זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 47 דקות

מס’ מנות: 16 ריבועים

סוג: חלבי/ פרווה

מצרכים:

חצי קילו בצק עלים

1 בצל בינוני-גדול קצוץ

1 שן שום קצוצה

2 סלסלות פטריות טריות חתוכות לפרוסות דקות

כף עירית קצוצה (לא חובה)

1 ביצה קטנה

כף קמח רגיל

תיבול: שליש כפית מלח, כפית אבקת מרק/פטריות, קמצוץ פלפל שחור




אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם 3 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה.

-מוסיפים את פרוסות הפטריות ושן שום קצוצה, ממליחים בשליש כפית מלח ומבשלים במשך כ-10 דקות עד שהפטריות מצטמצמות.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-מתבלים באבקת מרק ופלפל שחור, מערבבים ומסירים מהאש. מעבירים לקערה ומצננים. לאחר שהתערובת התקררה, מוסיפים עירית קצוצה, ביצה וכף קמח ומערבבים.

-מחממים תנור ל200 מעלות ומרפדים תבנית ענקית בנייר אפיה. פורשים את בצק העלים על נייר האפיה ומרימים מעט את השוליים. דוקרים בעזרת קיסם בכמה מקומות בבצק. כשהתנור חם מאוד מכניסים את הבצק לאפיה של 12 דקות ומוציאים מהתנור (משאירים את התנור דולק על 200 מעלות). הערה: יכול להיות שהבצק בכל זאת יתנפח. הניחו לו כמה דקות בחוץ, הנפח אמור לרדת. אם לא ירד לבד, אפשר לשטח מעט במרכז בעזרת האצבעות.

הפעל טיימר (12 דק’)
+
טיימר פועל

-יוצקים את תערובת הפטריות מעל בצק העלים ומכניסים לתנור החם במשך כ-20 דקות, עד להזהבה יפה.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

-חותכים לריבועים קטנים בגודל כ 5X5 ס”מ ומגישים.

הערה: אם רוצים להכין בגרסה חלבית אפשר להוסיף לתוך תערובת הפטריות כחצי כוס גבינה צהובה מגורדת וכרבע כוס גבינה בולגרית מפוררת.

מאפה פטריות מבצק עלים
מאפה פטריות מבצק עלים
ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
אורז מוקפץ עם ירקותאורז מוקפץ עם ירקות
אוזני המן ב-2 מצרכים אוזני המן ב-2 מצרכים
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
מירב (18:09 22.03.2021)

אם אין לי קמח מה אני יכולה להשים במקום?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:22 22.03.2021)

היי מירב,
את יכולה לוותר על הקמח:)

avatar
טליה (17:37 21.09.2020)

מה אני עושה אם אין לי אבקת מרק??

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:28 21.09.2020)

אפשר להכין בלי אבקת מרק רק מומלץ להמליח כמו שצריך (פשוט לטעום ולשפר מליחות במידת הצורך)

avatar
מיכל (00:11 3.09.2020)

אפרת יקרה!
תודה לך על אתר מקסים ועל שאת כ”כ אדיבה ומכבדת.
רציתי לדעת האם לשים בצל לבד? אם כן להגדיל את הכמות?
ראיתי שכתבת שאפשר לשים בטטה במקום פטריות ולא הבנתי איך …לגרד בקולפן ולשים רצועות מטוגנות קצת?

למעוך כמו פירה?
שאלה נוספת האם יש לך מתכון ןמרפה עם בצק פריך קנוי?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:19 3.09.2020)

היי מיכל,
אפשר להכין רק עם בצל מטוגן (כ-2 בצלים בינוניים).
אפשר להוסיף קוביות קטנטנות של בטטה רק שיש לבשל את הבטטה לפני במים עד לריכוך או לטגן את קוביות הבטטה לאחר טיגון הבצל (עדיף).
לא הבנתי את השאלה האחרונה, מתכון למה? 🙂
יום נפלא 🌺

avatar
רלי (18:44 19.08.2020)

יצא מעולה!!!
עשיתי בגרסה החלבית עם שני מלאווחים.

