זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
מס’ מנות: 8-10 מאפינס תפוזים
סוג: פרווה
מצרכים:
ביצה גדולה (או 2 ביצים קטנות)
שליש כוס (66 ג’) סוכר
שליש כוס (66 ג’) שמן
חצי כוס (120 מ”ל) מיץ תפוזים סחוט טבעי
כף גרידת קליפת תפוז
כוס קמח (140 ג’) תופח (או כוס קמח לבן מעורבב עם כפית אבקת אפיה)
אופן הכנה:
-מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס (אם משתמשים בעטרות נייר יש להניח אותן בתוך תבניות שקעים ממתכת/סיליקון כדי שיהיו יציבות).
-מערבבים את כל החומרים (בעזרת מטרפה/כף) לפי הסדר בו הם רשומים.
-יוצקים לתבנית שקעים משומנת ואופים במשך כ-20 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים אחרונים
היי אפרת. האם אפשר לשים קמח שקדים במקום קמח תופח? ואם כן אותה הכמות? וכמה אבקת אפייה? האם אפשר להוריד את כמות השמן ולשים תחליף בריא יותר לסוכר? ואם כן מה הכמויות? תודה רבה!
היי רויטל,
ממליצה לך להכין את המתכון הזה- עוגת תפוזים מקמח שקדים. אפשר להכין בתבנית מאפינס.
במקום סוכר אפשר לשים רבע כוס מייפל טבעי או סוויטאנגו.
אפשרי להוריד לרבע כוס בשמן והסוכר? ולשים מייפל במקום הסוכר?
כן אפשר (לשתי השאלות)
וייצא טוב עם קמח כוסמין 80% או עדיף כוסמין בהיר או חצי חצי? ממש רוצה שייצא אוורירי וענני
זה ייצא תפוזי? רוצה שממש ירגישו
עדיף כוסמין בהיר.
בסוף עשיתי חצי חצי ויצא ממש אחלה
רק איך אפשר פהדגיש את טעם התפוז? פחדתי לשים גרידה שלא ייצא מר
הגרידה מוסיפה הרבה טעם.
אם את מקפידה לגרד רק את החלק הכתום זה בסדר. הלבן הוא המר.
אפשרי להפוך אותו למאפינס לימון ואוכמניות? במקום מיץ תפוז, לשים מיץ לימון או שזה לא יתאים?
לגבי מיץ לימון זה ייצא חמצמץ מידי. אוכמניות אפשר לשים.
היי אפרת,
אני יכולה להכין את המאפינס עם קמח ללא גלוטן? אם כן, האם הכמויות משתנות?
כן אפשר להכין עם קמח ללא גלוטן כמו קמח תמי או כרגיל. יש לערבב כוס קמח עם כפית אבקת אפיה.
אין שינוי בכמויות.
היי
אני רוצה להכין בתבנית A4
איך זה מבחינת כמויות?
להכפיל ב-2
הכנתי כבר כמה פעמים ויוצא טעים כל הזמן.. לבקשת הילד משדרגים קצת עם שוקולד צ’יפס ולפעמים סוכריות..
תודה!
שמחה לשמוע🙂
שלום, האם אפשר סוכר חום?
כן, רק תערבבי אותו היטב עם הביצים עד שיימס כי הוא יותר גרגירי מסוכר לבן.
אהלן, עד איזה גובה למלא את הבלילה בשקע של התבנית ?
כ-3/4 מגובה התבנית(:
מה אפשר לשים במקום סוכר לפעוטה בת שנה?
אפשר לשים סילאן, המרקם ישתנה מעט.
יש לי עטרות נייר קוטר 4..המתכון נשאר אותו דבר?
רוצה להוריד לרבע כוס שמן ורבע כוס מייפל וקמח כוסמין מלא..איך המתכון משתנה בהתאם?
אין בעיה עם עטרות הנייר.
אפשר להפחית לרבע כוס שמן ורבע כוס מייפל. פשוט העוגה תצא פחות עסיסית ומתוקה.
אני ממליצה לשלב עם הקמח כוסמין המלא חצי כמות קמח לבן רגיל כדי שלא ייצא דחוס מידי (גם במתכון של עוגת תפוזים אוורירית ששאלת אותי)
הבעיה שאין לי..צריכה לבדוק..אולי חצי כוס קוואקר מקסימום?
ועם מתיקות אין בעיה..זה לפעוטה בת שנתיים
מפחדת שעם שליש מייפל ייצא שומני מדי.
קוואקר פחות מומלץ. עוד יותר יגרום למרקם לצאת דחוס.
המייפל הוא לא מרכיב שומני, רק ממתיק.
שליש כוס שמן סליחה.
ועם קמח שקדים אפשר? חצי חצי או כוס שלמה?
קמח שקדים ישנה את כל היחס של הנוזלים במתכון.
תכיני כמו שהצעת עם קמח כוסמין מלא ופעם הבאה כשיהיה לך תכיני עם קמח כוסמין בהיר או שתשלבי בניהם.
אין לי בעיה להכין גם 6 מאפינס כמו שכתבת למישהי פה..זה יעזור לזה לצאת אוורירי?
את יכולה לנסות.
בוקר טוב….מה עשית לי חחח על הבוקר גרמת לי לאפות..המאפינס תפוז קרץ לי הכנתי 4 נגלות מחכה שיצא מהתנור חייבת לטעום עם הנס קפה
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
וואי ממשטעים בטירוף אני אחת שלא אוהבת עוגות בחושות מרגיש לי יבש בדרך כלל אוהבת קצפות וכאלה אבל זה קרא לי אז הכנתי וטעמתי התלהבתי
שמחה לשמוע😊
כמה קלוריות סה”כ?
מצרפת לך קישור לאנלייזר מתכונים שבעזרתו תוכלי לבדוק ערכים תזונתיים:
https://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/analyzer/
היי אפרת רציתי לשאול מה אפשר להחליף בקוקוס?
היי,
לא בטוחה שהבנתי את השאלה, במתכון אין קוקוס. התכוונת למתכון אחר אולי?
היי אפרת,
יש לי תבנית שקעים עם עיטורי פרחים ו”חור” באמצע. יש לך המלצה כדי להפריד את המאפינס מהתבנית לאחר האפייה?
שנית האם כדאי לזגג מיץ תפוזים מהול בסוכר (כמו במתכון לעוגה) לאחר האפייה? אם כן, האם בחלק העליון של המאפינס או בתחתית המעוטרת?
תודה מראש
עוד שתי שאלות, במחילה.
עד לאיזה גובה למלא במלית את השקעים?
האם לתבנית שציינתי שהיא בנפח די גדול, להכין כמויות כמו במתכון של העוגת תפוזים (שתי ביצים, חצי כוס סוכר וכו’)? 12 שקעים סה”כ
תודה מראש
יש למלא עד 3/4 מגובה התבנית.
לא ציינת מה גודל התבניות, אבל אם הן בקוטר 7 ס”מ- הכמות במתכון מתאימה.
בהצלחה!
היי,
כדי להקל על החילוץ מהתבנית יש לשמן אותה היטב וכמובן להוציא מהתבנית רק לאחר קירור מוחלט של העוגה.
אפשר לצפות בסירופ סוכר בחלק העליון שתבחרי להניח את העוגות- מן הסתם זה יהיה החלק המעוטר.
המון תודה..!
מדדתי במיוחד, זה אכן בקוטר 7 ס”מ 🙂
וקיבלתי את שאר תשובותיך.
תודה תודה
היי אפרת 🙂 מצרפת תמונה של האומנות שיצאה😁🙏😊
משתפת בתהליך שלי להכנת המתכון:
1. השתמשתי בשתי ביצים מראש, כמו במתכון “עוגת תפוזים אוורירית”. לעוגה זו אני מוסיפה תמיד שליש כוס קוקוס.
2. זיגגתי בתום האפייה מיץ מהול בסוכר כמו במתכון של העוגה.
3. המאפינס היו 25 דק’ בתנור ויצאו מושלמים.
4. טיפ שקראתי לחילוץ מאפינס מהתבנית: להניח את התבניות מיד מהתנור על מגבת רטובה (ולחכות לצינון מוחלט של העוגות). ניסיתי זאת, נראה שזה הלך בקלות יותר לעומת הפעם הראשונה שבה רק חיכיתי שיצטננו.
אני נעזרת גם בסכין חמאה (בעדינות יתרה) כדי להפריד את העוגה מהשקע, כך שהמאפינס יצאו בשלמותם והצורה היפה לא תיפגע.
שמחה מאד שיצא מוצלח! המאפינס נראים משגע👌
תודה על השיתוף בתהליך ובתוצאה🌺
כמה יוצא אם מכפילים הכל כפול 3
אמורים לצאת כ-24-30 מאפינס.
