שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

סוג: חלבי/ פרווה

(1) מתכון למוס תותים על בסיס שמנת. ניתן להכין בגרסה חלבית או פרווה.

חומרים (4-6 מנות):

מיכל שמנת מתוקה/קצפת צמחית (250 מ”ל)

2 כפות מלאות אבקת אינסטנט פודינג וניל

2-4 כפות אבקת סוכר לפי הטעם (*זה תלוי במתיקות התותים)

200 גרם תותים חתוכים גס (זה יוצא בסביבות כוס ורבע של 240 מ”ל)

אופן הכנה:

-טוחנים את התותים בבלנדר עד לקבלת מחית אחידה (ניתן להשתמש במוט בלנדר ידני).

-מקציפים את השמנת במשך כ-20 שניות. מוסיפים פודינג וניל, מחית תותים ואבקת סוכר ומקציפים עד לקבלת קרם ורוד יציב.

-מעבירים לכוסות אישיות (מומלץ להשתמש בשקית זילוף) ושומרים במקרר.

*ניתן להכין מראש ולהקפיא.

 

(2) מתכון למוס תותים אוורירי וטעים ללא שמנת. לאחר הקפאה מקבלים גלידת תותים אוורירית משגעת.

חומרים (12-15 מנות):

500 גרם תותים חתוכים גס (זה יוצא קצת יותר מ-3 כוסות דחוסות של 240 מ”ל)

חצי כוס סוכר (*אם התותים לא מתוקים מומלץ להגדיל את כמות הסוכר ל3/4 כוס עד כוס)

חלבון של ביצה (החלק השקוף)

אופן ההכנה:

-טוחנים את התותים בבלנדר עד לקבלת מחית אחידה (ניתן להשתמש במוט בלנדר ידני).

-מקציפים בקערה גדולה את החלבון עם הסוכר במשך 20 שניות. מוסיפים את מחית התותים ומקציפים במשך 10-20 דקות, עד שהתערובת נעשית תפוחה ואוורירית. ככל שתקציפו יותר, המוס יהיה תפוח ואוורירי יותר.

-עוטפים את הקערה בניילון נצמד ושומרים במקפיא למשך כ-3 שעות לפחות.

לפני ההגשה- מעבירים לכוסות אישיות ומגישים.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
קסדייה
חזה עוף ברוטב

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
רותם (23:36 5.09.2021)

יש לי קצפת מוכנה ולא מנת להקצפה. האם אפשר לערבב את המחית תותים עם הקצפת ולזלף?

מתכונים ב-10 דקות (23:47 5.09.2021)

היי רותם,
הכוונה לקצפת שהכנת כבר משמנת מתוקה+ אינסטנט פודינג?
אפשר להשתמש בה למתכון הזה אבל המרקם עשוי להיות שונה.

רותם (00:07 6.09.2021)

קצפת מוכנה שקונים (של ריצ’)

מתכונים ב-10 דקות (08:58 6.09.2021)

בד”כ משתמשים בקצפת הזו רק למילוי/ כחלק ממאפים או לזילוף מעל קינוחים, משום שהמרקם והטעם שלה פחות מתאימים למוס. אבל אני מניחה שאת יכולה להשתמש בה.

בתיה (11:53 24.08.2021)

הכנתי את הראשון עם תותים קפואים ויצא יפה מושלם ו…טעים
אין מילים!!! {אני יעלה תמונה בהמשך כי הכל נגמר:}

מתכונים ב-10 דקות (13:36 24.08.2021)

איזה כיף לשמוע! תודה בתיה😊

Naama (01:17 15.07.2021)

אם לא מה אפשר לשים במקום ?

מתכונים ב-10 דקות (07:54 15.07.2021)

מומלץ לא לוותר על הפודינג, אבל אם אין אפשרות אחרת אפשר לשים 2 כפות אבקת סוכר.

Naama (09:42 15.07.2021)

אוקי תודה רבה

Naama (00:56 15.07.2021)

למתכון הראשון אפשר לעשות בלי פודיג ?
תודה לכל

נאוה:)) (20:37 27.05.2021)

היי:) אממ יש לי תותים קפואים ואני רוצה לעשות גלידה פרווה… איך אני יכולה??

מתכונים ב-10 דקות (21:10 27.05.2021)

אפשר להשתמש בתותים הקפואים, רק צריך להפשיר אותם לפני כן😊

נאוה:)) (21:12 27.05.2021)

ואפשר פשוט להכין כמוס ולהקפיא?

מתכונים ב-10 דקות (21:29 27.05.2021)

כן- לטחון, להקציף ולהכניס למקרר😊

יעל (21:50 16.04.2021)

יצא 10 !!!