מאפה פטריות מבצק עלים
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:48 20.08.2020)

מהמם 😍
תודה רלי

avatar
ברכה (22:21 6.07.2020)

תודה רבה , פעם ראשונה באתר וחייבת לציין שהכנתי ויצא ממש מוצלח

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:23 6.07.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
יפעת (21:39 25.05.2020)

האם אפשר לחתוך לריבועים לפני שמכניסים לתנור?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:02 25.05.2020)

כן.

avatar
המלכה (07:19 23.05.2020)

אפרת יקרה שבת שלום, הכנתי את המאפה פטריות ויצא מושלם, אפשר להכין באותה שיטה עם טונה ובצל מטוגן?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:57 23.05.2020)

אני חושבת שכן.

avatar
המלכה (07:17 23.05.2020)

המתכונים שלך מושלמים 💕

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:56 23.05.2020)

תודה ❤️

avatar
דינה (22:40 23.04.2020)

האם שייך להגיש עם הרוטב פטריות שהצעת במתכון של הבורקס?

תודה…

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:09 24.04.2020)

כן אפשר.

avatar
אדוה (19:21 24.03.2020)

יצא טעים מאד

מאפה פטריות מבצק עלים
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:36 24.03.2020)

נראה מעולה 🙂

avatar
לילך (10:32 31.01.2020)

אני רוצה להכין את זה למחר, אך כדי לקצר תהליכים. האם אני יכולה רק להכין את המלית של הפטריות ולהשאיר במקרר? שיהיה לי מוכן כבר למחרת לשים על הבצק?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:10 31.01.2020)

כן בטח 🙂

avatar
לילך (14:39 31.01.2020)

אם אין לי אבקת מרק, מה אני יכולה במקום?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:44 31.01.2020)

אפשר לוותר. שימי קצת יותר מלח.

avatar
לילך (10:30 31.01.2020)

חולה על האתר הזה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:10 31.01.2020)

תודה לילך ❤️

avatar
ענאל (21:18 15.01.2020)

הכנתי את זה היום.. יצא פשוט טעים!!! את פשוט אלופה..
רציתי לשאול מה את חושבת, אפשר להוסיף לזה גם בשר טחון?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:52 16.01.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
וכן, אפשר לשלב גם בשר טחון. יש לבשל אותו לפני עם הפטריות.

avatar
לימור (08:43 27.12.2019)

היי.
אשמח לדעת כמה אבקת מרק צריך לשים.
תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:01 27.12.2019)

כפית.

avatar
הניה (05:41 22.12.2019)

אפשר להכין עם בצק פילאס? אפשר להכין בתוך תבנית פאי שיהיה יפה? תודה על המתכונים המושלמים!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:20 22.12.2019)

כן לשתי השאלות 🙂
שבוע נפלא

avatar
יעל (13:12 21.10.2019)

הכנתי בלי ביצה ובלי קמח…והוספתי קישוא וגבינות
בבצק של שתי מלווחים…
יצא מדהים לא נשאר כלום הכל חוסל…
אתר מדהים תודה לך…

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:58 21.10.2019)

תודה יעל 🙂

avatar
צופיה (13:34 31.07.2019)

פתחתי את האתר, וראיתי את המתכון, שנראה טעים במיוחד, והתחשק לי להכין…
כמה שאלות:
-בצק פילו הולך?
-אפשר פטריות משימורים? כמה?
-חובה אבקת מרק? מה אפשר לשים במקום?
-בצק פילו דק מאוד ויכול להיקרע, אז אפשר להשתמש (אם בכלל) בכמה דפים יחד?
תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:00 31.07.2019)

לא מומלץ עם בצק פילו.
אפשר עם 2 קופסאות שימורים.
אפשר לוותר על אבקת המרק ולהוסיף יותר מלח לפי הטעם.

avatar
דבי (14:17 8.07.2019)

הכנתי ויצא מושלם!
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:00 8.07.2019)

תודה דבי 🙂

avatar
דבי (11:36 4.07.2019)

סתם מענין, בשביל מה צריך להרים קצת את השוליים ולעשות חורים?
ואם אני משתמשת בבצק עלים לא מרודד צריך לרדד קודם?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:47 4.07.2019)

היי דבי,
לא חובה להרים את השוליים (זה בשביל המראה).
החורים זה כדי שהבצק פחות יתנפח באפיה.
אין צורך לרדד את הבצק.

