זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15-20 דקות
מס’ מנות: 12 מאפינס
סוג: פרווה
מצרכים:
100 גרם שוקולד מריר
חצי כוס (100 ג') שמן
3 ביצים
3/4 כוס (150 ג') סוכר
חצי כוס מים פושרים
כוס קמח תופח לפסח (או כוס קמח תפוח אדמה+ כפית אבקת אפיה)
2 כפות (20 ג') אבקת קקאו
שליש כוס (65 ג') שוקולד צ'יפס
אופן הכנה:
-מחממים תנור מראש ל-175 מעלות. משמנים תבנית מאפינס מסיליקון או מניחים עטרות נייר בתוך תבנית מאפינס (אין צורך לשמן את עטרות הנייר).
-מניחים בקערית את קוביות השוקולד וחצי כוס שמן וממיסים במיקרוגל במשך 15-20 שניות. מוציאים ומערבבים לתערובת חלקה.
-מערבבים בקערה אחרת (בעזרת כף או מטרפה) את הביצים עם הסוכר. מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבבים. מוסיפים מים ומערבבים. מוסיפים קמח תופח לפסח ואבקת קקאו ומערבבים קלות עד לתערובת אחידה.
-יוצקים את הבלילה לתבנית מאפינס ומפזרים מעל שוקולד צ'יפס.
-מכניסים לתנור ואופים במשך 15-20 דקות, עד שקיסם שננעץ יוצא יבש.
עוגה מקמח תפוח אדמה
- עוגת גבינה שיש |
- עוגת קינמון ואגוזים לפסח |
- עוגת פרג ושקדים |
- עוגת גבינה בטעם שוקולד |
- בראוניז בננה וחמאת בוטנים |
- עוגת גבינה ושוקולד לבן
תגובות
כמה זה בתבניות?
12 מאפינס…
תבנית אינגליש קייק.
שימי לב שזמן האפיה עשוי להתארך ל30 דקות.
שלום, האם אפשר להמיר את הקמח תפו"א לקורנפלור?
אפשר 🙂
תודה רבה רבה על המתכון.כשגילו שהבת שלי צליאקית היא הייתה בבאסה וחשבה שהדברים ללא גלוטן הם מגעילים.הכנתי לה את המאפינס והיא כל כך שמחה! עשית לי את היום
איזה כיף לשמוע ❤️
על האש הכנתי יצא מדהים
תודה עדן 🙂
מתכון על האש
איזה אתר מגנוב!!
תודה 🙂
הי אפרת,במקרה ואין לי קמח תפוא יש אפשרות לאיזשהו קמח אחר ללא גלוטן? אם כן,איזה?
אפשר קמח תמי או רגיל.
תודה , עזרת לי גם בעניין הזה…
רכים וטעימים! הכנתי השבוע עם קמח תופח ולא קמח מצה
שמחה לשמוע 🙂
יצאו מווושלמות😋
השתמשתי בקמח מצה+ אבקת אפייה
שמחה שיצא טעים 🙂
סליחה.. הסתכלתי על מתכון אחר..
בכ\"א המתכונים ממש מוצלחים אחד אחד!!
תודה רבה!
המתכון היה שונה אתמול??
א\"כ אשמח לקבל את המתכון הקודם. פשוט הכנתי ויצא מוצלח מאד
ואני רוצה לשחזר את זה שוב.. תודה!
זה התמונה של המאפינס הזה….
נראה מעולה! תודה יקרה ❤️
סליחה זה היה המאפינס תפוז🤗
הכנתי לפני כמה דקות,
והנה התוצאה……..
מהמם 😍
תודה חני
האם אפשר להכין כעוגה ולא כמאפינס?
כן. אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק. זמן אפיה עשוי להתארך ל30 דקות.
הי אפרת אתר מעולה אני מתה עליו!
לגבי המאפינס- משום מה לקח להם הרבה זמן אצלי להאפות, הרבה יותר מ20 דקות. יכול להיות שזה בגלל ששמתי בשלב הכי נמוך התנור ולא באמצעי?
בכללי עוגות יוצאות לי יותר טוב בשלב הנמוך ולכם שמתי שם.
כן, זה יכול להיות. הכי מומלץ שהעוגה תהיה מונחת במרכז התנור.