מתכונים ב-10 דקות (19:47 17.04.2021)

נראה מעולה! תודה על השיתוף יעל😊

מעין (09:24 11.04.2021)

הוספתי בכמויות ונראה לי שהרסתי את המרקם של המוס
זה יצא לי כמו גלידה חמה, אז הקפאתי ובהקפאה זה נהייה כמו גלידה פרווה
בכל מקרה יצא טעים
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (09:37 11.04.2021)

העיקר שיצא טעים בסוף:)
באופן כללי, כדאי תמיד כשמשנים כמויות לשמור על אותו יחס כמויות שבמתכון.
יום מקסים🌺

יוליה (13:53 10.04.2021)

הכנתי את המוס השני בעקבות שאריות חלבונים ותותים שהיו לי. ויצא מדהים! נתתי להורים שלי לטעום ואבא שלי אמר שזה מזכיר לו גלידה שהייתה להם בילדות באודסה באוקראינה. טעם של ילדות זה תמיד סיפור הצלחה 🙂 אז תודה לך!

מתכונים ב-10 דקות (22:31 10.04.2021)

איזה כיף שאהבתם! תודה לך יוליה על השיתוף😊

בתשבע (11:53 8.04.2021)

היי ותודה על האתר המושלם והכיפי:)
ורציתי לשאול- אם איזה עוד פירות אפשר להכין את נמוס בלי השמנת?
מהנסיון שלי בד”כ החלבון נמס ונהרס, לא?

בתשבע (11:56 8.04.2021)

חסרו לי אותיות,
התכוונתי לשאול עם איזה עוד פירות אפשר? ואיך עושים שלא ינמס..
תודה!!

מתכונים ב-10 דקות (12:21 8.04.2021)

היי בתשבע,
לא ניסיתי אבל אולי אפשר להכין עם מנגו טרי ורך או כל פרי רך יחסית.
כדי שהחלבון לא יתמוסס יש להקפיד על הקצפה ממושכת עם התותים- כך המוס יוצא אוורירי.
יום מקסים🙂

סוזנה (15:34 5.04.2021)

שלום, רציתי לשאול האם אפשר להחליף סוכר במתכון ללא השמנת בתחליף סוכר ולהקציף עם התותים והחלבון,תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (15:47 5.04.2021)

היי סוזנה,
בעיקרון אפשר, אבל לא בטוחה שיצא מרקם זהה למוס עם סוכר.
אם את מנסה אשמח שתעדכני😊

מיכל שדה (17:42 26.03.2021)

הי עשיתי כמות משולשת של המוס…. הקרם לא התייצב ובסוף התפרק הכל ממש מבאס עכשיו אני צריכה לפתור את הברוך שהכל כבר סגור ואין לי חומרי גלם.

מתכונים ב-10 דקות (18:38 28.03.2021)

היי מיכל,
מצטערת, רק עכשיו רואה את התגובה שלך… מקווה שהסתדרת.
אם עדיין רלוונטי- את יכולה להכניס למקפיא להתייצבות.

יפעת (23:39 18.03.2021)

היי, לגרסת פרווה – אפשר במקום השמנת הצמחית קרם קוקוס, במידה וכן – מה הכמות המומלצת? תודה

מתכונים ב-10 דקות (00:17 19.03.2021)

היי יפעת,
שמנת צמחית היא פרווה🙂
בכל מקרה, אני חושבת שאת יכולה להכין גם עם קרם קוקוס:
שימי במקרר למשך לילה פחית של קרם קוקוס, קחי רק את החלק המוצק שצף למעלה ותעבירי אותו לקערת הקצפה, תקציפי כ-2 דקות יחד עם תותים טחונים ואבקת סוכר עד לקבלת מרקם של מוס.
בהצלחה!

[email protected] (19:53 13.03.2021)

היי אפרת
מוס התותים משגע! הכנתי בעבר..
1. כמה זמן ישרוד הקפאה בגירסה החלבית?
2.האם עדיף להקפיא בכוסות ההגשה או בכלי גדול ואחרי הפשרה לחלק למנות?

מתכונים ב-10 דקות (20:54 13.03.2021)

היי,
המוס נשמר כשבועיים בהקפאה. את יכולה לאחסן במקפיא בשתי הדרכים שציינת, פשוט אחסון בכלי גדול יתפוס פחות מקום…
שבוע טוב🌺

טלי (20:59 18.02.2021)

שלום אפרת,
קודם כל המתכונים שלך הכי שווים!!
את גרמת לי להתאהב מחדש במטבח…
הכנתי היום ת’אלפחורס (שלך) ורוצה לנצל את החלבונים ולהכין את המוס, בחרתי במתכון השני. השאלה שלי האם יש דרך שהמוס יהיה חלבי, וגם לנצל את החלבונים?

