שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

מס’ מנות: 5 כוסות קטנות

סוג: חלבי

מצרכים:

כוס וחצי חלב

חצי מיכל שמנת מתוקה (125 מ”ל)

70 גרם שוקולד מריר + 70 גרם שוקולד חלב  או  150 גרם שוקולד לבן

כף סוכר

2 כפות שטוחות קורנפלור מעורבב עם 3 כפות חלב/מים

אופן הכנה:

-מניחים בסיר קטן כוס וחצי חלב, חצי כוס שמנת מתוקה וכף סוכר ומחממים על אש נמוכה.

-מערבבים בכוס 2 כפות שטוחות קורנפלור עם 3 כפות חלב או מים עד לקבלת בלילה לבנה חלקה (שימו לב שלא יהיו גושים). מוסיפים לתערובת החלב והשמנת, מערבבים כל הזמן ומביאים לרתיחה על אש גבוהה (כשמים מבעבעים). מנמיכים את האש, מוסיפים את קוביות השוקולד ומערבבים כל הזמן, עד שהשוקולד נמס לגמרי בתערובת והתערובת מעט מסמיכה.

-מעבירים לכוסות ומניחים לתערובת להתקרר מעט (רצוי להשתמש בכוסות מזכוכית מאחר והתערובת חמה). לאחר מכן עוטפים את הכוסות בניילון נצמד ומכניסים למקרר להתייצבות של 3-4 שעות לפחות לפני ההגשה.

במשך כל הבישול יש לערבב כל הזמן! אם במקרה יש גושים בתערובת מומלץ להעביר במסננת לפני שיוצקים לכוסות.

הערה: המרקם צריך להיות בין מעדן “דני” לבין מעדן “yolo”. מי שרוצה יותר סמיך/ג’לי מומלץ לשים 2 כפות מלאות קורנפלור. מי שרוצה את המעדן יותר נוזלי (כמו yolo) מומלץ להפחית את הכמות לכף וחצי קורנפלור.

מעדן חלב ביתי

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
שעועית לבנה עם תרד
מרק חרירה צמחוני

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
מממ (13:25 23.08.2021)

אפשר להחליף את השמנת בקצפת צמחית תודה מראש

מתכונים ב-10 דקות (14:48 23.08.2021)

כן, אפשר😊

נאוה:)) (14:28 23.06.2021)

אתמול הכנתי את המעדן הלבן וזה באמת יצא טעים!!
זה אפילו יותר טעים מיולו וקל להכנה!! מומלץ😊

מתכונים ב-10 דקות (14:58 23.06.2021)

איזה כיף שאהבת:) תודה נאוה!

מעין (16:29 16.02.2021)

היי, תודה על המתכון,
האם אפשר לקרר לפני ששופכים לכוסות ואז להשתמש בכוסות חד”פ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:25 16.02.2021)

אפשר אבל לא צריך לקרר לגמרי כי אז התערובת תסמיך. זה יכול להיות חמים אבל לא רותח.

רוט (16:26 6.12.2020)

האם ניתן להקפיא?

מתכונים ב-10 דקות (18:50 6.12.2020)

אני מניחה שכן.

ר.ר (15:57 23.11.2020)

דבר ראשון תודה רבה על המתכונים הנהדרים שלך , אני מקבלת מחמאות בלי סוף… אז קבלי הם שלך!!
האם אפשר להכין את שני הצבעים בשכבות? אם כן אז באיזה שלב מומלץ?

אורטל (18:00 23.11.2020)

אני חושבת שתוכלי להכין כל צבע בנפרד וברגע שתעבירי את התערובת לכוסות שפכי את הנוזל אחד מעל השני ואז תכניסי למקרר

דליה (19:31 8.09.2020)

היי נראה מעולה אבל מה עושים או איך מכינים מעדן שוקולד או וניל ללא סוכר ללא שמנת מתוקה?אפשר עם תחליף סוכר?כמה?איך? תודה רבה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:05 8.09.2020)

אפשר לנסות להכין עם קרם קוקוס (במקום שמנת מתוקה) ולהמתיק בתחליף סוכר (זה תלוי באיזה תחליף את משתמשת. המינונים רשומים בדר”כ על גבי האריזה).
אפשר גם להשתמש בשוקולד ללא סוכר.

