זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 5 כוסות קטנות
סוג: חלבי
מצרכים:
כוס וחצי חלב
חצי מיכל שמנת מתוקה (125 מ”ל)
70 גרם שוקולד מריר + 70 גרם שוקולד חלב או 150 גרם שוקולד לבן
כף סוכר
2 כפות שטוחות קורנפלור מעורבב עם 3 כפות חלב/מים
אופן הכנה:
-מניחים בסיר קטן כוס וחצי חלב, חצי כוס שמנת מתוקה וכף סוכר ומחממים על אש נמוכה.
-מערבבים בכוס 2 כפות שטוחות קורנפלור עם 3 כפות חלב או מים עד לקבלת בלילה לבנה חלקה (שימו לב שלא יהיו גושים). מוסיפים לתערובת החלב והשמנת, מערבבים כל הזמן ומביאים לרתיחה על אש גבוהה (כשמים מבעבעים). מנמיכים את האש, מוסיפים את קוביות השוקולד ומערבבים כל הזמן, עד שהשוקולד נמס לגמרי בתערובת והתערובת מעט מסמיכה.
-מעבירים לכוסות ומניחים לתערובת להתקרר מעט (רצוי להשתמש בכוסות מזכוכית מאחר והתערובת חמה). לאחר מכן עוטפים את הכוסות בניילון נצמד ומכניסים למקרר להתייצבות של 3-4 שעות לפחות לפני ההגשה.
במשך כל הבישול יש לערבב כל הזמן! אם במקרה יש גושים בתערובת מומלץ להעביר במסננת לפני שיוצקים לכוסות.
הערה: המרקם צריך להיות בין מעדן “דני” לבין מעדן “yolo”. מי שרוצה יותר סמיך/ג’לי מומלץ לשים 2 כפות מלאות קורנפלור. מי שרוצה את המעדן יותר נוזלי (כמו yolo) מומלץ להפחית את הכמות לכף וחצי קורנפלור.
- קינוח גבינה והשחר |
- ריבועי גבינה קפואים |
- עוגת השחר |
- כדורי קוקוס ללא אפיה |
- סופגניות ללא גלוטן |
- שושני תפוחים
תודה על המתכון.
אם אני מכינה רק עם שוקולד חלב, האם מומלץ להפחית את הסוכר כדיי שלא יצא מתוק מדי?
שימי כפית סוכר
כמה זמן בערך זה צריך להתקרר?
היי
כ-3-4 שעות במקרר.
תודה לך
יש לך רעיון איך לעשות את זה מעדן מוקה (עם אבקת קפה)?
היי
ניתן לשים כפית אבקת נס קפה, ואם יש לך אבקת נוגט אפשר להוסיף חצי כפית- זה ישדרג את טעם המוקה.
היי אפרת !
אם אני ישתמש רק בשוקולד חלב ללא מריר
זה בסדר?
או שזה יצא בטעם לא מאוזן?
היי,
עם שוקולד חלב בלבד עשוי לצאת מתוק יותר וטיפה יותר נוזלי.
מבחינת הטעם אמור לצאת טעים(:
היי אפרת
תודה על המתכונים המדהימים,
את לא גומרת להפתיע!
אני רוצה להתחבר בשביל לקטלג מתכונים שאהבתי ולא מצליחה להתחבר או להירשם
איך עושם את זה?
היי שני,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים!
כדי להירשם לאתר את צריכה ללחוץ על הכפתור “התחברות/הרשמה” (שנמצא בראש העמוד מצד ימין) ולהירשם עם המייל שלך בלשונית “הרשמה”.
היי אפרת, הכנתי את המעדן ויצא טעים אך לדעתי צריך לשלב יותר מים ופחות שמנת וחלב ואולי את הקוביות שוקולד להפחית ולשים במקום אבקת קקאו או חרובים. כך יהיה קליל יותר וגם יותר זול
היי,
שמחה שאהבת את המתכון(:
אפשר לשנות קצת כפי שכתבת, פשוט הרבה יותר טעים עם שמנת, חלב ושוקולד🙂
שלום אפרת במעדן חלב ביתי מה זה (כשמים מבעבעים)?