מתכונים ב-10 דקות (21:48 18.02.2021)

היי טלי,
תודה על המילים החמות! לגבי המתכון השני- אין דרך שידועה לי להפוך אותו לחלבי… את יכולה אולי להכין אחד חלבי ואחד פרווה עם החלבונים:)
בהצלחה

Katya Litovski-frumkin (19:22 5.02.2021)

שלום,
כמה זמן זה צריך להיות במקרר לפני הגשה?

מתכונים ב-10 דקות (18:49 6.02.2021)

היי יקירה,
עדיף לשמור במקפיא ולהעביר למקרר כמה שעות לפני ההגשה.

רחלי (14:27 22.01.2021)

שלום
האם מתאים להוסיף שבבי שוקולד מריר מעל?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:24 22.01.2021)

כן אפשר.

אוולין (21:31 19.01.2021)

היי אפרת
ראשית תודה רבה על אתר נפלא, עם מכונים ברורים קלים להכנה והכי חשוב טעימים
ועכשיו לשאלה, אני מעוניינת להכין את עוגת יום הולדת שוקולד עם קרם תותים, האם אחד הקרמים הנ” ל מתאמים?
תודה רבה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:00 20.01.2021)

כן, הקרם הראשון עם השמנת 🙂

רבקה (13:27 8.01.2021)

היי לגבי המתכון הראשון אני יכולה במקום התותים להשים, אפרסקים, ומשמשים משומרים… תודה ענקית

מתכונים ב-10 דקות (14:21 8.01.2021)

היי רבקה,
אני מניחה שאפשרי- יש לסנן את הנוזלים ואולי להמעיט/לוותר על אבקת הסוכר כי אני מניחה שהפירות יהיו מאוד מתוקים

רבקה (19:42 9.01.2021)

יופי תודה ענקיתתתתת

מירי (21:55 12.11.2020)

היי,
תודה על המתכונים המדהימים
לגבי המתכון הראשון, אפשר לשמור במקרר לפני הזילוף לכוסיות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:33 12.11.2020)

כן.

רבקה (19:02 5.11.2020)

היי אפרת קודם כל תודה על המתכון המדהים.
רציתי לשאול איך אני אמורה לחשב מתיקות של תותים קפואים תודה ענקיתת

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:55 5.11.2020)

תפשירי תות אחד ותטעמי.

מיכל (14:12 30.09.2020)

הי אפרת מה שלומך?
האם מתאים להכניס את התערובת לתבניות מגנום? האם יקפא מספיק בשביל לשחרר מהתבנית?
תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:47 30.09.2020)

אני חושבת שכן. את מכינה את המתכון עם השמנת?

הודיה (20:15 21.09.2020)

אפשר במקום התותים אוכמניות?
או אולי לשלב תותים ואוכמניות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:20 21.09.2020)

נראה לי שעדיף לשלב עם תותים.

חציל בטטה (18:18 16.07.2020)

אפשר להכין עם תותים קפואים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:14 16.07.2020)

כן.

יפעת (16:05 8.05.2020)

האם אפשר להחליף אבקת סוכר בסוכר לבן רגיל?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:33 8.05.2020)

כן.

שרי אנגל (16:55 1.05.2020)

רעיון מה לעשות עם החלמון שנשאר?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:01 1.05.2020)

אפשר להכין עוגיות חמאה.

לב (12:31 23.06.2020)

קרם פטיסייר

ליאל (17:07 6.04.2020)

טבעוניים לא אוכלים החיצים ,זה לא המתכון הראשון שאתם עושים את הטעות הזאת

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:28 6.04.2020)

אין כאן טעות. המתכון הראשון עם הקצפת הצמחית מתאים לטבעונים.

תמר (14:48 28.02.2020)

נשמע טוב. האם אפשר להכין את גלידת הפרווה (עם החלבון) גם מקיווי ולשים קומה על קומה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:00 28.02.2020)

לא ניסיתי אבל מעניין לנסות 🙂

תמר (15:49 20.01.2020)

האם אפשר להשתמש בתותים קפואים ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:57 20.01.2020)

כן אבל יש להפשיר אותם.

מרים (02:40 25.12.2019)

היי אפרת
תודה על כל המתכונים אני ממש נהנית!
האם אפשר לוותר על הקצפת?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:20 25.12.2019)

אפשר להכין את המתכון השני שהוא בלי קצפת.
יום מקסים 🙂

שירה (13:17 20.08.2019)

הי אפרת
הכנתי מתותים קפואים ויצא מושלם!!!!
הצבע יצא בהיר מידי אז הוספתי צבע מאכל אדום
מלמעלה זילפתי קצפת לבנה ורוטב תותים יצא מהמם
חבל שלא הספקתי לצלם….

