זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 10-15 דקות
מס’ מנות: 3 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
קופסת שימורים גדולה של תירס עם הנוזלים (550 גרם)
2 כוסות מים רותחים
1 כף קורנפלור + חצי כוס מים קרים (למי שאין- אפשר להמיר בקמח)
תיבול: 1 כף אבקת מרק, מעט מלח, מעט פלפל שחור
אופן הכנה:
-שופכים לסיר את התירס עם הנוזלים וטוחנים גס. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים ומתבלים באבקת מרק, מלח ופלפל שחור.
-מערבבים בכוס כף קורנפלור עם חצי כוס מים עד לקבלת נוזל חלק. מבשלים את המרק עד לרתיחה ומוסיפים את מי הקורנפלור לסיר. מבשלים את המרק 10-15 דקות עד שהוא מסמיך.
טיפ: לשדרוג המתכון ל מרק תירס סיני– יש להוסיף למרק 1 כף רוטב סויה אמיתי + 1 כף גדושה סוכר. לאחר שהמרק מוכן, יש לטרוף ביצה אחת ולהזליף נטיפים ממנה לתוך הסיר בעזרת מסננת, לבשל תוך כדי ערבוב עד שהנטיפים מלבינים.
לצפייה בסרטון ההכנה באינסטגרם – לחצו כאן
מרק תירס מתכון, מרק תירס פשוט
יש לי קופסאות שימורים של תירס במשקל של 400 גר’ כולל נוזלים.
בכמה קופסאות להשתמש? האם יש שינוי ברכיבים?
שים קופסה וחצי
אם אני מורידה את אבקת המרק, כמה מלח צריך להוסיף במקום?
תתחילי בכפית שטוחה ותטעמי.
היי, תוכלי לעמוד בבקשה את כמויות המלח והפלפל? תודה!!
ממליצה להתחיל בשליש כפית ולטעום.
לשפר מליחות לפי הטעם.
פלפל שחור- ממש קמצוץ עם האצבעות.
יצא מעולה ממש. מהיר, קל וטעים. אפרת את אלופהההה
תודה מעין, שמחה שיצא טעים💜
יש לי חבילה של תירס קפוא, בלי נוזלים.
מה ניתן לשים במקומם?
אופס, שמתי לב עכשיו שכבר ענית על השאלה.
במקום מסננת לנטיפי ביצה אפשר לטרוף אותה יחד עם תבלינים וקמח וא.מרק ושופכים לסיר כשהמרק מבעבע, יוצאים עננים טעימים ממש
היי אפרת,
לא צריך שמן במרק?
תודה על מתכונים מעולים וקלים.
חוי
היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים(:
אין צורך בשמן.
לאפרת השפית! תודה רבה על המתכון המדהים הזה!! בעלי עף על המרק מבקש שאני אכין לו כל יום. בזכותך אני אוהבת לבשל❤❤❤
איזה כיף שיצא מוצלח ושאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי אפרת,
תודה רבה על המרק הטעים!!
רציתי לדעת איזה אבקת מרק? פטריות או עוף?
היי,
שמחה שאהבת את המתכון(:
מדובר באבקת מרק עוף, אבל גם אבקת מרק פטריות אפשרית.
הי אפרת.
קופסת שימורים 550 גרם
את מתכוונת לפני הסינון או אחר הסינון?
היי,
לפני הסינון, כתוב (עם הנוזלים).
תודה.
היי , האם ניתן להכין מתירס קפוא?
היי,
אפשר להשתמש בתירס משקית קפואה, לא חייב להפשיר לפני.
שימי 2 כוסות גרגירי תירס וסה”כ 3 כוסות מים. יכול להיות שתצטרכי להוסיף גם 1-2 כפיות סוכר. מומלץ לטעום ולהמתיק לפי הטעם.
בהצלחה😊
אפשר בלי אבקת מרק
כן, אפשר לוותר על אבקת מרק.
תודה רבה
סלרי במקום זה יהיה טוב?
אפשר להוסיף סלרי אם אוהבים(:
תודה רבה. המרק הזה כל פעם מעלה חיוך על הפנים!😄
איזה כיף לשמוע! תודה על הפרגון❤
היי אפרת, עוד שאלה…
אפשר להוסיף תפו”א למרק?
אם כן, באיזה שלב את ממליצה לי?
תודה תודה!
היי,
אפשר להוסיף תפוח אדמה, תלוי במרקם שאת מעדיפה:
אם את מעדיפה מרקם חלק תוסיפי את התפו”א לאחר התירס ותטחני יחד איתו. ואם את מעדיפה שהתפו”א יהיה מורגש יותר במרק- תוסיפי לאחר המים קוביות תפו”א.