היי,
כאשר המים/חלב מבעבעים- מעלים בועות והגיעו לרתיחה- יש להנמיך את האש.
יצא מושלם!
אני רוצה להכפיל ל- 40 כוסיות (פי 8)
יש תחליף זול יותר לחלק מכמות השוקולד, שלא יפגע במרקם?
היי,
צימקאו עשוי להיות תחליף, אך לא בטוחה אם יצא מוצלח.
נראה ממש טעים
יש אפשרות להפוך את זה לפרוה?
היי,
אפשר אבל הטעם ישתנה מעט כמובן…
את החלב יש להמיר בחלב סויה, את השמנת בשמנת צמחית/ריץ’, ולהשתמש ב-140 גרם שוקולד מריר.
שלום אפרת יקרה
מדוע יצא לי נוזלי ולא נקרש על הגז ולא במקרר?
תודה רבה על המתכונים מעולים!!
היי קארין,
האם השתמשת בכוס מדידה ודייקת בכמויות? זה חשוב לקבלת המרקם הנכון.
הקפדת לערבב היטב ללא הפסקה בזמן הבישול?
אם יצא לך ממש נוזלי אני ממליצה להוסיף עוד כף קורנפלור מעורבבת עם כף חלב, ולערבב היטב על אש נמוכה.
בהצלחה!
אפשר להחליף את השמנת בקצפת צמחית תודה מראש
כן, אפשר😊
אתמול הכנתי את המעדן הלבן וזה באמת יצא טעים!!
זה אפילו יותר טעים מיולו וקל להכנה!! מומלץ😊
איזה כיף שאהבת:) תודה נאוה!
היי, תודה על המתכון,
האם אפשר לקרר לפני ששופכים לכוסות ואז להשתמש בכוסות חד”פ?
אפשר אבל לא צריך לקרר לגמרי כי אז התערובת תסמיך. זה יכול להיות חמים אבל לא רותח.
האם ניתן להקפיא?
אני מניחה שכן.
דבר ראשון תודה רבה על המתכונים הנהדרים שלך , אני מקבלת מחמאות בלי סוף… אז קבלי הם שלך!!
האם אפשר להכין את שני הצבעים בשכבות? אם כן אז באיזה שלב מומלץ?
אני חושבת שתוכלי להכין כל צבע בנפרד וברגע שתעבירי את התערובת לכוסות שפכי את הנוזל אחד מעל השני ואז תכניסי למקרר
היי נראה מעולה אבל מה עושים או איך מכינים מעדן שוקולד או וניל ללא סוכר ללא שמנת מתוקה?אפשר עם תחליף סוכר?כמה?איך? תודה רבה
אפשר לנסות להכין עם קרם קוקוס (במקום שמנת מתוקה) ולהמתיק בתחליף סוכר (זה תלוי באיזה תחליף את משתמשת. המינונים רשומים בדר”כ על גבי האריזה).
אפשר גם להשתמש בשוקולד ללא סוכר.
הכנתי כמות כפולה מכל צבע, תודה רבה.
מעולה 🙂
תודה שירה ויום נפלא
הייתי חייבת לחזור ולעדכן… יצא פשוט טעייםם! ממש כמו YOLO..(בעלי ממש התענג, ועכשיו הוא כבר לא רוצה לקנות מעדנים חח) ועוד הכנתי את זה רק עם שוקולד מריר (כי לא היה לי שוקולד חלב).. חבל על הזמן!! תודה רבה אפרת!
שמחה שיצא טעים ❣️
תודה ענאל
שלום אפרת זה נראה מעולה ! רציתי להכין, רק רציתי לשאול אם גם כאן כשאת אומרת \”כוס\” או \”חצי כוס\” הכוונה לכוס שלך של ה240 מ\”ל?