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:20 20.08.2019)

מעולה 🙂
תודה שירה

כבי (18:08 24.06.2019)

אפרת,
האם האפשרות להחליף את התותים במנגו אפשרית גם במתכון של המוס השני-האורירי?
תודה לך,
על המתכונים המעולים, התשובות והסבלנות.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:28 24.06.2019)

אני לא יודעת, לא ניסיתי 🙂

כבי (04:01 23.06.2019)

שבוע טוב,
רציתי לדעת האם אפשר להחליף את התותים בפרי אחר?
אולי מנגו? או אפרסק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:59 23.06.2019)

בוקר טוב,
לא ניסיתי אבל אולי אפשר להכין עם מנגו טרי ורך.
שבוע נפלא 🙂

ש.ו (11:24 30.05.2019)

רציתי לשאול אם בגלידת תותים עם קצפת יש אפשרות לעשות עם תותים קפואים??

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:19 30.05.2019)

כן. יש להפשיר אותם לפני הטחינה.

תמר (10:32 17.05.2019)

טעים בטירוף. מתכון מעולה! הזכיר לי את ימי ילדותי.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:26 17.05.2019)

כיף לשמוע 🙂

יעקב (15:17 15.05.2019)

שלום
הגלידת תותים ללא השמנת – יצאה פשוט מטורפת
הגלידה הביתית הכי טובה שיש !!!!
רק שאלה קטנה – הקצפנו 10 דקות וזה תפח מאד.
אחרי כמה דקות שהמשכנו פתאום יירד לחצי. מה יכולה להיות הסיבה ?
( עדיין זה ייצא אוורירי ומאד מאד טעים )
תודה על הכל 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:54 15.05.2019)

היי יעקב,
שמחה שאהבת את הגלידה 🙂
מוזר, זה לא אמור לרדת אלא דווקא להפך. הקצפת במיקסר ידני? הוספת באמצע ההקצפה מרכיב מסוים?

טוהר (13:30 19.04.2019)

יצא ממש טעים וורוד 🙂 הכנתי כמות כפולה של קצפת עם תותים קפואים שהמסתי בסיר עם כף סוכר. תודה רבה וחג שמח!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:11 19.04.2019)

מעולה 🙂
תודה טוהר וחג שמח!

מזל בן יעיש (08:57 11.04.2019)

רציתי להגיד לך לגבי כל המתכונים, שמזמן לא עושים שום מתכון שהביצים בו לא מבושלות,,,כמו המוס תותים שיש בו חלבון לא מבושל, זה מסוכן לילדים, לנשים הרות , ולקשישים, יש סלמונלה שהיא רק הולכת וגדלה, כך שהיה כדאי להפסיק ולפרסם כאלה מתכונים, ולא לסכן את האנשים,,,

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:03 11.04.2019)

שלום לך,
מלבד מתכון זה אין לי מתכונים המכילים ביצים חיות ובכוונה.
בדר”כ הסיכון יותר גדול הוא באכילת חלמון לא מבושל. החלבון פחות בעייתי. כמובן שחשוב להקפיד להשתמש בביצים שקליפתן שלמה ולא סדוקה עם חותמת עליהן.
בכל מקרה, נתתי אופציה נוספת למי שרוצה בכל זאת להמנע מאכילת חלבון.

sara avraham (13:29 18.04.2019)

ממליצה להשמש באבקת מרנג -חלבונים שיובשו ועברו פיסטור חוץ מזה קרין גורן הציעה באחד הספרים שלה דרך לתןר את הבעיה.אסןר לאכול לאכול ביצים חיות~סלמונלה

רוני (09:57 25.04.2019)

פשוט תבשל/י את החלבון על בן מארי תוך כדי הקצפה מהירה ואז תעביר/י למיקסר לקירור ולהוספת סוכר..לא צריך להעיר על כל דבר אם לא מתאים לך אל תכינ/י.
מתכון מעולה תודה לכותבת(;

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:00 25.04.2019)

חג שמח רוני 💝

לבנת רווח (20:59 18.03.2019)

שלום אפרת,
האם מתרים את המתכון של המוס תותים לעשות עם בננות ולהקפיא לגלידה.??
תודה לך..

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:56 18.03.2019)

לא ניסיתי אבל זה אמור לעבוד גם עם בננות.

לאה (21:59 21.02.2019)

היי אפרת
נהנית מאוד מהאתר שלך !

טעים לפזר קרוקנט או פירורים מעל…
יש לך מתכון?

תודה !!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:52 22.02.2019)

אני חושבת שכן.
סורי אין לי מתכון.

