שום דבר לא נמצא
ספרי מתכונים ב10 דקות

2 מתכונים להכנת מוס תותים:

(1) מוס תותים על בסיס שמנת/קצפת צמחית (מרקם יותר קרמי).

(2) מוס תותים דיאטטי- על בסיס חלבון, ללא שמנת (מרקם יותר אוורירי קצפתי).

מוס תותים

(1) מתכון למוס תותים על בסיס שמנת. ניתן להכין בגרסה חלבית או פרווה.

חומרים (4-6 מנות):

מיכל שמנת מתוקה/קצפת צמחית (250 מ"ל)

2 כפות מלאות אבקת אינסטנט פודינג וניל

2-4 כפות אבקת סוכר לפי הטעם (*זה תלוי במתיקות התותים)

200 גרם תותים חתוכים גס (זה יוצא בסביבות כוס ורבע של 240 מ"ל)

אופן הכנה:

-טוחנים את התותים בבלנדר עד לקבלת מחית אחידה (ניתן להשתמש במוט בלנדר ידני).

-מקציפים את השמנת במשך כ-20 שניות. מוסיפים פודינג וניל, מחית תותים ואבקת סוכר ומקציפים עד לקבלת קרם ורוד יציב.

-מעבירים לכוסות אישיות (מומלץ להשתמש בשקית זילוף) ושומרים במקרר.

*ניתן להכין מראש ולהקפיא.

 

(2) מתכון למוס תותים אוורירי וטעים ללא שמנת. לאחר הקפאה מקבלים גלידת תותים אוורירית משגעת.

חומרים (12-15 מנות):

500 גרם תותים חתוכים גס (זה יוצא קצת יותר מ-3 כוסות דחוסות של 240 מ"ל)

חצי כוס סוכר (*אם התותים לא מתוקים מומלץ להגדיל את כמות הסוכר ל3/4 כוס עד כוס)

חלבון של ביצה (החלק השקוף)

אופן ההכנה:

-טוחנים את התותים בבלנדר עד לקבלת מחית אחידה (ניתן להשתמש במוט בלנדר ידני).

-מקציפים בקערה גדולה את החלבון עם הסוכר במשך 20 שניות. מוסיפים את מחית התותים ומקציפים במשך 10-20 דקות, עד שהתערובת נעשית תפוחה ואוורירית. ככל שתקציפו יותר, המוס יהיה תפוח ואוורירי יותר.

-עוטפים את הקערה בניילון נצמד ושומרים במקפיא למשך כ-3 שעות לפחות.

לפני ההגשה- מעבירים לכוסות אישיות ומגישים.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
קסדייה
חזה עוף ברוטב

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
חציל בטטה (18:18 16.07.2020)

אפשר להכין עם תותים קפואים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:14 16.07.2020)

כן.

Avatar
יפעת (16:05 8.05.2020)

האם אפשר להחליף אבקת סוכר בסוכר לבן רגיל?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:33 8.05.2020)

כן.

Avatar
שרי אנגל (16:55 1.05.2020)

רעיון מה לעשות עם החלמון שנשאר?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:01 1.05.2020)

אפשר להכין עוגיות חמאה.

Avatar
לב (12:31 23.06.2020)

קרם פטיסייר

Avatar
ליאל (17:07 6.04.2020)

טבעוניים לא אוכלים החיצים ,זה לא המתכון הראשון שאתם עושים את הטעות הזאת

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:28 6.04.2020)

אין כאן טעות. המתכון הראשון עם הקצפת הצמחית מתאים לטבעונים.

Avatar
תמר (14:48 28.02.2020)

נשמע טוב. האם אפשר להכין את גלידת הפרווה (עם החלבון) גם מקיווי ולשים קומה על קומה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:00 28.02.2020)

לא ניסיתי אבל מעניין לנסות 🙂

Avatar
תמר (15:49 20.01.2020)

האם אפשר להשתמש בתותים קפואים ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:57 20.01.2020)

כן אבל יש להפשיר אותם.