כן 🙂
היי אפרת,
תודה על מתכונים מעולים בלי יוצא מן הכלל!
רציתי לשאול מהן כמויות השוקולד אם אני רוצה לחלק – חצי מהמעדנים שוקולד וחצי לבן? והאם קל להסתדר עם חלוקה לשני צבעים?
היי אושרית,
לפני השלב של הוספת השוקולד אפשר להעביר חצי מהתערובת לסיר קטן אחר. לסיר אחד להוסיף 75 גרם שוקולד חלב ולסיר אחר להוסיף 75 גרם שוקולד חלב.
אפשר לשים במקרר כזה עוד בסיר ואח\”כ להעביר לכוסות (לא מזכוכית)?
תודה!
אם זה מיועד לאורחים אני ממליצה להעביר לכוסות מיד אחרי ההכנה כי אם מעבירים את זה אחרי שזה מתקרר ומסמיך זה נראה פחות טוב.
אני רוצה להכין בכוסות בינוניות אבל אני צריכה כמות שתספיק ל10 אנשים בכמה להכפיל כמויות?
אני ממליצה להכין בפעמיים ובכל פעם להכפיל את הכמות ב-2.
מעדן קרמל ברגע….
יש לכם מעדן וניל קנוי ובא לכם לגוון פתחו מעדן אחד וערבבו לתוכו רבע כפית קפה נמס ויש לכם מעדן קרמל מטורף…..
כפשר להוסיף גם על המעדן שבמתכון זה
יאמייייי.תודה לך😊
היי,
האם ניתן להמיר לפרווה?
יש לי בן שאלרגי לחב.. רוצה להכין לכולם חלבי ובשבילו פרווה..
תודה מראש על המענה והאתר של מדהים! לא מפסיקה להשתמש בו.
היי ציפי 🙂
מיכל שמנת צמחית (250 מ”ל)
70 גרם שוקולד מריר
כפית סוכר
כף שטוחה קורנפלור מעורבב עם כף וחצי מים
תודה רבה!
מה אפשר לשים במקום קרונפלור
אני לא ניסיתי אבל מישהי בתגובות רשמה שניסתה עם פודינג וניל במקום הקורנפלור ויצא מוצלח.
לגבי שכבות אני מניחה שאפשר להכין בשני צבעים ולמזוג לכוס בשכבות.
האם אפשר להכין בשכבות ואיך?
תודה רבה!!
מתכונים מעולים:)
מה עם התשובה זה דחוף
השבתי לך. את לא רואה את תשובתי? (תגללי למעלה).
היי אפרת יש לי חבילת שוקולד מריר של 100 גרם וכ2 שורות של שוקולד חלב בבית האים כדאי להוסיף אבקת שוקולית לתערובת? ואם כן כמה לשים כדי שיהיה יותר טעם של שוקולד חלב
היי אורית,
אני חושבת שאפשר לשים כחצי כפית שוקולית. לא יותר כדי שהמרקם לא ייפגע. את השוקולית תערבבי עם הקורנפלור והמים/חלב.
היי אני מעוניין לקנות את הספר.
כל המתכונים שמופיעים באתר נמצאים בספר?
היי שמעון,
בספר יש מתכונים חדשים שאינם מופיעים באתר.
מצרפת לינק מידע על הספר. יש שם גם את רשימת המתכונים שיש בספר.
וואו! ממש מעדן! מאוד דומה ליולו!
קודם כל תודה על מתכונים מעולים!!!
איזו סבלנות – אפשר לשאול הכל –
עוגת גבינה (אבל אין לי גבינה…)
פאי לימון (נגמר הלימון…)
בקיצור להכל תהיה לך תשובה שנעים לקבל!!!!
תודה מרגו! 🙂
האם ניתן להקפיא את המעדן?
נראה לי שכן.
היי אפרת,
לגביי שאלתה של שמחה איך ניתן להמיר את החלב המרוכז?
תרתיחי על הגז חלב סויה (שזה פרווה)
חלב מרוכז זה חלב שעבר הרתחה ארוכה.
