זמן הכנה: 10 דקות
סוג: חלבי/ פרווה
(1) מתכון למוס תותים על בסיס שמנת. ניתן להכין בגרסה חלבית או פרווה.
חומרים (4-6 מנות):
מיכל שמנת מתוקה/קצפת צמחית (250 מ”ל)
2 כפות מלאות אבקת אינסטנט פודינג וניל
2-4 כפות אבקת סוכר לפי הטעם (*זה תלוי במתיקות התותים)
200 גרם תותים חתוכים גס (זה יוצא בסביבות כוס ורבע של 240 מ”ל)
אופן הכנה:
-טוחנים את התותים בבלנדר עד לקבלת מחית אחידה (ניתן להשתמש במוט בלנדר ידני).
-מקציפים את השמנת במשך כ-20 שניות. מוסיפים פודינג וניל, מחית תותים ואבקת סוכר ומקציפים עד לקבלת קרם ורוד יציב.
-מעבירים לכוסות אישיות (מומלץ להשתמש בשקית זילוף) ושומרים במקרר.
*ניתן להכין מראש ולהקפיא.
(2) מתכון למוס תותים אוורירי וטעים ללא שמנת. לאחר הקפאה מקבלים גלידת תותים אוורירית משגעת.
חומרים (12-15 מנות):
500 גרם תותים חתוכים גס (זה יוצא קצת יותר מ-3 כוסות דחוסות של 240 מ”ל)
חצי כוס סוכר (*אם התותים לא מתוקים מומלץ להגדיל את כמות הסוכר ל3/4 כוס עד כוס)
חלבון של ביצה (החלק השקוף)
אופן ההכנה:
-טוחנים את התותים בבלנדר עד לקבלת מחית אחידה (ניתן להשתמש במוט בלנדר ידני).
-מקציפים בקערה גדולה את החלבון עם הסוכר במשך 20 שניות. מוסיפים את מחית התותים ומקציפים במשך 10-20 דקות, עד שהתערובת נעשית תפוחה ואוורירית. ככל שתקציפו יותר, המוס יהיה תפוח ואוורירי יותר.
-עוטפים את הקערה בניילון נצמד ושומרים במקפיא למשך כ-3 שעות לפחות.
לפני ההגשה- מעבירים לכוסות אישיות ומגישים.
- ריבועי לוטוס וקצפת |
- חיתוכיות בייגלה |
- עוגת ביסקוויטים והשחר |
- קינוח גבינה והשחר |
- ריבועי גבינה קפואים |
- עוגת מצות
תודה על המתכונים המוצלחים!
אני רוצה להכין גרסה פרווה ולשים בתבניות מגנו
מתאים? ואם כן איזה מהמתכונים?
תודה רבה
אני חושבת שכן (המתכון הראשון)
הי אפשרי להכין את האופציה הראשונה ולשפוך לתבנית ולחתוך לריבועים לפני הגשה כמו גלידה?
אם כן איזה גודל תבנית לכמות של 250 קצפת?
כן. תבנית אינגליש קייק
הי אפרת המדהימה,
אני רוצה להכין את השני,
אני מכינה מתותים קפואים, ואני ירסק אותם בנינג’ה.
אפשר מיד שגומרים להכין לאכול? או חייב הקפאה?
תודה!
היי יהודית,
יכול להיות שבגלל שאת משתמשת בתותים קפואים אז יהיה אפשר לאכול את זה מיד.
תטעמי ותחליטי:)
היי אפרת
אני לא יכולה לטחון את הבלנדר כי הוא נהרס, לי יש לך אולי תחליף אחר לטחינת התותים תודה רבה.
היי רותם,
כדי לטחון למרקם חלק יש צורך בבלנדר או במעבד מזון.
יש לך מעבד מזון? אם כן תוסיפי קצת מים לתותים.
המוס ה1 הטבעוני למרות שלא היה לי אבקת סוכר שמתי סוכר וניל וזה יצא טעים .לא מתוק מידי ועדין אחלה מתכון לטבעונים אפשר גם עם דובדבנים קפואים?
כן אפשר. רק אולי תצטרכי להמתיק יותר אם הם חמצמצים.
אלופה, תודה רבה על כל המתכונים!
חשבתי להכין עוגת ביסקוויטים עם תותים אבל צריכה להקפיא אותה לכשבועיים. מניחה שתותים כפי שהם יגירו נוזלים בהפשרה, אפשר במקום להשתמש במתכון הראשון עם הקצפת?
כן אפשר:)
היי אפרת
האם אפשר להשתמש בתותים קפואים למחית?אשמח לתשובה רוצה להכין לפורים.
כן אפשר.
היי אפרת
אני רוצה להכין לפורים ל30 איש מה הכמויות?
אשמח לתשובה צריכה להתכונן..
תודה
תכפילי ב-3 ותשתמשי בכוסות קטנות.