שירה גלבוע (02:53 1.06.2020)

הכנתי כמות כפולה מכל צבע, תודה רבה.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:56 1.06.2020)

מעולה 🙂
תודה שירה ויום נפלא

ענאל (17:01 22.04.2020)

הייתי חייבת לחזור ולעדכן… יצא פשוט טעייםם! ממש כמו YOLO..(בעלי ממש התענג, ועכשיו הוא כבר לא רוצה לקנות מעדנים חח) ועוד הכנתי את זה רק עם שוקולד מריר (כי לא היה לי שוקולד חלב).. חבל על הזמן!! תודה רבה אפרת!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:31 22.04.2020)

שמחה שיצא טעים ❣️
תודה ענאל

ענאל (13:17 22.04.2020)

שלום אפרת זה נראה מעולה ! רציתי להכין, רק רציתי לשאול אם גם כאן כשאת אומרת \”כוס\” או \”חצי כוס\” הכוונה לכוס שלך של ה240 מ\”ל?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:56 22.04.2020)

כן 🙂

אושרית (19:35 2.04.2020)

היי אפרת,
תודה על מתכונים מעולים בלי יוצא מן הכלל!
רציתי לשאול מהן כמויות השוקולד אם אני רוצה לחלק – חצי מהמעדנים שוקולד וחצי לבן? והאם קל להסתדר עם חלוקה לשני צבעים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:27 2.04.2020)

היי אושרית,
לפני השלב של הוספת השוקולד אפשר להעביר חצי מהתערובת לסיר קטן אחר. לסיר אחד להוסיף 75 גרם שוקולד חלב ולסיר אחר להוסיף 75 גרם שוקולד חלב.

יעל (23:44 26.02.2020)

אפשר לשים במקרר כזה עוד בסיר ואח\”כ להעביר לכוסות (לא מזכוכית)?
תודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:58 27.02.2020)

אם זה מיועד לאורחים אני ממליצה להעביר לכוסות מיד אחרי ההכנה כי אם מעבירים את זה אחרי שזה מתקרר ומסמיך זה נראה פחות טוב.

מיכל (14:00 4.10.2019)

אני רוצה להכין בכוסות בינוניות אבל אני צריכה כמות שתספיק ל10 אנשים בכמה להכפיל כמויות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:54 4.10.2019)

אני ממליצה להכין בפעמיים ובכל פעם להכפיל את הכמות ב-2.

דניאלה (13:57 15.07.2019)

מעדן קרמל ברגע….

יש לכם מעדן וניל קנוי ובא לכם לגוון פתחו מעדן אחד וערבבו לתוכו רבע כפית קפה נמס ויש לכם מעדן קרמל מטורף…..
כפשר להוסיף גם על המעדן שבמתכון זה

אלה (00:04 24.12.2019)

יאמייייי.תודה לך😊

ציפי (14:26 27.12.2018)

היי,
האם ניתן להמיר לפרווה?
יש לי בן שאלרגי לחב.. רוצה להכין לכולם חלבי ובשבילו פרווה..
תודה מראש על המענה והאתר של מדהים! לא מפסיקה להשתמש בו.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:56 27.12.2018)

היי ציפי 🙂
מיכל שמנת צמחית (250 מ”ל)
70 גרם שוקולד מריר
כפית סוכר
כף שטוחה קורנפלור מעורבב עם כף וחצי מים

וינגוט (20:17 20.12.2018)

תודה רבה!

וינגוט (16:50 19.12.2018)

מה אפשר לשים במקום קרונפלור

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:40 20.12.2018)

אני לא ניסיתי אבל מישהי בתגובות רשמה שניסתה עם פודינג וניל במקום הקורנפלור ויצא מוצלח.
לגבי שכבות אני מניחה שאפשר להכין בשני צבעים ולמזוג לכוס בשכבות.