שלום אפרת,
אני צריכה להכין למחר בערב מרק ל40 איש (כמובן לא מנה יחידה. אבל בסגנון בופה חופשי)
יש סיכוי להכין את המתכון הזה ולהכפיל?
האם זה הגיוני? אשמח לכמויות או המלצה
תודה!!
היי,
לכמות המתאימה ל-40 איש כדאי להכפיל כמויות פי 10.
היות ומדובר בכמות גדולה מאד הייתי מכינה בשני סירים, כל אחד כמות כפולה פי 5 (5 קופסאות תירס, 10 כוסות מים, 5 כפות קורנפלור + 2.5 כוסות מים, 5 כפות אבקת מרק, מלח ופלפל).
תודה, יקרה!
מכינה עכשיו רשימת קניות, ומחר אבשל אותו!
הכנתי לפי ההוראות שלך (בסוף בלי תפו”א, לא היה מקום בסירים!!)
היינו קרוב ל40 נשים, והמרק נטרף!!
נשארו כמה מנות בתחתית הסיר, אם תרצי לטעום 😉
התביישתי להגיד כמה מהר הכנתי אותו, אחרי כל המחמאות 😉 אבל אמרתי להן שהוא ממך.
תודה תודה!!
אני כל כך שמחה שיצא מוצלח ושכולן אהבו את המתכון! תודה שחזרת לשתף ולפרגן❤
בכיף, אני חושבת שזה מינימום 🙂
יצא נהדר!! כרגיל (:
איזה כיף שיצא מוצלח, נראה מעולה! תודה ששיתפת❤
אפשר להשתמש בתירס קפוא?
היי תמר,
אפשר להשתמש בתירס משקית קפואה, לא חייב להפשיר לפני.
שימי 2 כוסות גרגירי תירס וסה”כ 3 כוסות מים. יכול להיות שתצטרכי להוסיף גם 1-2 כפיות סוכר. מומלץ לטעום ולהמתיק לפי הטעם.
בהצלחה😊
תודה רבה אפרת על התגובה המהירה,
עזרת לי מאד
אפרת יקרה, הכנתי את המרק ויצא מעולה, כל ארוחת השבת היתה מהמתכונים נפלאים שלך, תודה רבה לך
שמחה לשמע שנהנית ענבר, תודה לך 🙂
אפשר להשתמש בקמח תפוח אדמה במקום קורנפלור?? דחוף בבקשה ותודה רבה מראש
כן.
אפרת יש לי הרבה קמח תפוחי אדמה באילו עוד שימושים אפשר להשמש בו?
היי,
מצרפת לך לינק למתכונים עם קמח תפוחי אדמה:
טעים טעים טעים…. !!!
שמחה לשמוע❤️
עשיתי בגירסת המקור ללא תוספת רוטב סויה וסוכר, אבל עם נטיפי ביצה, הוספתי חופן פטרוזיליה. יצא מעדן.
תודה שירה!
שמחה לקרוא שאהבת ❤️
היי, זה מתאים לתינוקות?
ואם אין לי מוט בלנדר?
ניתן להשתמש במעבד מזון במידה ואין לך מוט בלנדר 🙂
לא חושבת שמומלץ לתינוקות, יכול להיות חתיכות תירס קטנות במנה שיכולות לגרום לחנק
וואו, הכנתי את הגרסה הסינית. מ ע ו ל ה. תודה.
שמחה לקרוא שאהבת דבי 🙂
שבוע נפלא
אפשר גם בלי האבקת מרק?
היי אפרת! הכנתי את המרק היום ב”נוסח הסיני” – יצא מעולה! תודה רבה
נראה מעולה 🙂
תודה סיון
שלום אפרת!
כאחת שאוהבת לנסות מאכלים חדשים, נהנית מאד מהאתר שלך- במיוחד שיש תגובות ופידבקים של אנשים על המתכונים.
לגבי המרק תירס רציתי לשאול אם זה יכול להיות טעים גם לאנשים שלא משוגעים על תירס(כמוני למשל..)?
וזה אמור לצאת מתוק או מלוח?
ושאלה אחרונה, מישהי כתבה שהוסיפה בצל מטוגן, זה נראה לך מתאים? אם כן באיזה שלב?
תודה רבה!
היי חני,
למרק יש טעם של תירס אבל הוא טעים. תלוי עד כמה את לא אוהבת תירס 🙂
זה אמור לצאת מתקתק-מלוח.
אפשר לטגן בצל ולהוסיף מעל המנה שאת מוזגת לך (לא לכל הסיר).
