זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 6 כוסות אישיות
סוג: חלבי
מצרכים:
100 גרם שוקולד לבן
מיכל שמנת מתוקה (250 מ”ל)
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
ציפוי שוקולד לבן (מומלץ):
100 גרם שוקולד לבן
רבע כוס שמנת מתוקה (אפשר לשים במקום 4 כפות חלב)
אופן הכנה:
-מניחים בקערית את קוביות השוקולד הלבן. מוסיפים 5 כפות שמנת מתוקה וממיסים במיקרוגל מספר שניות. מוציאים ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. מניחים לתערובת להצטנן לטמפרטורת החדר.
-מניחים בקערה את יתר השמנת המתוקה עם אינסטנט פודינג וניל ומקציפים במשך כחצי דקה, עד לקצפת רכה. מוסיפים את תערובת השוקולד הלבן (לאחר שהתקררה) וממשיכים להקציף עד לקצפת יציבה.
-יוצקים את מוס השוקולד הלבן לכוסות אישיות.
-מכינים את ציפוי השוקולד הלבן: מניחים בקערית 100 גרם שוקולד לבן ורבע כוס שמנת מתוקה וממיסים במיקרוגל מספר שניות. מוציאים ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. יוצקים את התערובת מעל כל יחידה.
-מכסים כל כוס בניילון נצמד ושומרים במקרר לפחות שעתיים לפני ההגשה.
*במקום ציפוי- אפשר לפזר מעל נטיפי שוקולד בצבע לבן (שוקולד צ’יפס) או שוקולד לבן מגורד.
- חיתוכיות בייגלה |
- קינוח גבינה והשחר |
- ריבועי גבינה קפואים |
- עוגת מצות |
- עוגת השחר |
- כדורי קוקוס ללא אפיה
נגמר לי השוקולד הלבן אבל יש לי ממרח רפאלו.. אפשר לשים במקום?
היי
אפשר לנסות, זה ישנה את המרקם.
אפשר להוסיף מלית אוכמניות לבלילה של המוס?
כן(:
תודה!
באיזה שלב להוסיף?
אפשר להוסיף לקראת סוף ההקצפה.
הי רציתי לשאול האם אני יכולה. לעשות את עמוס הזה בתור מוס על גבי עוגה ??????
היי,
אפשר להכין את המוס על גבי תחתית נמוכה של עוגת טורט.
מומלץ להכין חצי מהכמויות של העוגה בתבנית 24 ולאפות כ-20-30 דקות.
תודה ענקיתתתת כך באמת עשיתי יצא אלוףףף שוב תודה
שמחה מאד שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף🌺
אפשר לשים במקום השוקולד הלבן שוקולד חום?
היי מיכל,
אפשר להשתמש בשוקולד חלב (או מריר) ומומלץ במקרה כזה להשתמש בפודינג שוקולד.
היי, האם אפשר להוסיף לאחר ההקצפה מחיות? על מנת שיהיה מוס שוקולד לבן ופיסטוק לדוגמא או כל טעם אחר..
היי יעל,
בוודאי, אפשר להוסיף כפית- שתיים של המחית הרצויה ולהקציף עוד ממש קצת.
האם אפשר לשמור את זה במקפיא ואז להפשיר לפני ההגשה?
או לחילופין האם זה בסדר להכין את זה היום ולשמור במקרר עד יום שני?
היי ריעות,
אם את מכינה את זה כמה ימים לפני- תשמרי בהקפאה, ותעבירי למקרר לפחות 5 שעות לפני ההגשה.😊
היי אפרת, איזה כיף שסידרת את כל המתכונים לשבועות יחד… תודה!!
הכנתי עכשיו את המוס, יצא מושלם!!!
שמחה מאד לשמוע! תודה על השיתוף תהילה❤
אפשר להשים למעלה ריבת חלב והאם צריך לחמם אותה לפני ששמים מעל?
היי לאה,
את יכולה לשים בציפוי ריבת חלב במקום השוקולד, אם היא לא נוזלית אפשר לחמם אותה מעט לפני הציפוי.