avatar
חני (19:39 3.06.2019)

רציתי לשאול איך שומרים את זה במקום שיהיה טרי מיום שישי עד מוצש שאז יוצא שבועות ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:05 4.06.2019)

במקרר בקופסה סגורה.
לפני ההגשה יש לחמם.

avatar
yuch (18:21 13.12.2018)

האם אפשר לעשות עם מלאווח במקום בצק עלים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:06 13.12.2018)

כן אפשר.

avatar
יעל (00:23 5.12.2018)

עשיתי ויצא ממש מוצלח! תודה:-)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:37 5.12.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן וחג שמח 🌷

avatar
מיכל מאיר (15:34 3.12.2018)

אפשר לעשות עם פטריות שימורים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:14 3.12.2018)

כן.

avatar
רחל (07:20 21.09.2018)

היי
האם לדעתך זה יעבוד טוב עם טורטיות?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:18 21.09.2018)

המילוי יכול להתאים גם לטורטיות.

avatar
מיכל (19:34 1.08.2018)

הי אפרת, אפשר להקפיא ולחמם אח״כ במיקרו/תנור?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:57 1.08.2018)

פחות מומלץ להקפיא. עדיף לשמור במקרר.

avatar
חנה (14:54 4.03.2018)

היי, הכוונה לפטריות טריות או בקופסאת שימורים????
ואם בקופסאת שימורים אז כמה גרם????תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:20 4.03.2018)

הכוונה לפטריות טריות.
אם אין לך אפשר להשתמש גם בפטריות משימורים ולשים קופסה וחצי (סה”כ 600 גרם).

avatar
לאה (00:37 7.02.2018)

היי רוצה להכין את המתכון הזה. פעם ראשונה שמתעסקת אם בצק עלים.
איזה קונים? ואיך עובדים איתו?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:24 7.02.2018)

היי לאה,
זה די פשוט לעבוד עם בצק עלים. אפשר לקנות כל סוג שרשום עליו “בצק עלים” או “בצק עלים מרודד” (שימי לב שלא רשום עליו בצק עלים שמרים). יש להפשיר אותו בצורה נכונה- כל הלילה במקרר או שעתיים מחוץ למקרר עד שקל לעבוד איתו. חשוב שהוא יהיה קר ויציב כשעובדים איתו ולא רך מידי.
בהצלחה 🙂

avatar
לבנת רווח (12:18 18.01.2018)

שלום,
כבר כמה פעמים הכנתי את המאפה הזה- הוא מצוין.
במקום 2 סלסלות פיטריות אני שמה אחת ומוסיפה קישוא מגורד יוצא מעולה,
תודה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:08 18.01.2018)

נשמע מצוין 🙂
תודה לבנת.

avatar
טוהר (11:10 6.12.2017)

שלום,
האם יש תחליף מומלץ לעירית?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:58 6.12.2017)

היי טוהר,
אפשר לשים מעט בצק ירוק קצוץ דק-דק אבל אפשר גם לוותר ולהכין בלי.

avatar
ספיר (19:06 27.11.2017)

יצא טעים מאד, תודה 🙄

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:29 27.11.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
ליאת אלעד (13:03 2.10.2017)

שלום לך
אם לא אוהבים אצלי פטריות מה אפשר להוסיף במקום?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:44 2.10.2017)

אם זה חלבי אז אפשר למלא בגבינות. אם זה פרווה אז אפשר לשים פרוסות תפו”א בשילוב עם בטטה (יש לבשל לפני את תפו”א והבטטה במים עד לריכוך). אפשר לשים גם חצילים קלויים אם אוהבים.

avatar
ליאת אלעד (19:24 2.10.2017)

תודה רבה על המענה

avatar
בילי (16:31 25.07.2017)

אפשר פשוט לעשות רולדה ???

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:32 25.07.2017)

כן אפשר. אפיה בתנור שחומם מראש ל 190 מעלות במשך 40-45 דקות.

avatar
מיכל (18:36 14.07.2017)

ממש לקח לי 10 דקות הכנה פשוט וטעים.
תודה לך.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:45 14.07.2017)

מעולה 🙂
תודה מיכל ושבת שלום

avatar
אפרת (18:36 8.06.2017)

האם אפשר להשתמש בבצק פילו במקום? מנסה להיות קצת יותר בריאה..