Avatar
מרים (02:40 25.12.2019)

היי אפרת
תודה על כל המתכונים אני ממש נהנית!
האם אפשר לוותר על הקצפת?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:20 25.12.2019)

אפשר להכין את המתכון השני שהוא בלי קצפת.
יום מקסים 🙂

Avatar
שירה (13:17 20.08.2019)

הי אפרת
הכנתי מתותים קפואים ויצא מושלם!!!!
הצבע יצא בהיר מידי אז הוספתי צבע מאכל אדום
מלמעלה זילפתי קצפת לבנה ורוטב תותים יצא מהמם
חבל שלא הספקתי לצלם….

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:20 20.08.2019)

מעולה 🙂
תודה שירה

Avatar
כבי (18:08 24.06.2019)

אפרת,
האם האפשרות להחליף את התותים במנגו אפשרית גם במתכון של המוס השני-האורירי?
תודה לך,
על המתכונים המעולים, התשובות והסבלנות.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:28 24.06.2019)

אני לא יודעת, לא ניסיתי 🙂

Avatar
כבי (04:01 23.06.2019)

שבוע טוב,
רציתי לדעת האם אפשר להחליף את התותים בפרי אחר?
אולי מנגו? או אפרסק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:59 23.06.2019)

בוקר טוב,
לא ניסיתי אבל אולי אפשר להכין עם מנגו טרי ורך.
שבוע נפלא 🙂

Avatar
ש.ו (11:24 30.05.2019)

רציתי לשאול אם בגלידת תותים עם קצפת יש אפשרות לעשות עם תותים קפואים??

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:19 30.05.2019)

כן. יש להפשיר אותם לפני הטחינה.

Avatar
תמר (10:32 17.05.2019)

טעים בטירוף. מתכון מעולה! הזכיר לי את ימי ילדותי.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:26 17.05.2019)

כיף לשמוע 🙂

Avatar
יעקב (15:17 15.05.2019)

שלום
הגלידת תותים ללא השמנת – יצאה פשוט מטורפת
הגלידה הביתית הכי טובה שיש !!!!
רק שאלה קטנה – הקצפנו 10 דקות וזה תפח מאד.
אחרי כמה דקות שהמשכנו פתאום יירד לחצי. מה יכולה להיות הסיבה ?
( עדיין זה ייצא אוורירי ומאד מאד טעים )
תודה על הכל 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:54 15.05.2019)

היי יעקב,
שמחה שאהבת את הגלידה 🙂
מוזר, זה לא אמור לרדת אלא דווקא להפך. הקצפת במיקסר ידני? הוספת באמצע ההקצפה מרכיב מסוים?

Avatar
טוהר (13:30 19.04.2019)

יצא ממש טעים וורוד 🙂 הכנתי כמות כפולה של קצפת עם תותים קפואים שהמסתי בסיר עם כף סוכר. תודה רבה וחג שמח!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:11 19.04.2019)

מעולה 🙂
תודה טוהר וחג שמח!

Avatar
מזל בן יעיש (08:57 11.04.2019)

רציתי להגיד לך לגבי כל המתכונים, שמזמן לא עושים שום מתכון שהביצים בו לא מבושלות,,,כמו המוס תותים שיש בו חלבון לא מבושל, זה מסוכן לילדים, לנשים הרות , ולקשישים, יש סלמונלה שהיא רק הולכת וגדלה, כך שהיה כדאי להפסיק ולפרסם כאלה מתכונים, ולא לסכן את האנשים,,,

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:03 11.04.2019)

שלום לך,
מלבד מתכון זה אין לי מתכונים המכילים ביצים חיות ובכוונה.
בדר"כ הסיכון יותר גדול הוא באכילת חלמון לא מבושל. החלבון פחות בעייתי. כמובן שחשוב להקפיד להשתמש בביצים שקליפתן שלמה ולא סדוקה עם חותמת עליהן.
בכל מקרה, נתתי אופציה נוספת למי שרוצה בכל זאת להמנע מאכילת חלבון.