היי ניסיתי את המתכון ויצא טעים אש!! בעלי אכל שלוש צלחות מלאות ברצף, ממליצה בחום. זה קל, כייפי וטעים ממש!! תודה ענקית על המתכונים המעולים!!
תודה נועה ❤️
הי
בטעות בישלתי את המרק לפני שטחנתי את התירס
זה נורא?
אפשר לטחון אחרי שהמרק מבושל?
לא נורא, אפשר לטחון גם אחרי.
יצא מושלם 2 הגרסאות תודה רבה על כל המתכונים הנפלאים
תודה גלית 🙂
יצא טעים מאוד תודה רבה על כל המתכונים
שמחה לשמוע 🙂
היי אם אין לי מערבל מזון, עם מה אני יכולה במקום לטחון את התירס?
יש לך בלנדר או מוט בלנדר ידני?
היי,
מה הכוונה להזליף את הביצה בעזרת מסננת? אף פעם לא עשיתי את זה… צריך מסננת מיוחדת?
תןדה מראש!
מסננת רגילה. אם אין מסננת אפשר עם מזלג.
אפרת שבת שלום,
הכנו את המתכון המורחב שילשנו את הכמות ויצא פשוט מושלם.
אפילו ביקשו תוספות (מדובר בכאלה שאכלו פעם ראשונה!!! :))
תודה רבה
כיף לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
היי אפרת, לא כל כך הבנתי את ההוראות:
מערבבים בכוס כף קורנפלור עם חצי כוס מים עד לקבלת נוזל חלק. מבשלים את המרק עד לרתיחה ומוסיפים לסיר. מבשלים את המרק 10-15 דקות עד שהוא מסמיך.
מה מוסיפים לסיר ? איזה מרק ? 😜
תודה
מוסיפים לסיר את מי הקורנפלור. המרק הכוונה ל-2 כוסות מים + קופסת תירס.
לאחר שהמרק רתח מוסיפים את מי הקורנפלור ומבשלים יחד עד שהוא מסמיך.
היי 🙂
נראה טעיםםם!!
אפשרי להוסיף כנפיים למרק? או שלא שייך?
ואם כן איך לעשות את זה?
תודה רבה!!
היי דנה,
לא ניסיתי אבל נראה לי שכן.
כדאי לתבל את הכנפיים במלח ומעט פלפל שחור ולטגן כדקה מכל צד. לאחר מכן לכסות את הסיר ולבשל על אש בינונית-נמוכה במשך כ-25 דקות ולהעביר לצלחת.
לאחר מכן להכין את המרק לפי ההוראות, להוסיף את הכנפיים ולבשל 15 דקות עד שהמרק מסמיך.
אין דברים כאלה!
הכנתי בגירסה הסינית
הכפלתי את הכמות
התחסל עד הערב ע”י בעלי ואני 🙂
מווושלם וטעייים
וקל להכנה ברמות!
תודה אפרת!
שמחה שנהניתם 🙂
תודה לך!
מה זה הגירסה הסינית? סויה?…..
זה רשום בטיפ מתחת לאופן הכנה.
היי אפרת!
לא צריך לסנן?
הקליפה לא תימעך טוב, נראה לי.
מתי לדעתך לסנן?
אני מציעה לטעום את המרק ואם הקליפות מפריעות לך אז את יכולה לסנן (בדר”כ זה לא מפריע).
היי אפשר לימעוך את הגרגירי תירס בעזרת מועך פירה כשהם בתוך הסיר? כי אין לי בלנדר
ואפשר לשים קרח רגיל בימקום קורנפלור?
היי מיכל,
לדעתי מועך פירה לא ימעך כמו שצריך.
אפשר לשים קמח במקום קורנפלור.
הי אפרת,
קראתי באחד האתרים על מתכון של מרק תירס עם חלב או קרם קוקוס (לא זוכרת)
מה דעתך על זה במקום הנוזל מהקופסא?
תודה
כן, אפשר להוסיף קרם קוקוס. אני ממליצה להתחיל בשליש כוס ולהוסיף יותר לפי הטעם.
קודם כל עליי לןמר שאני מאוהבת במתכונים שלך ! הכי טעים זה פה
יש לי שאלה;
אם אני רוצה להכין את המרק לא מקופסת שימורים אלא מהשקית של סנפרוסט זה יצא גם סבבה ?
בוקר טוב 🙂
אפשר להשתמש בתירס משקית קפואה (לא חובה להפשיר לפני).