חיממת את התנור 8-10 דקות מראש? גם זה מאוד חשוב.
הכנתי לחג ויצא מושששששששששש😋💖💖💖💖💖💖
שמחה לשמוע ❤️
אין לי קקאו וגם לא שוקולית. מה אפשר לשים במקום? להמיס שוקולד? או אולי משהו אחר (טעם אחר ולא שוקולד לבלילה עצמה?)
אפשר להוסיף 25 גרם שוקולד מומס.
היי!
אם יש לי קמח מצה לעוגה (טחון דק מיוחד לאפיה), מה יחס ההמרה? והאם יש צורך גם בקמח תפו\"א?
עדיף להשתמש רק בקמח תפו"א.
בקמח המצה הדק אפשר להשתמש במתכון הזה- עוגת שוקולד לפסח.
הכנתי את המאפינס האלה לערב חג, השתמשתי בקמח תפו\"א והן יצאו מעולות!! הכל חוסל (= תודה רבה על מתכון קל ומהיר וטעים!!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה רבקה
המאפינסים יצאו מעולה ,ממליץ בחום!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה ערן
האתר הזה מושלם !!! והמתכון הזה מוששש ב\"ה!!!עשיתי בתבנית 1
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה זוהר
נהדר! עשיתי שני שליש מתכון בערך (כי לא בא לי לשים יותר משתי ביצים הן יקרות ערך היום…), יצא רך וטעים ותפח יפה מאד. הבלילה נראתה לי טיפה דלילה אז הוספתי שתי כפות אגוזים
טחונים.
מעולה 🙂
תודה נעמה וחג שמח 🌺
הכנתי את העוגה הזו ושפכתי את הבלילה לשתי תבניות אינגליש קייק והשתמשתי בקמח תפוחי אדמה ויצא פשוט מדהים!!!
אין על המתכונים שלך!
מעולה 🙂
תודה דבורה וחג שמח 🌺
תודה רבה יצא טעים מאד
תודה אביגיל וחג שמח 🌸
תודה רבה!! נהניתי מאוד מהמתכון!! הכנתי לחג וכבר כמעט לא נשאר, יצא טעים מאוד וההכנה מהירה!!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה אודליה וחג שמח 🌺
שלום וברכה, אין על המתכונים שלך!
כתבת קמח תפו\"א וכפית א. אפייה, זה בסדר להמיר את זה במקום קמח תופח נכון? עשיתי לפני כמה שנים עוגה עם קמח מצה/ קמח תפו\"א וזה לא היה אפוי מבפנים כלל רק למעלה, במתכון הזה לא אמור להיות כל נכון?מפחדת מפנצ\'ר… תודה לך!!
כן, זה יוצא טעים גם עם קמח תפו"א + אבקת אפיה.
יש לערבב אותם קודם בנפרד ורק אז להוסיף לבלילה.
יש לאפות בחום עליון וחום תחתון ולחמם את התנור כ-10 דקות לפני האפיה.
חג שמח 🌺
היי אפרת
האם במתכון זה ובשאר המתכונים שלך שנדרש שוקולד מריר ניתן להשתמש בשוקולד ציפס במקום (או במקרה זה להוסיף ואם כן אשמח לדעת כמה)
או בשוקולד בישול (לא מכירה רק שמעתי)
תודה וחג שמח.
כן אפשר.
היחס הוא 100 גרם שוקולד מריר = חצי כוס שוקולד צ'יפס.
אפשר גם בשוקולד לבישול.
חג שמח 🌺
היי
האם במקום שמן אפשר חלב? אם כן האם אותה כמות?
היי מרינה,
במקום שמן אפשר לשים חמאה מומסת. חלב פחות מתאים.
שלום אפרת, מתאים לאינגליש אחת? על איזה חום לשים בטוסטר אובן? תודה
כן, אפשר להכין באינגליש קייק. זמן האפיה עשוי להתארך ל25-30 דקות.
שימי על אותה טמפרטורה ותעקבי אחרי האפיה לוודא שזה לא נשרף החלק העליון.
מומלץ לקרוא- אפיה בטוסטר אובן.
היי
רציתי לשאול אם אפשר במקום צפס שוקולד אפשר לשים אגוזים?