איזה סוג שמן משתמשים
שמן רגיל- קנולה/חמניות…
זה משנה אם עושים בתבניות מאפינס מנייר
אפשר להניח עטרות נייר בתבניות ולאפות בהן.
כמה מאפינס יוצאים אם מכפילים הכול כפול 2
היי,
אמור לצאת כ-16-20 יחידות.
השאלה קשורה לאפיה באופן כללי
כאשר אופים איפו מומלץ להניח את התבנית באדום בכחול או בסגול?
היי,
מומלץ לאפות תמיד במרכז התנור- אם אני רואה נכון מהתמונה זו השכבה בסגול.
הכנתי יצא מושלם, הוספתי למעלה גרנולה
שמחה מאד שיצא מוצלח, נראה מעולה! תודה על השיתוף🌺
אני רוצה להכין בתבניות מאפינס הגדולות. יש לך מושג כמה מאפינס יוצאים מהכמות שרשמת?
היי אפרת,
אני לא יודעת מה קוטר התבניות שברשותך (7 ס”מ? 8?) כך שקשה לי לדעת…
אם התבניות בקוטר 8-9 ס”מ אמורים לצאת כ-5 מאפינס.
יצא מדהים! אוורירי, מתוק וחמצמץ במידה. מעולה! הכפלתי כפול 3
איזה כיף שאהבת את המתכון, נראה מעולה! תודה ששיתפת❤
היי אפרת, המתכון הוכן וכרגיל אין הפתעות. כמה פשוט ככה מעולה.
הכפלתי כמויות ויצאו 16 יח. כפי שאת רואה, בצלחת יש רק 12 יח. נחשי איפה השאר….?
חחח שמחה שאהבתם, נראה מצוין! תודה על השיתוף😊
יצא ממש מעולה !!! בזמן קצר יצא קינוח מדהים !!! אוהבת את האתר והמתכונים 🙂
תודה סיגי😊 שבוע טוב
פעם .שניה שמכינה. הפעם הוספתי חופן שוקו צ’יפס למיקס. יצא ג’ונגלר ועם קפה – ליגות. תודה לאלופה!
שמחה שאהבת, תודה שרון😊
הכנתי עם בן ה 4 שלי. מתכון קל וטעים מאוד! יצא אוורירי ועסיסי. עשינו כמה שדרוגים: הוספנו חצי כפית תמצית וניל, הוספנו כוס אוכמניות טריות, ואחרי קירור פיזרנו אבקת סוכר מעל. פשוט מעולה!
נשמע מעולה 🙂
תודה ניצן
היי אפרת האם אפשר במקום התפוזים לשים מיץ אפרסק
לא ניסיתי בתאל,
מניחה שיצאו לך מאפינס בטעם של אפרסק
לא הייתי ממליצה אלא אם המיץ סחוט טרי
יצא ממש אוורירי ומושלם! תודה רבה
תודה ורד 🙂
בוקר טוב אפרת!
עשיתי פעם ראשונה את המאפינס 🙂
יצא מאוד נחמד אבל טיפה יבש בפנים. אחרי 20 דקות הן עדיין לא היו זהובות אז שמתי על טורבו והוספתי עוד 10 באפייה.
האם החזקתי אותן יותר מדי זמן בתנור?
האם אפשר להכין ישר על טורבו?
טורבו דווקא מייבש עוגות ולכן פחות מומלץ לאפות בטורבו אלא בחום עליון ותחתון.
אולי לא חיממת את התנור מספיק זמן מראש?
אחרי 20 דקות זה היה אפוי? בדקת עם קיסם? כי יכול להיות שזה היה אפוי אבל לא זהוב מספיק.
דווקא יבש יותר בפנים
ולא בדקתי עם קיסם
מחר אכין כמו שהצעת ונראה איך יצא 🙂
בפעם הבאה שתכיני תחממי תנור כ-10 דקות לפני (כשאת מתחילה להכין) ותאפי בחום עליון ותחתון. תבדקי עם קיסם אחרי 20 דקות. אם יוצא יבש, תוציאי מהתנור, גם אם זה עדיין לא זהוב ממש.
חשוב גם להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל.
האמת אני פשוט שקלתי הכל
עדיף למדוד בכוס?
אפשר לשקול אבל אני חושבת שעדיף להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל.