הי
תודה על המתכונים רציתי לשאול הכנתי עכשיו את המוס שוקולד הלבן וכשציפיתי אותו בשוקולד לבן זה טיפה שקע למטה אבל עדין יפה וטעים . מה צריך לעשות כדי שכל ציפוי השוקולד יתקשה למעלה ולא ישקע .(המסתי על הגז בכלי על מחבת עם מים )זה בעיה ?- אשמח לתשובה מהירה .
היי שיר😃
בגלל שזה מוס שלא מבוסס על ביצים אז הוא פחות קציפתי ואוורירי ממוס רגיל אלא הוא יותר קרמי כזה. בכל מקרה הוא אמור לצאת רך ולא קשה.
בקשר לאופן ההמסה שעשית היא פחות מומלצת, הנה 2 שיטות נוספות להמסה יותר טובים:
במיקרוגל במשך 15 שניות. אח”כ מוציאים ומערבבים ומחזירים לעוד 10-15 שניות, עד שזה נמס.
אם אין לך מיקרוגל אפשר להמיס בתנור- לקצוץ את השוקולד ולהניח בקערה עם השמנת. להכניס לתנור בחום 180 מעלות עד להמסה.
היי יש אפשרות לעשות את המוס וורוד רק להוסיף צבע מאכל מעט? תודה על המתכונים
כן אפשר.
יש שוקולד ספלנדיד בצבע ורדרד מפולי קקאו שנקראים “רובי”
יש להם טעם קצת חמצמץ של פירות אבל שימוש בהם יתן צבע ורוד
דרך אגב – רוב השוקולד הלבן שמוכרים מתוק מדי גם אחרי
שמוסיפים שמנת מתוקה.
יש שוקולד לבן אורגני שמוכרים בחנויות טבע שהמתיקות שלו הגיונית
וגם עולה פי כמה משוקולד לבן רגיל .
אבל מבחינת השוקולד הלבן של עלית – זה פשוט בלתי נסבל
עשיתי את המוס הזה בתור קצפת על עוגת גבינה ולצערי זה ממש לא הצליח, ואשמח להבין למה וללמוד להבא
הקצפתי 1 שמנת מתוקה +2 כפות פודינג
המסתי 80 גרם שוקולד לבן+ 3 כפות שמנת מתוקה וחיכיתי שיתקרר מספר דקות
אבל כשהוספתי בהדרגה את השוקולד המומס לקצפת שהקצפתי, והמשכתי להקציף ,הכל פשוט הפך נוזלי וכל השמנת הקודמת שהקפצתי פשוט נהרסה
גם במירקם זה בכלל לא קצפת ,זה הפך למין קרם ממש נוזלי אחיד אומנם וללא גושים אבל נוזלי, וכמה שהמשכתי להקציף זה לא עזר ונשאר אותו דבר
שמתי את הקערה להתקרר 4 או 5 שעות במקרר ואומנם זה התקשה (בלי צורך להקציף שוב)אבל זה לא היה ממש יציב כמו קצפת ובמרקם לא נראה והרגיש קצפת אלא קרם טעים בטעם אבל מרקם לא מוצלח כלל
אולי היה צריך לשים להתקרר במקרר את השוקולד הלבן, את לא ציינת זאת בהכנה ואני כן חיכיתי מספר דקות שיתקרר בחוץ כפי שאמרת
יש להקציף את השמנת כחצי דקה לפני שמוסיפים את השוקולד הלבן. יכול להיות שהקצפת יותר ואז שהוספת את השוקולד הלבן הוא “שבר” את הקצפת.
דבר נוסף, מיכל השמנת צריך להיות ממש קר לפני שמקציפים אותו.
הקצפתי לפני והשמנת דווקא היתה ממש קרה
הקצפת היתה יציבה, רכה או נוזלית כשהוספת את השוקולד הלבן?
אני לא בטוחה ממש אבל אם אני לא טועה אז היא היתה יציבה אבל לא ממש אלא נוטה יותר לקצפת רכה , אבל נוזלית היא בטוח לא היתה
כשמוסיפים את השוקולד הקצפת צריכה להיות במרקם נוזלי סמיך. אם היא יציבה אפילו מעט זה לא טוב.
יצא מתוק מאוד (מדי)…
הקצפת התפרקה והמרקם הפך גושי😢
היי רוני,
אולי הקצפת יותר מידי?
