זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20-25 דקות
מס’ מנות: 8-10 מאפינס
סוג: פרווה
מצרכים:
2 ביצים
חצי כוס (100 ג’) סוכר
שליש כוס (66 ג’) שמן
2 גזרים בינוניים מגורדים דק
כוס (140 ג’) קמח תופח (או כוס קמח לבן מעורבב עם כפית אבקת אפיה)
חצי כפית (2.5 ג’) אבקת סודה לשתיה
כפית שטוחה (4 ג’) אבקת קינמון
שליש כוס (33 ג’) אגוזי מלך קצוצים
אופן הכנה:
-מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס (אם משתמשים בעטרות נייר מומלץ להניח אותן בתוך תבניות שקעים ממתכת/סיליקון כדי שיהיו יציבות).
-מערבבים את כל החומרים (בעזרת מטרפה/כף) לפי הסדר בו הם רשומים.
-יוצקים לתבנית שקעים משומנת ואופים במשך 20-25 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
- עוגת אספרסו |
- עוגה לבנה |
- עוגה עם ציפוי קראנץ |
- עוגת שמרים פרווה |
- עוגת שוקולד עסיסית |
- עוגת תפוזים אוורירית
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לעוגות
היי תודה אפרת על המתכונים המעולים! מכינה רק דרכך!
יש איך להמיר את הסוכר? אין לי מספיק כרגע ורוצה לדעת אם אפשר לשים דבש במקום או משו אחר..
כן את יכולה להשלים את הכמות בדבש.
מתכון מעולה
משום מה עוגות בחושות יוצאות לי תמיד מאד דחוסות וזה יצא כ”כ רך נעים ואורירי, אולי בגלל שזה מאפינס ולא עוגה?
בפעם הקודמת שהכנתי הבן שלי בן שנתיים וחצי גמר את זה ביומיים 🙂
היי שרה,
העוגות שאת מכינה תופחות בתנור ואז נופלות? או שהן לא תופחות בכלל?
יצא מעולה תודה רבה
שמחה שיצא טעים💜
מתכון מעולה קליל וטעים ממש!
שמחה שיצא טעים❤️
מתכון מושלם! הילדים שלי ממש אוהבים
שמחה לשמוע:)
תודה איריס
אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק?
כן בטח.
זמן האפיה עשוי להתארך ל 30-35 דקות.
רוצה להחליף את הסוכר במייפל..בכמה אפשר להוריד מהכמות? רבע כוס יהיה מספיק טוב?
ולמה משמשת הסודה לשתייה?
היי
מומלץ לשים רבע כוס סוכר ורבע כוס מייפל כדי שהמרקם יצא טוב.
הסודה לשתייה תורמת למרקם רך.
זה מתוק מדי בשבילי..אי אפשר לוותר על הסוכר?
אפשר רק שהמרקם יצא שונה- פחות יציב ועוגתי.
ואין מאפינס גזר שהוא על בסיס מייפל?
זה בסדר, תכיני את המתכון הזה רק עם מייפל. שימי שליש כוס.
וזה יתאים לתבנית בקוטר 18?
רבע כוס מייפל גם יהיה בסדר?
ואגב במה תורמת הסודה לשתייה? לא עדיף א.אפייה?
אמור להתאים לתבנית בקוטר 20 אז אני חושבת שגם 18 יהיה בסדר.
רבע כוס מייפל בסדר. המתיקות תהיה עדינה.
יש גם אבקת אפיה בקמח התופח וגם סודה לשתיה. תורם לאווריריות.
כשהכנתי אתמול את המאפינס האלו הילדים עמדו לידי ואמרו איכססס עוגת גזר??
אבל כשהעוגות יצאו מהתנור הן פשוט חוסלו!
תודה על עוד מתכון מעולה!!
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
מתכון מעולה, הכנתי כבר כמה פעמים.
אשמח לדעת- האם ייצא טוב גם אם אגרד את הגזר גס? (אני רוצה לחסוך זמן ולהכפיל כמויות…)
היי
עדיף לגרד דק כדי שהמרקם של הגזר ישתלב ולא יהיה קשה וגדול מדי.