זהירות לא לכסות את הסיר.
בהצלחה…
היי יש לך מתכון לחלב מרוכז? פשוא בסופר זה אבקת חלב נוכרי ואני לא אוכלת תודה רבה על המתכונים הנפלאיםם
אין לי אבל אני מקווה בקרוב להכין ולפרסם.
באם אפשר להחליף את השמנת המתוקה במשהו אחר במקום חצי כוס חלב שכן ישאר טעם עשיר
אפשר לנסות עם חלב או קרם קוקוס.
הכנתי טבעוני עם חלב סויה ושמנת צמחית וזה טעים וואו!!ממכר.. לא נופל בטעם ממעדנים בסופר וממש משתלם
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ליהיא
שלום 🙂
רציתי לשאול האם חובה להרתיח או שהחלב והקורנפלור ייקרשו במקרר גם בלי ההרתחה? תודה רבה
לדעתי זה ייקרש גם ללא הרתחה אבל כן יש צורך לחמם כמו שצריך.
היי אפרת!
במתכון כתוב “מניחים בסיר קטן כוס וחצי חלב, חצי כוס שמנת מתוקה וכף סוכר ומחממים על אש נמוכה.”
אבל ברשימת מצרכים כתוב “חצי מיכל” ולא חצי כוס כפי שכתוב באופן ההכנה.
למה להתייחס?
היי נעמה,
חצי מיכל זה יוצא חצי כוס בהנחה ואת משתמשת בכוס בנפח של 240 מ”ל.
אין לי קונפלור מה אפשר לשים במקום?
היי אילה,
מישהו שמה פודינג וניל במקום קורנפלור וחזרה לעדכן שזה עבד (ראי תגובה קודמת).
ניסיתי עם פודינג וניל ושוקולד מריר בלבד, יצא מדהים! בדיוק טעם של יולו!
תודה על כל המתכונים המעולים!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
יום מקסים!
ואין לי גם שוקולד חלב, רק מריר…
איו לי קורנפלור, אפשר לשים פודינג וניל במקום?
היי מרגו,
לא בטוחה לגבי פודינג וניל (לא ניסיתי).
אני מניחה שאפשר אבל יוצא יותר טעים שילוב של שוקולד לבן עם מריר.
שבת שלום 🙂
שלום! תודה על מתכון נפלא!!
עירבבתי ממש טוב ובכל זאת נשארו גושים, איך נמנעים מהם? זה עניין של טמפרטורה?
עשיתי בטעם שוקולד לבן ויש לי שאלה נוספת:
ליולו יש טעם מאוד חזק של שוקולד לבן, לי יצא יותר טעם של דני. איך מחזקים טעם?
היי לילי,
אם נשארו גושים יכול להיות שהקורנפלור לא עורבב כמו שצריך עם המים הקרים או שלא ערבבת ברציפות את התערובת לאחר שהוספת את הקורנפלור (אגב אפשר להעביר במסננת דקה את הבלילה ורק אז להוסיפה לתערובת החלב והשמנת).
פעם הבאה אפשר פשוט לשים יותר שוקולד לבן (200-250 גרם).
ערב נעים 🙂
שלום,
כמה ימים זה יכול להחזיק במקרר?
זאת אומרת עד מתי אפשר לאכול את המעדן?
תודה
כ-5 ימים.
איך מכינים קצפת בטעם מוקה?
מוסיפים לשמנת המתוקה כפית נס קפה?
ואם כן איזה רגיל(של עלית) או מגורען?
כן, אפשר להוסיף לקצפת 1-2 כפיות אבקת נס קפה + כף אבקת סוכר. מומלץ להוסיף גם 1-2 כפות אינסטנט פודינג וניל לייצוב הקצפת.
שלום.
אפשר לעשות זאת במיקרו ולא על גז?
ושאלה נוספת שהכוסות חמים ומכסים בניילון נצמד ישר להכניס למקרר?