לגבי המתיקות, השתמשת בשמנת מתוקה או קצפת צמחית?
עשיתי כמה פעמים ויצא מושלםםםםם חיסלו את הכל בדקה וכל הזמן מבקשים את המוס הזה ממש תודה רבההה
שמחה לשמוע!
תודה תהילה 🌺
היי, ראיתי שהשלב של הוספת השוקולד המומס לשמנת המוקצפת יכול להיות בעייתי ולכן חשבתי על רעיון שחוסך את זה. אפשר להוסיף אבקת פודינג אינסטנט בטעם שוקולד לבן במקום השוקולד? מה דעתך? אם כן כמה אינסטנט פודינג צריך לשים?
תודה
היי מיכל,
אפשר להוסיף, זה לא יוצא בדיוק אותו טעם כמו שמוסיפים שוקולד לבן מומס אבל עדיין זה יכול להיות טעים. אפשר לשים 3 כפות ולוותר על הפודינג וניל. מומלץ להוסיף ציפוי שוקולד לבן שיעשיר את הטעם.
יום מקסים 🙂
הייי יש אפשרות למתכון בפרווה??
יש לך עוד מתכונים שאפשר בפרווה אני צריכה להכין לאירוסין מגוון דברים
היי רעיה,
יש שוקולד לבן פרווה אבל הוא פחות טעים.
מצרפת לינק לקינוחים פרווה או כאלה שניתן להכין גם בגרסת פרווה-.
לא צריך להוסיף גלטין. ??
אין צורך.
היי אפרת, המרקם של המוס. איך הוא אמור לצאת? יצא לנו מעט קשה… שונה מכל המוסים שהכנתי אי פעם
היי אפרת,
בגלל שזה מוס שלא מבוסס על ביצים אז הוא פחות קציפתי ואוורירי ממוס רגיל אלא הוא יותר קרמי כזה. בכל מקרה הוא אמור לצאת רך ולא קשה.
סוף סוף מתכון נורמלי וברור למוס שוקולד לבן!!
אני מחפשת כבר הרבה זמן, ואני רואה רק מתכונים עם מידות לא ברורות או חומרים לא מוכרים..
תודה רבה לך ואני הולכת להכין!!!
בהצלחה!
חג שמח ושנה טובה 🙂
היי, האם המוס נישאר יציב אחרי שמוציאים מהמקפיא/מקרר? אם לא מוסיפים ג׳לטין המוס לא נוזל?
היי שיר,
אם מכינים בכוסות אישיות אין שום בעיה.
היי אפשר מבקום הציפוי למעלה
לשים ממרח לוטוס?
כן, אפשר בהחלט.
שלום
האם אפשר לשים אתזה בתבנית קפיץ 20?
לדעתי כן.
כדי שזה יהיה יציב אני ממליצה לשמור במקפיא ולהעביר למקרר כשעה-שעה וחצי לפני ההגשה.
שבת שלום 🙂
שלום.
אם אני מכינה יומיים לפני שבועות מתכון זה ובכלל עוד מהמתכונים שלך של הקינוחים ואני רוצה לשים במקפיא.
כמה זמן לפני שאוכלים מהם אני צריכה להוציא למקרר,?
תודה
מומלץ להעביר למקרר לפחות 5 שעות לפני (אם זה קימוח שמיועד להיות במקרר).
אם אין לי מיקרוגל, עדיף להמיס בתנור או בגז?
אם בתנור אז בכמה מעלות? ואם בגז איזה להבה?
לכמה זמן? (גם במיקרוגל, כמה?)
היי שוש,
במיקרוגל במשך 15 שניות. אח”כ מוציאים ומערבבים ומחזירים לעוד 10-15 שניות, עד שזה נמס.
אם אין לך מיקרוגל אפשר להמיס בתנור- לקצוץ את השוקולד ולהניח בקערה עם השמנת. להכניס לתנור בחום 180 מעלות עד להמסה.
שיטה נוספת היא להמיס על מחבת קטנה באש נמוכה ביותר (זאת האפשרות הכי פחות רצויה).
שלום!!! אפשרי להוסיף אגוזי מלך קצוצים או שלא מתאים למוס? תודה
כן, בתחתית או בחלק העליון אפשר לפזר אגוזים קצוצים.