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:53 8.06.2017)

היי אפרת,
אני חושבת שאפשר. התחתית תצא עם מרקם אחר, קריספי כזה.
מאחר ובצק הפילו מאוד דק מומלץ לשים לפחות 3 שכבות ולשמן את הדפים בין כל שכבה (לשמן גם את הדף העליון).

avatar
ליהי (11:31 28.05.2017)

היי אפרת, באילו פטריות להשתמש?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:18 28.05.2017)

היי ליהי,
פטריות שמפיניון או פורטבלו או שילוב של שני הסוגים.

avatar
חן (14:46 20.05.2017)

אפשר לוותר על אבקת מרק?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:23 20.05.2017)

כן, אפשר רק מומלץ להמליח כמו שצריך (פשוט לטעום ולשפר מליחות במידת הצורך).

avatar
חני (18:54 16.05.2017)

היי אפרת,
עשיתי את המאפה הזה ויצא טעים אבל כנראה שמתי יותר מידי פטריות מרוב שאני אוהבת… מה בערך המשקל שצריך להות ב2 סלסלות פטריות? וכן, אם אני אח”כ רוצה לשים על הפלטה כדי שיהיה לסעודת ליל שבת, מה אפר לעשות עדי שלא יתייבש?
תודה רבה על האתר המופלא והיעיל!!!!
חני

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:18 16.05.2017)

היי חני,
סלסלת פטריות שוקלת בסביבות 250 גרם, זאת אומרת ששתי סלסלות- 500 גרם.
לפני ההגשה פשוט תחממי את זה על הפלטה, זה אמור להיות טעים גם אם זה טיפה מתייבש. אם יש לך אפשרות רצוי להכין את זה באותו יום ולא יום לפני.
ערב נעים 🙂

avatar
אריק (12:28 31.03.2017)

זה ממש דחוף! יש הבדל בין בצק עלים לבין בצק עלים מרודד?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:44 31.03.2017)

ההבדל הוא בעובי הבצק אבל אין בעיה להשתמש בבצק מרודד למתכון הזה.

avatar
דנה (15:17 24.03.2017)

אין לי מספיק פטריות. חשבתי להכין עם קישואים או קישואים ופטריות. יש לך רעיון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:18 24.03.2017)

היי דנה,
שילוב של פטריות וקישואים קצוצים נשמע לי מצוין. יש לטגן אותם ביחד. מומלץ לסנן/לסחוט מעודפי נוזלים במידה ויש.
שבת שלום 🙂

avatar
Olga Donin (19:45 18.03.2017)

הכנתי אתמול את המאפה. זה כל כך טעים!!! תודה רבה על המתכונים הנפלאים.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:10 18.03.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושבוע טוב

avatar
לינדה (12:15 17.03.2017)

שלום
כשמכניסים חזרה לתנור עם הפטריות וכו ,הבצק עלים לא נשרף?,הרי אפינו אותו כבר
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:21 17.03.2017)

לא, כי האפיה הראשונה של הבצק היא חלקית.
שבת שלום 🙂

avatar
דבורה (12:30 13.03.2017)

האם אפשר להשתמש בבצק של מלוואח?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:10 13.03.2017)

אני חושבת שכן.

avatar
אפרת ציפורה (18:57 12.03.2017)

אפשר להכין בתוך תבניות אישיות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:55 12.03.2017)

אני חושבת שכן.

avatar
אלכס (13:29 11.03.2017)

טעים מאוד!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:31 11.03.2017)

תודה אלכס, שמחה שאהבת 🙂

avatar
איריס (11:53 9.03.2017)

שלום, במה אפשר להחליף את הביצה לצורך גרסה טבעונית?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:11 9.03.2017)

היי איריס,
פשוט תכיני בלי הביצה ובלי הקמח.
יום נפלא 🙂

avatar
נעמי (13:23 8.03.2017)

שלום
האם אפשר לעשות את המתכון עם פטריות משימורים?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:29 8.03.2017)

כן, אפשר.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות