריות.
בכל מקרה, אם אין לך קורנפלור את יכולה להכין בלי.
בהצלחה 🙂

ענבר (11:48 18.11.2016)

הגעתי הביתה רעבה. הקלקתי. מצאתי מתכון והכנתי. שמתי יותר מדי פלפל לכן הכנתי לבסוף כמות כפולה. עדין היה קצת חריף אבל טעים אש. גמרנו כמעט הכל – שני מבוגרים ושתי בנות.

לא הכנסתי את הביצה ולא את הסויה. יצא מעולה ומשביע. פשוט-פשוט ומהיר. כמו שאומרים אצלנו: טרח-בום-מרק.
תודה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (11:58 18.11.2016)

מעולה! כמו שצריך 😉
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום

רחל (05:44 16.11.2016)

ניסיתי מרקים מהאתר ויצאו מעולה, את המרק תירס פחות אהבתי מרגישים את כל הקליפות של התירס לא כל כך נעים…

בתאל אזרואל (19:02 15.11.2016)

אין על האתר שלך! אני נשואה די טריה ולא נכנסתי למטבח מיימי מאז שהכרתי את האתר שלך אני פשוט לא מפסיקה לבלות במטבח ולהכין מטעמים! (בחיי שבעלי גאה בי)
אז תודה!!!
לגבי המרק.. יש אפשרות להשתמש בתירס קפוא (והפשיר אותו קודם) במקום קופסת שימורים?

מתכונים ב-10 דקות (19:18 15.11.2016)

היי בתאל,
קודם כל אני ממש שמחה לשמוע!
אפשר להשתמש בתירס משקית קפואה (לא חובה להפשיר לפני).
שימי 2 כוסות גרגירי תירס ותוסיפי עוד כוס מים (במקום הנוזלים של השימורים). יכול להיות שתצטרכי להוסיף גם 1-2 כפיות סוכר (ממליצה שתטעמי ותמתיקי לפי הצורך).
בהצלחה 🙂

אפרת (15:32 7.11.2016)

יצא מצויין!! תודה רבה על המתכון

שמתי את כל המרכיבים מלבד הביצה ועדין יצא דלישס.

מתכונים ב-10 דקות (15:47 7.11.2016)

תודה אפרת, שמחה שיצא טעים 🙂

תמי (23:30 24.10.2016)

אפרת היקרה,
האם יש תחליף כלשהוא לקמח?

מתכונים ב-10 דקות (23:44 24.10.2016)

היי תמי,
אפשר לשים כף קורנפלור או 1-2 כפות קוואקר דק (עדיף טחון), זה רק בשביל להסמיך מעט את המרק.

רוית (12:43 3.10.2016)

שלום!

יצא מעולה!! וכל כך קל להכנה! התמכרתי לאתר שלך.
תודה ושנה טובה

מתכונים ב-10 דקות (13:23 3.10.2016)

תודה רוית, איזה כיף לשמוע 🙂
חג שמח ושנה טובה!

מוריה (19:23 29.09.2016)

היי, אני סטודנטית תפרנית נטולת מעבד מזון, כיצד אפשר לטחון את התירס בלי מעבדי מזון למיניהם?

מתכונים ב-10 דקות (23:15 29.09.2016)

היי מוריה,
סורי אבל אני לא מכירה דרך חוץ ממוט בלנדר ידני.
שנה טובה 🙂

אסתר (01:18 28.09.2016)

הכנתי היום את המרק במתכון הפשוט, יצא טעים מאוד!
לא נראה אף טיפה!
תודה על האתר, משתמשת בו הרבה. מתכונים מעולים!

מתכונים ב-10 דקות (08:09 28.09.2016)

שמחה לשמוע!
תודה אסתר ושנה טובה 🙂

אביטל (19:54 15.09.2016)

מתכון מעולה תוך עשר דקות התפנקתי עם מרק מעולה תודה!!!

מתכונים ב-10 דקות (19:57 15.09.2016)

איזה כיף לשמוע!
תודה אביטל 🙂

רונית (17:19 25.08.2016)

הכנתי, מרק מעולה! תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (17:51 25.08.2016)

תודה רונית, שמחה שאהבת 🙂

רונית (12:46 22.08.2016)

היי, הכנתי את המרק. הסתפקתי בחלק הראשון (לא הוספתי את הסויה, הסוכר והביצה) ויצא נהדר! תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (13:10 22.08.2016)

מעולה 🙂
תודה רונית ויום נפלא!