חג שמח 🙂
הי
אפשר להכין אבל עם שוקולד מריר או רגיל ואינסטנט שוקולד?
היי אסתר,
כן, אפשר.
אגב יש מתכון למוס שוקולד.
האם אפשר להכין מראש מספר ימים ולהקפיא?
כן שולמית, אין בעיה.
היי
ראשית רציתי להודות על האתר הנפלא ועל המתכונים המוצלחים
בקשר למתכון הזה אפשר להמיסאת קוביות השוקולד בבן מארי (במקום במקרוגל)?
כן, אפשר בהחלט.
היי אפרת. אהבתי את הרעיון לשלב בשכבות תותים חתוכים. האם זה בסדר להכין את זה יום לפני ההגשה.. בגלל התותים?
היי שר,
מומלץ להכין את המוס יום לפני ולשמור במקרר ואז לסדר את המוס והתותים בכוסות באותו יום. כך הקינוח נראה הכי טרי וטועם הכי טוב.
רציתי לדעת האם אפשר להכין אותו דבר גם עם שוקולד חלב ומריר(טריקולד). ועוד שאלה בנוגע לפחזניות שלך. מה אני עושה במקרה שיש לי ביצים l? אשמח למענה מהיר תודה
היי מאי,
אפשר להכין עם שוקולד חלב ומריר. מומלץ להשתמש באינסטנט פודינג בטעם שוקולד במקרה הזה.
לגבי הפחזניות, תתחילי בביצה אחת ותחליטי לפני מרקם הבצק אם יש צורך להוסיף ביצה שלמה נוספת או אפילו חצי מבלילת הביצה או שלא צריך בכלל ביצה נוספת.
בהצלחה 🙂
הכנתי לראה”ש. אבל ויתרתי על הציפוי שוקולד לבן. במקום זה שפכתי קצת מייפל אמיתי.
יצא נפלא. האורחים ליקקו את האצבעות.
מעולה 🙂 שמחה שיצא טעים.
תודה שחזרת לעדכן!
יצא לא טוב בכלל. בזמן ההקצפה זה עבר משלב נוזלי לחלוטין לשלב שבו הוא קורס ונהרס ולא יוצא טוב. גם כשהוא היה יציב יחסית למעלה, הלמטה היה נוזלי מדי. לא עבד בכלל.
היי אור,
יכול להיות שהשמנת לא הייתה מספיק קרה לפני ההקצפה?
יכול להיות שתערובת השוקולד הלבן לא התקררה לגמרי? הוספת אותה לקצפת בהדרגה או בבת אחת?
היי, אפשר עם שוקולד מריר במקום הלבן?
כן סמדר, אפשר.
בציפוי אפשר להגדיל את כמות השמנת לחצי כוס (במקום רבע כוס).
תודה רבה!!!
שלום,
המתכון נשמע ממש טוב. הייתי רוצה להוסיף לתערובת המוס עצמו מחית תותים קפואים או פירות יער, אבל אני תוהה איך לעשות את זה? זה יהרוס את ההקצפה? אולי כדאי לקפל את זה פנימה אחרי שהתערובת כבר מוכנה? מה את אומרת?
תודה רבה, המתכונים שלך עד כה מצויינים 🙂
היי נלי,
את זאת מחית את יכולה לעשות שכבות של מוס ומחית כמו במתכון מוס המנגו. גם אם את רוצה לשלב פירות יער/תותים חתוכים אני חושבת שכדאי לעשות בשכבות. אם בכל זאת את רוצה לערבב עם תערובת המוס עצמה אז כדאי לעשות זאת לאחר שהתערובת כבר מוכנה בתנועות קיפול כדי שההקצפה לא תפגע.
בהצלחה ושבוע טוב 🙂
הבנתי, תודה רבה לך ותודה רבה על התגובה המהירה. עשיתי את זה עכשיו, מקווה שיצא טעים (נדע מחר). לצערי התערובת הסופית לא נהייתה יציבה (אפילו לפני שהוספתי את המחית) אפילו ששמתי את השמנת בפריזר כמה דקות לפני… יש לך מושג למה זה קרה? מקווה שזה לא יהרוס יותר מדי…
היי נלי,
תערובת השוקולד הלבן התקררה לגמרי לפני שהוספת אותה לקצפת? כי אם היא אפילו מעט חמה, היא יכולה לפגוע בהקצפה.