שימי 2 כוסות גרגירי תירס וסה”כ 3 כוסות מים. יכול להיות שתצטרכי להוסיף גם 1-2 כפיות סוכר. מומלץ לטעום ולהמתיק לפי הטעם.
יום מקסים 🌺
היי אפרת ראשית תודה ענקית! אנחנו כ”כ נהנים מהמעדנים שלך!
רציתי לשתף שלמרק תירס הוספתי בצל מטוגן (מתכון של חברה) ויצא טעים..
כל מילה מיותרת.
מעולה 🙂
תודה שחזרת לשתף!
יצא אחלה! איזה קל להכין. לא מששתי כמויות, עשיתי לפני העין וטעמתי. מעולה
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה נופר ושבוע נפלא
היי.
נראה מעולה!
תוכלי לומר לי מה הכמות שיוצאת מזה?
אני רוצה בערך ל7 אנשים ובמדיה וירצו יותר ממנה אחת יספיק? או להכפיל?
היי ציפי,
הכמות מספיקה ל-3 מנות. כדאי להכפיל את כל הכמויות ב-3.
יצא חבל על הזמן 😋😋😋 הילדים מתלהבים. (עם סויה וביצים).. תודה!
שמחה לשמוע!
תודה אפרת 🌷
יצא מאד טעים (בלי סויה וביצים).
תודה רבה!
שבוע טוב 🙂
שמחה לשמוע. תודה!
סליחה, עוד משהו קטן אבל דחוף, ביצים מומלץ גם בלי סויה?
ובכלל כדאי?
תודה לך!
לטעמי בלי ביצים אבל שוב זה עניין של טעם.
תודה, תודה, תודה, על התשובה המהירה!
רגע!
אפשר מסירס קפוא?
תודה לך!
שלום אפרת,
נראה לי שמאד מתאים לי להכין לשבת.
השאלה אם אפשר לבשל לפני הטחינה כדי שאוכל להפריש מעט מרק צח ואת השאר לרסק?
המרק הצח יהיה טעים?
מתאים לו הסויה וכו’?
קצת דחוף!
אלפי תודות ושבת שלום!
היי דבי,
אפשר להכין מתירס קפוא ולשים כ-2 כוסות תירס. יש להוסיף כוס מים בנוסף למה שרשום במתכון (במקום הנוזלים שבשימורים) ואולי גם קצת סוכר אם את אוהבת את זה מתקתק.
אני יותר אוהבת בלי הסויה אבל זה טעים גם עם סויה (עניין של טעם).
את יכולה לבשל לפני ולהפריש מרק צח אבל תצטרכי לתבל אותו באבקת מרק.
שבת שלום 🙂
תודה רבה על מרק פצצה והכנה כל כך קלה ודרך אגב מרק פצצה לשבת☺
תודה עידו, שמחה שאהבת 🙂
יצא מממש מממש טעים תודה!!!!!!!!!
תודה צחי, שמחה שאהבת 🙂
יצא מעולה!! ובכלל כל המתכונים פה נראים מצויין! תודה רבה
תודה אוסנת!
שבוע טוב 🙂
שלום ותודה על המתכונים הנפלאים!
אין לי אבקת מרק עוף, האם זה הכרחי?
אם לא אז כיצד מומלץ לתבל במקום?
תודה ושבת שלום !
היי רונית,
את יכולה להכין ולתבל רק במלח לפי הטעם ומעט פלפל שחור.
שבת שלום 🙂
טעים טעים טעים!
הכנה קלה ופשוטה מאוד. מעט חומרים. בדיוק כמו שמתכון טוב צריך להיות.
תודה!
תודה תהילה, שמחה שאהבת 🙂
היי
האם את הכף קמח גם צריך לערבב בכוס עם מים?
כן.
הכנתי ויצא מושששלם !!!
תודה ליאת, שמחה לשמוע 🙂
היי אפרת המרק יצא מושלם!!!! טעים בטרוף ממש ממליצה!!
תודה אורית, שמחה לשמוע 🙂
היי אפרת, אם רוצים להוסיף קוביות של חזה עוף, באיזה שלב את ממליצה?
היי ענת,
אני ממליצה לטגן קודם את קוביות חזה העוף כדקה מכל צד.
להכין את המרק בהתאם למה שרשום ולהוסיף את קוביות חזה העוף 10 דקות לפני סיום הבישול.
שלום אפרת! זה די דחוף יש לי תירס יבש(משקית של סוגת) מה עושים?
היי שירה,
מה הכוונה לתירס יבש? לגרעיני תירס שמכינים מהם פופקורן? אם כן זה לא מתאים למתכון. צריך להשתמש בתירס שהוא משקית קפואה או מקופסת שימורים.