מה זאת אומרת ביצה גדולה?
הכוונה לביצה L או XL.
אפשר להוסיף קצפת מעל?
כן אפשר.
וואו יצא פשוט טעיםם !!! וכל כך קל להכין! נאכל תוך שתי דקות תודה לך♥️
מהמם 😍
יצא מעולה, תודה
מהמם 😍
תודה דורית
היי אפשר להוסיף מעל פצפוצי שוקולד?
בטח 🙂
אפרת תודה ממש!! מתכון קל ומאפינסים משגעים!!
וואו מהמם 😍
תודה מיכל
האם יש עוד דרך להכין את המאפינס ללא תבנית עיגולים למאפינס ?
אם אשים אותם רק בדוליסים ועל תבנית שטוחה?
רוב הסיכויים שזה לא יחזיק מעמד. הנייר דק ולא מספיק חזק להחזיק את הבלילה.
אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק חד פעמית. זמן האפיה עשוי להתארך ל30 דקות.
היי, אני משתמשת במתכונים שלך לא מעט ואני תמיד יוצאת מרוצה.
אני יכולה לשמור את המאפינס בקופסת זכוכית מיוחדת לעוגיות?
אם יש לה מכסה אז כן 🙂
האם אפשר להמיר תפוזים בקלמנטינות?
ואם כן כמה זה בכמויות?
כן אפשר לסחוט קלמנטינות באותה כמות (חצי כוס).
יצא נהדר!
ממליצה למלא את השקע עד חצי הגובה. המאפין עולה מאוד גבוה.
תודה ורד 🙂
מתכון קל מאןד ויצא לי מושלם! יותר טעים ממתכונים אחרים שניסיתי(:
הוספתי זיגוג סוכר מעל ואי אפשר להפסיק לנשנש את זה, תודה !!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה דניאלה
לכמה ימים זה נשמר? ואיפה הכי כדאי לאחסן את המאפינס?
היי ורד,
יש לעטוף את המאפינס בניילון נצמד ולשמור על השיש.
זה נשמר 3-4 ימים.
היי אפרת,
לכף גרידת תפוז כמה תפוזים השתמשת צריך לא מעט תפוזים אני טועה או שהתכוונת לכפית?
תודה🙏
תפוז אחד גדול.
שלום לך
האם אפשר במתכון הזה להשתמש בתבניות כאלה?
תודה
באיזה תבניות?
התבניות האלה
כן אפשר.
איך ממירים עוגת טורט פשוטה לשמוש במולטיקייק
לא בטוחה שהבנתי את השאלה.
אפשר להכין את הבלילה ולשים במולטיקייק.
היי,
האם ניתן להקפיא וזה לא מתפורר?
אם את רוצה שהעוגה עצמה תהיה יותר יציבה שימי 2 ביצים.
ניתן להקפיא.
מתכון נהדר, אני נוהגת להוסיף שליש כוס פרג ויוצא ממש מושלם. תודה
מעולה 🙂
תודה חגית
תודה על המתכון. מכינה מחר. איזה ציפוי את ממליצה לשים מעל שיצא פנסי?
אפשר להכין זיגוג משוקולד לבן כמו במתכון הזה- עוגת שוקולד לבן או להכין ציפוי שוקולד רגיל (מחצית מהכמויות הרשומות).
שלום
איך זה מבחינת כמויות אם אני צריכה ל27 ילדים?
תודה
אם את מכינה במאפינס מסיליקון תכפילי כמויות ב-3.
היי
במידה ואני רוצה להכפיל את הכמות ולהכין מהמתכון עוגה ולא מאפינס, באיזו תבנית עליי להשתמש?
אפשר להכפיל כמויות ב-2 ולהכין בתבנית מלבנית בגודל 31X22.
היי אפרת,
מתכון מעולה. הכנתי על הבוקר של יום שישי…
תודה רבה על כל המתכונים והטיפים לבישול/אפייה בריאים יותר.
האתר הכי טוב והכי בריא!
תודה נילי ❤️
וואוו יצא מושלםםםםם. מעל שמתי שוקולד שהמסתי . ופיזרתי סוכריות מעל.תודה
נשמע מעולה 🙂
תודה ויום מקסים!
היי
הכנתי 30.. זה בתנור.. שכחתי לשים שמן בתוך הבלילה 😬😬😬😬😬
מה יקרה ?? זה אבוד ?
אוי מבאס 😐
אני מניחה שזה ייצא יבש.
אפשר להחליף את גרידת התפוז בלימון? זה מה שיש לי כרגע…
כן. מספיק לשים כחצי כפית.
יצא טעים תודה רבה
נראה מעולה!
תודה איילת ושנה טובה 🌺
היי אפשרי להשתמש במיץ תפוזים במקום בפרי?
כן.
הוספתי 1/3 כפית קקאו לאפיה וככה פתאום גם בעלי ש”ממש לא אוהב” עוגות תפוזים וגם הגור בן השנתיים טרפוווו
שמחה לשמוע!
תודה רינת 🙂
אפשר להכין את המתכון הזה במולטיקייק?
כן.
יש לך מתכון לציפוי לבן?
אפשר להמיס 100 גרם שוקולד לבן עם 10 גרם חמאה וכף חלב.
מתכון מהמם…טעים והכי חשוב פשוט…תודה רבה
תודה בדיר, נראה מעולה 🙂
אפשר להקפיא את המאפינס? אני צריכה אותם לחמישי ולא יהיה לי זמן.תודה
כן, אפשר.
אפרת בוקר טוב,
האם ניתן להכין בתבנית של אינגליש קייק?
כן, אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק חד פעמית. יש לשמן את התבנית לפני. זמן האפיה עשוי להתארך ל30 דקות.
יום מקסים 🙂
אני רוצה להכין 40 מאפינסים
בקפקייקס קרטון.
מה המצרכים בבקשה?
ניתן לשדרג עם שוקוציפס?
אם כן לערבב אותם בבלילה או פשוט להניח שהבלילה בתוך הקפקייקס?
תודה רבה
מתכונים מעולים
היי אורית,
כדי לא לפגוע במרקם אני ממליצה להכין בפעמיים, כל פעם את הכמות הבאה:
3 ביצים
שני שליש כוס סוכר
3/4 כוס שמן
כוס מיץ תפוזים סחוט טבעי
2 כפות גרידת קליפת תפוז
2 כוסות קמח תופח (או 2 כוסות קמח לבן מעורבבות עם שקית אבקת אפיה)
אפשר לפזר שוקולד צ’יפס מעל (ייתכן שחלק מהם ישקעו במהלך האפיה).
מתכון קליל מהיר וטעים!
הכנתי עם הבן שלי יחד והוא עשה הכל כולל סחיטת תפוזים.
נהנה מאוד מההכנה, מליקוק הבלילה ואכילת המאפינס 🙂
איזה כיף 🙂 שמחה שנהניתם.
תודה שחזרת לעדכן.
יום מקסים 🌺
אם אני רוצה להכין לכמות של 22 אנשים
פשוט להכפיל את הכל?
האם אפשר לעשות את כל הכמות בפעם אחת או מומלץ בפעמיים?
היי מיכל,
ל22 יחידות יכול להיות שתצטרכי כמות גדולה יותר מפי 2. זה משתנה לפי גדול המאפינס שאת משתמשת בו.
אני ממליצה בשלב ראשון להכפיל כמויות ב-2. מקסימום אם יהיה חסר, תמיד אפשר להכין כמות נוספת.
נראה מתכון נחמד :-). רוצה לנסות ומתעניינת: אם משתמשים בעטרות נייר, היכן משמנים? בתבנית או בתוך כל עטרה?
תודה מקרב לב על התגובה.
היי שרון,
משמנים בתוך כל עטרת נייר אבל בכל מקרה עטרות נייר לא חובה לשמן.
יום מקסים 🙂
הי אפרת, גם את אלה הכנתי, עם כוסמין, ויצאו פשוט נפלאים! מתה על האתר שלך ומחכה כבר לקבל את הספר (לקנדה..)
היי נאוה,
שמחה שיצא טעים 🙂
הספר בדרך אליך.. מקווה שתקבלי אותו בקרוב.
היי.. אני מעוניינת להכין כ-40 מאפינסים.
אשמח אם תוכלי לרשום לי כמויות
אוהבת נורא את האתר שלך ואת המתכונים!
היי ענת,
כדי לא לפגוע במרקם אני ממליצה להכין בפעמיים, כל פעם את הכמות הבאה:
3 ביצים
שני שליש כוס סוכר
3/4 כוס שמן
כוס מיץ תפוזים סחוט טבעי
2 כפות גרידת קליפת תפוז
2 כוסות קמח תופח (או 2 כוסות קמח לבן מעורבבות עם שקית אבקת אפיה)
בהצלחה 🙂
היי אפרת! תודה על המתכונים הקלים וטעימים.