אור (18:29 8.07.2016)

היי, יש שינויי הכמויות ?? השתמשתי בעבר במתכון 2 קופאות האם הו עדיין קיים,? תודה
אור

מתכונים ב-10 דקות (18:36 8.07.2016)

היי אור,
אולי הכפלת כמויות ושמת 2 קופסאות? או שהקופסאות היו קטנות אז שמת 2?

ליז (21:27 12.04.2016)

אוהבת מתכונחם פשוטים…הוספתי גם גזר גמדי לבישול ובצל אחד מתוגן…וריסקתי את הכל אחרי הרתיחה והמשכתי עוד כמה דק לבשל הוספתי קצת טריאקי וצ’ילי טחון במקום אבקת מרק..ואני מאד מרוצה ובזמן הגשה גם פיזרתי פרמזן…

מתכונים ב-10 דקות (21:46 12.04.2016)

נשמע מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן

שם *אתי מלמד (02:21 21.12.2017)

שלום אתר נפלא.רציתי לשאול אם אין צורך בשמן במתכון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:59 21.12.2017)

לא אתי, אין צורך.
יום מקסים 🙂

קרן שלם (14:44 23.02.2016)

הצלחתי להכין מרק תירס ללא אבקת מרק וללא קורנפלור הוא יצא סמיך וטעים,מתכון:
רכיבים
2 בצלים בינוניים
תפו”א 1 גדול
1/2 חבילת תירס קפוא
טריאקי
שמן זית
ליטר וחצי מים רותחים
רוטב צ’ילי מתוק
ביצה
מלח
אופן ההכנה:
קולפים בצל ומרסקים אותו בבלנדר
על הגז מניחים סיר ובתוכו מעט רוטב טריאקי
(לפי הטעם) ומעט שמן זית בערך 2 כפות
מערבבים יחד עם הטריאקי ממתינים שיתחמם
ולאחר מכן מוסיפים את הבצל.
קולפים את תפוח האדמה,מרסקים אותו
קטן עד שנהיים פתיתים של תפו”א,
מוסיפים לבצל.
מוסיפים את התירס, את המים הרותחים,
מעט צ’ילי מתוק(לפי הטעם)ומלח(לפי הטעם),
מביאים לרתיחה,טועמים מתקנים.
ומגישים בהנאה.
בתאבון.

מתכונים ב-10 דקות (15:16 23.02.2016)

נשמע מעולה!
תודה קרן על השיתוף 🙂

לירי (18:06 9.02.2016)

האם אפשר לא להשתמש באבקת מרק עוף? אפשר להשתמש במשהו אחר במקום?

מתכונים ב-10 דקות (19:02 9.02.2016)

היי לירי,
אפשר לשים רק מלח ופלפל שחור.

יפעת (18:36 2.02.2016)

בזכותכם הכנתי היום ויצא מעולה. כל-כך קל ומהיר להכין את זה.. תודה!

מתכונים ב-10 דקות (19:17 2.02.2016)

שמחה לשמוע יפעת! 🙂

דוד הסיני (20:39 1.02.2016)

ניסיתי…
פעם ראשונה לפני שביקרתי באתר, ולא היה מוצלח.
פעם שנייה אחרי שימוש במתכון, היה שיפור רציני,
(לא הוספתי קורנפלור)
נקווה שפעם שלישית תירס…

דליה אילוז (19:25 27.01.2016)

יצא ממש טעים. כמו במסעדה.