מה בתמונה? המתכון הראשון או השני?
אני חושבת שהשני אם אני זוכרת נכון.
האם המוס יכול לעמוד כמה שעות בבר או שצריך לאכול ישר מהמקרר?
רצוי שלא יעמוד הרבה זמן. שעה לכל היותר.
אפשר להשתמש בתותים קפואים?
כן, רק כדאי להפשיר אותם לפני שטוחנים.
היי אפרת, אני בת עשר ואני מאוד נהנית להכין את המתכונים שלך של העוגות והקינוחים
תודה רבה!
איזה כיף לשמוע!
תודה על השיתוף😊
אפרת, המתכונים פה אחד אחד!!!!! לא הייתי מסתדרת במטבח בלעדיך…
שאלה-
המתכון הזה יכול להתאים גם לארטיקים בתבניות סיליקון בציפוי שוקולד?
מה עוד יכול להתאים?
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים!
ניתן להכין את המתכון הראשון למוס בתבניות ארטיק ולהקפיא.
יש כמה וכמה מתכונים לגלידות באתר, ניתן להכין אותם בתבניות ארטיק.
תודה רבה!
יש לי 250 גרם תותים טחונים, מה הכמויות לפי הגרסה הראשונה פרווה?
הכמויות:
מיכל ורבע שמנת מתוקה, 2 וחצי כפות פודינג, 3-4 כפות אבקת סוכר.
הכנתי לחג את הראשון, יצא מושלם! כולם התלקקו…
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף❤
הכנתי לכבוד שבת,
יצא טעים ברמותתתת
ומהיר להכנה, כמה כיף להכין קינוח בכמה דקות.
עשיתי את הכמויות בערך ויצא ממש מושלם! (ללא סוכר)
תודה רבה לך!
אגב, הכנתי מתותים קפואים וטחנתי אותם,
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה שחזרת לשתף❤
היי,
מה ניתן להחליף את השמנת/ קצפת צמחיתלמשהו בריא יותר?
אפשר להשתמש בחלק המוצק בלבד של קרם קוקוס (לשים במקרר למשך לילה לפני השימוש).
תודה יצא לי ממש טעים
כיף להכין ביום שישי דברים מוצלחים ומהירים 🙂
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה שחזרת לשתף❤
אפשר לשמור במקרר ולא במקפיא?
היי,
המתכונים למוס תותים מתאימים לאחסון במקפיא, המרקם ייהרס באחסון במקרר.
היי אפשר להכין את המתכון הראשון עם קרם קוקוס?
היי,
לא ניסיתי בעצמי, אבל אפשר להכין עם קרם קוקוס. תכניסי למקרר פחית קרם קוקוס למשך לילה, ולאחר מכן תוכלי להשתמש בחלק המוצק בלבד להקצפה.
היי אפרת ..
1.במתכון השני האם ניתן להקפיא בכוסות אישיות ? או שהעברה תהרוס את המרקם של הקציפה ?
2.האם תותים לבד יטחנו בבלנדר אני יודעת שחייב לשים נוזל ?
תודה
היי,
1. אפשר להקפיא בכוסות אישיות אם יש לך מקום במקפיא…
2. ברוב הבלנדרים אין בעיה לטחון תותים בלבד.
אם אני מקפיאה בקופסא גדולה איך נח להגיש את זה אח”כ?
היי,
אפשר להעביר לכוסות אישיות לאחר הפשרה לפני ההגשה.
ואאאווווו וווואאאוווו הכנתי את השני ואחרי 20 דקות של הקצפה זה תפח בכמיות ונראה מעדן
שמחה מאד שאהבת את המתכון ושיצא מוצלח🌺
שלום אפרת
האם המתכון השני מתאים להכנה מוקדמת והאם ניתן לשמור במקפיא ולמשך כמה זמן?
שואלת בגלל המרקם האוורירי
היי,
אין בעיה להקפיא מראש, מומלץ לשמור כשבוע בהקפאה.
מעולה, תודה!
והמתכון השני אפשר למשך שבועיים כמו שכתבת פה בתגובות נכון? מה הסיבה, שחלמון מחזיק פחות מחלב?
כן, באופן כללי עם ביצים יש לנהוג במשנה זהירות לגבי זמן האחסון🙂
תודה על המידע המחכים והחשוב.
המון הצלחה וברכה במעשייך!
היי אפרת יקרה,
האם אפשר להכין את המתכון השני ולהוסיף ריצ’ כדי לעבות את המוס? כדי שיהיה פחות אוורירי
היי,
אני מניחה שאפשר להקציף בנפרד את הריץ’ ולהוסיף אותו בתנועות קיפול למוס התותים.
בהצלחה!
תודה רבה אפרת!
אין על האתר שלך! מתכונים קלים וטעימים, את כותבת מתכונים בצורה מאוד ברורה, וגם עונה לשאלות, מדהימה! בזכותך אני אופה.