האם אפשר להוסיף בפנים קצת ריבה, או כפית שוקולד. שיהיה עם מילוי. תודה
כן, אפשר בהחלט.
היי אפרת עשיתי עכשיו את המאפינס,ולא ברור לי למה הם לא נאפו מבפנים?? אפיתי בחום של 175 מעלות והם רק נאפו מבחוץ ואפילו נשרפו קצת אבל מבפנים הבצק נשאר אותו דבר…אולי חסר משהו?
היי חנה,
אם הכנת בדיוק לפי המתכון אז לדעתי זה קשור לתנור. אפית בתוכנית רגילה (קו עליון וקו תחתון) ושמת את המאפינס במרכז התנור? אם כן אז התנור שלך כנראה חזק מידי. פעם הבאה מומלץ לאפות אפילו ב160 מעלות.
דרך אגב באיזה סוג תבנית אפית?
תודה לך אפרת, אתר מעולה עם מתכונים מהירים ונפלאים:)
אני מחליפה קמח בכל מתכון לכוסמין, סוכר לסילאן ושמן לשמן קוקוס יוצא נפלא!
תודה נטלי 🙂
שבת שלום
מעולה!!! המרתי את המתכון לנטול גלוטן (השתמשתי בקמח תמי רב תכליתי וקמח קוקוס, את השמן חמניות המרתי בשמן קוקוס והוספתי כף קוקוס. יצא כל כך מושלם שנעלם לפני שהספקתי לפזר אבקת סוכר. תודה על המתכונים המצויינים, יישר כוח.
נראה מעולה! תודה על השיתוף 🙂
יצא ממש טעים פעם ראשונה עשיתי היום אבל שמתי לב שהן לא כל כך תפחו כמו אצלך בתמונה הם תפחו אבל לא כמו שלך בתמונה למרות שיצא טעים !!! כל הכבוד לך על המתכון אבבתי
היי נטלי,
השתמשת בקמח תופח? עד איזה גובה מלאת את השקעים?
מתכון מדהים
תודה ורדה, שמחה שאהבת 🙂
אשמח לדעת מה ההבדל בין קאפקייס למאפינס?תודה
היי ענתי,
מהכמות יוצאים 8-10 מאפינס. אפשר לזלף מעל גנאש שוקולד.
זה לפי כוס בנפח של 240 מ”ל. ניתן להשתמש בכוס זכוכית סטנדרטית עם ידית כמו בתמונה.
לגבי קאפקייקס ומאפינס, בדר”כ מתכוונים לאותו דבר. בשני המקרים מודבר בעוגות אישיות שנאפות בתוך כוסות קטנות או תבניות אישיות. כשאומרים קאפקייקס יותר מתכוונים לעוגות צבעוניות או מקושטות בציפויים שונים.
תודה רבה על ההסבר. יום מקסים
נראה מעולה .אכין עם נכדתי . לכמה מאפינס זה מספיק? והאם ניתן מעל לזלף גנאש שוקולד?
והכלל לפי כוסות מדידה?תודה ויום מקסים
אני חייבת לפרגן
קודם כל על המתכון הקל וטעים של המאפיינס תפוזים
ובכלל אני לא בשלנית , להפך אני שונאת את המיטבח
אך מאז שגילתי את האתר והמתכונים הקלים והטעימים אני נהנהת לבשל
ואף גורפת מחמאות
תודה רבה על מתכונים פשוטים קלים להכנה והכי חשוב טעימים 🙂
כיף גדול לשמוע!
תודה אוולין ושבת שלום 🙂
היי הכנתי את המתכון אך רציתי לתבנית פס ויצא ממש נמוך. האם מראש הכמות לא מספיקה לתבנית? או שיש אופציה לתקן לפעם אחרת?
היי אביה,
הכנת בתבנית פס חד פעמית או רגילה?
חד פעמית
אם זאת תבנית חד פעמית אז הכמות אמורה להספיק אלא אם כן השתמשת בכוס קטנה מידי ולא בכוס בנפח 240 מ”ל או שהיתה בעיה עם חומרי התפיחה של העוגה. העוגה בכלל תפחה כמו שצריך?
יצא מעולה מתכון פשוט וטעים!
תודה רוזין, שמחה שאהבת 🙂
עוד מתכון מושלם!!!
שילבתי אותו עם מתכון עוגת השיש ויצא מאפינס תפוז-שיש שוקולד צ’יפס מהמם.
את גורמת לי להתאהב באפייה 🙂
נשמע מעולה!
תודה אפרת ושבת שלום 🙂
הי אפרת. אשמח שוב למתכון ל6 מאפינס.
הכנתי הערב את המאפינס שוקולד ויצא מושלם !!!
שמחה שיצא טעים 🙂
לגבי מאפינס תפוזים, כמויות ל6 יחידות:
ביצה קטנה
רבע כוס סוכר
רבע כוס שמן
שליש כוס מיץ תפוזים סחוט טבעי
חצי כף גרידת קליפת תפוז
שני שליש כוס קמח תופח
אפשר להוסיף קוקוס? אם כן כמה ניתן להוסיף?
היי שירן,
לכמות שרשמתי (6 מאפינס) אפשר להוסיף כ-2 כפות מלאות קוקוס.
עם קמח כוסמין מלא ייצא יבש בכמויות האלה? וכמה א אפייה שמים?
לא משנה איזה קמח זה, היחס הוא שעל כל כוס קמח יש לשים כפית אבקת אפיה.
ייצא פחות עסיסי אבל עדיין אכיל. האמת שזה עניין של טעם.
אפשר לנסות להכין כמו שרשמת ולשפר בפעם הבאה לפי המרקם שיוצא.
שלום לך:)
שאלה, אם אני רוצה להפוך את המאפינס לעוגת שיש, כמה קקאו את ממליצה לשים בחצי החום וכמה סוכר. תודה:)
היי הדסה,
בחצי בלילה מומלץ לשים כפית קקאו וכפית גדושה סוכר.
היי
כרגיל אחלה של מתכונים פשוטים וטעימים! כבר מאשימים אותי פה בהשמנת כל בני המשפחה 🙂
אשמח לדעת מה היא ההגדרה שלך ל”כוס”?כמה מ”ל מדובר? אני משתמש בכוס חד”פ.. .
אשמח לקבלת התשובה המייל. הרבה יותר נוח וקל 🙂
היי אביחי,
שמחה שכולכם נהנים, זה הכי חשוב 😉
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס זכוכית סטנדרטית רגילה עם הידית (240-250 מ”ל). אפשר לראות בלינק המצורף תמונה של הכוס- המרת מידות אפיה. כוס חד פעמית היא קטנה מידי.
שבת שלום 🙂
היי
יצא מעולה!
דרך אגב:
יש לך מתכונים שלה עוגות קלות, מהירות,ועם מצרכים שיש בכל בית שאופים בו..
תודה מור 🙂
שבת שלום
הי! ידוע לך אם המתכון מתאים גם למכשירי מאפינס כמו icake ומכשירים דומים?
כן, מתאים בהחלט.
אתר אליפות!
האם אפשר להשתמש במיץ תפוזים קנוי וללא גרידת תפוז?
כן פנינה, אפשר.
שבוע טוב וחג פורים שמח 🙂
יש לך מתכונים למשלוחי מנות?
בטח. מצורף לינק- מתכונים למשלוח מנות.
אפרת שלום
קודם כל המתכונים שלך מושלמים
רציתי לשאול אם אפשר להכין מהמתכון הזה עוגה ולא מאפין?
כן רות, אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק חד פעמית. יש לשמן את התבנית לפני. זמן האפיה עשוי להתארך ל30 דקות.
יום מקסים 🙂
לאפרת היקרה !!!!
תודה רבה רבה על כל המתכונים הטעימים, שאותנו כל פעם מחדש מפתיעים !!!
בשמחה ליאל ותודה 🙂
שבת שלום!
לאפרת,
האתר פשוט מדהים
כל פעם מחדש אני נהנת למצוא מתכונים טעימים ובקלי קלות
תודה רבקי! כיף לשמוע 🙂
הכנתי את מאפינס השוקולד יצאו מעולים, כמו עוגת השוקולד שמככבת ועוגת השיש קינמון. כל המתכונים שניסיתי עד היום מדויקים ומצוינים. תודה
תודה רחל! שמחה לשמוע 🙂
היי
במידה ויש לי ביצים בגודל M, צריך 2 ביצים?
כן, רצוי לשים 2 ביצים. המאפינס יהיו יותר רכים.