תודה
היי,
אני מאמינה שאפשר אבל עדיף להכין על הגז כי זה מאפשר יותר שליטה על הטמפרטורה.
יש להניח לזה להתקרר קצת לטמפ’ החדר ורק אז לעטוף בניילון נצמד ולהעביר למקרר.
אפשר להכין עם חלב / קרם קוקוס?
כן, אפשר.
תודה!! ומה ההבדל בין זה לבין הפודינג שוקולד?
זה דומה לפודינג מבחינת המרקם רק שאפשר “לשחק” עם המרקם. אם רוצים אותו יותר נוזלי מומלץ לשים פחות קורנפלור ולהפך. ראי הערה בתחתית המתכון. הטעם קצת מזכיר יותר מעדן חלב מאשר פודינג שוקולד.
שלום..הקרם קוקוס שיש לי הוא ממש מוצק..זה ניראה לך מתאים פה? ובבאונטי? תודה =)
אז אני ממליצה לשלב חלב רגיל או חלב סויה יחד עם קרם הקוקוס, רצוי במינונים הרשומים במתכון (כוס וחצי חלב + חצי כוס חלב קוקוס).
בבאונטי זה מצוין שזה סמיך.
מה אפשר להחליף מקרונפלור ומיכל שמנת מתוקה?
תודה!!
אפשר לשים חצי כוס חלב אבל המרקם יהיה פחות עשיר.
לגבי קורנפלור, לא מומלץ לוותר עליו.
אני יכולה לשים שמנת חמוצה במקום?
כי אין לי משהו אחר ולא בא לי ללכת לקנות
או משהו אחר במקום
היי,
אני לא בטוחה ששמנת חמוצה מתאימה במקרה הזה. אני חושבת שעדיף כבר לשים חלב במקום (חצי כוס). זה ייצא פחות עשיר מאשר עם שמנת אבל עדיין אמור לצאת טעים.
היי המתכונים פה נראים עשר… אבל רציתי לדעת אם יש איזה אפשרות לדעת כמה קלוריות יש בכול מתכון…
היי,
יש מחשבוני קלוריות ברחבי הרשת שניתן לחשב באמצעותם כל מתכון (פשוט לרשום בגוגל “מחשבון קלוריות”).
במתכונים הדיאטטיים אני אוסיף נתונים על קלוריות בהמשך.
היוש אפרת.
אני רוצה להכין ת’מעדן אבל רק מנה אחת או גג שתיים.
יש מצב להוריד כמויות?
איך?
היי דבורי,
הכמות מספיקה ל-5 כוסות קטנות. אם את מכינה בכוסות בינוניות זה יספיק ל 2-3 מנות.
אם בכל זאת את רוצה להכין כמות קטנה יותר פשוט תכיני חצי כמות: 3/4 כוס חלב, רבע מיכל שמנת מתוקה, 75 גרם שוקולד מריר (אם יש לך שוקולד חלב אני ממליצה לשלב חצי-חצי), חצי כף סוכר, כף שטוחה קורנפלור + 2 כפות מים או חלב.
מותקים
שלום האם אפשר מתכון לפאייה עוף עם אורז
היי אלון,
יש לי מתכונים דומים כמו:
אושפלאו מהיר (אורז עם חזה עוף וגזר)
אורז עם פרגיות, עדשים וגזר
אורז אדום על עוף
בהמשך אעלה מתכונים נוספים בסגנון, גם עם חלקי עוף שלמים.
האם וש אפשרות בספר המתכונים שלי לחלק את המתכונים לפי הנושא?
היי יוסי,
אני אבדוק אם ניתן לעשות זאת.
שלום. רציתי לשאול האם ניתן להחליף ולהכין עם חלב סויה? תודה רבה
כן, אפשר להשתמש בחלב סויה.
אפרת שלום,
אפשר לקבל מתכון טוב לצלי בשר?
היי שרון,
אין לי כרגע אבל אני מתכננת להכין בקרוב מדריך לבישול צלי בקר כולל מתכון.