אז יש לך אולי רעיון מה אפשר לעשות איתו? ואי אפשר לבשל אותו עד שהוא רך ואז לעשות איתו את המרק? תודה רבה וחג שמח!
לא ניסיתי לבשל גרגירי תירס יבשים אבל אני לא חושבת שהטעם יהיה אותו דבר כי אלה גרגירי תירס שעדיין לא הבשילו.
אני ממליצה להכין מהם פופקורן.
חג שמח 🙂
טעים מאוד וקל מאוד! תודה רבה…!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
קל ופשוט להכנה. טעים מאוד
תודה יהודית, שמחה שאהבת 🙂
היי אני רוצה להכין את המרק. רציתי לדעת אם חובה לשים ביצה?? כי אכלתי פעם במסעדה עם ביצה וזה לא היה טעים בכלל. הכוונה שלי בלי ביצה זה עדיין יוצא טעים?
היי לאה,
הוספת ביצה זה רק למי שרוצה להכין מרק תירס סיני. אפשר להכין לפי המתכון (בלי ביצה) וזה ייצא טעים.
שבוע נפלא 🙂
אבל אם אני אשמים ביצים זה יהיה מגעיל??
אני אישית מעדיפה בלי ביצים אבל זה עניין של טעם.
תודה על אתר נפלא!
האם מתאים להוסיף כדורי עוף?
כן, אפשר.
שבת שלום 🙂
היי
מאיזה בשר כדורי עוף? עוף טחון? או פשוט חזה עוף?
לטגן את זה לפני או חדר להוסיף למרק ?
תודה
היי פנינית,
אפשר להוסיף כדורי עוף טחון. אני חושבת שכדאי לאפות את הכדורים לפני או לטגן אם את מעדיפה טיגון. מצרפת מתכון לכדורי עוף אפויים. מומלץ להוסיף אותם למרק 5-10 דקות לפני סוף הבישול.
היי…
כמה זמן זה חכול להשמר במקרר?
היי שרית,
אני מניחה בסביבות 3-4 ימים.
יצא מרק טעים במיוחד!!! השתמשתי בתירס מתוק מההתחלה ויצא מדהים. תודה 🙂
שמחה שיצא טעים!
תודה דנה ושבוע טוב 🙂
אחרי הכנה של כמעט כל המרקים מהאתר שיצאו מוצלחים מאוד אני רוצה להכין גם את המרק הזה
שאלה: האם אפשר במקום קורנפלור לשים איטריות דקיקות? הילדים פשוט אוהבים את זה במרק
תודה
היי שלי,
הקורנפלור הוא רק כדי להסמיך את המרק כך שהוא יכול להיות בנוסף לאטריות.
בכל מקרה, אם אין לך קורנפלור את יכולה להכין בלי.
בהצלחה 🙂
הגעתי הביתה רעבה. הקלקתי. מצאתי מתכון והכנתי. שמתי יותר מדי פלפל לכן הכנתי לבסוף כמות כפולה. עדין היה קצת חריף אבל טעים אש. גמרנו כמעט הכל – שני מבוגרים ושתי בנות.
לא הכנסתי את הביצה ולא את הסויה. יצא מעולה ומשביע. פשוט-פשוט ומהיר. כמו שאומרים אצלנו: טרח-בום-מרק.
תודה 🙂
מעולה! כמו שצריך 😉
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום
ניסיתי מרקים מהאתר ויצאו מעולה, את המרק תירס פחות אהבתי מרגישים את כל הקליפות של התירס לא כל כך נעים…
אין על האתר שלך! אני נשואה די טריה ולא נכנסתי למטבח מיימי מאז שהכרתי את האתר שלך אני פשוט לא מפסיקה לבלות במטבח ולהכין מטעמים! (בחיי שבעלי גאה בי)
אז תודה!!!
לגבי המרק.. יש אפשרות להשתמש בתירס קפוא (והפשיר אותו קודם) במקום קופסת שימורים?
היי בתאל,
קודם כל אני ממש שמחה לשמוע!
אפשר להשתמש בתירס משקית קפואה (לא חובה להפשיר לפני).
שימי 2 כוסות גרגירי תירס ותוסיפי עוד כוס מים (במקום הנוזלים של השימורים). יכול להיות שתצטרכי להוסיף גם 1-2 כפיות סוכר (ממליצה שתטעמי ותמתיקי לפי הצורך).
בהצלחה 🙂
יצא מצויין!! תודה רבה על המתכון
שמתי את כל המרכיבים מלבד הביצה ועדין יצא דלישס.