חג שמח 🙂
איזה כיף לשמוע! תודה❤
הכנתי ויצא מעולה! ממש טעים!
איזה כיף לשמוע! תודה שחזרת לשתף🌺
האם זה יכול ללכת טוב עם פסיפלורה? אם לא יש לך קינוח טעים עם פסיפלורה?
היי,
המתכון הראשון (החלבי) יכול להיות מצוין עם פסיפלורה. לגבי המתכון השני אני לא בטוחה אבל אפשר לנסות…
חג שמח!
יש לי קצפת מוכנה ולא מנת להקצפה. האם אפשר לערבב את המחית תותים עם הקצפת ולזלף?
היי רותם,
הכוונה לקצפת שהכנת כבר משמנת מתוקה+ אינסטנט פודינג?
אפשר להשתמש בה למתכון הזה אבל המרקם עשוי להיות שונה.
קצפת מוכנה שקונים (של ריצ’)
בד”כ משתמשים בקצפת הזו רק למילוי/ כחלק ממאפים או לזילוף מעל קינוחים, משום שהמרקם והטעם שלה פחות מתאימים למוס. אבל אני מניחה שאת יכולה להשתמש בה.
הכנתי את הראשון עם תותים קפואים ויצא יפה מושלם ו…טעים
אין מילים!!! {אני יעלה תמונה בהמשך כי הכל נגמר:}
איזה כיף לשמוע! תודה בתיה😊
אם לא מה אפשר לשים במקום ?
מומלץ לא לוותר על הפודינג, אבל אם אין אפשרות אחרת אפשר לשים 2 כפות אבקת סוכר.
אוקי תודה רבה
למתכון הראשון אפשר לעשות בלי פודיג ?
תודה לכל
היי:) אממ יש לי תותים קפואים ואני רוצה לעשות גלידה פרווה… איך אני יכולה??
אפשר להשתמש בתותים הקפואים, רק צריך להפשיר אותם לפני כן😊
ואפשר פשוט להכין כמוס ולהקפיא?
כן- לטחון, להקציף ולהכניס למקרר😊
יצא 10 !!!
נראה מעולה! תודה על השיתוף יעל😊
הוספתי בכמויות ונראה לי שהרסתי את המרקם של המוס
זה יצא לי כמו גלידה חמה, אז הקפאתי ובהקפאה זה נהייה כמו גלידה פרווה
בכל מקרה יצא טעים
תודה!
העיקר שיצא טעים בסוף:)
באופן כללי, כדאי תמיד כשמשנים כמויות לשמור על אותו יחס כמויות שבמתכון.
יום מקסים🌺
הכנתי את המוס השני בעקבות שאריות חלבונים ותותים שהיו לי. ויצא מדהים! נתתי להורים שלי לטעום ואבא שלי אמר שזה מזכיר לו גלידה שהייתה להם בילדות באודסה באוקראינה. טעם של ילדות זה תמיד סיפור הצלחה 🙂 אז תודה לך!
איזה כיף שאהבתם! תודה לך יוליה על השיתוף😊
היי ותודה על האתר המושלם והכיפי:)
ורציתי לשאול- אם איזה עוד פירות אפשר להכין את נמוס בלי השמנת?
מהנסיון שלי בד”כ החלבון נמס ונהרס, לא?
חסרו לי אותיות,
התכוונתי לשאול עם איזה עוד פירות אפשר? ואיך עושים שלא ינמס..
תודה!!
היי בתשבע,
לא ניסיתי אבל אולי אפשר להכין עם מנגו טרי ורך או כל פרי רך יחסית.
כדי שהחלבון לא יתמוסס יש להקפיד על הקצפה ממושכת עם התותים- כך המוס יוצא אוורירי.
יום מקסים🙂
שלום, רציתי לשאול האם אפשר להחליף סוכר במתכון ללא השמנת בתחליף סוכר ולהקציף עם התותים והחלבון,תודה רבה
היי סוזנה,
בעיקרון אפשר, אבל לא בטוחה שיצא מרקם זהה למוס עם סוכר.
אם את מנסה אשמח שתעדכני😊
הי עשיתי כמות משולשת של המוס…. הקרם לא התייצב ובסוף התפרק הכל ממש מבאס עכשיו אני צריכה לפתור את הברוך שהכל כבר סגור ואין לי חומרי גלם.
היי מיכל,
מצטערת, רק עכשיו רואה את התגובה שלך… מקווה שהסתדרת.
אם עדיין רלוונטי- את יכולה להכניס למקפיא להתייצבות.