בכל מקרה, אם את רואה שהמוס רך מידי ולא יציב כשהוא במקרר, אני ממליצה להעביר אותו לפריזר ולהחזיר למקרר כשעה לפני ההגשה.
יום נפלא 🙂
היי,
בעיקרון חיכיתי שיתקרר, אבל אולי את צודקת וזה לא היה קר מספיק. בכל אופן יצא מעולה עם הפטל! אני אנסה באמת לשים בפריזר – אולי זה יהפוך את זה ליותר קשיח. אבל העיקר שזה ממש טעים, לא נורא שקצת רך.
היי אפרת, נראה מתכון מעולה וגם התגובות עושות חשק להכין!! רציתי להכין קינוח שמורכב משכבות של שני מוסים.. ייצא טוב לדעתך אם אני אכין מוס שוקולד באותה הדרך ואשים שכבה של שוקולד מעל הלבן? ואז שכבת הגנאש בין שני המוסים?
נשמע מעולה, לכי על זה 😉
היי,
אני הסתכלתי באתר וראיתי שיש לך הרבה מתכוהים ב10 דקות.
עוד לא ניסיתי אף אחד מהמתכונים שלך אבל את כמעט כולם הדפסתי,ורציתי לכתוב שהמתכונים שלך נראים מעולה וכבר ממש בא לי לנסות!
אני אנסה את מתכון אחד מחר ואני ממש מקווה שיצא לי טעים.
אעדכן מחר ואגיד דעה
ותודה על כל המתכונים שלך!
תודה שיר!
בהצלחה ומחכה לעדכונים 😉
הכנתי ויצא מדהים!
תודה ליה, שמחה שאהבת 🙂
וואי,זה יצא מושלם!!!ממליצה בחום!
תודה גלי, שמחה שאהבת 🙂
הי. המתכון נראה מעולה. מה נותן את הצבע הכתום של הציפוי בתמונה?
תודה
היי תפארת,
הצבע של הציפוי הוא ערבוב של השוקולד הלבן עם השמנת.
חג שמח 🙂
היי, הכנתי ויצא מעולה!!!
אבל מכיוון שיש אצלי קצת סוכרתיים, הייתי רוצה לשאול את דעתך, להכין את הקינוח אבל פחות מתוק, האם להוסיף חלב, או יותר שמנת?
תודה וחג שמח!
היי שלי,
אם את רוצה להפחית את המתיקות אני חושבת שכדאי להוסיף יותר חלב (מבלי לוותר על השמנת כי היא דרושה להקצפת הקרם) אבל אם מדובר בסוכרתיים המתכון מכיל סוכר בכל מקרה בתוך החומרים עצמם לכן חשוב לבדוק את זה 🙂
חג שמח!
תודה!
לגבי הסוכרתיים זה ברור…
אז לקרם בנוסף ל-5 כפות שמנת מתוקה להוסיף חלב? אם כן, כמה?
מה בנוגע לציפוי שוקולד שממיסים, במקום רבע כוס שמנת מתוקה לשים שליש שמנת שליש חלב?
חג שמח גם לך!
חולה על הקינוחים שלך…
גם את הלוטוס הכנתי ויצא סופ 🙂
היי שלי,
לקרם מוס עצמו יש להמיס 100 גרם שוקולד לבן עם שליש כוס חלב ולהניח לתערובת להתקרר לגמרי.
אח”כ להקציף מיכל שמנת מתוקה (אי אפשר לוותר על זה) + אינסטנט פודינג וניל ולהקציף כחצי דקה ואז להוסיף בהדרגה את תערובת השוקולד הלבן עם החלב ולהמשיך להקציף עד לקצפת יציבה.
בעצם התוספת של שליש כוס חלב מפחיתה את המתיקות ומעניקה יותר נפח ואווריריות לקרם.
לגבי הציפוי -להמיס 100 גרם שוקולד לבן עם 4 כפות חלב (אין צורך בשמנת).
בהצלחה וחג שמח!