תודה אפרת, שמחה שיצא טעים 🙂
אפרת היקרה,
האם יש תחליף כלשהוא לקמח?
היי תמי,
אפשר לשים כף קורנפלור או 1-2 כפות קוואקר דק (עדיף טחון), זה רק בשביל להסמיך מעט את המרק.
שלום!
יצא מעולה!! וכל כך קל להכנה! התמכרתי לאתר שלך.
תודה ושנה טובה
תודה רוית, איזה כיף לשמוע 🙂
חג שמח ושנה טובה!
היי, אני סטודנטית תפרנית נטולת מעבד מזון, כיצד אפשר לטחון את התירס בלי מעבדי מזון למיניהם?
היי מוריה,
סורי אבל אני לא מכירה דרך חוץ ממוט בלנדר ידני.
שנה טובה 🙂
הכנתי היום את המרק במתכון הפשוט, יצא טעים מאוד!
לא נראה אף טיפה!
תודה על האתר, משתמשת בו הרבה. מתכונים מעולים!
שמחה לשמוע!
תודה אסתר ושנה טובה 🙂
מתכון מעולה תוך עשר דקות התפנקתי עם מרק מעולה תודה!!!
איזה כיף לשמוע!
תודה אביטל 🙂
הכנתי, מרק מעולה! תודה רבה!
תודה רונית, שמחה שאהבת 🙂
היי, הכנתי את המרק. הסתפקתי בחלק הראשון (לא הוספתי את הסויה, הסוכר והביצה) ויצא נהדר! תודה רבה!
מעולה 🙂
תודה רונית ויום נפלא!
היי, יש שינויי הכמויות ?? השתמשתי בעבר במתכון 2 קופאות האם הו עדיין קיים,? תודה
אור
היי אור,
אולי הכפלת כמויות ושמת 2 קופסאות? או שהקופסאות היו קטנות אז שמת 2?
אוהבת מתכונחם פשוטים…הוספתי גם גזר גמדי לבישול ובצל אחד מתוגן…וריסקתי את הכל אחרי הרתיחה והמשכתי עוד כמה דק לבשל הוספתי קצת טריאקי וצ’ילי טחון במקום אבקת מרק..ואני מאד מרוצה ובזמן הגשה גם פיזרתי פרמזן…
נשמע מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן
שלום אתר נפלא.רציתי לשאול אם אין צורך בשמן במתכון?
לא אתי, אין צורך.
יום מקסים 🙂
הצלחתי להכין מרק תירס ללא אבקת מרק וללא קורנפלור הוא יצא סמיך וטעים,מתכון:
רכיבים
2 בצלים בינוניים
תפו”א 1 גדול
1/2 חבילת תירס קפוא
טריאקי
שמן זית
ליטר וחצי מים רותחים
רוטב צ’ילי מתוק
ביצה
מלח
אופן ההכנה:
קולפים בצל ומרסקים אותו בבלנדר
על הגז מניחים סיר ובתוכו מעט רוטב טריאקי
(לפי הטעם) ומעט שמן זית בערך 2 כפות
מערבבים יחד עם הטריאקי ממתינים שיתחמם
ולאחר מכן מוסיפים את הבצל.
קולפים את תפוח האדמה,מרסקים אותו
קטן עד שנהיים פתיתים של תפו”א,
מוסיפים לבצל.
מוסיפים את התירס, את המים הרותחים,
מעט צ’ילי מתוק(לפי הטעם)ומלח(לפי הטעם),
מביאים לרתיחה,טועמים מתקנים.
ומגישים בהנאה.
בתאבון.
נשמע מעולה!
תודה קרן על השיתוף 🙂
האם אפשר לא להשתמש באבקת מרק עוף? אפשר להשתמש במשהו אחר במקום?
היי לירי,
אפשר לשים רק מלח ופלפל שחור.
בזכותכם הכנתי היום ויצא מעולה. כל-כך קל ומהיר להכין את זה.. תודה!
שמחה לשמוע יפעת! 🙂
ניסיתי…
פעם ראשונה לפני שביקרתי באתר, ולא היה מוצלח.
פעם שנייה אחרי שימוש במתכון, היה שיפור רציני,
(לא הוספתי קורנפלור)
נקווה שפעם שלישית תירס…
יצא ממש טעים. כמו במסעדה.
שמחה לשמוע דליה 🙂
תודה שחזרת לעדכן
יצא מעולה אתמול!! תודה רבה 🙂
מעולה! תודה שחזרת לעדכן 🙂
במרק הסיני, באיזה שלב אני מוסיפה את הסויה והסוכר? לפני הרתיחה (על אש גבוהה?) או אחרי ששמתי את ה קורנפלור (מנמיכה את האש?)