וינגוט (16:38 19.12.2018)

האם אפשר להכין בשכבות ואיך?
תודה רבה!!
מתכונים מעולים:)

וינגוט (14:54 21.12.2018)

מה עם התשובה זה דחוף

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:59 21.12.2018)

השבתי לך. את לא רואה את תשובתי? (תגללי למעלה).

אורית (11:24 10.10.2018)

היי אפרת יש לי חבילת שוקולד מריר של 100 גרם וכ2 שורות של שוקולד חלב בבית האים כדאי להוסיף אבקת שוקולית לתערובת? ואם כן כמה לשים כדי שיהיה יותר טעם של שוקולד חלב

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:12 10.10.2018)

היי אורית,
אני חושבת שאפשר לשים כחצי כפית שוקולית. לא יותר כדי שהמרקם לא ייפגע. את השוקולית תערבבי עם הקורנפלור והמים/חלב.

שמעון (20:21 21.06.2018)

היי אני מעוניין לקנות את הספר.
כל המתכונים שמופיעים באתר נמצאים בספר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (07:53 22.06.2018)

היי שמעון,
בספר יש מתכונים חדשים שאינם מופיעים באתר.
מצרפת לינק מידע על הספר. יש שם גם את רשימת המתכונים שיש בספר.

מרגו (21:29 21.05.2018)

וואו! ממש מעדן! מאוד דומה ליולו!
קודם כל תודה על מתכונים מעולים!!!
איזו סבלנות – אפשר לשאול הכל –
עוגת גבינה (אבל אין לי גבינה…)
פאי לימון (נגמר הלימון…)
בקיצור להכל תהיה לך תשובה שנעים לקבל!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:51 21.05.2018)

תודה מרגו! 🙂

פלונית (11:09 13.04.2018)

האם ניתן להקפיא את המעדן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:45 13.04.2018)

נראה לי שכן.

מעיין (01:57 6.02.2018)

היי אפרת,
לגביי שאלתה של שמחה איך ניתן להמיר את החלב המרוכז?
תרתיחי על הגז חלב סויה (שזה פרווה)
חלב מרוכז זה חלב שעבר הרתחה ארוכה.
זהירות לא לכסות את הסיר.
בהצלחה…

שמחה (21:16 1.02.2018)

היי יש לך מתכון לחלב מרוכז? פשוא בסופר זה אבקת חלב נוכרי ואני לא אוכלת תודה רבה על המתכונים הנפלאיםם

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:23 1.02.2018)

אין לי אבל אני מקווה בקרוב להכין ולפרסם.

שרה (21:33 7.01.2018)

באם אפשר להחליף את השמנת המתוקה במשהו אחר במקום חצי כוס חלב שכן ישאר טעם עשיר

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:24 7.01.2018)

אפשר לנסות עם חלב או קרם קוקוס.

ליהיא (22:45 6.12.2017)

הכנתי טבעוני עם חלב סויה ושמנת צמחית וזה טעים וואו!!ממכר.. לא נופל בטעם ממעדנים בסופר וממש משתלם

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:54 6.12.2017)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ליהיא

ניצן (18:18 30.10.2017)

שלום 🙂
רציתי לשאול האם חובה להרתיח או שהחלב והקורנפלור ייקרשו במקרר גם בלי ההרתחה? תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:50 30.10.2017)

לדעתי זה ייקרש גם ללא הרתחה אבל כן יש צורך לחמם כמו שצריך.

נעמה (17:23 24.09.2017)

היי אפרת!
במתכון כתוב “מניחים בסיר קטן כוס וחצי חלב, חצי כוס שמנת מתוקה וכף סוכר ומחממים על אש נמוכה.”
אבל ברשימת מצרכים כתוב “חצי מיכל” ולא חצי כוס כפי שכתוב באופן ההכנה.
למה להתייחס?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:46 24.09.2017)

היי נעמה,
חצי מיכל זה יוצא חצי כוס בהנחה ואת משתמשת בכוס בנפח של 240 מ”ל.

אילה (19:07 18.07.2017)

אין לי קונפלור מה אפשר לשים במקום?