לאה (22:24 13.04.2019)

היי שבוע טוב

הכנתי את המוס לשבת (המתכון הראשון)
יצא מעולה !!! כולם אהבו !
תודה רבה על האתר המקסים הזה 🙂

נ.ב:
בטעות שמתי 2 ריצ’ על אותה כמות ויצא מצוין בטעם ! יצאו לי 18 כוסיות חד”פ קשיחות ! (כמות של מצקת לכל אחת)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:26 14.04.2019)

שבוע טוב!
שמחה לשמוע 🙂
תודה לאה

טל סימה (21:16 25.11.2018)

אפשר למלא עוגות עם מוס תותים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:16 25.11.2018)

אם זו עוגה לבנה (טורט) אז כן.

מוניקה (15:47 28.10.2018)

אפרת יצא נעים וקרמי !
ועוד מתותים קפואים 🙂
זילפתי מעל שוקולד מריר ששידרג את המוס

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:18 28.10.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה מוניקה 🌺

מוניקה (22:56 28.10.2018)

עוד מתמוגגת…

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:50 29.10.2018)

🙂

מוניקה (09:36 29.10.2018)

אני רוצה לשחזר את ההצלחה היום
עם עוד איזה פירות המתכון יכול לעבוד?
תודה מראש!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:55 29.10.2018)

היי מוניקה,
זה יכול לעבוד גם עם פירות יער קפואים. לפירות יער יהיה צורך להשתמש ביותר סוכר בגלל החמיצות שבהם.

יעל (22:36 21.10.2018)

אפשר לעשות עם פודינג בטעם תות ולא להוסיף תותים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:02 21.10.2018)

כן אפשר.

עמליה (12:41 5.10.2018)

שלום,
הכנתי את המוס עם תותים קפואים שהפשרתי ויצא נפלא!
האם אפשר לעשות אותו דבר עם אוכמניות קפואות?
ממתכונים אחרים שראיתי הבנתי שייתכן שצריך לסנן את המחית…?
אודה על עצתך.
עמליה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:27 5.10.2018)

היי עמליה,
לדעתי אפשר להכין באותו אופן עם מחית אוכמניות קפואות. לדעתי זה מיותר לסנן את המחית.

עמליה (16:08 5.10.2018)

אנסה! תודה רבה על המענה המהיר :)))

עמליה (21:17 6.10.2018)

הצליח!!!

תודה מכל המשפחה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:27 6.10.2018)

איזה כיף לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן.
שבוע טוב 💜

נחמי (14:50 9.09.2018)

היי אפרת, עשיתי את המוס תותים והוא יצא פצצה.
תודה רבה על כל האתר כאן הוא מקסים ונהדר, אני מאד נהנת ממנו.
תודה רבה ושנה טובה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:32 9.09.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ושנה טובה ומתוקה 💜

טלי (11:51 26.08.2018)

היי אפרת,
רציתי לדעת אם ניתן להוסיף על המוס, תותים שבושלו בסוכר?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:49 26.08.2018)

נראה לי שכן.

שירה (12:16 16.08.2018)

מאיפה אני משיגה תותים זה בחורף בד”כ לא?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:33 16.08.2018)

אם את לא מוצאת תותים טריים אפשר לקנות תותים קפואים.

מיכל (17:23 7.06.2018)

היי אפרת,
רציתי לשאול האם אפשר לשים את המוס במקרר במתכון השני?
והאם אפשר לשים במקרר שלושה ימים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:46 7.06.2018)

היי מיכל,
עדיף לשמור במקפיא ולהעביר למקרר כמה שעות לפני ההגשה.

אורי (16:59 28.03.2018)

שלום

איך ניתן לשדרג מעט לאחר ההכנה? לפזר פתיתי שוקולד כלשהו? חתיכות קטנות של תות? מוס שוקולד?

תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:18 28.03.2018)

היי אורי,
אפשר לשים חתיכות קטנות של תותים, לשים שוקולד מגורד מעל או להכין חצי שכבה של ג’לי תותים כמו במתכון הזה.
חג שמח 🙂

אורי (19:17 28.03.2018)

אפרת, תודה.
חג שמח

אורית (14:54 26.03.2018)

היי
תודה על המתכונים השווים
אני נהנית מאוד מהאתר שלך
רציתי לשאול
אם אני עושה את התותים עם החלבון
לכמה זמן אפשר להקפיא?
אפשר 5-6ימים מראש?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:47 26.03.2018)

כן אורית, אין בעיה להכין אפילו כשבוע מראש ולהקפיא.

בתאל (07:52 19.02.2018)

היי, האם אפשר להכין בתבניות פרח ומתחת לשים ג’לי תות ? ואם כן האם לעשות את הג’לי עם פחות מים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:55 19.02.2018)

היי בתאל,
את הג’לי ניתן לחלץ מהתבנית לאחר קירור של לילה במקרר אבל את הקרם יהיה בעייתי לחלץ.