(לפי השאלות ניתן להבין שאני לא מתמצאת בכלל במטבח…:/)
תודה
היי עדי,
את מוסיפה את הסויה והסוכר לפני הרתיחה (לאחר שטחנת את התירס, הוספת מים רותחים ותיבלת באבקת מרק, מלח ופלפל שחור).
בהצלחה 😉
תודה על התגובה המהירה ☺
שאלה נוספת, יש לי קופסאות תירס של 400, איך זה משנה את כמויות הנוזלים והתיבול?
את צריכה לשים 2 כוסות גרגירי תירס + כוס נוזלים של התירס.
היי
האם אפשר להשתמש גם בקופסת שימורים של תירס קל 550 גרם לא מסונן?
תודה
כן, אין בעיה.
היי,
רציתי לדעת האם אפשר להכין את המרק בלי קונפלור וקמח בכלל?
אם לא אפשר לשים קמח תופח?
ואיך מבצעים את כל העניין עם הקמח בדיוק כמו הקונפולר עם מים בכוס מערבבים ואז מוסיפים?
תודה
היי,
הקורנפלור או הקמח מסמיכים מעט את המרק. אפשר לנסות להכין בלי ובמידה וכן רוצים להסמיך אפשר להוסיף קמח תופח ולערבב לפני עם מים קרים (באותו אופן של הקורנפלור).
בהצלחה והמשך יום נפלא 🙂
הכנתי את המרק בנוסח סיני, יצא מושלם !! תודה
מעולה! שמחה שיצא טעים 🙂
תודה על העדכון וסופ”ש נפלא
לא יצא לי כוח סמיך אבל טעים מאוד!! וקל מאוד להכנה! תודה רבה!
תודה אילנה, שמחה שיצא טעים 🙂
למה רק 2 כוסות מים? זה לא מעט מידי?
היי,
יש גם את הנוזלים של התירס שבקופסת השימורים.
הכמות מספיקה ל-3 מנות. אם רוצים יותר אפשר להכפיל כמויות של כל החומרים.
עשיתי את המרק והוא יצא נוזלי מדי ולא הסמיך מה הסיבה?
היי,
אם טחנת את התירס והמרק עדיין לא הסמיך כדאי להוסיף עוד 1-2 כפות קורנפלור. יש לערבב את הקורנפלור עם רבע כוס מים ורק אז להוסיף למרק ולהמשיך לבשל עד שיסמיך.
הוספתי עוד קורנפלור ועדיין לא הסמיך, אז הוספתי קמח ובסוף הסתדר… תודה 🙂
אז כנראה שהיתה בעיה עם הקורנפלור, בכל אופן שמחה שהסתדרת בסוף 🙂
קל, מהיר, וטעים !
תודה
תודה דן, שמחה שיצא טעים 🙂
הכנתי אתמול את המרק .ממש קל להכנה וטעים מאוד!!!
תודה מורן! שמחה לשמוע 🙂
יום מקסים
אני רוצה להכין את המרק רק רציתי לדעת מזה אומר לטחון את התירס ? איך אני עושה את זה?
היי ליאת,
ניתן לטחון את התירס בעזרת מוט בלנדר ידני או כל בלנדר או מעבד מזון.
הכנתי ויצא מעדן, הקטנה שלי בת 3 אכלה וביקשה תוספת, שדרוגון קטן שלי הוא הוספת 2 קוביות תיבולית שמיר קפואות למרק…
שמחה לשמוע אילה 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושבוע טוב!
שלום,
רציתי לשאול – האם הכוונה לגרעיני תירס מתוק?
תודה
כן אירנה
האתר מעולה ואני משתמשת בו המון! יש לי שאלה, אני משתדלת לבשל בלי אבקת מרק, יש לך רעיון למשהו אחר שאפשר לשים או רק מלח ופלפל? תודה!
תודה נועה, שמחה לשמוע 🙂
מלח פלפל מספיק.
מתכון נהדר – מהיר ופשוט, הכנתי כבר מספר פעמים את הגרסה של המרק הסיני ותמיד קוצר שבחים. תודה רבה!
שמחה לשמוע ברית 🙂
תודה שחזרת לעדכן
הוספתי בצל ירוק קצוץ וכף שמן שומשום
אחד המרקים הטעימים ביותר שאכלתי
שמחה שנהנת מהמרק 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושנה טובה!
קודם כל,תודה על מתכונים מעולים. שאלה קטנה,איך לטחון את הגרירים? בתוך הסיר עם המועך פירה? או בבלנדר ?