היי, לגרסת פרווה – אפשר במקום השמנת הצמחית קרם קוקוס, במידה וכן – מה הכמות המומלצת? תודה
היי יפעת,
שמנת צמחית היא פרווה🙂
בכל מקרה, אני חושבת שאת יכולה להכין גם עם קרם קוקוס:
שימי במקרר למשך לילה פחית של קרם קוקוס, קחי רק את החלק המוצק שצף למעלה ותעבירי אותו לקערת הקצפה, תקציפי כ-2 דקות יחד עם תותים טחונים ואבקת סוכר עד לקבלת מרקם של מוס.
בהצלחה!
היי אפרת
מוס התותים משגע! הכנתי בעבר..
1. כמה זמן ישרוד הקפאה בגירסה החלבית?
2.האם עדיף להקפיא בכוסות ההגשה או בכלי גדול ואחרי הפשרה לחלק למנות?
היי,
המוס נשמר כשבועיים בהקפאה. את יכולה לאחסן במקפיא בשתי הדרכים שציינת, פשוט אחסון בכלי גדול יתפוס פחות מקום…
שבוע טוב🌺
שלום אפרת,
קודם כל המתכונים שלך הכי שווים!!
את גרמת לי להתאהב מחדש במטבח…
הכנתי היום ת’אלפחורס (שלך) ורוצה לנצל את החלבונים ולהכין את המוס, בחרתי במתכון השני. השאלה שלי האם יש דרך שהמוס יהיה חלבי, וגם לנצל את החלבונים?
היי טלי,
תודה על המילים החמות! לגבי המתכון השני- אין דרך שידועה לי להפוך אותו לחלבי… את יכולה אולי להכין אחד חלבי ואחד פרווה עם החלבונים:)
בהצלחה
שלום,
כמה זמן זה צריך להיות במקרר לפני הגשה?
היי יקירה,
עדיף לשמור במקפיא ולהעביר למקרר כמה שעות לפני ההגשה.
שלום
האם מתאים להוסיף שבבי שוקולד מריר מעל?
כן אפשר.
היי אפרת
ראשית תודה רבה על אתר נפלא, עם מכונים ברורים קלים להכנה והכי חשוב טעימים
ועכשיו לשאלה, אני מעוניינת להכין את עוגת יום הולדת שוקולד עם קרם תותים, האם אחד הקרמים הנ” ל מתאמים?
תודה רבה
כן, הקרם הראשון עם השמנת 🙂
היי לגבי המתכון הראשון אני יכולה במקום התותים להשים, אפרסקים, ומשמשים משומרים… תודה ענקית
היי רבקה,
אני מניחה שאפשרי- יש לסנן את הנוזלים ואולי להמעיט/לוותר על אבקת הסוכר כי אני מניחה שהפירות יהיו מאוד מתוקים
יופי תודה ענקיתתתתת
היי,
תודה על המתכונים המדהימים
לגבי המתכון הראשון, אפשר לשמור במקרר לפני הזילוף לכוסיות?
כן.
היי אפרת קודם כל תודה על המתכון המדהים.
רציתי לשאול איך אני אמורה לחשב מתיקות של תותים קפואים תודה ענקיתת
תפשירי תות אחד ותטעמי.
הי אפרת מה שלומך?
האם מתאים להכניס את התערובת לתבניות מגנום? האם יקפא מספיק בשביל לשחרר מהתבנית?
תודה
אני חושבת שכן. את מכינה את המתכון עם השמנת?
אפשר במקום התותים אוכמניות?
או אולי לשלב תותים ואוכמניות?
נראה לי שעדיף לשלב עם תותים.
אפשר להכין עם תותים קפואים?
כן.
האם אפשר להחליף אבקת סוכר בסוכר לבן רגיל?
כן.
רעיון מה לעשות עם החלמון שנשאר?
אפשר להכין עוגיות חמאה.
קרם פטיסייר
טבעוניים לא אוכלים החיצים ,זה לא המתכון הראשון שאתם עושים את הטעות הזאת
אין כאן טעות. המתכון הראשון עם הקצפת הצמחית מתאים לטבעונים.
נשמע טוב. האם אפשר להכין את גלידת הפרווה (עם החלבון) גם מקיווי ולשים קומה על קומה?
לא ניסיתי אבל מעניין לנסות 🙂
האם אפשר להשתמש בתותים קפואים ?
כן אבל יש להפשיר אותם.
היי אפרת
תודה על כל המתכונים אני ממש נהנית!
האם אפשר לוותר על הקצפת?
אפשר להכין את המתכון השני שהוא בלי קצפת.
יום מקסים 🙂
הי אפרת
הכנתי מתותים קפואים ויצא מושלם!!!!
הצבע יצא בהיר מידי אז הוספתי צבע מאכל אדום
מלמעלה זילפתי קצפת לבנה ורוטב תותים יצא מהמם
חבל שלא הספקתי לצלם….
מעולה 🙂
תודה שירה
אפרת,
האם האפשרות להחליף את התותים במנגו אפשרית גם במתכון של המוס השני-האורירי?
תודה לך,
על המתכונים המעולים, התשובות והסבלנות.
אני לא יודעת, לא ניסיתי 🙂
שבוע טוב,
רציתי לדעת האם אפשר להחליף את התותים בפרי אחר?
אולי מנגו? או אפרסק?
בוקר טוב,
לא ניסיתי אבל אולי אפשר להכין עם מנגו טרי ורך.
שבוע נפלא 🙂
רציתי לשאול אם בגלידת תותים עם קצפת יש אפשרות לעשות עם תותים קפואים??
כן. יש להפשיר אותם לפני הטחינה.
טעים בטירוף. מתכון מעולה! הזכיר לי את ימי ילדותי.
כיף לשמוע 🙂
שלום
הגלידת תותים ללא השמנת – יצאה פשוט מטורפת
הגלידה הביתית הכי טובה שיש !!!!
רק שאלה קטנה – הקצפנו 10 דקות וזה תפח מאד.
אחרי כמה דקות שהמשכנו פתאום יירד לחצי. מה יכולה להיות הסיבה ?
( עדיין זה ייצא אוורירי ומאד מאד טעים )
תודה על הכל 🙂
היי יעקב,
שמחה שאהבת את הגלידה 🙂
מוזר, זה לא אמור לרדת אלא דווקא להפך. הקצפת במיקסר ידני? הוספת באמצע ההקצפה מרכיב מסוים?
יצא ממש טעים וורוד 🙂 הכנתי כמות כפולה של קצפת עם תותים קפואים שהמסתי בסיר עם כף סוכר. תודה רבה וחג שמח!
מעולה 🙂
תודה טוהר וחג שמח!
רציתי להגיד לך לגבי כל המתכונים, שמזמן לא עושים שום מתכון שהביצים בו לא מבושלות,,,כמו המוס תותים שיש בו חלבון לא מבושל, זה מסוכן לילדים, לנשים הרות , ולקשישים, יש סלמונלה שהיא רק הולכת וגדלה, כך שהיה כדאי להפסיק ולפרסם כאלה מתכונים, ולא לסכן את האנשים,,,
שלום לך,
מלבד מתכון זה אין לי מתכונים המכילים ביצים חיות ובכוונה.
בדר”כ הסיכון יותר גדול הוא באכילת חלמון לא מבושל. החלבון פחות בעייתי. כמובן שחשוב להקפיד להשתמש בביצים שקליפתן שלמה ולא סדוקה עם חותמת עליהן.
בכל מקרה, נתתי אופציה נוספת למי שרוצה בכל זאת להמנע מאכילת חלבון.
ממליצה להשמש באבקת מרנג -חלבונים שיובשו ועברו פיסטור חוץ מזה קרין גורן הציעה באחד הספרים שלה דרך לתןר את הבעיה.אסןר לאכול לאכול ביצים חיות~סלמונלה
פשוט תבשל/י את החלבון על בן מארי תוך כדי הקצפה מהירה ואז תעביר/י למיקסר לקירור ולהוספת סוכר..לא צריך להעיר על כל דבר אם לא מתאים לך אל תכינ/י.
מתכון מעולה תודה לכותבת(;
חג שמח רוני 💝
נכון מאוד זה מתכון ישן מאוד מאוד טעים אבל מסוכן. במה אפשר להחליף?
אפשר להכין את האופציה הראשונה.
שלום אפרת,
האם מתרים את המתכון של המוס תותים לעשות עם בננות ולהקפיא לגלידה.??
תודה לך..
לא ניסיתי אבל זה אמור לעבוד גם עם בננות.
היי אפרת
נהנית מאוד מהאתר שלך !
טעים לפזר קרוקנט או פירורים מעל…
יש לך מתכון?
תודה !!
אני חושבת שכן.
סורי אין לי מתכון.
היי שבוע טוב
הכנתי את המוס לשבת (המתכון הראשון)
יצא מעולה !!! כולם אהבו !
תודה רבה על האתר המקסים הזה 🙂
נ.ב:
בטעות שמתי 2 ריצ’ על אותה כמות ויצא מצוין בטעם ! יצאו לי 18 כוסיות חד”פ קשיחות ! (כמות של מצקת לכל אחת)
שבוע טוב!
שמחה לשמוע 🙂
תודה לאה
אפשר למלא עוגות עם מוס תותים
אם זו עוגה לבנה (טורט) אז כן.
אפרת יצא נעים וקרמי !
ועוד מתותים קפואים 🙂
זילפתי מעל שוקולד מריר ששידרג את המוס
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה מוניקה 🌺
עוד מתמוגגת…
🙂
אני רוצה לשחזר את ההצלחה היום
עם עוד איזה פירות המתכון יכול לעבוד?
תודה מראש!
היי מוניקה,
זה יכול לעבוד גם עם פירות יער קפואים. לפירות יער יהיה צורך להשתמש ביותר סוכר בגלל החמיצות שבהם.
