שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 47 דקות

מס’ מנות: 16 ריבועים

סוג: חלבי/ פרווה

ספרי מתכונים ב10 דקות

מצרכים:

חצי קילו בצק עלים

1 בצל בינוני-גדול קצוץ

1 שן שום קצוצה

2 סלסלות פטריות טריות חתוכות לפרוסות דקות

כף עירית קצוצה (לא חובה)

1 ביצה קטנה

כף קמח רגיל

תיבול: שליש כפית מלח, כפית אבקת מרק/פטריות, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם 3 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה.

-מוסיפים את פרוסות הפטריות ושן שום קצוצה, ממליחים בשליש כפית מלח ומבשלים במשך כ-10 דקות עד שהפטריות מצטמצמות.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-מתבלים באבקת מרק ופלפל שחור, מערבבים ומסירים מהאש. מעבירים לקערה ומצננים. לאחר שהתערובת התקררה, מוסיפים עירית קצוצה, ביצה וכף קמח ומערבבים.

-מחממים תנור ל200 מעלות ומרפדים תבנית ענקית בנייר אפיה. פורשים את בצק העלים על נייר האפיה ומרימים מעט את השוליים. דוקרים בעזרת קיסם בכמה מקומות בבצק. כשהתנור חם מאוד מכניסים את הבצק לאפיה של 12 דקות ומוציאים מהתנור (משאירים את התנור דולק על 200 מעלות). הערה: יכול להיות שהבצק בכל זאת יתנפח. הניחו לו כמה דקות בחוץ, הנפח אמור לרדת. אם לא ירד לבד, אפשר לשטח מעט במרכז בעזרת האצבעות.

הפעל טיימר (12 דק’)
+
טיימר פועל

-יוצקים את תערובת הפטריות מעל בצק העלים ומכניסים לתנור החם במשך כ-20 דקות, עד להזהבה יפה.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

-חותכים לריבועים קטנים בגודל כ 5X5 ס”מ ומגישים.

הערה: אם רוצים להכין בגרסה חלבית אפשר להוסיף לתוך תערובת הפטריות כחצי כוס גבינה צהובה מגורדת וכרבע כוס גבינה בולגרית מפוררת.

מאפה פטריות מבצק עלים
מאפה פטריות מבצק עלים
ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
אורז מוקפץ עם ירקות
אוזני המן ב-2 מצרכים

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
מירב (18:09 22.03.2021)

אם אין לי קמח מה אני יכולה להשים במקום?

מתכונים ב-10 דקות (19:22 22.03.2021)

היי מירב,
את יכולה לוותר על הקמח:)

טליה (17:37 21.09.2020)

מה אני עושה אם אין לי אבקת מרק??

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:28 21.09.2020)

אפשר להכין בלי אבקת מרק רק מומלץ להמליח כמו שצריך (פשוט לטעום ולשפר מליחות במידת הצורך)

מיכל (00:11 3.09.2020)

אפרת יקרה!
תודה לך על אתר מקסים ועל שאת כ”כ אדיבה ומכבדת.
רציתי לדעת האם לשים בצל לבד? אם כן להגדיל את הכמות?
ראיתי שכתבת שאפשר לשים בטטה במקום פטריות ולא הבנתי איך …לגרד בקולפן ולשים רצועות מטוגנות קצת?

למעוך כמו פירה?
שאלה נוספת האם יש לך מתכון ןמרפה עם בצק פריך קנוי?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:19 3.09.2020)

היי מיכל,
אפשר להכין רק עם בצל מטוגן (כ-2 בצלים בינוניים).
אפשר להוסיף קוביות קטנטנות של בטטה רק שיש לבשל את הבטטה לפני במים עד לריכוך או לטגן את קוביות הבטטה לאחר טיגון הבצל (עדיף).
לא הבנתי את השאלה האחרונה, מתכון למה? 🙂
יום נפלא 🌺

רלי (18:44 19.08.2020)

יצא מעולה!!!
עשיתי בגרסה החלבית עם שני מלאווחים.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:48 20.08.2020)

מהמם 😍
תודה רלי

ברכה (22:21 6.07.2020)

תודה רבה , פעם ראשונה באתר וחייבת לציין שהכנתי ויצא ממש מוצלח

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:23 6.07.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

יפעת (21:39 25.05.2020)

האם אפשר לחתוך לריבועים לפני שמכניסים לתנור?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:02 25.05.2020)

כן.

המלכה (07:19 23.05.2020)

אפרת יקרה שבת שלום, הכנתי את המאפה פטריות ויצא מושלם, אפשר להכין באותה שיטה עם טונה ובצל מטוגן?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:57 23.05.2020)

אני חושבת שכן.

המלכה (07:17 23.05.2020)

המתכונים שלך מושלמים 💕

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:56 23.05.2020)

תודה ❤️

דינה (22:40 23.04.2020)

האם שייך להגיש עם הרוטב פטריות שהצעת במתכון של הבורקס?

תודה…

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:09 24.04.2020)

כן אפשר.

אדוה (19:21 24.03.2020)

יצא טעים מאד

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:36 24.03.2020)

נראה מעולה 🙂

לילך (10:32 31.01.2020)

אני רוצה להכין את זה למחר, אך כדי לקצר תהליכים. האם אני יכולה רק להכין את המלית של הפטריות ולהשאיר במקרר? שיהיה לי מוכן כבר למחרת לשים על הבצק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:10 31.01.2020)

כן בטח 🙂

לילך (14:39 31.01.2020)

אם אין לי אבקת מרק, מה אני יכולה במקום?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:44 31.01.2020)

אפשר לוותר. שימי קצת יותר מלח.

לילך (10:30 31.01.2020)

חולה על האתר הזה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:10 31.01.2020)

תודה לילך ❤️

ענאל (21:18 15.01.2020)

הכנתי את זה היום.. יצא פשוט טעים!!! את פשוט אלופה..
רציתי לשאול מה את חושבת, אפשר להוסיף לזה גם בשר טחון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:52 16.01.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
וכן, אפשר לשלב גם בשר טחון. יש לבשל אותו לפני עם הפטריות.

לימור (08:43 27.12.2019)

היי.
אשמח לדעת כמה אבקת מרק צריך לשים.
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:01 27.12.2019)

כפית.

הניה (05:41 22.12.2019)

אפשר להכין עם בצק פילאס? אפשר להכין בתוך תבנית פאי שיהיה יפה? תודה על המתכונים המושלמים!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:20 22.12.2019)

כן לשתי השאלות 🙂
שבוע נפלא

יעל (13:12 21.10.2019)

הכנתי בלי ביצה ובלי קמח…והוספתי קישוא וגבינות
בבצק של שתי מלווחים…
יצא מדהים לא נשאר כלום הכל חוסל…
אתר מדהים תודה לך…

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:58 21.10.2019)

תודה יעל 🙂

צופיה (13:34 31.07.2019)

פתחתי את האתר, וראיתי את המתכון, שנראה טעים במיוחד, והתחשק לי להכין…
כמה שאלות:
-בצק פילו הולך?
-אפשר פטריות משימורים? כמה?
-חובה אבקת מרק? מה אפשר לשים במקום?
-בצק פילו דק מאוד ויכול להיקרע, אז אפשר להשתמש (אם בכלל) בכמה דפים יחד?
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:00 31.07.2019)

לא מומלץ עם בצק פילו.
אפשר עם 2 קופסאות שימורים.
אפשר לוותר על אבקת המרק ולהוסיף יותר מלח לפי הטעם.

דבי (14:17 8.07.2019)

הכנתי ויצא מושלם!
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:00 8.07.2019)

תודה דבי 🙂

דבי (11:36 4.07.2019)

סתם מענין, בשביל מה צריך להרים קצת את השוליים ולעשות חורים?
ואם אני משתמשת בבצק עלים לא מרודד צריך לרדד קודם?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:47 4.07.2019)

היי דבי,
לא חובה להרים את השוליים (זה בשביל המראה).
החורים זה כדי שהבצק פחות יתנפח באפיה.
אין צורך לרדד את הבצק.