תודה
בשמחה נופר 🙂
את גרגירי התירס יש למעוך בעזרת בלנדר (אפשר גם מוט בלנדר ידני אם יש לך).
שבוע נפלא!
תודה:)
עוד שאלה קטנה, אני משתדלת להכין בלי ביצים בכלל,יהיה טעים להוסיף רק את הסויה והסוכר? בלי הביצה ?
לדעתי המרק טעים כמו שהוא, בלי להוסיף שום דבר. תטעמי אותו ואם תרצי בכל זאת להוסיף, תמזגי לך קצת מרק בצלחת ותוסיפי מעט סויה מעורבבת עם סוכר ותטעמי. אם ימצא חן בעיניך תוכלי להוסיף לכל המרק 🙂
יצא מדהים!!!! הכנתי כבר 3 פעמים (בשלושה ימים 🙂
שמחה לשמוע נופר! 🙂
מה אפשר לשים במקום רוטב סויה?
היי מלכי,
לא חייבים לשים רוטב סויה. זה טעים גם בלי 🙂
מרק מעולה! הכנתי אתמול
עם הסויה והביצה, יוצא כמו במסעדה סינית
איזה כיף לשמוע!
תודה שלי ויום נפלא 🙂
זה קוביות מרק עוף של קנור, זה מתאים?
היי ליליה,
לא ניסיתי אבל זה אמור להיות מתאים.
שאלה לגבי אבקת המרק, הצלחתי למצא בסופר אבקת מרק עוף אבל רק בצורה של קוביות דחוסות כאלא. כמה מזה צריך לשים במרק? הקוביות דיי קטנות
היי ליליה,
אני ממליצה שתתחילי בקובייה אחת, תטעמי ותוסיפי עוד בהתאם לצורך.
יום נפלא! 🙂
אחד המתכונים למרק תירס!!כלום עבודה,מאוד טעים והמון מחמאות.
ממליצה בחום על האתר שלכם.
תודה לני! 🙂
האם במקום הקורנפלור אפשר להשתמש בכף קמח תירס?
הי כרמיה,
הקמח נועד להסמכת המרק כך שאני מניחה שאפשר, רק רצוי שהקמח יהיה טחון דק.
יאמייי
שמחה שאהבת 🙂
מכינה מרק תירס כזה כבר שנים רבות, תמיד כולם מרוצים.
מוסיפה לעיתים לקראת הסוף, בצל ירוק חתוך (פרט לביצה).
תודה על אתר נהדר ! <3
תודה אורית!
שבוע טוב 🙂
ערב טוב
הכנתי הערב את מרק התירס ויצא טעים להפליא. נחכה לתגובות האוכלים בשבת:)
תודה רבה על המתכון ושבת שלום
היי אביב,
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום
אכן יוצא מעולה, אני אוהב שיש גרגרים שלמים במרק ולכן מעביר חצי מהתירס בקופסת השימורים כמו שהוא, בלי המים, ואז טוחן עם מיקסר סטיק את החצי הנותר עם המים שלו בתוך הקופסה ומוסיף למרק. תודה רבה על המתכון 🙂
מעולה! תודה אורי שחזרת לעדכן 🙂
יוצא משהו משהו “אחד המרקים אם לא הה”
מעולה! תודה שונית 🙂
מרק מהמם ותוך 3 דקות
אתר מעולה רק אשמח שתחדשו מתכונים לעיתים תכופות תודה
תודה שרית, שמחה שאהבת 🙂
כל שבוע עולים לאתר מתכונים חדשים. בקרוב יעלו גם מתכוני מרקים חדשים 🙂
שלום רב
כשאת כותבת כוס את מתכונת לכוס מדידה?
כמו כן
לגבי התירס יש לי תירס סנפרוסט קפוא
כמה להתשמש ?
ובתירס הזה אין נוזלים כמו בשימורים זה לא בעייתי
מבחינת הטעמים?
תודה
היי,
ניתן להשתמש בכוס מדידה אבל אפשר להשתמש גם בכוס זכוכית רגילה (זה לא חייב להיות ממש מדויק).
עדיף להשתמש בתירס מקופסת שימורים מאחר וגרגירי התירס יותר עסיסיים ומתוקים וגם בגלל הנוזלים שמוסיפים את הטעם למרק.
אם בכל זאת את רוצה להשתמש בשקית קפואה, תשימי 2 כוסות גרגירי תירס ותוסיפי עוד כוס מים. לדעתי תצטרכי להוסיף גם 1-2 כפיות סוכר (אני ממליצה שתטעמי ותמתיקי לפי הצורך).
בהצלחה 🙂