דני (14:32 8.02.2018)

כן הכוונה לקינוח קצפת
לשים בתחתיות של עטרות נייר ועליו המוס תותים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:36 8.02.2018)

אז כן, דווקא יכול להשתלב.

דני (13:18 8.02.2018)

היי
תגידי לי בבקשה אם זה רעיון טוב
לעשות את התחתית של הקורנפלס ועליו את המוס תות?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:09 8.02.2018)

היי דני,
הכוונה לתחתית הקורנפלקס מהמתכון קינוח קצפת?
אם כן אז אפשר.

תהילה מרק (22:21 22.01.2018)

היי …בבקשה שאלה לא קשורה ..מעוניינת לעשות עוגת שכבות עם תותים ופודינג בטעם תות האם הפודינג בטעם תות המתכון כמו פודינג וניל? כוס חלב ומיכל שמנת מתוקה? קניתי את של קונדיטור תודה מראש

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:02 23.01.2018)

היי תהילה,
אני לא בטוחה שההכנה היא אותה הכנה כי יש הבדל בין אינסטנט פודינג לפודינג רגיל. מה רשום על האריזה לגבי אופן ההכנה?

אורטל (12:59 22.01.2018)

אפשר להשתמש בתותים קפואים במקום טריים??

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:47 22.01.2018)

היי אורטל,
אפשר אבל יש להפשיר אותם קודם.

רותי ב. (08:07 11.01.2018)

בוקר טוב אפרת,
אני מעוניינת להכין את המתכון הראשון למעלה, רוצה להכין היום. האם לכסות כל כוס?
האם אפשר להכין היום ולהכניס למקרר בשביל מחר בערב? רוצה להכין את זה פרווה.
תודה רבה מראש

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:27 11.01.2018)

היי רותי,
כן, מומלץ לכסות כל כוס בניילון נצמד.
אין בעיה להכין היום ולהגיש מחר בערב.
יום מקסים 🙂

רותי ב. (10:31 11.01.2018)

תודה רבה על התייחסותך!
האם אפשרי להשאיר במקרר (ולא במקפיא).
סליחה על ההפרעה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:32 11.01.2018)

כן, אפשר במקרר.

רותי ב. (11:13 11.01.2018)

אפרת,
תודה רבה. כייף ללמוד ממך.
יום קסום

רותי

רותי ב. (10:10 22.01.2018)

היי אפרת,
הכנתי. יצא מעולה. הכנסתי כמה כוסות למקפיא, תענוג!!!!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:37 22.01.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

אנונימית (18:00 1.01.2018)

עד עכשיו כל מתכון (שלך) שהכנתי יצא טוב ורק זה לא אני עושה את זה עם השמנת הצמחית והקרם פשוט לא הופך ליציב וקורס הקצפתי כבר מעל שעה וזה פשוט לא הצליח, עשיתי הכל כמו שכתוב למה אני לא מצליחה ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:09 1.01.2018)

היי,
השמנת היתה קרה מספיק לפני ההקצפה?
התחלת בהקצפה של 20 שניות ואז הוספת את יתר החומרים והמשכת להקציף?
נסי להכניס את התערובת למקפיא ל 10-15 דקות, היא צריכה להיות מאוד קרה אבל לא קפואה. לאחר מכן תוסיפי עוד 2 כפות אינסטנט פודינג וניל ותנסי להקציף שוב במהירות הכי גבוהה.

אנונימית (17:04 2.01.2018)

תודה, עשיתי את זה וזה הצליח

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:25 2.01.2018)

מצוין 🙂 תודה שחזרת לעדכן.

שלי (19:34 28.12.2017)

היי לא קשור למתכון
ראיתי שיש מתכון לנשיקות
חשבתי אולי שתעשי גם מדור של הסברה של החלקים של השקית זילוף
יש המון צורות ואישית אני חדשה בנושא ואין לי דרך לדעת כל צנטר איזה צורה אפשר לעשות איתם נראה לי שזה יועיל להרבה אנשים וגם לכאלה שלא התנסו כי לא יודעים איך לעבוד איתם
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:06 28.12.2017)

אוקי 🙂

מיטל (12:01 20.12.2017)

שלום רב
מה אפשר לשים במקום החלבון?
תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:24 20.12.2017)

היי מיטל,
אין תחליף לחלבון. אפשר פשוט להכין את המתכון הראשון המבוסס על שמנת מתוקה/קצפת צמחית.

shirel (19:02 12.11.2017)

זה יצא בסדר אם אני אעשה את זה אם פרי אחר נניח אם בננה או אגס?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:11 12.11.2017)

לא ניסיתי אבל אולי עם בננה מעוכה זה יכול לעבוד.