אפרת, בוקר טוב. לתבנית של 12 מאפינס איך לשנות כמויות? בנוסף, נשאר לי קמח תופח לפסח. אפשר להשתמש בו כאן? תודה
היי,
לא מומלץ לשנות כמויות בשביל עוד 2 מאפינס, יהיה קשה לדייק בכמויות(:
ואם אכפיל כמויות, אעשה 12 בתבנית מאפינס ואת מה שיוותר בתבנית אינגליש קייק קטנה? יש לי אחת כזו מסיליקון. מה לגבי הקמח כדאי או לא?
כן, אפשר להכפיל כמויות פי 2 ואת מה שנשאר להעביר לתבנית אחרת.
אפשר לנצל שאריות של קמח תופח לפסח?
כן, אפשר. יצא מעט שונה…
היי , אפשר להמיר את הקמח בקוואקר?
היי,
אפשר להמיר עד חצי מכמות הקמח בקוואקר.
היי אפרת כמה דבש לשים במקום סוכר?
היי,
אפשר לשים כשליש כוס דבש או טיפה יותר, יהיה שינוי במרקם.
ווואו כמה קלים ככה טעימים! מכינה לפחות פעם בשבוע לילדים , הם טורפים את זה.תודה !
אפשר לשים סירופ אגבה במקום סוכר? ואם כן מה הכמות
שמחה מאד שאהבתם את המתכון, נראה מעולה🙂
מומלץ להמיר רק חצי מכמות הסוכר בסירופ אגבה (רבע כוס סוכר+רבע כוס אגבה). יש לאפות על 170 מעלות במקרה כזה.
מעולה! ותודה על התשובה המהירה 😃
הכנתיי וכרגיל כמו המתכונים שלך יצא טעים ברמותת
הכפלתי כמויות, השתמשתי בקמח כוסמין וחצי מכמות הגזר המרתי לתפוחים,
יצא מעדןן!! ארוחת בוקר יומיומית😋
תודה יקרה😍
איזה כיף שיצא מוצלח ושאהבת את המתכון! תודה על השיתוף🌺
מתכון מעולה, מכינה קבוע לילדים שלי, עם שילוב של קמח כוסמין/שיפון/טף, 2 כפות דבש במקום סוכר, ושמן זית. יוצא מעולה!!
איזה כיף שאהבתם את המתכון! תודה על השיתוף🌺
טעים וקל להכנה
שמחה ממש לשמוע! תודה על השיתוף🌺
יצא מושלם!!
מי שלא מכפיל אצלך כמויות מראש לא יודע מה הוא עושה 😄
שמתי כוס קמח שקדים וכוס קמח כוסמין מלא והשאר לפי המתכון 🧁
איזה כיף שיצא מוצלח, נראה מעולה! תודה על הפרגון🌺
היי, הכנתי ויצא טעים מאוד!!! מתכון מומלץ בחום 😃
שמחה מאד שאהבתם את המתכון, תודה על השיתוף❤
תקשיבייי כל מתכון שלך יוצא מעולה!! אף פעם לא התאכזבתי! פשוט אלופה!
איזה כיף לשמוע! תודה על הפרגון נוי❤
שלום.אפשר להוסיף טחינה גולמית במקום ביצה אחת? אם כן איזו כמות? תודה
היי אולגה,
כן זה אפשרי. מצרפת לך כמה תחליפי ביצים נפוצים:
1 ביצה = חצי בננה מעוכה + רבע כפית אבקת אפיה (עוגיות, לחמים, פנקייק, מאפינס)
1 ביצה = רבע כוס רסק תפוחים לא ממותק (לחם, עוגות, מאפינס)
1 ביצה = רבע כוס יוגורט על בסיס סויה + רבע כפית אבקת אפיה (עוגות מסוימות)
1 ביצה = 2 כפות טחינה גולמית (בעיקר עוגיות וחטיפי בריאות. עוגות מסוימות)
1 ביצה = כף זרעי צ’יה טחונים + 3 כפות מים – יש לערבב ולהשרות למשך כ-15 דקות לפני השימוש (עוגות, עוגיות, לחם, מאפינס)
היי,
שאלה… אפשר להמיר את הסוכר בדבש? ואם כן איזו כמות דבש?