תודה רבה!!!
אין עליך 🙂
חג שמח!
הכנתי אותו עם קרם קוקוס (כי אנחנו לא אוכלים שמנת צימחית ורצינו שיהיה פרווה). הייתי צריכה לקרר את הבלילה לפני ההקצפה השניה. אבל יצא מדהים!!!!!
מעולה! תודה שחזרת לעדכן 🙂
שלום וחג שמח, מה גודל מיכל השמנת המתוקה?
250 מ”ל.
חג שמח 🙂
שלום,
רציתי לשאול האם כדאי להכין יום מראש ולקרר או להקפיא או שעדיף להכין כמה שיותר קרוב למועד ההגשה?
תודה.
היי סמדר,
במקרה הזה כדאי אפילו להכין יום לפני ולשמור במקרר מכוסה בניילון נצמד.
חג שמח 🙂
שלום,
רציתי לשאול האם עדיף להכין יום מראש ולקרר או להקפיא, או שרצוי להכין כמה שיותר קרוב לשעת ההגשה?
תודה.
היי! האם חייבים להגיש את המוס בקערות אישיות? או שאפשר להכין בתבנית גדולה ואז לחלק? או שהמוס יוצא רך מדי ומתפרק?
תודה רבה 🙂
היי ורה,
עדיף להכין את המוס בכוסות אישיות כי הוא רך ולא ניתן לחיתוך. אפשרות אחרת היא להקפיא את המוס ואז להכפיל כמויות ולהכין באינגליש קייק. אם המוס יהיה קפוא יהיה ניתן לחתוך אותו.
שבת שלום 🙂
אני הכנתי בתבנית ויצא מעולה, קל לחתוך ולא מפשיר מהר,
מומלץ ביותר כי כך אפשר מנות יותר גדולות…
הכנתי את המוס,יצא מצויין.
כולם נורא אהבו.
השתמשתי בציפויי בשוקולד מריר,יצא מהמם.
תודה רבה.
שמחה לשמוע מיה 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום!
מעולה
תודה דני 🙂
הכנתי לשבת גם בששבילי וגם לחברה שילדה, והיה נהדר.
מעל במקום להמיס עוד שוקולד לבן, גירדתי שוקולד מריר, ויצא גם יפה וגם טעים
אבל יש לי שאלה, חשבתי להגדיל את הנפח עם חלב.
כלומר, להוסיף נגיד להקצפה של השמנת גם נגיד חצי כוס חלב, אני מניחה שאני צריכה בשביל זה גם להגדיל את כמות האינסטנט פודינג, נכון?
אבל כמה?
וזה יצא טעים?
הטעם של השוקולד הלבן הוא מאוד דומיננטי, וחשבתי שככה זה יהיה קצת יותר קליל ופחות מתוק. וגם תצא כמות גדולה יותר של מוס….
היי סיון,
את יכולה להוסיף חלב להקצפה, זה יגרום לקרם להיות רך ואוורירי יותר ואכן הטעם של השוקולד הלבן יהיה מורגש פחות.
שימי חצי כוס חלב קר + כף נוספת של אינסטנט פודינג (סה”כ 3 כפות).
בהצלחה 😉
אפשר גם עם ציפוי שוקולד מריר לגיוון?
אם אוהבים את השילוב אז למה לא? 🙂
יצא יותר ממדהים!
שמחה לשמוע חגי 🙂
תודה שחזרת לעדכן והמשך יום נפלא
אפשר להכין מצמקאו לבן?
פשוט בא לי להכין שוב וראיתי שנגמר לי השוקולד הלבן…
היי דבורי,
יותר טעים להכין אם שוקולד לבן רגיל חלבי אבל אני מניחה שאפשר גם להשתמש בצמקאו.
יום נפלא 🙂
תודה,
זה מה שעשיתי ויצא מעולה, ברור שפחות טעים מאשר עם שוקולד לבן… אבל עדיין מוצלח!!!
תודה שחזרת לעדכן!
שבוע נפלא 🙂
הכנתי לשבת ויצא מצוין!!!!!!!!
כולם ליקקו צלחות!!!!!!!
אין עליך!!!!!!!!
תודה דבורי! שמחה לשמוע 🙂