חני (19:39 3.06.2019)

רציתי לשאול איך שומרים את זה במקום שיהיה טרי מיום שישי עד מוצש שאז יוצא שבועות ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:05 4.06.2019)

במקרר בקופסה סגורה.
לפני ההגשה יש לחמם.

yuch (18:21 13.12.2018)

האם אפשר לעשות עם מלאווח במקום בצק עלים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:06 13.12.2018)

כן אפשר.

יעל (00:23 5.12.2018)

עשיתי ויצא ממש מוצלח! תודה:-)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:37 5.12.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן וחג שמח 🌷

מיכל מאיר (15:34 3.12.2018)

אפשר לעשות עם פטריות שימורים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:14 3.12.2018)

כן.

רחל (07:20 21.09.2018)

היי
האם לדעתך זה יעבוד טוב עם טורטיות?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:18 21.09.2018)

המילוי יכול להתאים גם לטורטיות.

מיכל (19:34 1.08.2018)

הי אפרת, אפשר להקפיא ולחמם אח״כ במיקרו/תנור?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:57 1.08.2018)

פחות מומלץ להקפיא. עדיף לשמור במקרר.

חנה (14:54 4.03.2018)

היי, הכוונה לפטריות טריות או בקופסאת שימורים????
ואם בקופסאת שימורים אז כמה גרם????תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:20 4.03.2018)

הכוונה לפטריות טריות.
אם אין לך אפשר להשתמש גם בפטריות משימורים ולשים קופסה וחצי (סה”כ 600 גרם).

לאה (00:37 7.02.2018)

היי רוצה להכין את המתכון הזה. פעם ראשונה שמתעסקת אם בצק עלים.
איזה קונים? ואיך עובדים איתו?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:24 7.02.2018)

היי לאה,
זה די פשוט לעבוד עם בצק עלים. אפשר לקנות כל סוג שרשום עליו “בצק עלים” או “בצק עלים מרודד” (שימי לב שלא רשום עליו בצק עלים שמרים). יש להפשיר אותו בצורה נכונה- כל הלילה במקרר או שעתיים מחוץ למקרר עד שקל לעבוד איתו. חשוב שהוא יהיה קר ויציב כשעובדים איתו ולא רך מידי.
בהצלחה 🙂

לבנת רווח (12:18 18.01.2018)

שלום,
כבר כמה פעמים הכנתי את המאפה הזה- הוא מצוין.
במקום 2 סלסלות פיטריות אני שמה אחת ומוסיפה קישוא מגורד יוצא מעולה,
תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:08 18.01.2018)

נשמע מצוין 🙂
תודה לבנת.

טוהר (11:10 6.12.2017)

שלום,
האם יש תחליף מומלץ לעירית?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:58 6.12.2017)

היי טוהר,
אפשר לשים מעט בצק ירוק קצוץ דק-דק אבל אפשר גם לוותר ולהכין בלי.

ספיר (19:06 27.11.2017)

יצא טעים מאד, תודה 🙄

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:29 27.11.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

ליאת אלעד (13:03 2.10.2017)

שלום לך
אם לא אוהבים אצלי פטריות מה אפשר להוסיף במקום?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:44 2.10.2017)

אם זה חלבי אז אפשר למלא בגבינות. אם זה פרווה אז אפשר לשים פרוסות תפו”א בשילוב עם בטטה (יש לבשל לפני את תפו”א והבטטה במים עד לריכוך). אפשר לשים גם חצילים קלויים אם אוהבים.

ליאת אלעד (19:24 2.10.2017)

תודה רבה על המענה

בילי (16:31 25.07.2017)

אפשר פשוט לעשות רולדה ???

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:32 25.07.2017)

כן אפשר. אפיה בתנור שחומם מראש ל 190 מעלות במשך 40-45 דקות.

מיכל (18:36 14.07.2017)

ממש לקח לי 10 דקות הכנה פשוט וטעים.
תודה לך.

מתכונים ב-10 דקות (18:45 14.07.2017)

מעולה 🙂
תודה מיכל ושבת שלום

אפרת (18:36 8.06.2017)

האם אפשר להשתמש בבצק פילו במקום? מנסה להיות קצת יותר בריאה..