היי ורד,
המרקם עשוי להשתנות, אבל את יכולה לשים שליש כוס+ כף דבש(:
יצא מעולה ממש טעים!
אני רוצה שיצא יותר כהה, יצא לי בהיר יחסית. השתמשתי בסוכר לבן… אם אני אשים סוכר חום כהה דחוס של סוגת לאפייה זה ישנה את הטעם או המרקם? או שאין בעיה?
היי יפית,
אין בעיה להשתמש בסוכר חום כהה, זה אפילו טעים יותר, רק שהסוכר יהיה מורגש יותר במרקם.
הכפלתי כמויות , חלק לתבנית אינגליש וחלק למאפינס..עם קמח כוסמין , וסילאן במקום סוכר. יצא מאוד נימוח, וטעים. ממליצה לזלף עם הסילאן מעל, יוצא יפה וריח מטורף. מתכון אחד הקלילים ! תודה
שמחה שיצא מוצלח! נראה מעולה😊
תודה על השיתוף מריה:)
היי
הכנתי כמות כפולה עם קמח כוסמין וסוכר חום במקום לבן.
לא הוספתי אגוזים( ילדים קטנים).
יצא טעים מאוד.
איזה כיף שאהבתם! תודה על השיתוף😊
הי אפרת, אפשר לשלב מיץ תפוזים? אפשרי במקום חלק מהשמן? תודה! מיכל
היי מיכל,
לא ניסיתי, אבל אני חושבת שאפשר לשים רק 1/4 כוס שמן, ולהוסיף 3 כפות מיץ תפוזים.
תודה, ניסיתי ויצא טעים מאוד!!
את חושבת שהם יישמרו טוב בהקפאה?
תודה שחזרת לעדכן😊 המאפינס נשמרים בהקפאה:)
יש להוציא להפשרה על השיש כמה שעות לפני ההגשה, וכדאי לסיים את ההפשרה בחימום בתנור על 180 מעלות ל-5 דקות.
הי אפרת, המתכון מעולה! אני רוצה להכין עכשיו בגרסא לפסח. קמח אורז, קמח תפוח אדמה, קמח חומוס או קמח עדשים, יכולים להתאים? תודה!!
היי מיכל,
הקמחים שציינת לדעתי יהיו פחות מוצלחים כאן. את יכולה להשתמש בקמח ללא גלוטן, כמו קמח תמי או כרגיל.
אם אין לך- חושבת שאפשר לשים חצי כמות קמח מצה דק וחצי כמות קמח תפוח אדמה.
בהצלחה😊
היי על איזו תוכנית אפייה?
היי איריס,
על חום עליון ותחתון (זה נכון לגבי כל העוגות)🙂
היי אפרת
האם אפשר לוותר על האבקת סודה?
יש לי בעיה עם הטעם תמיד אני מרגישה את הטעם וזה ממק הורס לי.. לדעתך זה ישפיע על העוגה?
תודה מראש (:
אבקת הסודה לשתיה אמורה להעניק עוד קצת אווריריות.
הטעם לא אמור להיות מורגש בכלל אלא אם הסודה לשתיה לא טובה או ששמים כמות גדולה מידי.
בכל אופן, אפשר גם להכין בלי.
היי..ישנה אפשרות לוותר על האגוזים והקינמון?
היי אפרת, כן אפשר 🙂
היי,
מה הטעם והמרקם של עוגת גזר? מתוק?
נכון מירב 🙂
הגזר הוא מתוק וכך גם טעם העוגה
הי אפרת, נראה מעולה. אני רוצה להכין לתינוק. אפשר לוותר על הסוכר? או לשים רק 2 כפות סילאן/דבש? אולי כדאי תפוח עץ במקום? תודה! מיכל.
אפשר לשים סילאן או דבש במקום, אין בעיה 🙂
תודה! מעדכנת שהכנתי עם קמח כוסמין, שמן זית ו3 כפות של דבש ומולסה. יצא מעולה!!
תודה שחזרת לעדכן מיכל!
יום נפלא❤️
תודה על המתכונים שלך, הם כולם מעולים אחד אחד!
האם אפשר להמיר את השמן ברסק תפוחים, אם כן מה הכמות?
היי שרי,
כדי שהעוגה לא תצא דחוסה מידי מומלץ לשים רק חצי מכמות השמן רסק תפוחים וחצי שמן.
אמור להיות רטוב מבפנים כשמוכן?
הקיסם אמור לצאת יבש לגמרי.
יכול להיות שאם תחתכי את המאפינס לפני שהוא התקרר זה ירגיש קצת לח לכן יש לתת לזה להתקרר לגמרי.
מעולה!
תודה נטע 🙂
לאיזה גובה ליצוק את העיסה לתבנית השקעים?
עד גובה כ-1 ס”מ לפני הסוף.
מתכון מעולה! תודה רבה!
שמחה שאהבת 🙂
היי אפרת רציתי להגיד לך שיצא טעים, המשפחה שלי מאוד אהבה. ישר כוח!
בנוסף רציתי לשאול אם יש תחליף לקינמון (שאני אדע לפעם הבאה פשוט הפעם הכנתי בלי כי לא היה לי), תודה מראש.
היי ליאת,
שמחה שיצא טעים 🙂
אין ממש תחליף. אם אין קינמון אפשר להכין בלי כמו שעשית.
👍
היי , אשמח לדעת אם במקום אגוזי מלך אפשר להשתמש בפאקנים ואם כן מה הכמות הרצויה ?
כן. אפשר לשים בין רבע לשליש כוס פקאנים קצוצים.
וואו עיצוב חדש!!! מהמם!!
שאלה קטנה. אפשר קמח כוסמין 80%?
תודה ❤️
וכן, אפשר.
הי אפרת, הכנתי מאפינס בתבנית סיליקון, ובזמן שהייתה בתנור היא פלטה ריח מוזר, ועכשיו למאפינס יש את הריח/טעם הזה. את יודעת ממה זה ואיך להימנע מזה להבא?
כנראה שזה בגלל תבנית הסיליקון.
זה יכול להיות בגלל שהתבנית חדשה או בגלל סוג התבנית.
להבא אפשר לשים מנג’טים מנייר בתוך כל שקע ולצקת לתוכו את הבלילה.
היי.. האם הכמות טובה להכנת עיגה ולא קאפקייקס? במידה וכן הכמות מתאימה לאינגליש קייק?
כן. אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק חד פעמית.
זמן האפיה עשוי להתארך ל30 דקות.
מתכון טעים ומעולה!!!
הכנתי בערך 4 נגלות ביום אחד!!
תודה על עוד מתכון מושלם!
שמחה שיצא טעים 🙂
הי אפרת, הכנתי ויצא טעים מאוד .המתכונים שלך מוצלחים ביותר ואת מסבירה כל כך טוב….איזה כיף שהקמת את האתר הנפלא הזה. רוצה להודות לך מקרב לב, שבת שלום
תודה ענבר
שבת שלום
היי אפרת,
נראה לך שזה יתאים בתור ארוחת ערב?
זה יכול להשלים ארוחה. לדעתי כדאי להכין משהו קטן לארוחת ערב (אפילו חביתה) ואחרי זה להגיש את המאפינס.
היי,
זה בדיוק הקטע…אני ממש רוצה לגוון נמאס לי מחביתה
יש לך אולי רעיון אחר
תסתכלי בקטגוריה של ארוחות ערב, יש שם כל מיני רעיונות.
בגלל שהמאפינס גזר הוא יותר מזכיר עוגה אז הוא מתאים כקינוח לאחר הארוחה.
היי,
בדרך כלל שמכינה
נותנת להם אחרי ארוחת בוקר
זה מה שעשיתי בסוף
תודה
בוקר טוב אפרת
האם ניתן לvחליף את הסוכר בסילאן או אם לא אז בסוכר חום או מייפל? באותה כמות?
תודה לך .
אפשר לשים חצי כוס סוכר חום או שליש כוס מייפל.
אני צריכה להכין 40 יח’, תוכלי לרשום בבקשה כמויות?
כמות ל40 יחידות:
5 ביצים גדולות
2 כוסות סוכר
כוס ושליש שמן
7 גזרים בינוניים מגורדים דק
¾ כוס מים
4 כוסות קמח תופח
כפית אבקת סודה לשתיה
כף ושליש אבקת קינמון
כוס ושליש אגוזי מלך קצוצים
בוקר טוב
לא חשבתי אי פעם להכין מאפינס גזר
ושיהיה לי טעים חח
הכנתי אתמול בלילה יחד עם המרק כרוב(טעים ביותר) המאפינס מאוד טעימים גם בעלי והילדים אהבו
תודה
נראה ממש טוב ❣️
כוס קמח או 140 גרם?
מבחינת מ”ל זה כוס של 240 מ”ל אבל מבחינת משקל כוס קמח = 140 גרם.
מתכון מעולה, יצא טעים מאוד.
הילדים אהבו,
תודה.
שמחה לשמוע 🙂
תודה ושבוע נפלא 🌺
שימוש בביצים קטנות זה בסדר? צריך להוסיף ביצים?
אם מכפילים כמויות, באותם קערות או בנגלות?
אפשר להשתמש בביצים קטנות.
אפשר להכפיל כמויות ב-2 באותה קערה.
שלום.
רציתי לשאול האם אפשר שמן קוקוס במקום רגיל וקמח כוסמין במקום תופח?
אודה לתשובתך.
אפשר לשים כוס קמח כוסמין + כפית אבקת אפיה.
אפשר לשים שליש כוס שמן קוקוס מומס.
יום מקסים 🌺
מה עושה אבקת סודה לשתייה ששמים בעוגה?
היא מתפיחה את העוגה לרוחב (אבקת אפיה – לגובה) ומעניקה צבע חום יותר לעוגה.
היי אפרת,
במתכון עוגת גזר בחושה שלך את אומרת לערבב את החומרים בקערות נפרדות:
באחת קמח תופח, אבקת סודה לשתייה ואבקת קינמון,
ובשנייה את הביצים, סוכר ושמן.
לאחר מכן לערבב את שתי הקערות ובסוף את הגזר המגורד (אח”כ במתכון זה ברור לי שצריכה להוסיף את אגוזי המלך שלא קיימים במתכון של הבחושה).
מה ההבדל שכאן ההוראות הן שונות, הרי מדובר באותם חומרים?
פשוט מאד רוצה להכין בקאפקייקס וחשוב לי שייצא מוצלח.
תודה 🙂
היי לימור,
שתי הדרכים לערבוב טובות ונכונות. אחת לקאפקייקס והשניה לעוגה. ההבדל בתוצאה הוא לא משמעותי. אם את מכינה בקאפקייקס תכיני לפני המתכון הזה וייצא מוצלח 🙂
חשוב לי רק לציין שאם את משתמשת בקמח רגיל ומוסיפה לו אבקת אפיה יש לערבב אותם קודם ביחד ורק אז להוסיף לתערובת (שאגב זה נכון בכל עוגה).
יום מקסים🌷
כמה זמן אפייה לתבנית אינדליש קייק חד פעמית?
30-35 דקות.
מעבר לזה שזה חוסל על ידי הילדים, השינויים הקלים שהכנסתי: ביצה אחת XL במקום שתיים, סוכר החלפתי בדבש (משתדלת לעשות זאת ברוב המתכונים) , ללא סודה לשתייה וללא אגוזים, והוספתי עוד חצי כוס קמח.
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
תודה על המתכון, יצא מעולה
ניסיתי כבר הרבה מתכונים לעוגת גזר
וזה הכי טוב עד כה 🙂
תודה הגר, שמחה שאהבת 🙂
יום מקסים 🌷
התערובת קשה לא חסר נוזלים במקרה?
היא לא אמורה לצאת קשה. תוסיפי כרבע כוס מים.
הי! אם אני מכינה היום בשביל שבת בצהריים כדאי להקפיא? או שעדיף להשאיר במקרר?
בגלל שיש בזה גזר לדעתי תקפיאי ובשבת מוקדם בבוקר (או בשישי לפני שאת הולכת לישון) תוציאי להפשרה על השיש עם הניילון הנצמד.
היי הייתי רוצה לדעת אם אפשר להכין בלי הקינמון???
כן אפשר.
היי, אני רוצה להכין את המתכון בתבנית במקום מאפינס? באיזה גודל תבנית להשתמש לפי הכמויות שרשומות במתכון?
תודה!
תבנית אינגליש קייק חד פעמית אחת.
תודה רבה!
שאלה נוספת שעלתה לי, האם ניתן להוסיף מעט שוקולד צ’יפס במקום האגוזים?
כן, אפשר בהחלט.
הכנתי ויצא מדהים. המתכונים שלך לא מאכזבים אף פעם…תודה רבה
תודה לאה 🙂
שבוע נפלא
היי,
הכמות שצוינה במתכון היא עבור 10 קאפקייקס גדולים או קטנים?
תודה
כ-6 גדולים, 8 בינוניים או 10 קטנים.
היי!
האם אפשר בלי האגוזים? מעוניינת להכין לילדים קטנים.
כן, אפשר לוותר על האגוזים.
אפשר להכין בלי סודה לשתייה? תודה
כן, אפשר.
שלום .. האם ניתן למצוא את הספר בחנות לספרים ??
תודה..
היי,
את הספר ניתן לרכוש באתר בלבד. הוא לא משווק בחנויות הספרים.
אין על המתכונים שלך. ניתן במאפינס הספציפי הזה לוותר על הביצים?
תודה רינת 🙂
במתכון הזה לא ניסיתי אבל יש מתכון לעוגת גזר טבעונית ללא ביצים.
כמו תמיד- מתכון מעולה וטעים בטירוף! השתמשתי בסוכר חום ויצא פצצה.. תודה! (לא צריך לשלוח תגובה למייל 😉 )
תודה ליאור 🙂
העוגות גזר מאוד מתאים לי רק אני לא יכולה עם קמח לבן ולא עם טופח, האם אפשר עם קמח בריא יותר שהוא לא מחיטה. תודה
שמי מלכה שיר. בבקשה תשובה למייל. malkagot@gmail.com תודה רבה.
היי מלכה,
אפשר להכין את העוגה עם תערובת קמחים ללא גלוטן כמו קמח תמי, כרגיל וכו’ בתוספת אבקת אפיה.
שולחת תשובה למייל.
חתימה טובה 🙂
שלום,
א. אף פעם לא הבנתי את המונח “נועצים קיצם ובודקים אם יבש”. כל פעם שאני תוקע קיסם יוצא רך גם כשכבר יבש. איך מבדילים או שזה רק הניסיון והזמן?
ב. יש תחליף לקמח עבור רגישים לצליאק?
ג. אפשר לתת תגובות גם ישירות למייל?
בברכה
אבי
היי,
1. הקיסם צריך להיות יבש, לא העוגה. זה מצוין שהעוגה רכה.
2. אפשר להכין עם כל תערובת קמחים ללא גלוטן כמו קמח תמי, כרגיל וכו’. לא לשכוח להוסיף אבקת אפיה.
3. שולחת תשובה גם למייל.
חתימה טובה 🙂
המון תודה על התשובה והיחס .
מה יחס הקמחים לעוגה זו שעליי להוסיף? יש תחליף ראוי לקינמון? כמה אבקת אפיה? האם את התשובות שלך לתגובות שלנו מקבלים תמיד במייל? או לכל הפחות הודעה שהתקבלה תשובתך? יקל מאוד… חתימה טובה..ושוב המון תודה
1
היי אבי,
אותה כמות – כוס קמח + כפית אבקת אפיה. יש לערבב אותם קודם בנפרד ורק אז להוסיף לתערובת.
הקינמון מוסיף טעם אבל אם אין אפשר להכין גם בלי.
כרגע מי שרוצה תשובה למייל צריך לציין זאת בתגובה אבל בקרוב האתר יעבור עיצוב חדש ושדרוג ואז האפשרות הזאת תהיה תעשה באופן אוטומטי.