רון (17:03 18.09.2017)

תודה רבה על המתכונים הנפלאים!! כמה זמן ניתן להכין מראש ולהקפיא? את מוס התותים על בסיס הקצפת?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:51 18.09.2017)

היי רון,
אפשר להכין כשבועיים מראש ולהקפיא.
שנה טובה!

הילה (12:20 2.01.2018)

אם מקפיאים, כמה זמן לפני ההגשה להפשיר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:27 2.01.2018)

היי הילה,
מומלץ להעביר את המוס למקרר לפחות 4-5 שעות לפני ההגשה (המוס מפשיר במקרר ולא בחוץ).

דני (14:37 5.09.2017)

איזה אופציה נתת במקום החלבון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:42 5.09.2017)

יש 2 מתכונים בעמוד. אחד על בסיס שמנת מתוקה/קצפת צמחית והשני על בסיס חלבון. תסתכל על מתכון הראשון.

Zipi (19:12 24.06.2017)

בסיום עונת תותים באיזה פרי קיציי ניתן להחליפו, תודה מכורה למתכונייך הנפלאים

מתכונים ב-10 דקות (21:12 24.06.2017)

היי ציפי,
לא ניסיתי את המתכון הזה עם פרי אחר אבל אם אין תותים בעונה אפשר להשתמש בתותים קפואים קנויים. אפשר גם בפירות יער קפואים.
יכול להיות שגם עם בננה זה יילך.
שבוע טוב 🙂

אורית (20:55 14.06.2017)

הי אפרת,
האם ניתן להשתמש בשמנת לבישול (15٪ומטה) או שיציבות המוסיקה תפגם?
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (23:24 14.06.2017)

היי אורית,
לא ניתן להקציף שמנת עם 15% ומטה ולכן היא לא מתאימה.

שפר כרמלה (16:55 1.06.2017)

היי לך , תודה ושוב תודה לכל המתכונים המשגעים שאת שולחת לנו, הם נהדרים ומצלחים , ומאוד מזמינים, אבל יש לי רק הערה אחת, למשל במוס תותים ובעוד מתכונים את מכניסה למתכון חלבונים, הם לא עוברים שום בישול או אפיה, וכפי שאת יודעת זה ממש לא לענין מבחינה בריאותית לאכול חלבון או לתת לילדים ביצים שאינם מבושלות, וביחוד כשיש היום כל כך הרבה סלמונלות , אז בבקשה נסי לדלג על מתכונים שמכילים ביצים שלא מבושלות, תודה על הכל,,,

מתכונים ב-10 דקות (22:02 1.06.2017)

היי כרמלה,
מלבד מתכון זה אין לי מתכונים המכילים ביצים חיות ובכוונה.
בדר”כ הסיכון יותר גדול הוא באכילת חלמון לא מבושל. החלבון פחות בעייתי. כמובן שחשוב להקפיד להשתמש בביצים שקליפתן שלמה ולא סדוקה עם חותמת עליהן.
בכל מקרה, נתתי אופציה נוספת למי שרוצה בכל זאת להמנע מאכילת חלבון.
ערב נעים 🙂

נאוה (14:12 5.05.2017)

היי! היום הכנתי את קינוח התותים וכן אצבעות 3 שכבות. תבורכי!!!! יצא מהמם… חבל שאי אפשר להעלות תמונות

מתכונים ב-10 דקות (15:01 5.05.2017)

אני שמחה לשמוע!
בקרוב מאוד יהיה ניתן להעלות תמונות, עובדים על זה 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום

מרים (16:39 28.04.2017)

שלום!
אולי יש לך רעיון למעדן עם תותים אשר מעושר בחלבונים כדי לאכול אותו אחרי אימון מאומץ? אני מעוניינת במשהו פשוט, רך, לא קר מדי (הכי טוב בטמפרטורת החדר) ורצוי טעים.
חשבתי לערבב בבלנדר כמה תמרים, תותים, טופו רך (אני משתמשת ב-soft silken tofu של mori-nu) וגם חלבון ביצה, מה דעתך?
היום עשיתי עם כל החומרים הנ”ל פרטי לחלבון ביצה, מבחינתי יצא טעים. כעת אני חושבת להוסיף לזה גם חלבון ביצה כדי להגדיל את כמות החלבונים. האם לדעתך הוספת חלבון הביצה תפגע בטעם?
ותודה רבה על כל המתכונים באתר הנהדר שלך!