מתכונים ב-10 דקות (21:53 8.06.2017)

היי אפרת,
אני חושבת שאפשר. התחתית תצא עם מרקם אחר, קריספי כזה.
מאחר ובצק הפילו מאוד דק מומלץ לשים לפחות 3 שכבות ולשמן את הדפים בין כל שכבה (לשמן גם את הדף העליון).

ליהי (11:31 28.05.2017)

היי אפרת, באילו פטריות להשתמש?

מתכונים ב-10 דקות (12:18 28.05.2017)

היי ליהי,
פטריות שמפיניון או פורטבלו או שילוב של שני הסוגים.

חן (14:46 20.05.2017)

אפשר לוותר על אבקת מרק?

מתכונים ב-10 דקות (21:23 20.05.2017)

כן, אפשר רק מומלץ להמליח כמו שצריך (פשוט לטעום ולשפר מליחות במידת הצורך).

חני (18:54 16.05.2017)

היי אפרת,
עשיתי את המאפה הזה ויצא טעים אבל כנראה שמתי יותר מידי פטריות מרוב שאני אוהבת… מה בערך המשקל שצריך להות ב2 סלסלות פטריות? וכן, אם אני אח”כ רוצה לשים על הפלטה כדי שיהיה לסעודת ליל שבת, מה אפר לעשות עדי שלא יתייבש?
תודה רבה על האתר המופלא והיעיל!!!!
חני

מתכונים ב-10 דקות (21:18 16.05.2017)

היי חני,
סלסלת פטריות שוקלת בסביבות 250 גרם, זאת אומרת ששתי סלסלות- 500 גרם.
לפני ההגשה פשוט תחממי את זה על הפלטה, זה אמור להיות טעים גם אם זה טיפה מתייבש. אם יש לך אפשרות רצוי להכין את זה באותו יום ולא יום לפני.
ערב נעים 🙂

אריק (12:28 31.03.2017)

זה ממש דחוף! יש הבדל בין בצק עלים לבין בצק עלים מרודד?

מתכונים ב-10 דקות (12:44 31.03.2017)

ההבדל הוא בעובי הבצק אבל אין בעיה להשתמש בבצק מרודד למתכון הזה.

דנה (15:17 24.03.2017)

אין לי מספיק פטריות. חשבתי להכין עם קישואים או קישואים ופטריות. יש לך רעיון?

מתכונים ב-10 דקות (17:18 24.03.2017)

היי דנה,
שילוב של פטריות וקישואים קצוצים נשמע לי מצוין. יש לטגן אותם ביחד. מומלץ לסנן/לסחוט מעודפי נוזלים במידה ויש.
שבת שלום 🙂

Olga Donin (19:45 18.03.2017)

הכנתי אתמול את המאפה. זה כל כך טעים!!! תודה רבה על המתכונים הנפלאים.

מתכונים ב-10 דקות (21:10 18.03.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושבוע טוב

לינדה (12:15 17.03.2017)

שלום
כשמכניסים חזרה לתנור עם הפטריות וכו ,הבצק עלים לא נשרף?,הרי אפינו אותו כבר
תודה

מתכונים ב-10 דקות (13:21 17.03.2017)

לא, כי האפיה הראשונה של הבצק היא חלקית.
שבת שלום 🙂

דבורה (12:30 13.03.2017)

האם אפשר להשתמש בבצק של מלוואח?

מתכונים ב-10 דקות (13:10 13.03.2017)

אני חושבת שכן.

אפרת ציפורה (18:57 12.03.2017)

אפשר להכין בתוך תבניות אישיות?

מתכונים ב-10 דקות (20:55 12.03.2017)

אני חושבת שכן.

אלכס (13:29 11.03.2017)

טעים מאוד!

מתכונים ב-10 דקות (16:31 11.03.2017)

תודה אלכס, שמחה שאהבת 🙂

איריס (11:53 9.03.2017)

שלום, במה אפשר להחליף את הביצה לצורך גרסה טבעונית?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (12:11 9.03.2017)

היי איריס,
פשוט תכיני בלי הביצה ובלי הקמח.
יום נפלא 🙂

נעמי (13:23 8.03.2017)

שלום
האם אפשר לעשות את המתכון עם פטריות משימורים?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (13:29 8.03.2017)

כן, אפשר.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.