מתכונים ב-10 דקות (19:41 27.01.2016)

שמחה לשמוע דליה 🙂
תודה שחזרת לעדכן

עדי (18:05 13.01.2016)

יצא מעולה אתמול!! תודה רבה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (18:20 13.01.2016)

מעולה! תודה שחזרת לעדכן 🙂

עדי (15:59 12.01.2016)

במרק הסיני, באיזה שלב אני מוסיפה את הסויה והסוכר? לפני הרתיחה (על אש גבוהה?) או אחרי ששמתי את ה קורנפלור (מנמיכה את האש?)
(לפי השאלות ניתן להבין שאני לא מתמצאת בכלל במטבח…:/)
תודה

מתכונים ב-10 דקות (16:07 12.01.2016)

היי עדי,
את מוסיפה את הסויה והסוכר לפני הרתיחה (לאחר שטחנת את התירס, הוספת מים רותחים ותיבלת באבקת מרק, מלח ופלפל שחור).
בהצלחה 😉

עדי (16:13 12.01.2016)

תודה על התגובה המהירה ☺
שאלה נוספת, יש לי קופסאות תירס של 400, איך זה משנה את כמויות הנוזלים והתיבול?

מתכונים ב-10 דקות (17:12 12.01.2016)

את צריכה לשים 2 כוסות גרגירי תירס + כוס נוזלים של התירס.

שאלה (15:29 10.01.2016)

היי

האם אפשר להשתמש גם בקופסת שימורים של תירס קל 550 גרם לא מסונן?

תודה

מתכונים ב-10 דקות (15:43 10.01.2016)

כן, אין בעיה.

שאלה (14:28 10.01.2016)

היי,
רציתי לדעת האם אפשר להכין את המרק בלי קונפלור וקמח בכלל?
אם לא אפשר לשים קמח תופח?
ואיך מבצעים את כל העניין עם הקמח בדיוק כמו הקונפולר עם מים בכוס מערבבים ואז מוסיפים?

תודה

מתכונים ב-10 דקות (14:34 10.01.2016)

היי,
הקורנפלור או הקמח מסמיכים מעט את המרק. אפשר לנסות להכין בלי ובמידה וכן רוצים להסמיך אפשר להוסיף קמח תופח ולערבב לפני עם מים קרים (באותו אופן של הקורנפלור).
בהצלחה והמשך יום נפלא 🙂

ליטל (21:28 7.01.2016)

הכנתי את המרק בנוסח סיני, יצא מושלם !! תודה

מתכונים ב-10 דקות (21:56 7.01.2016)

מעולה! שמחה שיצא טעים 🙂
תודה על העדכון וסופ”ש נפלא

אילנה דוקס (13:59 24.12.2015)

לא יצא לי כוח סמיך אבל טעים מאוד!! וקל מאוד להכנה! תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (14:12 24.12.2015)

תודה אילנה, שמחה שיצא טעים 🙂

אניח (23:18 22.12.2015)

למה רק 2 כוסות מים? זה לא מעט מידי?

מתכונים ב-10 דקות (23:35 22.12.2015)

היי,
יש גם את הנוזלים של התירס שבקופסת השימורים.
הכמות מספיקה ל-3 מנות. אם רוצים יותר אפשר להכפיל כמויות של כל החומרים.

אני (18:56 23.12.2015)

עשיתי את המרק והוא יצא נוזלי מדי ולא הסמיך מה הסיבה?

מתכונים ב-10 דקות (19:31 23.12.2015)

היי,
אם טחנת את התירס והמרק עדיין לא הסמיך כדאי להוסיף עוד 1-2 כפות קורנפלור. יש לערבב את הקורנפלור עם רבע כוס מים ורק אז להוסיף למרק ולהמשיך לבשל עד שיסמיך.

אני (20:34 23.12.2015)

הוספתי עוד קורנפלור ועדיין לא הסמיך, אז הוספתי קמח ובסוף הסתדר… תודה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (20:36 23.12.2015)

אז כנראה שהיתה בעיה עם הקורנפלור, בכל אופן שמחה שהסתדרת בסוף 🙂

דן (21:49 16.12.2015)

קל, מהיר, וטעים !
תודה

מתכונים ב-10 דקות (22:08 16.12.2015)

תודה דן, שמחה שיצא טעים 🙂

מורן (09:36 14.12.2015)

הכנתי אתמול את המרק .ממש קל להכנה וטעים מאוד!!!

מתכונים ב-10 דקות (09:46 14.12.2015)

תודה מורן! שמחה לשמוע 🙂
יום מקסים

ליאת (15:48 6.12.2015)

אני רוצה להכין את המרק רק רציתי לדעת מזה אומר לטחון את התירס ? איך אני עושה את זה?

מתכונים ב-10 דקות (17:44 6.12.2015)

היי ליאת,
ניתן לטחון את התירס בעזרת מוט בלנדר ידני או כל בלנדר או מעבד מזון.

אילה (19:08 14.11.2015)

הכנתי ויצא מעדן, הקטנה שלי בת 3 אכלה וביקשה תוספת, שדרוגון קטן שלי הוא הוספת 2 קוביות תיבולית שמיר קפואות למרק…

מתכונים ב-10 דקות (21:19 14.11.2015)

שמחה לשמוע אילה 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושבוע טוב!

אירנה (17:16 4.11.2015)

שלום,

רציתי לשאול – האם הכוונה לגרעיני תירס מתוק?

תודה

מתכונים ב-10 דקות (17:30 4.11.2015)

כן אירנה

נועה (17:44 25.10.2015)

האתר מעולה ואני משתמשת בו המון! יש לי שאלה, אני משתדלת לבשל בלי אבקת מרק, יש לך רעיון למשהו אחר שאפשר לשים או רק מלח ופלפל? תודה!

מתכונים ב-10 דקות (17:48 25.10.2015)

תודה נועה, שמחה לשמוע 🙂
מלח פלפל מספיק.

ברית (12:39 1.10.2015)

מתכון נהדר – מהיר ופשוט, הכנתי כבר מספר פעמים את הגרסה של המרק הסיני ותמיד קוצר שבחים. תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (14:57 1.10.2015)

שמחה לשמוע ברית 🙂
תודה שחזרת לעדכן

הסקל אוסקר (01:34 15.09.2015)

הוספתי בצל ירוק קצוץ וכף שמן שומשום
אחד המרקים הטעימים ביותר שאכלתי

מתכונים ב-10 דקות (10:31 15.09.2015)

שמחה שנהנת מהמרק 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושנה טובה!

נופר (10:54 2.08.2015)

קודם כל,תודה על מתכונים מעולים. שאלה קטנה,איך לטחון את הגרירים? בתוך הסיר עם המועך פירה? או בבלנדר ?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (10:56 2.08.2015)

בשמחה נופר 🙂
את גרגירי התירס יש למעוך בעזרת בלנדר (אפשר גם מוט בלנדר ידני אם יש לך).
שבוע נפלא!

נופר (11:08 2.08.2015)

תודה:)
עוד שאלה קטנה, אני משתדלת להכין בלי ביצים בכלל,יהיה טעים להוסיף רק את הסויה והסוכר? בלי הביצה ?

מתכונים ב-10 דקות (11:25 2.08.2015)

לדעתי המרק טעים כמו שהוא, בלי להוסיף שום דבר. תטעמי אותו ואם תרצי בכל זאת להוסיף, תמזגי לך קצת מרק בצלחת ותוסיפי מעט סויה מעורבבת עם סוכר ותטעמי. אם ימצא חן בעיניך תוכלי להוסיף לכל המרק 🙂

נופר (17:17 5.08.2015)

יצא מדהים!!!! הכנתי כבר 3 פעמים (בשלושה ימים 🙂

מתכונים ב-10 דקות (17:28 5.08.2015)

שמחה לשמוע נופר! 🙂

מלכי (16:52 5.07.2015)

מה אפשר לשים במקום רוטב סויה?

מתכונים ב-10 דקות (17:41 5.07.2015)

היי מלכי,
לא חייבים לשים רוטב סויה. זה טעים גם בלי 🙂

שלי (13:07 9.06.2015)

מרק מעולה! הכנתי אתמול
עם הסויה והביצה, יוצא כמו במסעדה סינית

מתכונים ב-10 דקות (13:13 9.06.2015)

איזה כיף לשמוע!
תודה שלי ויום נפלא 🙂

ליליה (20:01 27.05.2015)

זה קוביות מרק עוף של קנור, זה מתאים?

מתכונים ב-10 דקות (20:24 27.05.2015)

היי ליליה,
לא ניסיתי אבל זה אמור להיות מתאים.

ליליה (23:56 26.05.2015)

שאלה לגבי אבקת המרק, הצלחתי למצא בסופר אבקת מרק עוף אבל רק בצורה של קוביות דחוסות כאלא. כמה מזה צריך לשים במרק? הקוביות דיי קטנות

מתכונים ב-10 דקות (10:23 27.05.2015)

היי ליליה,
אני ממליצה שתתחילי בקובייה אחת, תטעמי ותוסיפי עוד בהתאם לצורך.
יום נפלא! 🙂

לני (09:41 12.05.2015)

אחד המתכונים למרק תירס!!כלום עבודה,מאוד טעים והמון מחמאות.
ממליצה בחום על האתר שלכם.

מתכונים ב-10 דקות (10:27 12.05.2015)

תודה לני! 🙂

כרמיה שמעוני (14:27 19.03.2015)

האם במקום הקורנפלור אפשר להשתמש בכף קמח תירס?

מתכונים ב-10 דקות (14:33 19.03.2015)

הי כרמיה,
הקמח נועד להסמכת המרק כך שאני מניחה שאפשר, רק רצוי שהקמח יהיה טחון דק.

איילת (13:07 13.03.2015)

יאמייי

מתכונים ב-10 דקות (13:35 13.03.2015)

שמחה שאהבת 🙂

אורית (13:37 7.03.2015)

מכינה מרק תירס כזה כבר שנים רבות, תמיד כולם מרוצים.
מוסיפה לעיתים לקראת הסוף, בצל ירוק חתוך (פרט לביצה).

תודה על אתר נהדר ! <3

מתכונים ב-10 דקות (20:30 7.03.2015)

תודה אורית!
שבוע טוב 🙂

אביב (21:42 19.02.2015)

ערב טוב
הכנתי הערב את מרק התירס ויצא טעים להפליא. נחכה לתגובות האוכלים בשבת:)
תודה רבה על המתכון ושבת שלום

מתכונים ב-10 דקות (22:38 19.02.2015)

היי אביב,
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום

אורי (12:31 13.02.2015)

אכן יוצא מעולה, אני אוהב שיש גרגרים שלמים במרק ולכן מעביר חצי מהתירס בקופסת השימורים כמו שהוא, בלי המים, ואז טוחן עם מיקסר סטיק את החצי הנותר עם המים שלו בתוך הקופסה ומוסיף למרק. תודה רבה על המתכון 🙂

מתכונים ב-10 דקות (13:04 13.02.2015)

מעולה! תודה אורי שחזרת לעדכן 🙂

שונית (19:12 12.01.2015)

יוצא משהו משהו “אחד המרקים אם לא הה”

מתכונים ב-10 דקות (19:22 12.01.2015)

מעולה! תודה שונית 🙂

שרית ק (12:47 11.12.2014)

מרק מהמם ותוך 3 דקות
אתר מעולה רק אשמח שתחדשו מתכונים לעיתים תכופות תודה

מתכונים ב-10 דקות (13:31 11.12.2014)

תודה שרית, שמחה שאהבת 🙂
כל שבוע עולים לאתר מתכונים חדשים. בקרוב יעלו גם מתכוני מרקים חדשים 🙂

מתלמדת (13:02 12.11.2014)

שלום רב
כשאת כותבת כוס את מתכונת לכוס מדידה?
כמו כן
לגבי התירס יש לי תירס סנפרוסט קפוא
כמה להתשמש ?
ובתירס הזה אין נוזלים כמו בשימורים זה לא בעייתי
מבחינת הטעמים?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (13:18 12.11.2014)

היי,
ניתן להשתמש בכוס מדידה אבל אפשר להשתמש גם בכוס זכוכית רגילה (זה לא חייב להיות ממש מדויק).
עדיף להשתמש בתירס מקופסת שימורים מאחר וגרגירי התירס יותר עסיסיים ומתוקים וגם בגלל הנוזלים שמוסיפים את הטעם למרק.
אם בכל זאת את רוצה להשתמש בשקית קפואה, תשימי 2 כוסות גרגירי תירס ותוסיפי עוד כוס מים. לדעתי תצטרכי להוסיף גם 1-2 כפיות סוכר (אני ממליצה שתטעמי ותמתיקי לפי הצורך).
בהצלחה 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.