זמן הכנה: 10 דקות
סוג: פרווה
רכיבים
כוס עגבניות מיובשות מושרות בשמן זית (ניתן לקנות מוכן)
3 כפות שמן זית
1 שן שום גדולה
1/3 כוס עלי תימין/ בזיליקום
מלח, פלפל
אופן ההכנה
מניחים את כל החומרים במעבד מזון וטוחנים עד לקבלת ממרח.
טיפים והערות
*מומלץ לאחסן במקרר בתוך בצנצנת זכוכית אטומה ולכסות בשכבת שמן זית. נשמר עד שבוע. ניתן גם להקפיא.
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים טבעוניים
יש אפשרות להכין בבית עגבניות מיובשות? אם כן אשמח לדעת איך
תודה רבה!
בוקר טוב:)
חוצים עגבניות שרי ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה כשהצד החתוך כלפי מעלה. מפזרים מעל מלח (רצוי גס) ומכניסים לתנור שחומם מראש ל100 מעלות במשך 3-4 שעות.
מקררים ושומרים בצנצנת עם שמן זית.
אפשר לוותר על הבזיליקום?
כן, למרות שהוא מאד מוסיף(:
המטבלים נראים ממש טוב
שאלה לא קשורה, הלחם בתמונה נראה ממש טוב,
את הכנת?
אפשר בבקשה קישור למתכון?
ממש תודה לך
היי,
שמחה שאהבת את המטבלים(:
הלחם שבתמונה הוא באגט קנוי.
כמה פלפל ומלח לשים?
לפי הטעם, כדאי להתחיל בכפית מחוקה מלח וחמישית-שישית כפית פלפל.
היי אפרת,
עגבניות מיובשות קונים מוכן?
לא מכירה פשוט…
איך זה ניראה?
בקופסת שימורים? או בקופסה כמו עגבניות מרוסקות או רסק עגבניות…
תודה!
היי מיכל,
עגבניות מיובשות ניתן לקנות או בתפזורת או בקופסאות פלסטיק עטופות בניילון.
עגבניות מיובשות בשמן נמכרות בדרך כלל בצנצנות קטנות.
זה שונה מרסק עגבניות או מעגבניות חתוכות.
כמה זמן להשרות את העגבניות בשמן?
תודה
אפשר להשתמש בזה מיד לאחר ההכנה. השמן פשוט שומר על זה ליותר זמן.
במרכיבים כתוב כוס עגבניות יבשות מושרות בשמן זית ויש לי עגבניות יבשות רגילות…
אהה, הבנתי 🙂
אם יש לך עגבניות יבשות בלי שמן פשוט תוסיף יותר שמן לתערובת (במקום 3 כפות שים כרבע כוס שמן זית).