אפשר לעשות עם פודינג בטעם תות ולא להוסיף תותים?
כן אפשר.
שלום,
הכנתי את המוס עם תותים קפואים שהפשרתי ויצא נפלא!
האם אפשר לעשות אותו דבר עם אוכמניות קפואות?
ממתכונים אחרים שראיתי הבנתי שייתכן שצריך לסנן את המחית…?
אודה על עצתך.
עמליה
היי עמליה,
לדעתי אפשר להכין באותו אופן עם מחית אוכמניות קפואות. לדעתי זה מיותר לסנן את המחית.
אנסה! תודה רבה על המענה המהיר :)))
הצליח!!!
תודה מכל המשפחה 🙂
איזה כיף לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן.
שבוע טוב 💜
היי אפרת, עשיתי את המוס תותים והוא יצא פצצה.
תודה רבה על כל האתר כאן הוא מקסים ונהדר, אני מאד נהנת ממנו.
תודה רבה ושנה טובה.
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ושנה טובה ומתוקה 💜
היי אפרת,
רציתי לדעת אם ניתן להוסיף על המוס, תותים שבושלו בסוכר?
תודה
נראה לי שכן.
מאיפה אני משיגה תותים זה בחורף בד”כ לא?
אם את לא מוצאת תותים טריים אפשר לקנות תותים קפואים.
היי אפרת,
רציתי לשאול האם אפשר לשים את המוס במקרר במתכון השני?
והאם אפשר לשים במקרר שלושה ימים?
היי מיכל,
עדיף לשמור במקפיא ולהעביר למקרר כמה שעות לפני ההגשה.
שלום
איך ניתן לשדרג מעט לאחר ההכנה? לפזר פתיתי שוקולד כלשהו? חתיכות קטנות של תות? מוס שוקולד?
תודה
היי אורי,
אפשר לשים חתיכות קטנות של תותים, לשים שוקולד מגורד מעל או להכין חצי שכבה של ג’לי תותים כמו במתכון הזה.
חג שמח 🙂
אפרת, תודה.
חג שמח
היי
תודה על המתכונים השווים
אני נהנית מאוד מהאתר שלך
רציתי לשאול
אם אני עושה את התותים עם החלבון
לכמה זמן אפשר להקפיא?
אפשר 5-6ימים מראש?
כן אורית, אין בעיה להכין אפילו כשבוע מראש ולהקפיא.
היי, האם אפשר להכין בתבניות פרח ומתחת לשים ג’לי תות ? ואם כן האם לעשות את הג’לי עם פחות מים?
היי בתאל,
את הג’לי ניתן לחלץ מהתבנית לאחר קירור של לילה במקרר אבל את הקרם יהיה בעייתי לחלץ.
כן הכוונה לקינוח קצפת
לשים בתחתיות של עטרות נייר ועליו המוס תותים
אז כן, דווקא יכול להשתלב.
היי
תגידי לי בבקשה אם זה רעיון טוב
לעשות את התחתית של הקורנפלס ועליו את המוס תות?
תודה
היי דני,
הכוונה לתחתית הקורנפלקס מהמתכון קינוח קצפת?
אם כן אז אפשר.
היי …בבקשה שאלה לא קשורה ..מעוניינת לעשות עוגת שכבות עם תותים ופודינג בטעם תות האם הפודינג בטעם תות המתכון כמו פודינג וניל? כוס חלב ומיכל שמנת מתוקה? קניתי את של קונדיטור תודה מראש
היי תהילה,
אני לא בטוחה שההכנה היא אותה הכנה כי יש הבדל בין אינסטנט פודינג לפודינג רגיל. מה רשום על האריזה לגבי אופן ההכנה?
אפשר להשתמש בתותים קפואים במקום טריים??
היי אורטל,
אפשר אבל יש להפשיר אותם קודם.
בוקר טוב אפרת,
אני מעוניינת להכין את המתכון הראשון למעלה, רוצה להכין היום. האם לכסות כל כוס?
האם אפשר להכין היום ולהכניס למקרר בשביל מחר בערב? רוצה להכין את זה פרווה.
תודה רבה מראש
היי רותי,
כן, מומלץ לכסות כל כוס בניילון נצמד.
אין בעיה להכין היום ולהגיש מחר בערב.
יום מקסים 🙂
תודה רבה על התייחסותך!
האם אפשרי להשאיר במקרר (ולא במקפיא).
סליחה על ההפרעה
כן, אפשר במקרר.
אפרת,
תודה רבה. כייף ללמוד ממך.
יום קסום
רותי
היי אפרת,
הכנתי. יצא מעולה. הכנסתי כמה כוסות למקפיא, תענוג!!!!!!!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
עד עכשיו כל מתכון (שלך) שהכנתי יצא טוב ורק זה לא אני עושה את זה עם השמנת הצמחית והקרם פשוט לא הופך ליציב וקורס הקצפתי כבר מעל שעה וזה פשוט לא הצליח, עשיתי הכל כמו שכתוב למה אני לא מצליחה ?
היי,
השמנת היתה קרה מספיק לפני ההקצפה?
התחלת בהקצפה של 20 שניות ואז הוספת את יתר החומרים והמשכת להקציף?
נסי להכניס את התערובת למקפיא ל 10-15 דקות, היא צריכה להיות מאוד קרה אבל לא קפואה. לאחר מכן תוסיפי עוד 2 כפות אינסטנט פודינג וניל ותנסי להקציף שוב במהירות הכי גבוהה.
תודה, עשיתי את זה וזה הצליח
מצוין 🙂 תודה שחזרת לעדכן.
היי לא קשור למתכון
ראיתי שיש מתכון לנשיקות
חשבתי אולי שתעשי גם מדור של הסברה של החלקים של השקית זילוף
יש המון צורות ואישית אני חדשה בנושא ואין לי דרך לדעת כל צנטר איזה צורה אפשר לעשות איתם נראה לי שזה יועיל להרבה אנשים וגם לכאלה שלא התנסו כי לא יודעים איך לעבוד איתם
תודה
אוקי 🙂
שלום רב
מה אפשר לשים במקום החלבון?
תודה.
היי מיטל,
אין תחליף לחלבון. אפשר פשוט להכין את המתכון הראשון המבוסס על שמנת מתוקה/קצפת צמחית.
זה יצא בסדר אם אני אעשה את זה אם פרי אחר נניח אם בננה או אגס?
לא ניסיתי אבל אולי עם בננה מעוכה זה יכול לעבוד.
תודה רבה על המתכונים הנפלאים!! כמה זמן ניתן להכין מראש ולהקפיא? את מוס התותים על בסיס הקצפת?
היי רון,
אפשר להכין כשבועיים מראש ולהקפיא.
שנה טובה!
אם מקפיאים, כמה זמן לפני ההגשה להפשיר?
היי הילה,
מומלץ להעביר את המוס למקרר לפחות 4-5 שעות לפני ההגשה (המוס מפשיר במקרר ולא בחוץ).
איזה אופציה נתת במקום החלבון?
יש 2 מתכונים בעמוד. אחד על בסיס שמנת מתוקה/קצפת צמחית והשני על בסיס חלבון. תסתכל על מתכון הראשון.
בסיום עונת תותים באיזה פרי קיציי ניתן להחליפו, תודה מכורה למתכונייך הנפלאים
היי ציפי,
לא ניסיתי את המתכון הזה עם פרי אחר אבל אם אין תותים בעונה אפשר להשתמש בתותים קפואים קנויים. אפשר גם בפירות יער קפואים.
יכול להיות שגם עם בננה זה יילך.
שבוע טוב 🙂
הי אפרת,
האם ניתן להשתמש בשמנת לבישול (15٪ומטה) או שיציבות המוסיקה תפגם?
תודה רבה
היי אורית,
לא ניתן להקציף שמנת עם 15% ומטה ולכן היא לא מתאימה.
היי לך , תודה ושוב תודה לכל המתכונים המשגעים שאת שולחת לנו, הם נהדרים ומצלחים , ומאוד מזמינים, אבל יש לי רק הערה אחת, למשל במוס תותים ובעוד מתכונים את מכניסה למתכון חלבונים, הם לא עוברים שום בישול או אפיה, וכפי שאת יודעת זה ממש לא לענין מבחינה בריאותית לאכול חלבון או לתת לילדים ביצים שאינם מבושלות, וביחוד כשיש היום כל כך הרבה סלמונלות , אז בבקשה נסי לדלג על מתכונים שמכילים ביצים שלא מבושלות, תודה על הכל,,,
היי כרמלה,
מלבד מתכון זה אין לי מתכונים המכילים ביצים חיות ובכוונה.
בדר”כ הסיכון יותר גדול הוא באכילת חלמון לא מבושל. החלבון פחות בעייתי. כמובן שחשוב להקפיד להשתמש בביצים שקליפתן שלמה ולא סדוקה עם חותמת עליהן.
בכל מקרה, נתתי אופציה נוספת למי שרוצה בכל זאת להמנע מאכילת חלבון.
ערב נעים 🙂
היי! היום הכנתי את קינוח התותים וכן אצבעות 3 שכבות. תבורכי!!!! יצא מהמם… חבל שאי אפשר להעלות תמונות
אני שמחה לשמוע!
בקרוב מאוד יהיה ניתן להעלות תמונות, עובדים על זה 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום
שלום!
אולי יש לך רעיון למעדן עם תותים אשר מעושר בחלבונים כדי לאכול אותו אחרי אימון מאומץ? אני מעוניינת במשהו פשוט, רך, לא קר מדי (הכי טוב בטמפרטורת החדר) ורצוי טעים.