מתכונים ב-10 דקות (22:26 18.07.2017)

היי אילה,
מישהו שמה פודינג וניל במקום קורנפלור וחזרה לעדכן שזה עבד (ראי תגובה קודמת).

מרגו (10:18 28.06.2017)

ניסיתי עם פודינג וניל ושוקולד מריר בלבד, יצא מדהים! בדיוק טעם של יולו!
תודה על כל המתכונים המעולים!

מתכונים ב-10 דקות (10:50 28.06.2017)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
יום מקסים!

מרגו (15:52 23.06.2017)

ואין לי גם שוקולד חלב, רק מריר…

מרגו (15:49 23.06.2017)

איו לי קורנפלור, אפשר לשים פודינג וניל במקום?

מתכונים ב-10 דקות (17:45 23.06.2017)

היי מרגו,
לא בטוחה לגבי פודינג וניל (לא ניסיתי).
אני מניחה שאפשר אבל יוצא יותר טעים שילוב של שוקולד לבן עם מריר.
שבת שלום 🙂

לילי (15:09 19.06.2017)

שלום! תודה על מתכון נפלא!!
עירבבתי ממש טוב ובכל זאת נשארו גושים, איך נמנעים מהם? זה עניין של טמפרטורה?
עשיתי בטעם שוקולד לבן ויש לי שאלה נוספת:
ליולו יש טעם מאוד חזק של שוקולד לבן, לי יצא יותר טעם של דני. איך מחזקים טעם?

מתכונים ב-10 דקות (21:40 19.06.2017)

היי לילי,
אם נשארו גושים יכול להיות שהקורנפלור לא עורבב כמו שצריך עם המים הקרים או שלא ערבבת ברציפות את התערובת לאחר שהוספת את הקורנפלור (אגב אפשר להעביר במסננת דקה את הבלילה ורק אז להוסיפה לתערובת החלב והשמנת).
פעם הבאה אפשר פשוט לשים יותר שוקולד לבן (200-250 גרם).
ערב נעים 🙂

שמוליק (17:15 21.05.2017)

שלום,
כמה ימים זה יכול להחזיק במקרר?
זאת אומרת עד מתי אפשר לאכול את המעדן?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (18:06 21.05.2017)

כ-5 ימים.

ליאור (13:05 21.05.2017)

איך מכינים קצפת בטעם מוקה?
מוסיפים לשמנת המתוקה כפית נס קפה?
ואם כן איזה רגיל(של עלית) או מגורען?

מתכונים ב-10 דקות (14:40 21.05.2017)

כן, אפשר להוסיף לקצפת 1-2 כפיות אבקת נס קפה + כף אבקת סוכר. מומלץ להוסיף גם 1-2 כפות אינסטנט פודינג וניל לייצוב הקצפת.

ליאור (13:03 21.05.2017)

שלום.
אפשר לעשות זאת במיקרו ולא על גז?
ושאלה נוספת שהכוסות חמים ומכסים בניילון נצמד ישר להכניס למקרר?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (14:36 21.05.2017)

היי,
אני מאמינה שאפשר אבל עדיף להכין על הגז כי זה מאפשר יותר שליטה על הטמפרטורה.
יש להניח לזה להתקרר קצת לטמפ’ החדר ורק אז לעטוף בניילון נצמד ולהעביר למקרר.

אמונה (15:31 20.04.2017)

אפשר להכין עם חלב / קרם קוקוס?

מתכונים ב-10 דקות (16:05 20.04.2017)

כן, אפשר.

אמונה (16:09 20.04.2017)

תודה!! ומה ההבדל בין זה לבין הפודינג שוקולד?

מתכונים ב-10 דקות (16:14 20.04.2017)

זה דומה לפודינג מבחינת המרקם רק שאפשר “לשחק” עם המרקם. אם רוצים אותו יותר נוזלי מומלץ לשים פחות קורנפלור ולהפך. ראי הערה בתחתית המתכון. הטעם קצת מזכיר יותר מעדן חלב מאשר פודינג שוקולד.