Avatar
sara avraham (13:29 18.04.2019)

ממליצה להשמש באבקת מרנג -חלבונים שיובשו ועברו פיסטור חוץ מזה קרין גורן הציעה באחד הספרים שלה דרך לתןר את הבעיה.אסןר לאכול לאכול ביצים חיות~סלמונלה

Avatar
רוני (09:57 25.04.2019)

פשוט תבשל/י את החלבון על בן מארי תוך כדי הקצפה מהירה ואז תעביר/י למיקסר לקירור ולהוספת סוכר..לא צריך להעיר על כל דבר אם לא מתאים לך אל תכינ/י.
מתכון מעולה תודה לכותבת(;

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:00 25.04.2019)

חג שמח רוני 💝

Avatar
לבנת רווח (20:59 18.03.2019)

שלום אפרת,
האם מתרים את המתכון של המוס תותים לעשות עם בננות ולהקפיא לגלידה.??
תודה לך..

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:56 18.03.2019)

לא ניסיתי אבל זה אמור לעבוד גם עם בננות.

Avatar
לאה (21:59 21.02.2019)

היי אפרת
נהנית מאוד מהאתר שלך !

טעים לפזר קרוקנט או פירורים מעל…
יש לך מתכון?

תודה !!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:52 22.02.2019)

אני חושבת שכן.
סורי אין לי מתכון.

Avatar
לאה (22:24 13.04.2019)

היי שבוע טוב

הכנתי את המוס לשבת (המתכון הראשון)
יצא מעולה !!! כולם אהבו !
תודה רבה על האתר המקסים הזה 🙂

נ.ב:
בטעות שמתי 2 ריצ' על אותה כמות ויצא מצוין בטעם ! יצאו לי 18 כוסיות חד"פ קשיחות ! (כמות של מצקת לכל אחת)

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:26 14.04.2019)

שבוע טוב!
שמחה לשמוע 🙂
תודה לאה

Avatar
טל סימה (21:16 25.11.2018)

אפשר למלא עוגות עם מוס תותים

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:16 25.11.2018)

אם זו עוגה לבנה (טורט) אז כן.

Avatar
מוניקה (15:47 28.10.2018)

אפרת יצא נעים וקרמי !
ועוד מתותים קפואים 🙂
זילפתי מעל שוקולד מריר ששידרג את המוס

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:18 28.10.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה מוניקה 🌺

Avatar
מוניקה (22:56 28.10.2018)

עוד מתמוגגת…

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:50 29.10.2018)

🙂

Avatar
מוניקה (09:36 29.10.2018)

אני רוצה לשחזר את ההצלחה היום
עם עוד איזה פירות המתכון יכול לעבוד?
תודה מראש!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:55 29.10.2018)

היי מוניקה,
זה יכול לעבוד גם עם פירות יער קפואים. לפירות יער יהיה צורך להשתמש ביותר סוכר בגלל החמיצות שבהם.

Avatar
יעל (22:36 21.10.2018)

אפשר לעשות עם פודינג בטעם תות ולא להוסיף תותים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:02 21.10.2018)

כן אפשר.

Avatar
עמליה (12:41 5.10.2018)

שלום,
הכנתי את המוס עם תותים קפואים שהפשרתי ויצא נפלא!
האם אפשר לעשות אותו דבר עם אוכמניות קפואות?
ממתכונים אחרים שראיתי הבנתי שייתכן שצריך לסנן את המחית…?
אודה על עצתך.
עמליה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:27 5.10.2018)

היי עמליה,
לדעתי אפשר להכין באותו אופן עם מחית אוכמניות קפואות. לדעתי זה מיותר לסנן את המחית.

Avatar
עמליה (16:08 5.10.2018)

אנסה! תודה רבה על המענה המהיר :)))

Avatar
עמליה (21:17 6.10.2018)

הצליח!!!

תודה מכל המשפחה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:27 6.10.2018)

איזה כיף לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן.
שבוע טוב 💜

Avatar
נחמי (14:50 9.09.2018)

היי אפרת, עשיתי את המוס תותים והוא יצא פצצה.
תודה רבה על כל האתר כאן הוא מקסים ונהדר, אני מאד נהנת ממנו.
תודה רבה ושנה טובה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:32 9.09.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ושנה טובה ומתוקה 💜

Avatar
טלי (11:51 26.08.2018)

היי אפרת,
רציתי לדעת אם ניתן להוסיף על המוס, תותים שבושלו בסוכר?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:49 26.08.2018)

נראה לי שכן.