אפשר אבל יותר טעים עם שוקולד צ'יפס. אפשר לשים גם שוקולד מריר קצוץ עם סכין.
היי אפרת! מתכוננת לפסח (עכשיו שיש זמן כי בקושי הולכים לעבודה 🙁 ) – רציתי לשאול, האם שמעת על קמח קוקוס?? קניתי לפסח בשבוע שעבר כי אמרו לי שהוא בריא. בעיקרון הבנתי ששמים רק רבע עד שליש מכמות של קמח רגיל, לא בטוחה לגבי המרה מקמח תפו\"א או קורנפלור. האם אפשר להשתמש בקמח זה למתכונים שלך לפסח?? תודה רבה ובריאות טובה 🙂
היי אודליה,
שמעתי אבל לא יצא לי עדיין להתנסות.
אני לא יודעת אם הוא מתאים כתחליף בכל סוגי המתכונים אבל במתכון הזה נראה לי שכן.
המון בריאות ורק בשורות טובות 🙂
היי אפרת
האם אפשר להשתמש בקמח רגיל?
יש מתכון למאפינס שוקולד מקמח רגיל.
היי אפרת
תודה על האתר המקסים שלך, הכנתי כמה עוגות מהאתר שלך והכל נטרף
ציונה
שמחה לשמוע ❤️
תודה ציונה
היי
שמן יכול להיות גם שמן קוקוס? (מעדיפה לא קנולה)
תודה רבה
כן.
התחלתי להכין גלידה: הפרדתי 3 ביצים וללבן הוספתי שלושת רבעי כוס סוכר אבל הוא לא התקשה. לצהוב הוספתי מלח וסוכר וניל… אני רוצה להכין מזה משהו אחר… המתכון הזה יתאים?
כן אפשר.
אפשר קקאו במקום שוקולד?
מה המינון?
תודה רבה רבה על האתר המבורך!
היי אילנה,
אני מניחה שבמקום השוקולד אפשר להוסיף כף אבקת קקאו נוספת + 4 כפות מים אבל אני חושבת שעם שוקולד זה יותר מוצלח מאשר עם קקאו בלבד.
הי.. מתכננת להכין את המתכון בתבנית אינגלשקייק. העניין שלפסח יש לח רק טוסטר אובן. ייצא טוב לדעתך? יש לך טיפים לכמה זמן וכמה מעלות בתנאים של אובן?
היי לימור,
אני יודעת שהרבה משתמשים בטוסטר אובן לאפית עוגות ואין עם זה בעיה.
ממליצה לקרוא את זה – אפיה בטוסטר אובן.
חג שמח 🌷
מתכון קל וממש טעים! השתמשתי בקמח תפוחי אדמה ובחצי כוס מים הוספתי כפית נס קפה..
ממש תודה על המתכון🤗
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה מגי
היי אפרת, לילה טוב. אין לי שמן, מה אני יכולה לשים במקום? תודה.
אפשר לשים 85 גרם חמאה מומסת.
היי אפרת תודה על המתכונים אפשר להקציף עם מיקסר שיצא אוורירית?ובמקום הפצפוצים אפשר להכין גנאש?
תודה רבה על המתכונים:)
כן לשתי השאלות.
חג שמח 🌸
האם זה מתאים לתבנית קפיצית24
ואם כן כמה זמן ובאיזה חום?
לתבנית עגולה 24 יש להכפיל כמויות ב-2.
אפיה ב-175 מעלות במשך 40-45 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
חג שמח 🌸
היי אפרת,
ראשית תודה על המתכונים הקלילים והטעימיםםםםםםם!!
אפשר להכין את זה בתור עוגה בתבנית? האם זה אותם כמויות?
כן. אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק.
חג שמח ❤️
הי, האם יעבוד עם שוקולית ולא קקאו??
כן.
חג שמח 💗
תודב על המתכון ועל כל התמיכות שלך. האם ככלל אפשר להחליף קמח תפוא בקמח מצה? מה ההבדל במרקם?
היי אוסנת,
לא תמיד אפשר להמיר קמח תפו"א בקמח מצה. המרקם שלהם שונה לגמרי וגם כמות המים משתנה.
אם את מעדיפה להכין עם קמח מצה תכיני את המתכון הזה- עוגת שוקולד לפסח בתבניות מאפינס.