אמונה (13:36 26.04.2017)

שלום..הקרם קוקוס שיש לי הוא ממש מוצק..זה ניראה לך מתאים פה? ובבאונטי? תודה =)

מתכונים ב-10 דקות (14:20 26.04.2017)

אז אני ממליצה לשלב חלב רגיל או חלב סויה יחד עם קרם הקוקוס, רצוי במינונים הרשומים במתכון (כוס וחצי חלב + חצי כוס חלב קוקוס).
בבאונטי זה מצוין שזה סמיך.

מרים (17:21 15.02.2017)

מה אפשר להחליף מקרונפלור ומיכל שמנת מתוקה?
תודה!!

מתכונים ב-10 דקות (19:01 15.02.2017)

אפשר לשים חצי כוס חלב אבל המרקם יהיה פחות עשיר.
לגבי קורנפלור, לא מומלץ לוותר עליו.

גל המהממת! (18:40 6.02.2017)

אני יכולה לשים שמנת חמוצה במקום?
כי אין לי משהו אחר ולא בא לי ללכת לקנות
או משהו אחר במקום

מתכונים ב-10 דקות (21:19 6.02.2017)

היי,
אני לא בטוחה ששמנת חמוצה מתאימה במקרה הזה. אני חושבת שעדיף כבר לשים חלב במקום (חצי כוס). זה ייצא פחות עשיר מאשר עם שמנת אבל עדיין אמור לצאת טעים.

אוריהנה (18:12 24.01.2017)

היי המתכונים פה נראים עשר… אבל רציתי לדעת אם יש איזה אפשרות לדעת כמה קלוריות יש בכול מתכון…

מתכונים ב-10 דקות (20:11 24.01.2017)

היי,
יש מחשבוני קלוריות ברחבי הרשת שניתן לחשב באמצעותם כל מתכון (פשוט לרשום בגוגל “מחשבון קלוריות”).
במתכונים הדיאטטיים אני אוסיף נתונים על קלוריות בהמשך.

דבורי המושלמת!!!!!!! (15:50 22.12.2016)

היוש אפרת.
אני רוצה להכין ת’מעדן אבל רק מנה אחת או גג שתיים.
יש מצב להוריד כמויות?
איך?

מתכונים ב-10 דקות (20:43 22.12.2016)

היי דבורי,
הכמות מספיקה ל-5 כוסות קטנות. אם את מכינה בכוסות בינוניות זה יספיק ל 2-3 מנות.
אם בכל זאת את רוצה להכין כמות קטנה יותר פשוט תכיני חצי כמות: 3/4 כוס חלב, רבע מיכל שמנת מתוקה, 75 גרם שוקולד מריר (אם יש לך שוקולד חלב אני ממליצה לשלב חצי-חצי), חצי כף סוכר, כף שטוחה קורנפלור + 2 כפות מים או חלב.

דוד גרינצייג (19:52 25.06.2020)

מותקים

אלון קוטלר (17:53 18.12.2016)

שלום האם אפשר מתכון לפאייה עוף עם אורז

מתכונים ב-10 דקות (20:52 18.12.2016)

היי אלון,
יש לי מתכונים דומים כמו:
אושפלאו מהיר (אורז עם חזה עוף וגזר)
אורז עם פרגיות, עדשים וגזר
אורז אדום על עוף

בהמשך אעלה מתכונים נוספים בסגנון, גם עם חלקי עוף שלמים.

יוסי (18:12 15.12.2016)

האם וש אפשרות בספר המתכונים שלי לחלק את המתכונים לפי הנושא?

מתכונים ב-10 דקות (18:16 15.12.2016)

היי יוסי,
אני אבדוק אם ניתן לעשות זאת.

עדו (12:01 15.12.2016)

שלום. רציתי לשאול האם ניתן להחליף ולהכין עם חלב סויה? תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (12:14 15.12.2016)

כן, אפשר להשתמש בחלב סויה.

שרון (11:32 15.12.2016)

אפרת שלום,

אפשר לקבל מתכון טוב לצלי בשר?

מתכונים ב-10 דקות (12:18 15.12.2016)

היי שרון,
אין לי כרגע אבל אני מתכננת להכין בקרוב מדריך לבישול צלי בקר כולל מתכון.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.