Avatar
שירה (12:16 16.08.2018)

מאיפה אני משיגה תותים זה בחורף בד"כ לא?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:33 16.08.2018)

אם את לא מוצאת תותים טריים אפשר לקנות תותים קפואים.

Avatar
מיכל (17:23 7.06.2018)

היי אפרת,
רציתי לשאול האם אפשר לשים את המוס במקרר במתכון השני?
והאם אפשר לשים במקרר שלושה ימים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:46 7.06.2018)

היי מיכל,
עדיף לשמור במקפיא ולהעביר למקרר כמה שעות לפני ההגשה.

Avatar
אורי (16:59 28.03.2018)

שלום

איך ניתן לשדרג מעט לאחר ההכנה? לפזר פתיתי שוקולד כלשהו? חתיכות קטנות של תות? מוס שוקולד?

תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:18 28.03.2018)

היי אורי,
אפשר לשים חתיכות קטנות של תותים, לשים שוקולד מגורד מעל או להכין חצי שכבה של ג'לי תותים כמו במתכון הזה.
חג שמח 🙂

Avatar
אורי (19:17 28.03.2018)

אפרת, תודה.
חג שמח

Avatar
אורית (14:54 26.03.2018)

היי
תודה על המתכונים השווים
אני נהנית מאוד מהאתר שלך
רציתי לשאול
אם אני עושה את התותים עם החלבון
לכמה זמן אפשר להקפיא?
אפשר 5-6ימים מראש?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:47 26.03.2018)

כן אורית, אין בעיה להכין אפילו כשבוע מראש ולהקפיא.

Avatar
בתאל (07:52 19.02.2018)

היי, האם אפשר להכין בתבניות פרח ומתחת לשים ג'לי תות ? ואם כן האם לעשות את הג'לי עם פחות מים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:55 19.02.2018)

היי בתאל,
את הג'לי ניתן לחלץ מהתבנית לאחר קירור של לילה במקרר אבל את הקרם יהיה בעייתי לחלץ.

Avatar
דני (14:32 8.02.2018)

כן הכוונה לקינוח קצפת
לשים בתחתיות של עטרות נייר ועליו המוס תותים

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:36 8.02.2018)

אז כן, דווקא יכול להשתלב.

Avatar
דני (13:18 8.02.2018)

היי
תגידי לי בבקשה אם זה רעיון טוב
לעשות את התחתית של הקורנפלס ועליו את המוס תות?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:09 8.02.2018)

היי דני,
הכוונה לתחתית הקורנפלקס מהמתכון קינוח קצפת?
אם כן אז אפשר.

Avatar
תהילה מרק (22:21 22.01.2018)

היי …בבקשה שאלה לא קשורה ..מעוניינת לעשות עוגת שכבות עם תותים ופודינג בטעם תות האם הפודינג בטעם תות המתכון כמו פודינג וניל? כוס חלב ומיכל שמנת מתוקה? קניתי את של קונדיטור תודה מראש

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:02 23.01.2018)

היי תהילה,
אני לא בטוחה שההכנה היא אותה הכנה כי יש הבדל בין אינסטנט פודינג לפודינג רגיל. מה רשום על האריזה לגבי אופן ההכנה?

Avatar
אורטל (12:59 22.01.2018)

אפשר להשתמש בתותים קפואים במקום טריים??

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:47 22.01.2018)

היי אורטל,
אפשר אבל יש להפשיר אותם קודם.

Avatar
רותי ב. (08:07 11.01.2018)

בוקר טוב אפרת,
אני מעוניינת להכין את המתכון הראשון למעלה, רוצה להכין היום. האם לכסות כל כוס?
האם אפשר להכין היום ולהכניס למקרר בשביל מחר בערב? רוצה להכין את זה פרווה.
תודה רבה מראש

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:27 11.01.2018)

היי רותי,
כן, מומלץ לכסות כל כוס בניילון נצמד.
אין בעיה להכין היום ולהגיש מחר בערב.
יום מקסים 🙂

Avatar
רותי ב. (10:31 11.01.2018)

תודה רבה על התייחסותך!
האם אפשרי להשאיר במקרר (ולא במקפיא).
סליחה על ההפרעה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:32 11.01.2018)

כן, אפשר במקרר.

Avatar
רותי ב. (11:13 11.01.2018)

אפרת,
תודה רבה. כייף ללמוד ממך.
יום קסום

רותי

Avatar
רותי ב. (10:10 22.01.2018)

היי אפרת,
הכנתי. יצא מעולה. הכנסתי כמה כוסות למקפיא, תענוג!!!!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:37 22.01.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

Avatar
אנונימית (18:00 1.01.2018)

עד עכשיו כל מתכון (שלך) שהכנתי יצא טוב ורק זה לא אני עושה את זה עם השמנת הצמחית והקרם פשוט לא הופך ליציב וקורס הקצפתי כבר מעל שעה וזה פשוט לא הצליח, עשיתי הכל כמו שכתוב למה אני לא מצליחה ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:09 1.01.2018)

היי,
השמנת היתה קרה מספיק לפני ההקצפה?
התחלת בהקצפה של 20 שניות ואז הוספת את יתר החומרים והמשכת להקציף?
נסי להכניס את התערובת למקפיא ל 10-15 דקות, היא צריכה להיות מאוד קרה אבל לא קפואה. לאחר מכן תוסיפי עוד 2 כפות אינסטנט פודינג וניל ותנסי להקציף שוב במהירות הכי גבוהה.

Avatar
אנונימית (17:04 2.01.2018)

תודה, עשיתי את זה וזה הצליח

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:25 2.01.2018)

מצוין 🙂 תודה שחזרת לעדכן.

Avatar
שלי (19:34 28.12.2017)

היי לא קשור למתכון
ראיתי שיש מתכון לנשיקות
חשבתי אולי שתעשי גם מדור של הסברה של החלקים של השקית זילוף
יש המון צורות ואישית אני חדשה בנושא ואין לי דרך לדעת כל צנטר איזה צורה אפשר לעשות איתם נראה לי שזה יועיל להרבה אנשים וגם לכאלה שלא התנסו כי לא יודעים איך לעבוד איתם
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:06 28.12.2017)

אוקי 🙂

Avatar
מיטל (12:01 20.12.2017)

שלום רב
מה אפשר לשים במקום החלבון?
תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:24 20.12.2017)

היי מיטל,
אין תחליף לחלבון. אפשר פשוט להכין את המתכון הראשון המבוסס על שמנת מתוקה/קצפת צמחית.

Avatar
shirel (19:02 12.11.2017)

זה יצא בסדר אם אני אעשה את זה אם פרי אחר נניח אם בננה או אגס?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:11 12.11.2017)

לא ניסיתי אבל אולי עם בננה מעוכה זה יכול לעבוד.

Avatar
רון (17:03 18.09.2017)

תודה רבה על המתכונים הנפלאים!! כמה זמן ניתן להכין מראש ולהקפיא? את מוס התותים על בסיס הקצפת?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:51 18.09.2017)

היי רון,
אפשר להכין כשבועיים מראש ולהקפיא.
שנה טובה!

Avatar
הילה (12:20 2.01.2018)

אם מקפיאים, כמה זמן לפני ההגשה להפשיר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:27 2.01.2018)

היי הילה,
מומלץ להעביר את המוס למקרר לפחות 4-5 שעות לפני ההגשה (המוס מפשיר במקרר ולא בחוץ).

Avatar
דני (14:37 5.09.2017)

איזה אופציה נתת במקום החלבון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:42 5.09.2017)

יש 2 מתכונים בעמוד. אחד על בסיס שמנת מתוקה/קצפת צמחית והשני על בסיס חלבון. תסתכל על מתכון הראשון.

Avatar
Zipi (19:12 24.06.2017)

בסיום עונת תותים באיזה פרי קיציי ניתן להחליפו, תודה מכורה למתכונייך הנפלאים

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:12 24.06.2017)

היי ציפי,
לא ניסיתי את המתכון הזה עם פרי אחר אבל אם אין תותים בעונה אפשר להשתמש בתותים קפואים קנויים. אפשר גם בפירות יער קפואים.
יכול להיות שגם עם בננה זה יילך.
שבוע טוב 🙂

Avatar
אורית (20:55 14.06.2017)

הי אפרת,
האם ניתן להשתמש בשמנת לבישול (15٪ומטה) או שיציבות המוסיקה תפגם?
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (23:24 14.06.2017)

היי אורית,
לא ניתן להקציף שמנת עם 15% ומטה ולכן היא לא מתאימה.

Avatar
שפר כרמלה (16:55 1.06.2017)

היי לך , תודה ושוב תודה לכל המתכונים המשגעים שאת שולחת לנו, הם נהדרים ומצלחים , ומאוד מזמינים, אבל יש לי רק הערה אחת, למשל במוס תותים ובעוד מתכונים את מכניסה למתכון חלבונים, הם לא עוברים שום בישול או אפיה, וכפי שאת יודעת זה ממש לא לענין מבחינה בריאותית לאכול חלבון או לתת לילדים ביצים שאינם מבושלות, וביחוד כשיש היום כל כך הרבה סלמונלות , אז בבקשה נסי לדלג על מתכונים שמכילים ביצים שלא מבושלות, תודה על הכל,,,

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (22:02 1.06.2017)

היי כרמלה,
מלבד מתכון זה אין לי מתכונים המכילים ביצים חיות ובכוונה.
בדר"כ הסיכון יותר גדול הוא באכילת חלמון לא מבושל. החלבון פחות בעייתי. כמובן שחשוב להקפיד להשתמש בביצים שקליפתן שלמה ולא סדוקה עם חותמת עליהן.
בכל מקרה, נתתי אופציה נוספת למי שרוצה בכל זאת להמנע מאכילת חלבון.
ערב נעים 🙂

Avatar
נאוה (14:12 5.05.2017)

היי! היום הכנתי את קינוח התותים וכן אצבעות 3 שכבות. תבורכי!!!! יצא מהמם… חבל שאי אפשר להעלות תמונות

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:01 5.05.2017)

אני שמחה לשמוע!
בקרוב מאוד יהיה ניתן להעלות תמונות, עובדים על זה 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום

Avatar
מרים (16:39 28.04.2017)

שלום!
אולי יש לך רעיון למעדן עם תותים אשר מעושר בחלבונים כדי לאכול אותו אחרי אימון מאומץ? אני מעוניינת במשהו פשוט, רך, לא קר מדי (הכי טוב בטמפרטורת החדר) ורצוי טעים.
חשבתי לערבב בבלנדר כמה תמרים, תותים, טופו רך (אני משתמשת ב-soft silken tofu של mori-nu) וגם חלבון ביצה, מה דעתך?
היום עשיתי עם כל החומרים הנ"ל פרטי לחלבון ביצה, מבחינתי יצא טעים. כעת אני חושבת להוסיף לזה גם חלבון ביצה כדי להגדיל את כמות החלבונים. האם לדעתך הוספת חלבון הביצה תפגע בטעם?
ותודה רבה על כל המתכונים באתר הנהדר שלך!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:25 28.04.2017)

היי מרים,
אין לי רעיון אבל אם ניסית את השייק עם המרכיבים שציינת ויצא טעים אז זה מצוין. לגבי הוספת חלבון ביצה, אני יודעת שיש כאלה שמוסיפים חלבונים לשייקים אבל זה באמת עניין של טעם. אני חושבת שכדאי לך פעם אחת לנסות ולטעום איך זה.
שבת שלום 🙂

Avatar
מרים (17:44 28.04.2017)

תודה רבה על תשובתך! אנסה בפעם הבאה עם חלבון ביצה.
מה שאני עשיתי היה הרבה יותר סמיך מאשר שייק, זה הרבה יותר מזכיר פירה: משהו שאוכלים בכפית (היה טעים, אז אכלתי בכף ולא בכפית!). למען הדיוק, בנוסף לתמרים, תותים וטופו רך, שמתי גם חצי תפוח וקצת צימוקים (ולא הוספתי סוכר). אולי פעם הבאה אוסיף גם קצת קינמון (לכבוד התפוחים)…
שוב תודה,
ושבת שלום!

Avatar
טל (11:45 30.05.2017)

היי רציתי לשאול האם ניתן להכין את הקינוח עם דובדבנים כי תותים לא נשארו..
תודה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:09 31.05.2017)

אני חושבת שכן.

Avatar
ונסה (19:22 27.04.2017)

שלום אפרת
אפרת שלי חולה על התותחים אז בבוקר קראתי את המתכון ועכשיו בדיוק סיימתי להכין יצאה מעולה
תודה רבה אני מאוד אוהבת את האתר שלך

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:49 27.04.2017)

איזה כיף לשמוע 🙂
תודה ונסה

Avatar
סתיו (11:11 27.04.2017)

נשמע מדהים! מחכה שיגיע הבלנדר שהזמנתי ואכין. תודה!!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:16 27.04.2017)

מעולה, תתחדשי 🙂
יום מקסים

Avatar
יעקב (09:36 27.04.2017)

אפרת אהלן

על איזה עוד פירות את ממליצה?
לימון למשל, לקחת תרכיז לימון קפוא של פריגת?
איזה כמות?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:54 27.04.2017)

היי יעקב,
אפשר להכין עם פריגת קפוא (לימון, מנגו וכו'). להמיס כחצי מיכל פריגת ולהקציף עם מיכל שמנת מתוקה. אם רוצים לייצב את הקצפת אפשר להוסיף גם כף אבקת אינסטנט פודינג וניל ואם רוצים מרקם רך כמו של גלידה מומלץ להוסיף 200 גרם חלב מרוכז ממותק (מקופסת שימורים).
יום נפלא 🙂

Avatar
יעקב (10:09 27.04.2017)

אפרת.
אין עלייך
תודה על תשובה מפורטת

מה עם פירורי אוראו, או מימרח לוטוס,
נראה לי גם יכול ללכת טוב.
יש כמות מדוייקת או לפי העין?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:15 27.04.2017)

אם הכוונה להוסיף פירורי אוראו או ממרח לוטוס למוס הפירות אז כדאי להוסיף לפני העין.
אם הכוונה להכין ממש מוסים/קרמים שמבוססים על אלה אז כדאי להכין את המתכונים המצורפים:
גלידת אוראו
קינוח קרם גבינה ולוטוס

Avatar
יעקב (10:41 8.05.2017)

היי אפרת

בזכת הסבלנות שלך אני מרשה לעצמי לשאול שוב….
אם אני מכין מלימון, אז הכמות זה חצי קופסת פריגת, ואת ממליצה על המתכון הראשון, אם אותה כמות כפות פודינג?

המשך יום נפלא

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:58 8.05.2017)

היי יעקב,
המתכון הוא:
מיכל שמנת מתוקה (מומלץ להכניס אותו למקפיא כ10 דקות לפני ההקצפה שיהיה קר מאוד)
חצי מיכל פריגת קפוא (יש להפשיר אותו. אם אתה שם גם חלב ממותק אפשר לערבב אותו עם החלב)
כף אבקת אינסטנט פודינג וניל
200 גרם חלב ממותק (מומלץ אבל לא חובה)
בהצלחה 🙂

Avatar
יעקב (12:10 8.05.2017)

תודה רבה
כנראה שלא אשתמש בחלב ממותק כדי לשמור את זה פרווה.

Avatar
איילת (06:43 27.04.2017)

והאם אפשר להכין מתותים קפואים או פירות יער קפואים את המתכון הנ"ל?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:50 27.04.2017)

היי איילת,
אין לי מתכון למוס לימון אבל אשתדל להעלות בקרוב.
אני מניחה שאפשר להכין מפירות קפואים (באותה כמות הרשומה במתכון) ולטחון אותם למחית.
לפירות יער יהיה צורך להשתמש ביותר סוכר בגלל החמיצות שבהם.
יום מקסים 🙂

Avatar
איילת (06:42 27.04.2017)

האם יש אפשרות למתכון מוס לימון?

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.