חשבתי לערבב בבלנדר כמה תמרים, תותים, טופו רך (אני משתמשת ב-soft silken tofu של mori-nu) וגם חלבון ביצה, מה דעתך?
היום עשיתי עם כל החומרים הנ”ל פרטי לחלבון ביצה, מבחינתי יצא טעים. כעת אני חושבת להוסיף לזה גם חלבון ביצה כדי להגדיל את כמות החלבונים. האם לדעתך הוספת חלבון הביצה תפגע בטעם?
ותודה רבה על כל המתכונים באתר הנהדר שלך!
היי מרים,
אין לי רעיון אבל אם ניסית את השייק עם המרכיבים שציינת ויצא טעים אז זה מצוין. לגבי הוספת חלבון ביצה, אני יודעת שיש כאלה שמוסיפים חלבונים לשייקים אבל זה באמת עניין של טעם. אני חושבת שכדאי לך פעם אחת לנסות ולטעום איך זה.
שבת שלום 🙂
תודה רבה על תשובתך! אנסה בפעם הבאה עם חלבון ביצה.
מה שאני עשיתי היה הרבה יותר סמיך מאשר שייק, זה הרבה יותר מזכיר פירה: משהו שאוכלים בכפית (היה טעים, אז אכלתי בכף ולא בכפית!). למען הדיוק, בנוסף לתמרים, תותים וטופו רך, שמתי גם חצי תפוח וקצת צימוקים (ולא הוספתי סוכר). אולי פעם הבאה אוסיף גם קצת קינמון (לכבוד התפוחים)…
שוב תודה,
ושבת שלום!
היי רציתי לשאול האם ניתן להכין את הקינוח עם דובדבנים כי תותים לא נשארו..
תודה!
אני חושבת שכן.
שלום אפרת
אפרת שלי חולה על התותחים אז בבוקר קראתי את המתכון ועכשיו בדיוק סיימתי להכין יצאה מעולה
תודה רבה אני מאוד אוהבת את האתר שלך
איזה כיף לשמוע 🙂
תודה ונסה
נשמע מדהים! מחכה שיגיע הבלנדר שהזמנתי ואכין. תודה!!
מעולה, תתחדשי 🙂
יום מקסים
אפרת אהלן
על איזה עוד פירות את ממליצה?
לימון למשל, לקחת תרכיז לימון קפוא של פריגת?
איזה כמות?
היי יעקב,
אפשר להכין עם פריגת קפוא (לימון, מנגו וכו’). להמיס כחצי מיכל פריגת ולהקציף עם מיכל שמנת מתוקה. אם רוצים לייצב את הקצפת אפשר להוסיף גם כף אבקת אינסטנט פודינג וניל ואם רוצים מרקם רך כמו של גלידה מומלץ להוסיף 200 גרם חלב מרוכז ממותק (מקופסת שימורים).
יום נפלא 🙂
אפרת.
אין עלייך
תודה על תשובה מפורטת
מה עם פירורי אוראו, או מימרח לוטוס,
נראה לי גם יכול ללכת טוב.
יש כמות מדוייקת או לפי העין?
אם הכוונה להוסיף פירורי אוראו או ממרח לוטוס למוס הפירות אז כדאי להוסיף לפני העין.
אם הכוונה להכין ממש מוסים/קרמים שמבוססים על אלה אז כדאי להכין את המתכונים המצורפים:
גלידת אוראו
קינוח קרם גבינה ולוטוס
היי אפרת
בזכת הסבלנות שלך אני מרשה לעצמי לשאול שוב….
אם אני מכין מלימון, אז הכמות זה חצי קופסת פריגת, ואת ממליצה על המתכון הראשון, אם אותה כמות כפות פודינג?
המשך יום נפלא
היי יעקב,
המתכון הוא:
מיכל שמנת מתוקה (מומלץ להכניס אותו למקפיא כ10 דקות לפני ההקצפה שיהיה קר מאוד)
חצי מיכל פריגת קפוא (יש להפשיר אותו. אם אתה שם גם חלב ממותק אפשר לערבב אותו עם החלב)
כף אבקת אינסטנט פודינג וניל
200 גרם חלב ממותק (מומלץ אבל לא חובה)
בהצלחה 🙂
תודה רבה
כנראה שלא אשתמש בחלב ממותק כדי לשמור את זה פרווה.
והאם אפשר להכין מתותים קפואים או פירות יער קפואים את המתכון הנ”ל?
היי איילת,
אין לי מתכון למוס לימון אבל אשתדל להעלות בקרוב.
אני מניחה שאפשר להכין מפירות קפואים (באותה כמות הרשומה במתכון) ולטחון אותם למחית.
לפירות יער יהיה צורך להשתמש ביותר סוכר בגלל החמיצות שבהם.
יום מקסים 🙂
האם יש אפשרות למתכון מוס לימון?