מתכונים ב-10 דקות (17:25 28.04.2017)

היי מרים,
אין לי רעיון אבל אם ניסית את השייק עם המרכיבים שציינת ויצא טעים אז זה מצוין. לגבי הוספת חלבון ביצה, אני יודעת שיש כאלה שמוסיפים חלבונים לשייקים אבל זה באמת עניין של טעם. אני חושבת שכדאי לך פעם אחת לנסות ולטעום איך זה.
שבת שלום 🙂

מרים (17:44 28.04.2017)

תודה רבה על תשובתך! אנסה בפעם הבאה עם חלבון ביצה.
מה שאני עשיתי היה הרבה יותר סמיך מאשר שייק, זה הרבה יותר מזכיר פירה: משהו שאוכלים בכפית (היה טעים, אז אכלתי בכף ולא בכפית!). למען הדיוק, בנוסף לתמרים, תותים וטופו רך, שמתי גם חצי תפוח וקצת צימוקים (ולא הוספתי סוכר). אולי פעם הבאה אוסיף גם קצת קינמון (לכבוד התפוחים)…
שוב תודה,
ושבת שלום!

טל (11:45 30.05.2017)

היי רציתי לשאול האם ניתן להכין את הקינוח עם דובדבנים כי תותים לא נשארו..
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (09:09 31.05.2017)

אני חושבת שכן.

ונסה (19:22 27.04.2017)

שלום אפרת
אפרת שלי חולה על התותחים אז בבוקר קראתי את המתכון ועכשיו בדיוק סיימתי להכין יצאה מעולה
תודה רבה אני מאוד אוהבת את האתר שלך

מתכונים ב-10 דקות (20:49 27.04.2017)

איזה כיף לשמוע 🙂
תודה ונסה

סתיו (11:11 27.04.2017)

נשמע מדהים! מחכה שיגיע הבלנדר שהזמנתי ואכין. תודה!!

מתכונים ב-10 דקות (11:16 27.04.2017)

מעולה, תתחדשי 🙂
יום מקסים

יעקב (09:36 27.04.2017)

אפרת אהלן

על איזה עוד פירות את ממליצה?
לימון למשל, לקחת תרכיז לימון קפוא של פריגת?
איזה כמות?

מתכונים ב-10 דקות (09:54 27.04.2017)

היי יעקב,
אפשר להכין עם פריגת קפוא (לימון, מנגו וכו’). להמיס כחצי מיכל פריגת ולהקציף עם מיכל שמנת מתוקה. אם רוצים לייצב את הקצפת אפשר להוסיף גם כף אבקת אינסטנט פודינג וניל ואם רוצים מרקם רך כמו של גלידה מומלץ להוסיף 200 גרם חלב מרוכז ממותק (מקופסת שימורים).
יום נפלא 🙂

יעקב (10:09 27.04.2017)

אפרת.
אין עלייך
תודה על תשובה מפורטת

מה עם פירורי אוראו, או מימרח לוטוס,
נראה לי גם יכול ללכת טוב.
יש כמות מדוייקת או לפי העין?

מתכונים ב-10 דקות (10:15 27.04.2017)

אם הכוונה להוסיף פירורי אוראו או ממרח לוטוס למוס הפירות אז כדאי להוסיף לפני העין.
אם הכוונה להכין ממש מוסים/קרמים שמבוססים על אלה אז כדאי להכין את המתכונים המצורפים:
גלידת אוראו
קינוח קרם גבינה ולוטוס

יעקב (10:41 8.05.2017)

היי אפרת

בזכת הסבלנות שלך אני מרשה לעצמי לשאול שוב….
אם אני מכין מלימון, אז הכמות זה חצי קופסת פריגת, ואת ממליצה על המתכון הראשון, אם אותה כמות כפות פודינג?

המשך יום נפלא

מתכונים ב-10 דקות (10:58 8.05.2017)

היי יעקב,
המתכון הוא:
מיכל שמנת מתוקה (מומלץ להכניס אותו למקפיא כ10 דקות לפני ההקצפה שיהיה קר מאוד)
חצי מיכל פריגת קפוא (יש להפשיר אותו. אם אתה שם גם חלב ממותק אפשר לערבב אותו עם החלב)
כף אבקת אינסטנט פודינג וניל
200 גרם חלב ממותק (מומלץ אבל לא חובה)
בהצלחה 🙂

יעקב (12:10 8.05.2017)

תודה רבה
כנראה שלא אשתמש בחלב ממותק כדי לשמור את זה פרווה.

איילת (06:43 27.04.2017)

והאם אפשר להכין מתותים קפואים או פירות יער קפואים את המתכון הנ”ל?

מתכונים ב-10 דקות (08:50 27.04.2017)

היי איילת,
אין לי מתכון למוס לימון אבל אשתדל להעלות בקרוב.
אני מניחה שאפשר להכין מפירות קפואים (באותה כמות הרשומה במתכון) ולטחון אותם למחית.
לפירות יער יהיה צורך להשתמש ביותר סוכר בגלל החמיצות שבהם.
יום מקסים 🙂

איילת (06:42 27.04.2017)

האם יש אפשרות למתכון מוס לימון?

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.